#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2012 23:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά την "ρήξη" ξαφνικά ...συμφωνία με την ΤρόικαΑπίστευτο, δεν περιμέναμε να το γράψουμε, αλλά φαίνεται ότι κάποια πράγματα μας ξεπερνούν κι εμάς. Μετά το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, Στουρνάρας και τρόικα έκλεισαν τη συμφωνία και απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες που δεν μπορούν πάντως να αλλάξουν τον συμβιβασμό για το πακέτο.

Κι όταν λέμε πακέτο εννοούμε και τα οικονομικά θέματα για τα 13,6 δις ευρώ και τα εργασιακά (με κάποιες υποχωρήσεις) για τα οποία η εικόνα που δημιουργήθηκε νωρίτερα είανι ότι πάμε προς ρήξη.

Πριν από λίγο ο Πολ Τόμσεν δήλωσε: "Συμφωνήσαμε στα περισσότερα θέματα πολιτικής. Για τα λίγα που απομένουν, αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα".

Οι πληροφορίες μας από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι η συμφωνία πράγματι οδεύει προς την τελική υπογραφή και ο πρωθυπουργός θα πάει στη Σύνοδο με κλεισμένο πακέτο.

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας έχει ως εξής:

«Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες.

Για το θέμα της αγοράς εργασίας υπήρξε πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει.

Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών παραμένει εν ισχύ, όπως το έχουμε πει μέχρι τώρα.

Όσον αφορά στην τρόικα, παρά τις όποιες εντάσεις αυτούς τους δύο μήνες των σκληρών διαπραγματεύσεων, επέδειξαν πνεύμα καλής συνεργασίας, πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις και είμαι πεπεισμένος ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που, πράγματι, υπάρχουν.

Το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι ο θεματοφύλακας της ευστάθειας της οικονομίας, δεν θα παύσει να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν, ακόμη και όταν αφορούν άλλα Υπουργεία.

Παραμένω αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κατ΄ ευχήν».

Από τη δήλωση του κ. Στουρνάρα προκύπτει ότι μεγάλο μέρος του πακέτου έχει κλείσει και ήδη έχουν συζητηθεί και οι προτάσεις Βρούτση για τα εργασιακά οι οποίες ενδεχομένως να γίνουν γνωστές αύριο μέσα στην ημέρα. Και φαίνεται ότι θα είναι προτάσεις που θα δείχνουν ότι η τρόικα κάνει πίσω σε βασικά θέματα όπως οι τριετίες και ζητά ανταλλάγματα. Για να καταλάβετε πόσο… αστείες είναι οι διαφωνίες το επόμενο διήμερο ενδεχομένως οι συνεννοήσεις να γίνουν με e-mails.

Επίσης, προκύπτει ότι τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν δεν απασχολούν ιδιαίτερα τον υπουργό και την κυβέρνηση. Πρόκειται κυρίως για διαφωνία στο θέμα της απόδοσης των φορολογικών μέτρων αλλά και σε διαρθρωτικές αλλαγές. Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν για ύφεση 4,2% και με βάση αυτό το σενάριο εργάζεται η τρόικα. Η ελληνική πλευρά ξεκίνησε από ύφεση 3,8%, ενώ πάνω από 5% έλεγε η τρόικα.

Αξίζει να σημειωθούν δύο ακόμη σημεία: Το ότι διαρρέεται ότι έκλεισε το πακέτο των 13,6 δις αυτό σημαίνει ότι συμφωνήθηκε και η επιμήκυνση. Διότι σε άλλη περίπτωση θα είχαμε μέτρα 18 δις ευρώ.

Κι επίσης, η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους θα έλθει στις αρχές Νοεμβρίου με τη δόση να εκταμιεύεται μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 16/10/2012 23:22:12

  Αυτό τώρα είναι καλό; ή να αρχίσουμε να βογκάμε;!

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 16/10/2012 23:28:43

  Ε ρε δούλεμα που πέφτει.......
  (όχι από τη τρόικα)

 3. θησεας avatar
  θησεας 16/10/2012 23:33:29

  η κακο θεατρο η ειναι ασχετοι κ δεν ηξεραν τι υπεγραφαν !

 4. alex23 avatar
  alex23 16/10/2012 23:36:16

  ή επεσαν τηλεφωνα απο τα αφεντικα της τροικας και οι του ΔΝΤ γινανε συνεργασιμοι
  το τι εχει γινει θα φανει τις επομενες ημερες απο τον τροπο που θα επικοινωνησει η τροικα τα μετρα και πως θα τα 'υποδεχτει' η μερκελ και το ΔΝΤ..

  • Tasos avatar
   Tasos @ alex23 16/10/2012 23:59:58

   δηλαδή αποκλείεται να είπαν οι δικοί μας ναι σε όλα...?

   • δουρικός avatar
    δουρικός @ Tasos 17/10/2012 00:01:19

    απαπαπα...αδύνατον!

   • john2 avatar
    john2 @ Tasos 17/10/2012 00:04:54

    Αποκλείεται. Θέτουν απαραβίαστες κόκκινες γραμμές. Χρόνια τώρα...

 5. drider avatar
  drider 17/10/2012 00:04:50

  Σιγά την έκπληξη... Πάντως το σημερινό θέατρο ήταν χρήσιμο προκειμένου να θυμηθούμε τις διατυπώσεις του Ν.4046/2012 (ΦΕΚ 28/Α’/14.2.2012 - έγκριση δανειακής και μνημονίου):
  1. Ειδική μνεία (άρθρο 6) σε ιδιωτικοποιήσεις, απλοποίηση φορολογικού συστήματος και αγορά εργασίας
  2. Λανθασμένη παραπομπή στην παράγραφο 4.1 και όχι στην σωστή παράγραφο 4.4.1 του μνημονίου περί της αγοράς εργασίας

  Το ερώτημα μου είναι γιατί γίνεται ειδική μνεία στα συγκεκριμένα θέματα του μνημονίου στην παράγραφο 6 του άρθρου 1 του νόμου, εφόσον το μνημόνιο εγκρίνεται εξ' ολοκλήρου σύμφωνα με τις προηγηθείσες διατυπώσεις του ιδίου άρθρου;
  Επίσης η συνοδευτική διατύπωση "συνιστούν πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής" είναι πολύ περίεργη. Πώς μπορούν να έχουν άμεση εφαρμογή οι κατευθύνσεις που ορίζονται σε ένα κείμενο προθέσεων όπως είναι ένα μνημόνιο συνεργασίας χωρίς να έχουν ακόμα ψηφιστεί οι αντίστοιχοι νόμοι;
  Τέλος, μήπως η αναφερόμενη λανθασμένη παραπομπή υποδηλώνει σημειολογικά διαδικασίες λάθους στο copy-paste; Μήπως υποκρύπτεται η σπουδή κάποιων (ΣΕΒ και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων) να συμπεριληφθεί η επίμαχη παράγραφος, γιατί πίστευαν ότι έτσι θα κατοχυρώνονταν καλύτερα από νομικής πλευράς τα ειδικά συμφέροντά τους;

 6. Karenin avatar
  Karenin 17/10/2012 00:05:13

  Ο Σαμαράς τα περισσότερα μέτρα τα βρήκε ήδη ψηφισμένα. Τα περισσότερα χωρίς την συμμετοχή του. Επρεπε να τα έχει αποδεχθεί με συνοπτικές διαδικασίες
  και να ασχοληθεί μόνο με θέματα ανάκαμψης, και τις διαρθωτικές αλλαγές. Όταν φθείρεται τάχιστα με δήθεν αέναες διαπραγματεύσεις που βαριούνται πια όλοι, σημαίνει οι σύμβουλοι είναι για τα πανηγύρια.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Karenin 17/10/2012 00:19:23

   Ασε τα παλιά,τώρα τι γίνεται.Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του και την προσπάθεια του.Ομως κάποια στιγμή πρέπει να μπει ενα τελος στα φορολογικά χτυπήματα που δεχόμαστε.Κουράστηκα και θα φθάσουμε να λέμε (ήδη το λένε αρκετοί) δεν θέλω να με ''σώσετε'' κύριοι...

  • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
   ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ Karenin 17/10/2012 00:39:56

   Αφού τα βρήκε ψηφισμένα και έτοιμα να τα δεχθεί και ο κόσμος ας καίγεται και ας ψοφάει από την πείνα.Φοβερή λογική, συγχαρητήρια αλλά αυτά τα κάνουν οι πολιτικάντηδες όχι οι πολιτικοί, από το βόλεμα και τον παρτακισμό έχετε χάσει το μέτρο.
   Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές.
   Arthur Clarke

 7. μετρον αριστον avatar
  μετρον αριστον 17/10/2012 00:39:50

  Πολυ κακό θέατρο κύριοι,τα λεφτά μας πίσω!

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ μετρον αριστον 17/10/2012 11:00:57

   Τα λεφτά σας κύριοι δανειστές ξεχάστε τα, δε θα τα ξαναδείτε!

 8. Οικονομολόγος avatar
  Οικονομολόγος 17/10/2012 00:55:24

  Στημένα είναι όλα για να φανεί επιτυχία της κυβέρνησης. Τρεις ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί έπαιζαν καμιά μπιρίμπα στο γραφείο της βουλής και φώναξαν και τον Βρούτση για να συμπληρώσουν τετράδα, ντεμέκ για να τους ενημερώσει. Μετά ο καθένας έπαιξε τον προσυμφωνημένο ρόλο του.
  Το τι ακριβώς συνέβη σήμερα θα το καταλάβουμε μόνο μετά τις αμερικάνικες εκλογές

 9. ano-kato avatar
  ano-kato 17/10/2012 01:08:55

  Αυτό ότι έμειναν λεπτομέρειες να δεν με ξεγελά η μνήμη μου το ακούμε από τον Αύγουστο........

 10. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 17/10/2012 01:28:10

  Επιτέλους! Μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι... Θα τα πάρουνε οι τράπεζες (και οι προμηθευτές του δημοσιου) τα νέα δανεικά...

 11. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 17/10/2012 01:36:27

  ---Τουλαχιστον το να μην δεχτουν να αυξηθουν απο 4.500 σε 6.000 τα ενσημα για τη κατωτατη συνταξη, ειναι πολυ ΘΕΤΙΚΟ. Οπως και το οτι οι μειωσεις στις συνταξεις να αρχισουν απ τα 1.000 και πανω (ανεξαρτητα απ το υψος της συνταξης) κι οχι απ τα 700 ή απ το πρωτο ευρω, ειναι καλη εξελιξη.

  ---Επισης θετικο οτι το εστω μικρο αφορολογητο των 5.000 ευρω και γενικα οι προοδευτικες φορολογικες κλιμακες, οτι θα ισχυσουν και για τους φουκαραδες που εχουν καποιο μικρο εσοδο απο ενοικια, και δεν θα υπαρξει οριζοντια φορολογηση εκει. Καθως και οτι το νεο-ΕΤΑΚ φαινεται πως θα εχει εστω ενα μετριο αφορολογητο στις 150.000 ευρω, και μετα μια προοδευτικη φορολογηση με 0,1% , και 0,15%.

  ---Επισης θετικο οτι απ οτι φαινεται τουλαχιστον για φετος οι συνταξιουχοι μας , θα παρουν το εστω κατσουρεμενο δωρο τους. Φαινεται οτι θα υπαρξει μεριμνα και για τους ανθρωπους που δουλευουν στα εποχιακα.

  ---Ελπιζω οι φορολογικες κλιμακες των ΜΕΣΑΙΩΝ εισοδηματων, δηλαδη οι κατω των 25.000 ευρω το χρονο, να δουν εστω μια μικρη ελαφρυνση, και ειδικα στο τμημα του εισοδηματος εως τις 18.000 ευρω το χρονο και κατω, που ειναι οι μικρομεσαιοι.

  ---Αν το κρατος γινει αυστηρο και κανει ακομα και κατασχεσεις για μαιμου συνταξεις επειδη καποιοι δεν ζουσαν, ή κατασχεσεις για μαιμου αναπηρικες συνταξεις και δηθεν τυφλους, ακομα κι αν εχει μεταβιβαστει η περιουσια τους...
  συν κατι δηθεν αντιστασιακους που στη Κατοχη ηταν αγεννητοι...
  συν κατι απατη συνταξεις που παιρνουν αλλοδαποι και μας κανουν & πλακα...
  συν το κυνηγι ολων οσων εβγαλαν τα χρηματα τους εξω...
  συν τη σκληρη φορολογηση των εμβασματων των αλλοδαπων σε τριτο-κοσμικες χωρες...
  συν τις βαριες οικονομικες κυρωσεις και κατασχεσεις για λαθροεμποριο...
  συν τις βαριες οικονομικες κυρωσεις και κατασχεσεις για οσους απασχολουν λαθρομεταναστες κι οσους τους νοιαζουν ακινητα...
  συν τις μαζικες κατασχεσεις ακινητων και χρηματος για διαφθορα και αλλα παρομοια, τοτε ΝΑΙ τα πραγματα μπορουν να γινουν καλυτερα..

  ΥΓ 1 Ο κ. Σμπωκος εχει κατι πολυτελεις σουιτες στην Ελουντα, με ατομικες πισινες, ή κανω λαθος?? Αν ναι, κατι εκατομμυριακα αξιζουν.
  ΥΓ 2. Γραφτηκε σε καποια σαιτ και μπλογκς, οτι καποιοι πολιτικοι την ωρα της κρισης εβγαλαν στο εξωτερικο αρκετα μεγαλα, εως και πολυ μεγαλα ποσα. Εχουν βγει και καποια ονοματα. Επισης γραφτηκε οτι την ιδια στιγμη ο Προεδρος της ΝΔ εκανε ακριβως το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Αν οντως ισχυει, τοτε ενα πολυ μεγαλο respect απο μενα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Μικρασιάτης 17/10/2012 10:43:19

   Μικρασιάτη,

   Μά ἐάν εἶχαν γίνει ὅσα ἀναφέρεις (δωράκια τοῦ πασοκ γιά ἐξαγορά ψήφου) δέν θά εἴχαμε τήν "τρόίκα" καί τά μνημόνια! Πόσο κοντή εἶναι ἡ μνήμη τῶν "ἀγανκτισμένων"!!!

 12. Tasos avatar
  Tasos 17/10/2012 02:22:26

  "Για το θέμα της αγοράς εργασίας υπήρξε πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει."
  Συγνώμη αλλά αυτό σημαίνει απλά ότι το θέμα που δημιούργησε το πρόβλημα δε λύθηκε αλλά πήρε παράταση και έτσι έχουμε συμφωνία με... αναστολή!

 13. mx avatar
  mx 17/10/2012 02:46:00

  Την απόλυτη διαφωνία του στις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, .....μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΜΑΡ αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τα εργασιακά» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να καταλάβει (σ.σ. η τρόικα) ότι υπερβαίνουν οι αξιώσεις της τις αντοχές της κοινωνίας».....

  ...H επιστημονική πρόοδος των τελευταίων ετών μας εξασφαλίζει ότι δεν θα πεθάνει ο "γάιδαρος" του Χότζα... πολύ απλά γιατί γνωρίζουμε τις αντοχές του

 14. stls avatar
  stls 17/10/2012 05:42:55

  Όλο το παιχνίδι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι στημένο.Προαποφασίζουν μυστικά ότι θα εμφανίζονται τάχα ότι ο ένας απαιτεί κι ο άλλος αντιστέκεται,να νομίζουμε ότι η κυβέρνηση μας κάτι κάνει.Μα οι άνθρωποι είναι πουλημένοι,έχουν μήπως καμιά ισχυρή θέση υπέρ της χώρας και του συμφέροντός της,το ξέρουν τάχα.
  Αυτοί πρώτοι θέλουν τέτοια μέτρα,γιατί έτσι συμφέρει τους φίλους τους που είναι τραπεζίτες,επιχειρηματίες και όλους αυτούς τέλος πάντων που πίνουν καφέ,τι τον λαουτζίκο θα σκέφτονται.

 15. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 17/10/2012 07:51:57

  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7094588

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.