#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2008 04:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η κυβέρνηση στην Βουλή

Με 151 «όχι», απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Σε σύνολο 296 παρόντων βουλευτών, 151 ψήφισαν κατά της πρότασης και 145 υπέρ. Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που σύσσωμη τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ. Με την πλευρά της ΝΔ ψήφισε ο Κ. Κουκοδήμος, «αναπληρώνοντας» την απουσία -λόγω ασθένειας- του Μ. Έβερτ. Κανείς λοιπόν από τη ΝΔ δεν είχε τα κότσια να ψηφίσει υπερ της Εξεταστικής Επιτροπής. Κανένας δεν τολμάει να φύγει από το μαντρί και να το φάει ο λύκος. Γνωρίζοντας τις αγωνίες τους η κυβέρνηση έσπευσε άλλωστε χθες να τους διευκολύνει θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας. Έτσι όλοι οι αντάρτες και ιδίως ο Τατούλης ανάσαναν. Έτσι και η πολιτική ζωή θα συνεχίσει να σέρνεται μεταξύ 151 -149, καθώς ο κ. Καραμανλής θα ελπίζει ότι το Σκοπιανό που ξαναφουντώνει από αύριο και το Ασφαλιστικό θα του δώσουν μια ανακούφιση, μαζί με το σκάνδαλο της Ζήμενς, οι αποκαλύψεις για το οποίο θα συνεχισθούν εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να συνεγείρει κι άλλους σε αυτήν την αντεπίθεση, καθώς η κυβέρνηση και το κόμμα βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης. Κι αν τα καταφέρει αυτό θα είναι για ένα – δυο μήνες, μέχρι να προκύψει το επόμενο σκάνδαλο. Αν φυσικά ξεφύγει από την υπόθεση Ζαχόπουλου. Για να τα καταφέρει αυτή την φορά ο Κ. Καραμανλής χρειάζεται την εμπιστοσύνη του λαού. Αλλά αυτήν την έχει ήδη χάσει η κυβέρνηση του. Και αρχίζει και την χάνει και ο ίδιος με τον κ. Κλαδά και τους άλλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dafni P. avatar
  Dafni P. 13/02/2008 09:06:52

  Σας το είχα πει να μη περιμένετε τίποτα από τον Τατούλη, δεν σας το είχα πει; Τι σημαίνει θέμα κομματικής πειθαρχίας; Αμα διαφωνείς, κάνεις την επανάστασή σου. Δεν [ειθαρχείς χωρίς μια κουβέντα...

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 13/02/2008 10:24:53

  Νάνε καλά ο Λάκης Λ.
  Το παιδί έκανε όσα πρέπει

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/02/2008 11:32:33

  Ρε που κατατνήσαμε να περιμένουμε από το Λαζόπουλο να κάνει αντιπολίτευση :(
  .
  .
  Δεν πάμε καλά καθολου καλά..........

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/02/2008 12:13:29

  Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν υποπτεύεται πως η πρόταση του "κάποτε-ΠΑΣΟΚ" είναι μια πολιτικάντικη κίνηση συσκότισης και αποπροσανατολισμού.

  Στα Ελληνικά δεδομένα καμία "Εξεταστική Επιτροπή" δεν κατέληξε σε κοινό πόρισμα και σε πρόταση παραπομπής στη "Δικαιοσύνη" η σε "Ειδικό Δικαστήριο". Όπως στην περίπτωση του "Φακέλου της Κύπρου" έχουμε πάντα "ξεχωριστά" πορίσματα της "πλειοψηφίας" και "μειοψηφίας" . Οι συνεδριάσεις των Εξεταστικών Επιτροπών μετατρέπονται σε Φόρουμ βερμπαλιστικών "παρεμβάσεων" εντυπωσιασμού. Δηλαδή "κοντορομαχίες". Εάν θέλεις να θάψεις ένα γεγονός τότε προτείνεις σύσταση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής...

  Το θέμα "Μίζες-Siemens" είναι τόσο απλό όσο απλό όσο φαίνεται ! Τη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της επίμαχης περιόδου που λάδωνε η Ζήμενς ( 1990-2005) κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς το περισσότερο λαδάκι τροφοδοτούσε το καντηλάκι του ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια οι μίζες ήταν "διακομματικές" σύμφωνα με το μοντέλο που εφαρμόζουν οι Έλληνες εργολάβοι , τραπεζίτες , βιομήχανοι και εφοπλιστές με καλλίτερο παράδειγμα τις προ-δικτατορικές "χορηγίες" του Ανδρεάδη στην "ΕΔΑ". Το περισσότερο λαδάκι προορίζεται όμως πάντα για τα κόμματα και τα πρόσωπα που ασκούν κυβερνητική εξουσία. Στην περίπτωση μας είναι το ΠΑΣΟΚ.

  Θέλεις να κάνεις αντιπολίτευση στη ΝΔ ;;; Τότε ρώτα γιατί δεν έκανε τίποτα η ταξική , ταξικότατη "δικαιοσύνη" "μας" , από το 2005 που βγήκε η υπόθεση στη δημοσιότητα ! Πίεσε να προχωρήσουν οι έρευνες σε αστικό και ποινικό επίπεδο.
  Θέλεις να υπερασπίσεις το "δημόσιο συμφέρον" ;;; Τότε αποκάλυψε όλο το σύστημα εκβιασμών που δέχεται η χώρα από τα μεγάλα καπιταλιστικά , και κατά τύχη ιμπεριαλιστικά συμφέροντα , για την υπογραφή ανισοβαρών συμβάσεων που στοχεύουν σε αγορές όπλων , κάθε είδους προϊόντων , ανάθεση δημοσίων έργων , άδειες λειτουργίας Καζίνο. Κατήγγειλε τη μαφιόζικη συμπεριφορά της "ελεύθερης" αγοράς. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις , η μάλλον δεν σου επιτρέπουν τα συμφέροντα σου να το κάνεις, τότε σίγησε !

  Δύο δρόμοι υπάρχουν ( ο "τρίτος" πάντως δεν καταλήγει στον Σοσιαλισμό ) . Συνεχίζεις να το παίζεις μακάκας , υποκριτής και ψεύτης ή γίνεσαι "γραφικός" σαν τον Χ. Τσάβες ( με τον κίνδυνο να παραβιάσεις τα "ανθρώπινα" δικαιώματα της αστικής τάξης ).

  Επανέρχομαι για να υποστηρίξω ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να θυσιάσει την 5η φάλαγγα της στην Ελλάδα. Δεν θα εκθέσει κόμματα και ονόματα ( σοβαρά ). Δεν θυσιάζουν ένα πολιτικό καθεστώς που τους εξυπηρετεί στην λεγόμενη Ν-Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Ότι κάνουν σήμερα ( οι Γερμανοί ) το κάνουν κάτω από την πίεση των Αμερικανών ανταγωνιστών ( απειλούν να τους πετάξουν έξω από το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης ). Θα τα βρουν όμως. Δεν "θα δώσουν" τις Φιλιπινέζες τους στην Ελλάδα.

  Το "σύστημα" καλά κρατεί. Μπροστά σε αυτό το σκάνδαλο που ξεβρακώνει το πολιτικό καθεστώς στα πλαίσια ενός χορού δισεκατομμυρίων , στους Έλληνες πολίτες παρέχεται η ευκαιρία να κλάψουν με την αποκάλυψη του ακαταπόνητου ρεπόρτερ Μάκη Τ. για τον μικρό Βασιλάκη που θυσίασε ο Κλαδάς για τα συμφέροντα της Εθνικής Τράπεζας και για την φοβερή ατυχία που είχε ένα φτωχό κορίτσι , Τσέκου , που έψαχνε δουλειά με όλους τρόπους ( ρεπορτάζ Χαρδαβέλα ).

  Υ.Γ. 1 : Το ρεπορτάζ του Τ Τέλλογλου για την Ζήμενς, στην Κυριακάτικη "Καθημερινή", αποκλείνει πολύ από αυτά που αναγράφονται στο αντίστοιχο της Α. Μπουγάτσου στην Κ. "Ελευθεροτυπία" . Γιατί ;

  Υ.Γ. 2 : Αληθεύει ότι ο Ευ. Αντώναρος διαθέτει ένα εξοχικό στην Πάτμο που ...αγόρασε... από τον μακαρίτη Γερμανό μεγαλό-εκδότη Άξελ Σπρίνγκερ ;;;

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/02/2008 12:32:01

  Πάντα οι εξεταστικές και η δικαιοσύνη ένα και μόνο ρόλο είχαν. Την έκδοση πιστοποιητικών καθαρότητας για τους βρωμιάρηδες. Ο στόχος π0ου επιδιώκεται είναι να μη μπορεί να τους αγγίξει τίποτε πλέον.

 6. Frixos13 avatar
  Frixos13 13/02/2008 13:58:10

  NTANTON: Αν ξέρεις κάτι για Καθημερινη - Ελευθεροτυπία και Μπουγάτσου = Τέλογλου. να μας το πείς.ΕΓώ ξέρω παντως οτι ο δεύτερος μιλάει γραμανικά, ενω η πρώτη δεν μιλάει. Ξέρω επίσης οτι η Καθημερινή το παίζει με τα αμερικανάκια

 7. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/02/2008 14:10:35

  Προς επίρρωση των όσων παραπάνω αναφέρω ( τίποτα σοβαρό δεν θα αποκαλυφθεί στην σοβαρότατη υπόθεση Ζήμενς ) ξέχασα να αναφέρω και την είδηση που ανέγραψε το "ΠΑΡΟΝ" ( 10/2 ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ , ότι συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα Χρήστος Λαμπράκης ,Γιάννα Αγγελοπούλου και Γ. Παπανδρέου για να συζητήσουν το πως θα θάψουν το σκάνδαλο Ζήμενς , από το οποίο κινδυνεύει η "αξιοπιστία" όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα της αρπαχτής. Για του λόγου το αληθές διαβάστε :
  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=23390&colid=&catid=34&dt=2008-02-10%200:0:0

  Είναι μικρή και "λίγη" η είδηση για να επιβεβαιωθεί και να σχολιασθεί από τις δημοσιογραφικές Φιλιπινέζες ;

  Σε ότι αφορά την απόκλιση στα ρεπορτάζ Τέλλογλου και Μπουγάτσου. Το 2ο αναφέρεται εισαγωγικά , με έντονο τρόπο , στον λογαριασμό που διατηρούσε η Siemens στο Μονακό(ABN-Amro) , στο όνομα του Διευθύνοντος Συμβούλου Χριστοφοράκου ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Το 1ο ( Τέλλογλου) αναμασά μόνο τις γνωστές πληροφορίες μόνο στις κινήσεις του Μαυρίδη ( Γενικού Δ/ντή ) και τίποτα σχετικά με τον επίμαχο λογαριασμό του Χριστοφοράκου. "Καταγγέλει" όμως τους "κακούς Ελβετούς" που έχουν κατασχέσει-δεσμεύσει το MΑΥΡΟ χρήμα της Siemens ( 200 εκατομμύρια Ευρώ ! ) και δεν βοηθάνε , στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής , τους Έλληνες εισαγγελείς. Ενώ υποτίθεται η Γερμανική Εισαγγελεία του Μονάχου θέλει να διευκολύνει την διελεύκανση του σκανδάλου...
  Εύγε-SIEG HEIL ,καλή η προσπάθεια.

 8. Χαράκτης avatar
  Χαράκτης 13/02/2008 15:35:57

  Είναι γνωστό ότι ο ΔΟΛ είναι το επικοινωνιακό εργαλείο του συστήματος δηλ. της μασονίας στην Ελλάδα. Ότι κόλπο σκαρώνουν για την κλοπή του δημοσίου χρήματος το στηρίζει ο ΔΟΛ. Τώρα λοιπόν που τα κονόμησαν με διάφορα κόλπα ανέλαβαν κάποιοι να καλύψουν την κλοπή κι έγιναν οι ανάλογες επαφές. Επέδειξαν τρομακτικά αντανακλαστικά. Είδαν ότι η απαξίωση των πάντων θα τους βγει σε κακό και αμέσως έριξαν τους τόνους. Όμως πλέον η ζημιά έχει γίνει. Το βλήμα έχει φύγει από το όπλο και απομένει να σκάσει. Το λάθος τους είναι ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια. Αντί να κουρεύουν τα πρόβατα τα γδέρνουν.

 9. factorx avatar
  factorx 13/02/2008 17:47:46

  NTANTON,
  1 Την διάβασα την είδηση στο ΠΑΡΟΝ, αλλά μου φαίνεται υπερβολική, όπως και άλλες ειδήσεις τελευταία. Γι αυτόν και δεν την αναπαράγαμε. Είσαι σίγουρος οτι έγινε;
  2. Για τα άλλα και για τον Χριστοφοράκο μάλλον έχεις δίκαιο. Στο τέλος όμως θα φτάσουν σε αυτόν κι αυτός θα κάνει το deal. Νομίζω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.