#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2008 22:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετα την «Αγορά του Αιώνος», η «Συνωμοσία του Αιώνος»

«Συνωμοσία του αιώνος» πρέπει να χαρακτηρισθεί, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, υποστηρίζει το  www.press-bank.gr. «Συνομωσία μεγαλύτερη από εκείνη του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον Μακάριο». Και γιατί όχι; Αφού, όλα τα ετερόκλητα και …αλλοπρόσαλλα στοιχεία συνασπίσθηκαν εναντίον του ανθρώπου που τόλμησε να πει το ΟΧΙ στο ιταμό σχέδιο Ανάν. Για όποιους λόγους κι αν το είπε. Πόσον καιρό έχουμε ν΄ ακούσουμε ένα ΟΧΙ στον τόπο αυτό; Πήξαμε στους YES MAN. ..Μα από πού μας προέκυψαν όλοι αυτοί οι ουτιδανοί; Οι ελαχιστότατοι επαγγελματίες του «εφικτού»; Γιατί καμπουριάζουν υποτακτικά προς κάθε ξένο κερατά; Γιατί δεν λένε ένα «άει στο διάολο  κ. Μπους». Η Τουρκία γιατί σηκώνει ανάστημα; Γιατί εμείς και στο Κυπριακό και στα Σκόπια κάνουμε την πάπια…προσφέροντες γην και ύδωρ παρακλητικά… εν ονόματι ποιας πολιτικής σύνεσης , ώ ασύνετοι.. και νεκροθάφτες παντός Ελληνισμού …
Δείτε εκείνη την μονίμως χασκογελούσα –και σε κηδείες - Ντόρα, ή τον εν πολλαίς αμαρτίες πεσόντα πατερούλη της, ο οποίος συνεχίζει αυθαδώς να μπερδεύεται στα πόδια μας και να μας καταθέτει τις πολιτικές οδηγίες του, ενώ κανονικά θα έπρεπε να εκτονωνόταν με ένα χαμομήλι … σπίτι του στη Γλυφάδα. Εκεί όμως ο μπαγάσας! Εκεί …να ταλαιπωρεί το έθνος μαζί με τα τέκνα του. Αλλά, ο μαθουσάλας ο Μητσοτάκης  καλά κάνει… Ο δημοσιογράφος που τον καλεί… τι κάνει; Έχει σκεφθεί κανείς ότι ο Μητσοτάκης, χρήζει παρακολούθησης  ψυχολόγου; Διότι άτομο που δεν συνειδητοποιεί ότι ο ρόλος του τερμάτισε, κατά την επιστήμη …χρήζει θεραπείας. Και είναι επικίνδυνο δια την δημόσια υγεία, ειδικά όταν βάζει την ουρά του σε εθνικά θέματα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 18/02/2008 22:29:35

  Δεν αντιλαμβάνομαι αυτήν την οπτική όπου υπάρχουν μόνο το «όχι» και το «ναι». Και το ΑΚΕΛ «όχι» είπε στο δημοψήφισμα. Από εκεί και πέρα, όπως έγραφε και ένα άρθρο στο τελευταίο «Αντί», δεν είναι και επίτευγμα για έναν πρόεδρο να λέει ότι απέρριψε λύση που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε. Έτσι, κύριε FactorX, σε καλώ να εξηγήσεις την αμέριστη υποστήριξή σου στον Παπαδόπουλο στη βάση δύο ερωτημάτων: (1) Έχει, ή δεν έχει σοβαρότατες ευθύνες αυτός και η τότε ελληνική κυβέρνηση (με ΓΑΠ υπουργό) για την αποδοχή της επιδιαιτησίας; Η αποτυχία του αυτή σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδίου για να αποφευχθεί η de facto διχοτόμηση με κάνει να αναρωτιέμαι: Τον ήθελες για πολιτικό ηγέτη ή για «εθνικό ποιητή», εκφραστή της ψυχής του λαού; Γιατί άλλες ικανότητες ζητούνται από τον πρώτο και άλλες από τον δεύτερο. (2) Τι συμβόλιζε, εν τέλει, ο Παπαδόπουλος; Τον ηθικό αγωνιστή ή έναν μέσο Κύπριο που έχει ανατραφεί στη λογική του «φταίξαν μόνο αυτοί», περιμένει μια λύση όπου οι Τουρκοκύπριοι θα παίζουν μόνο το ρόλο του οικιακού βοηθού και δεν έχει ιδέα τι θα πει η «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία» που η ίδια η χώρα του ζητάει; (Ο Παπαδόπουλος στην περίφημη ομιλία του είπε «παρέλαβα κράτος και δε θα παραδώσω κοινότητα», σε τέλεια αρμονία με το πνεύμα της ομοσπονδίας...)

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/02/2008 23:15:49

  Αφού οι Κύπριοι οριστική διχοτόμηση θέλουν αλλά δεν το λένε. Οι Αγγλοαμερικανοί δεν τη θέλουν λόγω των βάσεων γιατί μετά τη διχοτόμηση θα τους πούμε να φύγουν. Άλλωστε το σχέδιο Ανάν μόνο τις βάσεις νομιμοποιούσε. Μας έδιναν πίσω 8% των εδαφών (και τι εδαφών! από τις βόρειες παραλίες τίποτε για να μη ζημιωθεί η άμυνα της Τουρκίας) και απαιτούσαν συγκυβέρνηση, για την ακρίβεια κυβέρνηση από τη μειοψηφία. Να διαπραγματευτούμε 15% με οριστική διχοτόμηση. Θα πάρουμε και 5% από τις αγγλικές βάσεις και τέλος. Να μείνουν έξω από την ΕΕ και γενικά από τον πολιτισμένο κόσμο. Αλλιώς το κρατάμε έτσι κι αν γίνει κάτι θα καταρρεύσει το Ευρώ και μετά να δούμε τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι, εκτός αν οι πονηροί Άγγλοαμερικανοί το χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν το Ευρώ.

  Πάντως ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Σήμερα συμφέρει τους πάντες μια χριστιανική Κύπρος και υποστηρίζουν όλα τα ζώα τους Τούρκους. Τόσο στραβοί είναι ρε γαμώτο?

  Τέλος πάντων υπάρχουν πολλές ιδέες για συζήτηση αλλά δε μας φτάνει ο χώρος.

 3. Nick avatar
  Nick 18/02/2008 23:27:58

  Πανιγυρίζουν οι Τούρκοι για το Κόσοβο, αλλά και για την ήττα του Παπαδόπουλου.

  Καλά το δεύτερο το καταλαβαίνω, αλλά για το πρώτο, δεν έχουν υπόψη ότι έρχεται και η σειρά τους; Ήδη εδώ και μήνες βγήκε ένας "υποτιθέμενος" χάρτης του Κουρδιστάν.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/02/2008 01:20:10

  Το Κουρδιστάν θα γίνει κι αυτό ανεξάρτητο για να πάρουν τα πετρέλαια χωρίς μεγάλους πονοκεφάλους. Οι Τούρκοι νομίζουν ότι δε θα τους επηρεάσει γιατί είναι μεγάλη χώρα αλλά κάνουν λάθος.

 5. Μερόπη avatar
  Μερόπη 19/02/2008 08:51:49

  Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ ρε παιδιά είναι που παρουσιάζεται ο εθνικιστής Τάσσος Παπαδόπουλος περίπου ως Τσε Γκεβάρα!! Με την ίδια λογική και ο Καρατζαφέρης Τσε Γκεβάρα είναι....
  Απλώς ο Τσε Παπαδόπουλος δεν διαπραγματεύτηκε το σχέδιο Ανάν και το άφησε να εξελιχτεί σε μη ανεκτό. Για να ρίξει το δάκρυ κορόμηλο μετά.
  Έστω και αργά ο Χριστόφιας αποκάλυψε το παρασκήνιο που οδήγησε στο ΟΧΙ. Την άρνηση του Τάσσου να βάλει "κόκκινες γραμμές" στον Ανάν, με αποτέλεσμα αυτός να διαμορφώσει ένα σχέδιο με φοβερά ελαττώματα, την άρνηση του Κωστάκη να ασχοληθεί σοβαρά με το Κυπριακό.
  Εγώ χάρηκα που έφυγε από τη μέση ο Τάσσος. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της Αριστεράς στην Κύπρο.

 6. giorgis avatar
  giorgis 19/02/2008 13:34:04

  Ο Πολυβώτης λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Όλοι αυτοί οι "πατριώτες" που θεοποίησαν τον νΤάσσον, ποτέ δε στάθηκαν στη χυδαιά εξαπάτηση της ελληνικής κυβέρνησης από τον κύπριο ηγέτη. Τυφλωμένοι από το αντιπασοκικό μένος τους συνασπίστηκαν οι -φαινομενικά- πιο ετερογενείς δυνάμεις, από τον Καρατζαφέρη και τον Καραμανλή μέχρι το ΚΚΕ και τον Καραμπελιά. Όσοι με "ρεσάλτο" προσπάθησαν να χαράξουν εξωτερική πολιτική, ηττήθηκαν πανηγυρικά.
  Ειλικρινά, είναι για γέλια αυτοί που πριν 4 χρόνια μιλούσαν για τον κυρίαρχο κυπριακό λαό και σήμερα ψάχνουν τη συνωμοσία του αιώνα. Ο λαός είναι κυρίαρχος και στις 2 περιπτώσεις, η μόνη διαφορά είναι τα 4 χρόνια που μεσολάβησαν, τα οποία ανέδειξαν τα αδιέξοδα και τις ανεπάρκειες του Τασσοπαπαδοπουλισμού και τη σοβαρότητα και τη συνέπεια ενός σύγχρονου αριστερού κόμματος όπως είναι το ΑΚΕΛ του Δημήτρη Χριστόφια.
  Καλό θα είναι για τους εγχώριους αριστερούς να παίρνουν κανά μάθημα από τους Κυπρίους συντρόφους και ν' αφήσουν τη συνωμοσιολογία για τον Λιακόπουλο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.