#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2011 12:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείωση του ΦΠΑ για όλους και όχι μόνο για τους έχοντες πιστωτικές κάρτεςΞαφνικά, μπορούμε να μειώσουμε τη φορολογία!!!

Το Υπουργείο Οικονομικών, με την έγκριση της Τρόϊκα προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο ΦΠΑ μειώνεται κατά 3% με τη χρήση πιστωτικής κάρτας!

Αν αναρωτιέστε γιατί το κάνουνε αυτό, η απάντηση βρίσκεται στη διαπίστωση ότι παρά την αύξηση του ΦΠΑ την τελευταία διετία από το 19% στο 23% (και σε ορισμένες περιπτώσεις από το 9% στο 23%) τα έσοδα από το ΦΠΑ όχι μόνο δεν παρουσίασαν αύξηση, αλλά μειώθηκαν κατά 7%!!!

Η εκδίκηση του Λαφέρ, που θα έλεγε και ο Ορέστιος!!!

Βέβαια, η απόφαση αυτή αποδεικνύει άλλη μια φορά πόσο αίολη (και έωλη) ήταν η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της τρόϊκας οτι δεν είναι εφικτή η μείωση της φορολογίας.

Όχι μόνον είναι εφικτή, αλλά επιβάλλεται κιόλας!

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η Κυβέρνηση κάνει και μια χάρη στις τράπεζες, αφού υποχρεώνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα.

Το πρόβλημα βεβαίως είναι πόσοι στην παρούσα χρήση μπορούν πια να εξυπηρετήσουν τις πιστωτικές τους κάρτες!

Εκτός αν με τον τρόπο αυτό, θέλουν να επιτύχουν και αυτό ακριβώς!

Ποιός είπαμε ό,τι  φωνάζει εδώ και δυο χρόνια για μείωση της φορολογίας και λοιδωρείται;

Κατά τα άλλα, πριμοδότηση των Τραπεζών

Οι  πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μείωση του ΦΠΑ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από 23% σε 20% και από 13% σε 10% για όσες αγορές γίνονται με χρήση πιστωτικής κάρτας. Έτσι, λένε στην κυβέρνηση θα τονωθούν οι επιχειρήσεις με τις αγορές και θα αποδίδεται και ο ΦΠΑ στο κράτος αφού την εκκαθάριση θα κάνει ουσιαστικά η τράπεζα.

Λένε μάλιστα ότι θα βοηθηθούν και οι καταναλωτές διότι τώρα που δεν έχουν μετρητά θα αγοράζουν με κάρτες.

Μιλάμε για τεράστια μυαλά.

Πιστωτικές κάρτες έχουν όσοι μπορούν να τις πληρώσουν κι όχι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που φτάνει ο μήνας 15 και δεν έχουν ούτε ψωμί να αγοράσουν. Τι θα κάνουν για να πετύχουν καλύτερες τιμές; Θα πάνε να βγάλουν πιστωτικές κάρτες; Αστεία πράγματα.
Γιατί να διευκολύνονται στις αγορές τους με χαμηλότερο ΦΠΑ μόνο όσοι έχουν κάρτες; Οι υπόλοιποι που δε θέλουν να έχουν πάρε – δώσε με τις τράπεζες, γιατί να πρέπει να πληρώνουν ακριβότερα τα προϊόντα που αγοράζουν; Μάλιστα, αυτοί που δίνουν μετρητά γιατί είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού σε σύγκριση με αυτούς που φεσώνουν τις πιστωτικές τους;
 Οι τράπεζες κερδίζουν μεγάλα ποσά με τα εξοντωτικά επιτόκια που βάζουν. Την ίδια στιγμή που τα επιτόκια στις καταθέσεις είναι 3%-4% οι πιστωτικές χρεώνονται με επιτόκιο πάνω από 10%. Αν δε κάνει κάποιος και αναλήψεις την πάτησε. Επίσης, πολλές τράπεζες ζητούν ετήσια συνδρομή ή υπερβολικούς τόκους υπερημερίας αν καθυστερήσουν οι δόσεις. Γιατί να μας βάλουν όλους στο κόλπο και να πάμε να βγάζουμε κάρτες; Για να γεμίζουν οι τραπεζίτες τα χαρτοφυλάκιά τους;
Η αύξηση του ΦΠΑ ήταν ένα ακόμη ανάλγητο μέτρο που επέβαλε η τρόικα και που συνέβαλε στη διάλυση της αγοράς. Γιατί να μην υπάρξει καθολική μείωση του φόρους ώστε να ζεσταθεί η αγορά και να πέσει και ο πληθωρισμός ο οποίος είναι ξεκάθαρα φοροπληθωρισμός;Μείωση ΦΠΑ λοιπόν για όλους κι όχι για τους έχοντες πιστωτικές κάρτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sawas avatar
  sawas 19/12/2011 12:31:19

  Δεν έχει καμιά σχέση με μείωση του ΦΠΑ.

  Ένα ακόμα δώρο στις τράπεζες και μόνο σαν τέτοιο μπορεί να αποτιμηθεί.
  Ακόμα και τα νομίσματα που έχουμε στην τσέπη θέλουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία (δες τις καινούργιες διαφημίσεις των τραπεζών) και να παραμείνουν στις τράπεζες.
  Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και τα σηκώνει για να πληρώσει την ανεπάρκεια τους και τα λιγοστά που που του απομένουν θέλουν να τα διακινεί μέσω τραπεζών.
  Ένα άτυπο Βank-run θέλουν να αποφύγουν.
  Εύγε!!!!!

  • Judaver avatar
   Judaver @ sawas 19/12/2011 14:09:32

   Έχεις Δίκαιο και απώτερος στόχος είναι το ηλεκτρονικό χρήμα και αργότερα το RFID Chip
   Με την ευκαιρία, δεν είναι αντισυνταγματικό να κάνουν διακρίσεις με βάσει την πιστωτική κάρτα; Αλλά θα μου πεις, ποιος νοιάζεται για τέτοιο πράγμα!!

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ sawas 19/12/2011 19:16:03

   Μαλλον εχεις δικιο.
   Και η Ιταλια νομιζω με Μοντι θεσπισε τραπεζικες επιταγες για αγορες πανω απο 1,οοο ευρω.

   • Αγρότης avatar
    Αγρότης @ koinos_nous 19/12/2011 19:29:14

    ΄Και εδώ ισχύει για αγορές ιδιωτών > 1500 και επιχειρήσεων >3000

 2. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 19/12/2011 12:32:26

  ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠ' ΑΤΜΟΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ... ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ... ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ "ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ" ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ...

 3. factorx avatar
  factorx 19/12/2011 12:51:10

  Ο Αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Τα σενάρια περί μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, που διαρρέει το Υπουργείο Οικονομικών, θυμίζουν τις εμμονές της κυβέρνησης Παπανδρέου σε λάθος συνταγές και επιβεβαιώνουν το δίκαιο των θέσεων της Ν.Δ.
  Επί 2,5 ολόκληρα χρόνια, η Ν.Δ. προτείνει τη μείωση των εξοντωτικών φορολογικών συντελεστών – άμεσων και έμμεσων φόρων. Μάλιστα, από το «Ζάππειο Ι», ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς επέμενε ο συντελεστής 23% του ΦΠΑ να μειωθεί στο 19% και ο συντελεστής 13% στο 9%, με ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου είσπραξής του. Αυτό αποτυπώνεται αναλυτικά και στο Φορολογικό μας Πρόγραμμα.
  Οι προτάσεις μας αυτές πολεμήθηκαν ως ανεδαφικές, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο μας εγκαλούσε, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα.
  Σήμερα, που η κατάσταση είναι χειρότερη, λόγω της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου, θυμήθηκαν ξαφνικά -και με μεγάλη καθυστέρηση- κάποιες από τις προτάσεις μας. Και αυτό, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το κακό που προκάλεσαν όλο αυτό το διάστημα στην οικονομία.
  Άραγε, σήμερα δεν προκύπτει η ανάγκη για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων;
  Αυτό και μόνο, δεν αποκαλύπτει τόσο την παντελή προχειρότητα και επιπολαιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και την εμμονή του στην εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης φορολογικής πολιτικής;
  Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλώς τους και ας άργησαν».

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ factorx 19/12/2011 13:39:01

   factor κάτι άσχετο με το άρθρο σου.Τι σκέφτονται να πράξουν στην ΝΔ με το θέμα των επικουρικών;Ετοιμάζεται μεγάλο μαχαίρι που κατά πάσα πιθανότητα όχι σε όλα τα ταμεία αλλά στα περισσότερα έχει στόχο τα αποθεματικά τους που θέλουν να τα βάλουν στο χέρι με το πρόσχημα των αναλογιστικών μελετών και του εξορθολογισμού, μειώνοντας τις συντάξεις και σε ταμεία που δεν έχουν προβλήματα.Η Δρέτα το πρωί στο MEGA παραδέχτηκε ότι γίνεται άκουσον άκουσον αναδιανομή της φτώχειας!!!!!!!!!!!!Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς πια.

 4. kakofonix avatar
  kakofonix 19/12/2011 12:56:09

  Μη μασάτε παίδες, το ελληνικό δαιμόνια θα βρει τη λύση και το σχέδιο θα έχει την κατάληξη των υπολοίπων.

  Ουσιαστικά το δώρο δεν είναι προς τις τράπεζες αλλά προς τις πολυεθνικές, οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.

  Τί θα γίνει στην αγορά;

  Θα σου λέει ο ελληνάρας:

  Αδερφέ, με κάρτα κάνει 30€, με μετρητά 25.

  Γιατί;

  Γιατί τα 25 θα τα βάλει στην τσέπη για να φάει ψωμί ενώ τα 30 θα μοιραστούν μεταξύ τράπεζας (στα δάνεια που χρωστάνε οι μαγαζάτορες) και ΥΠΟΙΚ.

  Επαναλαμβάνω, η πρόταση σημαίνει ουσιαστικά μείωση 3% ΦΠΑ στις πολυεθνικές.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kakofonix 19/12/2011 18:13:13

   Τον προηγούμενο μήνα είδα το συγκεκριμένο φαινόμενο -αλλά από την... ανάποδη- σε μεγάλο κατάστημα υποδημάτων στην Κωνσταντινούπολη. Στα ράφια υπήρχαν δύο τιμές για κάθε παπούτσι, και όταν ρώτησα υπαλλήλους (γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τουρκικά) μού εξήγησαν ότι η αριστερή τιμή είναι τιμή με μετρητά και η δεξιά είναι τιμή με κάρτα. Η δεύτερη ήταν περίπου 5% υψηλότερη. Προφανώς το κατάστημα προτιμά το "ζεστό χρήμα" και ενθαρρύνει τη χρήση του. Αν και μου έκανε μεγάλη εντύπωση που το έγραφαν έτσι φάτσα-κάρτα, το θεωρώ κατανοητό εφ' όσον το επιτρέπουν οι νόμοι τους.

   Εδώ τα θα υποχρεωθούμε εκόντες-άκοντες να ακολουθήσουμε την... αντίθετη πρακτική, και μάλιστα εκπορευόμενη από το κράτος, με τη δική μας... ευγενική χορηγία (αφού προφανώς οι απώλειες από το μειωμένο ΦΠΑ θα τις πληρώσουμε εμείς με υψηλότερη φορολογία αλλού)! Όλα για τις τράπεζες!

 5. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 19/12/2011 13:28:57

  Άλλο ένα μέτρο σχεδιασμένο στο γόνατο, με σκοπούς που μόνο ο δημιουργός του προς το παρόν γνωρίζει, το οποίο θα πάει άπατο μαζί με τα προηγούμενα.

  Χωρίς μετρητό να κυκλοφορεί στην αγορά, οικονομία δεν στέκεται.

 6. papaki avatar
  papaki 19/12/2011 13:38:44

  Δωράκι στην παγκόσμια διακυβερνηση είναι. Έλεγχος των πάντων. Κίνητρα και για κατούρημα να χτυπάμε κάρτα θα μας δώσουν σύντομα. Η κοροϊδία που παίζεται σε αυτή τη γη διεκδικεί διαγαλαξιακά πρωτεία. zz..

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ papaki 19/12/2011 17:29:32

   +10000000000000
   Η πικρή αλήθεια που κάποτε (πριν λίγο καιρό) φάνταζε science fiction τώρα μας σερβίρεται κρύα.

 7. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 19/12/2011 13:44:19

  δεν δινει φορο ουτε για 25 ο ελληναρας με αυτο τι θα γινει?

 8. vassilis avatar
  vassilis 19/12/2011 15:10:29

  Το πιθανοτερο ειναι να προκειται περι βλακειας.Αν εγω αγορασω ενα προιον μετρητοις θα πληρωσω περισσοτερο;Το ΦΠΑ τον αποδιδει ο καταστηματαρχης και οχι εγω ο αγοραστης στο κρατος.

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ vassilis 19/12/2011 19:11:34

   Αν θέλει και τώρα αν έχει. Αν δεν έχει, το οφείλει και χρεώνεται γι' αυτό με 1% ή 1,5% το μήνα. Αν όμως αγοράσουμε το προιόν με πιστωτική- ιδέα του βενιζέλου σίγουρα είναι - θα εχουν σκεφτεί ότι η τράπεζα θα δώσει στον επιχειρηματία αποφορολογημένη την αξία των αγορών και το 23% θα το αποδώσει στο κράτος. Και εμάς θα έχουν στο χέρι -πελάτες των τραπεζών με το έτσι θέλω- και το φπα θα εισπράτεται με τρόπο όμοιο του χαρατσιού μέσω δεη . Ασε που οι επιχειρήσεις θα θέλουν σαράντα λογιστές για την τήρηση των βιβλίων τους.

 9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 19/12/2011 17:07:02

  Το ζητούμενο δε μπορεί να είναι η μείωση του ΦΠΑ σε κάποιους που θα χρησιμοποιούν πιστωτικές αλλά η μείωση του ΦΠΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  Ωστόσο με μια πρώτη ματιά θεωρώ ότι μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών ή των πληρωμών με πλαστικό χρήμα μπορεί να περιορισθεί σημαντικά, αν όχι να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή. Εξηγούμαι :

  1. Όλες οι πληρωμές θα γίνονται μέσω κάρτας. Οι επιλογές είναι πιστωτική κάρτα που με συνετή χρήση και έγκαιρη εξόφληση έχει σχεδόν μηδενικό κόστος. Χρεωστική κάρτα που είναι απλή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΧΡΕΩΣΗ. Η αγορά δε μπορεί να ολοκληρωθεί αν ο λογαριασμός δεν έχει υπόλοιπο και έτσι εξαλείφεται ο κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιος και να υπερφορτώσει την κάρτα. Προπληρωμένη κάρτα σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για αγορές μέσω internet. Καταθέτουμε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε μια κάρτα και μέχρι αυτό το ποσό μπορούμε να κάνουμε αγορές.
  2. Για επαγγελματικές αγορές, εκτός από τους παραπάνω τρόπους προτείνεται πληρωμή μέσω τραπεζικών εμβασμάτων ή μεταφορών σε αριθμό λογαριασμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του φυσικού ή νομικού προσώπου που τιμολογεί. Ο αριθμός λογαριασμού για την εξόφληση, θα αναγράφεται σε κάθε παραστατικό που εκδίδει ο πωλητής.

  Στο τέλος του χρόνου αλλά όποτε ζητηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα προκύπτει πληροφόρηση σχετικά με το τζίρο και τον ΦΠΑ που αναλογεί. Επιπλέον η έκδοση πλαστών παραστατικών δε θα έχει νόημα αφού δε θα υπάρχει ταμειακή κίνηση με τους παραπάνω τρόπους.
  Από την πλευρά του καταναλωτή, δε θα χρειάζεται να μαζεύει και να κρατά αποδείξεις, αφού μια απλή κίνηση της κάρτας ή του λογαριασμού μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική και χρήσιμη τόσο για διασταύρωση των στοιχείων όσο και για τη φορολόγηση τους. Τέλος δε χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί φοροκάρτα.
  Στα αρνητικά σημεία, καταγράφεται η αδυναμία των παραπάνω τρόπων για συναλλαγές μικρής αξίας ή από άτομα που αδυνατούν να χειριστούν τους παραπάνω τρόπους. Επίσης δημιουργείται ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα και την πρόσβαση που θα έχουν σε αυτά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

 10. repoman avatar
  repoman 19/12/2011 17:27:42

  Ο τόκος υπολογίζεται στο χρεωστικό σου υπόλοιπο, δηλαδή αν πληρώνεις όλο το ποσό που έχεις χρεώσει στην κάρτα στο τέλος του μήνα δεν πληρώνεις τόκο, δηλαδή δεν υπάρχει κανένα κέρδος για την τράπεζα από κάποιον που χρησιμοποιεί την κάρτα αντί μετρητών. Δεν είναι δωράκι στις τράπεζες λοιπόν. Αυτό κάνουν σε όλο τον κόσμο, στη βόρεια Ευρώπη που δουλεύω δεν χρησιμοποιώ ποτέ μετρητά. Στο σούπερ μάρκετ, στο εστιατόριο, στο ψιλικατζίδικο ακόμα και στην καφετέρια και το μπαρ όλος ο κόσμος πληρώνει με κάρτες. Έτσι πιάνεις τη φοροδιαφυγή. Η έκπτωση φόρου είναι απλά ένα οικονομικό κίνητρο για να χρησιμοποιείς την κάρτα. Φυσικά και δεν είναι το ίδιο με την μείωση φόρους για όλους γιατί οι συναλλαγές που γίνονται με κάρτες είναι πολύ λίγες οπότε και τα φορολογικά έσοδα που θα χαθούν θα είναι αντίστοιχα λίγα. Μη λέτε ανοησίες, το μέτρο είναι σωστό και δεν κοστίζει πολύ γιαυτό και εγκρίθηκε από την τρόικα.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ repoman 19/12/2011 17:58:02

   Όλο αυτό που περιγράφεις είναι αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε.
   "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία"

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ daughter of mercy 19/12/2011 18:43:43

    Να διορθώσω: “Θέλει αρετήν και τόλμην η φοροδιαφυγή”.

    Εν Ελλάδι τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνανε και γίνονται στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και τρίχες κατσαρές. Πίσω από αυτές τις έννοιες κρύβονται όλα τα λαμόγια και εμείς ακόμη τους δίνουμε κάλυψη και κάνουμε τους υπεραπιστές έχοντας χάσει την ουσία εντελώς. Με τις υγειές μας.

   • repoman avatar
    repoman @ daughter of mercy 19/12/2011 18:50:03

    Αν δεν κοπούν τα μετρητά η φοροδιαφυγή δεν θα περιοριστεί ποτέ, τόσο απλά είναι τα πράγματα. Γιατί θέλεις να το αποφύγεις; Τι σχέση έχει η ελευθερία; Εκτός αν εννοείς την ελευθερία να μην πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου στο κράτος και να επωφελείσαι από τα δημόσια αγαθά σε βάρος των συμπολιτών σου...

    • Αγρότης avatar
     Αγρότης @ repoman 19/12/2011 19:20:21

     Αν εσένα δεν σε ενοχλεί το φακέλωμα γιατί περί αυτού πρόκειται δικαίωμά σου. Εμείς που ζούμε στην Ελλαδίτσα - και μάλιστα σε τέτοιο καιρό - δεν μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη να πηγαίνουμε στο μπακάλη στο χωριό και να αγοράζουμε ελιές με πιστωτική. Δεν μπορώ ρε αδερφέ τώρα στα -ηντα να χρησιμοποιώ κάρτα.
     Και υπάρχει και η χρεωστική κάρτα αν κάποιος έχει συνηθίσει τις ανέσεις του μην κουβαλά μετρητά και δεν θέλει να πληρώνει τόκους.

     • repoman avatar
      repoman @ Αγρότης 19/12/2011 19:42:51

      Ποιο φακέλωμα ρε μεγάλε, έχει τις πολιτικές σου πεποιθήσεις η κάρτα; Τι σαχλαμάρες είναι αυτές ρε παιδιά; Τόκο πληρώνεις μόνο αν αφήνεις υπόλοιπο διαφορετικά είναι το ίδιο με τη χρεωστική. Πίστεψέ με τη χρησιμοποιώ συνεχώς για τα καθημερινά μου έξοδα και δεν πληρώνω ποτέ τόκο. Τις απόψεις τύπου "εδώ είναι ελλάδα κι εμείς τα κάνουμε αλλιώς" τις ακούω βερεσέ. Μ' αυτές τις σαχλαμάρες χρεοκοπήσαμε. Αν εσένα σ' αρέσει το χάλι της Ελλάδας και βολεύεσαι σ' αυτό δικαίωμά σου, εμένα πάντως δε μ' αρέσει και όποια αλλαγή είναι προς το καλύτερο είναι ευπρόσδεκτη.

     • Αγρότης avatar
      Αγρότης @ repoman 19/12/2011 21:15:55

      Συμφωνώ πως όποια αλλαγή είναι προς το καλύτερο είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι θα μας βοηθήσει κάτι τέτοιο.
      Όποιος θέλει ας την χρησιμοποιεί , δεν είναι πανάκεια το πλαστικό χρήμα και δεν θα μας λύσει το πρόβλημα. Το χαμένο ΦΠΑ δεν είναι μόνο αυτό της λιανικής.
      Οι Έλληνες έχασαν τον έλεγχο - αναφέρομαι στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - με τα καταναλωτικά πριόντα των τραπεζών.
      Εκ πεποιθήσεως , αν μου επιτρέπεις , δεν χρησιμοποιώ κάρτα πιστωτική.

 11. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 19/12/2011 17:48:49

  Προβλέπω πεδίο δόξης λαμπρό για παζάρια! Οποιος έχει μετρητό θα κραδαίνει την πιστωτική, χρεωστική ή ότι άλλο ως διαπραγματευτικό όπλο μείωσης τιμής κι αυτό είναι και φυσικό διότι κάθε επιχειρηματίας που δέχεται πληρωμή με κάρτα πληρώνει και προμήθεια στην τράπεζα και μάλιστα με αρκετές παραμέτρους.

  Περισσότερο για ένα τρόπο ελέγχου της ζωής μας ακόμη μου φαίνεται παρά για κάτι άλλο....

 12. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/12/2011 18:16:23

  Μην είσαι και τόσο βέβαιος ότι η διαφορά του φόρου θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Απλώς, το κράτος παραιτείται εκουσίως από ένα +3% φορολογικών εσόδων για να πριμοδοτηθούν οι τράπεζες, τα οποία σύντομα θα κληθούμε να... αναπληρώσουμε εμείς μέσω άλλων χαρατσιών.

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/12/2011 18:20:27

  Εγώ, πάλι, προβλέπω πεδίον δόξης λαμπρόν για... τεχνητό πληθωρισμό! Από τη στιγμή που οι καταστηματάρχες θα προβλέψουν την κίνηση των καταναλωτών να "κραδαίνουν" τις κάρτες δίκην διαπραγματευτικών χαρτιών για να πετύχουν μείση, απλώς θα... αυξήσουν τις τιμές κατά 3% ώστε να ρεφάρουν. Έγινε ποτέ κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα;

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ Αυριανιστής 19/12/2011 19:21:32

   Μεγάλε!!! Αυτό που το πάς?

 14. unfair avatar
  unfair 19/12/2011 18:25:10

  οι τράπεζες παίρνουν προμήθεια στις συναλλαγές με κάρτες!

 15. απατόσαυρος avatar
  απατόσαυρος 19/12/2011 23:54:26

  Δεν προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγη...
  ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ απλά, με το υπόλοιπο 3%.
  Αυτός που έχει άπλυτο και μαύρο χρήμα δεν θα το χρησιμoποιεί στην πιστωτική. Θα αγοράζει με "cash" ό,τι χρειάζεται.

  Επιπροσθέτως, με αυτόν τον τρόπο κι αυτός θα μπορεί να ψιλοξεπλύνει και το μαύρο χρήμα του αφού το εισάγει φορολογητέο στην αγορά.
  Και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.
  Εκτός από τον κοσμάκη που είτε θα υπερχρεώνεται σε μια βλακώδη του προσπάθεια να κερδίσει τη χαμένη του καταναλωτική αίγλη, είτε -και εν συνεχεία- απλά θα τη βγάζει με υπερφορολογούμενη φασολάδα. Βλέπεις πρέπει κι αυτός να πληρώσει.
  Και εν κατακλείδι, ακόμα ένα λιθαράκι στο τελικό "ή πολύ πλούσιοι ή πολλοί φτωχοί".

 16. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 20/12/2011 07:40:41

  ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΣΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΛΙΕΣ Η ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΘΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΣΥΡΜΑΤΑ [ΜΕ ΝΤΕΡΝΕΤ ΙΣΩΣ;] ΘΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΔΟΥ!;
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥ;
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ!

 17. thanasis avatar
  thanasis 20/12/2011 11:29:38

  ΤΟ MARKETING ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ
  ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΝ
  ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ Ο
  ΛΑΟΣ ΣΥΝΑΙΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ
  ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.