#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλα κυβερνητικά "λάθη" και κερδοσκοπικά παιχνίδια οδήγησαν στην χθεσινή κατάρρευση

 

Τόση προχειρότητα, ευκολία που γίνονται τα λάθη και ταυτόχρονα τόση αλαζονεία ότι τα ξέρουν όλα, είχαμε χρόνια να δούμε σε οικονομικό επιτελείο. Ο Γιάννος, ή ο Χριστοδουλάκης, καλώς ή κακώς μας έβαλαν στην ΟΝΕ, έκανα τα κολπάκια τους, αλλά μέσα από την τριβή έμαθαν γρήγορα πως παίζεται το παιχνίδι στις αγορές. Ο δε Αλογοσκούφης, ο... γίγαντας της οικονομίας όπως τον χαρακτήρισε πρόσφατα συνάδελφός του καθηγητής, αποδείχθηκε τόσο λίγος που δεν μπορεί να πει κανείς πολλά για το έργο του.

Όμως, το σημερινό οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έχει χάσει τον μπούσουλα. Αλλιώς δεν εξηγούνται όλες αυτές οι ενέργειες που πλήττουν την εικόνα της χώρας, αλλά που οδηγούν και στον γκρεμό τη χώρα.

Ερώτημα 1ο: Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να αφήσει τον Παπανικολάου του ΟΔΔΗΧ να μιλήσει για νέο δανεισμό, μία μόλις ημέρα μετά την επιτυχή κάλυψη του κοινοπρακτικού δανείου; Με το που μίλησε τα spreads ανέβηκαν στα ύψη αφού οι κερδοσκόποι στην αναμπουμπούλα χαίρονται κι άλλο που δεν ήθελαν.

Ερώτημα 2ο :Ποιος είπε στον Γ. Παπακωνσταντίνου να μιλήσει για ταξίδια στην Ασία και για νέες αγορές που θα πουλήσει ομόλογα;  Όπως και ποιοι διέρρεαν την Τρίτη μέσα από το υπουργείο ότι η Κίνα θα αγοράσει μέρος του χρέους μας και άλλα αστεία. Με το που το άκουσαν τα λαμόγια των αγορών εκτίναξαν το spread σε επίπεδα ρεκόρ κάνοντας την Ελλάδα να παραληρεί και το Χρηματιστήριο να καταρρέει.

Ερώτημα 3ο: Αληθεύει ότι εντός του υπουργείου Οικονομικών υποβόσκει ένας υπόγειο πόλεμος μεταξύ κορυφαίων στελεχών και ποιος είναι ο ρόλος του υφυπουργού κ. Σαχινίδη σ’ αυτό; Λέγεται μάλιστα ότι ακούγονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ερώτημα 4ο και σοβαρότερο: Ποιος ο ρόλος της Goldman Sachs σε όλο αυτό το παιχνίδι; Η εταιρεία αυτή δεν ήταν που πριν ένα μήνα είχε έλθει στην Ελλάδα και κορυφαία στελέχη της είχαν συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου; Τότε είχε ειπωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει deal με τη γνωστή αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Ποιο ήταν τελικά αυτό το deal. Μήπως έχει δόσεις αλήθειας το δημοσίευμα των FT για πώληση πακέτου της Εθνικής σε Κινέζους με μεσολαβητή την Goldman Sachs, ένα δημοσίευμα που οφείλεται στην κατάρρευση της Τετάρτης;

Όλα αυτά τα παιχνίδια πρέπει να απαντηθούν, όπως επίσης και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την οικονομία. Είμαστε τελικά χρεοκοπημένοι, όπως είπε ο οικονομολόγος Ρουμπίνι ή κρατάμε όπως λένε ορισμένοι στο εξωτερικό.

Καθαρές κουβέντες για την οικονομία κ. Παπανδρέου.

 Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vas avatar
  vas 28/01/2010 08:53:29

  Αλλο πράγμα να είσαι έξω απο τον χορό και άλλο πράγμα μέσα.
  Οι μαθητρυόμενοι νέοι υπουργοί πάνε από γκάφα σε γκάφα και την πληρώνουμε εμείς ,οι μόνιμα χαμένοι,οι μόνιμα δαρμένοι
  -το οικονομικό επιτελείο με τα συνεχή λάθη έφθασε το επιτόκιο δανεισμού σε ύψος ρεκόρ
  -η κυρία υπουργός κατηγόρησε τους αγρότες ως σεξιστές
  -η κυρία υπουργός στο υγείας βλέπει ανύμπορη το κόλπο που στήθηκε και κλέβει χρήμα για το εμβόλιο της γρίπης ,την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αγοράσουν γάζες
  -η κυρία υπουργός της πράσινης ανάπτυξης κοντέβει να ποάσει πράσινη μούχλα αντί για ανάπτυξη
  -ο βαγγέλης βρήκε τους γες σέρ ένστολους και τους παίρνει τα νοσοκομεία,καταργεί στολές,κόβει οδοιπορικά,κόβει τζίπ,θα τους διαλύσει τα επικουρικά ,κλπ πανέξυπνα μέτρα ,που αν τα προστέσεις ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ δεν κάνουν όσα παίρνουν οι σύμβουλοί του στο υπουργείο ,πάλι καλά που δεν τους απαγόρευσε να αναπέουν.
  -στο παιδείας άκρα του τάφου σιωπή ,το τραίνο πάει μόνο του
  -ο ολα τα σφάζει με δηλώσεις στο δημόσιας τάξης ,έχει προκάλεσει σε 4 μ'ηνες όσα δεν έγιναν σε 5 χρόνια ,απο βόμβα σε βόμβα,απο ληστεί σε ληστεία,το κέντρο πάει στο χειρότερο και πάει λέγοντας .
  -ο ΓΑΠ ταξιδεύει αλλά δεν μας λέει γιατί
  ΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΜΕ ΟΜΩΣ ΜΟΥΓΚΑ

  • pennyton avatar
   pennyton @ vas 28/01/2010 15:39:46

   Ο GAP αγαπητέ το χόμπι του κάνει...ταξιδάκια, έγινε και αυτός πρωθυπουργός (όπως ο παππούς του και ο πατέρα του), μια χαρά είναι, ούτως ή άλλως ο Παπακωνσταντίνου βγάζει τα κάστανα από την φωτιά και το μάρμαρο με τις γκάφες ο φορολογούμενος το πληρώνει (ή μάλλον θα το χρωστάνε και θα το πληρώνουνε τα εγγόνια του). Τα προοδευτικά ΜΜΕ είναι και αυτά μέρος του πλάνου, σιγοντάρουν για τα τετελεσμένα. Βασικά, η Ελλάς δεν αξίζει αυτή την πορεία αλλά έχει παρεκλίνει σίγουρα....

 2. olympiada avatar
  olympiada 28/01/2010 09:29:09

  Φάκτορα, εδώ έχουμε μία πρωτοφανή μεθόδευση για να θησαυρίσει η GS με τις ευλογίες του ΓΑΠ. Διάβασε τι είχαμε αποκαλύψει πριν 13 και 2 μήνες αντίστοιχα. Οι Κινέζοι είχαν απ' ευθείας επαφή με την Ελληνική κυβέρνηση μετά από παρέμβαση Καραμανλή ώστε να ενισχύσουν.
  Από που και ως που τώρα μπήκε μεσάζοντας η GS; Και μάλιστα με τις ευλογίες του ΓΑΠ; Δυστυχώς έχουμε κυβέρνηση θεραπαινίδων των μεσαζόντων.
  http://olympia.gr/2008/12/17/china-greece-agreements/

  Και ιδιαίτερα εδώ, είχαμε διαβλέψει την ύποπτη στάση του ΥΠ ΟΙΚ:
  http://olympia.gr/2009/11/28/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

 3. popolaros avatar
  popolaros 28/01/2010 09:41:29

  Μερικές σκέψεις.
  Όπως η πλειοψηφία πλέον των Ελλήνων γελάει μαζί τους και με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, έτσι και η πλειοψηφία των ξένων μας έχουν πάρει στο ψιλό ως χώρα και κοπανάνε αλύπητα.
  Ο yorgo είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τους ξένους, από όπου και να προέρχονται.
  Άλλοι προσβλέπουν σε οικονομικά κέρδη και άλλοι σε εθνικά.
  "Ανοίξαμε Και Σας Περιμένουμε".
  Κάποιοι ρομαντικοί πιστεύουν ότι δεν ευθύνεται ο yorgo αλλά οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε και ότι σε λίγο καιρό θα φτιάξουν τα πράγματα.
  Εγώ πιστεύω ότι ευθύνεται αποκλειστικά ο yorgo και η πιστή παρέα των ΜΚΟ που κυβερνά.
  Εκείνος άνοιξε ορθάνοικτα τις πύλες στον ξένο παράγοντα, γιατί έτσι πιστεύει,έτσι δούλευε και έτσι θα δουλέψει.

  Τα ξένα συμφέροντα που τον χρησιμοποιούν, γνωρίζουν πολύ καλά την ανικανότητα του να κυβερνήσει και ότι πολύ γρήγορα ο λαός θα καταλάβαινε.
  Για αυτό ουσιαστικά τον 'βοηθάνε' με την οικον.κρίση δίνοντας του άλλοθι στην εφαρμογή των συμφωνημένων.
  Για αυτό επίσης βλέπουμε και απορούμε, να βιάζεται τόσο πολύ για κάποια θέματα π.χ ιθαγένεια,καλλικράτης,χάγη και την ίδια στιγμή να μην έχουν εκδωθεί ακόμα προεδρικά διατάγματα για αρμοδιότητες υφυπουργών και να μην υπάρχουν Γεν.Γραμματείς.

  Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως προσωρινή, που βιάζεται να κλείσει 2-3 εθνικά θέματα, αδιαφορώντας να κυβερνήσει για πολύ.
  Και ο ίδιος αποπνέει αέρα προσωρινού πρωθυπουργού, που έχει άλλα επαγγελματικά σχέδια για του χρόνου.
  Αυτά είναι αφύσικα πράγματα για κυβέρνηση με 160 βουλευτές και 10,45% διαφορά από το δεύτερο κόμμα.
  Δεν στέκουν στην λογική επεξεργασία.

  Ταυτόχρονα, κρατάει με νύχια και με δόντια μακρυά, το ίδιο το κόμμα που τον ανέδειξε, με τα γνωστά αποτελέσματα αντιθέσεων,αντιδράσεων και εσωτερικής αντιπολίτευσης.
  Πρέπει να φοβάται πολύ το πασοκ ως κόμμα.

  Θα επιμείνω ότι η 'οικον. κρίση' της Ελλάδας είναι προσχεδιασμένη και στημένη από φίλιους διεθνείς κύκλους του yorgo, που εδρεύουν στο citi και new york, με ένα και μόνο σκοπό.
  Να Κάνουν Την Κρίση Ευκαιρία.
  Σαφώς υπάρχουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα και σαφώς η Ελλάδα θα δανείζεται, όπως κάνει από το 1821 άλλωστε.
  Και πολλές ακόμα ευρωπαικές χώρες.

  Το παιχνίδι όμως με τα spreads γίνεται από ένα κλειστό club, γνωστό πλέον στους περισσότερους, συνεπικουρούμενου από ελεγχόμενα διεθνή ΜΜΕ.

  Όμως, όπως ακριβώς ο yorgo 'άνοιξε' την Ελλάδα στα σχέδια των ατλαντιστών, άνοιξε ταυτόχρονα και την Ε.Ε διαμέσου της χώρας μας.
  Η Ε.Ε και η ευρωζώνη μπάζει νερά και η 'τρύπα' είναι η χώρα μας.
  Για αυτό και η Γερμανία έχει σκυλιάσει.
  Ποτέ δεν την θυμάμαι τόσο επιθετική μαζί μας.
  Δεν μας ήξεραν;
  Τώρα μας έμαθαν;
  Φοβούνται το 3% που αντιπροσωπεύει η οικονομία μας, στην ευρωζώνη ;
  Όχι, θα έλεγα ότι φοβούνται την πολιτική αποσταθεροποίησης του yorgo and friends.

  Δυστυχώς μέρα με την μέρα βλέπω, ο ακατανόμαστος να είχε δίκιο όταν είπε υποτιμητικά, 'Δεν κάνει για πολιτικός το παιδί'.

 4. socrates avatar
  socrates 28/01/2010 10:19:44

  Αλλοίμονό μας με τους άσχετους που μπλέξαμε.
  Όλα τα κακά ξεκίνησαν το Νοέμβρη με τη περίφημη πια τηλεοπτική δήλωση του ΓΑΠ ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης (υπονοώντας προφανώς ότι ήλθε αυτός ως μεσσίας να μας σώσει).
  Την επόμενη ημέρα αρχίζει ο γολγοθάς με τα σπρέντς των ομολόγων που έφτασαν, κάποια στιγμή προχθές και στις 360 μονάδες βάσης πάνω από τα γερμανικά. Από το Νοέμβριο δεν έχουμε πάρει ανάσα, αφού ο κάθε δυσκοίλιος τεχνοκράτης της Ε.Ε. και κάθε ξένο οικονομικό έντυπο βγάζουν τα απωθημένα του στην Ελλάδα.
  Πάμε στο αγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αλλά ο τιμονιέρης της βάρκας έχει ήδη πέσει μέσα στο ποτάμι και κάνει μπουρμπουλήθρες.
  Και η ερώτηση είναι:
  Οι ξένοι μας φταίνε, κύριε Παπανδρέου, όταν δεν έχεις επίγνωση ότι ένας πρωθυπουργός πρέπει να προσέχει τα λόγια του όταν μιλάει στην τηλεόραση;
  Λέγονται τέτοιες κοτσάνες από το στόμα ενός πρωθυπουργού;
  Δυστυχώς δεν τελειώνει εκεί το πράγμα, αφού τη σκυτάλη παίρνουν και τα άλλα παιδάκια της σοσιαλιστικής παιδικής χαράς.
  Αρχίζουν οι παλινωδίες των άσχετων (και σκοτωμένων μεταξύ τους) στελεχών (Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Παπουτσής, Λοβέρδος, Μπατζελή και το λοιπό συναπάντημα), που κάθε φορά που μιλάνε ρίχνουν λάδι στη φωτιά της Ελληνικής οικονομίας και γεμίζουν με προμήθειες τις τσέπες των δειθνών κερδοσκόπων, σε βάρος της χώρας μας βέβαια.
  Ο Γιωργάκης είναι άσχετος και επικίνδυνος.
  Πρέπει να πάρει πόδι το συντομότερο δυνατό!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ socrates 28/01/2010 21:24:37

   Γιατί εκπλήσσεσαι; Τις δηλώσεις του GAP για τον δήθεν φόνο του Πακιστανού της Νίκαιας (κατηγορούμενου για βιασμό ανήλικου ομοεθνούς του...) στη Βουλή δεν τις θυμόμαστε;
   Ο,τι μπαρούφα του πλασάρουν οι ΜΚΟ, την ξαμολάει.
   Καιρός είναι να απέλθει για...οικολογικές βρούβες και να ιδρύσει καμία ΜΚΟ "Αγάπη για τα Χρυσόψαρα-SOS" και να παραδώσει την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ σε κανέναν ικανότερο και σωφρονέστερο.
   Δυστυχώς, ο Βενιζέλος τότε βιάστηκε, από υπέρμετρη φιλοδοξία και αλαζονεία, και το αποτέλεσμα το πληρώνει ο τόπος. Ενώ οι ικανότητές του είναι αναμφισβήτητες και οπωσδηποτε κάτι θα ήξερε παραπάνω ο άνθρωπος για το παραγινωμένο "παιδί των λουλουδιών" που είχε αρχηγό.
   Και μη χειρότερα, Βαγγελίστρα μου...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/01/2010 10:27:58

  έγραψα τις απόψεις μου στην ανα΄ρτηση "Ω τι πλούτος μαμά".

  Εγώ δεν βλέπω συνομωσίες. Τα PIGS ξέφυγαν από την "Ευρώπη" την άνοιξη του 2008. Η Ελλάδα ξέφυγε από τα PIGS τον Νοέμβριο του 2009. Δεν φταίει ο ΓΑΠ προσωπικά για το δημοσιονομικό χάλι, αλλά με Κυβέρνηση 1981-1989 1996-2004 πασόκ, και μυαλά πασόκ, φταίει το πασόκ.

  Ο ΓΑΠ φταίει γιατί ερασιτέχνης ή ανίδεος στα οικονομικά άφησε μικροφέουδα ασυνεννοησίας και ερασιτεχνισμού να διαχειριστούν Κρατική χρεοκοπία σε καιρό παγκόσμια οικονομικής κρίσης. Αναλόγως φτηνά την βγάζουμε μέχρι τώρα, αλλά θα χειροτερέψει η κατάσταση.

  Φταίει επίσης γιατί όταν το πρόβλημα είναι ένα και μόνο ένα, έκανε νέους, φρέσκους, ορκισμένους εχθρούς, που δεν χρειαζόταν, στην ίδια του την χώρα.

  • popolaros avatar
   popolaros @ archaeopteryx 28/01/2010 11:56:31

   Το PIIGS(Portugal, Italy, Ireland, Greece and Spain) είναι μια ετικέτα κατασκευασμένη από τους φίλους μας Άγγλους, καλλιτέχνες στην κατασκευή ακρονύμιων και μηχανορραφιών διάσπασης και ελέγχου.
   Έχουμε πλέον στην Ε.Ε, Βόρειους και Νότιους που τσακώνονται μεταξύ τους.
   Τι καλά για τη Βρετ.λίρα και το δολλάριο.

  • popolaros avatar
   popolaros @ archaeopteryx 28/01/2010 12:20:38

   και μιας και ανέφερα βόρειους και νότιους... ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις βαθύτερες αιτίες του αμερικανικού εμφυλίου.
   http://imansolas.freeservers.com/Angelos/acw_and_slavery.html

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 28/01/2010 13:20:11

   κατασκεύασμα ξεκατασκεύασμα, τα νούμερα είναι αυτά που είναι. Το πακεττάρισμα "pigs" μπορεί να είναι όπως το λές, κανένας συνωμότης δεν πληρώνει επ' άπειρον...

  • popolaros avatar
   popolaros @ archaeopteryx 28/01/2010 13:32:58

   Για κάποιο ίσως πατριωτικό λόγο, πολλοί πιστεύουν ακόμα, ότι οι φράγκοι είναι κουτοί και εμείς οι πονηροί, επί δεκαετίες τους κοροιδεύαμε και τους παίρναμε τα ωραία λεφτά τους.
   Ώσπου σήμερα μας έπιασαν και αποφάσισαν να σταματήσουν να μας 'συντηρούν'.
   Τα αποτελέσματα άλλα δείχνουν.

  • Κώστας Κ. avatar
   Κώστας Κ. @ archaeopteryx 29/01/2010 05:32:33

   Ποπολάρε φιλάκια για το λίνκ του Αμερικανικού Εμφύλιου.
   Φοβερή σύνοψη.

 6. pennyton avatar
  pennyton 28/01/2010 10:29:16

  Πολύ φοβάμαι ότι η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι προεξοφλημένη. Δεν πρόκειται να βγούμε από το Ευρώ απλά θα πουληθούν τα πάντα σε ξένους οίκους, η αρχή έγινε με τον ΟΤΕ και τα λιμάνια. Ακολουθούν ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Τράπεζες και μετά θα συνεχίσουμε με Βραχονησίδες, δάση, βουνά και κομμάτια Θάλασσας και νησιών. Σε μερικά χρόνια από τότε απλά θα είμαστε όλοι σερβιτόροι, καμαριέρες, υποαπασχολούμενοι γεωργοί κτλ. και φυσικά η άρχουσα τάξη των τζακιών θα συνεχίσει να ζει μια χαρά. Απλά η μέση ελληνική οικογένεια θα χρωστάει πάντα και της Μιχαλούς και θα έχει φυσικά το 1/3 του μισθού του μέσου Γερμανού πληρώνοντας πάντα το διπλάσιο για όλα τα προϊόντα. Με κάνουν και γελάω αυτά που λέγανε κάποιοι πολιτικοί πριν λίγα χρόνια ότι η Ελλάδα δεν είναι Ψαροκώσταινα και ανήκει στις 'δυνατές' χώρες. Ας ξεκαβαλήσουν τώρα και ας μάθουν ότι αν δεν παράγεις σχεδόν τίποτα είσαι ένα τίποτα στην οικονομία και είσαι του κλώτσου και του μπάτσου. Αν θέλουν οικονομία και ανάπτυξη ας μαζέψουν επενδύσεις δίνοντας γη και αέρα και ας αρχίσει η χώρα αυτή να παράγει κάτι εκτός από καλλιτέχνες μπουζουκερί και δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι πολλοί μπορεί και να είναι και οι θαμώνες εκεί τις καθημερινές (αφού είναι και ξεκούραστοι από την τεμπελιά τους και τα σκασιαρχεία τους όλη μέρα) και τότε συζητάμε αν είναι ή όχι η Ελλάδα άξιο μέλος της ΟΝΕ. Οι ευρωπαίοι δεν είναι χαζοί, απλά δεν ήξεραν (και απλά τώρα ξέρουν) το πόσο διεστραμμένη και ταυτόχρονα αλαζονική, κλειστοφοβική κτλ. είναι η ελληνική κοινωνία και πόσο προσκολλημένη είναι σε αυτό που λέγεται δημόσιος τομέας. Έτσι λοιπόν είναι πλέον όνειρο το δημόσιο κάθε νέου σπουδαγμένου εφόσον όλος ο ιδιωτικός τομέας έλλειψης πραγματικών επενδύσεων(εκτός από village, outlets, super markets κτλ)σε πραγματικά προϊόντα και παραγωγή είναι ξερός από ευκαιρίες εδώ και χρόνια. Πόσο μακριά αυτή η παθογένεια θα πάει την χώρα? Αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές (που δεν τις βλέπω) η χώρα χρεοκοπεί και τα πουλάει όλα. Αυτό βλέπω και δυστυχώς και οι πολιτικές τόσων χρόνων αλλά και ο νεοέλληνας με την αδιαφορία που δίχνει σε όλα (πχ. κάπνισμα σε καφέ κτλ.) δεν σέβεται και πολλά αλλά ούτε και η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία ενδιαφέρεται για την επιβολή των νόμων με τους μηχανισμούς της εγώ δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος και όποιος είναι μάλλον καβατζωμένος θα είναι...

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 28/01/2010 10:39:16

  ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.Δεν τους νοιαζει ο τοπος μονο το δικο τους συμφερον

 8. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/01/2010 11:17:27

  Λέτε τό ΓΑΠ νά ταξειδεύη τόσο συχνά,ούτως ώστε νά είναι εκτός Ελλάδος τήν ώρα πού θά γίνη τό,έλα νά δής;Γιατί δέν θά τό αποφύγουμε.

 9. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 28/01/2010 11:24:54

  Η χρεωκππία είναι μία λύση. Δεν πρόκειται να συμβή γιατί τότε δεν θα υπάρχουν προμήθειεs.Οσο για τιs συναντήσειs με στελέχη τηs Goldman sachs του Παπανδρέου αυτό εντάσεται μέσα στα πλαίσια εφαρμογήs τηs συμφωνίαs που έκανε ο Γιώργοs με τον πρόεδρο τηs συγκεκριμένηs τράπεζαs .Ένα άλλο θέμα που πρέπει να διερευνηθή ειναι τα πολύ καλά κέρδη του τελευταίου τριμήνου τηs αμερικανικήs τράπεζαs όπωs και τα καλά που αναμένονται του πρώτου τριμήνου του 2010 .

 10. pennyton avatar
  pennyton 28/01/2010 11:52:44

  Και για τους ψαγμένους αναγνώστες ας δούνε το Ντοκιμαντέρ 'The Obama Deception: The Mask Comes Off' και ας βάλουν στην θέση των ΗΠΑ την Ελλάδα και τον εκάστοτε κυβερνόντα της Ελλάδα. Εκεί ίσως εξηγούνται όλες οι αλχημείες με την οικονομία εδώ και πολλά χρόνια που άσχετος με οικονομία να είσαι καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να προσλαμβάνεις μόνιμους στο δημόσιο, να κάνεις καλές αυξήσεις στο δημόσιο, να παίρνεις τελικά καλύτερα χρήματα στο δημόσιο μακροπρόθεσμα χωρίς να έχεις έσοδα από εταιρίες, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιωτικούς υπάλληλους, εργοστασιάρχες κτλ. Πως μπορείς να δανείζεσαι συνεχώς όταν το χρέος είναι υπέρογκο ούτως ή άλλως μόνο και μόνο για να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις και τα τρωκτικά στο σύστημα υγείας, στα κατασκευαστικά έργα κτλ να συνεχίζουν το έργο τους ατάραχοι ώστε να επισπεύσουν την κατάρρευση.…και με την κατάρρευση έρχεται η καταδυνάστευση των φυσικών πόρων, και γενικά της υποδομής μιας χώρας, που πολύ απλά μετά βάζεις τους κάτοικους αυτού του τόπου να δουλεύουν για να πληρώσουν τα σπασμένα (σύστημα υγείας, κατασκευές κτλ.) από τα οποία όμως τα τζάκια βγάλανε λεφτά --αλλά είναι και πλέον πουλημένα σε άλλους οι οποίοι και αυτοί βγάζουνε λεφτά από αυτό—αλλά πληρώνει μέσω φόρων ο πλέον χρεωμένος λαός? Μην ψάχνεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, δεν έχει να κάνει…όλοι βάση σχεδίου υποδούλωσης, απαξίωσης των πάντων δουλεύουν, κάποιοι απλά με πιο καλά επικοινωνιακά τεχνάσματα και καλύτερο προσωπείο. Το τελικό σχέδιο είναι να πουληθούν όλα (ακόμα και τα δάση, βουνά, παραλίες, ορυκτός πλούτος) και απλά εμείς να δουλεύουμε πάντα κάτω από χρέη. Όταν δεν είναι στεγαστικό δάνειο ή καταναλωτικό θα είναι της χώρας. Απλά μέσα σε αυτό το παγκόσμιο σύστημα θα λέμε πάλι καλά δεν είμαστε Ουγκάντα το οποίο τελικά θα χρεωθεί και σαν επιτυχία της τότε κυβέρνησης…Απλά να αναφέρουμε ότι αν το χρέος είναι 300 Δις Ευρώ, τότε ο κάθε έλληνας χρωστάει 30000 Ευρώ εκτός των άλλων δανείων που ίσως έχει…Αυτά, σε όλο το διάστημα της ζωής του θα τα πληρώσει φυσικά μέσω φόρων, της σύνταξης που ΔΕΝ θα πάρει ή θα πάρει μειωμένη, μέσω βενζίνης, διοδίων, φαρμάκων, ειδικών εισφορών ακόμα και μέσω προϊόντων όπου τα βρίσκεις μισή τιμή σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης. Φυσικά «τα τζάκια’ εξαιρούνται καθώς μένουν σε σπίτι με πισίνα που όμως ανήκει σε off-shore εταιρία και άρα δεν πληρώνει αντίστοιχους φόρους και όπως καταλαβαίνουμε γενικά εξαιρούνται απ όλα, εξάλλου αυτοί έφτιαξαν όλο το σύστημα, δεν θα βρουν τρόπο να γλυτώσουν?. Εδώ σου λέει το ΙΚΕΑ είναι 33% πιο ακριβό από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης (απλά σερφάρεται στο internet για οτιδήποτε θέλετε να δείτε πόσο πιο φτηνά αγοράζει ο Γερμανός. Και ναι, δεν είναι τα μεταφορικά!!! Επίσης η τηλεόραση έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος πλέον με την ολοκληρωτική αποβλάκωση των θεατών όπου σιγά-σιγά απορροφιούνται στο life style της εγχώριας biz όπου προβάλλεται πλέον από παντού, πόσο να σκεφτούνε για όλα αυτά? Τον μήνα να βγάλουν και να πάνε και για κάνα καφέ στο κολονάκι μόνο σκέφτονται άντε και κάνα ΣΚ στον Παρνασσό για να είναι μοδάτοι.. Θα μας μείνει ο αέρας, ο ήλιος και η θάλασσα (η οποία όσο πάει και μολύνεται). Αυτά τα απλά από ένα απλό μέσο πολίτη που δεν έχει ακόμα χαζέψει με τις ειδήσεις του σταρ.

  • Determinism Is Dead avatar
   Determinism Is Dead @ pennyton 28/01/2010 16:18:18

   Ούτε ο Νίκος Σαμοϊλης δε μας σώζει δηλαδή;

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ pennyton 28/01/2010 23:55:33

   'Αυτά τα απλά από ένα απλό μέσο πολίτη που δεν έχει ακόμα χαζέψει με τις ειδήσεις του σταρ'

   Εδώ τα χαλάμε. Julia forever!

 11. popolaros avatar
  popolaros 28/01/2010 12:31:17

  "Πυρά κατά των ελληνικών ομολόγων από τον κινεζικό Τύπο." στο in.gr
  Μπράβο..μας την πέφτουν και οι κινέζοι.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ popolaros 28/01/2010 12:49:34

   Αφού έχουμε βγει επαίτες στη γύρα χωρίς αξιοπρέπεια και θα μας την πέσουν και θα ενσκήψουν κατα τριάδες να εισπράξουν τα οφειλόμενα στην προθεσμία τους.
   Πολύ καλό το λινκ για τον αμερικανικό εμφύλιο.

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 28/01/2010 13:36:20

   Gracias αλλενάκι.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ popolaros 29/01/2010 00:45:32

   popolaros, επίσης ευχαριστώ για το λινκ - Αμερικανικός Εμφύλιος

 12. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2010 13:24:49

  Καλά όλα αυτά που λέτε και στα σχόλια και στην ανάρτηση. Έχω όμως μια ερώτηση:
  Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θέλει να τα φάει όλα; Δεν την ενδιαφέρει η προέλευση του χρήματος. Την ενδιαφέρει μόνο να τα τρώει. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αυτό κάνει.

 13. beniz avatar
  beniz 28/01/2010 13:40:28

  Θα ηθελα να ξερω τα 3000000 πελατες και φιλοι του Πασοκ καταλαβαινουν τι παιζει το παιντι η ενημερωνοντε μονο απο την ΤV.Καταλαβαινουν τι διαφορα με το και το που μας οδηγουν ?? Αντωνη για ανεβαζε τονους γιατι δεν μας βλεπω καλα.

  • beniz avatar
   beniz @ beniz 28/01/2010 13:44:03

   Με το λεφτα υπαρχουν και το δεν υπαρχει σαλιο ηθελα να γραψω.

 14. che avatar
  che 28/01/2010 13:49:22

  Διαφωνώ με όλα τα παραπάνω σχόλια - βρίσκω καταπληκτική την ιδέα του παπακωνσταντίνου η της Γκόλντμαν τέλος πάντων.
  Προσφέρει μια πολύ άμεση αντίβαρη πίεση στους ευρωπαίους φίλους μας (..υπάρχουν και αλλόυ πορτοκαλιές η καλύτερα άνοίγουμε και τη κερκόπορτα αμα λάχει... διαλέχτε) που πραγματικά μας τα έχουν 'πρήξει' το τελευταίο καιρό με την οικονομική μας πολιτική και μας έχουν αφήσει κυριολεκτικά μόνους. Ναι τα κάναμε μπάχαλο και θα πληρώσουμε - αλλά είναι απάνθρωπο να μας βλέπουν να 'αιμοραγούμε΄με τα υψηλά κόστοι δανεισμόυ και να σφυρίζουν αδιάφορα. Δε καταλαβαίνουν οτι τώρα είναι που πρεπει να δείξουν εμπιστοσύνη και να δώσουν χέρι βοηθείας; Όχι φίλε μου, "we are in this together".

  Το λοιπόν, ελάτε προς βοήθεια π.χ. ας εκδόσουν ένα ευρωπαικό ομόλογο του οποίου χρήματα θα μας δίνου με 'ρέγουλα' οσο βλέπουν οτι οι μεταρυθμίσεις συνεχίζουν και τα πάμε καλά - διαφορετικά 'να βάλουμε μπουρλότο' και να τελείωνουμε με δαύτους τους 'αγαθούς' που ούτε μια αποφαση δε μπορουν να πάρουν.

  Και για να μη παρεξηγηθώ - ναι να πληρώσει η ελλάδιτσα. Για καίρο τρώγαμε παραπάνω απο όσα μας αναλογούσαν και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου συμπολίτες. Αλλά οχι και να καταστραφούμε για να γίνουμε παράδειγμα. Και ο άσωτος υιός βρήκε ένα καλοδεχούμενο πατέρα...τωρα δε ξέρω αν η γερμανία ειναι καλή για μάνα, πάντως διαβάζω πως το 'επαγγελμα' μητέρα το έχουν σε πολυ υψηλή εθνική εκτίμηση.

  • popolaros avatar
   popolaros @ che 28/01/2010 15:22:46

   Μην τσιμπάτε στην φθήνη προπαγάνδα ότι "τρώγαμε παραπάνω από όσα μας αναλογούσαν".
   Υπάρχουν από καιρού ευρωπαικές δημοσκοπήσεις που λένε, ότι ο Έλληνας δουλεύει περισσότερο και αμοίβεται λιγότερο στην ευρώπη.
   Και να ΜΗΝ μπερδεύουμε τους έλληνες με τις μερικές 100ντάδες διαχρονικά και διακυβερνητικά λαμόγια του συστήματος.
   Επίσης, δεν νομίζω οι ευρωπαίοι να είχαν τόσο πρόβλημα, εάν δώσουμε ομόλογα στους κινέζους.
   Άλλοι ενοχλούνται, όταν παίζουμε με κινέζους και ρώσους...και ενοχλούνται πολύ.

  • che avatar
   che @ che 28/01/2010 15:40:18

   @ποπολάρος
   Όχι και φθηνή. Κάπου γυρω στα 250 δις φιλε μου. Και νόμιζα πως είχαμε χωρτάσει απο δημοσκοπήσεις και τις ανόητες πολιτικές τους.

   Ναι φίλε μου, λεφτά υπάρχουν με το τσουβάλι. Την άλλη φορα που 8α πεινάσεις κάνε καμια δημοσκόπηση να δεις τί εχει στο ψυγείο.

  • popolaros avatar
   popolaros @ che 28/01/2010 15:55:38

   @che
   Τελευταία φορά που έλεγξα, δεν είχα 'φάει' από αυτά τα 250 δις.
   Ούτε κάποιος γνωστός μου.
   Τώρα εάν εσύ αισθάνεσαι χορτάτος, τότε ένα είναι το συμπέρασμα.
   Συ είπας!
   -----
   Σε όλες τις αστυνομικές ταινίες που έχω δει, όταν διαπιστώνεται η κλεψιά, ψάχνουνε τους κλέφτες και τα κλεμμένα.

  • che avatar
   che @ che 28/01/2010 16:18:12

   @ποπολάρος
   Δεν είσαι τόσο καθαρός όσο νομίζεις φίλε μου. Εσύ στους ολυμπιακούς πού ήσουνα...δεν χειροκρόταγες. Με ολυμπιακή δε πέταγες η μήπως έπερνες καμια συγκοινωνία του ΟΣΕ. Κανένα γνωστό που δουλεύει στο δημοσιο, συνταξιούχο κτλ. Το τζάμπα φιλε τελείωσε.

   Και εγώ πάλι στις ελληνικές ταινίες που βλέπω καμιά φορά θυμάμαι οτι τα λαμόγια ειναι αυτοί που 'σκίζονται΄να φωνάξουν την αστυνομία για να 'πιαστούν' οι κλέφτες.

  • popolaros avatar
   popolaros @ che 28/01/2010 16:59:39

   @che
   σηκώνω τα χέρια ψηλά, εάν επιμείνεις ότι είσαι χορτάτος, 'ακάθαρτος' και συμμετέχων στις λαμογιές...ε τότε σου επιτρέπω να μεταρρυθμιστείς.
   Εγώ από την άλλη...λέω να μην ψωνίσω.
   Όσον αφορά τους κλέφτες και τα κλεμμένα, σκέφτομαι να συνεχίσω να ρωτάω, έστω και εάν σε ενοχλεί.

  • che avatar
   che @ che 28/01/2010 17:32:20

   @ποπολάρος
   Να ρωτάς όσο θέλεις. Απλά πού και πού ρίχνε και καμια ματιά στο καθρέφτη. Και εδω τελειώνω να αφήσω και εσένα να γυρίσεις σε κανα μπλόκο.

  • popolaros avatar
   popolaros @ che 28/01/2010 20:30:04

   @ che
   το αυτό εύχομαι και σε εσένα..

 15. ο κερδοσκόπος avatar
  ο κερδοσκόπος 28/01/2010 15:02:34

  Η Εθνική (ΚΟ) στα 14.92 €.
  Να μπω ή να περιμένω;

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ ο κερδοσκόπος 28/01/2010 19:52:15

   είχε φτάσει και 8

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ο κερδοσκόπος 28/01/2010 20:09:54

   Εδώ ο κόσμος χάνεται βρε κερδοσκόπε, αυτό είναι το πρόβλημά μας;

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ο κερδοσκόπος 29/01/2010 01:01:11

   περιμενε

  • apis avatar
   apis @ ο κερδοσκόπος 29/01/2010 11:50:30

   Να περιμένεις.

 16. Determinism Is Dead avatar
  Determinism Is Dead 28/01/2010 15:55:09

  Ναι, η χώρα είναι καταχρεωμένη στους δανειστές της, η ψυχολογία είναι εντελώς αρνητική, δεν παράγουμε τίποτα (ή σχεδόν τίποτα), εισάγουμε πολύ περισσότερα απ’ αυτά τα λίγα που εξάγουμε (αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως η τάση αντιστρέφεται), το 1/3 όλων των μισθωτών με εξαρτημένη εργασία απασχολείται σε ένα διεφθαρμένο, σπάταλο, υπερδιογκωμένο αλλά κυρίως αντιπαραγωγικό Δημόσιο, ο Ιδιωτικός Τομέας φυτοζωεί ανάμεσα στην ύπαρξη και την ανυπαρξία παγιδευμένος σε μια απίστευτη γραφειοκρατία και ένα ασταθές καθώς και ανισόρροπο φορολογικό σύστημα, παράγοντας που από τη μια λειτουργεί σαν αφορμή μόνον για μια εκτεταμένη φοροδιαφυγή, και από την άλλη σαν τροχοπέδη για οποιοδήποτε ξένο, και όχι μόνο, που θα ήταν διατεθειμένος να κάνει άμεσες επενδύσεις σ’ αυτή τη χώρα, οι αγρότες … ατενίζουν το χάος καθώς μέχρι το 2005 είχαν συνηθίσει στις επιδοτήσεις ανά ποσότητα προϊόντος με αποτέλεσμα τις γνωστές συμπεριφορές εξαπάτησης (βλ. πανωγραψίματα), οι οποίες όμως ενώ το διάστημα 2006-2009 μετατραπήκανε σε επιδοτήσεις ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης με αποδέσμευση απ’ την παραγωγή, και αυτή είναι η πραγματική αιτία που δεν είχαμε τα τρακτέρ στους δρόμους αυτό το διάστημα (τα καλλιεργούσαν άραγε τα χωράφια;), από το 2013 και μετά κόβονται τελείως απ’ ό,τι φαίνεται.

  Ταυτόχρονα, η αύξηση κατά 23% του εργατικού κόστους ανά μονάδα προϊόντος (ULC), σε σχέση με το αντίστοιχο Γερμανικό, για την δεκαετία 2000-2009, περιορίζει δραματικά, όπως φαίνεται την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, εντός της Ευρωζώνης, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο κ. Martin Wolf στους FT της 19 Ιανουαρίου 2009, ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: σκεφθείτε μόνο πως σε έναν σημαντικό, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, κλάδο της Ελληνικής οικονομίας, το σύνολο των εισφορών εργοδότη και ασφαλισμένου, που για διάφορους λόγους καταλήγει να τις πληρώνει μόνον ο εργοδότης, είναι ακριβώς 84,72% επί των αποδοχών, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, οι μεσάζοντες λυμαίνονται την αγορά (σ’ αυτό έχουν δίκιο οι αγρότες, μόνον που δεν ξέρω κατά πόσο η εξυγίανση του συγκεκριμένου κυκλώματος θα βελτίωνε τις τιμές παραγωγού. Είναι κάτι που αφορά τον τελικό καταναλωτή εν τέλει), τα συνδικάτα ξεχνάνε ότι ο ρόλος τους είναι διττός δηλ. πρώτα να φροντίζουν να παρέχουν στην αγορά εργασίας άρτια καταρτισμένο & επιμορφωμένο εργατικό δυναμικό και κατόπιν να ξεκινάνε τις δυναμικές διεκδικήσεις για λόγου τους κ.λ.π.

  Ο κατάλογος είναι ατελείωτος, και όσο προχωρεί κανείς τόσο ο Δείχτης Απαισιοδοξίας χτυπάει όλο και πιο πολύ κόκκινο.

  Τι κάνουμε λοιπόν σ’ αυτή την περίπτωση;

  Σταυρώνουμε τα χέρια και περιμένουμε το αναπόφευκτο, με μοιρολατρική διάθεση;

  Μέσα στην απόγνωση μπορεί να υπάρξει ελπίδα εξόδου από την κρίση;

  Είμαστε σαν χώρα έρμαιο των διαθέσεων των διεθνών κερδοσκόπων ή σε κάποιο βαθμό η αγορά αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας;

  Σίγουρα μαγικές λύσεις δεν υπάρχουνε, αλλιώς ήδη θα είχε παρουσιαστεί ο μεσσίας, ο Joseph Stiglitz ας πούμε, ο οποίος και θα τις είχε προτείνει/υπαγορεύσει στο φιλαράκι του τον Παπανδρέου για να τις εφαρμόσει. Μόνο κάποια ερωτήματα θα μπορούσε να θέσει κανείς και να διερευνήσει τυχόν απαντήσεις. π.χ.

  Είναι άμεσα εξαρτώμενη η κρίση της Ελληνικής Οικονομίας από την Διεθνή κρίση και σε τι βαθμό;

  Υπάρχουν στρεβλώσεις στην εγχώρια παραγωγική διάρθρωση της οικονομίας η οποία έχει (είχε;) σαν πυλώνες τους τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, των Κατασκευών κ.α.

  Κατά πόσον η βελτίωση του διεθνούς κλίματος, με έξοδο από την ύφεση, επηρεάζει άμεσα την Ελληνική Οικονομία;

  Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το 2009 (Ιαν – Νοε), είχαμε μείωση κατά 31% των εισπράξεων από την Εμπορική Ναυτιλία και κατά 10,8% από τις ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα, μειώνοντας έτσι το σύνηθες πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών κατά 4.5δις, Η διεθνής ύφεση επηρεάζει άμεσα τις εισαγωγές/εξαγωγές προϊόντων, άρα και τις μεταφορές, ανάμεσα στις χώρες έτσι π.χ. οι ναύλοι για τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου παρουσίασαν κάποια στιγμή πτώση που άγγιζε το 80%. Απ’ την άλλη, την περίοδο της κρίσης, κανένας ευρωπαίος/αμερικανός δεν έχει τον Τουρισμό στην Ελλάδα σαν πρώτη προτεραιότητά του.

  Για την ίδια περίοδο όμως είχαμε και μια εξέλιξη που θεωρώ σημαντική, δηλ. μια δραματική μείωση στο πάλι σύνηθες έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά 13δις , ή αλλιώς είχαμε μείωση στις εισαγωγές αγαθών (εκτός πλοίων/καυσίμων) κατά 9,5δις ή κατά 25%!

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή δεν είμαστε μια κλειστή οικονομία, ανήκουμε στην Ε.Ε./Ευρωζώνη, έχοντας κοινό νόμισμα με άλλες 15 χώρες, η Γερμανία είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος μας, κ.α. δεν θα βγει κανένας υπεύθυνος πολιτικός να πει «σταματήστε να αγοράζετε ξένα προϊόντα για να τονώσετε την εθνική οικονομία» ασχέτως αν αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να κάνουμε τώρα. ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Βρε μπας και είχε δίκιο η Μπιρμπίλη που σταμάτησε τις αποσύρσεις αυτοκινήτων, με τελείως λάθος σκεπτικό βέβαια, κάτι για χρηματοδότηση της Παιδείας έλεγε, κι έτσι περιορίστηκε κάπως η διαρροή συναλλάγματος προς το εξωτερικό;

  Δυστυχώς, όσο κι αν ορισμένοι δεν τους κατανοούν, οι αριθμοί λένε την αλήθεια επιβεβαιώνοντας την δική μας συμπεριφορά. Αν σήμερα το πρωί ξυπνήσω, και ζυγιστώ και βρω ότι είμαι 120kg, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με την προϋπόθεση ότι το ύψος μου είναι 1,95m. Αν όμως έχω μείνει πεισματικά στο 1,60m μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον δικό μου τρόπο ζωής και δεν ωφελεί να λέω ανοησίες του τύπου «ξέρεις, έχω βαρύ κόκαλο». Το ότι για χρόνια δαπανούσαμε αξία σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που παράγαμε, απλώς επιβεβαιώνεται από τους δείκτες, τα έχει αναλύσει και ο Αρχαίος καλύτερα από μένα.

  P.S. Τώρα μου ήρθε. Μιας και πολύ ακούγονται τελευταία οι Κινέζοι, ξέρετε που οφείλεται το οικονομικό θαύμα της συγκεκριμένης χώρας, ένας από τους λόγους δηλαδή; Τα 2/3 των κεφαλαίων για τις επενδύσεις στην Κίνα προέρχονται από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από Κινέζους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό (Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Αμερική κ.α.), expatriates που θα λέγαμε και εμείς. Το κράτος δηλ. παρείχε συγκεκριμένα κίνητρα ώστε να επαναπατριστούν τα χρήματά τους. Τώρα αν αυτός ο ιδιότυπος κρατικός μερκαντιλισμός με καταναγκαστική προσήλωση στην υπεροχή των εξαγωγών έναντι των εισαγωγών και ταυτόχρονο θησαυρισμό είναι βιώσιμος, είναι άλλο θέμα. Καμιά ιδέα;

 17. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 28/01/2010 17:05:04

  Η αντίδραση του Παπακωσταντινου με στροφή προς την Κινα δεν ειναι καθολου
  ασχημη σε μια ΕΕ που ακολουθει πολιτικη ο καθενας για τον εαυτο του και ο θεος για ολους.
  Η ΕΕ ενωση με την οικονομικη πολιτικη της Γερμανιας και την υπονομευση της απο την Γαλλια και την ξεδοντιασμενη Βρετανια οδηγειται μαθηματικα σε κατεδαφιση,δεν ειναι η πρωτη φορα που η Ευρωπη χανει την μπουσολα.
  Η Κινα πραγματι μπορει να μας σωσει με τα αναλογα ανταλλαγματα και ας μην ξεχναν μερικοι οτι οι κινεζοι ηταν διπλα μας επι πολλα χρονια στην Αλβανια που την στηριξαν επι δεκαετιες.
  Και ας μην πουν μερικοι οτι δεν ειμαστε Αλβανια του τοτε, ειμαστε σε χειροτερη θεση γιατι εχουμε μεγαλες ....απαιτησεις.
  0 Παπακωσταντινου καλα κανει και δινει ΓΗ στην Ασια το ΥΔΩΡ θα το δωσουμε τα επομενα χρονια.....

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ EUROTSOPANHS 29/01/2010 02:01:53

   οπωσ και να το δεις χειρεισμοι μετα την εκδοση οπωσ επισημαινει και το αρθρο ηταν παιδαριωδεις.. και οπως ειπε και "senior market figure" στον 'εγκυρο' FT 'στις αγορες ποτε δε λες τι θα κανεις, απλα το κανεις' δικαιο εχει..just do it!..και θα συμπληρωσει ο yours truly ..εκτος και αν το εχεις κανει ηδη χωρις να το ξερουν (..στην δικη μας περιπτωση δεν ισχυει)
   απο κει και μετα αυτο που παιχτηκε ειδικα σημερα στην αγορα ειναι καθαρη κερδοσκοπικη επιθεση στη χωρα και οταν εισαι κυριαρχο κρατος (με δικο σου νομισμα κλπ) η κεντρικη σου τραπεζα ΑΜΥΝΕΤΑΙ με τα εργαλεια που διαθετει... η σταση της EKT ειναι σκανδαλωδης..και στο davos τα λεγαμε ακαδημαικα με τον Trichet στο panel

 18. athenian avatar
  athenian 28/01/2010 17:47:03

  405 μ.β πήγε το spread.φαίνεται ξεκάθαρα ότι χάνουν το παιχνίδι στην οικονομία κι αρχίζουν επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς!

 19. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 28/01/2010 17:49:02

  Και μερικές ατάκες από τον Κασιμάτη της Καθημερινής, που σήμερα η στήλη του είναι από τις μερικές φορές που αξίζει τον κόπο:

  Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τόνισε στον πρωθυπουργό μας, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, την ανάγκη να μη χαθεί περισσότερος χρόνος και να ληφθούν αμέσως σοβαρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος. Ξέρετε ποιο είναι το αστείο; Οτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος του εδήλωσε «έτοιμος να αναλάβει δράση». Και μετά, και μετά; Ε, μετά έφυγε για το Νταβός...

  Από σήμερα ώς τις 15 του επομένου μηνός έχουμε 19 ημέρες. Σήμερα και αύριο (28 και 29 Ιανουαρίου) ο Γιώργος είναι στο Νταβός. Από τις 3 ώς τις 8 Φεβρουαρίου επισκέπτεται την Ινδία. Ακολουθεί, 9 με 10 Φεβρουαρίου, η επίσκεψή του στο Παρίσι και από εκεί στις 11 Φεβρουαρίου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες. Στις 15 φεύγει και πάλι για τη Μόσχα. Τι σημαίνει αυτό; Για να μην κουράζεστε με τους υπολογισμούς, τους έκανα εγώ. Από τις 19 ημέρες μέχρι το μέσον του επομένου μηνός, ο Γιώργος θα βρίσκεται στην Αθήνα τις 7. Δηλαδή, 30 και 31 Ιανουαρίου, 1, 2, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου. Τι κι αν η μία στις δύο επιχειρήσεις σωρεύει ζημίες εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων; Τι κι αν εφοριακοί και τελωνειακοί βάζουν μπροστά τον δικό τους εκβιασμό και επισπεύδουν τις απεργίες τους; Ο Γιώργος προτιμά να ασχολείται με τη διεθνή διπλωματία - όταν δεν γυμνάζεται. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει.

  Πολύ φοβάμαι ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ ή GAP) ουσιαστικά δεν διαφέρει από τον ένδοξο προκάτοχό του στην πρωθυπουργία. Οπως και εκείνος έτσι και αυτός, αντί να καταβάλλει προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προβλήματος, προσπαθεί απλώς να φέρει το πρόβλημα στα μέτρα των δυνατοτήτων και των προτιμήσεών του. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ τους είναι, βέβαια, ότι ο πρώτος μπορούσε, αλλά δεν ήθελε επειδή βαριόταν, ενώ ο δεύτερος θέλει, αλλά δεν μπορεί. Γι’ αυτό κάθε μέρα που χρησιμοποιώ το μετρό, κοιτάζω με δέος εκείνη την επιγραφή που προειδοποιεί τους επιβάτες για το κενό ανάμεσα στο βαγόνι και την αποβάθρα: Mind the gap. Στο μυαλό μου αποκτά την τρομερή σημασία πολιτικού μηνύματος: Mind the GAP. Προσοχή στο κενό. Το κενό εξουσίας...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Blimblomblim 28/01/2010 18:00:39

   Iσως ομως να ειναι πολιτικη επιλογη.Προτεραιοτητα του ΠΑΣΟΚ ειναι η διατηρηση της συνοχης του.Η διατηρηση αυτη δεν εξαρταται απο εθνικα θεματα και τα παρομοια αλλα απο τη μη ληψη σκληρων μετρων.
   Δεν θα τα λαβει λοιπον και θα περιμενει να δανεισθει οσο - οσο.
   Αν δεν υπαρξουν δανειστες και επελθει χρεωκοπια τοτε ειτε θα επεμβει η ΕΕ ειτε θα παραπεμφθουμε στο ΔΝΤ.Το ΔΝΤ θα μας υποχρεωσει σε σκληρα μετρα για να ξαναρχισει ο δανεισμος αλλα ο ΓΑΠ θα εχει να λεει στους οπαδους του οτι εδωσε μαχη,τοι τον υποχρεωσε το διεθνες κεφαλαιο και αλλα παρομοια μη παραλειποντας να επιρριπτει ευθυνες στους προηγουμενους.
   Επικοινωνιακα τον συμφερει να μας επιβαλλει τα μετρα το ΔΝΤ παρα να τα παρει μονος του.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Blimblomblim 28/01/2010 18:19:05

   Το σενάριο αυτό είναι βέβαιο ότι υπάρχει στο μυαλό του. Δουλειά δική μας λοιπόν είναι να αναδείξουμε ότι, όση ώρα το spread χτυπούσε κόκκινο, μωβ και ποιος ξέρει τι άλλα χρώματα, ο ΓΑΠ σχεδίαζε και υλοποιούσε ταξιδάκια.

   Και, βέβαια, πρέπει με κάθε ευκαιρία να αναδεικνύουμε την περίπτωση αυτού του σεναρίου, ώστε να κατανομαστεί ο πραγματικός υπεύθυνος: Αν οδηγηθούμε στο ΔΝΤ επειδή ο κύριος Παπανδρέου δεν θέλει να κάνει το σκληρό και δεν θέλει να πάρει μέτρα, τότε θα φταίει ο κύριος Παπανδρέου. Προτιμώ να παίρνει σκληρά μέτρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, παρά το ΔΝΤ.

   Να αναδειχθεί ως κεντρικό μήνυμα από τη ΝΔ, ώστε να καεί το σενάριο επικοινωνιακά. Να του πει "περιμένετε να πάρει τα μέτρα το ΔΝΤ για να μην φανείτε εσείς ο κακός; τότε εσείς θα είστε ο υπεύθυνος της χρεωκοπίας κύριε Παπανδρέου, επειδή δεν πήρατε μέτρα".

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Blimblomblim 29/01/2010 03:38:56

   Νομίζω ότι παρουσιάζεις τα πράγματα καλύτερα από ό,τι είναι (και να σκεφτείς ότι ήδη τα παρουσιάζεις άσχημα). Δε βλέπω τίποτα που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της χώρας. Ουδέποτε άσκησε κριτική στις προηγούμενες θητείες του ΠΑΣΟΚ ακριβώς γιατί σκοπεύει να κάνει τα ίδια και χειρότερα. Πράγμα το οποίο φαίνεται από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του. Ωστόσο δεν εκπλήσσομαι, οι αντιλήψεις του ήταν γνωστές, για αυτό και έχω πει επανειλημμένα ότι δεν εξαπάτησε κανέναν παρά μόνο όσους ήθελαν να εξαπατηθούν ή όσους έχουν φάει τόση πλύση εγκεφάλου από ΜΜΕ και πανεπιστημιακούς που δεν μπορούν πλέον να σκεφτούν καθαρά. Όσο για τον προκάτοχό του, πώς ξέρουμε ότι μπορούσε αλλά δεν ήθελε; Το μόνο βέβαιο είναι ότι απογοήτευσε πολύ κόσμο. Ξέρω ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει στη ζωή τους άλλο κόμμα εκτός από ΝΔ και σταμάτησαν να ασχολούνται μετά τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

 20. t avatar
  t 28/01/2010 18:05:20

  Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναρριχήθηκε
  μέχρι τις 404 μονάδες βάσης!
  Πότε θα έχουμε ελληνικά ομόλογα για τους ιθαγενείς???
  Ποτέ??? ή όταν φθάσει τις 1000 μονάδες???

 21. pennyton avatar
  pennyton 28/01/2010 18:31:24

  Εύστοχον το άρθρο...ο GAP προφανώς θέλει αλλά δεν...ο ΚΚ απλά προτιμούσε playstation, οπότε όπως και να είναι 0 εις τοπιλίκον. Αυτά έχει η οικογενειοκρατία...ας τα λουστούμε...

 22. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 28/01/2010 19:53:57

  Μας πιανουν που μας πιάνουν τα οπίσθια πέσαμε και σε ατζαμήδες θα μας γδάρουν.

 23. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 28/01/2010 19:56:41

  να σου και η Θοδώρα κατατροπώνει το ΓΑΠ Φάκτωρά μου άλλα της:
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1771235

  Εμ έχει και δίκια της όταν έτρεχε στα Τιρανα για τους Αλβανούς συντρόφους ήταν καλά, τώρα δεν άκουσα να πει τίποτα ο Ζορζ

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ «Κασσάνδρα» 28/01/2010 20:19:07

   Μπραβο Ντορα.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ «Κασσάνδρα» 28/01/2010 21:38:28

   Αυτό ήταν τεράστιο ατόπημα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και η Μπακογιάννη έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί όμως πέρασε έτσι στο ντούκου;

 24. ntermountzos avatar
  ntermountzos 29/01/2010 07:03:29

  popolare

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΙΣΑΙ?

 25. popolaros avatar
  popolaros 29/01/2010 07:48:14

  "Επίθεση κατά της Ευρωζώνης η κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδας, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μαζί με το Θαπατέρο."
  Αναφέρθηκε επίσης στους Financial Times.
  Άντε να παίρνουμε μπρος ΓΑΠ.
  Άντε να πούμε και καμιά κουβεντούλα για τα αγγλο-αμερικανάκια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.