08/10/2009 13:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετεκλογική βόμβα για εμπλοκή της ΕΥΠ στο σκάνδαλο της Siemens!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής»,  δύο τουλάχιστον στελέχη των μυστικών υπηρεσιών να εμπλέκονται στην υπόθεση της αγοράς του C4I.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Σακελλάκος παρέλαβε χθες φάκελο της υπόθεσης από τον διοικητή της ΕΥΠ Δ. Παπαγγελόπουλο, στον οποίο περιλαμβάνονται,  μεταξύ άλλων, δύο επώνυμες επιστολές - καταγγελίες για υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ.

Στην πρώτη επιστολή, με αποδέκτες την ηγεσία της ΕΥΠ και ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2005, καταγγέλλεται μεταξύ άλλων ότι «ο..., με μεθοδεύσεις, παρά το ότι δεν γνώριζε Αγγλικά και παρά τη μηδενική του εμπειρία περί τα επιτελικά, ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων». Στις καταγγελίες που διερευνά ο κ. Σακελλάκος γίνεται αναφορά  σε άλλο στέλεχος της ΕΥΠ, ότι «μέσω συγγενικού του προσώπου, το οποίο υπηρετεί στην Ουάσιγκτον, λειτουργούσε ως ενδιάμεσος για να πάει η ασφάλεια των αγώνων στην εταιρεία SAIC».

 

Σε άλλο σημείο των έγγραφων καταγγελιών περιγράφονται ενέργειες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τις διαδικασίες πληρωμής που έγιναν από την SAIC προς τα δύο συγκεκριμένα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. «Όταν έγινε η πρώτη εκταμίευση, ο... παρέλαβε το συμφωνημένο ποσό σε μετρητά και κάλεσε τον... (σ. σ. αναφέρεται στον στενό συνεργάτη του) στην Υπηρεσία απόγευμα, όταν δεν ήταν κανένας και του παρέδωσε το μερίδιό του. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στην Υπηρεσία».

 

Όπως τουλάχιστον διαρρέετε  από το μέγαρο της οδού Κατεχάκη, οι περισσότερες από τις καταγγελίες ελέγχθηκαν εσωτερικά και αποδείχθηκαν αληθείς. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο υπηρεσιακό τηλέφωνο του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων πρώην στελεχών της ΕΥΠ βρέθηκαν ίχνη επικοινωνίας (κλήσεις και ανταλλαγή μηνυμάτων) με στελέχη και εξωτερικούς συνεργάτες της κοινοπραξίας SAIC - Siemens.

Ερωτήματα, ωστόσο, εγείρει η διαπίστωση ότι, ενώ η δραστηριότητα των δύο στελεχών είχε καταγγελθεί με συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2005 στην ηγεσία της Υπηρεσίας Πληροφοριών και στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, οι δύο εμπλεκόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν και αποχώρησαν από την υπηρεσία μόλις προ διμήνου.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100082_08/10/2009_332513

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.