Μετά τον Τσίπρα και ο .... Μώραλης θέλει συγκυβέρνηση
02/06/2014 19:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά τον Τσίπρα και ο .... Μώραλης θέλει συγκυβέρνηση

Μετά την συγκυβέρνηση που απαιτεί ο Τσίπρας από τον Σαμαρά, έσκασαν μύτη κι άλλοι πρόθυμοι σωτήρες της χώρας που θέλουν να συναποφασίζουν

Μετά την συγκυβέρνηση που απαιτεί ο Τσίπρας από τον Σαμαρά, έσκασαν μύτη κι άλλοι πρόθυμοι σωτήρες της χώρας που θέλουν να συναποφασίζουν. Δώσε θάρρος στον χωριάτη που λέει και ο λαός.

Ο λόγος για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και φυσικά όσους είναι πίσω του. Πριν ακόμη αναλάβει τη διακυβέρνηση της πόλης απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή και του ζητά να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού,.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» «Πιστεύουμε ότι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του λιμανιού συνδέεται με την ανάπτυξη και την πορεία της πόλης. Ο Δήμος Πειραιώς πιστεύουμε και ζητάμε να συμμετάσχει στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Διεκδικούμε διευρυμένη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΟΛΠ με στόχο, όχι μόνο τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία καινούργιων και βιώσιμων θέσεων απασχόλησης», τονίζει ο νέος δήμαρχος.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει για να ξεκινήσει για το λιμάνι του Πειραιά ανοικτός διάλογος με την τοπική κοινωνία «με στόχο την αναθεώρηση και επανασχεδιασμό των επιλογών του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ».

Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα έχει ο Μώραλης, ο Μαρινάκης, ο Κόκκαλης ή όποιος άλλος δεν θέλει ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Και δεν ξέρουμε καν αν είναι προς όφελος του δημοσίου η παραχώρηση του ΟΛΠ ή όχι. Απ’ ότι γνωρίζουμε τόσα χρόνια που ήταν στο δημόσιο, με διορισμένες διοικήσεις δεν υπήρξε και καμιά σπουδαία ανάπτυξη. Έπρεπε να έρθουν οι Κινέζοι για να πάρει μπροστά το μεγάλο λιμάνι. Έπρεπε δηλαδή να έρθει κάποιος ιδιώτης για κινηθούν οι καταστάσεις στην περιοχή. Και στο πλαίσιο του σκληρού ανταγωνισμού που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι ο ΟΛΠ με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιδράσει.

Προφανώς ο κ. Μώραλης και η νέα ηγεσία του δήμου είναι ευχαριστημένοι με το προηγούμενο καθεστώς και ζητούν να μείνουν όλα ως έχουν. Ή να δοθούν στον δήμο για να τα ελέγχει. Στη συνέχεια τι άλλο θα ζητήσουν άραγε;

Η επιστολή του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Την περασμένη Κυριακή οι πολίτες του Πειραιά έδωσαν στον συνδυασμό μας «Πειραιάς Νικητής» τη λαϊκή εντολή να υλοποιήσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της πόλης του Πειραιά. Παρουσιάσαμε στο λαό του Πειραιά συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα, και προτείναμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις για τα προβλήματα της πόλης τις οποίες κοστολογήσαμε και τεκμηριώσαμε με ακρίβεια.

Θεμελιώδης φιλοσοφία για το πρόγραμμά μας είναι ότι η ανάπτυξη και το μέλλον του Πειραιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη θάλασσα, τη ναυτιλία και το λιμάνι του Πειραιά. Πυρήνας της αναπτυξιακής προσπάθειας για τον Πειραιά είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που έχουμε επεξεργαστεί, για το πώς θα γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Αυτή η στρατηγική αναπτυξιακή επιλογή θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από τις νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στον Πειραιά αλλά και από τις υφιστάμενες που θα υποστηριχθούν ώστε να γίνουν διεθνώς ανταγωνιστικές. Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί συγκριτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα για την οικονομική αναγέννηση της πόλης μας.

Ο συνδυασμός μας «Πειραιάς Νικητής» τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του Λιμανιού. Πιστεύουμε ότι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Λιμανιού, συνδέεται με την ανάπτυξη και την πορεία της πόλης. Γι΄ αυτό, όπως συμβαίνει σε όλες, σχεδόν, τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης που έχουν στρατηγικής σημασίας λιμένες, ο Δήμος Πειραιώς πιστεύουμε και ζητάμε να συμμετέχει στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Διεκδικούμε διευρυμένη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΟΛΠ με στόχο, όχι μόνο τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία καινούριων και βιώσιμων θέσεων απασχόλησης. Επίσης πιστεύουμε ότι σημαντικοί δημόσιοι χώροι που σήμερα βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΠ μπορούν να αποδοθούν στον Δήμο και στους κατοίκους του Πειραιά, συμβάλλοντας στην βελτίωση του αστικού ιστού της πόλης και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης.

Υποστηρίζουμε ότι η αναπτυξιακή προοπτική και η ανταγωνιστική θέση του Λιμένα του Πειραιά θα ενισχυθεί εάν η πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΠ διατηρηθεί από το Δημόσιο, με ταυτόχρονη, άμεση και ισχυρή παρουσία του Δήμου Πειραιά στη διοίκησή του και υιοθέτηση του ανταγωνιστικού μοντέλου παραχώρησης δραστηριοτήτων σε ιδιώτες μέσω πολυετών συμβάσεων.

Η ολοκληρωμένη πρότασή μας οδηγεί με ασφάλεια στην μεγιστοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Λιμένα. Εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Πειραιά και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης. Συγκριτικά έχει ισχυρά πλεονεκτήματα έναντι της λύσης που έχει υιοθετήσει, προς το παρόν, το ΤΑΙΠΕΔ, με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ και την ιδιωτικοποίησή του.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Για την πόλη του Πειραιά, το λιμάνι αποτελεί πνεύμονα ζωής και σημείο αναφοράς. Κάτοικοι, εργαζόμενοι, έμποροι, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις, στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα και την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στη διοίκηση και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το μέλλον.

Ως νέος Δήμαρχος του Πειραιά και με δεδομένη τη θέση μας, ότι το λιμάνι δεν πρέπει να πουληθεί, θα ήθελα να ζητήσω την παρέμβασή σας για να αρχίσει για το Λιμάνι του Πειραιά ένας ανοικτός διάλογος με την τοπική κοινωνία με στόχο την αναθεώρηση και επανασχεδιασμό των επιλογών του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 02/06/2014 23:50:58

  Ενας εφοπλιστης πλοιοκτητης, δημοτικος συμβουλος σε πολη με λιμανι, βαζει σαν μπροστινο συνεργατη του να βγει δημαρχος και μετα θελει να στηςει δημοτικη επιχειρηση να ελεγχει τη διακινηση εμπορευματων στο ιδιο λιμανι. Σε ποια χωρα του δυτικου κοσμου γινεται αυτο;

  • Nicky avatar
   Nicky @ Jimakos 03/06/2014 19:12:58

   Εκπληκτική φωτογραφια! Το χερι του Mαρινάκη πισω απο τη μαριονεττα κραταει τα σχινάκια!!

 2. ΒΜ avatar
  ΒΜ 03/06/2014 09:36:02

  Στη χώρα όπου ένα εν γνώσει του κράτους, κτίσμα φιλέτο δίνεται σε τραπεζίτη (ο οποίος ως ευχαριστώ, αργότερα, στα δύσκολα την κοπανάει από την τράπεζά του που τη σώζουν τα χρήματα που χρεώνονται οι απλοί πολίτες) και όταν τα δικαστήρια το κρίνουν αυθαίρετο, οι κυβερνώντες (ο πανταχού παρών Βενιζέλος και ο Σαμαράς) δεν του βάζουν ούτε ευρώ πρόστιμο και του το νομιμοποιούν, κανονίζοντας να πάρει και επιδοτήσεις για το ήδη λειτουργούν εμπορικό κέντρο!

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/06/2014 10:56:20

  Να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο το λιμάνι αλλά να είναι ο Δήμος συνδιαχειριστής και να μοιράζει εργολαβίες. It sounds good.

 4. james avatar
  james 03/06/2014 11:31:21

  Αν θυμάμαι καλά, τα ίδια έλεγε και ο Μιχαλολιάκος προεκλογικά, "θα διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού" υποστήριζε ή κάνω λάθος?

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ james 03/06/2014 12:37:47

   Ακριβώς!

 5. Marcelos avatar
  Marcelos 03/06/2014 12:23:13

  Με τη Ν.Δ στο 22%, ο καθένας ότι θέλει λέει... Αντί η Ν.Δ να πλησιάζει επιχειρηματίες σαν τον Μαρινάκη με 60 καράβια, πανίσχυρο πρόεδρο του ΟΣΦΠ, άσπιλο από κομματικές ενασχολήσεις, κοιτάζει να τα έχει καλά με τον Μπόμπολα τον μεγαλοεργολάβο του ΠΑΣΟΚ και με τον Κοντομηνά τον μεγαλοαπατεώνα... Μέχρι και τον πρωθυπουργό κουβάλησαν στην μάζωξη του Μπόμπολα στο μουσείο της Ακρόπολης για να υποβάλλει τα σέβη του...

 6. Ήμαρτον... avatar
  Ήμαρτον... 03/06/2014 14:24:18

  Αν ο Μαρινάκης ήθελε το λιμάνι του Πειραιά, γιατί δεν έκανε προσφορά για να πάρει τη διαχείριση; Μήπως η εκλογή του Δήμου Πειραιώς ήταν φτηνότερη; Λέω τώρα ...

 7. m.s avatar
  m.s 03/06/2014 16:21:57

  大声笑

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ m.s 03/06/2014 21:19:15

   ヘストン何よりも

 8. alex23 avatar
  alex23 03/06/2014 23:24:27

  δεν έχασε τον χρόνο του ο άνθρωπος του πρόεδρου και έκανε την κίνηση του πριν ακόμα καλά καλά ορκιστεί για να μπορεί να πάρει αυτό που θέλει ο πρόεδρος, πρέπει ο υποτακτικος του να γίνει συνομιλητής αυτων που μπορεί να του δώσουν αυτά που θέλει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.