02/11/2009 19:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείον το ταμείον, τέρμα η απόσυρσηΌταν πριν από μερικές ημέρες γράφαμε ότι δεν υπάρχει... σάλιο στα ταμεία για την απόσυρση των παλαιών Ι.Χ.  ( Δεν υπάρχει …σάλιο στα δημόσια ταμεία) δεν περιμέναμε την απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο. Απόσυρση τέλος από σήμερα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφού το ταμείον είναι μείον και δεν μπορούν να καλύψουν το μπόνους που προέβλεπε η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Η απόφαση του Γ. Παπακωνσταντίνου και της Τ. Μπιρμπίλη ερμηνεύεται με δύο τρόπους:

1. Τη θετική που λέει μπράβο στην κυβέρνηση διότι δεν μπορεί να πληρώνει συνολικά ο ελληνικός λαός για την απόσυρση αυτοκινήτων ορισμένων ιδιοκτητών. Επίσης, κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσει αυτή η διαρκής πριμοδότηση των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών και των εδώ αντιπροσώπων τους που πλούτισαν τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τη μείωση του τέλους ταξινόμησης. Επίσης, αν θέλεις να κάνει περιβαλλοντική πολιτική προσπαθείς να αποτρέψεις τον κόσμο από την αγορά κι άλλων αυτοκινήτων, έστω κι αν είναι καινούργιων σε αντικατάσταση παλαιών. Αφού γεμίσαμε με τζιπούρες και SUV πριν το καλοκαίρι καιρός ήταν να σταματήσει αυτό το φαινόμενο...

2. Το αρνητικό είναι ότι οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων θα βρουν ευκαιρία να απολύσουν κόσμο και να σταματήσουν τις διαφημιστικές δαπάνες. Σκεφτείτε πόσες εφημερίδες ή άλλα Media ζουν με τα διαφημιστικά μπάτζετ των εταιρειών πώλησης  αυτοκινήτων.

Θα πρέπει, πάντως, να πούμε ότι αυτό το πράγμα με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων θα πρέπει να σταματήσει. Ούτε να αναπνέουμε δε θα μπορούμε σε λίγο γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε. Με τα νέα τέλη κυκλοφορίας όσοι έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά καλύτερα να πάνε να το πουλήσουν αφού και αυξημένα τέλη θα πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά η παλαιά δεν κόβει αφού έτσι θα γεμίσει τα ταμεία της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rs avatar
  rs 02/11/2009 19:40:06

  Πολύ σωστή απόφαση!Όσο για το αρνητικό.....Κάποτε θα πρέπει να σπάσει ο χυδαίος "τσαμπουκάς" των συντεχνιών και στην συγκεκριμένη περίπτωση των ...εμπόρων! Χώρα με μηδενική βιομηχανική παραγωγή δεν έχει μέλλον!

 2. αντί avatar
  αντί 02/11/2009 20:15:34

  Με τον τρόπο που πήγε να γίνει η απόσυρση, η απόφαση είναι σωστή και συμφωνώ με την ερμηνεία 1.
  Όσο για την ερμηνεία 2, δεν είναι να δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα για την στήρηη κλάδων που δεν παράγουν στην ουσία τίποτα, όταν υπάρχουν άλλοι κλάδοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

  Όμως η ένστασή μου έχει δύο σημεία.
  1. Τα "πράσινα" τέλη του Σουφλιά, που στην πράξη ήταν καθαρά εισπρακτικά, υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτούσαν την απόσυρση.
  Αυτά φυσικά δεν θα καταργηθούν!
  2. Ότι και να λέμε για τα συμφέροντα των εμπόρων αυτοκινήτων και ότι δεν είναι σωστό να γεμίζουμε SUV κτλ, αλλά να ενθαρρύνεται η χρήση άλλων τρόπων μετακίνησης, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν από τους γηραιότερους στόλους στην Ευρώπη και θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξουν κίνητρα για την ανανέωσή του και για περιβαλλοντολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

 3. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 02/11/2009 20:43:02

  Λάθος, λάθος, ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Οι έχοντες δεν περίμεναν το δυχίλιαρο συν το χιλιάρικο του πριμ για να αντικαταστήσουν το SUV ή το καγιέν. Το περίμενε όμως ο φουκαράς με το Λάντα ή το Οπελ του 1995 που φτύνει αίμα για να βρει ανταλλακτικά και που τσοντάροντας αλλο ένα πεντοχίλιαρο, θα ειχε ενα ποιό συγχρονο καθαρό και ασφαλές αυτοκίνητο. Τι Μπιρμπίλιος περιβαντολογική πράσινη πολιτική είναι αυτή;;;

  • Χα! avatar
   Χα! @ mesaios daktylos 04/11/2009 13:04:00

   Που έχεις δεί εσύ LADA και παλιά OPEL νάχουν κατακλύσει τους δρόμους ρυπαίνοντας μπλα μπλα μπλα...
   Τα λίγα που υπάρχουν τα έχουν κάτι ρωσοπόντιοι ή γεωργιανοί, οι οποίοι επ ουδενί δεν δύνανται να τ αντικαταστήσουν.
   Οπότε, το μέτρο αυτό της απόσυρσης, θα ευνοήσει τους έχοντες και κατέχοντες again, αφού θα παίρνανε που θα παίρνανε ένα νεότερο SUV (για να μπούν στο μάτι του παρκαδόρου του σκυλάδικου), θα το πάρουν και φτηνότερα αν ισχύσει η απόσυρση.
   Για δεν το ζήτημα του περιβάλοντος, ας ελέεγξουν πρώτα όλα τα σκούτερ των 50 ή 100 κε (ειδικά τα δίχρονα)που καίνε αμόλυβδη ενώ δεν πρέπει και τα ξαναλέμε.

 4. Χρήστος avatar
  Χρήστος 02/11/2009 20:53:04

  τι λέτε μωρέ;
  πόσα χρήματα εισπράττει το δημόσιο από την φορολογία των αυτοκινήτων;
  πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στον κλάδο των αυτοκινήτων (αντιπροσωπείες συνεργία εμπόριο κτλ);
  πόσο επιβαρύνουν το περιβάλλον τα παλαιά αυτοκίνητα;
  τι έλεγαν προεκλογικά (ενδυνάμωση του μέτρου της απόσυρσης);τι κάνουν τώρα που είναι στην κυβέρνηση;

  το μόνο που απομένει (μετά και την έκτακτη εισφορά στα κέρδη των επιχειρήσεων) είναι να μας επαναφέρουν τα "αντικειμενικά κριτήρια" στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών για να πάει η ανεργία στο 35%...

  τα λαμόγια...

 5. Έχω άδικο? avatar
  Έχω άδικο? 02/11/2009 20:56:12

  Για κάθε απόσυρση: Κατά μέσο όρο 1000-1500 ευρώ για απόσυρση και 1000 ευρώ για κάθε αγορά αυτοκινήτου. Για κάθε αγορά 19& ΦΠΑ, άρα κατ'ελάχιστο 3000 ευρώ + φόρος ειδικής κατανάλωσης 1500 ευρώ++++. Πως προκύπτουν τα 400 εκατομμύρια κόστος?
  Υπολογίστε και κλεισίματα αντιπροσωπειών, απολυμένους εργαζόμενους, επιδόματα ανεργίας, σκασμένες επιταγές και βγάζετε το ισοζύγιο μόνοι σας.
  Και δεν κάνανε και το πιο προφανες: Αφού κόπτονται για το περιβάλλον να επιβάλλουν τέλη βάση ρύπων. Έτσι όπως γίνεται χαρατσώνονται όσοι έχουν παλιά αυτοκίνητα τα οποία πλέον δε μπορούν και να αποσύρουν. Αλήθεια εκείνο το "Λεφτά υπάρχουν" που πήγε?

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Έχω άδικο? 02/11/2009 22:49:53

   Τα λέφτά που υπάρχουν (δεν ξέρω πόσα είναι, λίγα ή πολλά) είναι καλά φυλαγμένα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το οποίο χρονοντούλαπο, πω πω τι ατυχία, έπεσε μέσα στο ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχουμε πια λεφτά. ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!!!.
   Αχ ρε ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν αλλάξεις με τίποτα!!!!!
   "έχεις άδικο", δεν φταίω εγώ αυτό είναι το όνομά σου στο Blogs, ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!

   και που είσαι ακόμη !!! έχουμε να δούμε !!!! Πράσινα άλογα, γομάρια και δεν ξέρω τι άλλο σε χρώμα πράσινο!!!

   Με τις ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ !!

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 02/11/2009 23:14:42

    Α!! ξέχασα και τους χαμαιλέοντες, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν την ικανότητα του τέλειου καμουφλάζ, όλως τυχαίως !!! τελευταία έγιναν ολοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ !!!!αν και έχουμε φθινόπωρο.
    Δεν μπ0ρώ να το καταλάβω! Μήπως είμαι Μ@@@@@ς;

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 02/11/2009 21:04:07

  Πρασινα αλογα της κυρα Μπιρμπιλος.Η αποσυρση ειναι θετικο μετρο.Αν την στησει ετσι για να βολευτουν πρωην κυβερνητικη ημετεροι , θα μπορουσαν να αλλαξουν την διαδικασια και να μην στιχειζει τιποτα στο κρατος οπως συμβαινει στις αλλες ευρωπαικες χωρες. Το σαραβαλακι ειναι επικυνδυνο οχι μονο για τον ιδιοκτητη οδηγο αλλα και για ολους εμας.
  Για την αυξηση των τελων κυκλοφοριας στα σαραβαλακια δεκαετιας και ανω ,που εχουν ολοι οι <> , δεν θα μας πει τιποτα η Μπιρμπιλο???

 7. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 02/11/2009 21:20:00

  Είνα ιμεγάλη ντροπή η κατάργηση της απόσυρσης.
  Χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι ήθελαν το κίνητρο για να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκινητάκι για να μην τρέχουν στα συνεργεία με το παλιό.
  Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΥΣΙΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ 2.000 ΕΥΡΩ.
  Μεγάλο κρίμα.

 8. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 02/11/2009 21:24:59

  Τα πράσινα γκανιάν της μπιρμπίλος ξεκίνησαν...

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/11/2009 21:27:12

  κόβει κονδύλια από την απόσυσρση για να εξοικονομήσει επιδοτήσεις για "ανανεώσιμμες". Θα μας πει ότι κάνει και καλό στον ...πλανήτη.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ archaeopteryx 03/11/2009 00:49:46

   ΑΡΧΑΙΟΠΤΕΡΥΓΑ
   ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ "ΤΑΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ", ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ SPORTEX ΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟ "ΡΥΠΟΓΟΝΟ" JEEP ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΩΝ "ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ" (ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ!!!)

   ΤΑΝΙΑ! ΑΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΗ!!!!

 10. tiramola avatar
  tiramola 02/11/2009 21:37:21

  Δεν πειράζει πρασινάλογα...
  Ας αποκτήσουν οι χιλιάδες φτωχοί καινούργιο αυτοκίνητο μετά από 3-4 χρόνια , δεν χάθηκε ο κόσμος...
  Αν τα αυτοκίνητα κατασκευάζονταν στην Ελλάδα , θα είχε νόημα.

  Μεγάλη ντροπή και πράσινα άλογα...

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ tiramola 02/11/2009 22:38:50

   ααα καλάααααα....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 03/11/2009 00:23:48

   Τιραμόλα, ως μόνιμος απολογητής που είσαι, θα σε παρακαλούσα, αν μπορείς, να δώσεις μια απάντηση στο εξής -καθόλου υποθετικό, σε διαβεβαιώ- σενάριο:

   Έστω ότι κάποιος μεροκαματιάρης παρήγγειλε πριν από ένα μήνα ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο αξίας π.χ. 13.000 ευρώ. Έστω επίσης ότι το αυτοκίνητο αυτό θα του παραδοθεί μετά από τρεις μήνες (μη σου φαίνεται παράξενο, δεν είναι όλα ετοιμοπαράδοτα). Και μέχρι λίγες μέρες πριν το παραλάβει, δεν σκόπευε να αποσύρει το παλιό του για να μπορεί να εξυπηρετείται. Ωστόσο, επειδή όπως είπαμε είναι μεροκαματιάρης, υπολόγιζε σε αυτά τα 1500+1000=2500 ευρώ που θα έπαιρνε με την απόσυρση προκειμένου να αγοράσει το καινούργιο.

   Για πες μας λοιπόν, αυτός ο φτωχός που "δεν πειράζει αν περιμένει 3-4 χρόνια" μήπως θα οδηγηθεί κατ' ανάγκη στις τράπεζες για να μπορέσει τελικά να εξοφλήσει το νέο αυτοκίνητο; Δηλαδή, από τη μία η Λούκα καμώνεται ότι θέλει να βάλει χέρι στις τράπεζες κι από την άλλη η Μπιρμπίλω και ο πρώην συνεργάτης τού αχαμνού λογιστάκου σπρώχνουν αναγκαστικά κάποιον κόσμο σ' αυτές για δάνειο...

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ Αυριανιστής 03/11/2009 00:33:08

    Τον λυπάμαι τον κακομοίρη!!
    Μήπως όμως αυτός δεν λυπάται τον εαυτό του;
    Μήπως ανήκει στους κοψοχέρηδες!
    Μήπως! το ένα!
    Μήπως! το άλλο!
    Μήπως! όλα αυτά που θα δούμε πιστεύω πολύ σύντομα!
    Μήπως! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ;;;;;;;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/11/2009 00:50:35

    Και εις επίρρωσιν του καθόλου υποθετικού σεναρίου, Τιραμόλα, ιδού και ένα παράδειγμά του, που μόλις αλίευσα σε site φίλων συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων: http://www.groupvag.gr/skodaclub/member.php?u=10638

    Αλήθεια, τι έχεις να πεις στον άνθρωπο αυτό; Θα του πεις "άντε... δανείσου";

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/11/2009 00:51:55

    (Ορθή επανάληψη μηνύματος)
    Και εις επίρρωσιν του καθόλου υποθετικού σεναρίου, Τιραμόλα, ιδού και ένα παράδειγμά του, που μόλις αλίευσα σε site φίλων συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων: http://www.groupvag.gr/skodaclub/showpost.php?p=287095&postcount=130

    Αλήθεια, τι έχεις να πεις στον άνθρωπο αυτό; Θα του πεις “άντε… δανείσου”;

  • trellakias avatar
   trellakias @ tiramola 03/11/2009 08:57:03

   Βρε καλώς τον!!!! Φιλαράκι μου καλό, εσύ ο σοσιαλιστής, ο φίλος και υπερασπιστής των χιλιάδων φτωχών που έχεις ταχθεί στον πόλεμο κατά του ανάλγητου κράτους της Δεξιάς και του καθεστώτος Καραμανλή λες τέτοιες κουβέντες? Μπράβο αυτό θα πει ΑΛΛΑΓΗ. Ζήτω η πράσινη ανάπτυξη, η μπιρμπίλια λογική, η αφασία του jefrey, που "Ας αποκτήσουν οι χιλιάδες φτωχοί καινούργιο αυτοκίνητο μετά από 3-4 χρόνια , δεν χάθηκε ο κόσμος… "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Το ποιός φταίει γιατί δεν υπάρχει βοιομηχανία αυτοκινήτων στην Ελλάδα να ερωτηθούν αυτοι που κυβέρνησαν από το 1981 και μετά, που μπήκαμε στην ευρωπαική ένωση και που όλες οι κινήσεις μας πέρναγαν από το μικροσκόπιο της Ένωσης.
   Είναι ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΑΙΣΧΟΣ και στο τέλος το μόνο που θα θυμόμαστε θα είναι τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ της ψευτοσοσιαλιστικής κυβέρνησης του παιντιού.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ tiramola 03/11/2009 18:01:04

   Έτσι σε θέλω ρε μεγάλε!!
   Οι πλούσιοι να ναι καλά και οι φτωχοί να πάνε να @@@@νε.
   Δεν χάθηκε ο κόσμος.
   Καθαρόαιμος σοσιαλιστής!

 11. sirmar avatar
  sirmar 02/11/2009 22:05:02

  Τι Αίσχος και πράσινα άλογα
  ΧΟΥΝΤΑ του Πασοκ αποφασίζω και διατάζω.
  Το ΓΑΤΙ δεν σκεφτείτε με το κεφάλι συν αυτή που την συμβουλεύον μπας και μαζί της πήραν και οι σύμβουλοι διδακτορικό από το ΙΜΠΕΡΙΑΛ κολεζ .Ιδωμεν τι πατάτες θα κάνουν ακόμη. Το ίδιο κανένα και με τα ημιαιπεθρια εκεί που θα τα πέρνα τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν .Μείον το Ταμείο
  Άκου δεν έχουμε βιομηχανία αυτοκίνητου γιατί να στηρίξουμε τους ξένους.
  Ρε πα…. @ εσύ κονομάς με το δασμό που βάζεις . 15% ,20@ 30%,40% και πάει λέγοντας. Κατάργησε τον Δασμό τότε. Άσε δε με την πατάτα που είπε θα μας μποϊκοτάρουν και ούτε μαρούλι δεν θα μας πάρουν οι ξένοι από τουρισμό θα φαί ο ένας τον άλλον.
  Άσε δε τα μαγαζιά που θα κλείσουν και θα τα πληρώνεις στην ανεργία.
  Ο φτωχός ο κοσμάκης που είναι χαμηλοσυνταξιούχος και πληρώνει τη δόση για το κοπελι του αυτόν χτύπησες .Με το να τρέχει στα συνέργια. Το Λαμογιο του του δημοσίου που βγαίνει στη σύνταξη και περνη παχουλή σύνταξη και μεγάλο εφάπαξ μην το κλαις αυτή πήραν τα τζιπ σε ψηφίσαν και σε βλασφημάνε.

 12. somis avatar
  somis 02/11/2009 22:33:07

  Ελα ρε αρχαιοπτέρυγα ! Ξέρεις ότι σε εκτιμώ, σταμάτα όμως τα παιδικά πείσματα ! Μας τα είπες πολλές φορές : και με τις γερνανικές και δανέζικες χαλυβουργίες, και με τις δυσκολίες της παραγωγής ενέργειας, και για το ρόλο των επιτηδείων κ.α. Γκρίνια και κυνισμός (δηλ. διαρκής αναφορά στο παρόν), εμποδίζουν το ξύπνιο λόγο σου να συνομιλήσει με το μέλλον. Οι ΑΠΕ θέλουμε δεν θέλουμε, έχουν απόσβεση μακροχρόνια (αειφορία κλπ). Ασε, ρε, πουλάκι μου, να ελπίζουμε !

  Μια χαρά είναι το μέτρο. Για σπάσιμο των καρτέλ δεν μιλούσαμε ; Ενα τέτοιο και μάλιστα από τα σκληρά, είναι όλοι αυτοί οι αυτοκινητάδες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ somis 02/11/2009 22:59:41

   συ είπας: απόσβεση μακροχρόνια, αέναη φορολογία, αειφόρος κοροϊδία, αμήν.

 13. Orestios avatar
  Orestios 02/11/2009 23:28:45

  Ίσως δεν παρατήρησε κανείς την αναφορά στην μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση από το στόλο των σαράβαλων που κυκλοφορεί, και που δεν αποσύρεται. Αυτό για να μην παραμυθιάζονται μερικοί με τις αναφορές σε προστασία περιβάλλοντος και λοιπά "πράσινα" πυροτεχνήματα. Πως θα δουλέψουν τα διυλιστηρια? Ξέρετε πόση αμόλυβδη πρέπει να καταναλωθεί ακόμη?

 14. kfyros avatar
  kfyros 03/11/2009 00:31:19

  να πάνε στο διάολο.
  Για corsa 1.4 του 97 θέλουν 302 ευρώ τέλη!!
  Κατάθεση πινακίδων και θα πάρουν τα 3 μου αντί για 302.
  Καλύτερα να νοικιάζω όποτε το χρειάζομαι, και να γλυτώσω και τις ασφάλειες και τη συντήρηση.
  Ρε ουστ.

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ kfyros 03/11/2009 08:45:33

   Μην στενοχωριέσαι, υπάρχουν και χειρότερα.
   Για Πεζό 106 του 1992 θέλουν 352 ευρώ τέλη.
   Είδες ο σοσιαλισμός που νοιάζεται για τον φτωχό κόσμο;
   ΕΓΓΥΩΜΑΙ, ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 15. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 03/11/2009 08:54:26

  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ, ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2010.
  ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2010 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
  ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ.
  ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΒΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ;

 16. axillas5 avatar
  axillas5 03/11/2009 09:00:12

  ειναι γεγονός οτι τα παλαιότερα αυτοκινητα ειναι ρυπογονα.
  ειναι γεγονός οτι δεν εχουμε αυτοκινητοβιοχηχανια για να την στηρίξουμε
  θα περιμενα μια γεναια επιδοτηση με την μορφή παροχών (μερος του ποσου να εξοφληθεί ατοκα) για αγορα υβριδικών και επιβαρυνση στην κατοχη μεγαλων, σε κυβικα και ογκο οχηματα, καθως και απαγορευση τους στην κινηση σε πολλά σημεια της πόλης.
  Τι θα λέγατε εαν θεσπιστει οριο ηλικιας στην χρηση αυτοκινητου; Π.χ. μετα την δεκαπενταετια υποχρεωτικη απόσυρση;;;;

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/11/2009 13:01:00

  "...Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ."

  Μάλλον δεν γνώρισες τον πατέρα του...

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Αυριανιστής 03/11/2009 18:02:52

   Ή ακόμα περισσότερο τον παππού του.
   Το έχουν στο DNA τους

 18. Determinism Is Dead avatar
  Determinism Is Dead 03/11/2009 15:19:31

  Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα καλά. Ισχύει το μέτρο για την αντικατάσταση του σημερινού στόλου των κρατικών αυτοκινήτων με υβριδικά νέας τεχονολογίας, έως το τέλος του επόμενου έτους όπως έχει ήδη εξαγγελθεί; Η γυναίκα μου δουλεύει στο Υπ. Πολιτισμού και θα ήθελε πολύ ένα Toyota Prius έστω 1.500κ.κ.

  Όσο για αυτούς που διαμαρτύρονται για την διακοπή της απόσυρσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων, έχω να τους πω να κάνουν υπομονή γιατί το κράτος που παραλάβαμε είναι σε άθλια κατάσταση και πρέπει αυτό να φτιάξουμε πρώτα.

 19. nikolas avatar
  nikolas 03/11/2009 16:29:46

  ΓΙΏΡΓΟ ΔΕΝ ΘΈΛΑΤΕ ???
  ΌΛΟΙ ΠΟΔΉΛΑΤΟ. ΤΈΛΟΣ !!! ΧΑΧΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.