#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2013 13:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλη πτώση στις βάσεις -η Ιατρική κάτω από 19.000 μόριαΑνακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Καταγράφηκε γενική πτώση στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές), ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στις στρατιωτικές σχολές με εξαίρεση της σχολές Ικάρων και Ευελπίδων που έμειναν σταθερές.

Ανοδο παρουσίασαν, επίσης οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων.

Πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ εντυπωσιακή ήταν η πτώση και στις οικονομικές σχολές.

Καθοδική ήταν η πορεία των βάσεων στις νομικές σχολές (στην Αθήνα η μείωση ήταν της τάξης των 408 μορίων), καθώς και στις πολυτεχνικές σχολές (959 μόρια ήταν η πτώση στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Αθήνας).

Το ρεκόρ πτώσης σημειώθηκε στη Σχολή Ιταλικής Γλώσσης και Φιλολογίας (5.023) μόρια, ενώ η μεγαλύτερη πτώση σε σχολή των δύο μεγάλων αστικών κέντρων χωρίς ειδικά μαθήματα εισαγωγής καταγράφηκε στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1809 μόρια).

Αντίθετα, ρεκόρ ανόδου σημείωσε η Μουσική Σχολή Αθήνας όπου η βάση εισαγωγής εκτοξεύθηκε κατά 6.670 μόρια.

Συνολικά 28 τμήματα έμειναν σταθερά, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν φέτος και 28 νέα τμήματα προερχόμενα από συγχωνεύσεις της «Αθηνάς» που δεν είναι συγκρίσιμα.

Συνολικά 26 τμήματα έχουν εφέτος εισακτέους με βαθμολογίες άνω των 18.000 μορίων, δηλαδή ένα 5,75% του συνόλου τους (ενώ πέρυσι ήταν 8%). Αντίθετα, κάτω των 10.000 μορίων βρέθηκαν εφέτος 119 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (πέρυσι ήταν 81 τμήματα).

Στα ΤΕΙ καταγράφηκαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι, με τα τμήματα «πρώτης γραμμής» να καταγράφουν άνοδο. Αντίθετα σε άλλα τμήματα έχουμε εφέτος πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ. 

1. Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 90%

2. Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 90%

3. Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 10%

4. Ημερήσια ΕΠΑΛ(Α) 

5. Εσπερινά ΕΠΑΛ(Α)

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2013-2012

1. Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 90%

2. Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 10%

3. Για Τεχνολογικά Ιδρύματα του ΕΠΑΛ(Α)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/08/2013 18:57:41

  Συγχαρητήρια στα παιδιά που περάσανε στις σχολές που θέλανε να περάσουν και ξέρανε γιατί θέλανε να περάσουν. Aυτοί είναι οι πραγματικοί επιτυχόντες. Όσοι πάλι δεν περάσατε μην αφήσετε τις μεταπολιτευτικές αγκυλώσεις να σας ρίξουν την ψυχολογία. Τα 4-5 χρόνια που κάποιοι θα περάσουν για να πάρουνε ένα κωλόχαρτο να καμαρώνει ο μπαμπάς, πιθανώς μεταπηδώντας από καφετέρια σε καφετέρια, εσείς μπορείτε να τα κάνετε ακόμα πολυτιμότερα εφόδια: εμπειρίες, δεξιότητες, γνωριμίες κ.ο.κ. Δε λυπάμαι για εσάς. Αυτού που λυπάμαι είναι αυτούς που θα περάσουν τα πιο δημιουργικά τους χρόνια σε ΤΕΙ Πιγκουινολογίας στην Πέρα Κουτρουβάλα ή σε μια υψηλόβαθμη σχολή που απεχθάνονται μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τη μικροαστική ματαιοδοξία των γονιών τους. Δεν ξέρω αν χαλάει η κυνικότητά μου το σημερινό πάρτυ, αλλά αυτή η υπέρμετρη φιλοδοξία των γονιών της μεταπολίτευσης μας έχει οδηγήσει σε μια γενιά με άχρηστα πτυχία και μηδενικές δεξιότητες, σε κατόχους ΜΒΑ που δεν κάνουν ούτε για σερβιτόροι, στην κατάληψη όλων των τεχνικών επαγγελμάτων από (χάλια μάστορες) αλλοδαπούς και στη καταβαράθρωση του γεωργικού τομέα (ανάμεσα σε πολλά άλλα). Συγχαρητήρια σε αυτούς που τους αξίζουν και καλή φώτιση στους υπόλοιπους.

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 29/08/2013 19:53:12

  Οπώς έλεγα σήμερα στον γιό μου που μπήκε ,κάπως απροσδόκητα , σε καλή Σχολή , "η επιτυχία ωφείλεται σε ομαδική προσπάθεια: όλα τα τούβλα μαζί καταφέρατε και ρίξατε τις βάσεις!!"

 3. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 29/08/2013 20:33:44

  Συγχαρητήρια σ'όλα τα παιδιά που διαγωνίστηκαν για μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση , ανεξαρτήτως αποτελέσματος . Οι οριζόντες είναι "ανοιχτοί" για όλα τα νέα παιδιά , αρκεί να το πιστέψουν και να μην παραιτηθούν από τα όνειρά τους και κυρίως από την προσπάθεια . ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ . Παλέψτε με όλες τις δυνάμεις σας, με το κέφι και την ορμή των νιάτων σας ,τη γνώση , τις δεξιότητες , με σεβασμό στον εαυτό σας " .
  Καλή σταδιοδρομία και στους/στις επιτυχ-όντες /-ούσες, με την ευχή να πραγματοποιήσουν τα " δικά τους θέλω και όνειρα" .
  Ανεξαρτήτως επιτυχίας ή μη , όλοι εσείς θα κάνετε τη διαφορά. Είστε τα νιάτα και το αύριο! Σας καμαρώνουμε όλους και είμαστε για όλους σας , περήφανοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.