#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά τον Ρούσβελτ ο Τσίπρας αντιγράφει και τον Σαμαρά!Π. Λαφαζάνης: «Αν αυτό σημαίνει και έξοδος από το ευρώ δε βλέπω να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ευρώ είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στο ευρώ. Το ευρώ αυτό δε μπορεί να σταθεί με τον τρόπο που είναι δομημένο, ως ένα μεταμφιεσμένο μάρκο που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά σε όλη την ευρωζώνη. Δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτός ο τόπος και ο λαός συνεχώς, ότι αν δεν δεχθείτε τους όρους της τρόικα τότε θα σας κόψουμε την χρηματοδότηση και θα βγείτε από το ευρώ. Χίλιες φορές προτιμότερο αυτό από το μαρτύριο της λεηλασίας την οποία υφιστάμεθα και προετοιμάζουν να γίνει για δεκαετίες με καταστρεπτικές συνέπειες για τη χώρα.»

Α. Τσίπρας: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. Μπορεί να γίνει κριτική στο πώς μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είμαστε όμως στο 2013 και εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ. Και δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή».

 

Προφανώς και δεν είναι τα ίδια πρόσωπα, ο ένας όμως είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος φιλοδοξεί να γίνει υπουργός στην.. αριστερή κυβέρνηση. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι συνιστώσες στο κόμμα έχουν αντίθετη άποψη από την επίσημη ηγεσία ή ότι ο Τσίπρας Εξωτερικού κατάλαβε ότι το ευρώ είναι το μέλλον για την Ελλάδα.

Σε μια ακόμη συνέντευξή του από την… μητέρα Αμερική, εκεί που αναβαπτίστηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε όρκο στο ευρώ, αλλά δε μας είπε πώς θα μπορούσε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αν ακούγαμε τις ανοησίες που λένε διάφοροι βουλευτές και οικονομολόγοι του κόμματός του.

Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας αποτίμησε ως θετική την επίσκεψή του διότι όπως είπε "αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση, γιατί οι συνομιλητές μας είδαν ότι αυτή έχει πολιτική βάση».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισήμανε ότι οι θέσεις που παρουσίασε κινήθηκαν σε τρεις άξονες:

Τερματισμός προγράμματος λιτότητας.
Σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για να δοθεί τέλος σ' αυτή την αδιέξοδη πολιτική με τη διαγραφή του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας.
Ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, είπε:

"Η κρίση είναι δομική και αφορά την Ευρώπη. Εγκυμονεί κινδύνους αν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας. Υπάρχει ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης.

Μέχρι να γκρεμίσουμε τον καπιταλισμό, πρώτη προτεραιότητά μας είναι πως θα σταματήσει αυτή η τραγωδία.

Οι ομογενείς μπορούν να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο. Η Ελλάδα μπήκε στο επίκεντρο της προσοχής Να παραμείνει δημοφιλής η Ελλάδα, αλλά την αρνητική εικόνα να τη μετατρέψουμε σε θετική. Να έχουμε εθνικό συλλογικό όραμα. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.

Προσπάθειά μου είναι να μπορέσω να βρω, ως αντικαπιταλιστής, διαύλους επικοινωνίας.

Το κόστος διάσωσης του λαού και της χώρας είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της διάλυσης του ευρώ ή εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, που θα είναι ανυπολόγιστο.

Το σύστημα στις ΗΠΑ είναι ανοιχτό. Οι Αμερικανοί προτιμούν να φτιάχνουν φίλους παρά να διατηρούν εχθρούς.

Συνέχεια και συνέπεια στην εξωτερική πολιτική. Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Να καλλιεργηθούν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τους ίδιους φίλους, ούτε τις ίδιες στοχεύσεις, ούτε τους ίδιους εχθρούς.

Δεν έχουμε μετακινηθεί καθόλου από τις πολιτικές μας θέσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συμμαχίες.

Η επίλυση των προβλημάτων πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, που πρέπει όλοι να το τηρούν. Και η κάθε χώρα έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αξιοποιεί τη δική της ΑΟΖ. Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε ουσιαστική συζήτηση γι' αυτό το θέμα και επανέλαβα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας. Αλλά, πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως έκανε η Κύπρος με αποτελεσματικές κινήσεις."

Σε ερωτήσεις που αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ τα… έχωσε και πάλι στους "ακροδεξιούς συμβούλους" στην κυβέρνηση.

Αλλά αν διαβάσει κανείς τις παραπάνω θέσεις, όπως για την ανάπτυξη, την έξοδο από τη λιτότητα, τους στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, την ΑΟΖ, το ευρώ κ.λπ. και δεν ήξερε ποιος τις έλεγε θα έμενε έκπληκτος. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να τις έχει κάνει ο… Αντώνης Σαμαράς. Αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός και συνεχίζει να λέει εδώ και πολύ καιρό, λες και τα έκανε κόπια ο κ. Τσίπρας και τα επανέλαβε. Τρομακτικές ομοιότητες. Λέτε να έκανε βουντού ο πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα ή μήπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από Αλέξης Ρούσβελτ που έγινε πριν μερικές ημέρες γίνει τώρα και… Αντώνης Τσίπρας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 26/01/2013 09:50:13

  :-) Καιρός ήταν !!! Οι νεότεροι πρέπει να αντιγράφουνε τα θετικά σημεία των εμπειρότερων, να ενστερνίζονται τις θετικές τους απόψεις, ενώ παράλληλα θα επιχειρούν να τους μπολιάσουν με την αμφισβήτηση και την αναθεώρηση όσων εκείνοι μπορεί ν΄αποδέχονται ως δεδομένα κι απαραβίαστα.
  Έτσι μονάχα προχωράει νικηφόρα η ζωή.
  Λίγο - λίγο λοιπόν, με τον καιρό, θα μειώνονται οι ....αποστάσεις τους
  και τότε ... !!!!!

 2. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 26/01/2013 10:33:21

  Λαφαζάνης: "Το ευρώ αυτό δε μπορεί να σταθεί με τον τρόπο που είναι δομημένο, ως ένα μεταμφιεσμένο μάρκο που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά σε όλη την ευρωζώνη."
  Tσίπρας: "Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ. Και δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή».
  Δεν βλέπω καμμία διαφορά απόψεων...

  • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
   ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ @ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 27/01/2013 01:14:16

   Με πρόλαβες ΕΠΙΚΟΥΡΕ !
   Δεν υπάρχει διαφορά , γι' αρκετούς πολιτικούς αναλυτές σ' αυτές τις προτάσεις ...

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/01/2013 12:35:51

  Κ. Τσίπρα, δεν υπάρχει εθνικό νόμισμα. Και το κυριώτερο, δεν έχουμε εθνική νομισματική πολιτική. Με τέτοια οικονομία και με απουσία εθνικής νομισματικής πολιτικής θα είμαστε πάντα μια μη οντότητα, έρμαιο των βουλιμιών της κάθε Γερμανίας. Πρέπει να δούμε νηφάλια και καθαρά τι μας συμφέρει ως κράτος και ως έθνος. Αλλά, προς θεού! αν ξαναταυτιστεί το εθνικό συμφέρον με το συμφέρον ορισμένων κρατικοδίαιτων συντεχνειών, τοτε δεν θα συνέρθουμε ποτέ ως κράτος και ως κοινωνία. Κάτι όμως μου λέει πως με τέτοια ποιότητα ανθρώπων στον πολιτικό στοίβο θα έλθουν χειρότερα. Και ένας κούκος (ο Σαμαράς) ή ελάχιστοι κούκοι δεν θα φέρουν ποτέ την πολυπόθητη άνοιξη...

  • tak avatar
   tak @ Νίκος Αργεάδης 26/01/2013 13:07:06

   Καλημέρα Νίκο μου! Αυτοί οι δύο, κάνουν για πέντε συνιστώσες ο καθένας τους!

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 26/01/2013 12:52:35

  Τελικα ολοι θα γονουν Σαμαραδες!! και ο βενιζελος,και ο κουβελης και ο τσιπρας,ζητω ο Σαμαρας!!

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 26/01/2013 16:56:56

  Εντάξει. Ένα σύστημα συνήθως χρειάζεται δύο πόλους για να ισορροπεί (δηλαδή να κινείται εντός του πλαισίου ενός συγκεκριμένου γεωπολιτικού πεδίου ισχύος). Ο Αλέξης (ή κάποιοι γύρω από αυτόν) φαίνεται να το κατάλαβε. Πάντως οι κραυγές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το "δίπορτο" του Αλέξη θυμίζουν λίγο δεκαετία του 70. Πλήξη. Καμμιά νέα ιδέα βρε παιδιά;

 6. Α avatar
  Α 26/01/2013 22:26:28

  : Μέχρι να γκρεμίσουμε τον καπιταλισμό, πρώτη προτεραιότητά μας είναι πως θα σταματήσει αυτή η τραγωδία.

  : Προσπάθειά μου είναι να μπορέσω να βρω, ως αντικαπιταλιστής, διαύλους επικοινωνίας.

  Συγνώμη, αυτά τα είπε στην κοιτίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, και βρήκε και δίαυλο επικοινωνίας; Πως συμφώνησαν τ΄αμερικανά στο ¨αντικαπιταλιστικό¨μένος του Τσίπρα;
  Μήπως φταίνε τ΄αγγλικά του (αξιοθαύμαστα!!!);
  Δεν πιστεύω να μείνανε ικανοποιημένα τα ¨μεγάλα αφεντικά¨, με τις επιδόσεις του μικρού Τσίπρα.. Αφού ούτε καν τι ψηφίστηκε στο Ελλάντα, ούτε τι λέει το μνημόνιο ξέρει τελικά (13-14ος μισθός στον Ι.Τ.).
  Τόχω πει και άλλοτε, σε κουτσό άλογο ποντάρανε, δεν τους βγαίνει ... σε ¨ηγέτη¨, το μικρό.... , χάνει και στις δημοσκοπήσεις... άστα βράστα...

  • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
   ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ @ Α 27/01/2013 01:18:59

   Έχετε σκεφτεί μήπως όντως ... " ήθελαν το άλογο Κουτσό " ;

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 27/01/2013 01:07:47

  Ως προς το ευρώ, και οι δύο, Λαφαζάνης και Τσίπρας, έχουν δίκιο. Απλά, βλέποντας εκ των υστέρων, το ευρώ μας "έκαψε" (χάρη στην ανικανότητα μας να σοβαρευτούμε στο επίπεδο, που το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου απαιτεί) και, αν μας το "δίνανε" σήμερα, θα λέγαμε όχι. Αλλά, τώρα το έχουμε ως δεδομένο και η ζημιά από την έξοδο θα ήταν οδυνηρότατη. Συνεπώς, με το ευρώ σαν δεδομένο, η μόνη λύση είναι η λιτότητα και η οδυνηρή υπομονή. ΑΝ πατάξουμε την διαφθορά, ΑΝ βελτιώσουμε την Παιδεία και ΑΝ βοηθήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας ΕΓΚΑΙΡΑ, τότε θα κρατήσουμε και το Ευρώ. Άλλως...

 8. Α avatar
  Α 27/01/2013 01:38:58

  γιατί να θέλει κάποιος ν΄αποτύχει η επιλογή του;

  • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
   ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ @ Α 27/01/2013 21:34:27

   Για πολλούς λόγους , αναλόγως του τί έχει ως Βασική Επιδίωξη , ο Εκπονητής του Στρατηγικού Σχεδίου.
   Παράδειγμα :
   Απογοητεύω τον "κόσμο" από τον "α" για να τον οδηγήσω αναγκαστικά στον "β" (!) ή "προσωποποιώντας" πολιτικές , για ν' Αποδείξω , ότι ολόκληρος ο Σχεδιασμός του ... αντιπάλου πάσχει .

   Το σύγχρονο Μάνατζμεντ ή οι Σχεδιαστές του Σήμερα (γενικά μιλάω φυσικά - ΔΕΝ θέλω να εξειδικεύσω) , ΔΕΝ έχουν ούτε συναισθήματα , ούτε κολλήματα Ιδεολογικά .

   Το Συμπέρασμα : Πάντα ΣΗΜΕΡΑ να κρατάμε Μικρό Καλάθι , για ΟΛΑ ... και να μην είμαστε βιαστικοί στις Κρίσεις μας .

 9. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 27/01/2013 02:36:21

  Μωρέ έχει πατήσει τέτοια αντιγραφή του Αντρέα, που θα του κάτσει κομματάκι δύσκολο να καταφέρει και την αντιγραφή του Αντώνη. Απλά το παιδί τώρα εκπαιδεύεται με ταχύρυθμα σεμινάρια, για να μπορεί να το παίζει αρχηγός. Σκόνταψε βέβαια λίγο στο κεφάλαιο του 13ου και 14ου μισθού του ιδιωτικού τομέα, μάλλον επειδή το μυαλό του δεν το έχει στο διάβασμα αλλά μονίμως στην "κατάληψη"! Του έχει μείνει το χούι από την εφηβεία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.