#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2013 17:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταξύ Στάλιν και... Πασόκων ο ΣΥΡΙΖΑΥπάρχει μια έκφραση που χρησιμοποιούσαν παλιά για να χαρακτηρίσουν τις πορείες.

«Σκόρπια διαδήλωση» έλεγαν και με δύο λέξεις απαξίωναν τα πάντα. Έτσι, λοιπόν και στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το ίδιο τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο θύμιζε... Συρία και τελικά ο Αλέξης ήπιε το πικρό ποτήρι της αναβολής των αποφάσεων, είναι και τα όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες.

Το κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση κινείται μεταξύ Στάλιν και... Πασόκων. Από τη μια το αριστερό ρεύμα τους παίρνει όλους σαν τσουνάμι κι από την άλλοι οι «μουλωχτοί» πράσινοι που δε μιλάνε, αλλά κάνουν πολλές περίεργες κινήσεις.

Και φυσικά υπάρχει σε πρώτη γραμμή το πρόβλημα με τις συνιστώσες και τη διάλυσή τους για την οποία επιμένουν οι Προεδρικοί. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού (της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- έγιναν πολλά «όμορφα» που αποδεικνύουν πόσο καλό είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου. Ο γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας και ο Νίκος Βούτσης, αλλά και ο Γιάννης Μπαλάφας της ανανεωτικής πτέρυγας θέλουν να γίνει η αυτοδιάλυση του Συνασπισμού πριν το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (10-14 Ιουλίου).Έτσι πιστεύουν ότι θα πείσουν και τις μικρές συνιστώσες, κάτι Ρόζες, ΑΚΟΕ κ.λπ. για την αναγκαιότητα της αυτοδιάλυσής τους, την οποία όμως αυτοί δε θέλουν με τίποτε.

Η αριστερή πτέρυγα του Συνασπισμού, όμως, λέει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει προτού υπάρξει απόφαση για συνέδριο το οποίο και θα αποφασίσει περί της διάλυσης ή όχι. Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραπέμφθηκε στις... αριστερές καλένδες, εκεί που συνήθως παραπέμπονται τα θέματα της Αριστεράς. Στις 8 Ιουνίου θα αποφασίσει η κεντρική επιτροπή του Συνασπισμού αν θα πάει σε συνέδριο πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μύλος δηλαδή, ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι πασοκογενείς. Τα γνωστά «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ δηλαδή που βρήκαν ανοικτή αγκαλιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία, οι Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, Κουρουμπλής και ο Αλέξης Μητρόπουλος αλλά και η Σ. Σακοράφα, δεν πολυμιλάνε. Ξαφνικά έχουν χαθεί από προσώπου γης, προφανώς επειδή θεωρούν ότι το να βγαίνουν στα Media είναι προκλητικό την ώρα που το ΠΑΣΟΚ της καταστροφής το οποίο υπηρέτησαν, καταστρέφεται και το ίδιο. Ωστόσο, φαίνεται να είναι και δυσαρεστημένοι καθώς κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει γραμμή να μην τους κάνουν... ούτε και παρέα.

Οι... μουσαφιραίοι, όπως λέγονται οι πασοκογενείς δεν υπάρχουν πουθενά στα κομματικά όργανα ενώ φαίνεται ότι τώρα έχουν κι ένα επιπλέον πρόβλημα. Οι ίδιοι Ευρωπαϊστές βλέπουν ότι κάποιοι θέλουν να στρίψουν το καράβι προς τα αριστερά για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του... δεξιού μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός ίσως από τον Μητρόπουλο που άρχισε να τη... βγαίνει από αριστερά και να έρχεται πιο κοντά με τους Λαφαζανικούς στο θέμα του ευρώ.

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος στη γνωστή ελληνική ταινία. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με τερματοφύλακα που προσπαθεί να πιάσει τα σουτ από όλες τις πτέρυγες. Ή καλύτερα μοιάζει με καρπαζοεισπράκτορα που όλο σφαλιάρες τρώει κι όλο αναβάλει τη δική του επίθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 23/05/2013 19:41:51

  Δέν διαθέτει αριστερή παιδεία ο Κος Τσίπρας. Η μόνη του πολιτική εμπειρία βασίζεται στις διαπραγματεύσεις επί εποχής καταλήψεων.Ομως άριστα εκπαιδευμένος στην επικοινωνιακή πρακτική αμερικανικού τύπου και έχοντας και πολύ καλή υποστηρικτή ομάδα επιχειρεί να εφαρμόσει σε καλύτερη ανάπτυξη το εγχείρημα Ανδρέα Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ ως πραγματώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

  Επειδή ακριβώς δεν είναι αριστερός δεν έχει την παραμικρή γνώση των νόμων που κινούν τον ιδεολογικό χώρο της Αριστεράς ώς επίσης και δεν διαθέτει το χάρισμα να εκφράσει ευρύτερες συναινέσεις. Πιστεύει απλά ότι η ενότητα θα διασφαλίζεται όσο πλησιάζει το όραμα της κατάκτησης της εξουσίας στην πραγμάτωση του.Ομως το 2013 δεν είναι 1981 (τα δημοσκοπικά ευρήματα αδιάψευστος μάρτυρας ) οποτε η πορεία θα είναι και αντίθετη καθώς δε αυξάνεται ο κίνδυνος ηγεμονίας του βαθέος κράτους του ΠΑΣΟΚ το οποίο και έχει προσκοληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ επι του αριστερού πυρήνα του.

 2. fe avatar
  fe 23/05/2013 21:31:15

  Ο συριζα εχει για το αμμεσο μελον δυο πολυ φιλοδοξους στοχους.
  α) να γινει ενιαιο κομμα στα προτυπα των αστικων κομματων πραγμα που ευκολα η δυσκολα θα το πετυχει.Πιστευω χωρις-τουλαχιστον ηχηρες- απωλειες....η καλυτερη συγκολητικη ουσια σε ενα κομμα ειναι η εξουσια η η προσμονη της.
  β) κοινη εκλογικη καθοδο "απο την αριστερα της σοσιαλδημοκρατιας ως την αριστερα της αριστερας" οπως ειπε ο τσιπρας.Πιστευω η πιθανοτητα για κατι τετοιο ειναι απειροελαχιστη.

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/05/2013 21:40:29

  Προσωπικά θεωρώ πως ότι και να γίνει η ιστορία με τις συνιστώσες μια χαρά βόλεψε και βολεύει τον Συνασπισμό. Του εξασφαλίζει μια καιροσκοπική πολυσυλλεκτικότητα (καθένας ακούει ό,τι θέλει να ακούσει) και καλλιεργεί ένα ανυπόστατο αλλά πολύ βολικό για τον ΣΥΡΙΖΑ διαχωρισμό. Από τη μια ο δήθεν ρεαλιστής (λέμε τώρα !) Τσίπρας και οι κανονικοί ΣΥΡΙΖΑίοι κι από την άλλη οι έξαλλες συνιστώσες. Επειδή το μπρα-ντε φερ θα λήξει με καθαρή νίκη Τσίπρα είτε αφομοιωθούν οι συνιστώσες είτε κάποιες την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια (Δύσκολο ! Εύκολα γυρνάς στην ανυπαρξία ενώ θεωρητικά σε περιμένει η εξουσία;) να θα λειτουργήσει σαν ένδειξη ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ και δεξιάς στροφής "Για δείτε ... πάνε οι κακές συνιστώσες !" θα μας πούνε και θα αφοσιωθούν στο ψάρεμα χρήσιμων ηλιθίων από τα δεξιά τους.

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/05/2013 00:39:11

  Ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί τον επόμενο μήνα φιλικές χειρονομίες "αντιστρές", από συναδέλφους πολιτικούς. Έστω και άσπονδες.
  Θα "βάλω ιδέες", (οινο)ονευματώδεις και εκκεντρικές σίγουρα. Ίσως όμως τις βρεί πολιτικά ενδιαφέρουσες ο κ. Σαμαράς:

  Απο τα νεο-ανοιγμένα αρχεία του Φόρειν ...όφις (με το μήλο):
  Οι σχέσεις Τσόρτσιλ και Στάλιν ήταν ψυχρές μέχρι που ο Τσόρτσιλ ζήτησε να έχει μια συνάντηση με τον Στάλιν. Η συνάντηση κατέληξε όμως σε. . . κρασοκατάνυξη μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.
  Ο σερ Αλεξάντερ Κάντογκαν, ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, έγραψε στην αναφορά του για την επίσκεψη στο "κουτούκι του Ιωσήφ":
  "Εκεί βρήκα τον Στάλιν με τον Τσόρτσιλ και τον Μολότοφ, καθισμένους γύρω από ένα βαρυφορτωμένο τραπέζι: Φαγητά όλων των ειδών, με αποκορύφωμα ένα γουρουνάκι του γάλακτος και αμέτρητα μπουκάλια",
  Η ατμόσφαιρα στο λουκούλλειο δείπνο ήταν "γιορταστική", προστίθεται στην αναφορά. Ωστόσο ο Τσόρτσιλ παραπονέθηκε στον Κάντογκαν, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, για "ελαφρύ πονοκέφαλο".

 5. ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
  ΑΚΤΗΜΩΝ 25/05/2013 19:20:49

  Ποιον Μητροπουλο εννοειτε; τον γνωστο φοροφυγα που για να παρουν οι δικηγοροι συνεργατες του τις αμοιβες τους κατεφυγαν στα δικαστηρια; Αυτον που δηλωσε εισοδημα 55000 στο ποθεν εσχες οταν ηταν υποψηφιος για την Περιφερεια οσο περιπου τοτε ενας δημ. υπαλληλος; Αν εννοειτε αυτον ειναι ο καταλληλος ανθρωπος να δωσει τα φωτα του στο κομμα που φιλοδοξει να κληρονομησει, εκτος απο τους ψηφοφορους και τις "αρετες" του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.