Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Που πήγαινε στο καφενείο να πιει καφεδάκι; Δεν ήξερε ότι θα πήγαινε για σκληρή διαπραγμάτευση
12/09/2015 11:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Που πήγαινε στο καφενείο να πιει καφεδάκι; Δεν ήξερε ότι θα πήγαινε για σκληρή διαπραγμάτευση

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έκανε μόνο λάθη τα οποία κοστίζουν ακριβά στον ελληνικό λαό και επανέλαβε: «ελπίζω να μην μας κοστίσει και κανένα νησί το γεγονός ότι αγνοεί πως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Η απειρία είναι επικίνδυνη», επισήμανε.

Αναφερόμενος ο κ. Μεϊμαράκης στα πρώτα πράγματα που θα κάνει αν το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές είπε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα και θα επιδιώξει να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.

Θα δώσει, δήλωσε περαιτέρω, έμφαση στα δημοσιονομικά και έναν πειθαρχημένο προϋπολογισμό, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο-Ιανουάριο θα επικεντρωθεί στις μεγάλες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και στα μεγάλα έργα. Επόμενο βήμα η απορρόφηση μέχρι το Μάρτιο όλων των πόρων του ΕΣΠΑ τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ

Στην ερώτηση γιατί δεν βάζει όρους στον Αλέξη Τσίπρα. "Τόσος είναι ο έρωτας;" ερωτάται χαρακτηριστικά, για να απαντήσει ο αρχηγός της ΝΔ:

"Τόσος είναι ο έρωτας με τη χώρα γιατί πρέπει να πάει μπροστά. Η χώρα δε θα έχει άλλη ευκαιρία. Για να μην είναι τραγική η κατάληξη έχουμε την υποχρέωση να είμαστε όλοι μαζί. Αυτός υπέγραψε το μνημόνιο, αυτός το εισηγήθηκε και οφείλει να συμμετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Εγώ τον θέλω να είναι συνομιλητής μας και να συμμετέχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά αξιόλογα στελέχη, η διαχωριστικής μας γραμμή δεν είναι μόνο ιδεολογική, αλλά το τι θα κάνουμε για να παραμείνουμε στην Ευρώπη".

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διαπραγμάτευσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρει: "Δε μπορεί να βγαίνει και να λέει: Δεν υπολόγισα τη δύναμη των τραπεζών. Που πήγαινε στο καφενείο να πιει καφεδάκι; Δεν ήξερε ότι θα πήγαινε για σκληρή διαπραγμάτευση; Λάθος η επιλογή Βαρουφάκη, λάθος η διαπραγματευτική ομαδά, λάθος η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λάθος οτι δεν ήξερε ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Κάτι σωστό έκανε; Μόνο λάθη που κοστίζουν; Ελπίζω να μη μας κοστίσει κάνα νησί που είπε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα".

"Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ επικίνδυνα αυτά", συμπληρώνει ο αρχηγός της "γαλάζιας" παράταξης και συνεχίζει: "Είναι άπειρος, έχει μια δικαιολογία, αλλά αυτή η απειρεία είναι επικίνδυνη. Όλοι θέλουν το νέο, αλλά πρέπει νμα συνδυάζεται με τον εμπειρία της γνώσης. Γι' αυτό ,κράτησε πολύ χρόνο η διαπραγμάτευση, γιατί οι συνομιλητές του έβαζαν κάτι καινούριο και γυρνούσε εδώ, διαπραγματευόταν με το κόμμα του, διαπραγματευόταν με τον Καμμένο και χανόταν χροόνος".

Για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου και τις δυσκολίες:

"Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ένα πρόγραμμα που μας δεσμεύει για χρόνια. Για το πρώτο χρονικό διάστημα και μέχρι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό χρειάζεται προσπάθεια και μετά πιστεύω ότι και οι εταίροι θα κάτσουν να συζητήσουν, αν έχουν πειστεί. Δεν υπόσχομαι ότι θα σκίσω το μνημόνιο. Δεν υπόσχομαι ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα το καταργήσω", απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ για το αν τελείωσε ο κίνδυνος του Grexit, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

"Ο κίνδυνος του Grexit μειώθηκε αλλά δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Ήδη υπάρχουν δηλώσεις πως αν δεν κάνουμε τις δεσμεύσεις μας η Ευρώπη θα το ξαναφέρει στο τραπέζι. Γι' αυτό δε βάζω όρους. Έχουμε ζητήματα που στοιχειωδώς πρέπει να συμφωνήσουμε. Δε μπορούμε να τσακωνόμαστε για τα πάντα. Γι' αυτό του έλεγα ότι και τώρα οι εκλογές δεν είναι αναγκαίες. Πρώτο κόμμα δεν ήταν; Πρώτο κόμμα δε λέει ότι θα είναι; Τότε γιατί τις κάνει;"

"Πρέπει να απαντήσει με ποιον θα κάνει συγκυβέρνηση. Εμείς θα κάνουμε με όποιον συμφωνήσουμε σε μίνιμουμ πρόγραμμα. Η χώρα το 2017 δε θα έχει καμία σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως σήμερα είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με τον Γενάρη του 2015 που την παραδώσαμε", συνεχίζει.

"Όταν ανέλαβα, η ΝΔ δεν ήταν στα καλύτερά της. Πίστευα ότι θα τιο γύριζα, αλλά αν γίνονταν οι εκλογές πιο μετά. Δεν πίστευα ότι θα το γύριζα τόσο γρήγορα" απαντά για το στρατόπεδό του, ενώ δίνει το στίγμα για το τι θα κάνει η ΝΔ αν είναι πρώτο κόμμα.

"Μόλις ακούσω το αποτέλεσμα και είμαστε πρώτο κόμμα, θα πω δόξα σοι ο Θεός και μετά θα πω Παναγιά μου τι μας περιμένει. Θα έχω χαρά για ένα λεπτό και μετά αρχίζει η ευθύνη που μας περιμένει. Όταν πάρω την εντολή θα επισκεφθώ τα κόμματα με πρώτο τον κύριο Τσίπρα. Πιστεύω θα γίνει κυβέρνηση ευθύνης. Από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα κοιτάξω να βγει ένας συγκροτημένος προϋπολογισμός. Αμέσως μετά, το πλαίσιο για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Ξέρω τι σημαίνει να ζω με λίγα, όμως κάθε χρόνο βελτιώναμε κάπως το εισόδημα. Απαιτείται να έχουμε επενδύσεις και μεγάλα έργα, Ιονία οδός, Ολυμπίας οδός. Όλα αυτά τα έργα που είχαν σταματήσει και δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Cosco. Γιατί έχει κολλήσει; Μέχρι το Μάρτιο θα κοιτάξω να απορροφηθούν όλοι οι πόροι του ΕΣΠΑ που κόλλησαν με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης".

Όσο για τις συντάξεις; "Η δέσμευση είναι σκληρή και δε θέλω να υποσχεθώ. Οι πρώτοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Θα έρθουν πολλές πληρωμές τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Τις 100 δόσεις θα πρέπει να τις επανεξετάσουμε. Εγώ θέλω να ρυθμίσουμε όσους χρώσταγαν μέσα στην κρίση που τους γονάτισε γιατί ο κύριος Τσίπρας ρύθμισε και όσους χρώσταγαν πριν την κρίση, που ήταν μπαταχτσήδες".

Δημοψήφισμα, ΕΝΦΙΑ και κριτική στον Τσίπρα

"Το δημοψήφισμα ήταν διχαστικό και χωρίς κανένα νόημα", τόνισε ακόμη για τις 5 Ιουλίου, για να εξαπολύσει τα βέλη του στν Αλέξη Τσίπρα: "Αντί για δημοψήφισμα θα μπορούσε να κάνει εκλογές. Τότε έπρεπε να πάρει εντολή και ήξερε ότι αν πάει σε δημοψήφισμα θα κλείσουν οι τράπεζες γιατί θα έβγαινε εκτός προγράμματος. Ένα κάρο ζητήματα στην πραγματική οικονομία από το κλείσιμο των τραπεζών. Είχαμε που είχαμε προβλήματα, προστέθηκαν κι αυτά. Ήταν σοκ κι ακόμα δεν έχει συνέλθει η οικονομία. Ήδη υπάρχουν επαφές, όπως του κυρίου Στουρνάρα με τον Μάριο Ντράγκι και υπάρχει μια σχετική χαλάρωση".

Συνεχίζοντας την κριτική στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: "Εδώ είχε υποσχεθεί 13η σύνταξη και τώρα κλέβει και την 12η. Είχε υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τώρα παίρνει και τα κλειδιά. Τι ευκαιρία ζητάει; Να μας καταστρέψει;".

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.