#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2012 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεταιΑρκετοί ισχυρίζονται ότι οι επικείμενες εκλογές είναι το άνοιγμα της βαλβίδας εκτόνωσης της οργής του λαού για το πολιτικό προσωπικό που μας έβαλε στο τρένο της χρεοκοπίας. Μπάς και προλάβουν με τη συμπίεση του χρόνου να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολιτικοί μπαχαλάκηδες. Πιθανόν και να έχουν δίκαιο. Έχει όμως καμία σημασία; Αν το παθογενές μέρος του συστήματος ανοίγει βαλβίδες και καπάκια από χύτρες για να μην σκάσει και πάει στον αγύριστο είναι άμυνα αυτοσυντήρησης. Μάχη επιβίωσης του χθές απέναντι στο αύριο. Κατανοητό και θεμιτό.

Αυτό άλλωστε είναι το διακύβευμα της κάλπης. Αυτή είναι και η δική σου ευκαιρία ψηφοφόρε. Εσύ ψηφίζεις και προσδίδεις σημασία και αξία στην ψήφο σου. Εκτονώσου. Βγάλε την οργή σου. Αφού πρώτα όμως σκεφτείς. Διότι δεν αρκεί μόνον να ζητάς και να κριτικάρεις για το τι έκανε ή δεν έκανε ο Σαμαράς. Οφείλεις να καταθέσεις με την ψήφο σου την πρόταση σου που θα διαμορφώσει την επομένη των εκλογών ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Ο αρχηγός δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ο αποκεφαλιστής που βγάζει το μαχαίρι και κόβει μονομιάς  κεφάλια. Ενεργεί συμβολικά και δίνει τη σκυτάλη σε σένα. Δεν είναι αγώνας μιας ανάσας οι μεγάλες ανατροπές. Σκυταλοδρομία είναι με το μήνυμα να μεταφέρεται από τον ένα στον άλλο. Εμπρός λοιπόν. Κλείσε οριστικά το καπάκι της χύτρας του παλαιοκομματισμού. Κλείσε τη βαλβίδα διαφυγής σε εκείνους που σε έφεραν στη σημερινή κατάντια. Έχεις το όπλο στο χέρι σου. Κάντο χρήση. Δές την ούγια των υποψηφίων στην εκλογική σου περιφέρεια και επέλεξε με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις πίσω. Αν γίνεις αυτόχειρας έκανες την επιλογή σου. Τσιμουδιά όμως μετά.

 Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

ΥΓ. Ναι, το κείμενο είναι καθαρά συνθηματολογικό. Ένα σύνθημα απο την αρχή μέχρι το τέλος. Ξέρετε γιατί; Διότι αρκετά πια με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις της πουδραρισμένης προπαγάνδας που σπρώχνει με τα πολλά λόγια στο λαβύρινθο της μπερδεμένης σκέψης...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 09/04/2012 14:11:13

  Γιατί αποκλείεις τις πολυκομματικές κυβερνήσεις; Παλαιοκομματισμός είναι μονοκομματική κυβέρνηση,με υπουργούς εκ των κολλητών βουλευτών του Αρχηγού του κόμματος,κομματική πειθαρχία κ.λ.π. .Πιστεύει κάποιος ότι θα βγεί από εδώ και πέρα αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση με τα ίδια παιδιά ;
  Οποιος δεν είναι ικανός να συνεργαστεί μόλλον πρέπει να το ξανασκεφτεί.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ ΠΕΛΙΑΣ 09/04/2012 20:07:05

   Για τις πολυκοματικές κυβερνήσεις τα είπε όλα ο Σαμαράς στο Αιγάλεω. Μετά την εμπειρία της πολυκοματικής που μας "κυβερνά" δεν έχουν θέση διλλήματα σαν αυτά που θέτεις αγαπητέ Πελία

  • franc avatar
   franc @ ΠΕΛΙΑΣ 09/04/2012 21:01:46

   ΠΕΛΙΑ , Εχεις απόλυτο δίκιο.
   Το ερώτημα προς τον Ελληνικό λαό που του απευθύνουν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί σ' αυτες τις εκλογές, είναι αν αντέχει άλλα μέτρα. Αν απαντήσει ΝΑΙ θα συνεχίσουν την ίδια συνταγή κι ας λέει ο Σαμαράς οτι είναι λάθος και σκοτώνει την Ελλάδα. Αν απαντήσουν ΟΧΙ θα ψάξουν για άλλη πιο σωστή συνταγή. Και έχουν πολλές αυτοί. Απλώς το μνημόνιο τους αποφέρει τα περισσότερα και ταχύτερα κέρδη...Επομένως η απάντηση είναι μονόδρομος ΟΧΙ στο μνημόνιο και οπωσδηποτε ΟΧΙ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ γιατί θα πάθουμε τα ίδια . Αν οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι ακόμα και τώρα να συγκυβερνήσουν σημαίνει οτι έχουν το νού τους στο πλιάτσικο και το θέλουν ΟΛΟ δικό τους για να μην το μοιραστούν. Ο λαός τωρα είναι υπερώριμος για συγκυβερνήσεις Ευρωπαικού τύπου και όχι οικουμενικής μάσας όπως ήταν πρίν 30 χρόνια. Εχουν γνώσι οι φύλακες...

 2. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 09/04/2012 14:20:49

  "Ναι, το κείμενο είναι καθαρά συνθηματολογικό. Ένα σύνθημα απο την αρχή μέχρι το τέλος. Ξέρετε γιατί; Διότι αρκετά πια με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις της πουδραρισμένης προπαγάνδας που σπρώχνει με τα πολλά λόγια στο λαβύρινθο της μπερδεμένης σκέψης…"

  Είναι πραγματικά γλειώδης η προσπάθεια μερικών δημοσιογράφων να εκφράσουν με σοβαροφανή και "αντικειμενικό" τρόπο τις δικές τους υποκειμενικές θέσεις.

  Οπότε συμφωνώ που λες απλά αυτά που θέλεις έχοντας τα χαρτιά ανοιχτά.

 3. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 09/04/2012 14:30:48

  η ψηφος ειναι δυναμη και οποιος δε το καταλαβαινει κακο του κεφαλιου του
  ΥΓ. για ακομα μια φορα καταπληκτικη η φοτο

 4. christof avatar
  christof 09/04/2012 15:03:28

  Ο Σαμαρας ξερει οτι το πολιτικο προβλημα ειναι οι βουλευτες διοριζονται υπουργοι.Δεν υπαρχει διακριση μεταξυ νομοθετικης και εκτελεστικης εξουσιας.Μεχρι να τροποποιηθει το συνταγμα, πρεπει να υποσχεθει προεκλογικα οτι1 οι περισσοτεροι υποργοι δεν θα ειναι βουλευτες ,2 θα καταργησει το νομο περι ευθυνης υπουργων, 3 με πιο τροπο θα φυγουν οι παρανομοι μεταναστες.

 5. axis avatar
  axis 09/04/2012 15:18:43

  Η μόνη ασφαλής λύση για τη χώρα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν είναι εποχή για πειραματισμούς.

 6. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 09/04/2012 16:53:20

  κ. ΠΕΛΙΑ, Είδατε πολλά πολιτικά παλικάρια να συνεννοούνται μεταξύ τους με γνώμονα την Ελλάδα? οχι πείτε μου, γιατί εγώ δεν είδα...

  • franc avatar
   franc @ Χριστόφορος Μίχου 09/04/2012 22:37:50

   Mαύρισέ τους όλους λοιπόν!

 7. tak avatar
  tak 09/04/2012 17:45:17

  ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ

  «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός καὶ μακάριος ὁ δοῦλος, ὅν εὑρήσει γρηγοροῦντα• ἀνάξιὸς δὲ πάλιν, ὅν εὑρήσει ραθυμοῦντα. Βλέπε, οὗν ψυχή μου μὴ τῷ ὕπνῳ κατενεχθῇς, ἵνα μὴ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καὶ τῆς Βασιλείας ἔξω κλεισθῆς• ἀλλὰ ἀνάνηψον κράζουσα• Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος εἶ ὁ Θεὸς ἡμῶν, προστασίαις τῶν Ἀσωμάτων, σῶσον ἡμᾶς»

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 09/04/2012 20:31:12

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ!! Κατ΄αναλογια, ο Σαμαρας δεν ειναι αυτος που θα επρεπε να ειναι , δυστυχως ομως δεν υπαρχει καλλιτερος!! Σκεφτειτε την Δευτερα των εκλογων με μη αυτοδυναμη κυβερνηση. Το ΠΑΣΟΚ κρυμμενο πισω απο τη συγκυβερνηση, αποφευγοντας καθε κατηγορια και κατ αναγκη αθωο για ολα τα κριματα του παρελθοντος προς χαρι της κυβερνητικης ..συμπνοιας! Βουτυρο στο ψωμι των διαπλεκομενων. Μαρμελαδα στο ψωμι και για την Αριστερα, γιατι στο μπαχαλο που νομοτελιακα θα προκυψη στο προσφατο μελλον απο τη συγκυβερνηση θα επωφεληθει γιατι αυτη δογματικα ειναι η επιδιωξη του.

 9. Πτωχοπρόδρομος avatar
  Πτωχοπρόδρομος 10/04/2012 00:21:33

  Τις απαντήσεις για τα ερωτήματα που θέτετε θα τις βρείτε όλες στο παρελθόν: 23 χρονια πριν ακόμη κι ένας Μητσοτάκης κατάφερε να έρθει σε συννενοηση με την αριστερά , απλά δεν κατάφερε (ή δεν ήθελε ;) να πάει το μαχαίρι ως το κόκκαλο .(Για τον πρόεδρο Καραμανλή ήταν ταμπού η διασωση του Α .Παπανδρέου). Σήμερα ο Σαμαράς (πολιτικός επίγονος του Μητσοτάκη ) οφείλει : α) Να έρθει σε συννενόηση με την Αριστερά (Τσίπρα) ,β) Να δικάσει και να τιμωρήσει με δήμευση περιουσίας τους πρωταίτιους των λαδωμάτων και του μνημονίου (μηδέ του κόμματος του εξαιρουμένου ) ,γ) να ζητήσει την έκδοση του Χριστοφοράκου, δ) να καταργήσει όλα τα χαράτσια ε) να διαπραγματευτεί με τους Τούρκους απ'ευθείας συνεκμετάλλευση του Αιγαίου (χωρις μεσολάβηση Ρωσογερμανοαμερικανών) στ) να κρατικοποιήσει τις τράπεζες, δίνοντας το μάνατζμεντ σε πετυχημένους Εβραίους τραπεζίτες Σόρος , Γκρινσπαν , Στρος Καν κλπ. ζ) να άρει την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων επικαλούμενος επιχειρήματα τύπου ΙΚΕΑ , φθηνό κράτος ,φθηνές υπηρεσίες κλπ. Μόνο με τέτοιου είδους τομές μπορεί να ανακαινήσει την νεοελληνική μίζερη πραγματικότητα!

  • franc avatar
   franc @ Πτωχοπρόδρομος 10/04/2012 11:56:04

   Συγχαρητήρια αγαπητέ Πτωχοπρόδρομε.
   Θα προσθέσω ένα ακόμα: Aν δεν έχουμε, να κατασκευάσουμε πυρηνική βόμβα και τις απαραίτητες κεφαλές και να σταματήσουμε να αγοράζουμε υποβρύχια που γέρνουν και μιράζ χωρίς οπλισμό που πέφτουν...Το Ισραήλ θα μας βοηθήσει επι του θέματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.