30/09/2008 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά τους πολιτικούς και δικαστές στην κ. Γιάννα

 

_________________________________________________ 

Μία ακόμη αποχώρηση από τον Ελεύθερο Τύπο της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο εκδότης της, κ. Νίκος Σίμος, ο οποίος παραιτήθηκε, χωρίς όμως να έχει δεχθεί προηγουμένως κάποιες πιέσεις, όπως οι προηγούμενοι. Ωστόσο, ο άλλοτε διευθυντής του Κυριακάτικου ΕΤ (προτού η εφημερίδα περάσει στα χέρια της κ. Αγγελοπούλου), με πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Καραμανλή, εδώ και πολλούς μήνες είχε μπει στο ψυγείο.

Στη θέση του τοποθετήθηκε ο πρώην δικαστικός, κ. Κουτρουμπής. Είναι αν δεν κάνουμε λάθος η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα που δικαστικός αναλαμβάνει πόστο εκδότη μεγάλης εφημερίδας, η οποία μάλιστα ανήκει σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Γενικότερα όμως, η οικογένεια Αγγελόπουλου φροντίζει να κρατάει μια πάρα πολύ συγκρατημένη, αν όχι θετική στάση, απέναντι στη Δικαιοσύνη. Κάτι που αρκετοί αποδίδουν στις δικαστικές κόντρες της με τον αδελφό του Θεόδωρου, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.. 

Βέβαια κανείς δεν πάει χαμένος, αν έχει καλές σχέσεις με το γκοβέρνο. Ο κ. Σίμος αναλαμβάνει διευθυντής του καναλιού της Βουλής, όπου ως διευθυντικά στελέχη προσελήφθησαν ήδη η πρώην βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και ο Γιώργος Κουβαράς, που έφυγε από το  Real FM

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ερ avatar
  ερ 30/09/2008 22:07:14

  Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, της ύφεσης που χτυπάει και θα χτυπήσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτη η πολιτική που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, καθώς και οι ανάλογες θεωρίες που αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ, ότι κοινωνική πολιτική είναι να δώσουνε λίγα επιδόματα και λίγα συσσίτια στην ακραία φτώχεια. Επιδεινώνεται συνεχώς το βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και χρειάζονται συλλογικοί αγώνες για συλλογικές κατακτήσεις.
  * Επικίνδυνο το δίλημμα περισσότερο ή λιγότερο κράτος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Καμιά μορφή διαχείρισης δεν μπορεί να τη ματαιώσει. Και οι δυο φορτώνουν τις συνέπειές της στο λαό. Το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν είναι διαφορετικό από αυτό των ΗΠΑ. Και στα δυο η κρατική παρέμβαση υπήρχε πάντα. Μόνο η μορφή αλλάζει ανάλογα με τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την ίδια στρατηγική, διευρύνει την εκμετάλλευση περιορίζοντας και αφαιρώντας λαϊκά δικαιώματα.

 2. δεξ avatar
  δεξ 30/09/2008 22:09:46

  Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο κ. Δαϊλάκης αρνήθηκε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, μετά την πρόταση που του έκανε ο ίδιος.

  Το πρωί, τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο βουλευτής της Δράμας. Από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Στις 10:15, σήμερα το πρωί 30 Σεπτεμβρίου 2008, έλαβα την ακόλουθη επιστολή του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, με την οποία μου γνωρίζει ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας το Βουλευτή Δράμας κ. Σταύρο Δαϊλάκη.

  Η επιστολή αυτή, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, άρθρο 16 παρ. 5, θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή.»

  «Ό, τι είπα το είπα για το καλό του κόμματος και της κυβέρνησης. Λυπάμαι γιατί ένα άλογο καλό, όπως είναι ο Κ. Καραμανλής, δεν πρέπει να βγαίνει δεύτερο κι ειδικά από το ΠΑΣΟΚ»., δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Δαϊλάκης.

  Όσον αφορά στην παραίτησή του δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι θέλει το κόμμα του, καθώς είναι ο πιο πιστός βουλευτής της ΝΔ. Ωστόσο, δήλωσε ότι παίρνει εντολή από το λαό της Δράμας.

  «Εύχομαι η θυσία μου να αποτελέσει απαρχή για να πάρει μπροστά η μηχανή του κόμματος», εξέφρασε ο βουλευτής.

  Ακόμα, ο κ Δαϊλάκης επέμεινε στις αναφορές του ότι «για όλα αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα του φταίει το περιβάλλον που είναι γύρω από το πρωθυπουργό"' ενώ πρόσθεσε:

  «Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα φύγω από τη παράταξη. Πρώτα θα φύγει ο Κώστας Καραμανλής και μετά εγώ», διευκρινίζοντας ότι είναι αυτό σημαίνει ότι είναι πιστός στον Καραμανλή.

  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, σε περίπτωση που παραιτηθεί ο Σταύρος Δαϊλάκης, τη θέση του θα καταλάβει ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

  Τη Δευτέρα ο βουλευτής Δράμας εξαπέλυσε πυρά εναντίον των Ρουσόπουλου και Αγγέλου, καθώς - όπως υποστήριξε - καταστρέφουν με τη συμπεριφορά τους τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

  Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι το πολιτικό περιβάλλον του πρωθυπουργού - ο οποίος αποτελεί μοναδικό κεφάλαιο όπως τόνισε - δεν τον αφήνει ελεύθερο.

  Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν την ανάγκη σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κριθεί η στάση της κυβέρνησης.

 3. ros avatar
  ros 30/09/2008 22:28:29

  Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ρώσο μεγιστάνα Αλεξάντερ Λεμπέντεφ για τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου από το Κρεμλίνο πολιτικού κόμματος, ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

  Στην ιστοσελίδα του, ο Αλ.Λεμπέντεφ αναφέρει πως ο Μ.Γκορμπατσόφ έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος: «(Ο Γκορμπατσόφ) έδωσε στον λαό μας ελευθερία, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μάθουμε πώς να τη χρησιμοποιούμε», δήλωσε, προσθέτοντας πως η προσωρινή ονομασία του κόμματος θα είναι «Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Κόμμα».

  Ο νέος σχηματισμός θέτει ως στόχο του να πιέσει για νομικές κι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να στηρίξει τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ο Λεμπέντεφ, προσδιορίζοντας πως δεν θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος το κόμμα, το οποίο θα στηρίζεται οικονομικά μόνον από «μη κρατικές πηγές».

  Είπε επίσης ότι το νέο κόμμα υποστηρίζει την ιδέα ενός λιγότερο «κρατικού καπιταλισμού», τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και ενισχυμένο ρόλο για το Κοινοβούλιο, ενώ τόνισε πως θα λάβει μέρος στις εκλογές.

  Μολαταύτα, όπως τόνισε ο Μιχαήλ Κουζνετσόφ, αντιπρόεδρος του παρόντος πολιτικού κινήματος του Γκορμπατσόφ, Ένωση των Σοσιαλδημοκρατών, τόνισε πως η εξασφάλιση εδρών στο Κοινοβούλιο δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά «στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό κόμμα και προοπτική του είναι να βρουν τα όνειρα των νέων την εκπλήρωσή τους σε μία νέα πολιτική».

 4. Swell avatar
  Swell 01/10/2008 14:10:32

  Ελέω Σανιδά, δεν χρειάζεται πλέον οι δικαστικοί να κρατούν ούτε καν τα προσχήματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.