04/12/2008 17:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείωση στο 2,5 % των επιτοκίων από ΕΚΤ

Στο 2,5 % μείωσε σήμερα τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης στην ιστορία της. Η ΕΚΤ ακολουθεί το παράδειγμα μεγάλων κεντρικών τραπεζών, από τη Βρετανία έως τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε πρωτοφανείς μειώσεις των επιτοκίων τους, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τον αντίκτυπο της παγκόσμιας κρίσης στις οικονομίες τους.

Νωρίτερα, είχε μειώσει στο 2% η Τράπεζα της Αγγλίας, φτάνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 χρόνων, εν μέσω ισχυρών ενδείξεων ότι η βρετανική οικονομία οδεύει σε βαθιά ύφεση. Μείωση των επιτοκίων και από την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας κατά 1,75%.

Φυσικά η ΕΚΤ δεν εξέπληξε κανέναν. Ούτε εκείνους που προσδοκούσαν πιο γενναία κίνηση από τον κ. Τρισέ, ούτε εκείνους που περίμεναν μια μικρή μείωση. Η απόφαση ήταν η μέση οδός και το ερώτημα είναι τώρα πως θα αντιδράσουν οι αγορές σε μια κατά τα άλλα αναμενόμενη κίνηση

ΣΧΟΛΙΑ

  1. μανώλης avatar
    μανώλης 04/12/2008 19:55:31

    Φάκτορα κατα 2,5% ή στο 2,5%; (μπερδεύει η επικεφαλίδα)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.