Μεϊμαράκης: Μικρός και λίγος ο Τσίπρας - Εσκαβε τον λάκκο μας όταν εμείς τον στηρίζαμε
27/08/2015 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεϊμαράκης: Μικρός και λίγος ο Τσίπρας - Εσκαβε τον λάκκο μας όταν εμείς τον στηρίζαμε

Στην Κ.Ο. της ΝΔ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος λέγοντας ότι «επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία και αλαζονεία και άρχισε να κρύβεται. Έδειξε ότι περιφρονεί το Σύνταγμα, έδειξε ότι είναι σε πανικό. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε».

Ξεκινάμε τον αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος στην έναρξη της ομιλίας του και πρόσθεσε ότι καλούμε τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευθούν ξανά την ΝΔ για την κυβέρνηση.

«Στηρίζομαι πάρα πολύ στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν την μάχη στο νόμο τους και ότι θα πειθαρχήσουν και θα πάνε συντεταγμένα με ενιαίο πολιτικό λόγο, γιατί είναι ώρα μάχης και στην μάχη πειθαρχούμε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει και πρόγραμμα και πρόταση διακυβέρνησης που θα την παρουσιάσει ολοκληρωμένη στην ΔΕΘ. Επίσης, ανέφερε ότι όλοι οι βουλευτές θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται σε πανικό, ότι είναι «λίγος» και ζήτησε δύο τηλεμαχίες.

«Εμείς του δίναμε τη στήριξη μας στα μεγάλα και αυτός σκεφτόταν τα πολύ μικρά... Σκεφτόταν τις εκλογές, σκάβοντας το λάκκο μας την ώρα μας που του δίναμε στήριξη... Αυτό δείχνει πόσο μικρός είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος σχετική δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είχε αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου. Δήλωσε δε ότι η πολιτική του πρωθυπουργού κόστισε στη χώρα, στον πολίτη, στην οικονομία στις σχέσεις με τους εταίρους.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι από την εξαγγελία των εκλογών μόνο η ΝΔ δεν αιφνιδιάστηκε, αντίθετα είναι έτοιμη και μετά την επίσημη ανακήρυξη θα αρχίσει να τρέχει η καμπάνια του κόμματος στο διαδίκτυο. Προκάλεσε δε τον κ. Τσίπρα σε αναμέτρηση. «Ήδη ζήτησα δύο ντιπέιτ, ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με τον κ. Τσίπρα. Του λέω από τώρα, όποτε θέλει, με όποιους όρους θέλει» ανέφερε.

Συνεχίζοντας τον κατηγόρησε ότι είπε πολλά ψέματα που στοιχίζουν όμως στην χώρα. Έλεγε ότι θα σκίσει το μνημόνιο και τελικά έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει πείσει τους πολίτες να προσέχουν την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και όχι το αποτέλεσμα που ήταν κακό. Ρώτησε δε γιατί δεν έκανε εκλογές πριν το μνημόνιο αλλά κάνει αφού το έχει ψηφίσει. Σήμερα ο πολίτης έχει να συγκρίνει πεπραγμένα δικά μας με πεπραγμένα δικά μας. Μετεκλογικά δεν εφάρμοσε τίποτε από όσα υποσχόταν. Με ψέματα αντιμετώπισε και τις αποκαλύψεις για τα περί εξόδου από το ευρώ.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα, δεν αντέχει ανεύθυνους να παίζουν την χώρα στα ζάρια, χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι εμείς βάλαμε πλάτη όποτε χρειάστηκε, είπαμε ναι στην Βουλή και μιλάμε με όλους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στην σχέση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη θέτοντας ερωτήματα για το τι έγινε κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τι κρύβουν και οι δύο. Απαντώντας σε αιτιάσεις για το ύφος του λόγου του είπε ότι «δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν θα πω ψέματα όπως είπε αυτός». Αναρωτιέται κανείς υπάρχουν ακόμη πολίτες που θέλουν να τον ακούνε και τον εμπιστεύονται; ρώτησε ο ίδιος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις για το ύφος του λόγου του είπε ότι «δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν θα πω ψέματα όπως είπε αυτός». Αναρωτιέται κανείς υπάρχουν ακόμη πολίτες που θέλουν να τον ακούνε και τον εμπιστεύονται; ρώτησε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: "όταν έλεγε ότι θα παίζει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές τα πίστευε; ή εξαπατούσε; Η αφέλεια είναι επικοινωνιακό προτέρημα. Ποτέ άλλος πρωθυπουργός δεν έφερε τόσο αρνητικά αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα".

Οι επτά μήνες Τσίπρα-Καμμένου κόστισαν πάρα πολύ στην οικονομία και στην τσέπη του κάθε πολίτη είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: Πρέπει ο κάθε πολίτης να καταλάβει ότι από την ανακεφαλαιοποίηση προκύπτει επιβάρυνση 25 δισ., από την επιστροφή στα ελλείμματα επιβάρυνση 11 δισ., αυτά είναι δισ. δεν είναι φασολάκια και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι ο κ. Τσίπρας θεώρησε την Βουλή Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να επανέλθει η οικονομία. Στόχος είναι να βγούμε από το νέο κύκλο ύφεσης και να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας με νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός μας είναι ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που να αξιοποιεί την γεωπολιτική θέση της χώρας. Χρειάζονται για αυτό μεγάλες μεταρρυθμίσεις με πρώτη την αναδιάρθρωση του κράτους ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Προτεραιότητά μας είναι να φτιάξουμε ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα και δέσμευσή μας είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών που θα ξεκινήσει μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Ανέφερε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης: "Πέρυσι στην ΔΕΘ έκαναν πραγματικό ριφιφί για τις ψήφους των πολιτών, γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα. Ο κόσμος πλήρωσε ακριβά τα ψέματα Τσίπρα Καμμένου. Δεν είναι τυχαίο ότι δραπετεύουν τώρα. Βιάζονται να φύγουν πριν έλθουν οι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ. Εμείς δεν πρόκειται να μοιράσουμε κάλπικες υποσχέσεις. Όπου και όπως μπορούμε θα λέμε την αλήθεια. Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι η παράταξη των μεγάλων επιλογών, εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ΕΕ και το ευρωπαϊκό χαρτί δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η ΝΔ βάζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά, ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο που απορρίπτει τα άκρα και συναντιέται με άλλες δυνάμεις και παλεύει για όλους τους Έλληνες".

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 27/08/2015 13:45:12

  ΒΡΟΝΤΑΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ Η ΓΚΙΩΝΑ.....

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 27/08/2015 13:57:09

  φυσικά και υπάρχουν αυτοί που θα τον υποστηρίξουν και μάλιστα φανατικά!!!!! Γιατί ότι κι αν πουν οι δεξιοί Όσο δίκιο κι αν έχουν Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΕΞΙΑ γιατί ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!!!!

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 27/08/2015 19:53:37

  Ευάγγελος Μαϊμαράκης για Αλέξη Τσίπρα: "O τύπος την κοπανάει Είχε τη στήριξή μας για να μη κάνει εκλογές" Naftemporiki | Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2015 @20:24 http://tinyurl.com/puztbs4

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.