#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2010 01:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετανάστες το 19% του πληθυσμού του Δήμου ΑθηναίωνΣτα προβλήματα που παρουσιάζονται στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται αφενός σε περιθωριοποιημένες ομάδες ατόμων, όπως οι άστεγοι, οι ναρκομανείς, οι μη νόμιμοι μετανάστες και άνθρωποι που δυσκολεύονται να ζήσουν ενταγμένοι στον ρυθμό της πόλης, και αφετέρου στο παράνομο εμπόριο αλλά και στις ελλείψεις υποδομών της πόλης.

Σημαντικό πρόβλημα είναι επίσης, όπως πρόσθεσε, τα εγκαταλειμμένα κτίρια καθώς και οι καθυστερήσεις μέτρων από την πλευρά της πολιτείας ώστε να επιταχυνθούν προγραμματισμένα έργα στην πόλη.

Ειδικότερα, αναπτύσσοντας το θέμα της παραβατικότητας στο Δήμο της Αθήνας ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε πως το 40% του συνόλου των μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική συγκεντρώνεται στο Δήμο Αθηναίων όπου το 19% του πληθυσμού του Δήμου είναι μετανάστες.

Πολλοί από αυτούς ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο, ο τζίρος του οποίου κυμαίνεται από 7 έως 10 δισ. ευρώ, δραστηριότητα η προκαλεί στο κράτος απώλεια εσόδων 4 δισ. ευρώ.

Αυτό που τον ενδιαφέρει, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι η εξακρίβωση των μεγαλεμπόρων οι οποίου προμηθεύουν τους μετανάστες με τα εμπορεύματά που πωλούν στους δρόμους και η τιμωρία τους, καθώς, όπως είπε, οι μετανάστες που τα πωλούν στους δρόμους ή στις λαϊκές αμείβονται με μερικά ευρώ.

Ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα ο κ. Κακλαμάνης θεωρεί αυτό που άπτεται της υγείας των νόμιμων ή μη μεταναστών, πόσω μάλλον που πολλοί από αυτούς εργάζονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες κ.λπ.).

Ολες οι εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δείχνουν έξαρση των ασθενειών της φυματίωσης, της ηπατίτιδας και του AIDS, καθώς οι άνθρωποι αυτοί στην πλειοψηφία τους έρχονται από χώρες όπου δεν υπάρχουν ανεπτυγμένες υπηρεσίες υγείας.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο δήμαρχος της Αθήνας προτείνει όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ελέγχονται για το κατά πόσο οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν βιβλιάρια υγείας. Σε περίπτωση δε, που μετά την πρώτη σύσταση δεν συμμορφώνονται, ο δήμαρχος πρότεινε το κατάστημα να σφραγίζεται αλλά και να διακόπτεται η παροχή νερού και ηλεκτρικού.

Η πορνεία είναι ένα άλλο από τα μεγάλα θέματα του Δήμου. Εχουν καταγραφεί 250 οίκοι ανοχής, από τους οποίους μόνο οι 7 είναι νόμιμοι. Υπάρχουν επίσης πολλά παλαιά ξενοδοχεία που έχουν μετατραπεί σε πορνεία αλλά και διάφορα «στούντιο» με την επωνυμία Κέντρα Σωματικής Ευεξίας. Για τη διευθέτηση του προβλήματος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να παρεμβαίνει πλέον σε τέτοιες υποθέσεις.

Οι μονάδες ΟΚΑΝΑ αποτελούν κατά τον κ. Κακλαμάνη μια άλλη εστία προβλημάτων για το Δήμο της Αθήνας. Πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2009, μία από τις 4 μονάδες που λειτουργούσαν στην οδό Σοφοκλέους μεταφέρθηκε κοντά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μετά από αυτή την αλλαγή, από τον συγκεκριμένο δρόμο απομακρύνθηκε το 90% των τοξικομανών και των εμπόρων. Ο Δήμος συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ολοκλήρωση του προγράμματος ενσωμάτωσης και των άλλων μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε μονάδες του ΕΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 09/02/2010 02:02:20

  Τα ποσοστά είναι γνωστά από παλιά. το 50% των μεταναστών της Ελλάδας κατοικούν στο λεκανοπέδιο. Από αυτούς οι μισοί στο δήμο Αθηναίων. Δηλ. το 25% των μεταναστών της Ελλάδας. Αυτά για τους καταχωρημένους. Με τους παράνομους το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από τα επίσημα στοιχεία.

  Η δυναμικότητα των δημόσιων παροχών (παιδείας υγείας) προς τους πολίτες στο δήμο Αθηναίων έχει εξαντληθεί. Τα σχολεία αυτή τη στιγμή έχουν πάνω από 50% αλλοδαπά παιδιά. Από αυτά το 66% δεν προχωράει στο λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι η παιδεία που λαμβάνουν τα Ελληνάκια είναι υποβαθμισμένη γιατί υποβαθμίζεται το σύνολο της τάξης.
  Παιδιά λαϊκών οικογενειών χαντακώνονται. Όσοι έχουν τη στοιχειώδη οικονομική άνεση φεύγουν από τις γειτονιές αυτές για τους λόγους που προανέφερα.
  Η υγεία είναι επίσης σε μαύρα χάλια.
  Η μόνη λύση που εγώ βλέπω είναι αυτό που έγινε στο Βερολίνο. Απαγορεύτηκε η εγκατάσταση αλλοδαπών σε συγκεκριμένες περιοχές. Περαιτέρω θα πρέπει να μπει ποσόστωση στα σχολεία. Ανά τάξη μόνο 10% αλλοδαποί. Αυτό θα αναγκάσει πολλούς μετανάστες να μετακομίσουν και να διασπαρούν σε όλες τις γειτονιές. Θα δυσκολέψει τη δημιουργία γκέτο και θα διευκολύνει την ενσωμάτωση όσων είναι ενσωματώσιμοι.

 2. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2010 02:07:19

  Το 1% το πολύ να μπορεί να απορροφηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Σε μια χώρα που έχει αποβιομηχανισθεί, που η μεσαία τάξη διώκεται, που οι Έλληνες ετοιμάζονται για δραματική μείωση του βιωτικού τους επιπέδου, τα λαμόγια που την οδήγησαν εκεί με το "ολοκληρωμένο σχέδιο" θέλουν να πετύχουν τί?
  Πως θα γίνει η ενσωμάτωση, όταν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις? Με πορδές?
  Ζήλεψε το ΠΑΣΟΚ το Γιοχάνεσμπουργκ και έτσι θέλει να κάνει την Αθήνα?

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 09/02/2010 02:08:12

   Ξέχασα τα λαμόγια της "ισχυρής Ελλάδας"

 3. Loretta avatar
  Loretta 09/02/2010 02:10:49

  Βρε Οrestie...

  μην κατα λαθος οδηγεις τις σκεψεις μας στον νελσον μαντελα και τον παραλληλιζουμε με το γκολουμ τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  Μα καμια σχεση...!!

 4. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2010 02:17:25

  Λορέττα, το GAP αν το κλείσουν ια ώρα στη φυλακή θα κλαίει φωνάζοντας την μαμά του. Σε καμιά περίπτωση τέτοιος παραλληλισμός.
  Το Γιοχάνεσμπουργκ έχει μάλλον την υψηλότερη εγληματικότητα στον πλανήτη. Το κέντρο του είναι έρημο. Έχω φίλο που μένει εκεί και μου έχει περιγράψει την κατάσταση.
  Αυτός είναι ο παραλληλισμος, για την εγκληματικότητα.

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/02/2010 04:04:20

  Κάντε το 20% στην Ελλάδα και θα είσαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα. Στην Αθήνα υπάρχουν κάμποσες περιοχές όπου οι Έλληνες αποτελούν μειοψηφία και η κατάσταση χειροτερεύει ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

 6. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 09/02/2010 09:44:57

  Ο Νικήτας Κακλαμάνης μας δουλεύει. Από πληροφορίες που έχω ΜΕΣΑ από τον χώρο της Δικαιοσύνης, μπορώ να σας πω ότι έχει συμφωνήσει με την Αστυνομία να μην καταδιώκονται οι λαθρομετανάστες με τα ρετάλια και την πραμάτεια στις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Αν το ήθελε, θα είχε γίνει, γιατί τα στέκια είναι γνωστά λίγο-πολύ:6-7 σταθμοί Μετρό και ΗΣΑΠ, Πατησίων, Ερμού, ειδικά όταν είναι κλειστά τα μαγαζιά. Έχει συμφωνήσει για ανοχή.
  Στις επομενες εκλογές, θα πρέπει να καταψηφιστεί. Και να δεσμευτεί ο όποιος υποψήφιος δήμαρχος να πατάξει το φαινόμενο αυτό. Δίνεται το σήμα σε όλη την Ασία και την Αφρική ότι στην Ελλάδα μπορούμε να τα κουτσοβολέψουμε, αφού το παραεμπόριο γίνεται ανεπίσημα ανεκτό.
  Παρακαλώ τον Φάκτορα, πριν από τις δημοτικές εκλογές να αναδείξει το θέμα και να ζητήσει δέσμευση από τους υποψηφίους Δημάρχους Αθηναίων.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μάρκο Τ 09/02/2010 12:08:24

   Ο Κακλαμάνης είναι ο χειρότερος μετά τον Μπεχράκη δήμαρχος Αθηναίων. Ένας υπερτιμημένος φελλός.
   Η πραμάτεια στα πεζοδρόμια είναι δική του αρμοδιότητα και όχι της αστυνομίας.
   Οι πουτάνες στους οίκους δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι αυτές του πεζοδρομίου. Αυτές είναι και αισθητικό πρόβλημα και πρόβλημα δημόσιας υγείας. Πολλές πάσχουν από φυματίωση ηπατίτιδα και ίσως aids.

   Πάντως μην ξεχνάμε ότι σε 8 μήνες έχουμε εκλογές και βγήκε από την τρύπα του μπας και πάρει κανένα ψήφο. Αν ψηφίσουν οι μετανάστες θα τους λέει να εγώ σας άφησα να βγάζετε μεροκάματο. Για τους γηγενείς δεν τον ενδιαφέρει. Όσο για τις συνοικίες του Δήμου του που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κατοικήσιμες κι εννοώ Πατήσια, Κυψέλη, Πλατεία Βικτωρίας, κλπ. αυτές πιθανότατα έχει αποφασίσει η Ελίτ να τις μετατρέψει σε γκέτο.
   Το σχέδιο Σουφλιά για την επέκταση του Ρυθμιστικού Αθήνας αυτά δείχνει. Ευτυχώς που το πάγωσε η Μπριρμπίλη και την παλεύει διαφορετικά.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Μάρκο Τ 09/02/2010 21:22:33

   Χρειάζεται να υπάρξει μία σοβαρή επιτροπή, με χρονοδιάγραμμα και ειδικούς επιστήμονες μέσα, εν ανάγκη και από το εξωτερικό, από πόλεις με αντίστοιχα προβλήματα, ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει με την τεράστια περιοχή της Αθήνας που εκτείνεται από του Ψυρρή και φτάνει στα Κάτω Πατήσια και είναι εκτεθειμένη στη λαίλαπα της αφροασιατικής λαθρομετανάστευσης. Η αστυνομία από μόνη της δεν μπορεί να κάνει και πολλά.
   Δύο όμως μέτρα που θα μπορούσε ο Κακλαμάνης να λάβει άμεσα θα ήταν:

   1. Να ζητήσει συνεργασία με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ώστε να αρχίσει το κυνήγι όλων όσων έχουν κάνει αυθαίρετα αλλαγή χρήσης και έχουν μεταβάλει κτίρια γραφείων σε αποθήκες ανθρώπων ή νοικιάζουν διαμερίσματα σε λαθραίους με το κεφάλι. Ο Δήμος να κάνει καταγραφή των περιπτώσεων και μετά να στείλει την ΥΕΕ για το μπουγιουρντί στους ιδιοκτήτες, πολλοί από τους οποίους είναι κάτοικοι Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γλυφάδας ή και άλλων πόλεων.

   2. Να δώσει το σήμα ότι παράνομο λαθρεμπόριο στους δρόμους είναι μη ανεκτό, οπουδήποτε. Το οποίο σημαίνει: Κατάσχεση εμπορευμάτων και αναζήτηση της πηγής τους (δηλ. της αποθήκης), όπου και εκεί θα γίνεται κατάσχεση. Τους πωλητές ας μην τους συλλαμβάνουν, απλά θα υπάρχει το ρίσκο να χάσουν όλο τους το εμπόρευμα. Να μην αμφιβάλετε ότι τα κακά νέα θα φτάσουν αυθημερόν σε Σομαλίες και Μπαγκλαντές, αφού οι τύποι μιλάνε συχνά με τους δικούς τους. Αν δυσκολέψεις τη δραστηριότητα του λαθρομετανάστη ασφυκτικά, αυτό τουλάχιστον θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ώστε να έρχονται άλλοι.

   Ο Κακλαμάνης έχει επιλέξει να είναι ο δήμαρχος που χαϊδεύει τα αφτιά των ΜΚΟ. Ας τον ψηφίσουν λοιπόν οι Πακιστανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοί και οι Συριζαίοι. Να αναθέσει στη Μαρίνα Βήχου να του κάνει προεκλογική εκστρατεία.

 7. Πα-σοκ-κιστανός avatar
  Πα-σοκ-κιστανός 09/02/2010 10:29:52

  Και εγκώ κύριο που να πάω στο Κουμουνδούρου ντούρου ντούρου; ή στο σπίτι το πακιστανό στο Περισσό;

  Τσάμπα εστειλε πρόεδρο συχαρίκια απο pakistan?

 8. nikiplos avatar
  nikiplos 09/02/2010 11:31:03

  Πές τα ρε ΜάρκοΤ γιατί εδώ θα μας βγάλουν και με κέρατα και ουρά στο τέλος!
  Ο ΝΚ έχει άμεση (και καθόλου έμμεση) ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Για όσους έχουν μάτια και βλέπουν δλδ. Για τους άλλους δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς πάντοτε με τον αραμπά πηγαίναμε στην Ελλάδα. Να συμπληρώσω μόνο ότι στο ΔΑ και στις αρμόδιες αρχές, αστυνομικά τμήματα, υπάρχει διαφθορά. Κάποιοι νοικιάζουν θέσεις στα φανάρια. Κάποιοι άλλοι με πούλμαν ξεμπαρκάρουν 200 άθλιους ζητιάνους καμμένους κλπ στην Ερμού τα Σαββατοκύριακα... (και μαζί με αυτούς και τα κλεφτρόνια). Επίσης κάποια εγκατελειμένα κτήρια (μερικά πολύ κοντά στο Δημ Μέγαρο) έχουν γίνει χωματερές σκουπιδιών αρουραίων και ανθρώπων. Στα χέρια της Δημοτικής Αρχής είναι για λόγους υγείας να σφραγίσει τα κτήρια...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ nikiplos 09/02/2010 11:52:28

   Το ότι ο Κακλαμάνης έχει συμφωνήσει με την Αστυνομία να αφήνει ήσυχους τους λαθραίους, το έχω μάθει από εγκυρότατη πηγή, μέσα από τον εισαγγελικό χώρο, πιο έγκυρη δεν γίνεται. Αυτά για να μην μας εμπαίζει. Προτείνω να ξεκινήσει από το Antinews καμπάνια για τον εκλογικό του καταποντισμό.

 9. ataktos avatar
  ataktos 09/02/2010 17:05:51

  Από πρωτεύουσα ομοιογενή και μονόχρωμη η Αθήνα πολύχρωμη και πολυθρησκη ….αι να δούμε θα μας προκύψει ….καμία Γιουγκοσλαβία

 10. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/02/2010 18:26:54

  Η λύσις είναι μία,ΑΠΕΛΑΣΙΣ,ωραία λέξις εύηχος!Καί θά ζήσουμε εμείς καλά καί δέν μέ ενδιαφέρει πώς θά ζήσουν αυτοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.