#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταγραφές, ανασχηματισμός και ο μόσχος ο σιτευτόςΤο μόσχο το σιτευτό θέλουν ορισμένοι να σφάξουν στη ΝΔ, προκειμένου να υποδεχτούν τα απολωλότα πρόβατα, που είναι κάτι παραπάνω από έτοιμα για να  επανακάμψουν.

Μοιραία και δίχως καμία διάθεση αντιπαράθεσης ή ρεβανσισμού εγείρονται ορισμένες λογικές σκέψεις. Υπήρξε ένα σημείο καμπής στην εποχή του Μνημονίου για τη ΝΔ και αυτό δεν ήταν άλλο από τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφτεί και εκατοντάδες πληκτρολόγια πήραν φωτιά.

Γιατί κάποιοι αγνόησαν απλές πολιτικές σκέψεις παρά την εμπειρία τους; (Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη) 

Ήλθε όντως- στις αρχές του 2012- η στιγμή που χωρίστηκε η «ήρα από το στάρι»;

Το «γινάτι βγάζει μάτι», λέει για παράδειγμα εδώ και μήνες όπου σταθεί και όπου βρεθεί στέλεχος που αποχώρησε, έγινε ανεξάρτητος με τη βούλα και τώρα επιθυμεί να συμμετάσχει στις διεργασίες ανασύστασης της κεντροδεξιάς, δηλαδή να γυρίσει στη ΝΔ του Σαμαρά, αυτήν που μετά βδελυγμίας απέρριψε μόλις ένα χρόνο πριν.

Και υπάρχουν δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις. Τα πιο «βαριά» ονόματα παίζουν (κατά δήλωση τους) και στον ανασχηματισμό, θεωρώντας ότι έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια επαναπροσέγγισης. Ο οποίος ανασχηματισμός, εξελίσσεται σε σαπουνόπερα, στο βαθμό που ορισμένοι έχουν βγάλει τα φτυάρια για να «θάψουν» συγκεκριμένους «ανταγωνιστές» αλλά και νυν Υπουργούς. Οι κάτοχοι των θώκων απειλούν με αντίμετρα και όλοι είναι μια ωραία ατμόσφαιρα.

Στην «κουβέντα» μπαίνουν και οι περιφερειακές-δημοτικές εκλογές με τους «άσωτους υιούς» να επιδιώκουν υποψηφιότητες που θα συμβολίζουν την επιστροφή τους.

Οι πρώην καταστροφολογούντες λοιπόν θέλουν να γίνουν οι «απόστολοι» του success story,  οι πρώην λαϊκιστές πρόθυμοι να συνδράμουν το έργο του Πρωθυπουργού προς την ανάκαμψη, οι οπαδοί του ατομικού συμφέροντος «σύντροφοι» μιας χρήσης στο δρόμο για την (ατομική) εξουσία.

Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για όλους αυτούς, από τη …μεταγραφική. Ο Πρόεδρος διατείνονται «θέλει να ενισχύσει την ομάδα σε όλα τα πόστα» και άρα είναι απαραίτητοι.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα κρίνουν ότι οι επιλογές του Αρχηγού δεν τους εκφράζουν…
Πρακτικοί άνθρωποι, αφήνουν για άλλους τις μάχες, παραμερίζουν στα δύσκολα για να μπουν στη μέση οι «σκληροί», δεν λένε ποτέ κάτι που δεν χαϊδεύει αυτιά, που θα πάει κόντρα στο ρεύμα.

Έχουν όμως το σπάνιο ταλέντο της πρόβλεψης του νικητή, λίγο πριν την τελική έκβαση του πολέμου. Και κομματικά ένσημα εξ απαλών ονύχων βεβαίως-βεβαίως.

Δεν θα αναφερθούμε ονομαστικά σε όλους αυτούς.

Δεν θα ενδιαφερθούμε καν για την όποια κατοπινή πορεία τους στο δημόσιο βίο.

Μας αρκεί που όλοι ξέρουν πως στις κρίσιμες στιγμές ήταν απόντες, όταν δεν στέκονταν απέναντι.

Για  μια «οσμή εξουσίας» επιστρέφουν με μετάνοιες και κωδωνοκρουσίες.

Θα διαπιστώσουν ότι οι προσωπικές τους στρατηγικές, οι -αλα καρτ- πολιτικές τους τοποθετήσεις και τα «παραγοντίστικα παίγνια» είναι τουλάχιστον ξεπερασμένα…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/06/2013 09:55:08

  Ὑπέροχο ἄρθρο Μ.Ο.!
  Τέλεια ἀποτύπωση τῆς γλοιώδους ἐξάσκησης τῆς πολτικῆς ἀπό μερικούς τοῦ εἴδους.Ἡ παράθεση ὀνομάτων θά ἦταν ἴσως ἀπαραίτητη γιά τήν τήρηση πρωτοκόλλου ἐπανάκαμψης...

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 10/06/2013 10:19:48

  Πολύ σωστά το θέτεις ΜΟ και είναι όντως ενοχλητικό.
  Είχαμε μια παρέλαση εδω στη Θεσ/νίκη απο αυτοδιορισμένους και μελλοντικούς υποψηφιους στις εκλογές.Μάλιστα δήλωναν σίγουροι και για τον χρόνο των εκλογών.Πάντα κάτι τετοιοι τύποι στα συνεδρια προσφερουν αρκετό γέλιο

 3. GO avatar
  GO 10/06/2013 10:51:15

  Δεν χρειάζεται τόση αυστηρότητα, όταν μάλιστα παραπλήσιες πολιτικές συμπεριφορές και διαδικασίες -σε πολύ υψηλό επίπεδο- έχουν, κατ' επανάληψη, λάβει χώρα, στο παρελθόν.
  Η μεγαλοψυχία είναι μεγάλη αρετή, για έναν ηγέτη.

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 10/06/2013 11:37:00

  Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Καλώς τα!!!

 5. Α avatar
  Α 10/06/2013 12:45:06

  Επαγγελματίες πολιτικάντηδες της πλάκας.
  Δεν τους έχει κανείς ανάγκη. Επανακάμψουν δεν επανακάμψουν, ένα και το αυτό.
  Καθώς οι καιροί αλλάζουν και μόνο οι αξίες θα επιβιώσουν και θα λάμψουν, αυτές όλες οι μετριότητες του λαϊκισμού και του προσωπικού συμφέροντος θα μπουν στο περιθώριο. Η ίδια η κοινωνία θα τους απορρίψει.
  Οι εποχές του ¨και έτσι και γιουβέτσι¨, φεύγουν ανεπιστρεπτί.

 6. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 10/06/2013 13:10:59

  Ας προσέξουν οι .. δυνητικοί επιστρέφοντες. Ίσως ο μόσχος να μην είναι αρκετά σητευτός και να πέσουν με τα μούτρα σε περίοδο ισχνών αγελάδων.

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/06/2013 14:06:48

  Μπορεί να τον φάνε τον μόσχο, αλλά κακώς νομίζουν ότι όλοι οι πολίτες είμαστε βόϊδα.

 8. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 10/06/2013 14:11:39

  Αυτός που στα δύσκολα φεύγει, γιατί το μόνο που τον νοιάζει είναι το τομάρι του , γυρίζει όταν μυριστεί εξουσία. Το ίδιο εύκολα θα φύγει , πάλι στα επόμενα δύσκολα . Τέτοια γλοιώδη και ανίκανα υποκείμενα , ούτε η παράταξη , ούτε ο Α. Σ., έχουν ανάγκη. Βαρίδια στα πόδια μας είναι . Πολύ καλό το άρθρο , Μικρέ !

 9. δημης avatar
  δημης 10/06/2013 15:03:58

  "Μεταγραφές, ανασχηματισμός και ο μόσχος ο σιτευτός"
  Μα και Εσείς....
  ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ (εδώ και δεκαετίες ) που για να ανέλθω της κοματικής κλίμακας θα πρέπει:
  -Να είμαι ΓΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ....
  -Να διαχωρίζω τη θέση μου ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ή να αλλοιθωρίζω προς το έξω του κόματος περιβάλλον ή να ιδρύω ομάδες ομαδούλες για να αφήσω τους συνεπείς ΔΟΥΛΕΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΙΣ ΤΆΞΕΙΣ...
  -Νά έχω τους σωστούς ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ(εσωτερικού -εξωτερικού)... όπου θα παριστάνω τον Μόσχο τον σιτευτό και αφού με θρέψουν και με "παχύνουν " αν δεν τους κάνω απλά με θυσιάζουν...
  Εκτός των παραπάνω υπάρχουν και οι ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΜΟΣΧΟΙ είδος που εφύετο είς άλλους κοματικούς αγρούς -σωλήνες και έχοντας τα "πιστοποιητικά " της Δημοκρατικότητας ,της ευφυϊας, της ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ που "Χριστιανικά" φερόμενη η εκάστοτε ηγεσία σφάζει και το κοπάδι ολόκληρο στην ποδιά τους.
  Συμπέρασμα : καμία ανησυχία..

 10. airman avatar
  airman 10/06/2013 21:06:41

  Δεν ξέρω για μόσχο. Για ''ολίγο από γιουβέτσι'' ή μάλλον για φάβα τους βλέπω!
  Και μάλιστα φάβα με μπόλικο ψυλικομμένο κρεμμύδι για να δικαιολογηθεί και το δάκρυ!

 11. akenaton avatar
  akenaton 10/06/2013 22:14:33

  Άψογος Μ.Ο.! Άλλο ένα λάθος που μπορεί να συγχωρεθεί με ένα "mea culpa" κι άλλο οι αηδείς πολιτικάντικοι "ελιγμοί", "τρίπλες", "προσποιήσεις" που θα τις ζήλευε κι ο Μέσσι. Και να έμπαινε και κανένα γκολ πάει στα κομμάτια. Συνήθως όλοι τούτοι στο τέλος τραβάνε κι ένα αυτογκόλ να το φχαριστηθεί ο εορτάζων την επιστροφή "πατήρ". Ας τελειώνουμε με τούτες τις ανυπόφορες "επιστροφές-καταστροφές" που έλεγε και το βαρύ άσμα του συμπαθέστατου Πασχάλη (ένας είναι ο Πασχάλης).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.