#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2012 17:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείζων πολιτικό θέμα: Πρέπει οι Goin' through, να πάνε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ή όχι;Ε, βέβαια, είναι σημαντικό! Πρέπει οι Goin’ Through, να πάνε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ή όχι;Το κρίσιμο ερώτημα, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες, τόσο την Αυγή όσο και τον Ριζοσπάστη, και είναι γνωστό, ότι όταν τσακώνονται οι δύο προμετωπίδες της απόλυτης αλήθειας, ο καυγάς φτάνει στα άκρα.

Κακώς τους καλέσατε γράφει η Αυγή και εξηγεί «Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μαλάκας είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα»».

Κόψτε τους “μπάφους”, απαντάει η ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της : «Οι κύριοι της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν...».

Στον ιδεολογικό-πολιτικό καυγά, αισθάνθηκαν την υποχρέωση να μπουν και οι Goin’ through & NEBMA, με ένα μακροσκελές πόνημα, (θα μπορούσε να γίνει και μανιφέστο), όπου τα χώνουν άσχημα στην Αυγή:

«Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα "Αυγή", με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των συγκροτημάτων GOIN THROUGH & NEBMA στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ποιότητας της ελληνικής μουσικής, τιμητής της ιστορίας του Φεστιβάλ (!!!) και ασκεί έντονη κριτική για την επιλογή των εν λόγω συγκροτημάτων με βασικό επιχείρημα το ότι "Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι...".Καταρχήν και μόνο το περιεχόμενο αυτής της φράσης αποκαλύπτει την άγνοια που διακατέχει τον εμπνευστή της, ο οποίος μοιάζει να ξέθαψε αυτήν την άποψη (για μια μουσική που σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες), από κείμενο της ΕΟΝ για τα αντιχριστιανικά ήθη. Καλό και δημοσιογραφικά δεοντολογικό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η Hip hop μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το "γκαγκστεριλίκι" και το μισογυνισμό, αλλά και την κοινωνική καταγραφική - κριτική και το βίωμα ως στιχουργική αφετηρία. Και στο κάτω κάτω, η "Ευρωπαϊκή Αριστερά" δεν είναι αυτή που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και επιχειρήματα την παραμονή της χώρας μας σε ένα τέτοιο "Αμερικάνικο" (καπιταλιστικό προφανώς) σύστημα στα πλαίσια της ΕΕ;Και για τους πάρα πολλούς που θα βιαστούν και θα πουν ότι τα δύο συγκροτήματά μας δεν έχουν σχέση με το κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο της τέχνης να τους παρακαλέσουμε να ακούσουν προσεκτικά το σύνολο της δισκογραφίας που μετρά πάνω από 15 albums (συνολικά και για τα δύο συγκροτήματα) και τραγούδια των οποίων ο στίχος προφανώς για όλους αυτούς είναι κόκκινο πανί. Ενδεικτικά και μόνο:

Επιπλέον, πολλοί από μας δεν έχουμε κρύψει ποτέ τα πολιτικά μας πιστεύω και αντίθετα από τη γενική αντίληψη, έχουμε πληρώσει τίμημα για τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό - εργασιακό βίο, που για πολλούς από εμάς, παρά τη "χλιδή" του χώρου του θεάματος, συνεχίζει να αποτελεί καθημερινότητα.

 

Τέλος, αυτοί που χαλιούνται με τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, είναι οι ίδιοι που χαλιούνται όταν μαθαίνουν (γιατί για να μας δουν πρέπει να έρθουν μαζί μας, και αυτό είναι δύσκολο) ότι συμμετέχουμε σε μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος.

Δεν απολογούμαστε για καμία επαγγελματική επιλογή και ούτε έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό μας.

Δεχόμαστε πάντοτε την κριτική και η αντιπαράθεση είναι στη φύση της μουσικής μας.

Αλίμονο όμως σε αυτούς που σπεκουλάρουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Να χαίρεστε όλους όσους συμμετέχουν στα "φεστιβάλ μαστούρας" και τους χρυσοπληρώνετε, εμείς επιλέγουμε τη συμμετοχή μας εδώ, στην κρίσιμη ώρα για την κοινωνία μας και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Και επειδή εσείς το θυμηθήκατε πρώτοι, να σας το αφιερώσουμε και από κοντά στις 15 του μήνα...

"Μαζί μου ασχολείσαι..." "... τα ξέρεις τα υπόλοιπα"...

 

Προφανώς και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια…. Είναι σοβαρό το ζήτημα.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/08/2012 17:51:01

  Goin’ Through...
  40 χρόνια επιτυχίες!
  (Θα εμφανιστεί και η Αγγελική Ηλιάδη μήπως);

  • th avatar
   th @ Strange Attractor 02/09/2012 10:20:59

   Επί Μεταξά, το 1940, το ΚΚΕ είχε 400 μέλη.
   τα “αρχεία του Στίνα ” τα ‘χε ο Παπουτσάκης. απ’ 400 μέλη, -μερικά μεταφέρθηκαν στo Νταχάου-, κι απ’ το “κόμμα Τυρίμου-Μανιαδάκη”, η Γκεστάπο και η Ασφάλεια, έφτιαξαν ότι έφτιαξαν, “για να μην στασιάσουν οι άνδρες των δυνάμεων κατοχής”.
   τ’ άλλα να τα πεί ο Χαριτόπουλος.
   σημ.: οι Ιταλοί, πράγματι στασίασαν, και μέγα μέρος των “Γερμανών” ήταν Πολωνοί μειονοτικοί της Σιλεσίας, βιαίως επιστρατευθέντες.

 2. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 30/08/2012 18:26:25

  Μείζον ...

  • TheEvian100 avatar
   TheEvian100 @ τηλέμαχος αναγνώστου 31/08/2012 02:13:17

   ακριβώς... με όμικρον

 3. Δαναός avatar
  Δαναός 30/08/2012 18:38:42

  Το γράφαμε εδώ στις 28/8 http://www.antinews.gr/2012/08/28/176501/

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 30/08/2012 18:41:08

  (......)
  Καλημέρα Ελλάδα
  Να μου ζήσεις για πάντα,
  να τιμάς με παρελάσεις το έπος του 40,
  να κρατάς το κεφάλι ψηλά στον αγώνα
  και να βγάζεις για κυβέρνηση το ίδιο κόμμα.

  Να μου ζήσεις Ελλάδα και όλοι οι βουλευτές σου
  με τ' αυθαίρετά τους όλοι στις ακρογιαλιές σου.
  Με τους Χριστιανούς σου που κάνουν νηστεία
  και ό,τι περισσεύει στέλνουν στην Ελβετία

  Ελλάδα συγγνώμη αν θες ν' αλλάξω γνώμη

  πρέπει και συ να μάθεις ν' αγαπάς.
  Πάψε να με παιδεύεις και να με κοροϊδεύεις
  Και τα όνειρά μου Ελλάδα μη σκορπάς
  (......)

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ εναςάσχετος 30/08/2012 19:04:46

   Ποιά είναι τα "όνειρα" του στιχουργού που σκορπίστηκαν;;;

   ...ήσι, χασίσι κι επιστροφή στη φύση με ολίγον Τσε και Enver Hoxha;;;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ εναςάσχετος 01/09/2012 02:39:36

   Οι στίχοι αυτοί είναι μια τετριμμένη συρραφή κλισέ, που δεν προκαλεί κανέναν προβληματισμό - μόνο οίκτο προκαλεί, προς αυτούς που τα ραπάρουν. Μόνο για ζάντες και καδένες είναι. Όπως θα τους έλεγαν ο Αρτέμης και ο Ευθύμης:

   «Ἄλλο νά 'χεις Λόγο κι ἄλλο νά 'σαι ὅλο λόγια.
   Ἄλλο τά κομποσχοίνια καί ἄλλο τά κομπολόγια.
   Ἄλλο νά 'χεις θέρμη, ἄλλο νά 'χεις κάψα,
   Ἄλλο το να κλαῖς, ἄλλο να 'σαι στήν κλάψα.»

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 30/08/2012 19:12:26

  Περνάει,κατά τή γνώμη σου,σωστά μηνύματα αὐτός ὁ στίχος ἤ ὄχι;

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 30/08/2012 19:17:26

  (..............)
  Ελλάδα σε βιάζουν

  και συ φτιάχνεις τα νύχια σου
  όχι να αμυνθείς
  ή για να βρεις τα δίκια σου.
  Αυτοί σε ξεπουλάνε όση ώρα καλλωπίζεσαι.
  Είστε μια παρέα και μονάχη ξεφτιλίζεσαι

  Καληνύχτα Ελλάδα,
  σ' αφήνω πάω για ύπνο
  όσο εσύ μ' αυτούς

  ετοιμάζεσαι για δείπνο.
  (............)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.