#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά την "Δανία του Νότου", η "καλύβα του μπάρμπα - Λουκά"Τώρα μας βγήκε και... πονεμένη ιστορία ο κ. Παπαδήμος. Μας αποκαλύπτει ότι θα γίνει ο προστάτης των ανέργων γι' αυτό και θα κόψει δώρα και επιδόματα από τους υπόλοιπους για να βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας.

«Οι άνεργοι δεν έχουν κατώτατο μισθό ή 13ο και 14ο μισθό. Πρέπει να νοιαστούμε και για αυτούς. Αν η χώρα δεν τα καταφέρει να αντιμετωπίσει χρέος, οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Καταβάλλουμε όλες προσπάθειες να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη…». Αυτά είπε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός κινούμενος στη σκληρή γραμμή όσων πιστεύουν ότι με το να εξαθλιώσεις το σύνολο των πολιτών θα βοηθήσεις την οικονομία.

Αλλά είδατε δύο μήνες να έκανε οτιδήποτε ο κ. Παπαδήμος για να μειωθούν οι άνεργοι; Μήπως έγινε οποιοδήποτε αναπτυξιακό πρόγραμμα, ήρθε κανένας επενδυτής, έγινε κάτι που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία;

Αντιθέτως, η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και είναι απόλυτα βέβαιο ότι όταν θα γίνουν οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ύφεση 10% ενώ θα καταρρεύσουν τα ταμεία και η αγορά.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για το μεγάλο ψαλίδι

αλλά εξέφρασε την άποψη πως βραχυπρόθεσμα είναι προτιμότερη η μείωση μισθών, καθώς όπως είπε «είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λιγότερες αποδοχές παρά κλειστές και περισσότεροι άνεργοι….».

Ωραία, να το δεχθούμε αυτό; Γιατί δεν κάνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μείωση των μισθών του; Γιατί δε θα χαρίζει κάποια από τα λεφτά που παίρνει ο ίδιος και οι 49 υπουργοί του; Γιατί δεν γίνεται οτιδήποτε για να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες;

Βέβαια ο κ. Παπαδήμος είπε και το άλλο αμίμητο: «Η Κυβέρνηση έχει σχέδιο για αγορά εργασίας και θα διαπραγματευτεί σκληρά με δανειστές να πετύχει καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά η δυνατότητα να το κάνουμε συναρτάται με δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε οι ίδιοι στο εσωτερικό της χώρας τα προβλήματα μας. Αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν ψευτοδίλημμα που τίθεται για περιορισμό εισοδημάτων εργαζομένων. Όλοι επιθυμούμε να αυξάνονται εισοδήματα και απασχόληση. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε συνέπειες λαθών που έγιναν για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο…».

Για να καταλάβουμε: Τα λάθη θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ; Κλασσική συνταγή Παπανδρέου δηλαδή, χωρίς σχέδιο και όραμα.

Φαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα «καλύβα του μπάρμπα Λουκά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 13/01/2012 14:51:28

  Εξαιτίας των κινδύνων αυτών θα πρέπει να είμαστε αμετακίνητοι στους λόγους και σκοπούς για τους οποίους συστήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Είναι κυβέρνηση συγκεκριμένης αποστολής και σε αυτήν πρέπει να είναι προσηλωμένη.

 2. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 13/01/2012 15:10:32

  Η τακτική του σαλαμιού με τις φετούλες είναι πολύ γνωστή. Εάν ο εργαζόμενος δεν αντισταθεί και του κόψουν την πρώτη, τότε σιγά - σιγά θα τον κόψουν όλο. Ο ''σε αναστολή της ιδιότητας'' καθηγητής και διορισμένος Πρωθυπουργός λέει ασυναρτησίες τύπου Μάρθα Βούρτση και Νίκου Ξανθόπουλου. Σιγά μην η πολυεθνική (π.χ coca cola - 3e) εάν τις κατεβάσεις 2-3 % το μισθολογικό κόστος τρέξει να προσλάβει ανέργους ή να κάνουν ουρά οι επενδυτές για να έρθουν στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να καμφθεί το ηθικό του Λαού και να σταματήσει να αντιστέκεται. Τα άλλα όλα είναι να΄χαμε να λέγαμε. Η λύση είναι μία: εκλογές άμεσα. Και όταν λέμε άμεσα εννοούμε μέσα Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Οι ονειρώξεις για τριετία -τετραετία, ας μείνουν τέτοιες. Φυσικά ο Σαμαράς πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό για όλα (εθνικά, οικονομικά) και να κάνει ξεκάθαρες τις προτάσεις του. ΟΧΙ πλέον άλλα "Λεφτά Υπάρχουν''.

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 13/01/2012 15:36:00

   Επειδή είσαι δικός μου , αυτό κράτησε το .

   ''Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι''

   Υπομονή......

   • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
    ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ Silence t. 13/01/2012 18:14:04

    Μακάρι! Απ΄το στόμα σου και στου Θεού τ΄αυτί (και στου Σαμαρά. Γιατί με κάποιους που ΄χει δίπλα του....!!!)

 3. Mario avatar
  Mario 13/01/2012 15:23:18

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yl2LMmwteCA

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.