#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2012 13:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά Χριστόν προφήτης ο ΙερώνυμοςΕπιτέλους ξύπνησε και η επίσημη Εκκλησία.  Αφού ο αρχιεπίσκοπος είχε στηρίξει τον ανεκδιήγητο Παπανδρέου συμμετέχοντας ακόμα και σε υπουργικό συμβούλιο και αφού επανέλαβε τα ίδια προς την επόμενο σωτήρα Λουκά Παπαδήμο, σήμερα αντελήφθη τι συμβαίνει στην κοινωνία και απήθυνε επιστολή προς τον Λ. Παπαδήμο αποδοκιμάζοντας το Μνημόνιο και τη συνταγή που σκοτώνει την Ελλάδα, έστω και με τόσους μήνες καθυστέρηση.

Μάλιστα, ο κ. Ιερώνυμος χτυπά το καμπανάκι στον κ. Παπαδήμο λέγοντας ότι η κοινωνική ανάφλεξη δε θα πρέπει να αποκλείεται ούτε να αγνοείται από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις.

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου έχει βαθύ πολιτικό περιεχόμενο και δείχνει ότι ούτε η Εκκλησία αντέχει την κυβέρνηση που όλο υποχωρεί και όλο οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.

Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογε-νειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους. Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους. 

Στις δύσκολες και - αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες, οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ότι προκάλεσαν δυστυχώς – και συνεχίζουν να προκαλούν – ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης. Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων. Για να δώσει ένα πιάτο φαϊ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους. 

Δυστυχώς, όμως. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της Πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας. Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο. Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας. Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία.

Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας. Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια. Απογοητευμένοι, απελπισμένοι και ανήσυχοι Ελληνες μας ρωτούν και ζητούν υπεύθυνες, ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις.

Ρωτούν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα. Ρωτούν που πάει η Πατρίδα μας. Ρωτούν τι επιτέλους μπορεί να σταματήσει το δράμα. Τι μπορεί να ξαναγεννήσει την χαμένη ελπίδα. Δυστυχώς όμως !

Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προ-κλητικά.
Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας. Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό.

Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας. Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι. Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης. Δρόμοι δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής. Δρόμοι ανοικτοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Σε αυτούς τους δρόμους οφείλουμε να πορευθούμε όλοι, με τη συναίσθηση της μετάνοιας. Ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας. Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους. Έχοντας, πάνω απ’ όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα της Ιστορίας, η Ελλάδα των Παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/02/2012 13:59:40

  Δυστυχώς, η επιστολή Ιερωνύμου είναι και αργοπορημένη, και λάιτ. Φαντάζεστε στη θέση του να βρισκόταν ακόμα ο μακαριστός Χριστόδουλος; (Ή μήπως... ακριβώς γι' αυτό δεν βρίσκεται;...)

  Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα πάντως, το έργο της Εκκλησίας είναι τεράστιο, κι ας τρώνε τα λυσσακά τους οι αριστερούληδες (αλλά και οι ευρωναζί) για τη φορολόγησή της.

  Όμως, μερικές ενέργειές της πρέπει να προσέχονται λίγο περισσότερο. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα "μαζί μπορούμε να γεμίσουμε αυτό το καλάθι για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη", το οποίο διεξάγεται αυτόν τον καιρό σε συνεργασία με κάποια σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα αυτό, μοστράρει στις σχετικές αφίσες, δίπλα στο λογότυπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το λογότυπο του... Σκάι ως χορηγού επικοινωνίας! Γιατί επέλεξε, ή δέχτηκε, αυτό το κανάλι η Εκκλησία; Είναι δυνατόν να δέχεται να μεταβάλλεται έτσι σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους κατ' εξοχήν προπαγανδιστές της εξαθλίωσης την οποία υποτίθεται ότι αντιμάχεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αυριανιστής 02/02/2012 18:12:01

   Έχουμε πολύ κοντή μνήμη τελικά! Που ήταν ο προηγούμενος (σεβαστός μεν αλλά με πολλά σκοτεινά σημεία) αγιοποιημένος κυρός Χριστόδουλος, όταν εξελέγη πρωθυπουργός αυτός που είχε υπογράψει εναντίον της απαλοιφής του θρησκεύματος στις ΑΤ όταν έμεινε 5 χρόνια στην εξουσία και έκανε το θέμα κο-κο-κό; Υπέκυψαν και οι 2 στις πιέσεις μήπως; Και μετά μιλάμε για τον ΑΣ πως υποχωρεί τη στιγμή που μπλοκάρει θέματα όπως το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις... Ο Ιερώνυμος πάντως δεν είναι θέμα γνωριμιών αλλά χαρακτήρα η στάση του. Για αυτό και δε του αποδίδω δόλο. Ήταν πάντα τέτοιος άνθρωπος. Κάνει πολλά και λέει λίγα.

   Και για να καταλάβει όποιος θέλει αυτά που λέω: Όποιος έχει μελετήσει εκκλησιαστική ιστορία ας θυμηθεί τη στάση του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως όπου προέδρευσε (όποιος δεν ξέρει να ψάξει). Δεν είναι όλοι Τίμιοι Πρόδορομοι, Μ.Βασίλειοι και Άγιοι Χρυσόστομοι.

   • regeneration avatar
    regeneration @ Γεώργιος Τ. 02/02/2012 21:16:15

    Ο Ιερώνυμος με την στάση του προ και μετά Χριστοδούλου εποχή, θα παραμείνει στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων, ως ο "Θηβών και Λεβαδείας". Το έγραψε στην ούγια.
    Να μην αρχίσουμε όμως το ποιος ήταν καλύτερος και ποιος λιγότερο καλός. Θα έχουμε να γράψουμε πολλά. Και γι' αυτόν και για τον φίλο του, τον Ζακύνθου.
    “Δεν έγινα παπάς ν’ αγιάσω, έγινα παπάς για να καλοπεράσω.” Αυτό ταιριάζει στον Ιερώνυμο.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 02/02/2012 14:07:15

  Τον όρκισε όμως!
  Αλήθεια, ο Παπαδήμος είναι χριστιανός ορθόδοξος?
  Μάλλον χλωμό μου φαίνεται όταν είναι μέλλος της trilateral commission κλπ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ εναςάσχετος 02/02/2012 14:41:02

   Ποιός σᾶς εἶπε ὃτι εἶναί χριστιανός ὀρθόδοξος;Προτεστάντης εἶναι.

   • Ίων και Ελευθέριος avatar
    Ίων και Ελευθέριος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/02/2012 16:27:32

    Ακριβώς. Ευαγγελιστής νομίζω.

    • εναςάσχετος avatar
     εναςάσχετος @ Ίων και Ελευθέριος 02/02/2012 16:46:42

     Ακριβώς.
     Από τα πλέον επιθετικά δόγματα.
     Αρα, πως ο Τζερώνυμο όρκισε τέτοιον άνθρωπο πρωθυπουργό της χώρας?

     • Ίων και Ελευθέριος avatar
      Ίων και Ελευθέριος @ εναςάσχετος 02/02/2012 17:02:39

      Εδώ είναι το σχιζοφρενικό δράμα μας

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/02/2012 14:10:25

  "'Φαντάζεστε στη θέση του να βρισκόταν ακόμα ο μακαριστός Χριστόδουλος; (Ή μήπως… ακριβώς γι’ αυτό δεν βρίσκεται;…)"

  Καταλάβατε τώρα?

  Κάποια συζήτηση είχαμε πρόσφατα ,για το πόσο εύκολο είναι να προκαλέσεις έναν βολικό καρκίνο σε κάποιον ενοχλητικό...

  Να τον θεραπεύσεις ,είναι δύσκολο. Να τον προκαλέσεις ,δυστυχώς ,πανεύκολο, αν έχεις πρόσβαση σε ραδιενεργά υλικά.

  Βλέπετε ,ολόκληρο Αρχιεπίσκοπο , δεν τους έπαιρνε απλά να βάλουν τους..."αντιεξουσιαστές" να τον καθαρίσουν όπως τον Σωκράτη Γκιόλια...

  • noemis avatar
   noemis @ ΣΤΕΛΙΟΣ 02/02/2012 14:33:25

   Συμφωνώ και επαυξάνω σχετικά με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Τον Δολοφόνησαν όπως τον Ρώσο πρώην πράκτορα Λιτβινένκο με ραδιενεργό πολώνιο 210. Και τώρα ο Λαός έχασε τον Ηγέτη. Πιθανόν και ο Τάσσος Παπαδόπουλος να ήταν θύμα.

   • αλιγγάτωρ avatar
    αλιγγάτωρ @ noemis 02/02/2012 14:47:31

    συμφωνώ

   • anetos avatar
    anetos @ noemis 02/02/2012 14:48:46

    μαλλον "Τον Δολοφόνησαν με ραδιενεργη" υπατιτιδα ............

   • Ίων και Ελευθέριος avatar
    Ίων και Ελευθέριος @ noemis 02/02/2012 16:26:29

    Όσον αφορά τον Τάσσο Παπαδόπουλο: μέχρι και τον τάφο του ανέσκαψαν....αν δεν κάνω λάθος

 4. karenin avatar
  karenin 02/02/2012 14:17:05

  Mακάρι να τους φωτίσει ο θεός, και να δούν αυτούς τους άλλους δρόμους....

 5. MAIK avatar
  MAIK 02/02/2012 14:30:40

  Κρίμα που δε ζεί ο Μακαριστός Χριστόδουλος.......να τους βάλει ΟΛΟΥΣ σε τάξη

 6. avanti avatar
  avanti 02/02/2012 14:30:59

  Τι να κάνει και ο Αρχιεπίσκοπος , άκουσε την Τρέμη & τον Πρετεντέρ που αποδοκιμάζουν πιά την τρόικα και τα μνημόνια και είπε να πάρει θέση. Στο τέλος όλοι αντιστασιακοί θα βγούνε να το θυμηθείτε. Αλλά δεν ξεχνώ τους εναγγαλισμούς του Αρχιεπισκόπου με τον ΓΑΠ! τότε δεν είχε ΔΝΤ & μνημόνιο?

 7. Εύη Μπότσαρη avatar
  Εύη Μπότσαρη 02/02/2012 14:39:32

  Ξύπνησε η Εκκλησία!! Μήπως θα έπρεπε να πούμε ότι "κάλλιο αργά παρά ποτέ;".
  Μάλλον όχι και όπως φαίνεται ο μοναδικός εκπρόσωπος της εκκλησίας που βούλετο και μπορούσε να ξεσηκώσει το πλήθος, "έτυχε ν' αποχωρήσει" λίγο πριν σηκωθεί ο κουρνιαχτός.
  Τυχαίο; Ποιος ξέρει και ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι "ναι, τυχαίο..."
  Πάντως η όψιμη επιστολή του Αρχιεπίσκοπου, μόνο πονηρές σκέψεις μπορεί να εγείρει στο χριστεπώνυμο, αλλά και στο ευρύτερο πλήθος και σίγουρα όχι αναίτια.
  Εύη Μπότσαρη

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Εύη Μπότσαρη 02/02/2012 18:16:11

   Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το εδώ και πάνω από 6 μήνες φυλλάδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος "Προς το Λαο" που είναι πολύ δυναμικότερο ως προς ο νόημα σε σχέση με το παραπάνω του Αρχιεπισκόπου. Έχει πολύ καιρό τώρα η Εκκλησία αντιδράσει δυναμικά.

   • regeneration avatar
    regeneration @ Γεώργιος Τ. 02/02/2012 21:22:59

    Η Τρόικα έχει 2 χρόνια στην Ελλάδα και όχι έξι μήνες. Τότε στο Υπουργικό, τι πήγε να κάνει ο Ιερώνυμος; Βοηθούσε τον Γ.Α.Π. να καθαρογράψει την επιστολή "ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΌΙΚΑ" ;
    Επίσης να μη συγχέουμε τον μαχόμενο Ιερό Κλήρο της Ελλαδικής Εκκλησίας με την κεφαλή της.
    Απέχει έτη φωτός.

 8. ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ 02/02/2012 14:42:55

  Σεβαστό το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος.
  Δεν μπορεί για παράδειγμα να νομοθετήσει ή ακόμη περισσότερο να στείλει τους επίορκους στη φυλακή.
  Αφήστε που με τη συγχώρεση που αφειδώς προσφέρει προς τον κάθε παραστρατημένο δήθεν, συνάνθρωπο ( βλέπε κλέφτη, δολοφόνο,εξωμότη) διαιωνίζει και δε λύνει το πρόβλημα.
  Χρειαζόμαστε μια πραγματικά Εθνική Ορθόδοξη Εκκλησία, στρεφόμενη περισσότερο στα γήινα(σωτηρία της Πατρίδας) και πολύ λιγότερο στα φληναφήματα περί ψυχικής σωτηρίας και μετεθανατίου ζωής , που ερμηνεύονται από τον καθένα κατά το δοκούν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ 02/02/2012 18:22:31

   "Αφήστε που με τη συγχώρεση που αφειδώς προσφέρει προς τον κάθε παραστρατημένο δήθεν, συνάνθρωπο ( βλέπε κλέφτη, δολοφόνο,εξωμότη) διαιωνίζει και δε λύνει το πρόβλημα."

   Να μη λέμε και τόσο τεράστιες κουταμάρες δημοσίως!

   Για πες μου εσύ που το παίζεις διορθωτής του ίδιου του Θεανθρώπου που πέθανε στο Σταυρό για να μας σώσει: αν η μετάνοια σώζει και η αμετανοησία στέλνει στην αιώνια τιμωρία, ποιον απαλλάσσει η Εκκλησία και από τι; Απλά καθοδηγεί και εύχεται. Μόνοι μας αποφασίζουμε που θα πάμε και με ποιον. Άλλωστε οι περισσότεροι που πάνε Εκκλησία και εξομολογούνται είναι ίδιοι με αυτούς που απέχουν. Δε σου λέει κάτι αυτό; Αν δεν τηρώ το Νόμο Του, τι Χάρη θα βρω; Ίσα-ίσα που θα καταδικαστώ πιο αυστηρά για υποκρισία...

   • ps avatar
    ps @ Γεώργιος Τ. 02/02/2012 19:54:35

    Ο Χριστός σταυρώθηκε για τον εαυτό του και μόνο, αν σταυρώθηκε,τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ ps 02/02/2012 21:33:36

     Κοιτάξτε, αν ακολουθείτε κάποια άλλη θρησκεία, Βουδισμό, Ισλάμ κλπ., είναι δική σας επιλογή, όμως δε σας επιτρέπω να λέτε άστοχα και βέβηλα ψεύδη για τη δικιά μου. Αν θέλετε μελετήστε πρώτα την Αγία Γραφή και μετά συζητάμε.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ps 02/02/2012 21:40:19

     Εκ του πονηρού είσαι εσύ και όλο σου το σόι που θα μιλάς έτσι για τον Κύριό μου ανθρωπάκι!

    • regeneration avatar
     regeneration @ ps 02/02/2012 21:47:14

     Ναι για τον εαυτό του και κανα δυο φιλαράκια του.
     Τι λέτε; Είναι δυνατόν;
     Κάποια αφήγηση από την Παλαιά Διαθήκη αναφέρει:
     Σε επόχή μεγάλου ξεπεσμού και αδικίας, ρώτησαν έναν προφήτη οι άνθρωποι να τους πει γιατί ο Θεός έχει επιτρέψει να τους κυβερνάνε κακοί και μισάνθρωποι Άρχοντες.
     Ο Προφήτης ρώτησε τον Θεό και του λένε οι άνθρωποι:
     -Τι σου είπε;
     Πρ.- Μου είπε πως σας έστειλε τέτοιους άθλιους Άρχοντες, γιατί δεν είχε χειρότερους να σας στείλει! Γιατί αυτοί σας ταιριάζουν.
     Ας αλλάξουμε νοοτροπία και απαντώ στον ΑΝΤΙΣΘΕΝΗ: Η κρίση είναι πνευματική και όχι οικονομική. Η Ορθοδοξία δεν είναι τιμωριτική, αλλά Λόγος Αγάπης και Μετανοίας. Και ο κλέφτης και ο βιαστής και ο αρχινονός έχει τη δυνατότητα να σώσει την ψυχή του, αρκεί να ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ. Δεν ήρθε ο Χριστός στη γη τους μόνο για τους δίκαιους, αλλά για τους αμαρτωλούς. Και όταν λέμε δίκαιους όχι κατά τα ανθρώπινα μέτρα (καλός, τίμιος, νοικοκύρης κλπ κλπ), αλλά κατά το μέτρο του Θεού. Δίκαιος=ο διαρκώς Μετανοών=ο Αγαπών τον πλησίον του όπως τον ίδιο του τον εαυτό.
     Και μην ξεχνάμε οτι οι πρώτοι που κέρδισαν τον Παράδεισο ήταν μια πουτάνα κι ένας ληστής. Αυτό κάτι λέει.
     Ψάξτε και μάθετε. Όποιος θέλει.
     Αν όμως το θελήσετε ψάξτε μέχρι τέλους.

 9. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/02/2012 14:44:28

  Τώρα πού ξύπνησες Ἰερώνυμε...,πᾶμε γιά ὓπνο ἐμεῖς... καί μίλα σιγά μήν ξυπνήσεις κανέναν...

 10. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 02/02/2012 15:01:45

  Kάποιος να σφυρίξει στον Αθηνώς, στον Δωδώνης - πρώην Ζακύνθου - και στον Μεσσηνίας να παραιτηθούν τώρα πριν είναι αργά. Γιατί όταν ξεσπάσει η φωτιά της οργής και της απελευθέρωσης θα είναι αργά για δάκρυα και εξομολόγηση...

  • παρατηρητής avatar
   παρατηρητής @ παρατηρητής 02/02/2012 15:03:35

   Αθηνών και πάσης δοτής κυβέρνησης...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ παρατηρητής 02/02/2012 18:24:21

   Μήπως σου επέβαλαν χαράτσι και δε το πήραμε είδηση ρε παληκάρι; Τι κακό σου κάνει η Εκκλησία δηλαδή; Ψήφισε νομοσχέδια; Δε βλέπεις τα 250.000 συσσίτια την ημέρα που μοιράζουν στους πεινασμένους; Τι θέλετε εσείς οι εμπαθείς πια;

   • kimon avatar
    kimon @ Γεώργιος Τ. 02/02/2012 20:03:05

    Με ξένα κόλυβα διαχρονικά έκανε τα καλλύτερα μνημόσυνα η εκκλησία.
    Οι μακρυές της τσέπες έχουν καβούρια και δεν ανοίγουν, ας ειναι καλά ό μαλάκας λαός που προσφέρει απ το υστέρημά του.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ kimon 02/02/2012 21:13:57

     Σοῦ ζήτησε κανείς ποτέ τίποτε ἀπό τήν Ἐκλλησία κι ἒδωσες,ἐνῶ δέν ἢθελες; Ὃποιος θέλει δίνει, ὃποιος δέ θέλει στρίβει. Νά ξέρεις ὃμως ὃτι αὐτά πού δίνει ὁ κόσμος πιἀνουν τόπο,ἐνῶ αὐτά πού δίνει ὁ κόσμος στό κράτος,βλέπουμε τί τόπο πιάνουν...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ kimon 02/02/2012 21:36:16

     Μόλις απέδειξες πως "Δε βλέπεις τα 250.000 συσσίτια την ημέρα που μοιράζουν στους πεινασμένους και είσαι εμπαθής". Μου φτάνει για να περιφρονώ απόλυτα την άποψή σου για το φιλεύσπλαχνο ελληνικό λαό που εσύ βρίζεις (να συμπεράνω πως δεν είσαι Έλληνας λοιπόν) που πάντα εμπιστεύεται την Εκκλησία του ως μάνα και πάντα έχει βρει ανταπόκριση στα δύσκολα.

   • ps avatar
    ps @ Γεώργιος Τ. 02/02/2012 20:09:33

    τα βλέπω αλλά δεν είναι από την εκκλησία ,είναι από το αλληλέγγυο των συνανθώπων μας,από το υστέρημά τους.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ ps 02/02/2012 21:35:35

     Ξανά αστοχείτε δείχνοντας την παντελή άγνοιά σας για την χριστιανική πίστη. Αυτοί που προσφέρουν το υστέρημά τους είναι η Εκκλησία.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ps 02/02/2012 21:37:07

     ... και επιστρέφονται σε όποιους έχουν την ανάγκη, ενώ οι φόροι μας; Να η απάντηση...

 11. PayneK avatar
  PayneK 02/02/2012 15:15:04

  Μετά απο 2+ χρονια συμπόρευσης, o Ιερώνυμος βγαίνει ατάραχος και αποδοκιμάζει την κυβερνητικη πολιτική και μιλάει για την σημασια της σωτηριας της ψυχης και την μετανοια.Κριμα να αντιπροσωπευει την εκκλησια της Ελλαδος ενας τετοιος ιεραρχης,πολυ κριμα..Αξιο προσοχης και η επιχειρηματολογια περι δοσης φαρμακου που θα αποβει θανατηφορο..Οτι ειπωθηκε δηλαδη απο την αρχη της ελευσης του μνημονιου απο διαβασμενους πολιτικους της αντιπολιτευσης και που θεωρουνταν λαικισμος τοτε!
  λιγη μνημη χρειαζεται..γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι αηδιες.

  • san avatar
   san @ PayneK 02/02/2012 16:59:58

   Απλά ο Ιερόνυμο κάνει διαπιστώσεις. Προτείνει κάτι δραστικό; Τι προτείνει;

   • PayneK avatar
    PayneK @ san 03/02/2012 13:23:39

    Ναι, προτεινει τα συσσιτια απ'οτι καταλαβαινω,περισσοτερα ,και ξανα μανα να χρυσωσουμε λιγο το χαπι βρε αδερφε. Αντι για το δικαιωμα στην εργασια που μας στερειται τεχνηεντως, με τις λανθασμενες πολιτικες και τακτικες διαλυσης.Που καποιοι πρεπει να θεωρηθουν υπολογοι επιτελους για το απερισκεπτο των πραξεων τους και την καταντια της οικονομιας μας.

 12. Πέτρος avatar
  Πέτρος 02/02/2012 15:35:02

  Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αν και πιο πολύ για λόγους πολιτικής σκοπημότητας γίνεται και αυτό. Το ότι τουλάχιστον αναγκάζονται να σπάσουν τη σιωπή τους είναι κάτι.

 13. epi avatar
  epi 02/02/2012 15:35:59

  Ευτυχώς δεν ζει ο Χριστόδουλος! Φαντάζεστε τι θα του έσερναν τα βαρωνικά ΜΜΕ; Για όλα αυτός θα έφταιγε. Σε πολύ πιο απλά ζητήματα αυτός έφταιγε. Για τον Γιοσάκη και το παραδικαστικό (αθωώθηκε πολλάκις και τρέχει την Ελλάδα στο δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων). Για τον Βαβύλη (και αυτός αθωώθηκε). Για των Ιεροσολύμων (άνθρακες ο θυσαυρός). Πάντα αυτός ήταν από πίσω για τους πολεμίους του.
  Πάμε στο σήμερα. Για την αναξιοπιστία της χώρας θα έφταιγε ο αγώνας για τις ταυτότητες. Για το ότι οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο ο Χριστόδουλος θα έφταιγε αφού θα είχε εξομολογήσει τον Καρατζαφέρη. Για τους αστέγους, η εκκλησία θα έπρεπε να λύσει το πρόβλημα. Θα ήταν και η κόντρα με τον Καμίνη και Μπουτάρη που δεν θα άφηνε να λυθεί το πρόβλημα. Για τον υποσιτισμό των μαθητών και τις λιποθυμίες στα σχολεία τα ανέκδοτά του θα έφταιγαν. Δε μιλάμε για την "αμύθητη περιουσία" της εκκλησίας που θα έπρεπε να δωθεί ως εγγύηση στους δανειστές μας ή να εκποιηθεί και να σωθεί η Ελλάδα. Για το χαράτσι της ΔΕΗ επίσης. Γιατί αυτός που έκανε το λάθος με το ΕΤΑΚ και δεν αποκάλυψε το όνομά του ο Οικονόμου, (τότε θα το αποκάλυπτε) θα ήταν πνευματικό του τέκνο. Εεε εκεί που θα έδιναν ρέστα θα ήταν με τον Εφραίμ. Τι φωτογραφία του θα έπαιζε με Εφραίμ, αυτό θα ήταν το κάτι άλλο! Φυσικά δεν χωρεί αμφιβολία ότι για το Βατοπαίδι αυτός θα ήταν ο εγκέφαλος.
  Ευτυχώς αναπαύθηκε ο άνθρωπος και φάνηκε η γύμνια του "πνευματικού" και μή κόσμου.

  • Νικηφόρος Ουρανός avatar
   Νικηφόρος Ουρανός @ epi 02/02/2012 20:24:02

   Συμφωνώ . Ο θάνατος του μακαριστού Χριστόδουλου στέρησε από σενάρια τους εφάνταστους προοδευτικάριους. Το κενό , όμως, για το λαό τώρα φαίνεται.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Νικηφόρος Ουρανός 02/02/2012 21:36:55

    Φρόντισε ο λαός να το αναπληρώσει με ΓΑΠ και Λαζόπουλο το πνευματικό του κενό.

    • Ίων και Ελευθέριος avatar
     Ίων και Ελευθέριος @ TopGunZ 02/02/2012 22:42:01

     Συμφωνώ απολύτως

 14. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/02/2012 15:42:23

  Μπράβο!!!!

 15. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/02/2012 16:13:00

  Οι αριστεροί πρέπει να έχουν μετανοιώσει που έβριζαν τον Χριστόδουλο όταν βλέπουν τώρα τους διοικούντες την Εκκλησία της Ελλάδος να βάζει πλάτη με την ουσιαστική μη αντίδρασή της στο μνημονιακό αρμαγεδώνα. Φάτε Ιερώνυμο που δεν σας άρεσε ο Χριστόδουλος και τον λέγατε επικίνδυνο ή ασόβαρο

 16. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/02/2012 16:13:56

  Να βάζουν πλάτη με την ουσιαστική μη αντίδρασή τους

 17. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 02/02/2012 16:14:47

  Δεν πρόκειται να συμφωνήσω με την πλειοψηφία των σχολιαστών. Τους διακρίνει ένας αντεκκλησιαστικός οίστρος. Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία των εκκλησιαστικών πραγμάτων, τότε θα πρέπει να είναι ενήμερος και για τις τοποθετήσεις της Εκκλησίας επί της πολιτικής κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στις εγκυκλίους της Ιεραρχίας που έχουν διανεμηθεί στου ναούς. Σε μια από αυτές, κατά τον Οκτώβριο του 2010, καυτηριάζεται όλο το πολιτικό σύστημα και τίθενται επί τάπητος οι ευθύνες της δήθεν ελίτ που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας. Συντάκτης της εγκυκλίου μάλιστα ήταν ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣ ΠΟΥ ΒΙΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Αποτέλεσμα της κρίσης αυτής είναι και η οικονομική κρίση.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 02/02/2012 21:17:11

   Συμφωνῶ μαζί σου!!!

 18. sotirios avatar
  sotirios 02/02/2012 16:17:58

  Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με το πνεύμα των αρνητικών σχολίων...
  Γενικά δεν θέλω την εκκλησία να ασχολείται με την πολιτική, να στηρίζει κόμματα και πολιτικούς.
  Αν ο αρχιεπίσκοπος πήγε σε ένα υπουργικό συμβούλιο, αυτό δεν πρέπει να ενοχλεί. Προσκλήθηκε και πήγε. Για φτώχεια και συσσίτια είχαν μιλήσει αν θυμάμαι...
  Δεν είναι το αν πας, είναι το τι λες και τι κάνεις.
  Θέλετε επίσης να μην ορκίζει ο αρχιεπίσκοπος αυτόν που δεν μας αρέσει; αλλά να τον στηρίζει (αυτόν που δεν μας αρέσει) το κόμμα μας, στο στυλ "τραβάτε με κι ας κλαίω";
  Ή θέλετε έναν αρχιεπίσκοπο σε στυλ Τσίπρα, να τα βάζει με όλους εκ του ασφαλούς;
  Πάντως κι εγώ νοσταλγώ τον Μακαριστό, καλά να είναι εκεί που είναι...

 19. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/02/2012 18:02:46

  Ἀμὰν πιὰ μὲ τὸν Χριστόδουλο, ἔλεος. Ἀκόμα καὶ τοὺς ἀρχιεπισκόπους τοὺς θέλετε κομματικούς. (Καὶ ἂς μὴν ἀμφισβητηθεῖ, γιατί ὑπάρχουν καὶ ἐντελῶς ἀνερυθρίαστες δηλώσεις). Ἔλεος!

 20. η Dimi avatar
  η Dimi 02/02/2012 18:30:15

  Στις 28/3/2010 ο φιλεύσπλαχνος ιεράρχης, σε συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη στο mega, δήλωσε για τους "μετανάστες" (τις καραβιές των απρόσκλητων λαθραίων, δηλαδή): "Δεν μπαίνω στην έννοια είναι ή δεν είναι Ελληνας. Eχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τους ταϊσουμε, να τους περιποιηθούμε και να τους περιθάλψουμε. Αλλιώς, δεν έχουμε λόγο υπάρξεως. Εγώ υπηρετώ το ευαγγέλιο! Είμαστε όλοι το ίδιο. Για μένα ΔΕΝ υπάρχουν Ελληνες!..."
  (υπάρχει το σχετικό yt video)

  Δεν είναι τυχαίο ότι οι «μετανάστες» που "έχουν τη νοοτροπία την ελληνική" λέει, πίνουν νερό στο όνομά του. Ούτε τυχαίο είναι, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, όπου αυτός εμφανίζεται το εκκλησίασμα φεύγει. Είναι ανεπιθύμητος. Εχει ξεπεράσει και τους χειρότερους φόβους μας. Λόγω ευθιξίας, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί.

  Στις 23/1/2012, στα νέα των εννέα, μάθαμε ότι το Δ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος), του ζήτησε να παραιτηθεί από τον Θρόνο και να αποσυρθεί στα Οινόφυτα, ώστε να εκλεγεί στη θέση του Ιεράρχης αντάξιος των περιστάσεων. Και αυτός τι απάντησε;; «Oποιος δεν συμφωνεί ή, αυτός θα πρέπει να φύγει ή, εγώ. Και εγώ δεν μπορώ να φύγω»...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ η Dimi 02/02/2012 19:21:46

   Διαφωτιστικό...

  • sotirios avatar
   sotirios @ η Dimi 02/02/2012 19:33:12

   Τελικά έχει αποχριστιανιστεί εντελώς η Ελλάδα...
   Αν πας με το λόγο ου Ευαγγελίου, δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε δούλο ή ελεύθερο, Έλληνα ή Ιουδαίο, όλοι είναι παιδιά του Θεού.
   Καλά, δηλαδή μόνο τους Έλληνες πρέπει να περιθάλψουμε; Μόνο εμείς πονάμε, πεινάμε, αρρωσταίνουμε; Ο πόνος είναι ίδιος...
   Δεν θέλω να πλημμυρίσει η Ελλάδα παράνομους μετανάστες, αλλά χριστιανικά, ανθρωπιστικά, είναι άνθρωποι και χρειάζονται βοήθεια.
   Βέβαια υπάρχουν και άλλες ιδεολογίες...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ sotirios 02/02/2012 22:19:36

    Σωτήρη, πράγματι όλοι μας, δίκαιοι ή εγκληματίες, ιθαγενείς ή λαθρομετανάστες, είμαστε παιδιά του Θεού. Όμως, ο Χριστός είπε επίσης και το «Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω».

    Πόσοι από τους λαθρομετανάστες είναι πραγματικά
    αναξιοπαθούντες και πόσοι είναι τυχοδιώκτες, εγκληματίες, παρασιτούντες (με το λαθρεμπόριο ή το παραεμπόριο);

    Εδώ δεν έχουμε λεφτά για τα φάρμακα των μανάδων μας. Εμείς φταίμε λοιπόν που δυσαναχετούμε με το βαρύ κόστος του να συντηρούμε όλες τις λαθροορδές; Ή μήπως, φταίνε όλοι αυτοί οι λαθραίοι (και οι πολυπολιτισμικοί και διαπλεκόμενοι προστάτες τους που μας τους φορτώσανε); Γιατί, έτσι όπως είναι η κατάσταση, και να υπάρχει κάποιος αναξιοπαθών μεταξύ αυτών, την βοήθεια του την αποστερούν οι πολλαπλάσιοι λαθραίοι κατσαπλιάδες.

    • sotirios avatar
     sotirios @ ΚΜ 02/02/2012 23:02:28

     KM,
     δεν διαφωνώ με το σκεπτικό σου. Είναι χάλια και αίσχος η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά το ότι υπάρχουν (όντως) κατσαπλιάδες, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δράματα,ανάγκες, και εμείς υποχρέωση να είμαστε άνθρωποι.
     Διαφωνώ με το να στηλιτεύουμε όποιον πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και χρειάζονται βοήθεια πέρα από καταγωγή.

 21. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/02/2012 18:53:42

  Αμαν πια με το παθος σας εναντιον του Χριστοδουλου. Ηταν ο πρωτος που μιλησε και προειδε τα σημερινα επερχομενα κακα .Σιγουρα γι αυτο μισηθηκε απο το πολιτικο κατεστημενο και ιδιεταιρα απο το Πασοκικο! Αλλα για θυμηθητε τι του εσερναν ο σημερινος Αρχιεπισκοπος και τα φιλαρακια του , ο Ιωαννινων και ο Ζακινθου; Αν σημερα ζουσε ισως δεν θα ειχαμε υποστει πολλα απο οτι παθαμε ..και θα παθουμε!! Ο κοσμος στις εκκλησιες θα ειχε ξεσηκωθεικαι οι Ταγοι μας δεν θα τολμουσαν!!!

 22. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 02/02/2012 19:13:02

  Μπερδευετε ολοι τους ορους ΄πολιτικος΄ και ΄καλογηρος΄.
  Τοσο δυσκολο ειναι;

 23. Ραβινος avatar
  Ραβινος 02/02/2012 19:29:32

  Κανεις δεν τους θελει κομματικους μονοι τους γινονται !Κοιταξε την φατσα του Τζερωνυμου στην κομματικη συναξη του υπουργικου και βγαλε συμπερασμα !Τι δουλεια ειχε εκει ο Τζερωνυμο τις εποχες του ολα γυρω αλλαζουν και ολα το ιδιο μενουν του ανεκδιηγητου Τζεφρυ ? Τωρα πηρε χαμπαρι το τι γινεται στο ποιμνιο του ο ιεραρχης ? Ειναι αργα για δακρυα Τζερωνυμε παει εφυγε το ποιμνιο οπως εξαλειφθηκε η φυλη των Σιου η τελευταια φυλη των Ινδιανων ετσι θα συρρικνωθει και η φυλη των πιστων Ελληνων με την εκπροσωπιση που εχει απο τον χαμηλοβλεποντα Ιερωνυμο εκ Θηβων Βοιωτιας !

  • παρατηρητής avatar
   παρατηρητής @ Ραβινος 03/02/2012 00:35:22

   Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε : αρχηγός της πίστης μας είναι ο Εσταυρωμένος Χριστός και όχι ο κάθε Ιερώνυμος, ούτε καν εκπρόσωποι είναι οι Ιεράρχες. Αυτά τα πιστεύουν οι καθολικοί.
   Οι Ιούδες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά ο Χριστός και η Εκκλησία είναι πάνω από αυτούς. Και μην ξεχνάτε : ο πόλεμος που μας κάνουν, για το καλό μας είναι. Να ξυπνήσουμε από τον ύπνο του υλικού ευδαιμονισμού.

 24. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 02/02/2012 23:26:48

  Αδικα λογια και βαρια....
  Γιατι;;;

 25. HALANDRIOTHS avatar
  HALANDRIOTHS 03/02/2012 10:15:14

  Με τρομάζει και με αηδιάζει η στάση όλων αυτών που προτάσσουν πάντοτε , ακόμη κι όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας, τά κομματικά τους συμφέροντα και κινούνται αυτιστικά, εγκλωβισμένοι στούς - ισμούς τους. Καλά ρε παιδιά, ή επιστολή του Αρχιεπισκόπου από μόνη της δέν λέει τίποτε, δέν αξίζει φράγκο(ευρώ); Ολοι οι έλληνες τη περίμεναν και χάρηκαν με το γεγονός. Και έρχεστε τώρα , αντί να σχολιάσετε την ίδια την επιστολή, να κρίνετε με τόση ευκολία το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και να διατυπώνετε ερωτηματικά για το χρόνο που την απέστειλε, υποβαθμίζοντας έτσι, θεληματικά ή όχι, την αξία της επιστολής. Θα μας τρελάνετε!!!

 26. χρηστος avatar
  χρηστος 03/02/2012 13:44:53

  1 ειμαι χριστιανος και το λεω 2 ειδατε τελικα πωσ ενας απλοσ ανθρωπος σας ςκανε να αλαξετε θεθιγοντας την θρησκεια και σασ παρεσυρε στην κοντρα μεταξυ σας και σας ςκανε να φαγωνεστε!! φαντασου τι κανουν οι πολιτικοι.......... αυτο θελουν. να φαγωνομαστε και να περναν τα μετρα τουσ ανενοχλητοι και ωσ τωρα το καταφερνουν..... 3 το να εισαι ελληνας δεν ειναι εφαπαξ με το να εισαι και χριστιανος μην τρελεναιστε παιδια!!! φτανει να αγαπας την πατριδα και να εισαι απλα ελληνας !!!! ποιοσ μπορει να αποδειξει οτι ολοι αυτοι που πολεμησαν εναντια στους τουρκουσ το 1821 ηταν ΟΛΟΙ χριστιανοι? ηταν χιλιαδεσ ελληνες αλλοι χριστιανοι αλλοι που δεν πιστευαν στουσ παπαδεσ αλοι που δεν πιστευαν στην σταυρωση χωρις να πει αυτο οτι ηταν ερετηκοι απλωσ ειχαν ολοι κοινο στοχο τι και αν ο ενασ γουσταρε τον χριστο και ο αλλος δεν πιστευε στην γενικη ιστορια του χριστου ο στοχος ειναι κοινος να γινουμε γροθια πρεπει απεναντι στουσ π ο λ ι τ ι κ ο υ ς!!!
  παρακαλω για τισ απαντησεις σασ !! ευχαριστω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.