#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2011 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετράνε και ξαναμετράνε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚΚαι ξαφνικά η Βουλή αποκτά ενδιαφέρον. Το ΚΚΕ ξαναγυρίζει και ζητά ονομαστική ψηφοφορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην συζήτηση και στην ψηφοφορία. Ονομαστική θα ζητήσει και ο ΛΑΟΣ.

Στο ΠΑΣΟΚ τρώνε τα νύχια τους από την αγωνία για το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό του νόμο και τραγουδούν όπως ο Κηλαηδόνης στο «κάπου την έχουμε πατήσει»: «Έντεκα και εφτά, δεκαοχτώ. Σύνολο δεκάξι, πρέπει να 'ναι εντάξει. Λες να 'χω λάθος; Ας τα ξαναδώ».

Εκεί που η κυβέρνηση είχε δεμένο τον γάιδαρό της στη Βουλή με την αποχώρηση των κομμάτων της αριστεράς, έπιασε πάλι τα μολύβια. 155 - 2 (Αθανασιάδης, Ρομπόπουλος) = 153 και βλέπουμε. Να δεις που θα ξεχάσει ο πρωθυπουργός την δήλωσή του τον Ιούλιο του 2010 ότι «δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153-154 βουλευτές. Δεν θα καθίσω να με εκβιάζουν».

Τα κομματικά στελέχη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δημοσίως εκτιμούν ότι «όλοι θα το ψηφίζουν, εκτός από 1 ή 2, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα», αλλά καταλαβαίνουν ότι στενεύουν τα περιθώρια για απώλειες, γιατί ο πολιτικός πήχης είναι στο 151. Ο Ρομπόπουλος (που θεωρείται ότι «μπορεί να γυρίσει»)  και ο Αθανασιάδης λέγεται ότι δέχθηκαν τηλέφωνο από τον Βενιζέλο. Η συζήτηση στην επιτροπή για το μεσοπρόθεσμο αποτέλεσε διερεύνηση προθέσεων για ορισμένους κυβερνητικούς βουλευτές (π.χ. η Τ. Αντωνίου δεν είπε τι θα κάνει).

Υπενθυμίζεται ότι στην ονομαστική ψηφοφορία δεν απαιτούνται 151 ψήφοι, αλλά η απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Αυτό διευκόλυνε την κυβέρνηση στην περίπτωση που θα απουσίαζε η αριστερά, ενώ τώρα που επιστρέφουν στη Βουλή τα πράγματα περιπλέκονται. Αν απουσίαζαν τα κόμματα της αριστεράς, το όριο για να περάσει το μεσοπρόθεσμο θα ήταν περίπου οι 120 βουλευτές, οπότε το ΠΑΣΟΚ θα έκανε υγιεινό περίπατο (θα μπορούσε π.χ. όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο ή τον εφαρμοστικό, να μην έρθουν στη Βουλή χωρίς να απειληθεί η απλή πλειοψηφία). Τώρα όμως ανεβαίνει ο πήχης πάνω στο 145.

Οι συσχετισμοί στη Βουλή είναι

ΠΑΣΟΚ 155

ΝΔ 86

ΚΚΕ 21

ΛΑΟΣ 15

ΣΥΡΙΖΑ 9

Ντόρα 5

Κουβέλης 4

Δημαράς – Οικονόμου 2

Σακοράφα

Παπαχρήστου

Λιάνης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 17:40:04

  ΚΑΤΩ ΤΟ ΓΥΨΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!!! Τι μετράτε ρε Πασόκοι; Αυτή είναι η δημοκρατία σας; Αυτός είναι ο σοσιαλισμός σας; Σε τι διαφέρετε από την χούντα του Παπαδόπουλου; Δεν ξέρουμε εμείς το καλό μας και το ξέρετε εσείς; Ντροπή σας λαομίσητοι!!!

  • madprof avatar
   madprof @ Χρήστος Δημάρης 26/06/2011 00:44:59

   Παρακαλώ να μην συγκρίνουμε ανόμοια ποσοτικά και ποιοτικά ιστορικά πολιτικά καθεστώτα : τα στριγκάκια του σήμερα με τα σώβρακα του χτες !. Αδικούμε της πολιτική πορεία μας ως χώρα και Ελληνισμός. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και Ουέ τοις χρεοκοπημένοις τε κομματοπολτοποιημένοις !.

 2. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 25/06/2011 17:42:48

  Μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Και με τα δύο χέρια και πόδια θα το ψηφίσουν και θα είναι και ευτυχισμένοι πως έσωσαν την χώρα. Όσο για τους αγανακτησμένους δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή. Δεν ανήκουν στην κομματική τους πελατεία και στους κομματικούς τους στρατούς.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 17:43:28

  Αντι να μετρανε, να καθησουν να διαβασουν τον Εφαρμοστικο Νομο !
  ΤΕΡΜΑ τα αστεια.. δεν ηξερα δεν προλαβα, δεν ειχαμε λεφτα κλπ κλπ...

  Να διαβασουν και να μας πουν αν θα ψηφισουν ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ.

  ΠΠ

 4. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 25/06/2011 17:52:00

  Εμπρός Πασόκοι! Ξέρετε εσείς! Πουλ - πουλ - πουλ! Κοτ - κοτ - κοτ! Κάντε το αυγό σας και μετά, ρουφήξτε το.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/06/2011 18:09:46

  Δεν μετράνε τις ψήφους ...τις μέρες τους μετρούν και δεν ...προκάμουν.

  ΥΓ

  Μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τη φορολογία σε ΙΧ ακίνητα και ...αναψυκτικά, βουλιάζουν τον ιδιωτικό τομέα με εισφορές (αλλά όλα είναι έκτακτα μέτρα ...έκτακτα έως το 2015 ) καταργούν το 40ωρο, δημιουργούν Ταμείο Εθνικού Ξεπουλήματος που όχι μόνο θα πουλά ότι του παραχωρείται, από γη περιουσιακά στοιχεία και κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, αλλά θα μπορεί και να συνάπτει δάνεια με εγγύηση του κράτους και φυσικά ως ΠΑΣΟΚ και να προσλαμβάνει κόσμο και όταν τους φτύνουν όποτε τους πιάνουν με κατεβασμένα τα σώβρακα μιλάνε για .... παρεξηγήσεις!!!!!!!!!!!!!!
  Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να συντάξουν άνευ..." παρεξηγήσεων " δύο γραμμές θα μας ...σώσουν;

  Η ανησυχία του ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να είναι αν ψηφιστεί το ...βραχυπρόθεσμο, γιατί θα φύγουν νύχτα, αλλά αν ψηφιστεί πως θα εφαρμοστεί;
  Ας περάσει από τη Βουλή και με τους ψήφους των προθύμων... ας πάρει 150 + 1 ψήφους απ΄έξω θα είναι σε όλη τη χώρα σε όλες τις πλατείες 11,000,000 πολίτες, γιατί αν ορισμένοι βολευτές σπρώχνονται για τη πέμπτη δόση τους εμείς θα σπρωχνόμαστε για να τους χαιρετήσουμε.

  • madprof avatar
   madprof @ Ο Ιθαγενής 26/06/2011 00:56:00

   "όποτε τους πιάνουν με κατεβασμένα τα stringakia" ίσχυσε, ισχύει και θα ισχύει όσο η πλέμπα είναι κομματοπολτοποιημένη εθελοντικά και αυτοβούλως !. No mercy ! είναι το μήνυμα της πλατείας των πολιτών και όχι της κομματοκρεατομάζας !.

 6. lukos kapsalos avatar
  lukos kapsalos 25/06/2011 18:12:21

  Για ποιον λόγο θα απουσιάζαν τα κόμματα της αριστεράς,ειδικά το κκε?
  όσο για το πασοκ.οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας,θα το ψηφίσουν και θα λένε πως μας σώζουν.Όσο για να διαβάσουν τον νόμο,αφού ρε ΠΠ πρόκειται για ηλίθιους,ακόμα και αν το καταλάβαιναν,τους νοιάζει λες?από την τσέπη τους θα τα δώσουν?

 7. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 25/06/2011 18:19:02

  Πράγματι,η κατάσταση στη καταρρέουσα κυβερνητική παράταξη είναι πολύ οριακή.Πάντως,όσοι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίσουν υπέρ,να γνωρίζουν πως στιγματίζονται τελεσίδικα και η ιστορία θα τους καταγράψει στα σκοτεινά τάρταρά της.....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Komis Montechristo 25/06/2011 18:24:25

   ...οι πολίτες να δεις που θα τους γράψουν όποτε ανταμώσουν.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Komis Montechristo 25/06/2011 19:20:19

   Από την άλλη, έχουν την δυνατότητα να καταψηφίσουν, και ίσως ο λαός τους κρίνει επιεικέστερα. Ας την αδράξουν γιατί, μετά την ψηφοφορία, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

 8. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 25/06/2011 19:55:50

  ...και 5 ή 6 να φύγουν ,γεγονός που το θεωρώ αδύνατο! Υπάρχουν τα ..δεκανίκια που θα κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον ! Επειδή ακριβώς φοβούνται τις εκλογές όπως ο ..διάβολος το λιβάνι !
  Η μεν θυγάτηρ ξέρει τα κακά της μοίρας της ! Ο δε Δοκισίσοφος , Ξερόλας και Παρόλας , φοβάται την συσπείρωση γύρω από τον μόνο αντιμνημονιακό του μή "κομουνιστικού" χώρου και την παραμονή του μόνο στο ...ΤΗΛΕΑΣΤΥ!!
  Το πατριωτικό λοιπόν καθήκον των ..εξαπτερύγων θα σώσει πάλι την ..παρτίδα!!
  για τονG.A.P. έστω και με 99!!

 9. Demetrio_ avatar
  Demetrio_ 25/06/2011 20:08:57

  Μπορούν πάντα να υπολογίζουνε στον Κυριάκο...

 10. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 25/06/2011 23:42:36

  ΜΗ αυταπαταυσθε το νομοσχεδιο θα ψηφισθει οπως και τα επομενα το Πασοκ για μια φορα ακομη θα μας σωσει. Αν ηταν τα δικα μας τα σαινια για ποτε θα επεφτε η κυβερνηση δε θα παιρναμε ειδηση.

 11. Tem avatar
  Tem 26/06/2011 00:22:45

  Βλέπω να μπαίνει οριστικά ταφόπλακα σε μεσοπρόθεσμο και πασοκική χούντα. Δεν περνάει.

 12. δημης avatar
  δημης 26/06/2011 00:32:50

  ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΝΕ;;;;;;;
  ΤΙΣ....ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;

 13. STROBE avatar
  STROBE 26/06/2011 00:36:42

  αλήθεια αυτοί που κλείνανε δρόμους με κείνα τα τεράστια τρακτέρ... να δεις πως τους λέγανε??? α ναι αγρότες που είναι δεν τους πειράζει το μεσοκοντοβραχυπρόθεσμο

  • kolokotronis avatar
   kolokotronis @ STROBE 26/06/2011 02:35:13

   Όποιος θέλει, κατεβαίνει
   όποιος δεν θέλει, κάθεται και πεθαίνει.

   Διάβασε εδώ:

   ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
   Απ' το χωράφι και τα χωριά στις πλατείες των πόλεων!

   Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν, με τα τρακτέρ τους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

   Να πάρουν τα τρακτέρ τους και να «κατέβουν» από τα χωριά στις πόλεις, για να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 28 και 29 Ιούνη, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

 14. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/06/2011 11:48:42

  Εναλλακτικό Σενάριο:

  Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει. Οι βουλευτές του Πασόκ που είναι στην απ' 'εξω οι οποίοι στις επόμενες εκλογές δεν βγαίνουν και οι εναπομείναντες βουλευτές οι προερχόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα όντες μη κρατικοδίαιτοι κατά την επαγγελματική τους καριέρα δεν θα ψηφίσουν το έκτρωμα αυτό. Θα ψηφίσουν "παρών" και θα παραιτηθούν. Επειδή αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές άμεσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πιθανόν η Έλσα Παπαδημητρίου θα ψηφίσουν υπέρ του Μεσοπρόθεσμου ώστε να προκαλέσουν τη διαγραφή τους από τη ΝΔ και να προσπαθήσουν τη διάσπασή της τώρα που φαίνεται ότι ανακάμπτει ώστε να πάμε σε κυβέρνηση οικουμενική ή συνεργασίας χωρίς αυτοδυναμία της ΝΔ δηλαδή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.