#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2011 23:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά τον πρωθυπουργό, πολίτες δίνουν και στον Λοβέρδο την σύνταξή τουςΜετά τον πρωθυπουργό ο οποίος μόλις ανακοίνωσε το Μνημόνιο μας είπε ότι τον βρίσκουν Ελληνες στο δρόμο και του δίνουν τη σύνταξή τους, μας προέκυψε και ο Λοβέρδος. Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, την πολλοστή τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι... δέχεται πιέσεις από τους πολίτες για να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση στην υγεία. 'Μην κάνετε πίσω, μην υποχωρήσετε μας λένε οι πολίτες”, τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι γίνεται κάτι καλό γι' αυτούς. Δεν περνάει από το μυαλό μας να μην οργανώσουμε σωστά αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία», τόνισε ο κ.Λοβέρδος.

Από κοντά και σαν καλός μαθητής ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ο οποίος επανέλαβε ότι υπάρχει «πίεση των απλών πολιτών που εκδηλώνεται μαζικά τις τελευταίες ημέρες, που μας λένε να προχωρήσουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε. Μέρα με τη μέρα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται καλύτερα».

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι ο κόσμος δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει αλλά ασχολείται με το πώς ο Λοβέρδος θα μεταρρυθμίσει την υγεία.

Κατ' αρχάς να πούμε ότι εκ του αποτελέσματος κρίνεται κάποιος, οπότε δε χρειάζεται να γίνεται ανέξοδη κριτική ακόμη και σε μια προσπάθεια που κάνει αυτή η κυβέρνηση. Ωστόσο, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

Πότε έμαθε μέσα σε τρεις μήνες ο Λοβέρδος το χώρο της υγείας; Πότε έμαθε για τις απίστευτες ουρές κάθε μέρα από ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία; Και γιατί θα πρέπει να πιστέψουμε ότι θα λύσει το πρόβλημα με το νέο σύστημα που προωθεί;
Τι είδους μεταρρύθμιση είναι αυτή η οποία στηρίζεται όχι στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά στη μείωση των δαπανών για την υγεία; Είναι φανερό ότι με το νέο σύστημα απλά γίνεται προσπάθεια -με διαταγή της τρόικας φυσικά- να περικοπούν οι μισθοί των γιατρών που μπαίνουν στο σύστημα. 600 ευρώ και πολύ τους είναι, λέει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα βάζει τους πολίτες να πληρώνουν 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε νοσοκομείο, κόβει από παντού φάρμακα και εξετάσεις, συγχωνεύει νοσοκομεία περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα για καλύτερη εξυπηρέτηση, βάζει χέρι στα ταμεία και τις υπηρεσίες ακόμη και υγιών ταμείων.
Εντάξει, να τα βάλουμε με τους “κακούς” γιατρούς, άλλωστε, ο κόσμος παρ' όλο που τους έχει ανάγκη τους βρίζει μέρα νύχτα. Αλλα να διαλύσει τα πάντα και να καταταλαιπωρήσει εκατομμύρια ασφαλισμένους προκειμένου να περάσει το δικό της η κυβέρνηση, αυτό πάει πολύ.
Τέλος, πάει πολύ να μας λένε ότι πιέζονται από τον κόσμο να πάρουν μέτρα και να μην... κιοτέψουν. Ο κόσμος θέλει καλύτερη ζωή, καλύτερη υγεία, πρόσβαση σε δημόσια δωρεάν παιδεία, ειδικά οι μη έχοντες. Δε θέλει ουρές, ταλαιπωρία, έλλειψη σεβασμού από γιατρούς και σύστημα υγείας. Ας λύσει πρώτα ο κ. Λοβέρδος το θέμα με τα πιράνχας, τους εργολάβους της υγείας και τους προμηθευτές κι ας αφήσει ήσυχους τους συνταξιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 10/02/2011 23:41:24

  Ο Σνούφελ της κυβέρνησης σε νέα επεισόδεια.

  Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είναι εξαφανισμένος ή μου φαίνεται ;;

  Προφανώς θα ετοιμάζει την νέα του παρέμβαση για την ανάγκη επανένωσης της κεντροδεξιάς.

  Αρα ΝΔ με τις στελεχάρες σου.

 2. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 11/02/2011 00:05:52

  το νεο συστημα Λοβερδου οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην μετακυλιση του κοστους περιθαλψης στον ασφαλισμενο για να εχει μια στοιχειωδως σωστη αντιμετωπιση.
  το μονο που ενδιαφερει το υπουργειο ειναι το ΚΟΣΤΟς και τιποτε αλλο.
  για οσους δε γνωριζουν εκ των εσω (διετελεσα γιατρος και στο ικα και στο τεβε και σε νοσοκομειο) καταλαβαινουν οτι το Λοβερδοσυστημα ειναι ανεφαρμοστο και αυτο θα φανει πολυ
  πολυ συντομα.

 3. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 11/02/2011 00:11:13

  Η άποψή μου είναι πως πρέπει να υπάρχει απόλυτα ελεύθερη επιλογή γιατρού.
  Τα ταμεία πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε δικά τους ιατρεία. Πρέπει να τελειώσει το σύστημα των συμβεβλημένων ιατρών. Πρέπει να θεσπιστεί ένα ενιαίο, επίκαιρο κι αξιοπρεπές τιμολόγιο ιατρικών πράξεων από όλα τα ταμεία. Δεν είναι δυνατόν κάθε ταμείο να έχει διαφορετική κοστολόγηση σε συγκεκριμένη πράξη.
  Τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά και για όλους.
  Οι ασθενείς θα έχουν αξιοπρεπή περίθαλψη.
  Οι γιατροί απξιοπρεπή διαβίωση.
  Τα ταμεία θα εξοικονομήσουν χρήματα.
  Το κράτος θα εισπράτει φόρους από τους γιατρούς.

  Γιατί τα εξυπνοπούλια κάνουν μισές δουλειές;
  Αφού θέλουν να μας κάτσουν τη γερμανική λιτότητα,
  ας μας φέρουν και το γερμανικό σύστημα υγείας,
  απόλυτα οργανωμένο χωρίς παραθυράκια κι ασάφειες.

  Στη Γερμανία ο κάθε γιατρός ελέγχεται από τα ταμεία κι είναι υπόλογος στην συνομοσπονδία των ταμείων. Αυτά πληρώνουν κι αυτά ελέγχουν την αναγκαιότητα μιάς θεραπείας και χορηγούν την έγκριση για την έναρξή της. Και φυσικά πληρώνουν το γιατρό στην ώρα του και με πλήρως ικανοποιητικό τιμολόγιο. Και κανένας δεν τολμάει να πει το γιατρό κλέφτη.

  πριν χρόνια είχαν προσπαθήσει οι οδοντίατροι να επιβάλλουν κάποιου είδους "συμβόλαιο" με τους ασθενείς. που νομίζετε ότι κόλλησε; στο φόβο των οδοντιάτρων ότι σε περίπτωση αντιδικίας, δε θα έχει υπάρξει δικαστής που δεν έχει πονέσει σε οδοντιατρική έδρα. Η εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς......

  Αλλά ποιός φταίει γι' αυτό;;;

  • Μisha avatar
   Μisha @ σιδεράκιας 11/02/2011 00:21:50

   σιδεράκια

   Ψάξε τι έκανε το ΔΝΤ στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΑ ΤΟΥ.
   Όποιος νομίζει πως το ΔΝΤ και το κατοχικό μνημόνιο θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες προνοιας προς όφελος των πολιτών είναι τουλάχιστον αφελής.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Μisha 11/02/2011 15:19:03

    Misha, δε συνδέω αυτά που λέω με το ΔΝΤ.
    Πιστεύω στα παραπάνω, δεν έχει να κάνει με ιδιωτικοποίηση της υγείας. Μίλησα για επίκαιρο τιμολόγιο ιατρικών πράξεων κι ελεύθερη επιλογή γιατρού. Τα ταμεία θα πληρώνουν.

  • taxidriver avatar
   taxidriver @ σιδεράκιας 11/02/2011 02:55:31

   Στη Γερμανια ο πολιτης με την καρτουλα του παει σε οποιον γιατρο γουσταρει χωρις να πρεπει να περιμενει απο τα αγρια μεσανυχτα σε ουρες .Στο Ντισελντορφ πχ μια πολη 600 χιλ κατοικων εχει 22 νοσοκομεια τα οποια εφημερευουν ολα καθε μερα και οτι παρολο που οι Γερμανοι νοσοκομειακοι γιατροι θεωρουνται κακοπληρωμενοι δεν ζηταει κανενας φακελακι.Ασε που αμα ρωτησεις για αποκλειστικη νοσοκομα θα σε κοιταν σαν να ειδαν εξωγηινο.Ολα αυτα και πολλα αλλα σε ενα συστημα υγειας που δεν θεωρειται και το καλυτερο της Ευρωπης

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ taxidriver 11/02/2011 09:55:59

    και λίγα λες... τελικά εμείς οι έλληνες που ζουμε σε "Γερμανίες" και "υπακούουμε" και μας παρακαλάνε από τη μαμά πατρίδα να γυρίσουμε μπας και φέρουμε πίσω τίποτα καλό, για "κάποιους" είμαστε ηλήθιοι.

    • Xrhstos Theocharis avatar
     Xrhstos Theocharis @ Xrhstos Theocharis 11/02/2011 09:59:01

     *ηλίθιοι (είδες τι συμβαίνει όταν δε χρησιμοποιείς "ελληνικά"; σε ξεχνάνε)

     • ΑΡΚΑΣ avatar
      ΑΡΚΑΣ @ Xrhstos Theocharis 11/02/2011 11:41:54

      Σωστ΄΄α, θυμούνται στην Ελλάδα τους ομογενείς μόνο στις εκλογές και μόνον.

 4. SPYRIDON T. avatar
  SPYRIDON T. 11/02/2011 00:39:58

  H πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να φύγει από τα Νοσοκομεία!!!

  Τελεία και παύλα!

  Είτε ο Λοβέρδος το κάνει είτε ο Γιαννόπουλος το κάνει, πρέπει να φύγει από τα νοσοκομεία ΤΩΡΑ!!!

  Να πάει στα ιδιωτικά ιατρεία όπως είναι και στη Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία κτλ.

  Να καταργηθεί το "δέχεται μόνο με ραντεβού"...

  Όποιος ιδιώτης ιατρός δεν δέχεται ασθενής από τα ταμεία να του αφαιρείται η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος...

  • George avatar
   George @ SPYRIDON T. 11/02/2011 00:57:21

   Σιγα μη δεχτώ στο ιατρείο μου με 10 euro μετα απο τοση εκπαιδευση και τοσα εξοδα που εκανα. Να πατε σε γιατρούς των 10 euro να γινεται ολοι καλά.

   • lampros avatar
    lampros @ George 11/02/2011 15:40:51

    Είπαμε, κομμένη η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

    Να βγάλεις τα σπασμένα από αλλού.

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ SPYRIDON T. 11/02/2011 09:43:14

   Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να κάνει σύμβαση με τα ταμεία αν δεν θέλει. Όπως και κανένα να προσληφθεί στο Νοσοκομείο αν δεν θέλει. Θα γίνει ότι και παντού αλλού που παριστάνουν ότι πληρώνουν με 400 ευρώ τους γιατρούς. Θα πληρώνει ο ασθενής το γιατρό, σε μιά επίσημη πιά παραοικονομία, που προωθεί το κράτος ουσιαστικά, για να μην πληρώνει αυτό για την υγεία. Και θα ανθίσουν οι ιδιωτικές ασφάλειες (άλλο επίτευγμα). Όλα έχουν σχέδιο και έχουν ξαναγίνει δεν είναι εδώ η πρώτη φορά.

 5. soulis avatar
  soulis 11/02/2011 01:36:12

  Μισηα μαλακας ειναι πεστω στα ελληνικα. Καποιοι ακομα τρωνε οτι τους πουν. Εδω πιστεψαν οτι ψαχνουν των γιωργο η τον λοβερδο για να τους δωσουν την συνταξη τους ..... Μεταξυ μας , να σου πω, τους ψαχνουν, και οχι ενασ και δυο, εκει που φτασαμε τους ψαχνουν καμια 6 με 7 εκατομυρια Ελληνες, και νασε σιγουρος για να τους δωσουν. Ω ναι να τους δωσουν, και σιγουρα οχι την συνταξη τους.

  Αλλα ελα ντε που εχουν ολοι κλειδαμαπρωθει και καμουφλαρωνται φοροντας περουκες για να βγουν απο την βουλη. Ελα ντε που φευγουν τρεχοντας απο τα πισω στουντια της ΝΕΤ. Λαμογια κοτουλες ληρατες. Ας βγουν να κανουν στο δρομο προεκλογικη εκστρατια. Ασ πανε οι βουλευτες στα χωρια τους να ζητησουν ψηφο. Ξερεις εκει στα χωρια εχουν και καραμπινες. Αντε να τους δω που θα το φτασουν το παραμυθι.

 6. zackii avatar
  zackii 11/02/2011 08:47:14

  Ωραία!! Τις κάναμε όλες τις διαπιστώσεις για την ΓΑΠοκυβέρνηση. Και μετά τι?
  Εκτονωνόμαστε στο Antinews και τέρμα? Πρέπει να αναλάβουμε δράση πραγματική. Τι να το κάνω εγώ όταν γράφει εδώ ο άλλος γιά τους μεγαλοεκδότες-μεγαλοεργολάβους και τον βλέπω την Κυριακή με το Έθνος και τα Νέα επειδή έχουν 2-3 κωλοdvd? Τι να το κάνω να βρίζει το MEGA και από την άλλη να μη χάνει καμμιά εκπομπή του? Πρέπει να καταλάβετε ότι όλοι αυτοί αντλούν τη δύναμή τους από τα ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους. Έτσι εκβιάζουν.
  Από αύριο κανείς να μην παίρνει τις εφημερίδες και να μην βλέπει τα κανάλια τους.
  Επίσης όποιον παίρνουν τηλέφωνο οι ψευτοεταιρείες δημοσκοπήσεων να τους λέει άλλα αντί άλλων. Πχ θέλεις να βελτιωθεί η υγεία? Όχι θέλω να μείνει όπως είναι.
  Επίσης ας αφήσουν μερικοί τις φιλοσοφίες του τύπου είναι δικαίωμά μου να μην ψηφίζω. Αν θεωρούν ότι έτσι είναι, τότε μάλλον πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Τι νόημα έχει να γράφουν εδώ τα μύρια όσα γιά την ΓΑΠοκυβέρνηση και από την άλλη να την διατηρούν στην εξουσία με την αποχή τους.
  Αυτοί όσο μεγαλώνει η αποχή τρίβουν τα χέρια τους, γιατί ξέρουν ότι οι απέχοντες θα τους μαύριζαν. Μόνο τα κομματόσκυλά τους και αυτούς που τώρα βολεύουν- και σας λέω είναι πολλοί αυτοί- θέλουν να ψηφίζουν. Αυτοί φτάνουν. ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

  • Λιζα Αλεξίου avatar
   Λιζα Αλεξίου @ zackii 11/02/2011 10:06:58

   zackii
   Αυτό το καλό έχει η επικοινωνία στο διαδύκτιο, οτι ενημερώνεις και ενημερώνεσαι ακούς την αντίθεση γνώμη,συμφωνείς και διαφωνείς,σκέψου άλλους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στον χώρο,δεν ξέρουν τί τους γίνεται, το βλέπω κάθε μέρα ζούν σε άλλο κόσμο.Πώς λοιπόν να έχουμε απαιτήσεις από άτομα που δεν είναι συνειδητοποιημένα και διαμορφώνουν γνώμη από μιά ελεεινή ενημέρωση;Πρέπει όλοι να αποκτήσουν πολιτική παιδεία, σήμερα το 60% των πολιτών μπορεί να βλέπει και να βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν ξέρει τί και ποιός φταίει και πώς να αντιδράσει.
   Να διαδώσουμε αυτά που λέμε και διαβάζουμε σε όλους, να τους ξυπνήσουμε,
   και τότε θα έχουμε αποτέλεσμα.Να κολλήσουμε τα κομμάτια του πάζλ που τους λείπουν.Συμφωνώ κανείς να μην βλέπει ούτε τηλ ούτε να αγοράζει εφημερίδες.

 7. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 11/02/2011 09:25:42

  Να κόψει τις σαχλαμάρες και να δώσει τις συντάξεις που παράνομα καθυστερεί.
  Η γαιδουριά τους δεν έχει όρια.Αυτοί τους μισθούς τους τους παίρνουν.Οι συνταξιούχοι πως θα ζήσουν έξι μήνες περιμένοντας τις ελεεινές υπηρεσίες τους
  να κάνουν δουλειά έξι λεπτών.Κανονικά έπρεπε να είχε κινηθεί αυτόφωρη διαικασία ενετίον τους.

 8. τ.γ.θ avatar
  τ.γ.θ 11/02/2011 09:39:57

  Και που τον συναντούν και του τα λένε; Κυκλοφορεί στους δρόμους ;

 9. babis avatar
  babis 11/02/2011 12:03:06

  Παράδειγμα:

  Γερμανία: οικογένεια με 1 παιδί, επίδομα: 180 ευρώ

  Ελλάδα: οικογένεια με 13 παιδιά, επίδομα: 180 ευρώ

  Θα έχεις και πολλά παιδιά και όσα παίρνει ο Γερμανός, άσχετα αν στην Γερμανία υπάρχει μία μικρή διαφορά, 13x180= 2.340 ευρώ

 10. taxidriver avatar
  taxidriver 11/02/2011 12:46:21

  Οχι φιλε μου κανεις λαθος.Απο το 4 παιδι και πανω παιρνεις 215 € το μηνα για καθε παιδι

  • babis avatar
   babis @ taxidriver 11/02/2011 12:53:51

   Ευχαριστώ, δεν το ήξερα.
   Άρα:

   180x3+215x10= 2.690 ευρώ

 11. Έρεβος avatar
  Έρεβος 11/02/2011 15:48:59

  Μα καλά ρε παιδί μου υπάρχουν στ'αλήθεια τόσο αυνάνες έλληνες; Μα τόσο αυνάνες, τόσο γλύφτες; Άντε τώρα βλέποντας αυτά ο Λοβέρδος να μην πάει στο γραφείο του και να μην μας σκίσει...

 12. panatha avatar
  panatha 11/02/2011 16:06:05

  Μπα τιποτα γνωστοι απ το Κ.Ε.Φ.Ε θα ειναι.

 13. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 11/02/2011 20:21:42

  Ο κ .Κουτρουμάνης που γρήγορα ξέχασε τα τρία "δεν"μετατρέποντάς τα σε τρία "ναί"με τα νομοσχεδια που καταθέτει να πληρώσει και τα δάνεια όσων αδυνατούν μετά τις περικοπές.Ο τηλεαστέρας της αντιπολίτευσης έγινε κρυφοαστέρας της κυβέρνησης των περικοπών .Να θυμάται ότι δεν θα ξέρει που να κρυφτεί σε λίγο.

 14. thanasis avatar
  thanasis 11/02/2011 22:08:11

  ο λοβερδος το φακελακι δεν μας ειπε ποτε τοδινουν
  προ της εξετασης η μετα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.