#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2008 13:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταξύ Θαπατέρο και …Μανωλάδας

Ο τίτλος είναι από τα σημερινά ΝΕΑ και είναι πολύ καλός. Αφορά φυσικά την επίκαιρη σύγκρουση μεταξύ «κρατιστών» και «αντικρατιστών» στο ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που εκτός των άλλων, εξηγεί και την αναποτελεσματικότητα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ανελέητη επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων. Πώς μπορεί αλήθεια να έχει σαφή και καθαρή γραμμή στο τεράστιο αυτό ζήτημα ένα κόμμα που η ηγεσία του (και η βάση του) είναι διχασμένη μεταξύ «κρατιστών» και «αντικρατιστών»; Έτσι ο Γ. Παπανδρέου ακροβατεί για να διατηρήσει τις εσωτερικές ισορροπίες και ο Κ. Καραμανλής παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό.

Παράδειγμα ο ΟΤΕ, όπου η αποτελεσματικότητα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μειώθηκε εξαιτίας του διχασμού αυτού. Ο οποίος εκφράζεται και σε ένα άλλο εξίσου σοβαρό ζήτημα στρατηγικής, αν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει την περίφημη «αριστερή στροφή» ή αν θα πρέπει να στραφεί στον λεγόμενο μεσαίο ή κεντρώο χώρο. Χοντρικά, οι κρατιστές επιθυμούν οι δημόσιοι οργανισμοί στρατηγικής σημασίας να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου το οποίο θα παίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις και στον σχεδιασμό- αν και βαθύτερη επιθυμία τους θα ήταν το Δημόσιο να ελέγχει το 51% των μετοχών των μεγάλων οργανισμών. Στους «αντικρατιστές» εντάσσονται χοντρικά οι «εκσυγχρονιστές», οι οποίοι θεωρούν ότι ο Γ. Παπανδρέου  «είναι όμηρος των κρατιστών» και ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να βολοδέρνει στις γραμμές του», θαυμάζοντας από τη μία τον Θαπατέρο και αφήνοντας από την άλλη τη νομαρχιακή του στη Μανωλάδα να σφυρίζει αδιάφορα στο θέμα με τους μετανάστες και την παραγωγή φράουλας».

Και φυσικά, δεν ήταν τυχαία η «παρέμβαση» που κάνουμε στο post «Απολογία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 23/05/2008 16:02:48

  Τρίτη, 4 Μάρτιου 2008
  Ο Όμιλος Κοπελούζου με τον Μάκη στο "Zougla.gr" ?

  Αν αληθεύει η πληροφορία , γιατί δεν είδαμε live την εκπομπή του ΜΑΚΗ , απο το kourdistoportocali οτι " ο Μάκης ανακοίνωσε την οn line εφημερίδα του. Θα λέγεται Zouglagr και θα περιλαμβάνει όπως είπε web tv, blogs,videos, κλπ. Ξεκινάει σε λίγες μέρες..",
  τότε
  μάλλον
  έχει χρηματοδότη τον όμιλο Κοπελούζου.

  Αν είναι ακριβής και η μεταφορά από το blog του domain name, μάθετε οτι το domain name φιλοξενείται στους σέρβερ του ομίλου Κοπελούζου.
  Έχει καταχωρηθεί απο το 2000 .Καταχωρήτης είναι η ΟΤΕΝΕΤ και δηλώνει name server τους σέρβερ του Ομίλου Κοπελούζου !

  Είναι άγνωστο αν πρόκειται για επιχειρηματική σύμπραξη , η απλά παραχώρηση του domain name που μπορεί να είχε καταχωρηθεί από την συγκεκριμένη εταιρία", (Αναρτήθηκε από bollywood-greece στις 1:50 πμ)

  Μετά, στις 13- 3- 08, άλλαξε σέρβερ...

 2. Factorx avatar
  Factorx 23/05/2008 17:57:41

  Ti σημαίνει "η επίθεση" απο "τα ΝΕΑ" στο ΠΑΣΟΚ; Αναστατώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ απο το σχετικό δημοσίευμα. Ο i-reporter πάντως δίνει μια διαφορετική άποψη:

  Ολόκληρη σελίδα αφιερώνουν, σήμερα, «Τα ΝΕΑ» για να ξαναζεστάνουν τη σούπα των διαφορετικών απόψεων στο ΠΑΣΟΚ, σχετικά α) με τον ΟΤΕ, β) το άρθρο 16 και γ) την «αριστερή στροφή».
  Για όσους έχουν γνώση του τι γίνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι καθαρά.
  Πρώτο, και τα τρία θέματα είναι ξεπερασμένα και κάνει εντύπωση γιατί ομαδοποιούνται και παρουσιάζονται εκτενώς.
  Δεύτερο, για τον ΟΤΕ, η θέση της Λούκας Κατσέλη ήταν η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Και για όσους θέλουν να ξεχνούν τι εστί Πολιτικό Συμβούλιο, υπενθυμίζουμε ότι είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν παλιά το Εκτελεστικό Γραφείο. Διαφώνησε μόνο… ο Μπίστης, αλλά αυτό δεν είναι λόγος που δίνει ολοσέλιδα σε τέτοιες εφημερίδες. Η δήλωση Φλωρίδη για το θέμα δεν συνιστούσε διαφωνία, αλλά επισήμανση ότι η θέση χρειαζόταν διευκρίνιση, διότι τα "παπαγαλάκια" του Μαξίμου είχαν αρχίσει να λένε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ, κάτι που ουδέποτε ανέφερε ή υπαινίχθη η Λούκα Κατσέλη.
  Τρίτο, Σχετικά με το άρθρο 16 τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως σε επίπεδο επίσημης θέσης. Και να σημειωθεί ότι θέμα αναθεώρησης δεν τίθεται για τα επόμενα δέκα χρόνια, όταν θα μπορέσει να γίνει η επόμενη αναθεώρηση, μετά την αναθεώρηση-παρωδία που προωθούν ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ και ΛΑΟΣ.
  Οι όποιες διαφορετικές απόψεις, στο ΠΑΣΟΚ, είναι μεμονωμένες, και δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από τις διαφορετικές απόψεις διατυπώνονται στη ΝΔ (π.χ. για τον ΟΤΕ) ή στον ΣΥΝ (π.χ. για τια καταλήψεις στα πανεπιστήμια και την παρεμπόδιση των φοιτητών να πάρουν, όλοι, μέρος, στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών). Άρα και εδώ, το πράγμα τραβήχτηκε από τα μαλλιά.
  Τέταρτο, για την «αριστερή στροφή», υπάρχει μια εμμονή ορισμένων στελεχών, όπως της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία τροφοδότησε τρία δημοσιεύματα, την περασμένη Κυριακή, στο θέμα, με στόχο να καταγράψουν ένα διαφορετικό στίγμα οι ίδιοι.
  Πρόκειται για πάγια τακτική στελεχών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των μεγάλων κομμάτων, ή άλλων που φροντίζουν για την πολιτική και κομματική τους επιβίωση, στηριζόμενα στη διαφορετικότητα (περιπτώσεις Πέτρου Τατούλη και Γιάννη Μανώλη).
  Είναι, πάντως, το μοναδικό σοβαρό θέμα στο δημοσίευμα, το οποίο, πάντως, δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τώρα, καθώς πρόκειται για μια διαφορά που χρονολογείται από την ίδρυση του Κινήματος.
  Επίσης κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι οι εκδότες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Σημίτη, κατ΄ εξοχήν εκφραστή της πολιτικής «για τα μεσαία στρώματα» στο ΠΑΣΟΚ.
  Πέμπτο, έχουν ξεκινήσει οι δημοσκοπήσεις του Ιουνίου, οι οποίες, υπό κανονικές συνθήκες, θα δείξουν πτώση της κυβέρνησης και άνοδο του ΠΑΣΟΚ.
  Τέτοια δημοσιεύματα έχουν ως στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του κοινού στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να εμφανιστεί, τουλάχιστον, στάσιμο σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
  Έκτο, ενόψει των δημοσκοπήσεων, άρχισαν ήδη οι έμμεσες επιθέσεις, με κορυφαία αυτή του «ΕΘΝΟΥΣ» του Μπόμπολα, που, από σήμερα, προκαταλαμβάνει τις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν στις 11 Ιουνίου και στο τέλος του ίδιου μήνα.
  Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει επίθεση κατά Σουφλιά για την Αττική Οδό, την οποία διαχειρίζεται ο Μπόμπολας.
  Μέχρι σήμερα ο Σουφλιάς, τέσσερα χρόνια μετά την παράδοση της Οδού, δεν έφτιαξε την υπηρεσία που θα έπρεπε να παρακολουθεί τα έσοδα, ώστε να ξέρουμε πότε η Αττική Οδός θα περιέλθει στο δημόσιο.
  Στο θέμα τόλμησε να αναφερθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος εισέπραξε καμιά δεκαριά «χεστήρια» παραπολιτικά, από την πλευρά του Μπόμπολα.
  http://orfni.blogspot.com/

 3. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 23/05/2008 18:13:21

  Συγκαταλέγεται αυτή η προσωπικότητα της "Αριστεράς" ο Νίκος ο Μπίστης στους αντικρατιστές;

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 23/05/2008 19:00:54

  Factor, ορθή η αναλύση για το "βάρεμα" στο ΠΑΣΟΚ.
  Η αποτύπωση της πολιτικής δράσης στην Ελλάδα γίνεται από μέσα από τα MME που προσπαθούν να αποδείξουν την εικονική πραγματικότητα με "γεγονότα".
  Πλήν όμως τέτοια γεγονότα δεν υπάρχουν. Και μεταξύ μας δεν είναι και εύκολο να κατασκευαστούν. Επομένως κακοποιούμε την πραγματικότητα (πρός όποια κατεύθυνση μας συμφέρει) και την τυπώνουμε στο χαρτί και στην οθόνη.
  Στο τέλος κλείνουμε με την κλασσική δημοσκόποση περί του καταλληλότερου.
  Το ΠΑΣΟΚ αδικείται συστηματικά και αδικεί το εαυτό του ακόμη περισσότερο.
  Σε κάθε περίπτωση, κάθε ημέρα που περνάει, η ανεξάρτητη ενημέρωση καταστρέφει αργά αλλά συστηματικά την εικονική πραγματικότητα του Υπουργείου Προπαγάνδας.

 5. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 23/05/2008 20:18:49

  Factorxx μήπως ποιο σωστό θα ήταν αυτοί που κάπως εργάστηκαν ενάντια των χαραμοφάηδων (αν θέλεις ποιο ιδικά τεμπέληδων) !!!

 6. Swell avatar
  Swell 23/05/2008 20:40:33

  Δηλαδή το χάος που βλέπουμε σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, οφείλεται μόνο στις ομάδες με τις αντίθετες απόψεις; Little George is not to blame?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.