#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2011 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά τον Βενιζέλο και ο Πάγκαλος καταργεί τον ...ΠρωθυπουργόΟι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως είναι αποκαλυπτικές:

Όχι" στις πρόωρες εκλογές αλλά "ναι" στη συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα είπε,σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Δήλωσε επίσης ότι θα καλοδεχόταν συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα και συμπλήρωσε: "Μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων. Δεν λέω αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων. ...".

Όταν ο κ. Πάγκαλος….καταργεί στην πράξη τον Πρωθυπουργό, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Αν μεν το κάνει εν αγνοία του Πρωθυπουργού, τότε κακώς παραμένει στη θέση του! Έπρεπε να είχε ήδη αποπεμφθεί, αμέσως μετά τις δηλώσεις του.

Το ό,τι παραμένει στη θέση του, έχει δυο εξηγήσεις.

Είτε ο Πρωθυπουργός είναι τόσο αδύναμος ή αμέτοχος πλέον και δεν μπορεί ή δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι και αφήνει τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.

Είτε, ό,τι είπε ο κ. Πάγκαλος το είπε σε αγαστή συνεργασία, ενδεχομένως και καθ΄ υπόδειξιν του Πρωθυπουργού! Προετοιμάζει το έδαφος; Δοκιμάζει τις αντιδράσεις;

Ό,τι και να συμβαίνει, το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι  έχουμε μια κυβέρνηση η οποία ομολογεί ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Επιδεινώνει την κατάσταση διαρκώς γελοιοποιούμενη.

Αυτοακυρώνεται στην πράξη όταν εκπέμπει τέτοια μηνύματα αδυναμίας και επιτείνει την ανασφάλεια τόσο στον κόσμο, όσο και στην οικονομία.

Και είναι τραγικό, αν αναλογιστεί κανείς, τι έκανε ο κ. Παπανδρέου για να κερδίσει την εξουσία.

Δυστυχώς για τον ίδιο, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Αν καταφύγει σε πρόωρες εκλογές κινδυνεύει να δεί το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του να συρρικνώνεται δραματικά.

Όμως και το να παραμείνει στην εξουσία, είναι ένα φορτίο που αδυνατεί να διαχειριστεί και να φέρει σε πέρα αποτελεσματικά. Χώρια που το πολιτικό του μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό.

Έτσι, όπως τα κατάφερε η συγκυβέρνηση φαντάζει ως η μοναδική οδός με την οποία ελπίζει να αποφύγει ένα κακό τέλος. Με τον μανδύα του υπερκομματικού ηγέτη που θυσίασε  το προσωπικό του συμφέρον για την σωτηρία της πατρίδος!

Εξ ού και οι συχνές αναφορές περί πατριωτικού καθήκοντος.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου αγωνιά για την προσωπική του διάσωση. Άντε και για τη σωτηρία του πολύ στενού του περιβάλλοντος.

Και είναι τόσο προφανείς οι επιδιώξεις του, που αμφιβάλλω, αν πλέον πείθει κανένα για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.

Όμως, το προσωπικό πρόβλημα του κ. Παπανδρέου δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μετατραπεί σε πρόβλημα της πατρίδας.

Αν δεν μπορεί, η επιλογή του είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Αυτός είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας.

Αν αντιλαμβάνεται το νόημα της λέξεως..

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 24/09/2011 15:23:11

  Υπευθυνότητα....! Αδέξιε Δεξιέ, ο ΓΑΠ ούτε είχε ούτε και έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες ! Την πάρτη του κυττάζει πως να σώσει και μόνο! Και μετέρχεται των πάντων.....Απόλυτη προσοχή από τον Α.Σ. , γιατί ο ΓΑΠ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι αδίστακτοι!!

 2. φωνη avatar
  φωνη 24/09/2011 15:35:52

  Είναι αισχρό αυτό που συμβαίνει με τα κανάλια, τις εφημερίδες, τους εκδότες και τους δήθεν δημοσιογράφους της Ι.Χ. ενημέρωσης να πραγματεύονται σενάρια "νομιμοποίησης" της δημοκρατικής εκτροπής. Η σύνθεση της Βουλής δεν αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση και οι κανόνες της δημοκρατίας απαιτούν εκλογές σε αυτήν την περίπτωση. Προσβάλλουν τον ελληνικό λαό οι φορείς ενημέρωσης που, αντί να υπερασπίζονται τη δημοκρατική ανάγκη των εκλογών, προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι δεν πρέπει να έχει άποψη στην πιο κρίσιμη στιγμή του τόπου. Ποτέ ξανά στη ζωή μας μπορεί να μη ζήσουμε μια τόσο σημαντική στιγμή όσο αυτήν που ζούμε τώρα. Και αυτήν τη στιγμή κάποιοι θέλουν να απουσιάζουμε.

  Τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, που μιλούν για συγκυβερνήσεις, παρακάμπτοντας τις εκλογές, διαπράττουν πραξικόπημα σε βάρος της δημοκρατίας. Θέλουν να νομιμοποιήσει το σύνολο της Βουλής και το σύνολο της πολιτικής τάξης την παραμονή στην εξουσία μιας παράνομης κυβέρνησης και μιας σύνθεσης της Βουλής σε δυσαρμονία με το εκλογικό σώμα.

  Προφανώς, τον Πάγκαλο και τους λοιπούς της κυβέρνησης δεν τους ενδιαφέρει το αν διαπράττουν πραξικόπημα σε βάρος της δημοκρατίας με τις προτάσεις τους. Ψάχνουν για άλλοθι, ψάχνουν για ελαφρυντικά, ψάχνουν για συγκυβερνήσεις- Κολυμβήθρες του Συλωάμ. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει, σε σημείο αηδίας, για συγκυβερνήσεις, αλλά ποτέ δε μιλάνε για τα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτών των υποτιθέμενων σχημάτων. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει κανένα ρεαλιστικό πολιτικό πεδίο συνεννόησης μεταξύ τους. Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει συγκυβερνήσεις για να σώσει τη χώρα, τον εαυτό τους θέλουν να σώσουν και να τοποθετήσουν στο κάδρο της αποτυχίας τον Σαμαρά, μιας αποτυχίας που έχει, όμως, ξεκάθαρα υπογραφή ΠΑΣΟΚ. Η ιστορία κάτω από το ξεπούλημα της χώρας έχει ήδη χαράξει την υπογραφή ΠΑΣΟΚ σαν πυρωμένο σίδερο σε ανθρώπινη σάρκα και αυτό δε θα σβήσει για αιώνες. Η στάμπα αυτή δε θα σβήσει ποτέ πλέον, όσες κυβερνήσεις και αν περάσουν από αυτόν τον τόπο. Είναι υποχρέωση των πολιτκών να σκέφτονται το μέλλον πριν πράξουν, γιατί όταν δεν το κάνουν το μόνο που τους απομένει είναι η απεγνωσμένη απόδραση από το κακό παρελθόν τους. Και είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν σύνεση και σεβασμό και να σιωπούν την ώρα που πρέπει να μιλήσει ο φυσικός κριτής τους, ο λαός.

  Είναι,εξαγριωτικά, αντιδημοκρατική, κοντόφθαλμη και ιδιοτελής αυτή η στάση της κυβέρνησης και όσων άλλων την υποστηρίζουν.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/09/2011 15:47:28

  Δεν τους καταργεί απλά τους θέτει σε εφεδρεία ως πλεονάζον προσωπικό....

  ΥΓ

  εξάλλου πολλάκις έχει εκφράσει τις σκέψεις του και την εκτίμησή του και για τον μεν και γα τον δε

 4. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 24/09/2011 16:21:56

  Επειδή θέλουν να ξεχάσουμε
  GAP δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ !
  ¨Λεφτά υπάρχουν¨ και θα τα πάρουμε πίσω one way or another.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 24/09/2011 18:04:06

  Ποιό το όφελος από τους νόμους όταν η ηθική είναι Ανύπαρκτη;

  «ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ
  ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ»
  ~Ελύτης

 6. georgios v avatar
  georgios v 26/09/2011 22:39:49

  καταραμένοι να είστε για το κατάντημα που μας φέρατε .να το πληρώσετε με το χειρότερο τροπο όπως καταδικασατε τα παιδιά μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.