#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετάφραση της επιστολής Σαμαρά στην ΜέρκελΑποδίδουμε σε απλούστερα ελληνικά τι ήθελε να πει ο Σαμαρά στην Μέρκελ με την χθεσινή του επιστολή:

«Σου στέλνω και ραβασάκι, αφού δεν σου φτάνει η ψήφιση του «Προγράμματος-τούμπανο» από την Ελληνική Βουλή:

 

ΟΚ, να προωθήσουμε και την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, αλλά με τις εμμονές σου και τις νευρώσεις σου, μόνο η ύφεση αναπτύσσεται και ανταγωνιζόμαστε μόνο σε ανεργία τις άλλες χώρες. Καλή η δημοσιονομική βιωσιμότητα αλλά αν κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις, μείνουν κι άλλοι άνεργοι, η χώρα θα γίνει οικονομική Σαχάρα. Οι «φραγκάτοι», οι «σκαφάτοι» κι όσοι έχουν τον τρόπο τους (παστωμένα χρήματα σε θυρίδες και τράπεζες του εξωτερικού) θα πρέπει να κληθούν να συνεισφέρουν τον (μεγάλο) οβολό τους.

Οι τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά όχι με τον τρόπο που λειτουργούσαν, γιατί αυτές μας έριξαν στο πηγάδι.

Μην το κουράζουμε άλλο το «κούρεμα». Μια PSIχή που είναι να βγει, ας πληρωθεί. Τέρμα τα νάζια, οι ψευτοαπειλές και οι μεγάλες δηλώσεις. Επί του πρακτέου…

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα (το ξέρω ότι δεν έχεις καμία αμφιβολία ότι με εμένα θα έχεις να κάνεις), θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος. Για τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν οι στόχοι θα μιλήσουμε εκτενώς τότε.

Εμείς εμμένουμε στην ανάκαμψη κι αν αυτή δεν επιτευχθεί θα πατσαβουριάσουμε το νέο Μνημόνιο και θα εφαρμόσουμε το δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση.

«Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του». 

Σου αρέσει αυτό είμαι σίγουρος, διότι είναι φοβερή τρίπλα, γιατί τα «πλαίσια» σου θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ και άρα τον ΓΑΠ, ο οποίος μιας και το έφερε η κουβέντα έρχεται εθελοντής-όμηρος στο Βερολίνο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σου εξομολογηθώ την πρόβλεψη μου: είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουμε όσες φορές χρειαστεί το Πρόγραμμα, μέχρι αυτό να γίνει αποτελεσματικό και αποδοτικό. Καλά να είμαστε και να τα λέμε. Να μη χάνεσαι στις σκέψεις του Σόιμπλε»

Antonis

(και για την αντιγραφή, Μ.Ο.)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 16/02/2012 11:23:17

  Καλή η εκτόνωση, φίλε Οδυσσέα, αλλά τα αστεία με το σκιάχτρο Μέρκελ και Σόϊμπλε δέν θα κρατήσει πολύ. Ούτε και οι δικαιολογίες μας.

  Γενναία και βαθειά και σκληρή αναδιάρθρωση χρειάζεται η πατρίδα μας, και ηγέτες που τάζουν πόνο και δάκρυα και δύσκολους δρόμους. Και χρειάζεται χρήμα, πολύ χρήμα για να ξαναγυρίσει η ανάκαμψη - αυτό ποιός κερατάς θα μας το δώσει ;

  Το "νούμερο" στην επιθεώρηση είμαστε εμείς, μ'εμάς γελάει η πλατεία κι όχι με τους Γερμανούς, άν τό'χουμε καταλάβει !

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ τσώφλι πασατέμπου 16/02/2012 13:42:36

   Μακάρι να ακουγότανε και μέσα στη ΝΔ η κραυγή σου. Φοβάμαι ότι ακόμη κι εκεί το κλίμα ακόμη βρίσκεται στην εποχή των εύκολων λύσεων, και δεν βλέπω πουθενά προσπάθεια ευρείας διαπαιδαγώγησης...

 2. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 16/02/2012 12:20:38

  Αυτή η σημειολογική ανάλυση της επιστολής του Σαμαρά μου αρέσει ιδιαίτερα. Εξηγείται έτσι η μανία τους να ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ! Ο Σαμαράς πρέπει να ξεκαθαρίσειότι δεν πρόκειται να ΔΕΧΘΕΙ από τον Παπαδήμο να "κλείσει" οποιοδήποτε Εθνικό Θέμα. Ο νοών νοείτω, έτσι;

  • franc avatar
   franc @ ΑΡΚΑΣ 16/02/2012 14:23:07

   Mα ο Παπαδήμος μόλις κλείσει το PSI θα παει σπίτι του. Ο άνθρωπος νομίζω οτι με τον Σαμαρά έχει συμφωνήσει εξ αρχής: 19 Φεβρουαρίου+ λίγες εβδομάδες για τεχικές λεπτομέρειες μέχρι να κλείσουν τα τεχνικά ζητήματα. Δεν είναι, ούτε επιθυμεί να γίνει πολιτικός. Δεν θέλει καν να παίξει το ρόλο του Μόντι. Γι αυτό και δεν έβαλε ούτε έναν τεχνοκράτη!!! στην "κυβέρνησή του". Απεναντίας είπε στους πολιτικούς "περάστε ελεύθερα" και δημιουργήθηκε η κυβέρνηση-δεινόσαυρος με 48 υπουργούς εν μέσω χρεωκοπίας...Αν ο Παπαδήμος δεν κρατήσει το λόγο του, με τι μούτρα θα κυβερνήσει? Κι άν τον επιβάλλουν οι Γερμανοί πόσο θα αντέξει κλεισμένος στο γραφείο με κομένο το τηλέφωνο, υπνωτικό στο νερό και ότι άλλο μπορεί να εφεύρει ο μέσος έλλην πολιτικός που πάει να του φάει τη θέση ένας τραπεζίτης?
   Αν πάλι θελήσει ο Παπαδήμος να κάνει κόμμα, τώρα που τα κανάλια ετοίμασαν τον Κουβέλη που θα βρεί πελατεία? Είμαι βέβαιος οτι ο Παπαδήμος είναι ο πιο επειγόμενος απ' όλους να ξεμπερδεύει με την πολιτκή...

 3. Μυρμιδων avatar
  Μυρμιδων 16/02/2012 14:06:46

  Α. Σαμαράς: «Δεν υπογράφω, υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια»

  Α. Σαμαράς: «Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία»

  ΥΣ
  Έμαθα ότι οι τοκογλύφοι θα ζητήσουν να έχουν και το γνήσιο της υπογραφής του επικυρωμένο από τη Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ Μυρμιδων 17/02/2012 02:04:43

   Στις διαπραγματευσεις πάντως καλά τα πήγε.......

 4. Θύμιος avatar
  Θύμιος 16/02/2012 17:33:01

  Τον Σόιμπλε τον άφησε ανάπηρο η γυναίκα του, που τον μαχαίρωσε στην σπονδυλική στήλη, έτσι λέει τουλάχιστον ένας Γερμανός παντρεμένος μ’ Ελληνίδα, που ζεί στην Λαμία.
  Και οι Έλληνες όμως είναι μεγάλα “λαμόγια”. Ορισμένα ομόλογα, με κάποιον χ΄ κωδικό & κάποια ψ΄ εγκύκλιο, πρέπει να κουρευτούν ως και 93%, ιδίως όσα εκδόθηκαν/ πουλήθηκαν στις αρχές 2007 και έχουν απόδοση επί 12400, τα ’χουν αγοράσει δε “Έλληνες!!! Έλληνες! Έλληνες!!” βουλευτές και ιδιαίτεροί τους. Δές τι λέει ένα τρέιλερ που στάλθηκε στον Farage.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.