Μειοψηφία μέσα στο ίδιο του το κόμμα ο πρωθυπουργός
21/07/2015 20:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μειοψηφία μέσα στο ίδιο του το κόμμα ο πρωθυπουργός

Χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ. Αποχωρούν ολόκληρες οργανώσεις. Παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία ο Ρούντι Ρινάλντι. Έκτακτο συνέδριο ζητάει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ», ενώ ο Τσίπρας φαίνεται να δίνει ραντεβού για το τελικό ξεκαθάρισμα το Σεπτέμβρη, αν υπάρχει ως τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Την κατά μέτωπο επίθεση στους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει ο Τσίπρας παραμονές της αυριανής ψηφοφορίας για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το νέο μνημόνιο. Η κατάσταση πλέον φαίνεται να βγαίνει εκτός ελέγχου και το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στα βράχια.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί ευθέως Λαφαζάνη, Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου για ταύτιση με το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit, αλλά και για λογικές πλιάτσικου σε βάρος των τραπεζικών και χρηματικών αποθεμάτων όπως αυτά γράφτηκαν στον Τύπο σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε:

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.

Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής».

Η εικόνα που εμφανίζεται με εκκωφαντικό πια τρόπο είναι αυτή μιας μέχρις εσχάτων μάχης ανάμεσα στο μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου και όχι απλά μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα κορυφαία στελέχη που διαφωνούν με το νέο μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας -μια μέρα μετά το στενό του συνεργάτη Νίκο Παπά που προανήγγειλε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η συνεχής καταψήφιση νομοσχεδίων αποκλείει την κοινή πορεία- ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι έχει χάσει την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό. Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του».

Το μέγαρο Μαξίμου σκληραίνει τη στάση του ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες καθώς ο κίνδυνος παρά την μετάθεση των μέτρων για τους αγρότες και το ασφαλιστικό είναι αυξημένος εξαιτίας των πλειστηριασμών και άλλων διατάξεων για τις τράπεζες που προβλέπει το νομοσχέδιο. Λέγεται δε ότι τις τελευταίες ώρες οι συνεργάτες του Τσίπρα είχαν εξαπολύσει ένα σαφάρι βουλευτή το βουλευτή για να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του και συνάντησαν πολύ βαρύ κλίμα.

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι μετά το τέλος του Αυγούστου και αφού οριστικοποιηθεί η νέα συμφωνία-μνημόνιο, τότε θα δώσει οριστική λύση και στο κομματικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η ιδιότυπη συγκατοίκηση με τους διαφωνούντες.

Είναι χαρακτηριστικά αυτά που λέει σε συνεργάτες του ο Τσίπρας σύμφωνα με απογευματινή διαρροή του Μαξίμου: «Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, κατά το διάστημα αυτό, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής στους τέσσερις παρακάτω άξονες:

·Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,

·Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα

·Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων

·Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό. Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

Ουσιαστικά ο Τσίπρας δίνει ραντεβού για το τελικό ξεκαθάρισμα το Σεπτέμβρη. Ωστόσο όπως έχουμε ξαναγράψει οι συσχετισμοί τόσο στο κόμμα και οι πολλές και σοβαρές απώλειες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καθιστούν μειοψηφία τον πρωθυπουργό μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Οι σκέψεις για ένα καινούργιο κόμμα υπό τον Τσίπρα είναι υπαρκτές αυτή τη στιγμή και είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός θέλει να αγοράσει χρόνο και να κερδίσει ότι μπορεί να κερδίσει σε δυναμικό από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ αυξάνοντας την πίεση προς τους διαφωνούντες που είναι πλειοψηφία όπως καταγράφονται στη δήλωση διαφωνίας με το νέο μνημόνιο από 109 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 201, αλλά και σύσσωμες σχεδόν τις νομαρχιακές οργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Στις αντιδράσεις έρχονται να προστεθεί η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου και τονίζει ότι «Οφείλουμε να δούμε πως τελικά η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη λειτουργούν ως θεσμοθετημένος νεοφιλελευθερισμός, που περιορίζει ασφυκτικά τα περιθώρια μετασχηματισμού τους. Η διεθνιστική μας στρατηγική οφείλει να περνά μέσα από την αποδέσμευση απ’ αυτούς τους σχηματισμούς, ως ένα αίτημα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, αλλά και ως προϋπόθεση για την αμφισβήτηση του νεοφιλελευθερισμού».

Πριν από λίγη ώρα επίσης ο Ρούντι Ρινάλντι γνωστοποίησε την παραίτησή του από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit. Οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν. Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της «Θεσσαλονίκης» και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κομματικός οργανισμός είχε υποκατασταθεί πλήρως από τον κυρίαρχο μηχανισμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές του, μηχανισμό ο οποίος μάλιστα το τελευταίο 6μηνο έχει επιπλέον κρατικοποιηθεί. Στα πλαίσια αυτά η Πολιτική Γραμματεία –με αυτονόητες τις ευθύνες της- έχει μετατραπεί σε αδρανοποιημένο και ακολουθητικό συνεργό της συντελούμενης κεντροαριστερής και τώρα μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Ρινάλντι είναι επικεφαλής της συνιστώσας ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) και διαθέτει 4 βουλευτές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (Κοδέλας, Σωτηρίου, Κυριακάκης, Χατζηλάμπρου) οι οποίοι καταψήφισαν τη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 21/07/2015 22:16:32

  έπρεπε να τους είχε σουτάρει από την επομένη των εκλογών του 2012...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ουδέτερος 22/07/2015 02:24:31

   Και πώς θα κέρδιζε τότε τις εκλογές του 2015;

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Διογένης 22/07/2015 06:58:02

    πόση επιρροή έχουν αυτοί οι γραφικοί;; καλλίτερα να έλεγε ρεαλιστικά πράγματα παρά να πληρώνουμε ακριβά το ψευτικό show διαπραγμάτευσης.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ ουδέτερος 22/07/2015 11:45:13

     Δλδ, ἄν τούς εἶχε σουτάρει τό 12, θά ψήφιζες ἀλέξη;;

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ Φωτεινή 22/07/2015 13:21:06

      όχι, αλλά θα υπήρχε μια σχετικά σοβαρή αντιπολίτευση. δεν θα τρώγαμε το show της διαπραγμάτευσης που κόστισε ακριβά στη χώρα. καλλίτερα να διώχνεις ανεδαφικές αντιλήψεις και ας χάσεις εκλογές, παρά να κάψεις μια ολόκληρη χώρα ως κυβέρνηση επειδή έχεις εσωκομματικά βαρίδια.

    • ENIGME avatar
     ENIGME @ ουδέτερος 22/07/2015 12:08:07

     Μα αν έλεγε ''ρεαλιστικά πράγματα'' και υποσχόταν μνημόνια, γιατί θα τον επέλεγαν;

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ ENIGME 22/07/2015 15:11:56

      ῞Ολα γιά τήν ΕΞΟΥΣΙΑ λοιπόν, ἔστω καί ἄν στηρίζεται σέ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΕΣ, ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ῾Η ἀμόλυντη ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

     • MoonWalk avatar
      MoonWalk @ Φωτεινή 22/07/2015 16:22:56

      Χαχαχαχα. Ε, όχι και ΑΡΙΣΤΕΡΑ οι εφαρμοστές του Νεοφιλελεύθερου Γ' Μνημονίου! Μπορεί να σε εξυπηρετεί το εύκολο συμπέρασμα, αλλά κανείς δεν είναι ο,τι δηλώσει. Όλοι είμαστε αυτοί που οι επιλογές και οι πράξεις μας αποδεικνύουν. Επίσης, όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια, όπως θα ξέρεις.

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 22/07/2015 11:38:22

  To chicken game Ελλάδας και Γερμανίας Του Olaf Boehnke "Κατευθυνόμαστε και οι δύο προς το γκρεμό. Όποιος πηδήξει πρώτος είναι "κοτόπουλο" (δειλός) ήταν τα τελευταία λόγια του αντιπάλου του James Dean στην κλασσική ταινία "Επαναστάτης χωρίς Αιτία". Το game of chicken είναι ένα βασικό μοντέλλο σύγκρουσης για δύο παίκτες στο game theory. Ενώ ο θεωρητικός του παιχνιδιού και κάποτε Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης έχει τραβήξει πάνω του όλη τη προσοχή λόγω της συγκεκριμένης διαπραγματευτικής προσέγγισης, ο πραγματικός πρωταθλητής αυτού του παιχνιδιού αποδείχθηκε ότι είναι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble. Πολλοί παρατηρητές της Ελληνικής κρίσης συμφωνούν πως ήταν η λεπτομερής πρόταση για Grexit του Schaeuble, που υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέλαβε από τον Βαρουφάκη, για να παραδοθεί τελικά και να πηδήξει. Άν και πολλοί παρατηρητές ανέμεναν ότι οι Angela Merkel και Wolfgang Schaeuble θα πανηγύριζαν για τη νίκη τους άμα τη επιστροφή τους στο Βερολίνο, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η πιό πανηγυρική αντίδραση ήλθε από τον Thomas Strobl, τον αντιπρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και τον γαμπρό του Schaeuble. Πριν τη συνεδρίαση της διευθύνουσας επιτροπής μετά από την σύνοδο των ηγετών του ευρώ, τη περασμένη Δευτέρα, δήλωσε: "Οι Έλληνες τώρα έχουν ενοχληθεί αρκετά". Ενώ ο Strobl έχει έκτοτε επικριθεί έντονα γι' αυτό το σχόλιο, αυτή η σοβινιστική στάση αποτυπώνει, σε μεγάλο βαθμό, το αίσθημα πολλών ανθρώπων στη Γερμανία και του κόμματος του Strobl ιδιαίτερα. Η σκέψη "φίλος" ή "εχθρός", έρχεται ξανά στη μόδα στην Ευρώπη και κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση στη Γερμανία. Για εβδομάδες, μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι Bild-Zeitung και Die Welt, έχουν προωθήσει αυτή την αντίληψη. Την προηγούμενη εβδομάδα το DerSpiegel είχε ένα θέμα με τίτλο "Οι Έλληνές μας - Πλησιάζοντας ένα παράξενο λαό" μαζί με ένα πολιτικό καρτούν ενός Έλληνα που χορεύει με ένα ποτήρι Ούζο και ένα μάτσο ευρώ, δίπλα σε ένα "προδομένο" Γερμανό τουρίστα. Η πόλωση της συζήτησης από τη τελευταία σύνοδο την Κυριακή, έχει διχάσει τη ρητορική μάχη στη Γερμανία, σε δύο μεγάλα στρατόπεδα. Σε αυτόν τον παράξενο -μηδενικού αρθροίσματος- διαγωνισμό, μπορείς να είσαι είτε "με την Ελλάδα και εναντίον της Γερμανίας", είτε "με τη Γερμανία και εναντίον της Ελλάδας". Η ανταγωνιστική συμπεριφορά έχει επίσης εσωτερικευτεί από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και την κοινή γνώμη, επίσης. Η πιό θλιβερή πτυχή αυτού του διαλόγου ήταν ο συνδυασμός σε κάθε πλευρά, μιας στενόμυαλης άποψης για τα πολιτικά προβλήματα και μια αινιγματική άρνηση να αναγνωρίσουν το απλό γεγονός ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι άρρηκτα μέρος των χρόνιων προβλημάτων της ευρωζώνης. Στη διάρκεια της συζήτησης στη Bundestag την Παρασκευή, όλα τα μέλη της κυβέρνησης ήταν πρόθυμοι να κατευνάσουν το κλίμα και να ζητήσουν τη στήριξη για τις επόμενες διαπραγματεύσεις. Η Angela Merkel αναδιατύπωσε την φράση-κλειδί της: "Εάν καταρρεύει το ευρώ, θα καταρρεύσει η Ευρώπη" και με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση του Schaeuble για Grexit που διατυπώθηκε στις Βρυξέλλες, δεν ήταν και δεν είναι ρεαλιστική επιλογή. Προχώρησε πιό μακριά και χαρακτήρισε την ΕΕ όχι μόνο "μια κοινότητα μοίρας', αλλά επίσης "μια κοινότητα ευθύνης". Στο τέλος, 65 μέλη του κόμματός της, ψήφισαν εναντίον της. Αργά αλλά σταδιακά, η Merkel αναγκάζεται να βγει από την πολιτική ζώνη άνεσης. Και τα προβλήματα δεν περιορίζονται στο δικό της κόμμα. Ο κυβερνητικός της εταίρος και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Sigmar Gabriel, έχει υιοθετήσει τελευταίως έναν πιό επιθετικό τόνο αναφορικά με τη διαχείριση της Ελληνικής κρίσης από την Merkel και τον Schaeuble. Ο Gabriel έχει ζητήσει λιγότερη λιτότητα και περισσότερη (πραγματική) επενδυτική πολιτική, προκειμένου να οικοδομηθεί εκ νέου η ελληνική οικονομία, μια πολιτική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να προκαλέσει πιό σοβαρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό του συνασπισμού της Merkel στις επόμενες εβδομάδες. Αυτά τα στοιχεία -καθώς και η διευρυμένη κριτική της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη- μπορεί κάλλιστα να τη φέρει στο σημείο όπου πρέπει να αποδείξει τον πολιτικό ηγετικό ρόλο με έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που το έκανε ο Mario Draghi όταν ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ θα "κάνει ό,τιδήποτε χρειαστεί για να διατηρήσει το ευρώ". Μόλις συμφωνήσουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης στις νέες διαπραγματεύσεις, θα είναι σοφό για τη Merkel να αποδείξει την πολιτική της δέσμευση στους Έλληνες πολίτες με μια ομιλία ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή σε δημόσιο χώρο στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει αυτό στο οποίο είναι καλή: να βάζει αντικρουόμενες πλευρές πίσω στο τραπέζι και να βρίσκει συμβιβασμό. Στην ομιλία της την Παρασκευή, έδωσε μεγάλη προσοχή στη σημασία της γαλλό-γερμανικής συμμαχίας. Εάν ενδιαφέρεται στ' αλήθεια να πετύχει μια αξιόπιστη λύση για την τρέχουσα κρίση, αυτή και ο Francois Hollande πρέπει να συμπεριλάβουν τον Αλέξη Τσίπρα στο να βρεθεί μια πολιτική συμφωνία που να δίνει στον ίδιο και τον Ελληνικό λαό, πραγματική, όχι υποχρεωτική, κυριότητα μιάς τέτοιας συμφωνίας. Η διαρκώς επαναλαμβανόμενη γραμμή στη συζήτηση στη Bundestag την Παρασκευή, ήταν "όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες". Η διαρκώς επαναλαμβανόμενη γραμμή τη προηγούμενη Τετάρτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν "χρειαζόμαστε βοήθεια και όχι αρχές!". Πώς μπορούν αυτές οι δύο αντικρουόμενες αντιλήψεις να συγχωνευθούν σε ένα ενιαίο πακέτο λύσης που να εξασφαλίζει τόσο την Ελληνική όσο και τη Γερμανική κυριότητα, θα είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη Merkel. Στο "Επαναστάτης χωρίς Αιτία", ο χαρακτήρας του James Dean κερδίζει ένα θανάσιμο παιχνίδι, όχι μέσω μιας πράξης γενναιότητας, αλλά μέσω ενός ατυχήματος. Κανένας από όσους συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό chicken game δεν μπορεί να ελπίζει σε ένα τυχαίο ατύχημα για να σωθεί, και οι δύο πλευρές πρέπει να δείξουν γενναιότητα και να αποχωρήσουν μαζί από το παιχνίδι. Capital.gr | Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, @10:02 Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: Greece and Germany's Game of Chicken http://tinyurl.com/nj4vrpx

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Δήμητρα Μ. 22/07/2015 12:36:28

   τα καταφέραμε !!!!! Καταστραφήκαμε αλλά καταφέραμε να κάνουμε τους άλλους να ...συζητήσουν πάνω από το πτώμα μας!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!! ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!!! ΛΑΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΣΥΡΓΕΛΑ !!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ!!!!! (Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη ...)

 3. airman avatar
  airman 22/07/2015 12:32:15

  "Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό." Αυτός που του τα γράφει για να τα λέει τι πίνει αλήθεια;

  • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
   Να΄χαμε να λέγαμε @ airman 22/07/2015 12:49:01

   Όποιος και να του τα γράφει πάντως και ό,τι κι αν πίνει, σε λίγο θα γελάσει κάθε πικραμένος, όταν ξαναμετρήσει τον ''κοινωνικό Σύριζα'', που ο ίδιος ισοπεδώνει με τη μετριότητά του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.