Μεϊμαράκης: Από την τροχιά ανάπτυξης του Σαμαρά στην τροχιά ύφεσης του Τσίπρα
24/07/2015 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεϊμαράκης: Από την τροχιά ανάπτυξης του Σαμαρά στην τροχιά ύφεσης του Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά -o οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του - ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, χαρτογράφησε τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την πορεία της χώρας και προσδιόρισε τις εξελίξεις στην εσωκομματική διαδικασία της παράταξης.

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είχε σαφές προεκλογικό άρωμα, ενώ η πολιτική επιτροπή διά ανατάσεως και μέσα σε κλίμα ομοψυχίας, επικύρωσε τη παραμονή της ηγεσίας- μέχρι την άνοιξη του 2016- αλλά και την εκλογή από τη βάση, αφήνοντας στην άκρη τις εσωκομματικές αντιθέσεις και βάζοντας σε προτεραιότητα τις πολιτικές εξελίξεις.

Είναι σημαντικό και θα λέγαμε πως δημιούργησε ένα έντονα συναισθηματικό κλίμα, πως από την αρχή μέχρι το τέλος της ομιλίας του υπερασπίστηκε με πάθος τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική του οποίου έβγαζε τη χώρα από τα Μνημόνια και την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως “μετά από 6 μήνες που πέρασαν μας γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία τώρα έχει παγώσει’.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του “εθνάρχη και ιδρυτή’ Κωνσταντίνου Καραμανλή . Υπογράμμισε με έμφαση πως “το μέλλον της χώρας ανήκει στην Ευρώπη και το ευρώ” και πως η Νέα Δημοκρατία “θα είναι πάντα παρούσα για να διαφυλάξει αυτήν την πορεία”.

Στη συνέχεια προέβλεψε πως είναι πιθανό να υπάρξουν σύντομα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αν και όπως σημείωσε “η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να προσφύγει σε κάλπες”. Αναρωτήθηκε σε αυτό το σημείο “αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που την υπογραφή της φέρει το 3ο Μνημόνιο, έχει σκοπό να βάλει εκ νέου σε περιπέτειες την χώρα για να επιλύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα”. “Όταν μας εξηγήσουν γιατί θα κάνουν εκλογές, θα τους εξηγήσουμε γιατί θα τις κερδίσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε “η Νέα Δημοκρατία στέκεται μακριά από τα άκρα και υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του έθνους. Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την ομοψυχία, τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, η παράταξη που δεν δίστασε να αναλάβει το κόστος”, είπε με νόημα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο κ. Μεϊμαράκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του, για να υπερασπιστεί το έργο του Αντώνη Σαμαρά αλλά και τις εγγυήσεις που παρέχει η παρουσία του στην ευρωπαϊκή σταθερότητα της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε πως ο Αντώνης Σαμαράς για 2,5 χρόνια έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον της χώρας και κατάφερε να κρατήσει μια συγκυβέρνηση για τόσο μεγάλο Διάστημα -ενώ όλοι έλεγαν πως δε θα κρατήσει πάνω από ένα πεντάμηνο-μια φράση που συνοδεύτηκε από πλήθος παρατεταμένων χειροκροτημάτων και ιαχών υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.

Ακολούθως επιτέθηκε στην καιροσκοπική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όπως είπε “έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά για να μη φανούν τα μεγάλα οφέλη της εξόδου από την κρίση”, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύρθηκε σε ένα βαρύ δάνειο που συνεπάγεται δυσβάσταχτα μέτρα.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ, υπερασπίστηκε και πάλι την κυβέρνηση Σαμαρά, αναφορικά με τον τρόπο που νομοθετεί η σημερινή κυβέρνηση: “Ούτε καν στη σκέψη μας δε θα περνούσε να νομοθετήσουμε με τέτοιο τρόπο” είπε χαρακτηριστικά.

Θέλουμε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν να έρθουν στη ΝΔ, τους καλούμε για το καλό της χώρας» συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας: «Εκφράζουμε τους ανέργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, τους νέους και τις νέες που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται κουρέλια, τους κοινωνικά ασθενέστερους».

Σε σχέση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Μεϊμαράκης ήταν εξόχως σαρκαστικός με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι “από τη μία ο πρωθυπουργός ασπάζεται την Πρόεδρο της Βουλής, από την άλλη η ίδια τον αποδοκιμάζει και καταψηφίζει την επίσημη κυβερνητική πολιτική”. «Είναι δικό τους το θέμα. Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια, αν χρειαστεί, αλλά αυτή πρέπει να προσέχει πως συμπεριφέρεται στους συναδέλφους βουλευτές» είπε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην παράδοση-παραλαβή καθηκόντων προέδρου της Βουλής όπου υποδέχθηκε την Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Σε αυτό το κλίμα κ. Μεϊμαράκης προσδιόρισε το διαφορετικό ιδεολογικό στίγμα με την Αριστερά, υπογραμμίζοντας πως «δεν θέλουμε να παίρνουμε φόρους από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσουμε ένα μεγάλο κράτος”, ενώ σημείωσε πως “είναι ανάγκη η χώρα να αφήσει πίσω της το κλίμα αβεβαιότητας. Αναφορικά μάλιστα με τη συμφωνία αλλά και την ανάγκη να φτιάξει η κυβέρνηση πλέον δική της πλειοψηφία είπε πως «είναι επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα¨.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως “πλέον οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια, και δεν επιτρέπεται να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν μιας και έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tζανής avatar
  Tζανής 24/07/2015 16:03:52

  Μεϊμαράκης:"...οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια, και δεν επιτρέπεται να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν μιας και έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά". Αυτό πρέπει να το λέει και να το ξαναλέει.

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Tζανής 25/07/2015 17:50:04

   Σωστά, αλλά αν το πιστεύει δεν μπορεί να λέει οτι οι πολίτε δεν ήξεραν την αλήθεια οταν ψήφιζαν ΓΑΠ=Τσίπρας=λεφτά υπάρχουν. Για άλλους λόγους προφανώς τους ψήφισαν...

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 24/07/2015 16:23:17

  Μέχρι και η ενθαρρυμένη από τις δημοσκοπήσεις Φώφη καλεί το Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία για το ξήλωμα της Ζωής. Η ΝΔ τι θα πράξει; Δεν θα βγάλει κίχ λόγω μεσαίου χώρου και εθνικής συνεννόησης στην οικονομία; Βλέπω ότι κάποιοι ακόμα και το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ κινούνται. Στη ΝΔ πιο έντονη εσωκομματική αντιπολίτευση έκαναν στο Σαμαρά από τη θεσμική αντιπολίτευση που ασκούν στο Τσίπρα.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ ουδέτερος 25/07/2015 01:55:53

   τους εχει παρει χαμπαρι ο κοσμος της δεξιας.η επομενη δημοσκοπηση της ΝΔ θα την φερει ακομα πιο κατω. Εκει θα πανε πισω γονατιστοι στον σαμαρα.

 3. metronomos avatar
  metronomos 24/07/2015 16:35:22

  Οι σύντροφοι "κομμουνιστογενείς" (το 4% του εκλογικού σώματος) θέλουν να το πάνε ήπια για velvet grexit. ΗΔΗ μας συνηθίζουν σε κάποια στέρηση ελευθερίας (πρωτόγνωρο). Στηρίζουν κάθε pagliacci & charlatan. Ψηφίζουν ΝΑΙ και ταυτοχρονα λενε ότι το έκαναν ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ διότι πιστευουν ΟΧΙ. ΠΑΡΑΝΟΙΑ ? ΟΧΙ......ΜΑΛΛΟΝ ΔΟΥΛΕΜΑ ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ τ. ΚΝΙΤΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ? ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ? ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ? ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ? ΕΥΦΥΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΣΥΡΙΖΟ-ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ.... ? ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ...... ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ και λοιποί ..ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ (και το ΕΝΝΟΩ!) ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ metronomos 24/07/2015 21:26:28

   +++

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ metronomos 24/07/2015 23:14:41

   Πολύ σωστός! Πάνε την κατάσταση στο απροχώρητο με τέχνη για να πουν μετά "αφού δε βγαίνει το πρόγραμμα, τι να κάνουμε, κουρέψτε το χρέος". Και τότε θα φάμε την κλωτσιά και θα πέσουμε στο γκρεμό...

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ metronomos 24/07/2015 23:49:55

   +++++++++

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/07/2015 18:10:49

  σε δημοσκοπηση της μετρον η νδ του μειμαρακη υπολειπεται περιπου 3-4 ποσοστιαιες μοναδες της νδ του σαμαρα. (συγκριση με ιδια εταιρεια). θα αρχισει να φαινεται τωρα οτι μονος του ο ΑΣ με 4-5 αλλους (που τελευταιως παραμεριστηκαν) κρατουσαν την ΝΔ.

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Παρατηρητής 24/07/2015 19:02:39

   πως να μην παραμεριστούν;; τόσα καλά παιδιά από τα πολιτικά τζάκια και το κομματικό σωλήνα είναι διαθέσιμα. η θεωρία του μεσαίου χώρου αναπτύχθηκε τη περίοδο που δεξιότερα της ΝΔ υπήρχε ένα 0,5%. Είναι λοιπόν ένα λίαν ριψοκίνδυνο πείραμα για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Σαμαράς πήρε ένα 28% έχοντας απέναντι του ολόκληρο το σύμπαν. Και αυτοί υποχωρούν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ.

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ ουδέτερος 24/07/2015 19:34:05

    Το σχεδιο παντως παει γραμμη. παμε καρφωτοι στη δραχμη και στο περιθωριο χωρις κανενας να μπορει να ταο ανατρεψει. Ο αντωνης σαμαρας (αν υπαρχει ελλαδα μεχρι τοτε) πρεπει να ξανακατεβει υποψηφιος τον απριλη.

    • ουδέτερος avatar
     ουδέτερος @ Παρατηρητής 24/07/2015 22:02:18

     όποιος τότε θέλει ένα ουσιαστικό αντίπαλο των δραχμολάγνων, θα πρέπει να ψηφίσει το Σαμαρά. Ευελπιστώ αυτή τη φορά να ξεφορτωθεί εντελώς και τη σαπίλα της οικογενειοκρατίας, η οποία είναι η αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει της ΝΔ. Δεν με καλύπτει καθόλου η αντιπολιτευτική τακτική Μειμαράκη. Έχει διαλυθεί το σύμπαν και οι μεσαίοι σωτήρες, όπως σωστά παρατήρησες χάνουν 4 μονάδες σε σχέση με την εποχή Σαμαρά. Κατόρθωμα ολκής!!

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Παρατηρητής 24/07/2015 22:07:28

     ῎Αν ἀγαπᾶ τήν ῾Ελλάδα πού ξέρω ὅτι δακρύζει γι᾿ αὐτήν, ΠΡΕΠΕΙ νά ξανακατέβει. Βλέπω τήν ΧΑ ἀντιπολίτευση γιατί μπῆκαν στήν Πόλη οἱ λάθρο!!!! ᾿Εκεῖ στήν Συγγροῦ, ἑτοιμάζουν τόν μόσχο τόν σιτευτό. ῾Ο πατέρας περιμένει τήν ἐπιστροφή τοῦ ἀσώτου! ῎Ετσι δέν εἶναι ἀρχηγέ τοῦ μεσαίου χώρου;;;; :( :(

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ Φωτεινή 24/07/2015 22:24:43

      ε τότε είναι που θα εγκαταλείψει τη ΝΔ και ο πλέον σοβαρός ψηφοφόρος. θα φαίνονται γελοίοι. εν τω μεταξύ οι φουλ αντιμνημονιάκοι ψηφοφόροι του Καμμένου δεν θα ... έρθουν. Θα κάνει μεγάλο δώρο στο Θεοδωράκη αν φέρει πίσω το Καμμένο.

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ ουδέτερος 24/07/2015 21:25:15

    Θα τελειωσει τοτε και η ΝΔ. Θα ελεγα οτι η σημερινη αναφορα στον σαμαρα απο πλευρας μειμαρακη εχει να κανει αμεσα με αυτη τη δημοσκοπηση.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ουδέτερος 24/07/2015 23:17:10

    Ο Σαμαράς ήταν ένας αλλά Λέων. Και δε μας άρεσε επειδή ήταν άρχοντας και όχι ψευτόμαγκας με ψευτομαγκιές και ουάου. Πληρώνουμε ήδη την άγνοιά μας περί στρατηγικής που οδήγησε στο να μην καταλάβουμε που το πάει ο Σαμαράς. Μια ζωή πάμε από βλακεία σε βλακεία οι Έλληνες ψηφοφόροι και την μοναδική φορά που είχαμε πρωθυπουργό με μυαλό, γνώσεις και εργατικότητα δεν πήραμε χαμπάρι πόσο τυχεροί ήμασταν. Πληρώνουμε ήδη και έρχεται και το χειρότερο...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 25/07/2015 18:18:09

     Γεώργιε, ὁ ἀντι-ἀγροφύλακας ἔχει κάποιον στό μυαλό του, ἀλλά δέν τό γράφει. Ποῦντο, ποῦντο τό δακτυλίδι. . .

 5. Jim Beam avatar
  Jim Beam 24/07/2015 18:52:55

  Απο την στρατηγική σκακιέρας, στη στρατηγική του όπως κάτσει, του τζόκερ. Παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια, παίζουν μ τις θυσίες και το μόχθο του Έλληνα και ακόμα κανείς δεν εχει καταλάβει τον γκρεμό που βρίσκεται μπροστά μας ! Μάλλον δεν θελουν να το καταλάβουν οι πολίτες της χωρας μας που έχουν μάθει να τα βρίσκουν όλα έτοιμα. Ολοι περιμένουν ενα θαύμα, ολοι λένε οτι δεν εχουν τίποτα να χάσουν .... Αλλά δυσκολεύονται να κάνουν συγκρίσεις με το βιοτικό επίπεδο της Βουλγαρίας, της Σερβίας της Αλβανίας .... Νομίζοντας οτι θα τους κοροϊδέψουμε για ακόμα μια φορά, τους κουτοφραγκους ..... Ο Σαμαράς του έπαιξε στα ίσια και με τους δικούς τους όρους κέρδιζε το παιχνίδι .... Μέχρι που ο Τσιπρας με τα ψέματα και την ασχετοσύνη του κατέστρεψε την πορεία εξόδου απο τα μνημόνια και μας έβαλε ξανά στα μνημόνια και την εποπτεία της ΤΡΟΙΚΑ !!!!

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Jim Beam 24/07/2015 19:32:08

   τα τζάκια είναι ο λόγος που η ΝΔ είναι απωθητική σε περίοδο κρίσης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Jim Beam 24/07/2015 23:20:02

   Συνεχιστής του ΓΑΠ ο Τσίπρας έφερε μνημόνιο που δε θα το εφαρμόσει και θα μας πάει στην πτώχευση. Ο Σαμαράς με τακτική σκακιστή επιπέδου grand master πήγαινε για ρουά ματ και πήρε τον έλεγχο 2 κινήσεις πριν ο άσχετος και χάσαμε πανηγυρικά...

 6. airman avatar
  airman 24/07/2015 19:41:34

  "... καιροσκοπική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όπως είπε “έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά για να μη φανούν τα μεγάλα οφέλη της εξόδου από την κρίση”" Πάντα πρέπει να παίζεις το "καλύτερο χαρτί" που έχεις. Όποιος/όποια μπλοφάρει, παρέα με τον Αλέξη. Κι άμα δεν το 'χει πάρει το μήνυμα, ακόμα καλύτερα! Υ.Γ. Μήπως να αρχίσουν να ψάχνονται εκεί στη Συγγρού; Βγαίνουν στο γυαλί κάτι απολιθώματα καμαρωτά με γραβάτα και κάνουν μάγκες κάτι "φυντάνια" του ΣΥΡΙΖΑ! Εάν κάποιοι αρκούνται να δίνουν διαλέξεις περί Κικέρωνα και Κατιλίνα ή να στοχάζονται περί μεταφράσεων του Τσάτσου και του Βενιζέλου, καληνύχτα! Η άλλη πλευρά το παραμυθάκι το πούλησε αναίμακτα!

 7. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 24/07/2015 20:01:32

  Και μετά χαριεντίστηκε με τον ....Πάνο Καμμένο(!!!) για να γυρίσει λέει ....σπίτι του,στη ΝΔ.Δηλαδή δεν μας σέβεται καθόλου.Να το ακούσει καθαρά ο Μειμαράκης: είναι δικαίωμά του να γίνεται κορόιδο του Τσίπρα.Δεν είναι δικαίωμά του να επιχειρεί να μας καταστήσει κορόιδα και εμάς.Να καταλάβει ο κ.Μειμαράκης πως όπου είναι σπίτι του Καμμένου, ΔΕΝ είναι σπίτι δικό μας.Άλλη μία φορά να το πει και ΝΔ τέλος.

 8. Αντι-Αγροφυλακας avatar
  Αντι-Αγροφυλακας 25/07/2015 03:47:18

  Ειναι γεγονος οτι η πολιτικη σκεψη του Σαμαρα δεν ειναι επιφανειακη. Εχει βαθος και πλατος. Ειναι ενα πολιτικο κεφαλαιο για την ΝΔ και την χωρα. Το ιδιο ισχυει και για τον Καραμανλη. Ας μην περιοριζομαστε ομως σε προσωπολατριες. Αυτο που χρειαζεται τωρα ειναι να παμε μπροστα, οχι πισω. Αυτο που χρειαζεται ειναι ενας νεος αρχηγος (οταν ελθει η ωρα) που θα μπορεσει, και με την πολιτικη του ανωτεροτητα αλλα και την επικοινωνιακη του μαεστρια να νικησει τον Τσιπρα στις επομενες εκλογες. Εκει πρεπει να γινεται η συζητηση και οχι σε υμνολογηματα πρωην προεδρων και "διηγωντας τα να κλαις῾. Ιστορικο παραδειγμα, ο Ronald Reagan. Σημασια δεν εχουν παντοτε οι πολιτικες ικανοτητες του αρχηγου αλλα ο καταλληλος ανθρωπος την καταλληλη ωρα (δηλ. Το δεος του Τσιπρα) και η δυναμικη της ολης ομαδας (π.χ. Σαμαρας, Καραμανλης, Μειμαρακης, Ντορα, κτλ,κτλ)..

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Αντι-Αγροφυλακας 25/07/2015 10:16:58

   Κάποιος ἡλικιακά κοντά στόν τσίπρα, αὐτό ἐννοεῖς :)

   • Αντι-Αγροφυλακας avatar
    Αντι-Αγροφυλακας @ Φωτεινή 25/07/2015 13:52:35

    "Το αντιπαλο δεος" του Τσιπρα, ειπα. Καποιος που μπορει να νικησει τον Τσιπρα. Αν ειναι νεος τοσο το καλλιτερο. Αν ειναι ωριμος και μπορει παλι καλα. Δεν μπορουμε ομως να παμε πισω σε καποιον, που οσο και καλος και αγαπητος, νικηθηκε (εστω και μα ψεματα) ηδη δυο φορες απο τον Τσιπρα (δηλ. τις τελευταιες βουλευτικες εκλογες και το δημοψηφισμα), η σε καποιον που νικηθηκε απο τον ΓΑΠ, οπως μερικοι με βαση το συναισθηματισμο υποστηριζουν φανατικα. Και εμενα μου ειναι και οι δυο πολυ αγαπητοι αλλα η ζωη προχωρα μπροστα και ο ηλιος βγαινει για ολους. Και πανω απο ολα το συμφερον της πατριδος.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φωτεινή 25/07/2015 16:24:14

    Αυτό θέλει να έχεις έναν δεξιό Λαζόπουλο να πλένει εγκεφάλους επί 10 χρόνια για να πετύχει...

 9. George N avatar
  George N 25/07/2015 06:38:48

  "δεν θέλουμε να παίρνουμε φόρους από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσουμε ένα μεγάλο κράτος" Αυτό τώρα είναι αρκετό όταν έρχεται μετά από μια κυβερνητική θητεία υπερφορολόγησης, αποδοκιμασίας στις εκλογές, αγνόησης στο δημοψήφισμα και δημοσκοπικής συντριβής? Ακριβώς το ότι αυτό συνέβη με αποτέλεσμα την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία δείχνει ότι ίσως η ΝΔ να μην το θέλει αλλά δεν μπορεί ή δεν ξέρει πως να το αποφύγει. Πήγε να κρατήσει το μεγάλο κράτος (35 χρόνια μετά την διαπίστωση παγκοσμίως, ακόμα και από κομμουνιστικά καθεστώτα, ότι δεν γίνεται και αμέσως μετά.....από την χρεοκοπία της χώρας!) και το αποτέλεσμα ήταν να τα χάσει όλα. Εντάξει δεν εξηγούνται τα πάντα Δαρβινικά αλλά και η επιμονή να το παίζεις δεινόσαυρος τον 21 αιώνα σημαίνει ότι πας γυρεύοντας να γίνεις σαύρα.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/07/2015 07:35:28

  Aφήστε τον Σαμαρά να ακολουθήσει τη στρατηγική του. Εάν δεν παραιτείτο η αναταραχή από τους ανύπαρκτους στη ΝΔ θα συνεχιζόταν.Είναι πιθανόν να ακολουθει τακτική Σαρκοζύ. Στη Γαλλία ο Σαρκοζύ μόλις έχασε τις εκλογές από τον Ολάντ παραιτήθηκε.Φυσικά ο Ολάντ απέτυχε γιατί αυτή την εποχή καμμιά αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει.Ταυτόχρονα οι διάδοχοι του Σαρκοζύ στη γαλλική δεξιά αποδείχθηκαν λίγοι και ανεπαρκείς δημιουργώντας πολιτικό κενό που εκμεταλλεύθηκε η Λεπέν.Έτσι μπροστά στην αδυναμία Ολάντ,άνοδο Λεπέν και διάσπαση της κανονικής δεξιάς ο Σαρκοζύ ξαναέγινε απαραίτητος και επανεμφανίσθηκε.Παρ όσα λέγονται μπορεί να είναι πάλι ο πρόεδρος της Γαλλίας το 2017. Ο Σαμαράς λοιπόν χρειάζεται ένα διάστημα ανάπαυσης για να αποδειχθεί ότι οι υπόλοιποι στη ΝΔ δεν είναι ισάξιοι,ο Τσίπρας φελλός και οι πασοκοποταμίσιοι λίγοι. Μετά όταν κατακαθήσει η σκόνη θα επανεκτιμηθούν οι ικανότητες του καθενός επί του πραγματικού πεδίου της οικονομίας.

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ ψυχραιμια 25/07/2015 11:31:28

   εφόσον οι ποταμίσιοι είναι λίγοι, τότε τι είναι οι μεσαιοχωρίτες που επί των ημερών τους το Ποτάμι αυξάνει τα ποσοστά του;; για να γίνω λιγάκι κακός!!

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ουδέτερος 25/07/2015 16:27:23

    γιατί οι παραδοσιακοί σχηματισμοί που υποτίθεται καλύπτουν τον πολιτικό χώρο που θέλει την Ελλάδα στην ευρώπη είναι σε αποσύνθεση

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ ψυχραιμια 25/07/2015 12:29:42

   Δεν έχεις άδικο. Αν και ο Μειμαράκης αποδειχτεί λίγος, δεν αποκλείεται ο Σαμαράς να επανέλθει. Το αν θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Θα δούμε άλλωστε ως τότε και τι θα καταφέρει ο Σαρκοζί...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 25/07/2015 16:26:59

   Δυστυχώς ο λαός μας αριστεροφέρνει πολύ έντονα για να αλλάξει άποψη. Οι πατριώτες που δεν σκέπτονται με την τσέπη τους ως προτεραιότητα λιγόστεψαν πολύ στην Ελλάδα μας και δεν φτάνουν να την σώσουν με την ψήφο τους. Άσε που είναι και διασπασμένοι στις πολιτικές τους απόψεις λόγω κυρίως άγνοιας πολλών περί των οικονομικών που ενώ είναι απλά, πρέπει να κατέχει κάποιος τα πραγματικά και ιστορικά δεδομένα.

 11. Διογένης avatar
  Διογένης 25/07/2015 14:58:16

  Το βασικό πολιτικό πρόβλημα του Σαμαρά όσο ήταν πρωθυπουργός ήταν ότι καλά-καλά δεν είχε καταφέρει να πείσει το κόμμα του ότι πηγαίναμε καλά, πολύ καλά, όσο η ΝΔ ήταν κυβέρνηση. Τουλάχιστον τώρα πια φαίνεται ότι έχει πείσει το κόμμα του. Ότι για κάποιο λόγο είχε μπει ο ΕΝΦΙΑ, ότι για κάποιο λόγο υπήρχαν περικοπές, ότι για κάποιο λόγο έγιναν όλα αυτά τα ζόρικα. Για τον ίδιο λόγο που αναγκάστηκε να τα κάνει και ο Τσίπρας, αφού πρώτα μας έφερε στο χείλος του γκρεμού και αρχίσαμε και να πέφτουμε λιγουλάκι, αλλά μας κράτησαν την τελευταία στιγμή. Το ότι έχει πειστεί η ΝΔ λοιπόν είναι μια αρχή. Από αυτή την άποψη είναι καλό που έχουμε Μεϊμαράκη τώρα και όχι Σαμαρά, διότι πείθονται από μόνοι τους. Τώρα τον εκτιμούν περισσότερο. Ένα άλλο καλό της απουσίας Σαμαρά από το προσκήνιο, είναι ότι αναδεικνύεται η ανυπαρξία των υπολοίπων. Φαγώθηκαν να φύγει, τώρα πού είναι να ζητήσουν να γίνουν αρχηγοί, να αναλάβουν την παράταξη; Κρύβονται πίσω από το μουστάκι του "μεταβατικού" Μεϊμαράκη, αυτή είναι η πραγματικότητα, που είναι μεν καλύτερος από τους άλλους, όμως ούτε και αυτός έχει αρχηγικό βεληνεκές - απόδειξη ότι δεν λέει "πάμε για εσωκομματικές εκλογές 30 Αυγούστου και κατεβαίνω πρώτος εγώ, να κατεβείτε και οι άλλοι και όποιος κερδίσει". Μετά τον Σαμαρά, το χάος. Και μετά τον Καραμανλή πάλι για χάος ήμασταν, αλλά εκεί βρέθηκε ο Σαμαράς, ξεχασμένος σχεδόν από τη δεκαετία του 1990, και πήρε πάνω του την κατάσταση. Αν και ο Δ. Σταμάτης δεν τυχαίνει εν γένει μεγάλης εκτίμησης, εντούτοις είπε κάτι σωστό τον Ιανουάριο: Η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε θύμα της επιτυχίας της. Το είχα γράψει βέβαια τουλάχιστον εγώ πιο πριν εδώ στο antinews και ίσως το είχαν πει και άλλοι, όμως η ουσία δεν αλλάζει: Οι πάντες θεώρησαν δεδομένες τις προόδους του 2012-2014. Και νόμισαν ότι αυτά δεν θα αλλάξουν με τον Τσίπρα. Αμ δε! Οι πρόοδοι του 2012-2014 προϋπέθεταν σκληρή πολιτική, περικοπές, ΕΝΦΙΑ. Χωρίς αυτά δεν θα είχαμε προχωρήσει. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα θα δουν όλοι γιατί κυβέρνησε ο Σαμαράς όπως κυβέρνησε. Η κατάσταση ήταν δύσκολη και τότε, όπως και τώρα, όμως ήταν ο Σαμαράς που την έκανε εύκολη. Αφού λοιπόν το κατάλαβε η ΝΔ, σιγά σιγά θα το καταλάβουν και οι άλλοι. Οι Δένδιες κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Σαμαρά και εναντίον όλων των άλλων, περιλαμβανομένου και του Καραμανλή. Κάθε μέρα που περνάει ο Καραμανλής αποδεικνύει ότι δυστυχώς δεν είναι για τα δύσκολα. Μακάρι να ήταν για τα δύσκολα, να ακουμπούσαμε σε αυτόν. Δεν είναι. Πού είναι να βγει μπροστά τώρα; Δεν βγαίνει. Γιατί δεν βγαίνει; Διότι δεν θέλει. Δεν υπάρχουν πολλοί τελικά σαν τον Σαμαρά να πάρουν την καυτή πατάτα στα χέρια τους - ένας ο Σαμαράς και ένας ο... Χαϊκάλης! Πλάκα κάνω, εννοείται. Η μόνη ρεαλιστική αντιπολιτευτική τακτική για τη ΝΔ είναι η δικαίωση Σαμαρά. Δεν έχει να πει κάτι άλλο στην κοινωνία. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα με τον Τσίπρα. Αν μπορέσει/προλάβει να κάνει εκλογές ο Τσίπρας πριν αρχίσει η εκλογική φθορά του, την προβλεπόμενη ήττα εκ μέρους της ΝΔ θα υποστεί ο "μεταβατικός" Μεϊμαράκης. Ένας μη αριστερός ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή, αν μπορέσει να κατεβεί χωρίς Λαφαζάνη, Ζωή κλπ.) ή ένα νέο κόμμα Τσίπρα, αν δεν μπορέσει τελικά να κρατήσει το κόμμα του (πρόβλεψή μου είναι ότι θα μπορέσει), θα είναι από εκεί και μετά ένας ευνουχισμένος ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος, σαν άλλος άσωτος υιός, θα αναζητήσει γρήγορα την επιστροφή σε αυτόν που του κρατούσε την οικονομία σταθερή. Αν η ΝΔ κάνει το λάθος να γίνει έως τότε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαλυθεί. Εάν υπερασπιστεί την περίοδο Σαμαρά, αργά ή γρήγορα θα ξαναγίνει κυβέρνηση. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ίσως με τον Σαμαρά να επανέρχεται εν είδει Σαρκοζί.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Διογένης 25/07/2015 18:10:44

   ῞Οταν στήν Πελοπόνησσο ἀνταλλάσοντε φαγώσιμα εἴδη μεταξύ συγχωριανῶν λόγω βασικῶν ἐλλείψεων στά σούπερ μάρκετ, πῶς νά μήν δικαιώνεται ἤδη ὁ Σαμαρᾶς; Τά γεγονόταν μιλοῦν ἀπό μόνα τους!!

 12. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 25/07/2015 18:07:29

  @ Διογένη , ίσως να είμαι καχύποπτη αλλά αμφιβάλλω αν οι αστέρες της ΝΔ δεν είχαν πειστεί επειδή μέχρι εκεί έφθανε το μυαλό τους ή γιατι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να πεισθούν. Υπάρχει πολλή μισαλλοδοξία , μικρότητα , μικροψυχία και παράλληλα ναι, υπάρχουν και οι μικρόνοες .Πάντως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (2012, 2015 + δημοψήφισμα) ο κομματικός μηχανισμός σαμποτάρισε τον ΑΣ (μιλάω μετά λόγου γνώσεως) αλλοτε ανοιχτά και άλλοτε συγκεκαλυμμένα .Ολα αυτά δεν με κάνουν αισιόδοξη...

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Ελενα Κανελοπούλου 25/07/2015 19:18:06

   Κι εμένα αγαπητή Έλενα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 25/07/2015 21:44:31

    ᾿Εσύ συριζαῖε τί πετάγεσαι καί ἀπαντᾶς;;

    • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
     ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Φωτεινή 25/07/2015 22:44:52

     Δεν δικαιούμαι να είμαι απαισιόδοξος?

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 11:07:52

      Όχι. Δεν δικαιούσαι. Η κυράΦωτεινή η ...Συριζοφάγα, σου το απαγορεύει. Μιλάμε για κουτοφανατική οπαδό του ολοκληρωτισμού!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Το τζίνι 26/07/2015 16:54:17

      Πές μου τό δικό σου IQ, τζίνι ἤ βασίλισσα τῆς φιλοσοφίας. :) ΥΓ. ῞Ολοι οἱ δεξιοί εἴμαστε συριζοφάγοι. :) :)

  • airman avatar
   airman @ Ελενα Κανελοπούλου 25/07/2015 19:39:14

   "... ο κομματικός μηχανισμός σαμποτάρισε τον ΑΣ ..." Μα ο Σαμαράς ποτέ δεν στηρίχθηκε στον κομματικό μηχανισμό, κι αυτό διότι ΔΕΝ τον πίστευε. Απλά "ανέχονταν" τις ιδιοτροπίες του καθενός διότι είχε σαφή προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον, για το οποίο κάποιοι θέλουν να ξεχνάνε ότι διαπραγματεύονταν - εκτός από τους έξω - με το Βενιζέλο και τον κυρ-Φώτη. Γι' αυτό και ο κομματικός μηχανισμός έκανε "αποχή". Αυτό που συμβαίνει τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως διαφορετικό. Το κόμμα είναι απέναντι στον Πρωθυπουργό, αλλά ευφυώς μέχρι σήμερα στηρίζει την Κυβέρνηση. Εάν το κόμμα πάρει "ανταλλάγματα", ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διασπαστεί και θα πάμε σε εκλογές στο τέλος Οκτωβρίου, με σκοπό να κεφαλαιοποιήσει ο Τσίπρας τη γοητεία που ασκεί ακόμα σε μεγάλη μερίδα του λαού. Η εξουσία είναι πολύ γλυκιά για να χαθεί. Σε περίπτωση που το κόμμα δεν ικανοποιηθεί, ο Αλέξης θα στείσει κάλπες το αργότερο 20/9 με σκοπό αφενός να δείξει πυγμή και αφετέρου να μη φανεί καμία από τις επιπτώσεις του 3ου Μνημονίου στις τσέπες μας. Όσο για την αντίδραση από την "άλλη όχθη", ο Μαντούβαλος ήδη πήρε το "καλάμι" να ψαρέψει "γνήσιους" Νεοδημοκράτες! Εμπρός πίσω λοιπόν!

   • F?te??? avatar
    F?te??? @ airman 25/07/2015 21:40:31

    Τελικά ὁ ψεκασμένος θά γίνη συνιστῶσα τοῦ τσίπρα ἤ τοῦ βαγγέλα;;

    • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
     ΝΙΚΟΣ Ζ. @ F?te??? 26/07/2015 11:53:06

     Συνιστώσα του Βαγγέλα θα γίνει μόνο Αν και ΌΠΟΤΕ ο Βαγγέλας γίνει Πρωθυπουργός...

   • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
    ΝΙΚΟΣ Ζ. @ airman 26/07/2015 11:51:13

    ΣΩΣΤΟΣ! Κατά πάσα πιθανότητα οι Δραχμαζάνηδες θα πάρουν το "κάτι τίς" τους απο το κόμμα αναγνωρίζοντας "την άποψη της πλειοψηφίας και του Αρχηγού" ή θα εκπαραθυρωθούν με πρόωρες εκλογές, για να δοκιμάσουν το πραγματικό ποσοστό τους στον λαό.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 13:02:15

     Η αριστερή τάση του Σύριζα, αν θέλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της αλλά και την αξιοπρέπεια όλων αυτών (ανέργων, νεόπτωχων, περιθωριοποιημένων) που έδωσαν σαφέστατη εντολή ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ στον τραγικό και αστείο πλέον εντολοδόχο των αλλοδαπών Πρωθυπουργεύοντα, θα αφαιρέσει άμεσα από τον Τσίπρα τον ξεφτισμένο φερετζέ του τάχα... αριστερού και μόλις αυτός εξαναγκαστεί σε Συνέδριο, θα χρεωθεί μεγαλοφώνως κι επισήμως πια, την αισχρή μετάλλαξή του σε καρεκλολάγνο υπηρετάκο των δανειστών-τοκογλύφων-εκβιαστών. Μετά, δεν θα μπορεί παρά να προχωρήσει σε εκλογές με άλλο κόμμα και όνομα φυσικά, πιο....κεντροδεξιοσαβουροσημιτικής κατεύθυνσης, αγκαλιά με τον ΜπομπολοΣταύρο και τον στα 4 Πάνο, τον προσφάτως μνημονιοανανήψαντα. Τα υπόλοιπα, θα τα αναλάβει ο πολύπαθος και πολυπροδομένος από τις μετριότητες Ελληνικός λαός, που καλείται για τελευταία ίσως φορά (δύσκολα θα΄χει άλλη ευκαιρία), ν΄ αποδεχτεί την προσχεδιασμένη μαύρη μοίρα του, ή να εναντιωθεί και να την αλλάξει.

     • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
      ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 13:29:39

      Μακάρι "η αριστερή τάση του Σύριζα" να μην είναι εξ ίσου "αριστερή" με τον Τσίπρα. Αλλά είναι περίεργο γιατί διαφωνεί μεν με την υπογραφή του Τσίπρα, αλλά στηρίζει την κυβέρνησή του ώστε να ολοκληρώσει το 3ο μνημόνιο. Εκτός αν το κάνει για να τον εκθέσει περαιτέρω στα μάτια του λαού και στο τέλος να αποσύρει την στήριξή της (αφού θα έχει εισπράξει αρκετούς παχυλούς μισθούς και αφορολόγητα βουλευτικά "βοηθήματα" μέχρι να "ωριμάσουν οι συνθήκες"...)

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 14:17:52

      Να μην καταλαβαίνετε ό,τι σας βολεύει όμως... Είπε οτι : '' ... στηρίζει την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, «το ριζοσπαστικό πρόγραμμα» με το οποίο εξέλεξε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός και για να ανταποκριθεί στο περήφανο «όχι» του δημοψηφίσματος. Σημειώνει όμως ταυτόχρονα ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση για να συνάπτει και να εφαρμόζει νέα μνημόνια.'' http://www.antinews.gr/POLITIKE/lafazanis-an-o-suriza-tautistei-me-mnimonia-tha-brei-apenanti-tou-olo-ton-kosmo-tis-aristeras/ Απλά, παίζεται ποιός θα μείνει με τον ...μουτζούρη της διάσπασης στο χέρι, αν και όλοι καταλαβαίνουμε οτι αυτός που θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία ακόμα κι αν χρειάζεται να τον ...φυλάνε 35 πια για να κυκλοφορήσει, είναι ο νέος ...εθνάρχης της απόλυτης αυτοξεφτίλας, ο εκβιάσιμος ΤΙΝΑρεαλιστής!

     • airman avatar
      airman @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 18:32:16

      Ο Στρατούλης πάντως έχει δηλώσει ότι οι της "αριστερής πλατφόρμας" δεν παραιτούνται και εξακολουθούν να στηρίζουν την Κυβέρνηση, με σκοπό το 3ο Μνημόνιο να αποτελέσει "μια μικρή κακή παρένθεση". Ήδη δηλαδή έχει πάρει φόρα για την κωλοτούμπα. Όσο για το "νέο εθνάρχη", που όψιμα καταλάβατε περί ποίου πρόκειται, μάλλον σε Κυβέρνηση Εθνικής Ανάκαμψης θα το γυρίσει, με διευριμένη σύνθεση και την "εσωκομματική" αντιπολίτευση να το παίζει "φρένο" στο τραινάκι, τώρα που "χάλασε" ο αναγκαίος Πάνος. Εδώ κολλάει και η προετοιμαζόμενη κωλοτούμπα της "αριστερής πλατφόρμας", η οποία θα αποτελέσει το θεματοφύλακα της αριστεροσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, που από "πατριωτικό καθήκον" θα συμμετάσχει σε μια Κυβέρνηση η οποία θα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα, στο οποίο όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ενώ επιπλέον ήδη το έχει χαρακτηρίσει "προϊόν πραξικοπήματος". Αριστερές κουτσαβακιές που κάποιοι "μασάνε" όπως τα βόδια το σανό!

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/07/2015 20:12:19

  @ 'Ελενα Μην ξεχνάς ότι πολλοί από αυτούς είναι απλά άσχετοι που ζουν σε περασμένους αιώνες.Μιλάμε ακόμη και για υπουργούς. Παράδειγμα ο Πολύδωρας.Έβγαλε ένα νέο βιβλίο με έναν ιππότη του μεσαίωνα πάνω στις επάλξεις (!) και το παρουσίασε πριν ένα - δυο μήνες και στον πρόλογό του πανηγυρίζει για τη νίκη του συριζα κατά της ΝΔ (επί λέξει) που έδιωξε την τροικα και τα μνημόνια. Εδώ το ζήτημα δεν είναι να δεις κάποια "προδοσία" - αυτά είναι συνήθη στη ΝΔ - αλλά καθαρή,αγνή βλακεία. Ο Πολύδωρας εκτέθηκε γιατί πίστευε ότι πραγματικά ο σύριζα έδιωξε την τροικα και τα μνημόνια και κυρίως ότι μπορεί κάποιος,όποιος και να είναι αυτός,να τους "διώξει" χωρίς να ξαναγίνει φερέγγυα η χώρα απλώς και μόνο επειδή το θέλει.Έδειξε έτσι ότι είναι άσχετος από τη λειτουργία του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος αν και σχετικός με μεσαιωνικά ήθη και έθιμα.Μάλιστα το βιβλίο βγήκε όταν ήδη ο συριζα πρότεινε μνημόνιο με 47 σελίδων και ακόμη και μικρά παιδιά καταλάβαιναν ότι κάποιο μνημόνιο θα υπήρχε. Η ΝΔ είναι ατυχώς γεμάτη με άσχετους με τη σύγχρονη οικονομία που απλώς δεν μπορούν να καταλάβουν.Συμβαίνει βέβαια και σε άλλα κόμματα. Οι εκτεθειμένοι από τη δεξιά που εντυπωσιάσθηκαν από τα θεατρικά του Βαρουφάκη χωρίς να μπορούν να προβλέψουν που θα οδηγούσαν είναι χιλιάδες.Μπαλτάκος,Γιανναράς,στρατηγοί,μητροπολίτες,δημοσιογράφοι και άλλοι opinion makers. Όλοι αυτοί και φυσικά πολύ περισσότεροι από τα άλλα κόμματα είναι τώρα εκτεθειμένοι πρώτα απ όλα ως ΒΛΑΚΕΣ και έπειτα ως οτιδήποτε άλλο.Και αυτό δεν σηκώνεται εύκολα.Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τώρα λεκτικούς ελιγμούς για να ξεχασθεί η βλακεία τους. Το ίδιο και ο απλός κόσμος.Η στήριξη στον Τσίπρα τις πρώτες εβδομάδες έφθασε το φοβερό ποσοστο του 90%.Όλοι αυτοί,όλος σχεδόν ο λαός δηλαδή μίλησαν σε φίλους και συγγενείς,εκτέθηκαν σε παρέες και καφενεία. Μπορούν τώρα να παραδεχθούν ότι ήσαν όχι αριστεροί και δεξιοί αλλά απλά ΒΛΑΚΕΣ που νόμιζαν ότι ο Τσίπρας κάνει καλή διαπραγμάτευση; Δεν γίνεται αυτό αμέσως.Είναι και ο εγωισμός του ψηφοφόρου.

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ ψυχραιμια 26/07/2015 13:47:10

   Σύμφωνα όμως με τον Αινστάιν αγαπητή Έλενα είμαστε σχεδόν ΟΛΟΙ βλάκες. Είσαι σίγουρη οτι όσοι σήμερα θεωρούνται "σχετικοί" και "γνώστες" της λειτουργίας του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος, δεν θα αποδειχθούν (και πάλι) βλάκες και "βόδια" όπως τους απεκάλεσε δικαίως η Βασίλισσα της Αγγλίας, τώρα που έσκασε η Κίνα και ακόμα χειρότερα, όταν θα σκάσει η επόμενη "leehman brothers"? . Αλήθεια πώς ανακτάται η "φερεγγυότητα" μιας χώρας ή μιας τράπεζας σαν τη Leehman brothers? Έχουν άραγε δίκιο ή όχι αυτοί που απαντούν με "λάδωμα των οίκων"? Μήπως τελικά είναι βλάκες όσοι πιστεύουν οτι η "φερεγγυότητα" μιας Ευρωπαικής χώρας ανακτάται αν πληρώνει τα δάνειά της (νόμιμα ή παράνομα) με τσαπί και φτυάρι? κατά το λαικό άσμα: "Η δουλειά κάνει τους άντρες το γιαπί το πηλοφόρι, το μυστρί" και όχι με ανήθικα μεν, αλλά νομότυπα μέσα, όπως η πλουσιώτερη και πλέον χρεωμένη χώρα στον κόσμο, η πατρίδα του κυρίου Γιουνκέρ? Τελικά, ξέρεις κάποιον μη βλάκα αγαπητή Έλενα, μπας και τον αντιγράψουμε για να σωθούμε απο τη βλακεία?

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/07/2015 15:33:49

  Eάν και όταν υπάρξει παγκόσμια οικονομική καταστροφή θα αλλάξουν και οι κανόνες του παγκόσμιου συστήματος για να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα. Εκείνο που δεν χρειαζόταν να είναι Αϊνστάιν για να το καταλάβει κανείς είναι ότι τους κανόνες αυτούς δεν μπορεί να τους αλλάξει μόνη της μια μικρή χρεωκοπημένη χώρα για να βολευτεί μόνο και μόνο επειδή κατέλαβαν την εξουσία κάποιοι που δηλώνουν αριστεροί. Σήμερα εφ όσον χρειάζεσαι δάνεια για να επιβιώσεις υπάρχουν μόνο δύο πηγές : από τις αγορές που δεν βάζουν όρους αλλά εξετάζουν εάν θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους και τιμολογούν τον κίνδυνο με το επιτόκιο που ζητούν και από επίσημους διακρατικούς θεσμούς που σε αντάλλαγμα ζητάνε μνημόνια ώστε να γίνεις στο μέλλον φερέγγυος και να τους πληρώσεις όταν θα ξαναβγείς στις αγορές.Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Επομένως ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να γλυτώσεις από την τρόικα και το μνημόνιο πλην της ολικής χρεωκοπίας είναι να γίνεις φερέγγυος και να δανεισθείς από τις αγορές. Δεν υπάρχει καμμιά πιθανότητα να ξεφύγεις επειδή έχεις "πολιτική βούληση" ή είσαι "προοδευτικός". Εάν αυτό δεν το καταλαβαίνουν πολιτικοί,δημοσιογράφοι και άλλα μέλη της κυβερνώσας τάξης έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα,μεγαλύτερο από το εάν το καταλαβαίνουν και απλώς προσποιούνται ότι δεν είναι έτσι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.