#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2012 13:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλη "επιχείρηση σκούπα" κατά των λαθρομεταναστών

"Δημιουργείται ανθρώπινη ασπίδα από συνοριοφύλακες στον Έβρο"Μεγάλη επιχείρηση σκούπα, με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη στον Έβρο και την Αθήνα για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών.  Στόχος της επιχείρησης είναι να αποτρέψει την είσοδο λαθρομεταναστών από την Συρία μέσω Τουρκίας και να «καθαρίσει» , για μία ακόμη φορά, την πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν στις 30 Ιουλίου ύστερα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά,  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε τη μετακίνηση 1.800 συνοριοφυλάκων στον Έβρο: «Με την έγκριση του Πρωθυπουργού, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Εβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ηδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Εβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Εβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, έχουν προσαχθεί από το κέντρο της πρωτεύουσας 1.500 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 500, καθώς όπως διαπιστώθηκε, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μανούρας, δεν πρόκειται για μία επιχείρηση ρουτίνας (σκούπα), αλλά για ένα μόνιμο μέτρο. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής μίλησε για μια γιγαντιαία επιχείρηση, με τη συμμετοχή 4.500 αστυνομικών (2.500 στον Έβρο και 2.000 στην πρωτεύουσα, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου.

Στόχος, η απώθηση των παράνομων μεταναστών από τον Έβρο και η σφράγιση των συνόρων, καθώς επίσης η επιστροφή τους στις χώρες προέλευσής τους. Η αρχή, ανέφερε ο κ. Μανούρας, γίνεται από το κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει η περιφέρεια.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., ήδη στον Έβρο, πλέον του φράχτη, «δημιουργείται μια ανθρώπινη ασπίδα από συνοριοφύλακες, η οποία θα υποστηρίζεται από τους 30 εκπαιδευμένους σκύλους που διαθέτει για το σκοπό αυτό, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και τα νέα επανδρωμένα πλωτά μέσα που θα περιπολούν στον ποταμό.

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών που χορηγείται σε όσους παράνομους μετανάστες εντοπίζονται, διεμήνυσε πως ο χρόνος αυτός θα μειωθεί στο ελάχιστο. «Οποιοσδήποτε εντοπίζεται, είτε πεζός είτε κινούμενος μέσω οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου», τόνισε ο εκπρόσωπος, «θα προσάγεται στα κέντρα κράτησης όπου και θα παραμένει προσωρινάν μέχρι και την επιστροφή τους στη χώρα προέλευσης».

Παράλληλα, στην Αθήνα ξεκινά προσπάθεια αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του παραεμπορίου, ενώ παρουσία εισαγγελικών αρχών, η ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό των διαμερισμάτων όπου διαμένουν δεκάδες παράνομων μεταναστών κάτω από απαράδεκτες συνθήκες τόσο υγιεινής όσο και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό την επιχείρηση συνδράμουν συνεργεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι εγκαταλελειμμένες οικίες όπου έχουν βρει κατάλυμα οι παράνομοι μετανάστες θα σφραγιστούν σταδιακά σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Το μέγεθος της επιχείρησης ωστόσο, «δεν αναιρεί την υποχρέωση του πλήρους σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο αυτό σημείωσε πως έχουν δοθεί ρητές εντολές και σαφείς οδηγίες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση «για την τήρηση στον απόλυτο βαθμό του σεβασμού τόσο της προσωπικότητας όσο και των θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων του κάθε μετανάστη».

Τέλος, ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, μπορούν να επικοινωνούν με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (τηλέφωνο 210 9912174) και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής (210 3405894 - 210 3405901).

Διδυμότειχο: Διαμαρτυρία αποσπασμένων αστυνομικών

Στο μεταξύ, σε μια ακόμα επίδειξη νοσηρής κατάστασης στο κράτος τετρακόσιοι περίπου αστυνομικοί, που αποσπάστηκαν στον Έβρο για την ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης, αρνούνται να διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από τους 1881 αστυνομικούς, οι οποίοι μετακινήθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της χώρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι περισσότεροι κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και οι 411, απ΄αυτούς, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής, κάτι που τους βρίσκει αντίθετους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονία πραγματοποίησαν ένστολη διαμαρτυρία αντιδρώντας στη μετακίνηση – απόσπαση συναδέλφων τους στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/08/2012 13:23:43

  Εύγε, Νίκο Δένδια. Τόσο απλά.
  Όσο για τις συνθήκες διαβίωσης των αποσπασμένων αστυνομικών, να επιληφθούν οι αρμόδιοι για το καλύτερο δυνατό αλλά η αποστολή είναι αποστολή...

  • man8os avatar
   man8os @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/08/2012 14:46:16

   ++

  • popolaros avatar
   popolaros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/08/2012 09:29:07

   Είναι ενδιαφέρον ότι γίνεται ταυτόχρονα με την ανακοίνωση για τον πακιστανό δράκο της Πάρου.
   Ας ελπίσουμε να μην είναι μόνο επικοινωνιακό.

  • Γιάννης Μ. avatar
   Γιάννης Μ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/08/2012 12:20:35

   Εύγε και περιμένουμε και την συνέχεια για να επιστρέψει η Ελλάδα στους Έλληνες

   • Γιάννης Μ. avatar
    Γιάννης Μ. @ Γιάννης Μ. 05/08/2012 12:25:27

    Αντώνη Σαμαρά, δες το παράδειγμα του Αυστραλού Πρωθυπουργού και απέδειξε ότι είσαι Ηγέτης και όχι ικέτης των ΒενιζελοΚουβέληδων

 2. kostis avatar
  kostis 04/08/2012 13:28:05

  οποιος κανει τον δυσκολο και δημιουργει προβλημα, σπιτι του...

 3. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 04/08/2012 14:38:03

  μπράβο!
  όμως πρέπει να πάψει να είναι είδηση το γεγονός...Καθημερινά πρέπει να γίνονται σκούπες μέχρι να απελευθερωθεί η πόλη και η χώρα από την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης

 4. sceptical avatar
  sceptical 04/08/2012 14:45:47

  Τόσο απλά... Αναρωτιέμαι αν θυμάστε ότι και οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Πέλλα, είναι νομοί συνοριακοί, με σοβαρό επίσης πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και πολλά κρούσματα κλοπών, συχνότατα από αλλοδαπούς των γύρω χωρών. Τι θα γίνει εκεί, που στην ουσία μένουν ελάχιστοι αστυνομικοί ; Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι 1880 άνθρωποι, μετακινούνται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε μια περιοχή που σαφέστατα δεν μπορεί ούτε καν να τους στεγάσει στοιχειωδώς και πολύ αμφιβάλλω για το τι είδους επιχειρησιακή οργάνωση μπορεί να υπάρξει υπό αυτές τις συνθήκες. Υπάρχει πράγματι νοσηρή νοοτροπία στο δημόσιο τομέα της χώρας. Είναι τόσο νοσηρή μάλιστα, που αποτελεί άριστο άλλοθι για το πολύ νοσηρότερο και στην ουσία διαλυμένο πολιτικό σύστημα. Έτσι απλά πουλήθηκε σε μια νύχτα στην τράπεζα Πειραιώς το υγιές (!!) κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας. Έτσι απλά "υπάρχουν σκέψεις" (sic) για ιδιωτικοποίηση του φορολογικού μηχανισμού του κράτους καθώς και άλλων υπηρεσιών. Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κλέφτες, διεφθαρμένοι, ανίκανοι κλπ. Και οι εκάστοτε πολιτικοί τους προϊστάμενοι -τι κρίμα- αδυνατούν να τους εντοπίσουν, να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά, να πατάξουν αυτά τα φαινόμενα. Αλλά φυσικά δεν έχουν ευθύνη γι' αυτά. Κι έτσι, πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες . Γιατί οι ιδιώτες δεν κλέβουν, δεν αυθαιρετούν και μπορούν να διασφαλίσουν τα δημόσια έσοδα!! Περίεργο που σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Φιλανδία, η Ολλανδία κλπ κλπ δεν ακολουθούνται τέτοιες λογικές!...Αλλά συγχωρείστε με, παρασύρθηκα και βγήκα εκτός θέματος. Έτσι απλά.

 5. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 04/08/2012 15:12:17

  Ήταν τόοοοοσο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο τόσα χρόνια. Έπρεπε να σφαχτούν μπόλικοι Έλληνες, να βιαστούν πολλές Ελληνίδες, για να γίνει κάτι... Δηλαδή με αυτές τις σκούπες τώρα εγώ θα μπορώ 10 η ώρα το βράδυ να κυκλοφορώ στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, ή απλά η αστυνομία μάζεψε καμιά διακοσαριά μαυριδερούς απλά για εντυπωσιασμό;

  • V avatar
   V @ Γιώργος1 04/08/2012 15:52:36

   εεεε... το δευτερο...

  • thrialida avatar
   thrialida @ Γιώργος1 04/08/2012 18:28:31

   Ο λόγος που γίνεται τέτοια συρραξη αστυνομικών δεν ειναι ούτε γιατι βιάστηκαν πολλές Ελληνίδες ουτε γιατι εκλάπησαν πολλες κατοικίες Ελλήνων ουτε γιατι δολοφονήθηκαν αρκετοι ανθρωποι .Ο πραγματικός λόγος ειναι γιατι ολες οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης "διέταξαν " την Ελλάδα και την Τουρκία να κλείσουν τα συνορά τους με οποιο τρόπο υπάρχει για να μην μπουν οι Σύριοι πρόσφυγες πολέμου μέσω των χωρών αυτών στις δικές τους . Δεν ειναι δική μας η πρωτοβουλία, ειναι διαταγές εκ των ανωθεν.....

 6. Θ th avatar
  Θ th 04/08/2012 15:30:53

  Η Αποσύσταση των “Τ.Ε.Α”, και η “ενωποίηση” των σωμάτων ασφαλείας, όπως και η αποσύσταση της “ Αγροφυλακής”, απερήμωσαν (και Αλβανοποίησαν) την Ελληνική ύπαιθρο χώρα.

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/08/2012 15:44:00

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και μη σταματήσετε μέχρι να ηρεμήσουμε από τη μάστιγα! Και να πούμε αυτό το μπράβο για το σωστό.

 8. rollin avatar
  rollin 04/08/2012 16:09:56

  Σωστη κινηση καλη συνεχεια

 9. Αθηνά-Μαρία avatar
  Αθηνά-Μαρία 04/08/2012 17:07:17

  Αγαπητοί φίλοι, σύμφωνοι κάτι πάει να γίνει αλλά πάλι δεν πιάνουμε το κακό από τη ρίζα του. Ας πούμε ότι τους σταματούν π.χ. τους Σύριους πού έρχονται μπαρουτοκαπνισμένοι από εμπόλεμη περιοχή ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ μού λέτε;Φαντάζεστε ότι θα τους πούν " Ουστ, δεν σας θέλουμε, να πάτε από εκεί πού ήρθατε! " ε, τι φαντάζεστε; " Η , θα γίνει πάλι η γνωστή διαδικασία, καταγραφή (τάχαμ ,δήθεμ) και ...εφοδιασμός με αναψυκτικό και σάντουιτς γιά να επιβιβασθούν σε λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα, η άλλες πόλεις...Φαήλο μου ακόμη και εσύ εύκολα πείσθηκες γιά να πείς τα μπράβο ! Από την έναρξη του πολέμου σκεπτόμουν με τρόμο τις νέες ορδές που θα έφταναν, το έγραφα εκεί πού όλοι μιλούσαν ακόμη γιά τη Βούλα, και βρισκόμουν εκτός θέματος αλλά "καλύτερα προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν..." Πείτε μου λοιπόν σας παρακαλώ, αυτή είναι η λύση στην μάστιγγα ; να στείλουμε δυνάμεις στα σύνορα ; Μήπως και κολυμβητές ή καλύτερα βατραχανθρώπους στα 3000 νησιά μας ; Βρέ παιδιά δεν γίνονται αυτά. ΧΘΕΣ πρέπει να απαιτήσουμε από τους εταίρους ( με τι κότσια ..) άλλη αντιμετώπιση του θέματος ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ, να δημοσιεύσουμε δεν ξέρω πού ...ΠΑΝΤΟΥ ότι παύουμε να είμαστε οι Σαμαρίτες και γινόμαστε οι νέοι Μπερλουσκόνι με μηδενική ανοχή στους εισβολείς, διότι -έλεος- σύντομα δεν θα μείνει πιά τίποτα από αυτήν την πατρίδα...Φαήλο θα παρακαλούσα να μας πείς αναλυτικώτερα την γνώμη σου.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Αθηνά-Μαρία 04/08/2012 19:07:04

   Μακάρι οι υπάρχοντες λαθρομετανάστες να ήταν σύριοι και όχι αφγανοί και πακιστανοί. Μακάρι να έρθουν οι σύριοι και να ξαποστείλουν τους υπάρχοντες. Οι Σύριοι που τόσο πολλοί φοβούνται οι Ευρωπαίοι να μας έρθουν είναι εξευρωπαϊσμένοι, ακόμη κι αν είναι μουσουλμάνοι και οι περισσότεροι από αυτούς που θα κινήσουν για εμάς είναι ορθόδοξοι.
   Αυτοί που νικάνε τώρα στην Συρία είναι ομόχνωτοι με τους πακιστανούς και τους αφγανούς που θεωρούν την ανθρώπινη ζωή ανάξια λόγου και σφάζουν και βιάζουν κάθε μέρα στον τόπο μας.
   Μακάρι να είχαμε Σύριους μετανάστες.

 10. kat avatar
  kat 04/08/2012 19:27:37

  Παιδιά μην το πολυζαλίζουμε...Σταχτη στα μάτια και καταγραφή απλώς θα γίνει.
  Θα τους φιλοξενήσουν 1-2 βδομάδες στις σχολες αστυνομικών ,αφου φρόντισαν να
  πάρουν ελάχιστους φέτος, θα φτιάξει ο δημαρχάρας κεντρο λαθρομεταναστών
  μεσα στην Αθήνα και μετά της Παναγιάς θα τους ξαναφέρουν. Ετσι ο κόσμος της
  Αθήνας που τώρα χαίρεται ,δεν θα προλάβει να αντιδράσει ... ΚΡΙΜΑ

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/08/2012 19:47:19

  Εξαιρετική προσπάθεια. Αρκεί να συνεχιστεί (και σε άλλες πόλεις).

 12. ΛΟΥΔΙΑΣ avatar
  ΛΟΥΔΙΑΣ 04/08/2012 19:58:51

  Κάθε μέρα , κάθε μέρα , μέχρι να καθαρίσει η χώρα. Και μετά , πάλι κάθε μέρα ώστε να μην τολμά κάθε λαθραίος να μπει στην χώρα.
  Επιτέλους να ζούμε στην χώρα μας , στο σπίτι μας , δίχως φόβο .

 13. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 04/08/2012 20:21:53

  Χρειαζεται χρόνια προσπαθεια, και εκατονταδες χιλιαδες απελασεις. Το κακο ειναι πως με το περασμα του χρονου οι διαφοροι λαθρο-δολοφονοι βρισκουν ακρες και αποκτουν χαρτια. Πολλοι φερνουν μικρα παιδια των οποιων τη μεριμνα θα αναλαβει το χρεοκοπημενο Ελληνικο Κρατος, και συντομα θα παρουν χαρτια και οι ιδιοι ως δηθεν γονεις τους. Η Ελλαδα αλλοιωνεται εθνικα, και θελει τεραστια πολιτικη βουληση για να σταματησει αυτο. Μακαρι σημερα να ειναι η αρχη. Παντως αν νομιζουν οτι απλα θα διωξουν τους Αφρο-Ασιατες απ την Αθηνα για να τους φορτωθουμε εμεις στην Επαρχια, ειναι πολυ γελασμενοι.

  //Πακιστανος ο δραστης (μαλλον επιδοξος βιαστης και παρολιγο δολοφονος) της επιθεσης κατα της 15 χρονης στη Παρο. Ευτυχως απ οτι φαινεται θα βοηθησει ο Θεος κι η μικρουλα θα ειναι συντομα εκτος κινδυνου. Φανταστειτε η μικρουλα να ηταν κορη ξενης τουριστριας πχ Βρετανιδας ή Αμερικανιδας. Θα ειχε τελειωσει ο τουρισμος μας για 3 σεζον. Ελπιζω αυτο να ξυπνησει τους αρμοδιους. Οι λαθρο προκαλουν πολλαπλες ζημιες //

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/08/2012 20:22:17

  ...Με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος έδωσε και τις πολιτικές κατευθύνσεις στον αρμόδιο υπουργό.
  Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για μια ξαφνική επιχείρηση, ούτε για μία επιχείρηση η οποία έγινε και θα ξεχαστεί...
  (Από τα ΜΜΕ).

 15. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 04/08/2012 20:25:26

  Μπράβο σας κ. Αντώνη Σαμαρά. Μάς εκπλήσσετε ευχάριστα πολύ συχνά τελευταία...... Και μάλλον δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα. Επιτέλους, ένας σοβαρός, ικανός και αποφασισμένος άνθρωπος να υπερασπιστεί τα αυτονόητα. Καλή αρχή λοιπόν στην άμεση επέμβαση επί της θλιβερής πραγματικότητας που επικρατεί στη χώρα, λόγω της ανεξέλεγκτης λαθροεισβολής και της παράνομης κατοχής της.

 16. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 04/08/2012 20:29:36

  Δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που σκέφτεστε, γιατί είναι τελείως αρνητικός και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αλλάξει τίποτε. Η καταστροφολογία και ο μηδενισμός, αξίζουνε στους νεκροζώντανους. Εγώ να πιστεύω πως αρκεί να ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ κι ΌΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

  • kat avatar
   kat @ BLACKQUEEN 04/08/2012 21:37:53

   Και εγώ πιστεύω οτι αμα υπάρχει θέληση όλα αλλάζουν...
   Δυστυχώς όμως παριστάνουμε οτι έχουμε θέληση για να
   ριξουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου...

 17. Orfeas avatar
  Orfeas 04/08/2012 20:40:31

  Μάλλον έγινε κάποια παρερμηνεία ή παρεξήγηση της χρησιμότητας της μεταφοράς των αστυνομικών στον Έβρο.Όσο ισχύει η Συνθήκη Δουβλίνου ΙΙ δεν μπορεί να γίνει καμία επαναπροώθηση όσων συλλαμβάνονται επί ελληνικού εδάφους.Άρα όσοι αστυνομικοί και να μεταφερθούν στον Έβρο δεν θα προσθέσουν κάτι ιδιαίτερο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.Απλά δημιουργείται ένα επικοινωνιακό ανάχωμα στο διεθνές δίκτυο διακίνησης μεταναστών,το οποίο έχει θετικό πρόσημο.
  Η αλήθεια ωστόσο είναι πως η παρουσία των αστυνομικών στον Έβρο θα συνοδευτεί και από μεταφορά μεταναστών από την Αθήνα στη Θράκη,ώστε να αποτελέσει η περιοχή εστία παραμονής των μεταναστών και να εκκαθαριστεί η πρωτεύουσα της χώρας μας η Αθήνα.Αυτό είναι εγκληματικό και αντεθνικό,καθώς ενισχύει την ήδη διαφημιζόμενη διεθνικότητα της περιοχής...Σωστά να καθαρίσει το έκτρωμα της Αθήνας,αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη της Ελλάδας για να δημιουργηθούν κέντρα μεταναστών.Ή ας αποδειχθεί επιτέλους η κοινοτική αλληλεγγύη στην πράξη...27 χώρες-μέλη της Ε.Ε.,ε ας γίνουν 27 κέντρα μεταναστών από ένα σε κάθε μέλος!

  • kat avatar
   kat @ Orfeas 04/08/2012 21:41:02

   Δεν έχω πρόβλημα να τους φιλοξενήσουμε σε 3-4 βραχονησίδες στο Ιόνιο
   ή σε 2-3 ορεινές περιοχες της Πίνδου.Αλλα στην Θράκη ,ειναι προδοσία...

 18. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 04/08/2012 20:42:59

  Συμφωνώ απόλυτα!

 19. V avatar
  V 04/08/2012 20:51:35

  Μαλιστα τωρα που περασα απο την Ομονοια υπηρχε και μια καμερα στο κεντρο της πλατειας, να γινει και λιγο show. Εχουν μαζεψει αρκετους απο ολους τους δρομους. Το τρελο ομως ειναι οτι στο σημειο Αβερωφ 31 και Αχαρνων που ειχα γραψει πριν μερικες μερες για το τι γινεται, δεν τους εχουν πειραξει. Βεβαια εχουν μπει μεσα στα αδεια χτιρια και μπορει να μη τους βλεπουν. Λιγοι ειναι εξω.

 20. anetos avatar
  anetos 04/08/2012 20:55:14

  τι λεει ρε...

 21. anetos avatar
  anetos 04/08/2012 20:57:27

  ετσι ειναι ,σωστα

 22. anetos avatar
  anetos 04/08/2012 21:07:16

  Ομολογώ ότι δεν περίμενα τίποτα από τον Σαμαρά (σαν αντιπολίτευση δεν επειθε, αντίθετα έδειχνε να τον ενδιαφέρει μονο να γίνει πρωθυπουργός...). Λένε ομως «αρχή άνδρα δεικνυσει» και εδώ ο "άνθρωπος" άρχισε να μας εκπλήσσει θετικά … εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να μην είναι φούσκα ..που ξέρεις καμιά φορά γίνονται και θαύματα στην ξεφτιλισμένη ελληνική πολιτική κοινότητα !

 23. Economist avatar
  Economist 04/08/2012 21:26:18

  Όσο θα υπάρχει η Τουρκία το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν μπορεί να λυθεί αποτελεσματικά. Βέβαια αυτοί που κυβέρνησαν την χώρα φταίνε γιατί όταν ήταν το πρόβλημα μικρό δεν το έλυσαν και τώρα έχουν χάσει τη μπάλα. Φταίνε και γιατί με πράξεις τους και παραλήψεις τους δώσανε στους Τούρκους τον αέρα να κάνουν ότι θέλουν. Αν εμείς οι Έλληνες δεν αλλάξουμε σύντομα μυαλά για να επηρεαστούν οι πολιτικοί μας από τον τελευταίο των Μοϊκανών θα πάμε στον τελευταίο των Ελλήνων!

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/08/2012 21:43:54

  για ποιους 'μπαρουτοκαπνισμένους' λες; τους τούρκους πράκτορες σφαγείς τους λίβυους ισλαμιστές σφαγείς και τους ταλιμπανομισθοφόρους που έχουν εισβάλλει στο έδαφος της Συρίας και θα εισβάλλουν εδώ δήθεν ως πρόσφυγες;

  εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως το ελληνορθόδοξο στοιχείο της Συρίας να προστατευθεί

  εκεί πρέπει να εστιάσουμε και να προχωρήσουμε ταχύτατα σε ανταλλαγές εκατοντάδων χιλιάδων από τις εδώ βαρβαρικές μογγολόφαρες

  είναι ευκαιρία

  ούτε έχει νόημα να διατηρούμε στο έδαφός μας αλλόφυλλους αλλόθρησκους ασύμβατους που οι πατούσες τους λερώνουν τα Ιερά μας Χώματα και σφάζουν τις Ελληνοπούλες και τους γέροντές μας

  η κίνηση Δένδια Σαμαρά θετική αρκεί να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ!!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 04/08/2012 21:47:50

   Το καθεστώς της Συρίας ανατρέπεται από τον Μαυρούλη ο οποίος αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνος ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ, ο οποίος "καθάρισε τη Βόρεια Αφρική σαν αυγό" μέσα σε 1,5 χρόνο, τακιμιάζοντας και επίσημα με την ΑΛΚουίντα επιβάλλοντας παντού σκληρά ισλαμιστικά καθεστώτα με απώλεια των όποιων δικαιωμάτων είχαν οι γυναίκες στα σχετικά κοσμικά καθεστώτα Τυνησίας Αιγύπτου Λιβύης και τώρα Συρίας.

   Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα.
   Και επεται συνέχεια...

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/08/2012 22:10:10

  Με τα χρήματα που δίνει η ΕΕ 200 εκ μπορούν να απελαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ΑΜΕΣΑ και με ένα ελάχιστο χαρτζιλίκι για τους πρώτους μήνες στις χώρες τους.

  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΜΗΝ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

  Επίσης να διερευνηθεί το ζήτημα της μογγολόφαρας στα Γιάννενα που κατεβάζουν την Ελληνική σημαία από το κάστρο και αναρτούν την πακιστανική να συλληφθούν και να απελαθούν πάραυτα.

  Εκτός από το κέντρο της Αθηνας όπου χρήζει πολεμικής στρατιωτικής επιχείρησης πρέπει το ίδιο να γίνει ταυτόχρονα περιφερειακά σε όλα τα ακριτικά μας νησιά Ρόδο, Κω, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ιόνια, ώστε να 'περικυκλωθούν' από παντού.

  Εκεί μπορούν να συγκεντρωθούν ευκολότερα γιατί είναι όλοι γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες και να φύγουν από την Ελλάδα.

  ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΓΩΝΕ Η ΚΟΛΑΣΗ!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ αλλενάκι 04/08/2012 23:19:45

   Καλά,κατεβάζουν τή σημαῖα στό κάστρο στά Γιάννενα,καί δέν ἀφήνουν τό φραπόγαλο μερικά Γιαννιώτικα παληκάρια νά τή στήσουν στούς Πακιστάνους νά τούς βάλουν νά μετράνε τά βότσαλα στή λίμνη ρουφῶντας μέ τό καλαμάκι;!

 26. Tassos avatar
  Tassos 04/08/2012 22:15:05

  Φίλε είσαι Ελληνας? ή "ανεξάρτητος" και να χαμε να λέγαμε και φούντες να φουμέρναμε? Οι Σέρρες, Κιλκίς Πέλλα συνορεύουν με Βουλγαρία οπότε σύνορα δεν υφίστανται και με τα Σκόπια που ο μόνος τρόπος να κατέβουν είναι από τον Αξιό όπου υπάρχουν μονάδες στρατού που τους συλλαμβάνουν. Αν πάλι είσαι ΧΑ άστο, συχαίνομαι να συζητάω...

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Tassos 05/08/2012 01:00:48

   "Έτσι απλά", μία Παρασκευή μεσημέρι αποφάσισαν και "σκούπισαν" την Αθήνα και τα "σκουπίσματα" τα έστειλαν "πεσκέσι" στην Θράκη, χωρίς να ερωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες, στις σχολές αστυνομικών, που θα λειτουργούν ως άτυπα κέντρα μετανάστευσης, χωρίς χρονικό όριο! "Έτσι απλά" έστειλαν 1.800 αστυνομικούς στην Ορεστιάδα να μείνουν σε κτίρια χωρίς υποδομή στοιχειώδους διανυκτέρευσης! Πρέπει να ζει κανείς στα βόρεια προάστια για να μην καταλαβαίνει τα προβλήματα της Θράκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας από την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών, Βούλγαρων και Ρουμάνων αναξιοπαθούντων Ρομά και τώρα "κράτησης" των αποβλήτων της πρωτεύουσας...Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα...Οι τοπικές κοινωνίες με προεξάρχοντες τους τοπικούς άρχοντες είναι ανάστατες...Έτσι απλά....

  • sceptical avatar
   sceptical @ Tassos 05/08/2012 02:07:28

   ...όπου υπάρχουν μονάδες στρατού που τους συλλαμβάνουν ?!! Όσο γι' αυτό και τα υπόλοιπα σχόλια, ποιός είπε ότι η γελοιότητα δεν σκοτώνει??

   • Tassos avatar
    Tassos @ sceptical 05/08/2012 14:39:52

    Είσαι Ελληνας ή "ΑΝΕΛ"?(δηλ. για το τρελλάδικο)

 27. Γιωργος avatar
  Γιωργος 04/08/2012 22:30:21

  Θελετε να εισαστε στην Ε.Ε!!!Θελετε να εισαστε στο ΝΑΤΟ!!!Θελετε να γλυφετε τα αποφαγια του καθε τοκογλυφου ,που πεζει ποκερ πανω στα πτωματα ολοκληρων λαων!!!Τοτε θα πρεπει να καταλαβετε οτι οι λαθρομετεναστες ειναι δικα τους δημιουργηματα.Δημιουργηματα του ταχα δημοκρατικου πολιτισμενου δυτικου κοσμου!!!Οσο λοιπον εμεις εδω θα στιβουμε το κεφαλι μας , για να βρουμε πως θα τους αποτρεψουμε να μπουνε στη χωρα,με ποιο τροπο θα τους μαζευουμε αφου μπουν στη χωρα,σε ποια γωνια της ελλαδας θα τους στοιβαξουμε,τοσο αυτοι οι διεθνεις οργανισμοι θα συνεχιζουν να αυγατιζουν τα κερδη τους για λογαριασμο των μονοπωλιων βεβαια,ματωνοντας οποια περιοχη του πλανητη μπαινει εμποδιο τους.Κατα τη γνωμη μου λοιπον, εχει τοσο βαθος το προβλημα και τα αιτια ειναι τοσο βαθια,που οσες σκουπες και φαρασια να παρει ο Σαμαρας,το προβλημα θα μαγαλωνει.Μεχρι να.........γλυκοκοιταξουν και εμας τα κορακια του ιμπεριαλισμου,προσθετοντας ενα ακομα αξαθλιωμενο λαο στη φαρετρα τους!!!Το εχουν καταφερει σε μεγαλο ποσοστο.........

 28. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/08/2012 22:54:13

  Πότε πιάστηκαν στά χέρια οἱ ἀστυνομικοί καί δέν τό πήραμε χαμπάρι;!;

 29. Κρης avatar
  Κρης 04/08/2012 22:59:43

  αλλάζει στάση το κράτος ή ήταν "μοναδική" ενέργεια ;

  στις 19/07 εντοπιστηκαν 36 λαθρομεταναστες + 3 δουλεμποροι σε βαρκα
  εξω απο τα Χανια
  h**p://cretalive.gr/new/101234/crete/Sto_palio_dimarcheio_Soudas_oi_metanastes,_pou_entopisthikan_chthes

  και 2-3 ημερες μετα ...........
  Άμεση απέλαση και για τους 36 λαθρομετανάστες που έφτασαν την Δευτέρα στην Κρήτη αποφάσισε ο εισαγγελέας

 30. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/08/2012 23:03:18

  Αν ο Α.Σ. καταφέρει να λύσει το λαθρομεταναστευτικό, αυτό στη συνείδηση του κόσμου, θα μετρήσει περισσότερο απ'οτιδήποτε άλλο, δίνοντας στον κόσμο υπομονή, ώστε να μπορέσει με τη σειρά του να δώσει τον απαραίτητο χρόνο και στον ίδιο, για να προχωρήσει......

 31. xp avatar
  xp 04/08/2012 23:09:54

  Μας μπερδεύει πολυ το Δουβλίνο ΙΙ,τι στο καλό ισχυει επιτέλους?Καταγράφονται στα σύνορα για να πάνε που? Και εαν έρθουν 100.000 ξαφνικά λογω πολέμου τι θα γίνει?

 32. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/08/2012 23:10:51

  Μιά ἀπορία ἔχω,γιά τήν κατά τά ἄλλα ἀναγκαιότατη ἐκκαθάριση τῆς πατρίδας μας ἀπό τούς λαθρομετανάστες,ΠΩΣ θά τούς ξετρυπώσουν ὅλους,ἀφοῦ στίς πόλεις κρύβονται σέ διαμερίσματα,σέ ἀκατοίκητα καί σέ χαβούζες,ἄσε δέ πού πολλοί συριζαίοι θά κρύβουν καί στίς ἀποθήκες τους μερικούς ἀπό δαύτους γιά νά τούς ξαμολήσουν ἀργότερα...Ἀλλά καί στήν ἐπαρχία,ἀφοῦ κρύβονται στά χωράφια,στά βουνά,σέ σπηλιές καί στά λαγκάδια;
  Ἔχω τήν ἐντύπωση,ὅτι ἐδῶ πού φτάσαμε,δέν ἐπαρκοῦν οἱ ''ἐπιχειρήσεις-σκοῦπες'',χρειάζονται πολεμικές ἐπιχειρήσεις γιά νά ὑπάρχουν ἀποτελέσματα καί ἄν...

 33. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/08/2012 23:13:44

  Θά χρειαστεῖ Δουβλίνο ΙΙΙ γιά νά ξαναφύγουν...

 34. xp avatar
  xp 04/08/2012 23:23:55

  Περπατώντας στο κέντρο βλέπω μετανάστες με μογκολοειδή ή και αραβικά χαρακτηριστικά.Μου κάνει εντύπωση το εξής:Ειναι περιποιημένοι ,χαλαροί και άνετοι .Σε αντιδιαστολή με τους Αλβανους το 90 ,που ήταν ακριβώς το αντίθετο και έψαχναν σαν τρελλοί δουλεια.Θυμάμαι ειχα φωνάξει έναν που μου συστήθηκε για υδραυλικός αλλά τα έκανε μαντάρα.Πάντως έψαχναν δουλειά ,έκαναν ότι μπορούσαν.Αυτοί που βλέπω είναι για....παραλία! Πως ζουν ?Εγω μέχρι πριν τρεις ώρες είμουν γραφείο πχ και είμαι και παραπονούμενος για τα έσοδα,τις υποχρεώσεις κτλ.Το καταθέτω σαν απορία ,ειλικρινά......

 35. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 04/08/2012 23:39:39

  Πως έλεγε ο Μάρκος Λεζές σε μια ταινία του '80;;

  "Πολύ βρώμα η δουλειά".

  Πάντως πρέπει πλάκα-πλάκα, να επανεξεταστεί και ο ρόλος των ΜΚΟ, στην Ελλάδα, είναι πολύ σοβαρή αυτή η υπόθεση...

 36. xp avatar
  xp 04/08/2012 23:53:04

  Δεν το ειπα για αστείο ! Βλέπεις Μάλλον Αφγανό με μπριγιαντίνη σε στυλ αμερικανάκι ! Πηγαίνω στην Αχαρνών συνεχώς σε κάτι υπηρεσίες .....Πως ζουν?Δεν μας λένε το μυστικό?

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ xp 05/08/2012 00:00:42

   Το ξέρω ότι δεν αστειεύεσαι, όλοι τα βλέπουμε απορώντας, αλλά επιμένω σε κάτι...

   Μια χώρα με προωθούμενη δημογραφική γήρανση, με ανεργία στις πιο παραγωγικές ηλικίες ελλήνων, που αντί στα 30 τους να κάνουν οικογένειες, πηδάνε από τις ταράτσες, στο όνομα της "δημοσιονομικής εξυγίανσης", και από την άλλη χρηματοδοτούμενα και ευρέως εκτεταμένα προγράμματα που αφορούν στη "κοινωνική ένταξη των μεταναστών", είναι τυχαίες καταστάσεις άραγε;;...

   Νομίζεις πως δεν βλέπουμε;
   Βλέπουμε και καταλαβαίνουμε, αλλά τα δίκτυα είναι πιο ισχυρά.

   • Εύα avatar
    Εύα @ Γιώργος msn 05/08/2012 00:42:11

    Σωστά

 37. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/08/2012 23:58:41

  ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τα σκουπίδια λέμε. ΟΚ, οι κωλοχώρες τους δεν τους θέλουν πίσω και οι απελάσεις είναι ακριβές. Κράτα τους τότε φυλακισμένους σαν σαρδέλες. Τουλάχιστον να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι και σκοτώνουν για μια κάμερα ή βιάζουν 15 χρονα. Να επανέλθει επιτέλους ο ΝΟΜΟΣ και η ΤΑΞΗ.

 38. kommenos avatar
  kommenos 05/08/2012 00:45:14

  Καλή κίνηση της Αστυνομίας, φτάνει να υπάρχει συνέχεια, για την οποία αμφιβάλλω.

  Συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν μας φταίει για τη φύλαξη των συνόρων μας το Δουβλίνο ΙΙ ή η Σένγκεν ή η Ε.Ε., αλλά μόνο το δικό μας κράτος που είχε παραιτηθεί από τη φύλαξη των συνόρων και τη λήψη μέτρων κατά των παράνομων λαθρομεταναστών που κινδυνεύει να αλλοιώσει ανεπιστρεπτί την εθνική και κοινωνική μας ταυτότητα, πέρα από τα άλλα χάλια μας. Όμως αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να συνεχιστούν για πολύ επειδή:

  α. Το νομικό μας πλαίσιο δεν επιτρέπει την κράτηση λαθρομεταναστών είτε σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων (συνήθως είναι εκτάσεως 2,5 μέτρα Χ 5 μέτρα και χωρίς παράθυρα) είτε σε στρατόπεδα ("Κέντρα Φιλοξενίας") επειδή το Σύνταγμα απαγορεύει την κράτηση, αλλά επιτρέπει μόνο την προφυλάκιση με συγκεκριμένες προθεσμίες για ανάκριση εγκλημάτων μετά την πάροδο των οποίων οι κρατούμενοι πρέπει να αποφυλακίζονται.

  β. Δεν υπάρχει καμία αποτελεσματική μέθοδος για να εξαναγκαστεί ένας λαθρομετανάστης να δώσει αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία για την ιθαγένειά του, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού έχει καταστρέψει ότι διαβατήριο είχε, για να ματαιώσει την απέλασή του. Ακόμα και αν εξακριβωθεί η ιθαγένειά του, το κράτος της ιθαγένειάς του κατά κανόνα δεν συνεργάζεται με τίποτα και κάνει πως δεν ξέρει ή δεν έχει στοιχεία γι' αυτόν.

  γ. Στην ιδανική περίπτωση που αποδειχθεί η ιθαγένεια του λαθρομετανάστη, από πού μπήκε στην Ελλάδα και πότε, η Τουρκία δεσμεύεται ότι θα παραλάβει μόνο όσους προέρχονται από την ίδια (δηλ. καταδιωκόμενοι Κούρδοι που θα τους κόψουν το κεφάλι). Όταν προέρχονται από Συρία, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ, δεν τους παίρνει πίσω και απαντά "δυστυχώς εμείς δεν έχουμε συμφωνία με τις παραπάνω χώρες".

  δ. Αυτά τα θεατρινίστικα που δείχνουν πολύ μικρές ομάδες λαθρομεταναστών (12 περίπου το χρόνο) που τους πάνε πίσω οι δικοί μας αεροπορικώς, είναι σκέτη κοροϊδία, αφού οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες εισπράττουν τα λεφτά που τους δίνει χαρτζιλίκι η Ελλάδα για να φύγου, ταξιδεύουν στις χώρες τους με πρόθεση να ξαναγυρίσουν σε μια βδομάδα, έχοντας κάνει διακοπές στην πατρίδα τους.

  Αν δεν με πιστεύετε, έχει το αντινιούς αρκετούς δικηγόρους και ρωτήστε τους. Μην ακούτε τα εθνικιστικά παραμύθια που μας σερβίρουν (Δουβλίνο ΙΙ - ποσόστωση στην Ε.Ε., να αναλάβει η Ε.Ε. τα σύνορά μας κλπ). Χρειάζεται πολύ σκληρή και επίμονη τακτική της αστυνομίας και χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής από το ανύπαρκτο κράτος μας, ώστε να δημιουργηθεί πεποίθηση στους λαούς αυτούς ότι η Ελλάδα δεν θα τους φερθεί καθόλου μα καθόλου ωραία.

  • Hellas Special άφιλτρο avatar
   Hellas Special άφιλτρο @ kommenos 05/08/2012 13:10:47

   Μιάς και τα γνωρίζετε καλά δεν μας λέτε και το τι προβλέπει το νομικό μας πλαίσιο για τον παράνομα εισερχόμενο στην χώρα;
   Εντάξει, δεν γνωρίζουμε αν είναι πακιστανός, αργανός, ινδός, αφρικανός ή οτιδήποτε άλλο επειδή δεν έχει μαζί του χαρτιά ή επειδή τα κατέστρεψε σκόπιμα, γνωρίζουμε όμως ότι βρίσκεται παράνομα στην χώρα!
   Και λοιπόν;
   Προβλέπει το νομικό μας πλαίσιο ότι άνθρωποι χωρίς χαρτιά μπορούν να μπαίνουν λαθραία στην χώρα, να κατοικούν εδώ, να εργάζονται και να κυκλοφορούν ελεύθεροι;
   Αν ναί τότε λυπάμαι αλλά δεν ζούμε σε κράτος αλλά σε αναρχική κομμούνα.
   Αν όχι τότε τι ακριβώς προβλέπει το νομικό μας πλαίσιο για τους λαθραία και χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης εισερχόμενους εντός των συνόρων της χώρας;

   Και αν δεν προβλέπει τίποτε - καθόλου απίθανο για αναρχική κομμούνα - τι μας εμποδίζει να θεσπίσουμε νόμο που να ορίζει ότι οι λαθραία και χωρίς χαρτιά εισερχόμενοι στην χώρα θα «φιλοξενούνται» σε κέντρα φιλοξενίας στην νήσο Μακρόνησο μέχρι την ταυτοποίησή τους (αν ποτέ γίνει αυτή) και την απέλασή τους;

   υγ.
   συμφωνώ βέβαια με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.
   Υπάρχουν όμως λαθραίες και παράνομες πράξεις ανθρώπων και όσοι τις διαπράττουν πρέπει να υπόκεινται τις ποινές που προβλέπει ο νόμος γι αυτές τις πράξεις.
   Και μία από αυτές τις ποινές είναι η φυλάκηση και μία ακόμη η απέλαση.

 39. foros avatar
  foros 05/08/2012 00:52:56

  Ελπίζω στην επόμενη επιχείρηση σκούπα να μαζέψουν τους έλληνες που απασχολούν λαθρομετανάστες ή τους νοικιάζουν σπίτια να τους δημεύουν την περιούσια και να τους στέλνουν στην χώρα προέλευσης των λαθρομετανάστων. Να δείτε για πότε θα καθαρίσει το τοπίο.

 40. TheEvian100 avatar
  TheEvian100 05/08/2012 14:07:44

  Στην Πάρο τον Πακιστανό βιαστή είχε στη δούλεψή του ένας ξενοδόχος που δε θα κάνει ούτε ένα έτος στη στενή... Η κυβέρνηση τι έχει να πει για αυτό το θέμα; θα παταχθεί η εργασία παράνομων σε ξενοδοχειακές μονάδες; θα αρχίσει να κυνηγά τους εργοδότες των λαθρομεταναστών;

 41. MikeC avatar
  MikeC 05/08/2012 14:51:16

  Μπράβο στον Πρωθυπουργό! Αρκεί αυτό να συνεχιστεί συστηματικά. Η αστυνομία γνωρίζει ακριβώς το ποιοι και το που.

  Αν ο Πρωθυπουργός συνεχίσει αυτή την πορεία σε αυτό το θέμα, θα έχει τεράστια οφέλη (και πολιτικά) από τους κατοίκους του κέντρου.

  Μακάρι...

 42. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 06/08/2012 01:46:07

  Σαν κινηση ακουγεται καλή και ελπιζω να έχει συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.Υπηρέτησα το 1993,στα ελληνοαλβανικά σύνορα και μπορώ να πώ ότι κάτι καταφέρναμε τότε ως στρατεύσιμοι όσον αφορά την σύλληψη και αποτροπή εισόδου αλβανών λαθρομεταναστών .Χρησιμοποιούσαμε όμως αντισυμβατικές μέθοδους,όλων των τύπων και θα σας πω ότι μόλις πιάναμε ορισμένους,ακουγοντας ή βλέποντας στην Αλβανία τους προηγούμενους που είχαν αποπειραθεί να εισέλθουν,η πρώτη τους λέξη ήταν Πολιτσάι,αστυνομία δηλαδή και ο νοών νοείτο γιατί.

 43. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 06/08/2012 02:44:33

  Δηλαδή οι λαθραίοι θα κρατούνται προσωρινά και κατόπιν θα στέλνονται πίσω στις χώρες τους?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.