#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2012 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεθοδεύσεις (με επίκεντρο το ΒΗΜΑ) για νέο "κεντρώο" κόμμαΑν διαβάσει κανείς το Βήμα της Κυριακής, το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά και το ολοσέλιδο άρθρο του Κώστα Σημίτη, θα αντιληφθεί ότι κάτι παίζεται στην περίφημη κεντροαριστερά.

Ο συνδυασμός της γραμμής του ΔΟΛ με τις συχνές παρουσίες στελεχών του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού σε εφημερίδες και κανάλια δεν είναι τυχαίος. Όπως δεν είναι τυχαία και η παρουσία πολλών τεχνοκρατών και λοιπών οικονομολόγων σε τηλεοπτικά πάνελ και η κατάθεση προτάσεων για την διακυβέρνηση της χώρας, την οικονομική πολιτική κ.λπ. η οποία κατά κύριο λόγο βασίζεται στις αρχές του εκσυγχρονισμού και μιας κεκαλυμμένης σοσιαλδημοκρατίας.

Πρόσφατα μάλιστα σε συνέντευξη τύπου με την παρουσία 1.000 ατόμων ο καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Μπουραντάς, παρουσία στελεχών της αγοράς και γενικά τεχνοκρατών, ίδρυσε την" Κοινωνία Αξιών", ένα νέο πολιτικό φορέα που θα κινείται στο κέντρο και στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και θα έχει στόχο να συγκροτήσει ένα κόμμα που θα καλύψει το κενό του ΠΑΣΟΚ.

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, γίνονται πολλές συζητήσεις στο κεντρώο χώρο για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα χωρέσει τα πάντα, τα ορφανά της Αριστεράς που δεν αντέχουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι κοντά στον Φ. Κουβέλη, τους απογοητευμένους Πασόκους που δε βλέπουν μέλλον με τον Βενιζέλο και τους δεξιούς που δεν χωράνε στην εκστρατεία ένωσης της κεντροδεξιάς  υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, γίνονται συζητήσεις με διάφορα εκσυγχρονιστικά στελέχη για τη δημιουργία μιας εναλλακτικής πολιτικής πλατφόρμας που θα αντικαταστήσει το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ και θα εμφανιστεί στην κοινωνία ως ο νέος εκσυγχρονισμός.

Νίκος Χριστοδουλάκης, Γ. Στουρνάρας, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γ. Φλωρίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου και διάφορες κινήσεις όπως Κοινωνικός Σύνδεσμος, Μπροστά, Πολιτεία 2012, Νέοι Μεταρρυθμιστές, Π80, "Πρωτοβουλία Β" κ.λπ. επιδιώκουν να φτιάξουν μια ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατική πρόταση που θα αποτελέσει το πολιτικό αντίβαρο της κεντροδεξιάς, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά και διακρίνοντας την περίπτωση "να σκάσει η φούσκα Τσίπρα" όταν αυτός βρεθεί μπροστά σε πραγματικά διλήμματα όπως ευρώ ή δραχμή, δουλειά ή ανεργία, εγκληματικότητα, μεταναστευτικό κ.λπ. οι λεγόμενοι νέοι εκσυγχρονιστές θέλουν να βάλουν τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Βάσεις που θα αντικαταστήσουν το ΠΑΣΟΚ και την ιδεολογική αποτυχία του.

Δεν ξέρουμε αν είναι περισσότερο κακό ή καλό η δημιουργία μιας πολιτικής πλατφόρμας σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα που θα γεμίσει το κέντρο και τα αριστερά. Άλλωστε, κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της κοινωνίας είναι καλή, αρκεί να στηρίζεται σε δημοκρατικές βάσεις και να έχει πάνω από όλα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Άλλο όμως να δημιουργηθεί μια εκσυγχρονιστική κίνηση που θα φέρει την ελπίδα, κι άλλο να ανακυκλωθούν παλαιές σοσιαλδημοκρατικές απόψεις και πολιτικά πρόσωπα που απέτυχαν και πήγαν σπίτι τους. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από σωτήρες που θα διαχειριστούν μια καθημαγμένη χώρα. Χρειάζονται πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα κι όχι ιδεολογήματα και πολιτικά φληναφήματα σαν κι αυτά που μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 30/05/2012 13:47:10

  ΟΣΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ (ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΟΜΩΣ...),
  - ΕΙΤΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΣΑ, ΠΑΛΑΙΑ ΗΔΗ, ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,
  - ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΜΕΝΟΙ,
  - ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ
  * ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ,
  * ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ,
  * ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,
  * ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΚΕΙ !!!
  ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ - ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΝ - ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
  ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΒΑΙΑ...

 2. Jim Bim avatar
  Jim Bim 30/05/2012 13:47:10

  Νομίζω ότι όλα αλλάζουν και πρέπει να αλλάξουν και τα κόμματα. Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει το παρελθόν και να δει κατάματα και ρεαλιστικά το μέλλον …

  ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ Η ΧΩΡΑ !!!

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/05/2012 14:01:37

  Ας μην επαναπαύονται κάποιοι ότι ο "εκσυγχρονιστικός", "μεταρρυθμιστικός" φορέας της αναβίωσης των σημιτικών ζόμπι θα στοχεύσει μόνο στη λεηλασία του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ.

  Οι προβεβλημένοι του νέου φορέα περιμένουν πώς και πώς μια αποτυχία της ΝΔ (και του Σαμαρά προσωπικά), ώστε -με το που θα δοθεί το σύνθημα- να αποχωρήσουν ομαδόν τα ντοράκια, οι ντιντήδες και οι κομψευόμενοι έχοντες μονομανία με τις "κυβερνήσεις συνεργασίας".

  Από κοντά θα κολλήσουν και οι ΜανοΤζήμεροι, καθώς και διάφοροι κρυπτονεοφιλελεύθεροι ευρωλιγούρηδες από το ΔΗ.ΑΡΙ του Κουβέλη (Χατσηζωκράτηδες, Λυκούδηδες, Μαργαρίτηδες, Ματσαγγάνηδες) με τελικό στόχο τη συγκρότηση ενός καθαρά νεοφιλελεύθερου πόλου που θα επιχειρεί να ξεφύγει από την πολιτική ανυπαρξία του 1-2% και να γίνει κάτι σαν το FDP της Γερμανίας. Άλλωστε και η επιλογή του συγκεκριμένου καθηγητή να βγει ως "μπροστάρης", αυτό ακριβώς σηματοδοτεί: την ένωση των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού (με το μανδύα των δήθεν "μεταρρυθμιστών") κάτω από μία σκέπη.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 30/05/2012 14:25:11

   Όλο αυτό το πλήθος ανθρώπων "Εβρέος" φάσματος έχει την ακόρεστη φιλοδοξία να γίνει κάτι σαν το ...FDP της Γερμανίας;
   Σαν το πνιγμένο κουνέλι του Γερμανικού πολιτικού συστήματος;
   Γιατί να μη διαλέξουν ως πρότυπο τους "Πειρατές του Διαδικτύου";
   Χαζοί είναι;
   Έ ρε έμμονες ιδέες απο πρίν το 2008, σύντροφε !!!
   Για να μη πώ πρίν το 1989 !!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αυριανιστής 30/05/2012 14:47:48

   Δύο ἀπορίες:
   1)Ὑπό τήν ἠγεσία ποίου,θά συγκροτηθεῖ ὁ νεοφιλελεύθερος αὐτός πόλος.
   2)Ποιά κίνηση ἀπ' ὃλες θά μπεῖ ἐπικεφαλής,γιατί ἐμένα μοῦ φαίνονται σάν προσπάθεια σύζευξης συνιστωσῶν,ὃπως στόν ΣΥΡΙΖΑ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/05/2012 15:29:46

    Μια πολύ πιθανή απάντηση ειδικά στο (1), μπορείς να την αναζητήσεις στο ακριβώς από κάτω σχόλιο τού Φάκτορα.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/05/2012 14:32:10

  Μόλις τα τελευταίο δύο (και ούτε) χρόνια είναι "πνιγμένο κουνέλι" το FDP, Θείο. Μην το παραβλέπεις εσκεμμένα αυτό. Αλλά, αφού θέλεις να πάμε τόσο πίσω, νομίζεις ότι θα τους χάλαγε να γίνουν κάτι σαν το FDP του Genscher, δηλαδή ένας μόνιμος, ισχυρός κυβερνητικός εταίρος;

  Άλλωστε, όλα στην Ελλάδα έρχονται με μία "διαφορά φάσης". Γιατί να μη θέλουν κάποιοι να έρθει τώρα ένας νεοφιλελεύθερος πόλος;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 30/05/2012 15:46:57

   Αυτό ακριβώς λέω !! Εποφθαλμιούν περσινά ξινά σταφύλια; Τόσο χαζοί;
   Το σημερινό FDP δεν έχει καμμιά σχέση με του Genscher. Και το νεοφιλελεύθερο ρεύμα (μάλλον η μή λαικίστικη εκδοχή του) δεν έχει καμμιά προοπτική στην κεντρική Ευρώπη.
   Εκτός άν αλλάξει ρότα και συμμαχήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες, όπως προτείνουν μερικοί διαφωνούντες του.
   Αλλά είναι αχρείαστοι, η θέση είναι κατειλημμένη. Υπάρχουν οι Πράσινοι.
   Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί.
   Ο "ρόλος" του νεοφιλελευθερισμού, εκτός Βρετανίας, ανήκει πιά στην "λαική" δεξιά και στην ακροδεξιά τύπου Βίλντερς ή Καμμένου.
   Ο παραδοσακός νεοφιλελευθερισμός τύπου FDP είναι νεκρός. Αυτή είναι η γνώμη μου.

   • yiannis avatar
    yiannis @ Ο Θείος 31/05/2012 10:40:37

    To συγκεκριμένο κόμμα μπορεί πράγματι να μην έχει μέλλον, ως ένα βαθμό λογικό αφού μέρος της πολιτικής του ατζέντας έχει υιοθετηθεί από τη CDU για να μη πω και από το SPD του Σρέντερ με την ατζέντα 2000 με τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο σύστημα πρόνοιας που για πολλούς ήταν η βάση για τη σημερινή ευημερία της Γερμανίας.
    Όμως ο νεοφιλελευθερισμός σίγουρα θα επικρατήσει στο κόσμο και η Ευρώπη θέλοντας και μη θα υποταχθεί. Η πραγματικότητα είναι ότι τα ευρωπαικά συστήματα πρόνοιας και ασφάλισης δεν μπορούν πλέον να χρηματοδοτηθούν από τα κράτη και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε σχέση με τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας και της Αμερικής. Αυτή είναι η αιτία όλης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Χώρες στην ευρώπη με αποτελεσματικούς μηχανισμούς φοροείσπραξης και φυσικούς πόρους, δηλαδή η β.ευρώπη, αντέχουν ακόμη αλλά για πόσο? Αντίθετα ο νότος που υστερεί καταρρέει πρώτος γιατί υστερεί στα παραπάνω συν τη διαφθορά και το πελατειασμό που τον διακρίνει.
    Αλλά επιμένω ο νεοφιλελευθερισμός δηλαδή λιγότερο κράτος και σταδιακή υποχώρηση του κοινωνικού κράτους ώστε να διασωθούν οι ευρωπαικές οικονομίες στο παγκόσμιο ανταγωνισμό θα σαρώσει την ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Είναι ιστορική και κυρίως οικονομική αναγκαιότητα.

 5. PrasinosIlios avatar
  PrasinosIlios 30/05/2012 15:23:40

  το νέο κόμμα θα ευαγγελίζεται την σωτηρία της Πατρίδας μέσω της τεραστίων διαστάσεων απάτη που ονομάζεται ''Πράσινη Ανάπτυξη'';
  στην Ισπανία πάντως λόγω κρίσης η παράσταση έλαβε τέλος,άλλωστε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:39 ευρώ η μεγαβατώρα από άνθρακα ή φυσικό αέριο,444 ευρώ οι οικολογικές μεγαβατώρες
  ξεζούμισμα μέχρι θανάτου για την πραγματική οικονομία να ταϊζονται τα εκλεκτά τέκνα της νέας γενιάς κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών με τις εκ Γερμανίας οικολογικές ιδέες
  και αν αυτά γίνονταν στην Ισπανία,φανταστείτε τι γίνεται στην καθημαγμένη Ψωροκώσταινα

  • PrasinosIlios avatar
   PrasinosIlios @ PrasinosIlios 30/05/2012 16:13:13

   http://www.businessweek.com/news/2012-05-29/spain-ejects-clean-power-industry-with-europe-precedent-energy

 6. Factorx avatar
  Factorx 30/05/2012 15:25:23

  ΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  «Η χώρα δεν έχει ηγεσίες. Υπάρχει έλλειψη ηγεσιών σε όλες τις εκφάνσεις της», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος σε μία εκδήλωση στην οποία έγινε παρουσίαση του βιβλίου τπου πρώην υπουργού κ. Εκτορα Νασιώκα.

  Ηταν μία εκδήλωση για ένα βιβλίο που έγραψε ο κ. Νασιώκας για τον πατέρα του με τίτλο «Ο αγωγιάτης», χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Ωστόσο, η εκδήλωση μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό γεγονός για τη Λάρισα. Στο δημοτικό ωδείο της πόλης περισσότερα από 1.300 άτομα (όσο είναι η χωρητικότητά του) παρακολουθούσαν επί μία ώρα την ομιλία του κ. Παπαδόπουλου ο οποίος με αναφορές στο παρελθόν έδινε την πραγματική πολιτική εικόνα της χώρας.

  Παρόντα ήταν στελέχη απ' όλους τους πολιτικούς χώρους κάτι που θεωρήθηκε πρωτοφανές για τη Λάρισα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

  Συγκεκριμένα, την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν ο πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης, ο περιφερειάρχης στηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος της Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης, οι πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Ν. Σαλαγιάννης, Η. Καρανίκας και η κυρία Σούλα Μερεντίτη και πλήθος κόσμου οι περισσότεροι εκ των οποίων παρακολουθούσαν για αρκετή ώρα όρθιοι.

  Με αναφορές στην εποχή που έζησε ο «Αγωγιάτης» πατέρας του κ. Νασιώκα, μπάρμπα Πάνος - Θώδος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η εποχή εκείνη, η κοινωνία της ανάγκης έβγαζε ηγέτες σε όλα τα επίπεδα, στην πολιτική, στο στρατό, στη δικαιοσύνη, στην εκκλησία, αλλά σιγά σιγά η κοινωνία της ανάγκης μετατράπηκε σε κοινωνία της επιθυμίας.

  «Σήμερα, υπάρχει έλλειψη ηγεσιών όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στο πνευματικό, κοινωνικό κομμάτι, σε όλες τις εκφάνσεις του. Η χώρα δεν έχει αξίες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. «Εχουν εκλείψει», πρόσθεσε, «οι παλιές μεγάλες αξίες της εργασίας και της προσπάθειας με βάση τις οποίες οργανώθηκε η χώρα από την ίδρυσή της».

 7. Dreamer avatar
  Dreamer 01/06/2012 21:24:31

  Γιατί με την Κοινωνία Αξιών.
  Η πιο κοινή ερώτηση που θα ακούσουμε ανακοινώνοντας στο περιβάλλον μας την Ίδρυση της Κοινωνίας Αξιών:

  Τον τελευταίο καιρό δημιουργήθηκαν πολλοί νέοι πολιτικοί σχηματισμοί. Σε τι χρειάζεται ένα ακόμη νέο κόμμα;

  Γιατί κανείς να επιλέξει την Κοινωνία Αξιών ;

  Απάντηση:

  1ον. Δεν προερχόμαστε, όπως τα περισσότερα νέα κόμματα, από διαγραφέντες, διαφωνούντες, αποσχισθέντες των παλιών κομμάτων. Αυτοί ικανοποίησαν την ανάγκη τους για να παραμείνουν στην πολιτική και δεν έπεισαν ότι φέρνουν κάτι καινούργιο και αναγκαίο. Δεν είμαστε από αυτό το υλικό.

  2ον. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ νωρίτερα και δεν τρέξαμε βιαστικά την τελευταία στιγμή, για να φάμε από την πίτα των αγανακτισμένων και παραζαλισμένων ψηφοφόρων – δεν βλέπουμε τους Έλληνες σαν ψηφοφόρους. Ξεκινήσαμε δυο χρόνια πριν με τον Κύκλο των Χαμένων Αξιών αναζητώντας τα θεμελιώδη ερωτήματα και τις αιτίες της κρίσης όταν ήδη ξεκινούσε. Μιλήσαμε από τότε για Αξίες που πρέπει να καθορίσουν μια νέα ιδεολογία ικανή να παράξει αποτελεσματική πολιτική που να μπορεί να αλλάξει την νοοτροπία μέσα στην κοινωνία, να ανατρέψει τους φαύλους κύκλους του πολιτικού συστήματος, να ανακόψει την πορεία προς τον γκρεμό και να χαράξει αμέσως μια πορεία υγιούς ανάπτυξης. Ο Δημήτρης Μπουραντάς με τα βιβλία του μας φώτισε τον δρόμο.

  3ον. Προτάσσουμε τη δημοκρατική λειτουργία σαν κορυφαία αξία και θεμέλιο, τόσο στους θεσμούς όσο και εσωτερικά στο κόμμα που σήμερα ιδρύουμε. Αυτό είναι θεμελιώδες διότι αν αυτό ίσχυε στα παλιά κόμματα θα έφραζε τον δρόμο στους πολιτικούς απατεώνες, θα επέτρεπε να ακουστεί η φωνή της αλήθειας παντού και δεν θα είχαμε έναν λαό αμέτοχο, που ξυπνάει μια μέρα ανυποψίαστος για τα όργια στην πλάτη του και βλέπει να έχουν καταρρεύσει ήδη τα πάντα. Τα κόμματα που ψυχορραγούν σήμερα κατέληξαν θερμοκήπια λαϊκισμού και συνενοχής διότι μιλούσαν για δημοκρατία αλλά δεν την πίστευαν και δεν την εφάρμοζαν.

  4ον. Οι θεμελιώδεις Αξίες που διατυπώνουμε καθορίζουν την ιδεολογία μας και η ιδεολογία μας παράγει την πολιτική μας, τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας. Αυτό μας διαφοροποιεί καίρια από τα άλλα κόμματα. Κάθε επί μέρους πολιτική, θέση μας και πρότασή μας συνδέεται άμεσα με την ιδεολογία μας και τους σκοπούς του οράματός μας και κρίνεται στη ζυγαριά των Αξιών μας. Οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας είναι επεξεργασμένες από εκείνους που έχουν την ειδική γνώση στον κάθε τομέα και είναι ρεαλιστικές με μέτρο την αποτελεσματικότητα.

  Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού αλλά ταυτόχρονα και η τέχνη να συνεγείρεις την πλειοψηφία για να τη στηρίξει.

  5ον. Είμαστε άνθρωποι που εργαστήκαμε στη ζωή μας μέχρι σήμερα σιωπηλοί, συνεπείς και παραγωγικοί και δεν είχαμε σχεδιάσει να ασχοληθούμε με την κεντρική πολιτική σκηνή. Βλέπαμε τον εξευτελισμό της πολιτικής και φοβόμασταν ότι αυτό θα φέρει άσχημες εξελίξεις. Ο λαϊκισμός κυριαρχούσε και τη μεμονωμένη φωνή του καθενός μας την έπαιρνε ο άνεμος. Τώρα όμως δεν μπορούμε άλλο να μένουμε αδρανείς. Θα δυναμώσουμε τη φωνή μας, διότι θα είμαστε πολλοί μαζί. Είμαστε η άλλη Ελλάδα των δημιουργικών Ελλήνων που αναλαμβάνουν και τις πολιτικές ευθύνες τους καταβάλλοντας το αντίτιμο και το προσωπικό του κόστος ο καθένας.

  Γνωρίζουμε ότι εκφράζουμε τη μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία.

  Γνωρίζουμε ότι 2 με 3 εκατομμύρια Έλληνες όχι μόνον δεν μπορούν να εκφραστούν αλλά είναι και αηδιασμένοι και άλλοι μεν απέχουν, άλλοι δε δίνουν την ψήφο τους δανεική με μισή καρδιά ευχόμενοι να μην το μετανιώσουν ξανά. Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την αλλαγή πορείας.

  Θέλουμε μια πατρίδα που να παράγει πλούτο, να τον διανέμει δίκαια και να οδηγείται από ανθρωπιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.