21/12/2008 03:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά την «εξέγερση», η ...συγκυβέρνηση

Το πρώτο θέμα στα σημερινά κυριακάτικα φύλλα είναι η μεγάλη επίθεση της Καθημερινής στον Κώστα Καραμανλή με το νέο γκάλοπ που βγάζει καταλληλότερο τον Γιώργο Παπανδρέου. (Η χώρα σε λάθος δρόμο εκτιμά το 86% ερωτηθέντων πολιτών)

Η αρθρογραφία της κυριακάτικης «Κ» επιβεβαιώνει επίσης την υποστήριξη και από το Αλαφούζο των σεναρίων της συγκυβέρνησης, τα οποία παίζουν σήμερα και το Βήμα με την Ελευθεροτυπία.

Επισημαίνουμε ότι το Βήμα παίζει και το σενάριο της πόλωσης, το οποίο (όπως εξηγούσαμε εδώ) παραμένει μια σταθερή επιλογή διεξόδου από την κρίση.

Ο Σημίτης (ο παλιός κατά Καραμανλή «αρχιερέας της  διαπλοκής») επαναφέρεται σταθερά στο προσκήνιο και μας απειλεί τώρα με το ΔΝΤ με άρθρο του στην «Κ»

Ο Θ. Πάγκαλος αφού μας είπε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές τον  Μάρτιο ή τον Απρίλιο με τρεις υπηρεσιακούς υπουργούς, κατηγορεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καθοδηγεί την πολιτική αλητεία» αλλά... επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κυβερνήσει μαζί του.

Ο Αλέκος Αλαβάνος δηλώνει ότι  «Τώρα πια δεν γίνεται να συνεργαστούμε με το ΚΚΕ»

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι τα σενάρια συγκυβέρνησης  «δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν, εμείς μπορούμε να τους ακυρώσουμε τα σχέδια»

Από την Χαριλάου Τρικούπη, στο μεταξύ, δηλώνουν ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης και ότι τα σχετικά σενάρια αποτελούν «απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να διασωθεί». Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ το δίλημμα για τον Κ. Καραμανλή είναι «να πάει τώρα σε εκλογές για να τις χάσει αξιοπρεπώς, αφού η αυτοδυναμία είναι δύσκολη, ή να το τραβήξει ελπίζοντας ν' αλλάξει η κατάσταση, αλλά με ορατό τον κίνδυνο να δει το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο».

Ωστόσο, όπως γράφει, η Ελευθεροτυπία, η σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης προβληματίζει την ηγεσία του Κινήματος. Και θεωρούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ζητήσει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. επιτέλους avatar
  επιτέλους 21/12/2008 05:01:58

  Το ευτυχέστερο σενάριο θα ήταν η προτεινόμενη συγκυβέρνηση. Γιατί χωρίς αμφιβολία θα καταδείκνυε την πλήρη αφασία και ανικανότητα όσων συμμετέχουν στην ελίτ των δύο κομμάτων. Οι τύποι που ονειρεύονται να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις θα δοκιμάσουν την έκπληξη των κατοίκων της οδού Σκουφά. Αν οι πρωτοκλασσάτοι πολιτικοί είναι μια φορά ανίδεοι, δυό φορές είναι οι διαπλέκοντες τη διαπλοκή. Και τρεις φορές οι δημοσιογράφοι που επιμένουν να προτάσσουν συνωμοσιολογίες για να κρατούν τον κόσμο στην αφασία και στη βλακεία. Φθηνή η υπηρεσία τους. Φθηνοί και οι ίδιοι.

 2. neoinileias avatar
  neoinileias 21/12/2008 08:24:52

  Το ευτυχέστερο σενάριο σε πρώτη φάση θα ήταν, να βρεθεί τρόπος να αλλάξει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών και του γενικότερου πολιτικού προσωπικού

 3. tony avatar
  tony 21/12/2008 08:52:16

  Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο ίσως?
  Αλλιώς κατάργηση του Δημοσίου.
  Η αναιμική παγκόσμια οικονομία δεν συντηρεί αυτό το κράτος πλέον.Δεν έχει την δύναμη.Αρα ο ΚΚ είπε την αλήθεια. Η ανάγκη για επανίδρυση όχι μεταρρύθμιση είναι πλέον επιτακτική.Μέ τομές πανίσχυρες οπου το πρώτο πλεόνασμα είναι ο Κωστάκης και ο Γεωργάκης.
  Επειδή ομως κανένας απο αυτούς σήμερα δεν είναι σε θέση να κάνει μια σοβαρή αλλαγή,οι αλαγές θα έρθουν από έξω.Το σύστημα διακυβέρνησης ηπα εε χρεοκόπησε.
  Χρειαζόμαστε κάτι εντελώς καινούριο.

 4. σκαι avatar
  σκαι 21/12/2008 09:02:53

  Η σύγχηση είναι παραπάνω από προφανής σε όλους.
  Έχει να πέσει πολύ γέλιο... σε μερικούς μήνες.
  Ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι!!!!!

 5. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 09:17:59

  Κάθε ομοιότητα τυχαία ,λίγο ανατριχιαστική(?) αλλά από ζωή, άλλωστε δεν έχει μόνο ροδοπέταλα η ερμη.
  Θυμάστε τον Παρασκευαιδη αρχιεπίσκοπο . Η εδώ διαγνώσει τραγική , η πληροφορία εύστοχα κρατημένη από το ποίμνιο του μέσω των «εγκρίτων και καθοδηγούμενων» παπαγαλιών . Τελευταία στιγμή Με προεδρικό αεροπλάνο Αμερική . Τίποτα . Εκλησε ο άνθρωπος τον κύκλο του. Ευτυχώς στην Ελλαδική Εκκλησία υπήρχαν μερικοί σοφοί και ανέλαβαν το πράγματι δύσκολο έργο .
  Εδω τα μαύρα κοράκια θα μας φάνε και κάψουν όλους ζωντανούς !! ,αυτά έχει αντιληφτεί οι νεολαία και ο λαός .

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 09:30:21

  Οι απαραίτητες αλλαγές είναι δύο ειδών και, δυστχώς, είναι εξαιρετικά δυσάρεστες:

  1) Οι επείγουσες διαχειριστικές αλλαγές: μείωση εξόδων (παροχές, επενδύσεις) και η αύξηση εσόδων (φόροι). Λείπει τόσο η απαραίτητη «βούληση», όσο και η ικανότητα ειλικρινούς επικοινωνίας. Λείπει επίσης η ικανότητα να ξεκινήσει με παράδειγμα από ψηλά. Π.χ., περιορισμός αποδοχών και εξόδων βουλευτών και κυβέρνησης

  2) Οι διαρθρωτικές αλλαγές: Μονιμότητες, μείωση υπουργείων, αλλαγή εργασιακού, αποτίμηση και απαρχή επίλυσης ασφαλιστικού, πολυνομία, αλλαγές φορολογικών συστημάτων, γραφειοκρατία, φαυλοκρατία (ναι από την 21η Απριλίου... το θυμαται κανείς το σύνθημα;)

  Το υπόβαθρο της αμεσότητας της τοπικής και διεθνούς κρίσης έχει και το κεφάλαιο (που έχει μείνει) σε περίπου απόγνωση. Για αυτό πληθαίνουν η φωνές για συνεγασία. Αλλά είτε 151 άβουλοι ανόητοι «νομοθετούν», είτε 250 το πρόβλημα παραμένει: ζητείται αποφασιστικός, απολυταρχικός, κοινός νους. Με τι επίφαση συναίνεσης δεν είναι το πρόβλημα.

 7. t avatar
  t 21/12/2008 09:34:18

  Η Ελλάδα εκπέμπει SOS

  Η πίεση είναι πλέον ασφυκτική προς τη χώρα μας και ειδικότερα προς την κυβέρνηση, που δείχνει να παρακολουθεί και να μην παρεμβαίνει δραστικά για να υπερασπιστεί τη θέση της χώρας ή έστω να προσπαθήσει να αναστρέψει το κλίμα………

  To φάντασμα της επιτήρησης
  Όμως, επειδή στις Βρυξέλλες έχουν αντιληφθεί ότι τα στοιχεία που τους αποστέλλονται στερούνται αξιόπιστης τεκμηρίωσης θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα η ελληνική οικονομία να μπει και πάλι υπό κοινοτική επιτήρηση και μάλιστα αυστηρότατη και όχι σαν αυτή που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
  Ο μηχανισμός της κοινοτικής επιτήρησης θα έχει τώρα και ένα δεύτερο στόχο.
  Εκτός του μηδενισμού της απόκλισης από τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας όσον αφορά το έλλειμμα, ζητούμενο θα είναι η ανατροπή της εκτός ελέγχου διόγκωσης του δημοσίου χρέους.
  Στην ΕΚΤ μόνο εφιάλτες προκαλεί το ενδεχόμενο να πέσει η χώρα μας στα «νύχια του ΔΝΤ»(Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Εξετάζουν έτσι σενάρια αποφυγής μιας τέτοιας εξέλιξης, που θα έπληττε καίρια το ευρώ.

  Οικουμενική κυβέρνηση
  Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται σενάρια συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων παρά το γεγονός ότι μια τέτοια προοπτική, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται να μην είναι δημοφιλής μεταξύ των Ελλήνων.
  Η αγωνία όμως για το μέλλον της εθνικής οικονομίας δίνει έδαφος σε επιμέρους κύκλους να επαναφέρουν σενάρια συγκυβέρνησης τα οποία όμως θα πρέπει να βρουν θετική ανταπόκριση και από τους κύριους διεκδικητές στην κούρσα της εξουσίας.
  Κάτι τέτοιο όμως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται…
  Πάντως, το 2009 βρίσκει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Ελληνικό Δημόσιο.
  Όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα θα προκύψει Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2009, όταν το Δημόσιο αναζητήσει κεφάλαια από την ήδη «στεγνή» διεθνή αγορά κεφαλαίων. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία θα αναζητούν να δανειστούν ποσά - ρεκόρ από την ίδια αγορά.

  Για την Ελλάδα τα ενδεχόμενα, τότε, θα είναι δύο:
  -Στην καλύτερη περίπτωση θα κληθεί να καταβάλει υψηλά επιτόκια.
  -Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο να μην μπορεί καν να βρει κεφάλαια.

  Εάν αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τότε η μόνη πηγή άντλησης κεφαλαίων είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και οι ίδιοι οι καταθέτες. Πρέπει να σημειώσουμε ακόμη ότι τα ελληνικά ομόλογα υπάρχει πιθανότητα να αγοραστούν και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα………

  Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ως εξαιρετικά απίθανο το σενάριο επιστροφής στη Δραχμή, που παρά τον αφελή ρομαντισμό ορισμένων θα σήμαινε καταστροφή της Ελλάδας και απόλυτη φτώχια για τους Έλληνες.
  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εάν ανταλλάσαμε σήμερα Ευρώ με Δραχμές η ισοτιμία θα ήταν 1 ευρώ προς 1851 δραχμές!

  Καλύτερα να μην σκέπτεται κανείς…
  zougla.gr/news.php?id=17517

 8. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 09:44:12

  Ήταν τότε και είναι σήμερα επίσημα 1 ευρώ προς 340.07 δραχμές!
  Πραγματικά είναι λες 1 ευρώ προς 1851 δραχμές!

  Είμαστε έλληνες η Greek??
  Κάτι ήξεραν οι ξένοι τότε φαίνεται και ανέλαβαν την διαπαιδαγώγηση μου !!

 9. t avatar
  t 21/12/2008 09:48:33

  Είμαστε European

 10. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 21/12/2008 09:53:17

  Νομίζω ότι γνωστοί λεβέντες της Ν.Δ. απέδειξαν στην πράξη ότι έχουν τις απαραίτητες περγαμηνές για να συγκυβερνήσουν με τα αντίστοιχα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί είχαμε τα βαρβάτα σκάνδαλα (π.χ Ομόλογα - Τσουπίδης) το τεχνικό σκέλος ανετέθη εκ προιμίου σε ξεχωριστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
  Κατά μία έννοια ο Ρουσσόπουλος έβλεπε πολύ πιό μακρυά από εμάς, έδωσε τις διαχειριστικές του εξετάσεις και επομένως είναι καθ΄ όλα έτοιμος για υπερκομματικός (μάλλον ακομματικός) Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  Η δυστυχία επομένως είναι ότι θα ξαναδούμε το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση δια του τρύκ, το μη χείρον βέλτιστο.

 11. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 09:56:22

  t-Γι αυτό μας λες Οικουμενική κυβέρνηση την θυμάμαι το 1989 τότε «μας έσωσε όλους» αυτό θυμούνται ο στο ΠΑΣΟΚ και o Πάγκαλος σάλταρε .

 12. J.E.L avatar
  J.E.L 21/12/2008 10:08:44

  Τι παει να πει υπουργοι κοινης αποδοχης??Αυτα ειναι ανοησιες που προερχονται απο τα λαμογια μεαλοεκδοτες για να ελεγχουν το πολιτικο παιχνιδι και να υπερασπιζονται τα συμφεροντα τους και βρισκονται κατι τυποι σαν τον Βερελη και Παγκαλο για να τα πουλησουν στον κοσμο.Η ανοησια κυριοι εχει και τα ορια της.Δεν τρωει πια αυτα ο λαος ΑΝΟΗΤΟΙ!!

 13. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 10:13:32

  Τουλάχιστον ας πάνε σε κανένα εντατικό φροντιστήριο ξεκινώντας και μελετήσουν τον Κοπέρνικο και Thomas Gresham

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 10:20:37

  το άρθρο του Σημίτη στην Κ, τον πάτε δεν τον πάτε, δεν λέει ψέματα... Ούτε παραποιεί την πραγματικότητα. Είναι θέμα αισθητικής: προτιμάμε να μας το λέει ο Σημίτης ή κάποιος υπάλληλος της Μέρκελ;

  Τα περί «κοινής αποδοχής» και «συγκυβέρνησης» είναι προϊδεασμός για τα δύσκολα που αρνούμαστε να δούμε κατάματα. Δεν νομίζω ότι το Πασόκ έχει καμία όρεξη να συγκυβερνά... Το κεφάλαιο (και ίσως και ο κόσμος) βιάζεται να δουν κάτι να κουνιέται. Πείτε το διαπλοκή, πείτε το μπανάνα, περί αυτού πρόκειται

 15. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 21/12/2008 10:34:04

  τα γεγονότα εχουν και την ευχάριστη πλευρά τους. Να βλέπεις φωστήρες να μη μπορούν να αρθρώσουν λέξη...

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 10:38:37

  ΣΟΒΟΚΑΗ
  οι φωστήρες, το μόνο που ξέρουν είναι πως να γεμίζουν την άπατη κοιλιά τους. Μακάρι να μπορούσαν να μας τιμήσουν και με λίγα έργα.

 17. Xase avatar
  Xase 21/12/2008 10:39:04

  Ο καθενας απο τους πολιτικους που αναφερεις λεει τα δικα του. Οτι συμφερει δηλ. στο κομμα του.
  Πως λεμε, 12 αποστολοι ο καθενας με τον πονο του. Οταν θαρθει εκεινη η ωρα ολα θα αλλαξουν με το μαγικο ραβδακι των καναλαρχων και των αλλων διαπλεκομενων. Αυτη την στιγμη γινεται πολεμος χαρακωματων, για το ποιος δηλ. θα εχει το πλεονεκτημα οταν θαρθει η ωρα της συγκυβερνησης.

 18. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 10:43:38

  archaeopteryx- ""ο Σημίτης δεν λέει ψέματα"" (?) σου θυμίζω ότι όταν έφυγε και παρέδωσε το δαχτυλίδι στον ΓΑΠ δια πηδήματος δεν απολογήθηκε στον λαό που τον ψήφισε και τίμησε.

 19. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 10:57:47

  archaeopteryx- Συγγνώμη για την άμεση απάντηση αλλά γνωρίζεις πολλά περισσότερα από μένα και το αποδεικνύεις καθημερινά . Προσωπικά ο "Κύριος" αυτός ανήκει στην δημοκρατία της οικογενειοκρατίας (έπαιξε το ρόλο του σφονδύλου και απέτυχε παταγωδώς σε όλα ),να υπενθυμίσω μόνο την λεγόμενη «Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας» το 1999 για τα αποτελέσματα ιδιαίτερα εσύ προσωπικά ανησυχείς έντονα .

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 11:00:18

  άτακτε,

  δεν είμαι τόσο κοντά στα πράγματα για να ξέρω λεπτομέρειες, και ειδικά ΓΙΑΤΙ παραιτήθηκε ο Σημίτης.

  Μία εκδοχή ήταν ότι εκβιαζόταν από αυτούς τους διαπλεκόμενους που διαχειριζόταν. Μία άλλη εκδοχή είναι ότι του είχε ξεφύγει η απάτη από στελέχη και υπουργάρες που είχαν ξεσαλώσει.

  Αυτό που ξέρω, είναι ότι αρκετοί επιχειρηματίες αναστέναξαν με ανακούφιση όταν ήρθε ο ΚΚ ο β' και οι ίδιοι επιχειρηματίες, 1 χρόνο αργότερα «έβριζαν» τον Σημίτη επειδή ...παραιτήθηκε!

  Στην ίδια την ΔΕΗ... Όχι ότι επί Σημίτη δεν έιχε τριγμούς, αλλά την ΔΕΗ άρχισαν να την διαλύουν επί Μητσοτάκη και συνεχίζουν επί ΚΚ του β'.

  Το δίλημμα θα συνεχίζεται: Ροκάνισμα από εγχώριους ή φάγωμα από ξένους. Αυτό δεν έιναι το «πολιτικό» δίλημμα;

 21. tony avatar
  tony 21/12/2008 11:03:17

  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εάν ανταλλάσαμε σήμερα Ευρώ με Δραχμές η ισοτιμία θα ήταν 1 ευρώ προς 1851 δραχμές!
  -Εαν είναι αλήθεια που πολύ φοβάμαι πως ναι εαν λειπουν 1500 δρχ. απο κάθε ευρώ τότε τα πράγματα ειναι πολύ σοβαρότερα από οτι νομίζουμε.Εαν βγει τέτοιος σκελετός από την ντουλάπα,και τά εγγόνια μας να φάει δεν θα χορτάσει.Δεν εχουμε τόσες κόρες να πουλήσουμε,όπως οι ΟΥΚΡΑΝΟΙ,και ολη την Ελλάδα να φυτέψουμαι ναρκωτικά ΠΆΛΛΙ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ.Και αυτο δεν ειναι το πρόβλημα.Που να δείτε τι σκελετους εχουν στις ντουλάπες τους οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι.Η μονη λυση για την παγκοσμια οικονομιά?????????

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 11:03:22

  βέβαια, τα λέω αυτά που λέω και δαγκώνομαι... Ο Σκαραμαγκάς «πουλήθηκε» στην HDW εν αγνοία του Σημίτη; Ή ήταν αναγκάια συναλλαγή; Πρέπει να είσαι πολύ βαθειά για να ξέρεις τέτοια... Δεν είμαι.

 23. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 11:05:14

  Σε προηγούμενο post γράφτηκε ότι το spread των ομολόγων τον περασμένο Μαϊο ήταν 130 ή 140 και αυτό μας είχε περίπου ...εκτός ευρωζώνης! Με 250;;; Δεν χαίρομαι, απλά αναρωτιέμαι από που θα μου έρθει.

 24. J.E.L avatar
  J.E.L 21/12/2008 11:17:10

  Εκεινη η μπαρουφα απογραφη του Αλογοσκουφη του 2004 τιεγινε.Μπορει να μας πει οΑλογοσκουφης τι θα γινει τωρα που θα χρειασθει να γινει απογραφη της...απογραφης??Πιθανον να μη μας πανε στο ΔΝΤ αλλα θα γινει σιγουρα εμμεσα μεσω της ΕΕ και αυτοι θα μας το σερβιρουν σαν επιτυχια!!!Χαλι μαυρο!!

 25. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 11:22:53

  πρωσοπικα Το δίλημμα : Ροκάνισμα από εγχώριους π.χ. Τακης Α ή φάγωμα από ξένους ....το εχω ξεπερασει ευτηχος την ημερα γεννησεις μου .
  το δικο μου ερωτημα ειναι γιατι να μας ροκανιζουν οι εγχωριοι η να μας φανε η ξενοι?

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 11:28:25

  άτακτε,
  γιατί μας διαφεντεύουν πουλημένοι κατσικοκλέφτες από το 1821, δυστυχώς (ίσως και από πιο παλιά, δεν ξέρω)

 27. xxx- avatar
  xxx- 21/12/2008 11:32:18

  H οικονομική κατάσταση είναι δεδομένη.Μέτρα θα παρθούν.Το ζήτημα είναι προς ποιά κατεύθυνση???Με ποιά αναλογία???Τα κλεμμένα θα επιστραφούν??Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι??Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ή είσαι με το 20% που πάντα έχει χαρισματικές ρυθμίσεις και παλεύει να κρατήσει τα κεκτημένα ή με το 80% που ζητά δίκαια κατανομή!!Τα ψέματα και οι αερολογίες τελείωσαν!!!!

 28. donaE avatar
  donaE 21/12/2008 11:37:23

  @ 25 Κατα τον δουλο και ο αφεντης.Μηπως αλλαξουν οι καινουργιοι που βγηκαν στους δρομους.

 29. osaperas avatar
  osaperas 21/12/2008 11:40:08

  "Δεν εχουμε τόσες κόρες να πουλήσουμε,όπως οι ΟΥΚΡΑΝΟΙ,και ολη την Ελλάδα να φυτέψουμε ναρκωτικά ΠΆΛΛΙ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ." γράφει ο Tony.

  Φτάνει Tony, φτάνει.

  -Εάν αυξήσουμε λίγο την παραγωγή ναρκωτικών (τα αδέλφια μας στη Πελοπόννηση και τη Κρήτη ας δουλέψουν παραπάνω)
  -Εάν ανεβάσουμε λίγο την ποσότητα και την ποιότητα στο τράφικινγκ (καλύτερη συνεργασία με τη ρώσικη μαφία)
  -Εάν ο αδούλωτος κρητικός λαός μεγαλώσει το εμπόριο όπλων(το οποίο είναι σταθερα μέτριο τα τελευταία χρόνια επειδή βαριούνται οι δικοί μας)
  -Εάν βοήθήσουν λίγο περισσότερο οι τράπεζες(με το να χαμηλώσουνμε τις μίζες τους) στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος για τους ξένους μεγαλοαπατεώες

  τότε μπορεί να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για αυτόν εδώ τον τόπο.

 30. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 11:43:05

  Είναι πολύ απλό διότι σε αυτών τον μαραμένο τόπο την ιστορία την έχουν καταγράψει μόνο οι νικητές ,και αυτοί ήταν πάντα οι ίδιοι ,τα παιδία τους ,τα εγγόνια του και τα σκυλια τους κλπ .
  Γι αυτό βλέπεις την ποιότητα τον βιβλίων στα σχολεία Δημοτικά ,Γυμνάσια .
  Χαρά μας η ευτυχία (?) σήμερα που μας πούλησαν το Ιντερνέτ και συζητάμε μεταξύ μας καλύτερα η χειρότερα .

 31. Παπαγεωργίου Ε avatar
  Παπαγεωργίου Ε 21/12/2008 11:50:22

  Παιδιά μια απορία! Όταν λέτε ότι 1€ = 1851 δρ. σημαίνει ότι εάν έως σήμερα είχαμε δραχμές και ο βασικός μισθός ήταν, περίπου 250.000 δραχμές (είμαι κουβαρντάς), με την είσοδό μας σε ευρώ ο βασικός βάσει αναλογίας θα διαμορφωνόταν στα 135€??? χαχαχαχα! Ή, μήπως εννοείται ότι εάν αύριο γυρίσουμε σε Δραχμούλες ένας που παίρνει βασικό 700 € επί 1851 θα πληρώνεται κοντά στο 1.300.000 δραχμές το μήνα? Που είναι το κακό? Είναι πληθωριστικό? Δεν το κατάλαβα..μια επεξήγηση, είμαι από τον ύπνο!
  Υ.Γ Οι 1500 δραχμές που αναφερει κάποιος φίλος που χάθηκαν?

 32. J.E.L avatar
  J.E.L 21/12/2008 11:58:40

  Ρε παιδια διαβασατε για την προσληψη του Νικοπολιδη σαν κηπουρου στον Δημο Κηφισιας???εχουν τρελλαθει εντελως???

 33. KRIMA avatar
  KRIMA 21/12/2008 12:01:36

  Αυτές οι δυνάμεις, της οργής με μεζούρα, της οργής που λεηλατεί θύματα και θύτες, της οργής που τελικά εξισώνει το αίμα του αθώου με τη δημαγωγική «σφαγή» του δολοφόνου, άφησαν ανοιχτή την πόρτα να μπουν στην πόλη οι βάρβαρες κουκούλες είτε ως νεο «Τούρκοι», είτε ως νεο «Ναζί». Δεν έχει σημασία η ταμπέλα, το αποτέλεσμα μετράει. Πυρπόλησαν, ερήμωσαν, εκβίασαν, γκρέμισαν. Εξόργισαν την πλειοψηφία των πολιτών που δεν θα πιάσουν ποτέ μια πέτρα για να σπάσουν τη τζαμαρία ενός μικρού μαγαζιού. Και το μέλλον φαίνεται πιο σκοτεινό μια και με αυτές τις κουκούλες, θέλουν οι καναλάρχες, να μας συγκυβερνήσουν Πασόκ και Σύριζα!
  Έπειτα από όλα αυτά θέλουν να μας πείσουν τα κανάλια και τα παπαγαλάκια τους, ότι όλα γίνονται αυθόρμητα, η φαντασία μας συνωμοτεί και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την «κοινωνική εξέγερση» του Σύριζα και των ναζί-κουκουλοφόρων του!!!
  Μας περνάνε για τόσο βλάκες και έχουν υπερεκτιμήσει αλαζονικά την εικονική τους ισχύ ή δεν έχουν καθόλου εκτιμήσει την οργή του κόσμου κατά της φασιστικής κουκούλας και των ΜΜΕ.

 34. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/12/2008 12:18:05

  Το 1851 είναι υπερβολικό.Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ η νέα δραχμή θα φάει μία υποτίμηση 30% και όχι 300%.Από εκεί και πέρα με την υποτίμηση ανεβαίνει και η ανταγωνιστικότητα των προιοντων.
  Το πρόβλημα είναι ότι το χρεος είναι πια σε ευρώ και θα πάει στο 150% σε νέες δραχμές,πράγμα που οδηγεί σε πολύ σκληρη λιτοτητα ενω καταρρακώνεται και το κύρος της ΕΕ.
  Αρα το πιθανότερο -αν φθάσουμε ως εκεί - είναι πιο αγρια επιτήρηση για να μείνουμε στο ευρω και υποχρεωτικές πλέον τομές με ιδιωτικοποιησεις.

 35. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 12:19:36

  και τι έχει μείνει για «ιδιωτικοποίηση»;

  η ΔΕΗ, οι παραλίες,...

 36. kanis avatar
  kanis 21/12/2008 12:21:59

  Οι παραλίες δεν ιδωτικοποιήθηκαν επί Σημίτη;
  (Βούλα, Βάρκιζα, Αλιμος, κλπ;)

 37. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 12:23:17

  http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/20/1608796.htm

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/12/2008 12:23:53

  @ archaeopteryx
  Εχει μείνει ο στρατός των 800.000 δημοσίων υπαλλήλων από δήμους ως υπεράριθμους στην ΕΡΤ.
  Εάν κάποιος έλθει με τσεκούρι για να κόψει και να εξυγιάνει θα βρει λύσεις.

 39. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 12:25:19

  είπαμε, φταίει ο Σημίτης! Η Βούλα; Νομίζω ένα κομάτι καταπάτησε ο Bo πολύ πριν τον Σημίτη, τα άλλα τα πήραν οι άλλοι Τοπικοι Μαφιόζοι. Δεν εννοώ τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις, εννοώ τα σχέδια του Σουφλιά για ξενοδοχεία και malls τουρκικών προδιαγραφών σε κάθε κάβο... Αλλά ο Σημίτης φταίει!

 40. Evros avatar
  Evros 21/12/2008 12:26:45

  Αυτό το έγραψα την Παρασκευή επιτρέψτε μου να το επαναλάβω
  Μπήκαμε σε λάθος δρόμο.
  Δρόμο που δεν έχει έξοδο.
  Και ξαχνουμε να βρούμε ποιός θα μπει μπροστά.
  ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

 41. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/12/2008 12:27:35

  Η αλήθεια; Το Δημόσιο είναι κατά 50% τουλάχιστον το ταμείο ανεργίας (θα έλεγα κατά 80%, αλλά άσε μέρες που είναι). Ψευδαίσθηση απασχόλησης. Πληρώνετε για «υπηρεσίες» και ξαναπληρώνετε για «διεκπεραιώσεις».

 42. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 12:33:57

  Evros – αφού όλο λέμε για πολίτευμα και μάλιστα δημοκρατία μια είναι η λύσει, δεν υπάρχουν αδιέξοδα σε αυτήν ,πρωτα για εμάς ,αλλά μόνο εκλογές!!! που φοβούνται ως κόκκινο πανί δίχως εξαίρεσει ολα τα διαπλεκόμουνα

 43. kanis avatar
  kanis 21/12/2008 12:34:25

  @37 Ψυχραιμία
  "Εχει μείνει ο στρατός των 800.000 δημοσίων υπαλλήλων από δήμους ως υπεράριθμους στην ΕΡΤ"..

  ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
  Ο αριθμός αυτός αποτελεί σχήμα λόγου, ή τεκμηριωμένο στοιχείο;
  Από ποιά χρονολογία υπολογίζεται η ...καταμέτρηση;

 44. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 12:43:18

  την ειδησει αυτην δεν διαβαζουν τα παιδια μας ???

  http://swell-swell.blogspot.com/2008/12/blog-post_20.html

 45. Evros avatar
  Evros 21/12/2008 12:46:30

  Δυστυχώς ο τρόπος ζωής μας είναι υπερτιμημένος κατά 30%.
  Ξέρεται κανέναν που μπορεί να πάρει μέτρα που να υποτιμήσουν την ποιότητα της ζωής μας κατά 30%;
  Με τον Σημίτη δεχθήκαμε την μείωση του 15% για να μπούμε στην ΟΝΕ.
  Ποιο στόχο να βάλεις στους Έλληνες;
  Όταν η κατάσταση είναι ο κλέψας του κλέψαντος πως θα πείσεις του Έλληνες ότι θα πρέπει να δεχθούν υποβάθμιση της ζωής τους;
  Ποιος τολμάει να πει την αλήθεια στον Λαό;

 46. xxx- avatar
  xxx- 21/12/2008 12:48:18

  archeopteryx: Τουρκία θέλουν να μας κάνουν!Εγώ λέω το 80% που τους ενοχλεί να μας ρίξουν στη θάλασσα,να απαλλαγούν ή να τους σκουπίζουμε τα παπούτσια!!!Ας βάλλουν κι ένα μπάτσο να μας ακολουθεί για να λύσουν την ανεργία!!

 47. Evros avatar
  Evros 21/12/2008 12:50:37

  ataktos
  σωστά εκλογές. Αλλά δεν βλέπω και απο τις άλλες πλευρές κάτι που να μου δίνει ελπίδα. Ξεμίναμε και απο ελπίδες.

 48. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/12/2008 12:51:53

  @ Kanis
  Φυσικά και υπάρχει ο αριθμός αυτός -άλλοι λένε και για 1 εκατομμύριο.Δεν είναι απλό ταμείο ανεργίας όπως γράφει ο αρχαιοπτέρυξ γιατί δε νοείται ταμείο ανεργίας με ασπολαβές μεγαλύτερες από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
  Ο στενός δημοσιος τομέας -τα υπουργεία δηλ. - έχει σχεδόν 300.000 ,από αυτούς 200.000 είναι δάσκαλοι και καθηγητές που παιζουν τους φρουρους των καταλήψεων.Αν αρχίσεις με δημοτικές επιχειρήσεις,επιχορηγούμενα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ κλπ ο αριθμός ανεβαίνει κατά πολύ.

 49. miamar avatar
  miamar 21/12/2008 12:54:26

  Παιδιά τελευταία πληροφορία.
  Ο καραμανλής παραδένει την εξουσία μόνο στον Βενιζέλο!!

 50. kanis avatar
  kanis 21/12/2008 13:00:54

  @ψυχραιμία
  Αν μιλάς γενικότερα, κατανοητό. Ο συσχετισμός με την ΕΡΤ με εντυπωσίασε.
  Την ανάληψη, όμως, της ευθύνης δημοσιοποίησης και καταγγελίας μιάς τέτοιας λίστας αργομίσθων, καμμιά κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει. Υποθέτω, ότι περιορίζεται στο να την επαυξάνει...!
  Αραγε, ποιά κυβέρνηση εχει το μικρότερο ρεκόρ ανατροφοδότησης της λίστας;

 51. kanis avatar
  kanis 21/12/2008 13:01:36

  @47
  ...τον Ελευθέριο; Μα έχει πεθάνει!

 52. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 13:04:04

  Evros – όταν λες Ξεμίναμε και απο ελπίδες.. παρακαλώ σκέψου το σήμερα τα παιδία στους δρόμους ξεκίνησαν ακριβός διότι τους κόψαμε και κάψανε της ελπίδες .Άρα με την στάση σου κόψε της ελπίδες στα διαπλεκόμουνα σου γύρο-γύρο

 53. t avatar
  t 21/12/2008 13:16:39

  "Οι επαναστάτες του Φραπέ.."

  Άρθρο του
  κ.Α.Ανδριανόπουλου.

  Κάθε χρόνο σχολεία καταλαμβάνονται και πανεπιστήμια «απεργούν», με στόχο να μην αλλάξει απολύτως τίποτε…..

  Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ανυπεράσπιστη στο έλεος των διαθέσεων βίαιων αμφισβητιών του γλυκού νερού. Που αγουροξυπνημένοι κατά το μεσημέρι πίνουν το φραπεδάκι που τους ετοιμάζει η μαμά……..

  Κι’ αν τελικά είχε εφαρμοσθεί ο νόμος για τους δημόσιους υπάλληλους καθηγητές του ΣΥΝ που και απεργούσαν και …δεν απεργούσαν. Δηλαδή εισέπρατταν, ενώ δεν δούλευαν, κανονικά τους μισθούς τους. Αν, σε τελευταία ανάλυση, εφαρμόζονταν δίχως εξαίρεση οι διατάξεις του ποινικού κώδικα περί επιμέλειας ανηλίκων. Κι αν είχε πρωτίστως παταχθεί η δημόσια διαφθορά, η ρεμούλα και η άνιση εφαρμογή των νόμων. Βέβαια, αν είχαν όλα αυτά γίνει δεν θα είχαμε το τραγικό θάνατο στα Εξάρχεια. Και δεν θα είχαμε τις διαδηλώσεις…

  Γιατί οι εισαγγελικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τις διαθέσιμες δεκάδες φωτογραφίες και εικόνες βίντεο για τον εντοπισμό, σύλληψη και παραπομπή των αλητών με τις πέτρες, τα στυλάρια και τις βόμβες Μολότωφ;

  Τι ακριβώς φοβούνται πως θα ανακαλύψουν οι αρχές; Μήπως τους καλοαναθρεμένους γόνους γνωστών οικογενειών……..;

  ΥΓ Με το ΚΚΕ οι ιδεολογικές μου διαφορές είναι αβυσσαλέες. Εκτιμώ όμως την ευθύτητα των πολιτικών του θέσεων καθ’ όσον αφορά την παρούσα κρίση και την διαπίστωση στελεχών του πως επανάσταση με κουκούλες αποτελεί φαρσοκωμωδία.

  greece-salonika.blogspot.com/

 54. xxx- avatar
  xxx- 21/12/2008 13:17:18

  Οι 200.000 στοιβαγμένοι στα κακέκτυπα κτήρια που λέγονται σχολεία ,γλείφοντας ένα κόκκαλο και φυτοζωόντας χωρίς βοήθεια,έλεγχο,αξειοκρατία και ισοπεδωμένα τα πάντα,παίζουν το ρόλο τους.Διαφορετικά το κράτος έπρεπε να δώσει, πολλαπλάσια χρήματα για την εκπαίδευση ,ώστε να λειτουργεί αξιοπρεπώς.Έτσι τους βουλώνει το στόμα,μιλά για μικρότερη ανεργία και προωθεί την ιδιωτική εκπαίδευση,μετακυλίοντας στην πρώτη μερικά στην δεύτερη ολοκληρωτικά το κόστος στην οικογένεια!!Ξέρουν αυτοί,τι κάνουν!!!!Εκτός αν επιθυμείς να πάρουν μπλοκάκι γιατί εκεί πάνε ή να σπουδάζουν μόνο το 20%.....!!!!!

 55. xxx- avatar
  xxx- 21/12/2008 13:19:12

  @46Ψυχραιμια

 56. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 13:30:04

  t- αν τα παιδία είναι “Οι επαναστάτες του Φραπέ..” τότε ο Κύριος αυτός είναι ιδεολόγος του κώλου και όχι του φιλελευθερισμού, απλά βλάξ που γεμίζει τα blog και εφημερίδες με τα μασσαλια του –και αυτή είναι η τραγωδία τους (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) .δεν τον είχαν βολεμένο τόσα χρόνια ??? .

 57. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 13:33:02

  Τώρα δεν τον έχουν εισηγητή (άρα έμμισθο!!) στα διάφορα ανοιχτά Πανεπιστήμια ανα της επικρατείας

 58. Evros avatar
  Evros 21/12/2008 13:38:39

  ataktos
  Γύρισα πίσω πιστεύοντας ότι είναι ευκολότερα τα πράγματα. Αλλά είμαι τραγικά μόνος. Βρες το ecodomima.blogspot.com για να μέρος της προσπάθειας που κάνω. Την Παρασκευή μίλησα σε ένα γυμνάσιο (τρίτη τάξη δηλαδή δεκαπεντάχρονα) για τα θέματα του περιβάλλοντος (περιβαλλοντολογικές ομάδες) και τα παιδιά με ρώτησαν: Εμείς τι φταίμε; Παραλίγο να κλάψω. Η απάντηση μου ήταν ότι δεν φταις εμείς φταίμε αλλά εσείς θα πληρώσετε την ζημιά. Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να είμαι ειλικρινείς μαζί τους και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Αυτό όμως που δεν βλέπω είναι οι πολιτικο που παίρνουν αποφάσεις δεν είναι κανένας ειλικρινής.

 59. KaryID avatar
  KaryID 21/12/2008 13:47:27

  ο κος αυτός με τις παγκόσμιες πετρελαϊκές συμβουλευτικές δουλειές έχει φάει μεγάλο κόλλημα παρόλα αυτά με την Ελλάδα, τι θες άνθρωπέ μου και ασχολείσαι με μας, αφού έχεις αναχθεί σε άλλα επίπεδα τώρα ...

 60. KaryID avatar
  KaryID 21/12/2008 13:48:38

  ο αριθμός 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι μου φαίνεται αισιόδοξα χαμηλός, μήπως κοντεύουν τα 2 εκατομμύρια;

 61. oktapus avatar
  oktapus 21/12/2008 13:51:22

  To διορισμο του κ. Κλωτσοσκουφη στο δημοσιο διαβασα κι εγω στη Ζουγκλα και εμεινα αφωνη.
  Οι τεμπεληδες καλοθελητες του δημοσιου αυξανονται στη λιστα της ντροπης, συμπαρασυροντας το πλοιο ολο και πιο στα βαθεια.
  Η αποφραδα μερα κεντα σε αζουρ τις φουσκες της.
  Σε λιγες βδομαδες μας ειπαν πως θα' χουμε ναυαγιο.
  Ακομα το πληρωμα σε φρακο λουκ σερβιρει στα τζετ σετ τα τελευταιο σεκτ μεσα σε ψηλολιγνα κρυσταλινα παρηγοριας ποτηρια.
  Μαζι στην καθοδο θα ειναι και ο ασυμμετρος πλουτος για τον οποιο αχος πολυς ακουγεται....

 62. KaryID avatar
  KaryID 21/12/2008 14:03:38

  Λάρα;

 63. KaryID avatar
  KaryID 21/12/2008 14:12:25

  δεν ξέρω, μου θυμίζει το γράψιμο της Λάρας που μου αρέσει γιατί έχει ποιητικότητα, ειρωνία, εύστροφη, και έχει χαθεί τελευταία

 64. osaperas avatar
  osaperas 21/12/2008 14:24:46

  Ο τελευταίος που είχε πάρει σοβαρά τον Ανδριανόπουλο ήταν πριν από μερικά χρόνια ο ΓΑΠ. Και το πληρώνει αυτό (και κάποια άλλα φυσικά) ακόμη μέχρι σήμερα.

 65. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 21/12/2008 14:30:39

  Δεν ξερω αν θα περασει το μηνυμα, γιατι τα 4 απο τα 5 που γραφω, μου τα τρωει κατ ευθειαν.
  Για τα Σχολεια, οι πιο πολλοι,δεν εχετε ασχοληθει,και αρα,δεν εχετε ιδεαν.
  Αφηστε λοιπον τους λαικισμους, και ακουστε και κανεναν που εφαγε τη ζωη του εκει μεσα και κατι παραπανω ξερει.
  Τα Σχολεια, και παλια δεν ειχανε λεφτα,αλλα μπουρδελα,δεν ητανε οπως τωρα.Και αυτο, γιατι αυτοι που πηγαινανε εκει,ειχανε το γνωθι σ αυτον,και δεν φορτωνανε τις δικες τους μαλακιες και μειονεξιες στους αλλους και στο συστημα.
  Ο συμμαθητης μου ο Ματαραγκας,καλη του ωρα αν ζει, οταν εμεινε στην ιδια ταξη, στην Τριτη Γυμνασιου,παλαια πεμπτη,ειπε στην "Γαλλιδα" που τον ρωτησε.
  Την πατησα κυρια.Πηγαινετε να ρωτησετε σημερα ,αν βρειτε βεβαια κανεναν,γιατι ολοι προβιβαζονται,το ιδιο.
  Θα σας πει αμεσως και δυνατα,"με κοψανε".
  Καταλαβαινετε τη διαφορα στη νοοτροπια; Ετσι ερχεται σε συμφωνια με αυτα που ειπε παραπανω, ο Γερμανος ειδικος, που εκανε σχολια για την κριση στην Ελλαδα,αυτες τις μερες.
  Δεν παραδεχομαστε οτι ειμαστε κι εμεις μερος του προβληματος, και αρνουμεθα να δεχτουμε μετρα, που θα μας βγαζουν απο το αδιεξοδο,εκτος και αν τα πληρωσουν οι αλλοι,η το απροσωπο κρατος.
  Τα Σχολεια, παιρνουν λεφτα απο το κρατος, αλλα τουλαχιστον τα Λυκεια, τα σκορπανε καθε χρονο, στο να επισκευαζουν τις ζημιες που τους κανουν τα καμαρια σας, με τις παραδοσιακες καταληψεις προ των Χριστουγεννων.
  Στο δικο μου το Σχολειο, που ημουν επι 24 χρονια, καθε χρονο, πληρωνε η σχολικη εφορια απιστευτα ποσα γι αυτο το σκοπο.
  Και κατι αλλο.
  Πριν απο το αληστου μνημης πασοκ,που δυστυχως κι εγω το ψηφιζα,λογω αλλεργιας προς τους αλλους, υπηρχαν οι εξετασεις,απο το Γυμνασιο στο Λυκειο.Εκει, περναγαν οσοι ηξεραν αυτα που επρεπε να ξερουν, και οι υπολοιποι κοβονταν ,και ετσι εψαχναν να βρουνε μια δουλει που να μπορουν να την κανουν, και τοτε αφου πρωτα μαθητευαν, αρχιζαν μετα και μονοι τους.
  Ετσι δουλευε το μαγαζι και μια χαρα τα πηγαινε.
  Το 81,ο Βερυβακης, σε μια εξαρση βλακειας και λαικισμου, τις κατηργησε.Ετσι ολοι, νηστευσαντες και μη, ανεβηκαν στο Λυκειο.Και αο κει, αφου κανεις δεν κοβεται πλεον, σπρωχνοντας και λιγο, πηγαν και στην 3βαθμια.
  Αυτη,μαζεψε πλεον λεφουσια, ου ουτε να βαλει σε αιθουσες μπορει, λογω του υψηλου κοστους, ουτε και εχει τι να τους κανει, αφου δεν υπαρχει κανενας σχεδιασμος για το θα γινει μετα.Φτιαχνουμε τμηματα στα χαρτια, και τα μοιραζουμε ανα την επικρατεια,για να κονομησουν και οι βλαχοι,στιβοντας ετσι τους "πλουσιους" των πολεων.
  Και τωρα ερχεσαι εσυ, και μας λες διαφορα.
  Και γιατι παρακαλω,ζητας και τα ρεστα απο τους εστω ανεγκεφαλους ολιτικαντηδες, οτι δε βρισκουν δουλεια στο καμαρι σου,που τελειωσε τη Χ βοιδοσχολη;Ρωτησες πρωτα τι προοπτικες εχει η ειδικοτητα που διαλεξε;Πηγες να του κανεις επαγγελματικο προσανατολισμο,για να δεις τι μπορει να κανει,και οχι ο,τι θελει;
  Μη ζητας λοιπον παντα απο τους αλλους να κανουν κατι για σενα,αμα δεν κανεις εσυ πολλα για τον εαυτο σου.
  Και κατι τελευταιο.Σε καιρους κρισεως κι ανεργιας,δουλεια και καλα λεφτα, παιρνουν οι καλυτεροι.Παντα.Οι μετριοι, θα υποφερουν,και καμια φασαρια, δε θα τους δωσει να φανε.Ισα ισα,θα τους παρει κι απο αυτο που εχουν.

 66. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 21/12/2008 14:42:27

  @Προβοκάτορα,
  Παλιά έλεγαν "φωνή βοώντος εν τη ερήμω". Έτσι και σήμερα. Αναρωτιέμαι, είσαι ο μόνος που βλέπει αυτές τις διαφορές αλλά και τις γράφει;
  Οι περισσότεροι δυστυχώς, για εμένα, χάνονται στις πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικές αναλύσεις λες και δεν κρύβεται από πίσω από όλα τα καλά και τα άσχημα ο ίδιος ο άνθρωπος. Λες και το σύστημα που όλοι κατηγορούνε το έφτιαξαν οι νεφελίμ του Λιακόπουλου.
  Λες και δεν χάσαμε εμείς τις αξίες μας, αλλά απλά εξατμίστηκαν. Λες και δεν παραδώσαμε εμείς τις αρχές μας αλλά μας τις πήρανε με αντάλλαγμα την πρόοδο και την τεχνολογία. Λές και το σάπιο κράτος που έχουμε είναι αποτέλεσμα των απέραντων συνομωσιών που μας κατατρέχουν.
  It takes two to...tango.

 67. ataktos avatar
  ataktos 21/12/2008 14:59:39

  ο νοών...νοείτω-Αυτά που λες πάνω κάτω όλοι εδώ συμφωνούμε προσοχη!!!
  Προσωπικά δεν δέχομαι και δεν συμφωνώ με την ομαδική ευθύνη .
  έχω όνομα και επίθετο .

 68. kanis avatar
  kanis 21/12/2008 15:00:25

  To 1991 δημοσιογράφος αναρωτιόταν...:
  "Τι να δεχτώ, την αργομισθία στην ΕΡΤ ή στην Ρηγίλλης; Μου είπαν να διαλέξω, αλλά δεν ξέρω ΤΙ...! Μπά, θα πάρω την αργομισθία στην ΕΡΤ: έχει και δωρεάν πάρκινγκ, όταν θα πάω να εισπράξω τον...μισθό μου!"

 69. tony avatar
  tony 21/12/2008 15:12:10

  τότε μπορεί να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για αυτόν εδώ τον τόπο
  δυστυχώς αδέλφια μου η ανομβρία μας χαλάει τις σοδειές οι Ευρωπαίοι πηδάνε λιγότερο,και οι Αφρικανοί αγοράζουν λιγότερα όπλα.Σοβαρά υπάρχει πρόβλημα.

 70. KaryID avatar
  KaryID 21/12/2008 16:37:47

  @Oktapus: τώρα είδα το σχόλιό σου για τις αποζημιώσεις, χτες δεν το είδα -->

 71. oktapus avatar
  oktapus 21/12/2008 16:55:03

  Karry ID

  Μπορει καμια φορα να ξεμενει κανεις απο λεφτα, αλλα απο ονομα ποτε.
  Αυτο που μετραει στ' ονομα ειναι το ιχνος απ'τ' αρωμα,
  που αφηνει να διαχεει ξοπισω στο ακουσμα μες της Βαβελ την ταραχη.

 72. www.politonsymaxia.gr avatar
  www.politonsymaxia.gr 21/12/2008 16:55:17

  Δεν παει αλλο οχι μονο με τηΝΔ αλλα και με το πολιτικο νταβατζιλικι των μεγαλοεκδοτων και των««εθνικων» εργολαβων αυτο ειναι το μειζον δημοκρατικο προβλημα της χωρας και δυστυχως ολοι σφυριζουν αδιαφορα ακομη και τα κομματα της Αριστερας οταν προκειται να πουνε τα πραγματα με το ονομα τους φοβος η ασυλια απεναντι στις πεντε οικογενειες -ακριδες που διαφεντευουν τον τοπο

 73. KaryID avatar
  KaryID 21/12/2008 17:01:14

  Γειά σου ρε Oktapus, σε παραδέχομαι πάντως.

 74. KaryID avatar
  KaryID 21/12/2008 17:12:30

  @Oktapus: Με τις ιταλικές αποζημιώσεις όμως δεν έγινε το ίδιο. εκεί δεν είχαμε πρόσφατα μια υπέρ της Ελλάδας απόφαση;

 75. oktapus avatar
  oktapus 21/12/2008 17:18:52

  Ειχαμε ναι, αλλα τι απογινε δε γραφτηκε.
  Εκτος κι αν καθε φορα θα πρεπει την ενημερωση μας να αντλουμε απο τον ξενο τυπο, αφου ο δικος μας αρκειται να ζυμωνει, ο,τι του δινουν.

 76. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 21/12/2008 17:28:23

  Το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ κρατούσαν σιγή ιχθύος και τα αποτελέσματα τους δικαίωναν…. Μέχρι που άνοιξαν το στόμα τους οι Βερελής και Πάγκαλος;….. εκτός και αν λειτουργούν ως «λαγοί»…… «Λαγοί» σημαίνει προπομποί……

  Και τι μας είπαν οι εν λόγω κύριοι;..... Απαιτείται να βρεθεί υπερκομματικός υπουργός εθνικής οικονομίας...... κούνια που τους κούναγε.....

  Δηλαδή η οικονομία της χώρας είναι θέμα προσώπου;...... Όχι κύριοι, θέμα πολιτικής είναι...... Αλλά η κρίση οδηγεί σε παράκρουση και στην αναζήτηση τρόπων για να επιβιώσει το ασθμαίνων κομματικό σύστημα. Όσο προχωρά ο καιρός και τα φαινόμενα της κρίσης θα εντείνονται τόσο θα εμφανίζονται εντονότερα τα σενάρια για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, ή μεγάλου συνασπισμού μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων, ώστε να ξορκιστεί η πιθανότητα εντονότερης λαϊκής παρέμβασης στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα.....

  Στρατιωτάκια τους έχει τους βουλευτές του ο πρωθυπουργός ενόψει του αναμενόμενου ανασχηματισμού…. Το τι έχει ακουστεί κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού δεν περιγράφεται…. Όλοι βασιλικότεροι του βασιλέως….. μετά τον ανασχηματισμό θα τα «ξαναπούμε»……  Λαζόπουλος : Τι κοινό έχουν οι βουλευτές με τους κουκουλοφόρους;…… ποτέ δεν τους πιάνει κανείς…..

 77. oktapus avatar
  oktapus 21/12/2008 17:35:54

  Αχ Ατακτε

  Ακομη δεν καταλαβες οτι κανεις τους δεν εχει οραμα, αλλα και στερουνται κι αυτου ακομη του ελαχιστου ταλεντου διαχειρησης αυτης της χωρας.
  Τη ψηφο εμαθαν να κυνηγουν μονο για ικανοποιηση στα φιλοδοξα βιτσια τους, τον πολυτελη βιο, τα Γουελνες, Σπα και το λαο να Ξεσπα σε κλαματα και εγερσεις.
  Ο μισθος να πεφτει καθε μηνα κι ας ειναι δανεικος
  απο τα Γκουτσι της παγκοσμιοποιησης με τοκους πανω στα επιτοκια των εντοκων παλιων και καινουριων φορεμενων ηδη σκουφων.

 78. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 21/12/2008 23:14:29

  Ακου φιλε.
  Η ιστορια με την συγκυβερνηση, μπορει να φαινεται ετσι, αλλα δειχνει την τραγωδια που υπαρχει στο πολιτικο συστημα, που φουσκωσε τοσα χρονια, ενα μπαλονι υποσχεσεων και καλοπερασης, και ηλθε η ωρα να πει την αληθεια στον κοσμο.
  Και πως να την πει, και ποιος να την πει και με τι μουτρα.
  Ποιος να βγει και να πει, οτι ως εδω ηταν, και τερμα,τα κεφαλια μεσα,οταν ξερει οτι στη γωνια, περιμενουν οι αλλοι της παρεας, ο καθενας απο το δικο του κακοριζικο μαγαζι,με το ντουφεκι ανα χειρας,ετοιμοι να τους στησουν στον τοιχο, εστω και αν ξερουν, οτι εχει δικηο;
  Οταν ο Γιαννιτσης, πηγε να περασει το νομο για το ασφαλιστικο, δεν ηξεραν ολοι οτι ειχε δικηο; Το ηξεραν. Αλλα κανανε σαν τρελλοι, να τον φανε ζωντανο, και ετσι χαθηκε και αυτη η ευκαιρια.Να δω τωρα, που θα αναγκαστουμε απο κανα ΔΝΤ να το αλλαξουμε, τι θα πουν και τι θα κανουν.
  Και θα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα οταν θα γινει αυτο.
  Και οταν ο Μανος, πηγε να κανει διαφορα τοτε, που ηταν υπουργος, τον αφησαν να προχωρησει; Οχι βεβαια.Ουτε το νομο για τα γκαραζ δεν τον αφησαν να περασει.
  Τι συζηταμε τωρα;

 79. xxx- avatar
  xxx- 21/12/2008 23:33:46

  Γιατί ρε φίλε το πρόβλημα να είναι στις ασφαλιστικές εισφορές αυτών που τις πλήρωναν και όχι σε αυτών που δεν τις κατέβαλαν και οι χαρισματικές ρυθμίσεις δούλευαν κατά συρροήν???Προβοκάτωρ όνομα και πράγμα!!!!Όσο για τα θέματα της παιδείας που αναφέρεσαι και τώρα τα είδα,αν εσύ έκανες στην εκπαίδευση ,τότε εγώ είμαι ο πάπας της Ρώμης!!αφεταίρου μιλάς για 50 χρόνια πριν και για συνθήκες του παππού μου.Σήμερα αν κατάλαβες είναι 2008 και χρειάζονται ώρες για την ανάλυσή του ,που από αυτά που γράφεις ούτε από έξω δεν έχεις περάσει ή όταν πήγαινες ,γιατί είχες φράγκα κι άλλοι που δεν είχαν δούλευαν,κοίταζες τους τοίχους!!!!Άκου να τους στείλουν επαγγελματικό προσανατολισμό,...ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!

 80. xxx- avatar
  xxx- 21/12/2008 23:35:47

  @προβοκατωρ αναφέρομαι

 81. xxx- avatar
  xxx- 21/12/2008 23:41:15

  @82 πήγες να ακούσεις τον αρχηγό????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.