#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μερικές κινήσεις αποφασιστικής σημασίας για την κυβέρνησηΣτην κατεύθυνση της αξιοπιστίας του κυβερνητικού λόγου και της διακυβέρνησης δια του παραδείγματος, τρεις αποφασιστικές κινήσεις άμεσου αποτελέσματος μπορούν να αναληφθούν, με διπλό αποτέλεσμα: οικονομικό όφελος από την μια (το λιγότερο) και έμπρακτη απόδειξη σαλπίσματος κοινωνικής δικαιοσύνης και συναλληλίας από την άλλη (το σπουδαιότερο).

-       Ο περιορισμός έτι περεταίρω των μισθών των βουλευτών, των υπουργών, των γραμματέων και των διοικητών οργανισμών του δημοσίου τομέα.

-       Η επαναπροκήρυξη σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό των αδειών χρήσης των συχνοτήτων τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Οι συχνότητες αποτελούν άυλο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού και δεν μπορούν να τις λυμαίνονται ολίγα και μη εξαιρετέα πρόσωπα με αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες.

-       Η επαναφορά στην «δημοσιοϋπαλληλική τάξη» των «προεστών» υπαλλήλων της Βουλής, που βγάζουν την γλώσσα στην κοινωνία, την κυβέρνηση και τελικά στην ίδια την Δημοκρατία.

Στην κατεύθυνση μιας διακυβέρνησης με ανθρώπινο πρόσωπο, υπάρχουν επίσης τρεις πολιτικές αποφάσεις που μπορούν άμεσα και σχεδόν χωρίς οικονομικό κόστος να δώσουν στην κοινωνία την αίσθηση της αλλαγής πλεύσης.

-       Η διευθέτηση του μείζονος θέματος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Δεν είναι δυνατόν στις αρχές του 21ου αιώνα να επιτρέψουμε στην χώρα μας (ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες οικονομικές συνθήκες) να υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν να πεθάνουν από το ψύχος (!), επειδή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει φτάσει στα ύψη υπηρετώντας μια οφθαλμοφανώς λάθος αντίληψη πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων. Ισχυρίζομαι πως μια μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κάτω από τα 80 λεπτά/λίτρο, ενδέχεται (;) να μειώσει ελαφρώς τα έσοδα του κράτους αλλά θα ενισχύσει δραματικά την ενότητα του λαού και θα εμπεδώσει ξανά μια (σχεδόν ξεχασμένη) αίσθηση εμπιστοσύνης των αδύνατων στρωμάτων στις δυνατότητες της ελληνικής Πολιτείας να τους προστατεύσει επαρκώς έναντι θανάσιμων κινδύνων που απειλούν αυτούς και τις οικογένειές τους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων που τους γνωρίζουν καλά στα οικονομικά – αναπτυξιακά Υπουργεία αλλά δεν ξέρω γιατί δεν τους εφαρμόζουν.

-       Κόψιμο του γόρδιου δεσμού του λιανικού κομματιού του κυκλώματος του φαρμάκου. Το φάρμακο δεν είναι είδος πάνω στο οποίο μπορούν να πατούν συντεχνίες απίστευτα ωφελημένων μέχρι τώρα από το σύστημα επαγγελματιών, για να εκβιάζουν την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τελικά την ίδια την κοινωνία και μάλιστα το πιο αδύναμο και φτωχό τμήμα της. Ο Υπουργός Υγείας κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση με τις τελευταίες ανακοινώσεις του και δεν πρέπει για κανένα λόγο να κάνει πίσω. Αν δεν μπορούν να σηκώσουν το πιστωτικό βάρος οι υπάρχοντες «αδειούχοι» φαρμακοποιοί, με εξασφαλισμένη πελατεία (κλειστό γαρ το επάγγελμα), εξασφαλισμένο κέρδος και τις αβάντες μιας υπέρμετρης συνταγογράφησης που άφησε πολύ «λίπος» στις τσέπες τους κατά το πρόσφατο παρελθόν, ας το σηκώσουν εταιρείες, πολυεθνικές ή και κρατικά φαρμακεία αν χρειαστεί, καθόλου δεν με ενδιαφέρει και ούτε και την κυβέρνηση θα έπρεπε να ενδιαφέρει. Εκείνο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει είναι να μην φτάσουν οι φτωχοί συμπολίτες μας να στερηθούν το φάρμακο, δηλαδή την υγεία τους και πιθανόν την ίδια την ζωή τους. Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν στους πιστωτικούς κανόνες του κράτους, ας αλλάξουν επάγγελμα ή ας γίνουν υπάλληλοι εταιρειών που θα μπορούν. Ολόκληρη η υπόλοιπη αγορά στενάζει κάτω από την δαμόκλειο σπάθη «πέτσινων» επιταγών, απλήρωτων γραμματίων και δωδεκάμηνης εξόφλησης τιμολογίων (στην καλύτερη περίπτωση). Γιατί οι επιχειρηματίες – φαρμακοποιοί θα πρέπει να αποτελούν εξαίρεση;

-       Αλλαγή της απόφασης για κατά προτεραιότητα πληρωμή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων έναντι των υπόλοιπων πιστωτών του Δημοσίου. Να υπάρξει μια ισορροπία στις πληρωμές, ώστε να πληρωθούν και αυτοί στους οποίους το κράτος χρωστά έναντι τιμολογίων (για υπηρεσίες ή εμπόρευμα) για πάνω από δύο χρόνια τώρα. Επειδή, πολλές εταιρείες βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» για αυτόν τον λόγο και αδυνατούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους για μεγάλα διαστήματα (πολλές φορές πάνω από έξι μήνες). Αυτοί οι υπάλληλοι δεν έχουν άλλον πόρο ζωής παρεκτός του μισθού τους και αυτή την στιγμή βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση από τους συνταξιούχους του δημοσίου που αναμένουν το εφάπαξ τους αλλά έχουν ασφαλιστική δικλείδα την (έστω κουτσουρεμένη) σύνταξή τους. Συμπληρωματικά με τα δύο τελευταία μέτρα, προτείνεται η εφαρμογή άμεσα του συνολικού και στιγμιαίου συμψηφισμού οποιουδήποτε χρέους φυσικού προσώπου ή εταιρείας προς το Δημόσιο με τυχόν ποσά χρημάτων που του οφείλει το ίδιο το Δημόσιο!

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες αποφάσεις που θα μπορούσε να πάρει άμεσα μια αποφασισμένη και στιβαρή κυβέρνηση στους δύο άξονες που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επεσήμανε. Φρονώ όμως πως και αυτές για αρχή καλές είναι.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. enas avatar
  enas 15/12/2012 11:12:45

  enas είπε:
  15/12/2012 στις 10:09 am

  Είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη, αλλα δεν επιτρέπεται τώρα πιά να λέμε ψέμματα στον κόσμο οτι θα έρθη σύντομα. Μάλλον δεν θα έρθη ποτέ αν πρώτα δεν γίνουν τα απαραίτητα, ήτοι: 1. Διάλυση-συντριβή των καρτέλ που λυμαίνονται την Ελληνική αγορά κρατώντας (Μοναδικό Παγκόσμιο φαινόμενο) τις τιμές των βασικών αγαθών στα πρό κρίσεως ύψη, τη στιγμή που τα εισοδήματα έχουν μειωθει σχεδόν στο μισό και το ΑΕΠ κατά 30%.
  Θα πρέπει, προσωρινά και μέχρι να βγούμε απο την κρίση, να επανέλθει η αγορανομία και να μπούν σε διατίμηση τα βασικά αγαθά που διαμορφώνουν τον τιμάριθμο ώστε οι τιμές να πέσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ κατά 30% απο εκεί που είναι σήμερα. Αν ο Σαμαράς πετύχει το θαύμα, λέμε τώρα, και το επόμενο τρίμηνο έχουμε ανάπτυξη!!!…. πχ. 3% θα κάνει μία τρύπα στο νερό γιατί τα καρτέλ αμέσως θα επωφεληθούν και θα ανεβάσουν τις τιμές κατα 4%+ .
  Στο θέμα αυτό ο Σαμαράς θα πρέπει να βάλει κόκκινη γραμμή στους εταίρους αν ισχυριστούν οτι έχουμε ελεύθερη αγορά και δεν επιτρέπονται οι διατιμήσεις κτλ. κλτ. όπως είχαν κάνει και με τον βασικό μέτοχο με τον Καραμανλή…Βρισκόμαστε σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης και οι “νόμοι” της ελεύθερης αγορά μπορούν να αναβληθούν προσωρινά μέχρι να εξομαλυνθεί η αγορά. Αλλοιώς πρόκειται για κήρυξη πολέμου…
  2.Αναστολή ΟΛΩΝ των κατασχέσεων ακινήτων ανεξαρτήτως αιτίας και ύψους αξίας ακίνητης περιουσίας, μέχρι να εξομαλυνθεί η αγορά ακινήτων.
  3. Χορήγηση όσων χρημάτων περισσέψουν απο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ΕΤΕΑΝ ανάλογα με τον αριθμό των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων για όσο διάστημα δεν θα απολύονται…

 2. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 11:12:52

  Άψογος αγαπητέ Akenaton !!! ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
  Ας επιλεγούν ΟΛΕΣ εκείνες οι ''επαναστατικές'' παρεμβάσεις (και είναι πάμπολλες) που δεν απαιτούν Ευρώ, και που θα δώσουν το στίγμα της διαφορετικότητας, που θα επισφραγίσουν την αποφασιστική επιλογή της ρήξης με τα φαύλα κατεστημένα κι όλα τα βολικά κακώς έχοντα του παρελθόντος.
  Η επαναστατικότερη κίνηση εξ΄άλλου, δεν είναι η αμετάκλητη κι ανυποχώρητη απόφαση για την άμεση κήρυξη της επανάστασης ; :-)

  • akenaton avatar
   akenaton @ BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 14:38:11

   Ευχαριστώ Μαύρη Βασίλισσα εν καταιγίδι! Και συμφωνώ.

 3. gior avatar
  gior 15/12/2012 11:54:07

  εξαιρετικό άρθρο, συμφωνώ απόλυτα

  • akenaton avatar
   akenaton @ gior 15/12/2012 14:38:35

   Ευχαριστώ για το σχόλιο.

 4. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/12/2012 12:49:11

  Ενιοτε το Antinews κανει την δουλεια που δεν κανουν τα υπουργεια. Τωρα αυτο ειναι καλο ή κακο;;;;

  • enas avatar
   enas @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/12/2012 21:50:15

   Και ποιός σου λέει οτι τα υπουργεία δεν κάνου την "άλλη δουλειά" που ικανοποιεί απόλυτα και πλουσιοπάροχα την κλειστή πελατεία τους?
   Είδες πως και ποιοί διορίστηκαν μετα απο πολλή 'δουλειά' στα υπουργεία στους πλουσιοπάροχους θώκους των ΔΕΚΟ και μάλιστα με τις ευλογίες του Σαμαρά, ο οποίος απλώς προήδρευε?

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 15/12/2012 13:43:34

  “The best cure for a sluggish mind, is to disturb its routine.”
  ~William H. Danforth (1870–1955) American Motivational Author
  of Bestselling Book “I Dare You!”

  "Η καλύτερη θεραπεία για ένα υποτονικό μυαλό,
  είναι η διατάραξη της ρουτίνας του."

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 15/12/2012 15:32:03

  Spitsles!!!

 7. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 15/12/2012 16:17:38

  Akenaton, σε συγχαίρω. Συμφωνώ σε όλα.
  Κρίσιμα και όχι δύσκολα να γίνουν, πλην ενός: Η επαναπροκήρυξη σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό των αδειών χρήσης των συχνοτήτων τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, έπαυσα να το ελπίζω.

  Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην "πατάτα" της θηριώδους, εν μέσω κρίσης, αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
  Παρατηρήσεις:
  - Ο δήθεν αιτιολογικός λόγος της αύξησης , η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, δεν ισχύει από την στιγμή που εξαιρέθηκε το ναυτιλιακό πετρέλαιο - διαπιστωμένο πεδίο λαθρεμπορίας. Όπως αναφέρεται, υπάρχουν άλλοι τρόποι πάταξης του λαθρεμπορίου, ψηφισμένοι που υλοποιούνται τώρα με μεγάλη καθυστέρηση (σύστημα εισροών – εκροών, GPS κ.λ.π.)
  - Η αύξηση των εσόδων του κράτους ανέφικτη, αφού οι περισσότεροι καταναλωτές στράφηκαν σε άλλους τρόπους θέρμανσης. Κάποιος αντίλογος ότι μπορούν να μειωθούν τα έσοδα του κράτους αλλά θα ωφεληθεί το ισοζύγιο γιατί θα μειωθούν οι εισαγωγές πετρελαίου, ακυρώνεται από το γεγονός των εισαγωγών κλιματιστικών, καυστήρων πέλλετς, θερμοπομπών και άλλων εναλλακτικών συσκευών θέρμανσης.
  - Η θέρμανση αγγίζει το κατώφλι αξιοπρέπειας κάθε σπιτιού. Να ζήσεις φτωχικά, με όσπρια και μακαρόνια, μπορείς, στο κρύο όχι.
  - Το μέτρο είχε και μια πολύ σημαντική κοινωνική παράμετρο, την οποία προφανώς δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι αποφασίζοντες, που ζουν στις πολυτελείς μονοκατοικίες τους: την διάρρηξη των έτσι κι αλλιώς προβληματικών σχέσεων μεταξύ των ενοίκων των πολυκατοικιών. Όσοι παρέστησαν σε γενικές συνελεύσεις πολυκατοικιών αυτούς τους μήνες, καταλαβαίνουν σε τι αναφέρομαι.

  Τι μας έμεινε, λοιπόν, από το ακατανόητο αυτό μέτρο;
  Η αναφερόμενη στο άρθρο απώλεια εμπιστοσύνης των αδύνατων στρωμάτων στις δυνατότητες της ελληνικής Πολιτείας να τους προστατεύσει επαρκώς έναντι θανάσιμων κινδύνων που απειλούν αυτούς και τις οικογένειές τους και η παρεπόμενη πτώση της κοινωνικής ψυχολογίας ενός λαού. Σκηνές Ρουμανίας (επί Τσαουσέσκου) σε φτωχά σπίτια, καταστάσεις απείρου κάλλους στις πολυκατοικίες, εκτεταμένη φοροδιαφυγή – ελάχιστοι κόβουν αποδείξεις στα «εναλλακτικά» καύσιμα (καυσόξυλα, πέλλετς ), λαθροϋλοτομία σε πρωτοφανή έξαρση και τελικά σίγουρη μείωση των εσόδων του κράτους. Δεν προσθέτω το θέμα προστασίας του περιβάλλοντος που μπορεί να παραμερισθεί προσωρινά σε περίοδο κρίσης, για μια κοινωνίας – νέφος καπνού σκεπάζει τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που γύρισαν στη εποχή του καυσόξυλου.
  Συμπέρασμα: επιτακτική ανάγκη για άμεση μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αν και η πλήρης αποκατάσταση της ζημιάς είναι, δυστυχώς, ανέφικτη, αφού ήδη έχουν αγορασθεί εναλλακτικά μέσα θέρμανσης που θα μας μείνουν αμανάτι.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Νίκος Α 15/12/2012 16:22:34

   Ευχαριστώ, μεγάλη "πατάτα" το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, ελπίζω να το πάρουν έστω και τώρα χαμπάρι!

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 15/12/2012 17:24:46

  στη T.V σχολιασαν οτι μεταναστες κοβουν δεντρα στη Πατησιων....

 9. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 15/12/2012 17:27:26

  Δε σε προβληματίζει ότι δεν υπάρχει ένας αντίλογος ? Μόνο συχαρίκια ?

  • akenaton avatar
   akenaton @ Simon Bolivar 15/12/2012 18:18:10

   Αφήστε με να το απολαύσω μια και μόνη φορά κι εσείς!!! Συνήθως ακούω κυρίως αντιλόγους :)

 10. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 15/12/2012 17:52:19

  ....προσωπικά είμαι βαθύτατα απογοητευμένη από την φορολογία των ενοικίων. Η σημειολογία του θέματος για μένα είναι κομβικής σημασίας. Έχουμε μια Πολιτεία που επιλέγει να επιβραβεύει την αεργία, την τεμπελιά, την αδράνεια. Αντί να ζορίσει, μέσω της αυξημένης φορολογίας, τους κατόχους ακινήτων που δεν εργάζονται και θρέφονται από τα έτοιμα να αναγκασθούν να γίνουν παραγωγικοί και να δουλέψουν επιτέλους, τους επιβραβεύει μειώνοντας την φορολογία τους!
  ....έχω πάμπολα παραδείγματα τριγύρω μου που ζούνε από ενοίκια. άχρηστοι άνθρωποι...!
  Είναι σα να λέει η Πολιτεία στους πολίτες της να έχουν ως πρότυπο τους μη δημιουργικούς, τους άεργους, τους τεμπελχανάδες κληρονόμους του ιδρώτα των προγόνων τους....
  πραγματικά έχω σοκαρισθεί με την επιλογή....
  Έρχεται σε απευθείας ρήξη με το αξιακό σύστημα που θεωρούσα πως έχει ο Σαμαράς.
  Από που θα πηγάσει η ανάπτυξη; από ποιά πρότυπα; από ποιό αξιακό σύμπαν;
  [το τραγικό εξ όλων είναι πως τα ενοίκια είναι από τα ελάχιστα πεδία που η διακίνηση μαύρου χρήματος είναι ελάχιστη, υπάρχουν συμβόλαια, υπάρχουν μηνιαίες αποδείξεις, ουσιαστικό το κράτος απεμπολίζει σίγουρα και πολλά έσοδα, πολύτιμα για τα ταμεία του! που είχε περιθώρια έτι περαιτέρω να τα αυξήσει και για κρίσιμους εισπρακτικούς λόγους πέραν των παιδευτικών και αξιακών!, γιατί;; ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω!!]

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Β.Κ.Σ. 15/12/2012 18:37:18

   Δεν είμαι εισοδηματίας, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αρκετοί από τους "τεμπελχανάδες" που τρώνε "τον ιδρώτα των προγόνων τους", ίσως να μην αρκέστηκαν σε όσα "έτρωγαν", αλλά να τα επένδυαν σε άλλες μορφές επενδύσεων (ακόμα και στον πολλαπλασιασμό των ακινήτων που βρήκαν); Ή μήπως αυτό έχει καμία άλλη διαφορά (πέραν αυτής του μεγέθους) από τον καζινοκαπιταλισμό των διαφόρων funds στο όνομα των οποίων ομνύουν οι νεοφιλελεύθεροι;

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Αυριανιστής 15/12/2012 20:30:27

    κατά το χρήμα γεννάει χρήμα Αυριανιστή;
    Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως έχουμε βαθύτατο αξιακό πρόβλημα ως κοινωνία. Επιβραβεύοντας τους μη παραγωγικούς (οι επενδύσεις σε ακίνητα δεν είναι παραγωγή, κατά την ταπεινή μου άποψη) μέσα από την φορολογική πολιτική του κράτους διαιωνίζεις το σαθρό πρότυπο του άεργου επενδυτή που μας μάρανε εδώ και είκοσι χρόνια...
    Θεωρώ όλους αυτούς τους άεργους, ανθρώπους μη δημιουργικούς και βαθύτατα δυστυχείς, έως και μη υγιείς, αλλά αυτή τη συζήτηση θα πρέπει να την κάνουμε σε κάποιο συναφές θέμα για τα πρότυπα που θεριεύουν μια υγιή και προκομένη κοινωνία και για τα πρότυπα που θεριεύονται από μια ευνομούμενη και εύρρωστη πολιτεία...

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Αυριανιστής 15/12/2012 20:41:17

    ρωμαλέα Πολιτεία.

    • enas avatar
     enas @ Β.Κ.Σ. 15/12/2012 22:07:41

     Μεγάλη συζήτηση ανοίγετε φίλοι Αυριανιστή και Β.Κ.Σ. για το ποιός είναι και ποιός δεν είναι παραγωγικός. Πχ. Τί παράγουν οι ιερείς και απολαμβάνουν μισθό εργαζόμενου στα δίκτυα της ΔΕΗ? Τί παράγουν οι ποιητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ληξίαρχοι, ταμίες, κλπ. κλπ.
     Είναι παραγωγικό ένα εργοστάσιο που παράγει εναν τύπο αυτοκινήτου που ζυγίζει 2 τόννους, καταλαμβάνει χιλιόμετρα ασφάλτου και άπειρα τετραγωνικά σε δρόμους και σε Πάρκινγκ , καίγοντας τόνους βενζίνης και εξαπολύοντας τόνους καυσαερίων για να μεταφέρει 1 άτομο επι 10 χρόνια και μετά γίνεται παλιοσίδερα, σε προορισμούς που μπορούσε να πάει άνετα με λεωφορείο ταξί ή ενοικιαζόμενο ΙΧ με πάρα πολύ μικρότερο κόστος? Prestige λέει. Δηλαδή αέρα κοπανιστόν. Κι όμως είναι ο βασικός πυλώνας της ανθρώπινης κοινωνίας σήμερα. Το ΙΧ. Οι χώρες σαν την Ελλάδα που δεν παράγουν Ι.Χ. θεωρούνται σχεδόν άχρηστες. Αφού δεν παράγουν Ι.Χ. δεν παράγουν τίποτε...

     • Β.Κ.Σ. avatar
      Β.Κ.Σ. @ enas 15/12/2012 22:13:06

      παράγουν υπηρεσίες που προσφέρονται σε κάποιους που τις χρειάζονται.
      οι κοπρομηχανές που ζούνε από τα ενοίκια δεν παράγουν απολύτως τίποτα.

  • μχ avatar
   μχ @ Β.Κ.Σ. 17/12/2012 19:06:28

   για τους πολιτικούς μιλάς...

 11. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 15/12/2012 18:42:28

  Συγχαρητήρια! Διαβάζω antinews τους τελευταίους 12-14 μήνες περίπου και νομίζω ότι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, συμφωνώ με το περιεχόμενο άρθρων ή απόψεων και θεωρώ πλέον ότι με εκφράζετε σε μεγάλο βαθμό. Παρ'ολα αυτά, είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζί σας, θέλοντας να σας συγχαρώ για τις απόψεις σας. Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν, πολλά που τα λέει η απλή λογική, αλλά για να εφαρμοσθούν, μάλλον, απουσιάζει η θέληση. Συνεχίστε, κάποια μέρα ίσως σας διαβάσουν και σας ακούσουν οι ιθύνοντες...
  Καλές Γιορτές σε όλους
  Γεώργιος

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γεώργιος 15/12/2012 22:57:39

   Επίσης καλές γιορτές και σας ευχαριστώ θερμά.

 12. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 15/12/2012 18:45:55

  Εξαιρετικο αρθρο, προσυπογραφω τα παντα απο την αρχη μεχρι το τελος, αν και το σημειο για το λετρελαιο θερμανσης το θεωρω πιο δυσκολο στην εφαρμογη. Η κυβερνηση πρεπει να αποδειξει πως ξερει και αλλους τροπους, πιο δημιουργικους, για να ελαφρυνει τα βαρη των πολιτων, και ξερει να κανει κατι παραπανω σπο κοινωνικη πολιτικη με δανεικα

 13. punisher avatar
  punisher 15/12/2012 21:26:00

  τραγικο και ερασιτεχνικο το λαθος που θα το πληρωσει ακριβα η κυβερνηση με το πετρελαιο φετος για μενα 3 βηματα πρεπει να κανει αμεσα ο σαμαρας 1) μειωση πετρελαιου 2) πλαφον στα πολυ βασικα ειδη διατροφης οσπρια ζυμαρικα λαχανικα και 3)μαχαιρι με μια ειδικη ρυθμιση σε ολα τα προνομια των υπαλ. της βουλης

 14. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 15/12/2012 22:52:17

  Αγαπητέ Akenaton μιά χαρά τα λέτε...... πολύ αμφιβάλλω αν ακούει κάποιος....διότι πολύ απλά δε μπορώ να πιστέψω ότι όσοι μας κυβερνούν είναι ηλίθιοι και δε βλέπουν....άρα; Αρα δε θα γίνει τίποτε απ'όσα λογικά γράφετε, διότι πολύ απλά ΔΕ θέλουν!

 15. panas avatar
  panas 15/12/2012 23:51:38

  Χαίρομαι που ένας αρθρογράφος του antinews αγγίζει το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης. Αναρωτιόμουν μάλιστα τελευταία, αν υπάρχει κάποιος αρθρογράφος ή σχολιαστής αυτού του blog που να κρυώνει πραγματικά…
  Σκεφτόμουν πως μόνο βολεμένοι έχουν την άνεση μέσα από την θαλπωρή της ζεστασιάς του σπιτιού τους να γράφουν…

  Υπάρχουν πολυκατοικίες που δεν ανάβουν καθόλου την κεντρική θέρμανση και πολλοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζεσταθούν, ιδίως με ηλεκτρικές συσκευές. Φυσικά όλους αυτούς και εμένα συμπεριλαμβανομένου μας περιμένει η ΔΕΗ στην γωνία με τις επερχόμενες αυξήσεις.
  Κατά τα άλλα, έχετε ξεκάθαρες σκέψεις και στόχους που έχουν σαν σημείο αναφοράς την κοινωνία και τις ανάγκες της. Μόνο γι’ αυτό, αν και διαφωνώ με ορισμένες θέσεις σας, θα σας ψήφιζα αν βάζατε υποψηφιότητα...

 16. Αεροπόρος avatar
  Αεροπόρος 16/12/2012 01:20:55

  Συμφωνώ απόλυτα με τον όρο μεγάλη “πατάτα” το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αφού κανείς πια δεν βάζει πετρέλαιο....
  Κάποιος εκεί στο υπ οικονομικών να κάνει κάποιες προτάσεις για αλλαγή του μέτρου....μάλλον θα καίνε Μαζούτ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.