#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μειώσεις αποδοχών έως 52% με το νέο μισθολόγιοΣε πλήρη οικονομική εξαθλίωση αναμένεται να οδηγηθούν σύντομα οι περισσότεροι από τους περίπου 450.000 υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπές υπηρεσίες της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, καθώς οι ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ, αναδρομικά από την 1η-11-2011, θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των συνολικών αποδοχών τους σε ποσοστά που φθάνουν μέχρι και το 52%.

Οι διατάξεις του ήδη ψηφισθέντος νόμου 4024/2011 για το νέο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου προβλέπει την κατάργηση περίπου 100 ειδικών και κλαδικών επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι 450.000 δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος για τους έγγαμους χωρίς παιδιά!

 

Στόχοι

 

Με το νέο μισθολόγιο θεσπίζεται επίσης το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (Κ.Ε.Σ.). Το κίνητρο αυτό θα καταβάλλεται στους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες οι οποίες έχουν πετύχει πάνω από 80% τους ποσοτικοποιημένους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το σύστημα αξιολόγησης.

Το Κ.Ε.Σ. θα υπολογίζεται ανά υπουργείο ή φορέα και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του κατά το προηγούμενο έτος.

Το Κ.Ε.Σ. που καταβάλλεται στους υπαλλήλους μπορεί να ισούται με προσαύξηση μέχρι 10% του ετήσιου βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και 25% του βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.

 

Ποιοι υπάγονται

 

Σύμφωνα με αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μισθοδοσίας των υπουργείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης στις διατάξεις του νέου μισθολογίου υπάγονται οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί υπάλληλοι, καθώς και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου:
α) του Δημοσίου,
β) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού,
γ) των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), συμπεριλαμβανομένου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Επίσης, υπάγονται: α) οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, β) οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Εμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας, γ) οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί, δ) οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της, και οι υπάλληλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ε) οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, στ) οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.), της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), ζ) οι υπάλληλοι και, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου, οι θρησκευτικοί λειτουργοί (πλην των αρχιερέων που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο) των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού και των εξομοιούμενων προς αυτά, των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Περισσότερα στον "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καραγελανης παναγιωτης avatar
  Καραγελανης παναγιωτης 15/11/2011 08:22:00

  Ας τον κοψουν καλυτερα, καλα αυτον τον γ@μ#μενο το μισθο να δω τι διαολο θα βρουν να ασχολουνται μετα .Μας επρηξαν αμαν πια.!!!!!!!!!!!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/11/2011 08:26:14

  Εμένα δεν με χαλάει το τεχνοκρατικό στυλ. Με χαλάει ότι κάθομαι και ακούω κάποιον μη εκλεγμένο να κάνει αυτά που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν οι εκλεγμένοι. Προσφέρει εκτελεστική λύση που δεν προέρχεται από εκλογική νομιμοποίηση.

  Δεν είναι "υπηρεσιακός".Υπάρχει η νομιμοποίηση ότι τον θέλει το Μεγκα ή ο Σκάϊ ή η Καϊλή ή η Μερκοζύ. Ή 300 ή 151 βουλευτές. Έτσι πάει; Ιδιωτικοποιήσαμε την Κυβέρνηση. ΟΚ, κατ εντολή τίνος; Προβλέπεται; Γιατί πληρώνω Bουλευτές; Για να λειτουργούν σαν Διακομματική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων του εαυτού τους;

 3. Tassos avatar
  Tassos 15/11/2011 08:57:27

  Στα ΕΛΠΕ συνεχίζονται οι 17 μισθοί, το επίδομα αγαμίας, το επίδομα γήρατος, το επίδομα ημιγήρατος! και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Δεν τους κόψαν φράγκο.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Tassos 15/11/2011 08:58:19

   Και οι 7 ημέρες σε 4 αστέρων ξενοδοχείο (τσάμπα εννοείται).

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Tassos 15/11/2011 13:16:58

    Και ως γνωστόν, αρκετά μόρια παίρνει το συγγενολόι (δεν αστειεύομαι).

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2011 09:28:28

  Και στη βουλή γιατί δεν ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο; Δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι κι αυτοί;

 5. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 15/11/2011 09:45:41

  Αντιγράφω από Newsit:

  Μέλη και οι τρεις της «κυβέρνησης (Goldman)Sachs», ενός δικτύου που είχε στήσει η αμερικανική εταιρία στην Ευρώπη και βοήθησε στη... διευκόλυνση με το χρέος της Ελλάδας.
  Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα. Πρώτα, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια... τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι.

  Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων. Ανήκαν στο «διευθυντήριο» της Goldman Sachs στην Ευρώπη ή αλλιώς στην «κυβέρνησης Sachs», καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη «Γηραιά Ήπειρο», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monde.

  Τα σχόλια δικά σας...

 6. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 15/11/2011 09:49:34

  Εκτός από τα ΕΛΠΕ, οι "εκλεκτοί" υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να παίρνουν 1 μισθό παραπάνω όπως παλιά ή και εκεί "φύσηξε ο αέρας της Αλλαγής";

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 15/11/2011 10:33:39

  Κόβουν μισθούς, ανεβάζουν έμμεσους και άμεσους φόρους, η ύφεση βαθαίνει μαζί με τη κατάθλιψη και ο φόβος που καλλιεργούν καλά κρατεί : η νέα τάξη πραγμάτων ( το χρήμα εννοείται πηγαίνει στους εκλεκτούς της νέας τάξης που θωρακίζουν το σύστημα για τυχόν αντιδράσεις ). Ξέχασαν όμως τον Ξενοδόχο.

  • gynner avatar
   gynner @ παρατηρητής 15/11/2011 12:16:06

   Ο ξενοδόχος αγαπητέ παραμυθιάζεται απο "πιέσεις","αναπόφευκτα",και "στρατηγικές" κλπ κλπ

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ παρατηρητής 15/11/2011 13:00:28

   Ξενοδόχο εννοείς τον Μάρκο Σεφερλή φαντάζομαι?

 8. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 15/11/2011 18:20:24

  Πρωτοδιοριζόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές κλπ αρνούνται τον διορισμό τους και ν΄ αναλάβουν υπηρεσία σε απομακρυσμένες πόλεις και χωριά γιατί με ενοίκιο , κοινόχρηστα , διατροφή , έξοδα μετακίνησης και 783,35 ευρώ μισθό καθαρά το μήνα πολύ απλά δεν βγαίνουν.
  Αρνούνται να διορίστηκαν να εργάζονται και να ζουν ακόμη βοηθούμενοι απο τους γονείς τους σε ηλικίες 35 και άνω ετών.

  • foros avatar
   foros @ Ηράκλειτος 15/11/2011 22:20:53

   Δυστυχώς τους καθηγητές και τους δασκάλους τους περιμένει το αγγλοσαξωνικό σύστημα. Θα τους περάσει στον Δημοτικό Προϋπολογισμό και εάν έχει ο Δήμος θα τους πληρώνει. Φυσικά μιλάμε για πλήρη απασχόληση.
   Για τους νεοδιοριζόμενους το θέμα θα έχει ως εξής: Σύμβαση ορισμένου χρόνου, 9μήνη και ανανέωση κατόπιν αξιολόγησης, θα δικαιούνται ταμείο ανεργείας όμως.
   Αυτό δεν αποτελεί σενάριο επιστημονκής φαντασίας.

 9. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 15/11/2011 21:59:35

  Για όσους δεν έχουν διαβάσει με προσοχή την σημερινή εγκύκλιο - για την εφαρμογή του "Νέου Μισθολογίου" - σημειώστε το παρακάτω:
  Υπάρχουν κρατήσεις (πχ υπέρ σύνταξης ...) που θα υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές ΠΡΙΝ το Νέο Μισθολόγιο.
  Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος έπαιρνε βασικό+κίνητρο απόδοσης =1500 ευρώ πριν το νέο μισθολόγιο και τώρα παίρνει μόνο βασικό = 1000 ευρώ, θα υπάρχουν κρατήσεις που θα υπολογίζονται με τα (προηγούμενα) 1.500 ευρώ μέχρι και το 2015 !!!!
  Βέβαια θα υπάρχουν και κάποιοι "τυχεροί" - συνήθως με εργασία 25 ετών και άνω - που θα βγούν κερδισμένοι από το παραπάνω. Θα πάρουν και αύξηση και συγχρόνως κάποιες κρατήσεις θα υπολογίζονται με τις προηγούμενες μειωμένες αποδοχές ...
  Εκεί που λέγαμε ότι θα γινότανε τουλάχιστον πιο απλή η έκδοση μιας μισθοδοσίας, τρελαθήκαμε τελείως ...

 10. foros avatar
  foros 15/11/2011 22:11:32

  Μείωση μισθών, μείωση αγοραστικής δύναμης,μείωση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση των ανέργων, αύξηση των επιδομάτων ανεργείας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση συντάξεων κ.λ.π. Το βαρέλι δεν έχει πάτο αδέρφια.
  Το καλό είναι εάν όλοι εμείς αποφασίσουμε κάποια στιγμή να μην πληρώσουμε τα τραπεζικά δάνεια και μετακυλίσουμε το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό, εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
  Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.