18/10/2009 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλα κέρδη για τη Google από τη διαδικτυακή διαφήμιση.Η Google, που θεωρείται ο γίγαντας του διαδικτύου, δέχτηκε μια τονωτική ένεση, δηλώνοντας 27% αύξηση των κερδών της στο τελευταίο τρίμηνο, οφειλομένη κυρίως στην  άνοδο της  online διαφήμισης. Η δήλωσή της, οδήγησε σε εκτιμήσεις, πως η ύφεση αρχίζει να τελειώνει, τουλάχιστον στο τομέα των ΜΜΕ. Η Google θεωρείται ο κυρίαρχος της αγοράς, και καθώς τα διαφημιστικά πακέτα κατευθύνονται όλο και περισσότερο προς το διαδίκτυο, ήταν αναμενόμενο πως η συγκεκριμένη εταιρία θα ήταν από τις πρώτες που επωφελούντο.  Ακόμη όμως και έτσι, τα οικονομικά της στοιχεία είναι παραπάνω από εντυπωσιακά. Η εταιρία ανέφερε καθαρά κέρδη ύψους $1.64 δις. για το τελευταίο τρίμηνο, δηλαδή 25%  περισσότερο, από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα συνολικά της έσοδα για αυτό το διάστημα ήταν $4.34 δις., ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μόλις $1.29 δις.

Ο επικεφαλής της εταιρίας Eric Schmidt δήλωσε: «Το χειρότερο μέρος της ύφεσης τελείωσε. Αυτό που βλέπουμε τώρα, μας οδηγεί στο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον». Ο Colin Gillis, αναλυτής της  Brigantine Advisors, είπε: «Η Google δεν έχει ανταγωνισμό. Η Yahoo μαραζώνει, και η Microsoft με το δικό της Bing, είναι ακόμη πολύ μικρή».

Πολλές εταιρίες επιλέγουν τη διαδικτυακή διαφήμιση επειδή θεωρούν πως είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγχουν το αποτέλεσμα της επένδυσής τους μετρώντας κλικ. Η ύφεση συνετέλεσε επίσης σε πολλούς διαφημιστές να στραφούν προς το ίντερνετ, προκειμένου να πετύχουν συμφέρουσες συμφωνίες. Ο David Hallerman που είναι   αναλυτής της  eMarketer, δήλωσε πως «η διαδικτυακή αναζήτηση τα πάει καλά σε μια παραπαίουσα οικονομία. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που ψάχνουν για πελάτες». Υπάρχει επίσης μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των  αναζητήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Μεγάλο μέρος των κερδών από αυτό, καταλήγουν στα ταμεία της Google.

 First Post

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.