#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2013 18:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλο επενδυτικό fund καλεί με διαφήμιση τους επενδυτές να σπεύσουν στην ΕλλάδαΜέχρι και... ρεκλάμα έγινε η Ελλάδα σε ότι αφορά την ελκυστικότητα, πλέον, της οικονομίας της για επενδύσεις. Μάλιστα, έχει και τζάμπα διαφήμιση από μεγάλο επενδυτικό fund το οποίο με ανοικτή επιστολή στηνInternational New York Times αναφέρει ότι η Ελλάδα βαθμολογείται με Α+ και καλεί τους επενδυτές να σπεύσουν.

Η εταιρεία Japonica Partners πλήρωσε διαφημιστική καταχώρηση προκειμένου να επαινέσει την ελληνική οικονομία αναφέροντας: «Ανοικτή επιστολή και έκκληση για ανάληψη δράσης, προς τους υπεύθυνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον».

Και συνεχίζει: «Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+. Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%. Αυτή είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο, σε μια απαράμιλλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και, τώρα είναι η στιγμή για τα κέντρα αποφάσεων να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, που βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα».

Όπως σημειώνεται στην ίδια καταχώρηση, «η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία πριν πέντε χρόνια, στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων, ένα κατόρθωμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη τώρα να επαναλάβει αυτή την καταπληκτική επίδοση με μια καταπληκτική ανάπτυξη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά το διαρθρωτικό ισοζύγιο ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2013, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία το 2009. Για να γίνει αυτό κατανοητό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία με ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα της τάξης του 1,2% του ΑΕΠ σε σύγκριση με αυτό της Σουηδίας που είναι 0,5% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα είναι επίσης πρώτη στην κατάταξη μεταξύ των 30 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών, σύμφωνα με το ΔΝΤ, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2014, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία θέση το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George avatar
  George 26/11/2013 18:38:35

  H επενδυτική εταιρεία Japonica Partners έχει ιδρυθεί απο τον αμερικανό επενδυτή και επιχειρηματία Paul Kazarian και έχει έδρα το Rhode island των ΗΠΑ, δεν είναι Ιαπωνική εταιρεία.

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ George 26/11/2013 21:45:28

   Επιπλέον έχει επενδύσει 2,5 δις σε Ελληνικά ομόλογα. Μια πολιτική κρίση την ξορκίζει όπως ο διάβολος το λιβάνι.

 2. aris1 avatar
  aris1 26/11/2013 19:26:38

  Παραπέμπω στα σχόλιά μου στην προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο:" Η επόμενη μέρα , ή “μην το κάνεις σαν την Αργεντινή”...

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 26/11/2013 21:10:58

  Από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πρός ενημέρωση:

  Ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών) για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη επελέγη από την μητρική εταιρία της Coca Cola η Αθήνα.

  Την απόφαση αυτή, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας «The Coca Cola Company», Muhtar Kent και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Νίκος Κουμέττης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

  Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative.

  Τονίζεται ακόμη ότι η εγκατάσταση του Κέντρου στην Αθήνα «αντικατοπτρίζει την πίστη μας στις δυνατότητες της Ελλάδας να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και στην προστιθέμενη αξία των ιδιαίτερων ικανοτήτων των Ελλήνων» και προστίθεται:

  «Η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει της τεχνογνωσίας και της γλωσσικής κατάρτισης που διαθέτουν οι Έλληνες, αλλά και της δυνατότητάς μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία προσφέροντας ελκυστικές και υψηλού επιπέδου θέσεις απασχόλησης σε νέους ταλαντούχους Έλληνες στον αναπτυσσόμενο τομέα της κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας».

  Η Coca Cola δηλώνει επίσης τη δέσμευσή της να επενδύσει και να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας. Το Citizen Interaction Center θα είναι το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola στην περιοχή. Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

 4. tassos.κ avatar
  tassos.κ 27/11/2013 01:41:36

  Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό , λέει ο θυμόσοφος λαός μας......

 5. Zame avatar
  Zame 27/11/2013 17:21:53

  επιφυλασσόμενα επιδει η coca-cola παει με ολα..
  αλλα ενα (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών)
  σχεδιάζοντας μια Ευρωπαϊκή “Αγορά”
  όχι μόνο για αγαθά και υπηρεσίες αλλά και για τους πολίτες
  με την ανταλλαγή ιδεών, καινοτομίας, διαπολιτισμικής τέχνης, συμμετοχής (online και offline) και δημιουργικών λύσεων..από τον καθένα που συμμετέχει στην παγκόσμια ανταλλαγή ιδεών..τοπικά όπου ζει..γιατι δημοκρατίες μας είναι παγιδευμένες από συστήματα πολύ μεγάλα για να αποτύχουν ή σωστότερα πολύ μεγάλα για να ελεγχθούν..
  οχι ομως για να ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ..
  πριν ναναι αργα..για ολους & ολα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.