#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2011 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλη Εβδομάδα και ΚαμίνηςΣτο Σύνταγμα της Ελλάδος, στο πρώτο μέρος, τμήμα Β, άρθρο 3, αναφέρεται επακριβώς για τις σχέσεις της πολιτείας και της Εκκλησίας:

“Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Xριστού. H Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Xάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ΄ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928”.

 

Τις ημέρες αυτές, όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνικός λαός βιώνει όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, το Θείο δράμα της Σταυρώσεως του Ιησού και προσμένει την νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου όπου θα συντελεσθεί η Ανάσταση Του εκ νεκρών, σηματοδοτώντας την ελπίδα και την προσμονή για καλύτερες ημέρες.

Όλοι οι Χριστιανικοί Ναοί κατακλύζονται από πλήθος κόσμου που καρτερικά και ευλαβικά περιμένουν να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Κυρίου και τον Επιτάφιο Του, που κατά την περιφορά του την Μεγάλη Παρασκευή τον ακολουθούν χιλιάδες πιστοί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην πρώτη Ανάσταση, σε όλους τους Ναούς, από νωρίς το πρωί και ακόμη μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συρρέουν πλήθη Ελλήνων προκειμένου να Μεταλάβουν του Σώματος και Αίματος Χριστού.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όλοι οι Χριστιανοί φοράνε «τα καλά τους», τα παιδιά παίρνουν τις λαμπάδες τους, δώρο από τους νονούς τους και προσέρχονται στις Εκκλησίες για να γιορτάσουν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Κυρίου Χριστού.

Στο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» όλα τα μέλη της οικογένειας αλληλοασπάζονται και ανταλλάσουν ευχές:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

Ο Χριστιανισμός είναι η πιο Ελεύθερη θρησκεία που δεν εξαναγκάζει, αντίθετα με άλλες θρησκείες, κανένα να την ασπασθεί με το ζόρι. Άλλωστε ο ίδιος, ο Ιησούς Χριστός, είπε:

«όστις θέλει οπίσω μου ελθείν».

 

Είναι λοιπόν αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να ασπάζεται την όποια θρησκεία ή να δηλώνει πως είναι άθεος.

Αυτό το δικαίωμα το έχει ΜΟΝΟ για το άτομό του.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα να επιβάλλει στους άλλους την δική του επιθυμία, που είναι απ΄όλους σεβαστή, όταν μάλιστα είναι αυτός εκλεγμένος άρχοντας μιας πόλεως και μάλιστα της Πρωτεύουσας αυτής της χώρας.

 

Με πιο δικαίωμα λοιπόν κε Καμίνη, Δήμαρχε των Αθηνών, απαγορεύσατε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» να φθάσει στους κατοίκους της πόλεως το Θείο δράμα και το μήνυμα της Αναστάσεως;

Με πιο δικαίωμα προτρέψατε-απαγορεύσατε από τους δημοσιογράφους του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού να ανταλλάσουν ευχές με τους ακροατές, όπως το «Καλή Ανάσταση»;

Με πιο ηθικό δικαίωμα εκδώσατε εορταστικές κάρτες που αντί να έχουν θέμα των ημερών με το έμβλημα της Χριστιανοσύνης, τον Τίμιο Σταυρό εσείς επιλέξατε ένα άσχετο θέμα που εξέχουσα θέση έχει η ημισέληνος.

Είναι το λιγότερο προκλητική αυτή η γενικότερη στάση σας, κε Δήμαρχε των Αθηνών.

 

Ο λαός της Αθήνας σας ψήφισε για να βάλλετε τάξη στην Πρωτεύουσα που έχει καταληφθεί από τους λαθρομετανάστες και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς ελεύθερα και με ασφάλεια στο Κέντρο της μετά την δύση του ηλίου.

Σας ψήφισε για να καταπολεμήσετε την χρήση ηρωίνης που κάνουν δεκάδες νέοι και νέες, μέρα μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας και στους πέριξ αυτής δρόμους.

Σας ψήφισε για να μπορέσετε να τιθασεύσετε το φαινόμενο των αλληλοσκοτωμών αλλόθρησκων γύρω από το Δημαρχείο της πόλεως.

Σας ψήφισε για να πατάξετε το παραεμπόριο της πόλεως που μαραζώνει και οδηγεί σε λουκέτο τα καταστήματα εντίμων Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο Ελληνικό δημόσιο και δίνουν την δυνατότητα να ζουν μαζί με αυτούς και κάποιες ακόμη οικογένειες εργαζομένων στα καταστήματά τους.

Σας ψήφισε για να βάλλετε τάξη στην αποκομιδή των τόνων σκουπιδιών που προκλητικά αφήνετε σκόπιμα κατά καιρούς να πνίγουν με την δυσοσμία τους την πόλη.

 

Δεν σας ψήφισε κε Καμίνη, για να ανατρέψετε, εκμεταλλευόμενος την θέση του Δημάρχου της πόλεως, την κρατούσα θρησκεία της χώρας επειδή εσείς δεν πιστεύετε σ΄αυτή.

Η προκλητική σας συμπεριφορά και δραστηριότητα, ξεπέρασε τα εσκαμμένα.

 

Περιορισθείτε στα δικαιώματά σας και στις υποχρεώσεις σας !!!

Σεβασθείτε, έστω και τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ που δώσατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δήμαρχος των Αθηναίων !!!

 

Και στα καθήκοντά σας δεν είναι βεβαίως, ο διωγμός του Χριστιανισμού !!!

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. διηνεκης avatar
  διηνεκης 23/04/2011 15:59:17

  οσοι γνωριζαν τα εργα και τις ημερες του καμινη στο συνηγορο του πολιτη δεν περιμεναν κατι καλυτερο αλλα οσοι των ψηφισαν να πω καλα να παθουν,θα γινω κακος

 2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 23/04/2011 16:07:17

  Δείτε και την Πασχαλινή ευχητήρια κάρτα του κ. Δημάρχου
  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/04/blog-post_640.html

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 23/04/2011 16:11:36

  Μα φυσικά και είναι στα "καθήκοντά" του ο διωγμός του Χριστιανισμού. Δεν θα τον στήριζαν τόσο έντονα τα εντόπια παραρτήματα της Νέας Τάξης, εάν δεν ήταν κι αυτό στα καθήκοντά του.

  Αλλά εμείς πορευόμαστε με τη βεβαιότητα ότι "πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής". Αλίμονο, όμως, στην Ελλάδα, όταν, σε συλλογικό επίπεδο, αποκηρύσσει με τέτοια ένταση τον Εσταυρωμένο Υιό του Θεού...

 4. Rote Phane avatar
  Rote Phane 23/04/2011 17:36:15

  Σε λιγο Θα ακουσουμε και το "αρατε πυλας" απο το στομα του νενεκου δημαρχου, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΑΣ ΠΥΛΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ για να εισελθουν ποταμηδων οι αλλοθρησκοι φιλοι του.

 5. NIKOS avatar
  NIKOS 23/04/2011 18:11:55

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.......ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ

 6. TASSOS IA avatar
  TASSOS IA 23/04/2011 18:39:04

  Ο εν λόγω είναι ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ απόλυτα πιστός to his Master's voice. Έτσι απλά. Για εμάς τους λοιπούς Έλληνες Ορθόδοξους Καλή Ανάσταση και καλή Λαμπρή.

 7. Misha avatar
  Misha 23/04/2011 21:52:31

  Το μίσος που έχω δει στους λεγόμενους «άθεους» κοσμοπολίτες , εναντίον του πολιτισμού αυτού του τόπου , μόνο σε ακραίες κλειστές φράξιες παρατηρείται.

  Ο Καμίνης, ο Δημητράς, ο Βαλλιανάτος ο Τριαρίδης, η «πράσινη» Ιωαννίδου και οι όμοιοι τους δεν κρύβουν τις φανατικές απόψεις και τις μύχιες επιθυμίες τους που φτάνουν σε διαδικτυακές προτάσεις για γκρέμισμα εκκλησιών , την ίδια στιγμή που πρωτοστατουν στις προσπάθειες ανοικοδόμησης τζαμιών...

 8. δημης avatar
  δημης 23/04/2011 21:55:49

  ΑΠΛΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.........ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ...ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΒΕΡΕΜΗ;.....

 9. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 23/04/2011 22:21:19

  Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν,ας πρόσεχαν.
  Ο κ. Κουβέλης μήπως έχει να μας πεί τίποτε επ'αυτού για το φρούτο που μας καπέλωσε; Εμείς όμως κ.Κουβέλη έχουμε να σου πούμε πολλά, οψέποτε γίνουν εκλογές.

 10. ανένταχτος avatar
  ανένταχτος 23/04/2011 22:46:08

  Πήρατε είδηση πως ο κ.Κουβέλης προσέλαβε στο κόμμα του την κ.Δραγώνα;

 11. JOHN avatar
  JOHN 24/04/2011 01:51:00

  Στις μερες μας για να φτασει καποιος στα ανωτερα αξιωματα αυτης της χωρας πρεπει στο βιογραφικο του να εχει τα εξεις τρια ¨προσοντα¨,να ειναι αθεος να ειναι εθνομιδενιστης και να ειναι ευρωλαγνος.Αυτα τα τρια συγκεντρωνει ο εν λογω ¨κυριος¨και εξελεγει,απ οσους εξελεγει,να φερει σε περας την αποστολη του που δεν ειναι αλλη απο το δυνατον μεγαλυτερο αφελληνισμο της Αθηνας!

  • Alena avatar
   Alena @ JOHN 24/04/2011 20:05:44

   Τέσσερα είναι τα προσόντα. Ξέχασες ότι πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο πίσω κίνηση.

 12. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 24/04/2011 10:13:33

  Ηξεραν τί ψήφιζαν.
  Χριστός Ανέστη!

  • Misha avatar
   Misha @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 24/04/2011 13:52:28

   Aληθως Ανέστη!
   Όχι , δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
   Απλά σιχάθηκαν τoν αποτυχημένο Κακλαμάνη με τους ψιψινέλ του...

 13. ο πατριώτης avatar
  ο πατριώτης 24/04/2011 19:53:45

  Θυμηθείτε επίσης την συμπεριφορά του την Πρωτοχρονιά , όπως επίσης στην συνάντησή του με τον δήμαρχο Κωνσταντινουπόλεως , στο επίσημο δελτίο τύπου την ανέφερε ως instabul .
  επιπλέον ανέβαλε δύο συνεδρίες του δήμου όπου θα γινόταν συζήτηση για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Δεν νομίζετε πως είναι πάρα πολλά για λίγους μήνες θητείας ;

 14. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/04/2011 22:35:31

  Μετανοῶ ποὺ ψήφισα! Μετανοῶ! Ἄφες ἐμέ!

 15. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 25/04/2011 12:12:28

  Ένας δήμαρχος που βγήκε με 70.000 ψήφους όσους έπαιρνε κάποτε ένας Βοτυλεύτής δευτέρας κατηγορίας,
  Ένας δήμαρχος που κανείς δεν θυμάται με τί πρόγραμμα βγήκε εκτός απο το ότι ήταν εναντίον του (άλλου ολίγιστου) Κακλαμάνη,
  Ένας δήμαρχος που κατ΄ουσίαν δεν ζεί στην Ελλάδα (άλλος τουρίστας),
  Ένας δήμαρχος που ως συνήγορος του Πολίτη παρήγαγε έργο ανάλογο με του ΓΑΠ (μηδέν εις το...πηλίκιον),
  τί άλλο θα μπορούσε να είναι από (ά)θεος, (ά)πατρις, (ά)σχετος και ότι άλλο;
  Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει και το επώνυμό του. Άς πούμε ΧΑΜΙΝΗΣ;

 16. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 25/04/2011 18:45:44

  Ας όψονται αυτοί που τον ψήφισαν. Ως συνήγορος του πολίτη ποτέ δεν απέδιδε λάθος στον πολίτη. Πάντα για τον κ. Καμίνη έφταιγε το Κράτος και φόρτωνε δαπάνες σ'αυτό. Ο συνδυασμός ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά δυστυχώς είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.