Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Μέχρι τη Κυριακή θέλουμε να φέρετε τη συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ
11/07/2015 00:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Μέχρι τη Κυριακή θέλουμε να φέρετε τη συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ

Δίνουμε την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία, ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του εμφάνιση στην Βουλή ως πρόεδρος της ΝΔ σε μία ομιλία που κινήθηκε σε συναινετικούς τόνους προς χάρη της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.

Η χώρα ήταν καλύτερα πριν από δύο μήνες και πάντως πολύ καλύτερα τον Δεκέμβριο του 2014 που οδηγήσατε σε εκλογές, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ασκώντας κριτική υποστήριξε ότι κανένας πρωθυπουργός δεν έφερε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Μίλησε και για την απόφασή του να πάει σε δημοψήφισμα: "Είναι καλά τα δημοψηφίσματα κ. πρωθυπουργέ αλλά δεν είναι τυχαίο ότι το Σύνταγμα προβλέπει να μην γίνονται για δημοσιονομικούς λόγους", είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "χαίρομαι που στην Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών συμφωνήσατε ότι δεν πήρατε εντολή ρήξης και εξόδου από το ευρώ. Δεν έπρεπε να προχωρήσετε σε δημοψήφισμα αλλά να πάρετε την ευθύνη και να υπογράψετε όταν καθίσατε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ξεκαθάρισε δε την θέση της ΝΔ: "Η διαπραγμάτευση είναι δική σας ευθύνη και όχι της αντιπολίτευσης. Εμείς θα στηρίξουμε την συμφωνία που θα έχει την υπογραφή την δική σας και των δανειστών. Θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε να πείτε ότι "εγώ μέχρι εδώ έχω εξουσιοδότηση" και δεν προχωράω. Θέλουμε να έχετε την ευελιξία, αλλά να γυρίσετε με συμφωνία. Εμείς ξέρουμε τί εκβιαστές είναι, εμείς πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Σήμερα κάνετε το εθνικό σας καθήκον. Όταν το κάναμε εμείς μας λοιδορούσατε και κάνατε διχαστικές κινήσεις. Εμείς δεν θα σας αντιγράψουμε, σας λέμε μπράβο που έχετε την γενναιότητα να κινηθείτε στην ίδια κατεύθυνση".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις και συνεχίζοντας ανέφερε ότι "η παράταξή μας ήταν και θα παραμείνει σταθερός πυλώνας της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Θα ξαναμιλήσουμε και την ώρα της συμφωνίας και θα πάρουμε βάρη που δεν μας αναλογούν. Είμαστε μαζί σας σε αυτή την πορεία γιατί θέλουμε να σωθεί η χώρα".

Επανέλαβε ότι ο χρόνος λήγει την Κυριακή, δεν θέλω να φανταστώ σε τί θέση θα είναι η χώρα να εκπνεύσει η προθεσμία. Ο χρόνος τελείωσε και το πρόβλημα το έχουμε εμείς και όχι οι εταίροι και το ευρώ, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "σήμερα δεν ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς. Σήμερα όμως ξεκαθαρίζουμε τους λογαριασμούς μας με την Ιστορία. Εμείς έχουμε καθαρή την συνείδησή μας. Φροντίστε να έχετε κι εσείς καθαρή συνείδηση κρατώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη".

Ανεβάζει τις πιθανότητες και τις υποψίες ότι στη διαπραγμάτευση αν σας ζητήσουν παραπάνω πράγματα να πείτε ότι δεν μπορώ να δεχτώ κάτι παραπάνω. Με τακτικίστικο ελιγμό θέλετε να εγκλωβίσετε τη Βουλή. Εύχομαι να διαψευστώ».

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. 11/07/2015 07:42:37

    10 Ιουλίου, 2015: Η συναινετική ομιλία του προέδρου ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη http://tinyurl.com/nesvkol (YT video)

  2. Βιεννεζος avatar
    Βιεννεζος 11/07/2015 15:10:53

    Από Δευτέρα θα έχουμε συναίνεση;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.