13/07/2010 23:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείωση των επιτοκίων υπόσχονται οι Τράπεζες

Μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και κατά συνέπεια των δανείων σχεδιάζουν στο προσεχές διάστημα οι τράπεζες, έτσι ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός χορήγησης δανείων. Αυτό αποκάλυψε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επισημαίνοντας οτι τα σημερινά επίπεδα «είναι απαγορευτικά για τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών». Ενώ, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, σχολίασε ότι δίνεται ένα στα δέκα δάνεια, ενώ έχουν μειωθεί και οι αιτήσεις.

Κατα την συζήτηση βουλευτές όλων των κομμάτωντάχθηκαν κατά του ισχύοντος Τραπεζικού συστήματος .  Άσκησαν επίσης κριτική για τα προκλητικά μπόνους που λαμβάνουν στελέχη των Τραπεζών σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο και πρότειναν στους τραπεζίτες να ανταπεξέλθουν των προβλημάτων τους με συγχωνεύσεις και όχι με τα χρήματα του Κράτους και του Ελληνικού λαού.

Υπαρκτό το πρόβλημα της ρευστότητας των Τραπεζών, σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος για να συμπληρώσει ο κ. Ράπανος ότι από αρχή χρόνου μέχρι τώρα οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 15 δις.

«Δεν πρέπει να διατηρηθεί η σημερινή κατάσταση η κοινωνία δεν μπορεί να στηρίζει τράπεζες. Η θα πρέπει να κεφαλαιοποιηθείτε η να επιλέξτε το ταμείο με το οποίο η βουλή ψηφίζει η να ακολουθήσετε τον δρόμο συγχωνεύσεων» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς.

Ο κ. Σταικούρας (ΝΔ )κατήγγειλε ότι ο δείκτης κάλυψης δανείων έπεσε στο 41%. «Οι τραπεζίτες ξέρετε δεν είναι πολύ δημοφιλείς κ όχι άδικα. Όπως κ οι πολιτικοί έτσι κ εσείς την εποχή παχιών αγελάδων προκαλέσατε» σχολίασε η Β. Παπανδρέου.

«Δεν εκβιάσαμε κανέναν.  Μας απασχολεί η κακή εικόνα μας στους πολίτες για αυτό πήραμε πρωτοβουλίες. Κάναμε λάθη και υπερβολές κυρίως σε καταναλωτικά δάνεια. Πιστεύω τα επιτόκια θα κρατηθούν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα» απάντησε ο κ. Ράπανος.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 14/07/2010 01:16:19

    Σαν να' ναι αλήθεια!

  2. anonymos avatar
    anonymos 14/07/2010 01:38:37

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.