21/11/2009 20:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταλλάξεις της «νέας γρίπης»Νορβηγοί επιστήμονες ανακοίνωσαν, πως ανακάλυψαν μια μεταλλαγμένη μορφή της γρίπης των χοίρων σε δυο ασθενείς που πέθαναν από αυτήν, και σε έναν τρίτο, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Όπως λένε, «η μετάλλαξη αυτή μπορεί να ωθεί   τον ιό να μολύνει ακόμη βαθύτερα το αναπνευστικό σύστημα, με συνέπεια την πρόκληση επιπλοκών». Όπως όμως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά και αξιωματούχοι του τομέα υγείας των ΗΠΑ:  «Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, και δεν χρειάζεται ανησυχία».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της νορβηγικής κυβέρνησης, «Όπως όλα δείχνουν, η μεταλλαγμένη αυτή μορφή του ιού δεν κυκλοφορεί στον γενικό πληθυσμό, και μπορεί απλά να είναι το αποτέλεσμα αυθόρμητων αλλαγών που παρουσίασαν οι οργανισμοί των συγκεκριμένων ασθενών. Τέτοιου είδους μεταλλάξεις είναι φυσιολογικές, αλλά η συγκεκριμένη χρήζει ιδιαίτερης προσοχής». Όπως αναφέρει κάποιος ειδικός στην αμερικανική εφημερίδα The Washington Post, «Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η μετάλλαξη δεν μεταδίδεται… αυτές που είναι εύκολα μεταδόσιμες, είναι αυτές για τις οποίες θα πρέπει να ανησυχούμε».

Εν τω μεταξύ, τέσσερις ασθενείς στο ιατρικό κέντρο του Duke University, παρουσίασαν μια μορφή της νέας γρίπης, που όμως ο ιός της είναι ανθεκτικός στο Tamiflu. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ομάδα ανθρώπων, που η μόλυνσή τους δεν αντιδρά σε θεραπεία με αντιικό φάρμακο. Τρεις από αυτούς έχουν ήδη πεθάνει, αλλά όπως αναφέρθηκε, όλοι τους είχαν και άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

 The Washington Post,

News & Observer.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.