Μετεξεταστέα η κυβέρνηση!
20/04/2015 21:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετεξεταστέα η κυβέρνηση!

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δείχνει ότι οι Έλληνες βάζουν βαθμό κάτω από τη βάση στην κυβέρνηση σε βασικούς τομείς όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό, η δημόσια ασφάλεια.

Αρχίζουν σιγά - σιγά να βαράνε τα... νταούλια για την κυβέρνηση και μάλιστα από αυτούς που προεκλογικά ήταν «φίλοι» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δείχνει ότι οι Έλληνες βάζουν βαθμό κάτω από τη βάση στην κυβέρνηση σε βασικούς τομείς όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό, η δημόσια ασφάλεια.

Η έρευνα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.007 ερωτηθέντων, στο διάστημα 15-17 Απριλίου.

Στην ερώτηση «Πώς βαθμολογείτε τις επιδόσεις της κυβέρνησης, από 0-10, στην οικονομία», ο μέσος όρος ήταν 4,6, με το 22% των ερωτηθέντων να βαθμολογεί τις επιδόσεις της κυβέρνησης με 5.

Ακόμη χειρότερη εικόνα επικρατεί σε ό,τι αφορά το θέμα της μετανάστευσης, όπου η κυβέρνηση παίρνει μόλις 3, ενώ το 35,5% των ερωτηθέντων βαθμολογεί με 0 τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε έναν άλλο κρίσιμο τομέα, αυτόν της εγκληματικότητας και της ασφάλειας, ο κόσμος βαθμολογεί τις επιδόσεις της κυβέρνησης με μέσο όρο 3,7, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (27,5%) με 0.

Στο θέμα της Παιδείας, οι επιδόσεις της κυβέρνησης βαθμολογούνται με μέσο όρο 4,2.

Η κυβέρνηση συγκεντρώνει μεγαλύτερη βαθμολογία στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, με μέσο όρο 5,5 στα 10.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και, πιο συγκεκριμένα, την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε υπέρ της άμεσης παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της επέμβασης δήλωσαν και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πολύ θετικό.

Σχετικά υψηλός παραμένει και ο δείκτης αξιοπιστίας της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πρόθεσή της να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, με το 52,5% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι θα το πράξει.

Σε ό,τι αφορά τώρα την ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης, το 45,5% τη θεωρεί σωστή, αλλά αυξάνεται το ποσοστό της αβεβαιότητας.

Στο ερώτημα «Ποιο συναίσθημα σας δημιουργεί η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ο φόβος πλέον κερδίζει έδαφος, φτάνοντας το 56%, από 35,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Παρ' όλα αυτά, σε επίπεδο δημοτικότητας, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού εξακολουθεί να είναι υψηλή, με 55% θετικές γνώμες, αν και σε πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 20/04/2015 22:17:28

  "Η έρευνα ... διενεργήθηκε .... στο διάστημα 15-17 Απριλίου" Κάτι συμπτώσεις όμως που συμβαίνουν με αυτές τις έρευνες και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους!!! Στις 18/4 δηλαδή ακριβώς μια μέρα μετά το διάστημα διεξαγωγής της έρευνας, δόθηκε στη δημοσιότητα το έγγραφο της Lockheed που ουσιαστικά αποκάλυπτε ως σκανδαλώδη την πληρωμή 500 εκατομμυρίων για να αναβαθμίσουν τα σαπάκια... Η "Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα" που πήρε 5,5 κατά μέσο όρο, θα ήταν κάτω της βάσης και κοντά στο 0 αν οι ερωτηθέντες είχαν υπόψην τους το σκάνδαλο των 500 εκατομμυρίων του ΥΕΘΑ...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ roadrunner 21/04/2015 07:06:44

   Αν βάλεις και τις αντιδράσεις των Δήμων για τον εσωτερικό δανεισμό και τον ντόρο που γίνεται καθώς σκέφτεσαι,ποιο το επόμενο βήμα αυτής της κυβέρνησης,σίγουρα η ψαλίδα κλείνει κάθε μέρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.