#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/08/2010 21:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταξύ Πάρου, Ικαρίας, και Κρήτης, o Γιώργος γράφει και ομιλίεςΜεταξύ Πάρου, Ικαρίας, και Κρήτης ο πρωθυπουργός βρήκε σήμερα λίγο χρόνο για να γράψει ένα άρθρο για την ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Προσπαθεί να εξηγήσει την πολιτική του, κυρίως στην οικονομία, αν και από τα γραφόμενα προκύπτει ότι μάλλον κάποιος καλός επικοινωνιολόγος, ή λογογράφος, έγραψε το άρθρο. Να μην ενοχληθεί από τις διακοπές του ο κ. Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι γίνεται μια πανεθνική προσπάθεια ανάταξης και αναμόρφωσης της Ελλάδας που προϋποθέτει την ανατροπή παγιωμένων, εδώ και δεκαετίες, αντιλήψεων και νοοτροπιών και κάνει λόγο για ανάγκη μιας επανάστασης δημοκρατίας στους θεσμούς και την οικονομία.

Τονίζει ότι οι βαθύτατες θεσμικές αλλαγές στην λειτουργία του κράτους αποτελούν την βασικότερη παράμετρο της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ αναφέρει: «Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι προς την διεθνή κοινότητα και τους δανειστές μας» και ότι «οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο». Πέραν τούτων, σημειώνει πως το σημαντικότερο είναι να γίνουν οι μεγάλες ανατροπές που έχει ανάγκη ο τόπος, «ανεξάρτητα από το αν οι ανατροπές αυτές ενδιαφέρουν ή όχι τους συνομιλητές και τους δανειστές μας και ανεξάρτητα ακόμη και από το αν είναι κατανοητές για κάποιους».
Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει ότι αποτελεί εθνικό χρέος η αποκατάσταση της κυριαρχίας μας στην πορεία της οικονομίας και του τόπου, «κυριαρχία που τρώθηκε από τις εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης». «Πιστεύω βαθιά ότι η αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας περνάει μέσα από μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές για τη δημιουργία μιας πολιτείας που εγγυάται δικαιώματα, ανακατανέμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο, τον αξιοποιεί σωστά και ορθολογικά ώστε να παρέχει εργαλεία και να διασφαλίζει δυνατότητες σε κάθε πολίτη», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός επισημαίνει, ωστόσο, ότι χωρίς θεσμικές αλλαγές κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. «Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν πήρε τόσο σημαντικές αποφάσεις, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για να εμπεδώσει συνθήκες αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας στο δημόσιο βίο» αναφέρει και φέρνει ως παραδείγματα τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών που «για πρώτη φορά έχουν αποτέλεσμα», την καθολική υπαγωγή στο ΑΣΕΠ όλων των κρατικών προσλήψεων, στην ανάρτηση των αποφάσεων της διοίκησης στο Διαδίκτυο, τον «Καλλικράτη».
Τέλος αναφέρει ότι “κορωνίδα των θεσμικών μας επαναστατικών αλλαγών στο κράτος και στο πολιτικό μας σύστημα είναι η πρωτοβουλία για τον νέο εκλογικό νόμο και την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων».
Ο πρωθυπουργός καταλήγει πως το περιεχόμενο της λαϊκής εντολής της 4ης Οκτωβρίου 2009 ήταν η ριζική αλλαγή της Ελλάδας και του κράτους, ώστε η χώρα να μην ξανακινδυνεύσει ποτέ πια με χρεοκοπία και παράλληλα να αξιοποιήσει και να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η κυβέρνηση επισημαίνει «κάνει το αυτονόητο πραγματικότητα και είναι μόνο στην αρχή» έχοντας κάνει «σε μόλις 10 μήνες περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν».

Υπέροχα όλα αυτά, αρκεί να τα έγραφε κάποιος άλλος, όχι ο πρωθυπουργός του Μνημονίου. Διότι μπορεί ο κόσμος να έδωσε λαϊκή εντολή για ριζικές αλλαγές αλλά προς την αντίθετη από το ΠΑΣΟΚ κατεύθυνση. Δεν έδωσε εντολή για άνευ όρων παράδοση στο ΔΝΤ, ούτε για έξαρση της φτώχειας και την ανεργίας.

Καλή η προπαγάνδα, αλλά έχει και όρια...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σολιαληστής avatar
  Σολιαληστής 23/08/2010 21:20:26

  Σιγά μην τις γράφει ο γιώργος

  • @kkoolook avatar
   @kkoolook @ Σολιαληστής 23/08/2010 21:24:23

   agree!

  • ex-pasok avatar
   ex-pasok @ Σολιαληστής 24/08/2010 00:08:47

   agree!!!

   • evangelos avatar
    evangelos @ ex-pasok 24/08/2010 14:43:31

    100% agree..αποκλειεται να τα εγραψε αυτα μονος του....

 2. 11888 avatar
  11888 23/08/2010 21:25:38

  Δε μπαινω καν στο κοπο να διαβασω ξυλινα αρθρα και ακατασχετη μπουρδολογια πασπαλισμενη με απειρα ψεμμματα που κανουν ακομα τον βαρωνο Μινχαουζεν να κοκκινιζει απο ντροπη.Το μονο που θα μπορουσε να κινησει το ενδιαφερον μου θα ηταν ο ελευθερος σχολιασμος απο οποιονδηποτε θελει να σχολιασει(πιστευω οτι θα εσπαγε το κοντερ)κατι το οποιο απαγορευεται δια ροπαλου.

  • ΛΑΜΒΔΑΣ avatar
   ΛΑΜΒΔΑΣ @ 11888 23/08/2010 22:19:58

   Θα συνιστούσα, κύριε, να διαβάζετε τις δηλώσεις ΓΑΠ για να αντιληφθείτε τι σας περιμένει. Μίλησε πρόσφατα και καθαρά για τον ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Αναρωτηθείτε τώρα:Ποιόν έχει ηγέτη η παγκόσμια διακυβέρνηση;Ποιός την επέλεξε;Βέβαιο είναι ότι αντιβαίνει τις διατάξεις του 1ου Άρθ. του Συντάγματος και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει εθνικά κράτη.

 3. τικ avatar
  τικ 23/08/2010 21:26:41

  Ο ελληνικός λαός οφείλει να προχωρήσει σε άρνηση πληρωμής του χρέους, όχι γιατί θέλει να βλάψει κανέναν ή να «φάει» τα λεφτά των δανειστών του. Οφείλει να το κάνει γιατί δεν υπάρχει τρόπος για να σταθεί στα πόδια του, για να διεκδικήσει τη χώρα του από τις αγορές και τα αρπακτικά, για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του, για να λυτρωθεί επιτέλους από το διεφθαρμένο σύστημα που τον κυβερνά. Γι’ αυτό και αιτήματα που αφορούν δάνεια τα οποία συνήφθησαν καλή τη πίστει και συνέβαλαν αποδεδειγμένα στην ανάπτυξη της χώρας, ο λαός δεν πρέπει να αρνηθεί να συζητήσει την ικανοποίησή τους. Ιδίως αν συνδέονται με χρήματα μικροκαταθετών και ασφαλιστικών ταμείων, που έτσι κι αλλιώς δεν υπερβαίνουν το 15% του σημερινού δημόσιου χρέους. Αρκεί να γίνει στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και όχι του δανειστή - οφειλέτη. Πάντα με βασική προϋπόθεση ότι καμιά απαίτηση δεν θα υπονομεύσει την πορεία της χώρας, δεν θα υποθηκεύσει το μέλλον της και ούτε θα θέσει τη χώρα υπό καθεστώς ομηρίας. Αν είναι να χάσει κάποιος, αυτός σίγουρα δεν πρέπει να είναι ο λαός

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ τικ 24/08/2010 14:07:41

   Το ίδιο έγραψα και εγώ, σε αυτό το μπλογκ, πριν δύο μήνες και κάποιοι μου επιτέθηκαν άγρια. Και τι δεν μου είπαν.... Τι μπαταξή, με ανέβασαν, τι ότι ντρέπονται να ανήκουν σε ένα λαό που δεν θέλει να πληρώνει είπαν, .... και άλλα πολλά. Ψάχνω να βρω σε ποιο άρθρο είχε γίνει η συζήτηση, προκειμένου να τους τα θυμίσω γιατί σήμερα έχουν αλλάξει ρότα.

   Πρώτα και κύρια, πιστεύω ότι ΄δεν υπήρχε κανένας απολύτος λόγος η Ελλάδα να φθάσει στο σημείο που μας έφερε ο ΑΝΕΓΔΙΗΓΗΤΟΣ ΓΑΠ. Μέχρι και τον Ιανουάριο οι αγορές μα σέβονταν. Αλλά αφού μας οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση έπρεπε από τη πρώτη στιγμή να διαπραγματευθεί με την ΕΕ σε διαφορετική βάση.

   Εμείς είμασταν από πάνω και αυτοί από κάτω. Ο λαός μας το λέει με το κρυστάλινο λόγο του: "Όταν χρωστάς, οι πιστωτές σου ανάβουν κερί στην υγεία σου και κάνουν ευχέλαια και ολονυκτίες". Αν η Ελλάδα έλεγε δεν πληρώνω, το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ θα χρεωκοπούσε. Τελικά αυτό που έγινε, ήταν η Ελλάδα να οδηγηθεί στην ύφεση και την καταστροφή και οι χώρες της ΕΕ και η ΕΚΤ να αγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα που διέθεταν οι τραπεζές τους. Δηλαδή καταστρέφουν την Ελλάδα και σώζουν το τραπεζικό τους σύστημα.

   Όταν σε τρία χρόνια το αργότερο θα βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε, με χρέος στο 150% (+) του ΑΕΠ, τότε όλοι θα μας γυρίσουν την πλάτη και κανένας δεν θα μας ξέρει. Επιπλέον το σύνολο του Ελληνικού χρέους θα είναι απόλυτα εγγυημένο και θα μας αρμέξουν μέχρι μυελού.

   Βεβαίως ακόμη υπάρχει καιρός. Μόνο 10 δις έχουμε λάβει από το ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να ξεφορτωθούμε όλα τα καθήκια (ΓΑΠ, τρόϊκα, ΔΝΤ, ξένους συμβούλους και όλους αυτούς τους τρισάθλιους που ταπεινώνουν το λαό μας). Αρκεί να μιλήσει η ΝΔ, τα κόμματα της αριστεράς, οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Ο λαός θα πρέπει να ξεσηκωθεί.

   Προσωπικά όμως δεν τρέφω αυταπάτες.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Βασίλης 24/08/2010 14:29:18

    Βασίλη, γράφε εσύ και μην πτοείσαι.
    Η λύση της διαγραφής ενός μέρους του χρέους, αυτού που θα ορίσουμε τελικά ως ΕΠΑΧΘΕΣ και της αναδιάρθρωσης του υπολοίπου θα κερδίζει σε αποδοχή όσο περισσότερο θα βυθιζόμαστε στην ύφεση του Μνημονίου.

    Εκ των πραγμάτων θα αναδειχθεί.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Βασίλης 24/08/2010 14:32:52

    Βασίλη , έτσι είναι όπως τα περιγράφεις.
    Δυστυχως οι απατεωνες έχουν και το καρπουζι και το μαχαίρι.Αν δεν πέσει η χουντα των αργυρώνητων, καταχρεωμένων στις τράπεζες και συνεπώς στο ΔΝΤ , ΜΜΕ, δε θα δούμε άσπρη μέρα.
    Σε αυτό έχουμε κι εμείς ευθυνη.Οι Τερμπεντέρηδες έπρεπε να τρωνε ξύλο κάθε φορά που εμφανίζονται δημοσίως, όμως...

 4. The Saint avatar
  The Saint 23/08/2010 21:30:22

  Μα καλά τι γραφει ο ανθέλλην?
  Σε ποιούς νομίζει ότι απευθυνεται?
  Σε άλλους εκτός απο τον Ελληνικό λαό προφανώς...

 5. sas avatar
  sas 23/08/2010 21:34:38

  τι να γράψει ότι πήρε την χώρα με υποσχέσεις και την έφερε στην φωλιά του λύκου.
  φέρνοντας ένα όνομα βαρύ και με σπεκουλα των ΜΜΕ και των υπεραντλακτικών συμμάχων κατόρθωσε ήδη να γίνει το μελανό σημείο της οικογένειας που έχει την τύχη να ανήκει και τα χειρότερα έρχονται.
  το μόνο ελαφρυντικό που έχει είναι ότι δεν κατάλαβε το κακό που έκανε στην χώρα ,αλλά γιαυτό φταίμε όλοι αυτοί που τον βγάλαμε με 11 μονάδες διαφορά.
  ας προσευχηθούμε στον θεό της ελλάδος για να μας σ΄ψσει από το κακό που μας έβαλε

 6. Μisha avatar
  Μisha 23/08/2010 21:35:53

  Η αποικιοκρατία βαφτίστηκε επανάσταση και ο νεοφιλελευθερισμός δικαιοσύνη.
  Ε, ρε Μοσσάντ που σου χρειάζεται ...

 7. anonymous avatar
  anonymous 23/08/2010 21:37:50

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ”
  Ο Padoa Schioppa έγινε γνωστός στην κοινή γνώμη της Ιταλίας το 2007, όταν ήταν Υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Prodi, για την πρόσκλησή του προς τις ιταλικές οικογένειες να πετάξουν έξω από το σπίτι τα “μαμμόθρεφτα”. Ένας καθόλου εποικοδομητικός όρος, που είχε ως αναφορά τα παιδιά μεταξύ 20 και 30 ετών, που ζουν μαζί με τις οικογένειές τους. Ήταν υπουργός μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης κι αντί ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας στη νεολαία και την τεράστια διάδοση της επισφαλούς εργασίας (που αναπτύχθηκε ως επιλογή του, σε συνεργασία με την Ένωση Βιομηχάνων, μιας και είχε θεσμοθετηθεί από τον Υπουργό Εργασίας Tiziano Treu, στην προηγούμενη κυβέρνηση D’Alema), έθεσε τη νεολαία στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Ήταν προφανές πως αυτός, όπως και ορισμένοι Υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, είχαν αποφασίσει να πάρουν αποστάσεις από το “δικαίωμα στην εργασία”, το οποίο κατοχυρώνει το Σύνταγμα της Ιταλίας, αλλά οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις για “σταθερή εργασία”. Χωρίς να λάβουν υπόψη τους πως θα μπορούσε κάποιος νέος να επιβιώσει ως αυτόνομη οικογένεια με μηνιαίο μισθό 700/800 Ευρώ (για όσους είχαν την τύχη να βρουν μια “περιστασιακή ” και “ασταθή” απασχόληση). Κι όμως, έχοντας πλήρη επίγνωση όλων αυτών, δεν το θεωρούσαν ως πρόβλημα.

  Εγώ ήμουν Γερουσιαστής της κυβερνητικής πλειοψηφίας (2006-2008) κι εκείνος ήταν Υπουργός μου, αλλά δεν τον γνώριζα παρά από το γεγονός πως τον εμφάνισαν στην αριστερά ως μεγάλο οικονομολόγο και πως τα ΜΜΕ μιλούσαν γι’ αυτόν ως έναν σημαντικό υποψήφιο για να ηγηθεί -σε περίπτωση νίκης της κεντροαριστεράς-, στην Τράπεζα Ιταλίας.

  Κατόπιν, διαμόρφωσα προσωπική άποψη και από τον Οκτώβρη του 2007 ήρθα σε αντιπαράθεση με τον προϋπολογισμό που παρουσίασε για το 2008, όπου μιλούσε για φτωχούς, αλλά μοίραζε χρήματα στους πλουσίους.

  Τώρα, με την πρόσληψη του Tomaso Padoa Schioppa ως οικονομικούς συμβούλου της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι φίλοι μου Έλληνες μου ζήτησαν ένα σχολιασμό και σκέφθηκα να ανατρέξω σε πηγές του διαδικτύου.
  Συνοπτικά αναδύονται τα εξής:
  Είναι εξέχων στέλεχος των πιο ισχυρών μασονικών και σιωνιστικών οργανώσεων, όπως: «Ομάδα των 30» (Gruppo dei 30), το Ινστιτούτο Aspen (Aspen Institute), την Τριμερή Επιτροπή και τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (Commissione Trilaterale e il Club Bilderberg). Μάλιστα η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που αποφάσισε, μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να βάλει την οικονομική θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στην ίδια τη χώρα-θύμα.
  Έχει στενές σχέσεις με τους Rothschild (πασιφανές γεγονός μιας και σ’ όλες οι εθνικές Τράπεζες συμμετέχουν οι Rothschild και δεν θα μπορούσαν να ηγηθούν των τραπεζών πρόσωπα που δεν είναι αρεστά στην οικογένεια των σιωνιστών τραπεζιτών).
  Υπήρξε υψηλόβαθμός υπάλληλος της τράπεζας Bankitalia, σε μια ευαίσθητη περίοδο, όταν κατόρθωσε να “κοιτάζει αλλού”, ώστε να “μην βλέπει” (μεταξύ των αδιαφανών γεγονότων εκείνης της περιόδου, ήταν το ξεπούλημα των αποθεματικών σε ισχυρά νομίσματα, όταν πρόεδρος της τράπεζας bankitalia ήταν ο Carlo Azeglio Ciampi, ο οποίος κατόπιν έγινε Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.
  Έχει στενούς δεσμούς με τα κέντρα της σιωνιστικής εξουσίας, ώστε η σύζυγός του να δημιουργήσει στην Ιταλία το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα “Σιωνιστικό Πανεπιστήμιο” και η ίδια να γίνει η Πρύτανης.
  Συνεπώς, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα προώθησε στην Ελλάδα έναν από τους ανθρώπους του. Και, πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά ποιόν έβαλαν μέσα στο σπίτι τους (θέλοντας ή μη θέλοντας).
  Θα ήταν μεγαλύτερο το πρόβλημα αν δεν αναζήτησαν καθόλου ορισμένες πληροφορίες, που ένας “ερασιτέχνης” σαν εμένα συγκέντρωσε και από το διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο. Διαβάζοντας τις ειδήσεις για τον Padoa Schioppa, κι εγώ έμεινα έκπληκτος, αλλά επιπροσθέτως είχα μια ακόμη επιβεβαίωση για την απαξίωση της πολιτικής και την απώλεια ήθους της ιταλικής παραδοσιακής αριστεράς, που είχε μπει στην αγκαλιά, όχι ενός απλού ατόμου, αλλά ενός από τους αρχηγούς του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού γκαγκστερισμού.

  Πηγές διαδικτύου:
  1.http://www.disinformazione.it/dimissionifazio.htm
  2.http://www.disinformazione.it/bilderberg2008.htm
  3.http://www.giornalettismo.com/archives/59049/bilderberg-2010-meeting-segreto/
  4.http://www.ariannaeditrice.it/articolo.php?id_articolo=32980

  * Σχόλιο "Στοχασμός-Πολιτική":
  Μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάτι ν’ απαντήσει σε όσα με σαφήνεια, τεκμηριωμένα και επίσημα, γράφει ένας γερουσιαστής της ιταλικής κυβερνητικής πλειοψηφίας που είχε υπουργό Οικονομίας τον κ. Padoa Schioppa;
  Ποια λαϊκή ή κομματική εξουσιοδότηση έχει ο πρωθυπουργός για να εκθέτει με τέτοιες προσλήψεις συμβούλων την χώρα μας

 8. Ηλίας avatar
  Ηλίας 23/08/2010 21:41:18

  w**.okana.gr
  Προκύρηξη ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ στο κατακαλόκαιρο, κραγμένη στημένη, αλλά όχι...για μισό λεπτό...πρέπει να την στήσουμε ακόμα πιο πολύ! Ας πούμε ότι ...κάποιος έκλεψε τις αιτήσεις του κοσμάκη και ...ενημερώνουμε [πάλι εκτός ασεπ και στο κατακαλόκαιρο έτσι, μην ξεχνιόμαστε] τους ενδιαφέρομενους να καταθέσουν πάλι αιτήσεις!!!!
  ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!
  Ενδιαφέρεται κανεις στη νδ να κάνει κάτι για αυτό άραγε; Ή βάλαν την ουρά στα σκέλια μετά την αγρογη;

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/08/2010 21:51:03

  Σαν τον πατέρα του κι αυτός. Που ήταν για μέρες εξαφανισμένος στον 15νθήμερο φονικό καύσωνα του '87, πάνω στο κότερο του Κασιδόκωστα με γκόμενες, και έγραφε -λέει- μανιφέστα! Προφανώς θεωρούσε ότι λέγονται μανιφέστα επειδή... γράφονται στο μάνι-μάνι.

 10. prasini anaptixi avatar
  prasini anaptixi 23/08/2010 21:54:38

  Θα φτιάξουν νέους θεσμούς που θα εγγυώνται τη δημοκρατία.ΜΚΟ, ανεξάρτητες αρχές και λόμπυ.Γιαυτό έχουν τσαλακώσει τους παλιούς.Ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες, κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, αντισυνταγματικές διατάξεις, άρνηση δημοψηφίσματος που οι ίδιοι ζητούσαν ως αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό, επιστράτευση που οι ίδιοι έκριναν αντισυνταγματική.

 11. BlueSky avatar
  BlueSky 23/08/2010 21:55:18

  Προαλείφεται για ύπατος αρμοστής του παπάκη. Δεν μπορεί το παιντί να τα βγάλει πέρα και ήρθε η βοήθεια από τις στοές. Σημερινές του δηλώσεις σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News: Εξαιρετικά αγχωμένες!!!!!
  «Όχι» στα νέα μέτρα, αλλά και σε κάθε ενδεχόμενο «χαλάρωσης» της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, λόγω των επικείμενων εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  Τον πιστεύουμε; Όσες φορές είπε «όχι» μας σταύρωσε.

  «Αναφέρει ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα για το προσεχές διάστημα, ενώ για το 2011 αναφέρει ότι τα μέτρα που θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμού θα είναι ύψους 3,2% του ΑΕΠ». Με την οικονομική πολιτική που διάλεξες, μάλλον πολύ αισιόδοξος ακούγεσαι.

  «Σημειώνει ότι η απόκλιση στα δημόσια έσοδα θα είναι μικρή και αναφέρει πως όσο το πρόγραμμα υλοποιείται με συνέπεια, τόσο θα ομαλοποιείται και η χρηματοπιστωτική αγορά. Εκτιμά πως το 2011 θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορεί η Ελλάδα να βγει στις διεθνείς αγορές.
  Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με μας, όμως οι οίκοι αξιολόγησης τους κρίνουν θετικά, με αποτέλεσμα ο δανεισμός τους να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

  Συζήτησε για εξαγγελία «κοινωνικού πακέτου» μέτρων, στη ΔΕΘ, ο παπάκης, αναφέρει ότι «η δεδομένη δημοσιονομική κατάσταση είναι απολύτως σαφής σε όλους μας» και ότι «το βασικό ζητούμενο στην κοινωνική πολιτική είναι η καλύτερη στόχευση στο πιο ευάλωτα στρώματα και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε τα χρήματα να πιάνουν τόπο».
  Ποια είναι αυτά τα κοινωνικά στρώματα; Πως μπορεί να τα βγάλει πέρα κάποιος όταν ο ΦΠΑ, σχεδόν σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης φτάνει από τον Οκτώβριο στο 23% (ενώ εξήγγειλαν ότι θα ισχύσει από το νέο έτος- άλλο ένα ψέμα), με σκοπό να φτάσει (από πηγαδάκια) στο 25%;

  Στον υψηλό συντελεστή 23%, θα υπαχθούν τα τρόφιμα πολυτελείας, όπως τα αναψυκτικά, οι ξηροί καρποί και τα είδη ντελικατέσεν, αλλά και σε υπηρεσίες, όπως οι κινηματογράφοι, οι συναυλίες, εστιατόρια, καφετέριες, ενώ μάλλον δεν τη γλυτώνουν στο χαμηλό συντελεστή τα τρόφιμα, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς.

  Ενδεχόμενο περικοπών σε μισθούς και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός επισημαίνει ότι «οι αλλαγές στην αγορά εργασίας αλλά και η ισορροπημένη απόφαση των κοινωνικών εταίρων για τις αυξήσεις την επόμενη τριετία διασφαλίζουν ένα περιβάλλον ώστε να μην τεθεί» το θέμα αυτό ξανά από την τρόικα. Απορώ; Γιατί ικανοποιούν τις προσταγές των επιχειρηματιών;

  Τα πάνω-κάτω σε κρίσιμους τομείς φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

  Αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις,
  στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα,
  μείωση υπερωριακών αποδοχών,
  περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικό,
  αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και εισιτηρίων συγκοινωνιών,
  απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας,
  πλήρη αναδιάρθρωση ΟΣΕ,
  εξυγίανση δαπανών σε νοσοκομεία και ΟΤΑ,
  είναι μερικές από τις εντολές του πρωθυπουργού κ.κ Τόμσεν, μέσω του επικαιροποιημένου μνημονίου.

  Καυτό το φθινόπωρο.

  Associated Press: χαρακτηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας «εντυπωσιακές», αναφέρει ότι οι καταστηματάρχες είναι κάθε άλλο παρά εντυπωσιασμένοι καθώς η πελατεία και ο τζίρος τους μειώθηκαν αισθητά. Παράλληλα, κάνει λόγο για «δρόμους στους οποίους επικρατεί η κατήφεια».

  Επιπλέον, σημειώνει ότι οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και αναφέρεται στις εκθέσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου σύμφωνα με τις οποίες το 15% των επιχειρήσεων έχει βάλει λουκέτο, ενώ το 93% είχαν πτώση στα έσοδα λόγω της κρίσης.

  «Προβλέπεται δύσκολο φθινόπωρο για τους Έλληνες με την κυβέρνηση να σχεδιάζει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ».

  Τα πράγματα προβλέπονται το λιγότερο δυσοίωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που έρχονται να ρίξουν κι άλλο λάδι στην ήδη αναμμένη φωτιά που μας σιγοκαίει από πέρυσι. Μάλλον ο παπάκης μας δουλεύει, έχοντας στόχο να καθησυχάσει τους ήδη αναστατωμένους πολίτες και να μην πυροδοτηθούν νέες εκρήξεις. Ως πότε όμως;;

  Προτείνω στον πρωθυπουργό κ.κ Τόμσεν να ανασχηματίσει και τον τοποθετημένο ύπατο αρμοστή στη χώρα μας, το κ.κ Παιντί

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 23/08/2010 21:55:58

  Είναι ολοφάνερο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει υιοθετήσει μια στάση ηθικολογικής υπεροψίας τοποθετώντας τον εαυτό του πάνω από την κοινωνία.
  Το πρόβλημα είναι οι πολίτες που δεν αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση κατέχει την απόλυτη αλήθεια και θέλει να τους προστατέψει από τους κακούς του κόσμου.

 13. ex-pasok avatar
  ex-pasok 23/08/2010 22:52:26

  ο εθνικος τουριστας,

  περα απο ψευτης.

 14. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΒΙΤΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΒΙΤΗΣ 23/08/2010 23:19:37

  ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ?ΠΑΠΑΡΙΕΣ

 15. TASSOS avatar
  TASSOS 24/08/2010 00:25:31

  Καπηλεύτηκαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τώρα έχουν την άνεση να μας κοροιδεύουν.

 16. trellakias avatar
  trellakias 24/08/2010 08:58:45

  Πιστεύω πως ξέρω τι φταίει για τις αρλούμπες της μεσημεριανής ραστώνης του τζέφρη! Ίσως έκανε πραγματικότητα για τον ευατό του την πρόταση της γλάστρας με το ......τρίφυλλο, και μετά το φαί, τραβάμε και καμιά τζούρα!!
  Ίσως.

 17. sovokai avatar
  sovokai 24/08/2010 09:26:23

  τετοιες εκθεσεις ιδεων γραφει ο καθένας και για το καθε τι

 18. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 24/08/2010 11:37:57

  καποιος αλλος εγραφε ομιλιες αναμεσα σε πλει-στεισον και τοστιερας

  • ΛΕΩΝ avatar
   ΛΕΩΝ @ CRAZY DOCTOR 24/08/2010 16:30:06

   Τουλάχιστον τις έγραφε μόνος του.

  • trellakias avatar
   trellakias @ CRAZY DOCTOR 24/08/2010 17:10:33

   Σου έλειψε ντοκτοράκο και τον αναπολείς τόσο πολύ!!!!!! Υπομονή και δεν έχεις δει τίποτα από τον της μάργκαρετ, και το σκυλολόι του. Τόσες ώρες στις «κουραστικές» πολυθρόνες τις Πάρου και του Πόρου, κουράστηκε! Πάει στην Κρήτη να ηρεμήσει και να καθίσει στον ήλιο για συντήρηση του ωραίου χρώματος. Κανείς δε του είπε να μην κάθετε πολλές ώρες στον ήλιο και να τι ς γράφει! Για τα υπόλοιπα ξέρεις ντοκτοράκι εσύ και οι ομοσταυλοί σου, Ενημέρωση mega, και κάψιμο νοητικής ενέργειας στον …..κακό Καραμανλή! (σημ. Ο παπανδρέου είναι ο νομίζων πρωθυπουργός που κέρδισε τις εκλογές τα 2009, με την κυβέρνηση του σοσιαλιστικού ΔΝΤ, και όχι ο Καραμανλής ντοκτοράκο, αν στο ….είπε το παράρτημα της Ιπποκράτους )!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.