#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2011 18:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείζον πολιτικό θέμα με την παραίτηση Γεωργακόπουλου(Ανανεωμένο) H παραίτηση του Δ. Γεωργακόπουλου δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τον υπουργό Οικονομικών. Παρ' ότι η επιστολή παραίτησης δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας, εξαπολύει επίθεση κατά του τσάρου και της πολιτικής που ακολουθεί, κυρίως στο θέμα του τρόπου είσπραξης των εσόδων. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο- κ. Γεωργακόπουλος καταλήγει στην επιστολή του “Σας τα έλεγα εγώ” ενώ εκφράζει την έντονη πικρία του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου: “Δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση", τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Γεωργακόπουλος.

“Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη” αναφέρει σε άλλο σημείο αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Γεωργακόπουλος είχε καταθέσει σειρά προτάσεων για τον εισπρακτικό μηχανισμό που έχει διαλυθεί, αλλά ο “τσάρος” τον γείωσε κανονικά και ακολουθούσε τη δική του γραμμή η οποία έχει φέρει το τέλμα στα έσοδα.

Το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς φαίνεται ότι ο γενικός γραμματέας είχε παραιτηθεί άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν διότι -λόγω της εμπειρίας του και σε υπουργικές θέσεις- είχε διαπιστώσει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι “δικοί” του άνθρωποι στο υπουργείο τον είχαν παραγκωνίσει και οδηγούσαν το καράβι στα βράχια.

Η απόφασή του να παραιτηθεί την ημέρα που διέρρευσαν πληροφορίες για τα έσοδα που έχουν βουλιάξει, δεν είναι τυχαία καθώς ήθελε έτσι να δείξει ότι το πρόβλημα παραμένει και δεν είναι ο ίδιος ο “σπασμένος” κρίκος στην αλυσίδα.

Με τον να τονίζει στον πρωθυπουργό “σας τα έλεγα αλλά δεν με άκουγε κανείς” ουσιαστικά “καίει” τον κ. Παπακωνσταντίνου και την πολιτική που ακολουθεί.

Έσκισαν και στα έσοδα του 2010!
 

Σε διάστημα μικρότερο του έτους ο στόχος των Καθαρών Εσόδων για το 2010 αναθεωρήθηκε 5 τουλάχιστον φορές.
Μέχρι τον Ιούνιο ο στόχος αυτός αύξανε χωρίς λογική βάση στηριζόμενος στην έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων, στην υπερτίμηση του μέτρου των αποδείξεων, στις αυξήσεις στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά (6,6 δις €   περισσότερα έσοδα από το 2009)
Όσο πλησιάζουμε στο τέλος του έτους 2010  ο στόχος των εσόδων μειώνεται δραματικά (παρά τα ασύλληπτα φοροεισπρακτικά μέτρα  και την περαίωση και παρά τις αλχημείες με τον ετεροχρονισμό εσόδων από το 2009 στο 2010)   για να κατέβει ο πήχης στα 51,3 δις € (μόλις 2,9 δις € περισσότερα έσοδα από το 2009)
Ο τελευταίος στόχος  για τα καθαρά  έσοδα του 2010 που  έθεσαν με τον Π/Υ του 2011είναι μειωμένος κατά  3,7 δις € με αυτόν του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής (ΠΟΠ/Μνημόνιο)
Συνολικά τα έσοδα υστέρησαν κατά 4  δις   € από το στόχο που έθεσαν στο Μνημόνιο και αυτή η διαφορά θα πρέπει να καλυφθεί με νέες περικοπές πρωτογενών δαπανών και ΠΔΕ ( 2 φορές τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις 20 2010) 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanasis avatar
  thanasis 09/03/2011 19:08:32

  ο ανεπαγγελτος ζητα την παραιτηση του τιμιου

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ thanasis 09/03/2011 20:19:03

   Εξ ορισμού, σε τέτοιες κυβερνήσεις, δεν υπάρχει τίμιος!

   • Orestios avatar
    Orestios @ εναςάσχετος 09/03/2011 20:23:14

    +1000

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/03/2011 19:11:18

  Μας δουλεύουν απλά ...και ας αναλογιστεί ο καθένας το επιτόκιο δανεισμού των εντόκων γραμματίων ...

  (τα στοιχεία από ΤτΕ)

  Ένα μυστικό «πακέτο» στήριξης των ελληνικών τραπεζών, που ξεπέρασε και τα 11 δις. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταθέσεων του Δημοσίου στις τράπεζες, την ώρα ακριβώς που το κράτος βρισκόταν στην «εντατική» της... Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ενώ «φόρτωνε» με τεράστια φέσια εργολάβους και προμηθευτές, με την επίκληση ταμειακής στενότητας!

  Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που φέρνει σήμερα στο φως το «B» είναι αποκαλυπτικά της προσπάθειας του υπουργείου Οικονομικών να στηρίξει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα τον κρίσιμο μήνα Σεπτέμβριο του 2010, όταν οι τραπεζίτες χρειάζονταν απελπισμένα πρόσθετες καταθέσεις, για να εξωραΐσουν τις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου, σε μια περίοδο συνεχούς φυγής καταθετών.

  Αποκαλύπτουν, επίσης, την πραγματική έκταση του προβλήματος της φυγής καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα: αν το Δημόσιο δεν υπερδιπλασίαζε τις καταθέσεις που διατηρεί στις τράπεζες –πλην της Τράπεζας της Ελλάδος-, η απώλεια καταθέσεων το 2010 θα ήταν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη.

  Σύμφωνα με στοιχεία από το Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της ΤτΕ,

  n Το Δημόσιο διατηρούσε την πενταετία 2005-2009 «μικροποσά» καταθέσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, της τάξεως των 3-4 δις. ευρώ. Το 2009, μάλιστα, όταν το Δημόσιο αντιμετώπισε τη χειρότερη δημοσιονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, οι καταθέσεις του στις τράπεζες έπεσαν κοντά στα 3 δις. ευρώ, που ήταν και το χαμηλότερο ποσό της πενταετίας.

  n Το πρώτο τετράμηνο του 2010, συνεχίσθηκε η ίδια κατάσταση, με τις καταθέσεις του Δημοσίου να κυμαίνονται στα τέλη κάθε μήνα μεταξύ 2,9 και 4,5 δις. ευρώ. Όλα άλλαξαν εντυπωσιακά από τον Μάιο, τον πρώτο μήνα εισόδου της χώρας στην… εντατική, με την εκταμίευση της πρώτης δόσης του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, από το οποίο φαίνεται ότι άρχισε να… ποτίζεται και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

  n Τον Μάιο, ειδικότερα, οι καταθέσεις του Δημοσίου ξεπέρασαν τα 6,6 δις. ευρώ και τον Ιούνιο, μήνα κλεισίματος των βιβλίων των τραπεζών για το πρώτο εξάμηνο, τα 7,1 δις. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2010, το υπό κατάρρευση Ελληνικό Δημόσιο κατέρριψε ρεκόρ καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες πλησίασαν τα 11,2 δις. ευρώ, καλύπτοντας ένα μέρος των απωλειών των τραπεζών από τη φυγή ιδιωτικών καταθέσεων. Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι καταθέσεις του Δημοσίου σταθεροποιήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα (8 με 8,5 δις. ευρώ), παραμένοντας όμως διπλάσιες, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία της πενταετίας 2005-2009.

  Προκειμένου να υποστηρίξει το τραπεζικό σύστημα, το υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι διαχειρίζεται τη ρευστότητα του με τρόπο που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα: την ίδια ώρα που διατηρεί υπερβολικά αυξημένες καταθέσεις στις τράπεζες, δανείζεται και μεγάλα ποσά κυρίως από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με εκδόσεις εντόκων γραμματίων, με επιτόκια που προσεγγίζουν το 5% και… τα όρια της τοκογλυφίας, αφού η Γερμανία δανείζεται με σχεδόν μηδενικό κόστος με τίτλους μικρής διάρκειας.

  Δηλαδή, από τη μια πλευρά το Δημόσιο κρατά καταθέσεις δεσμευμένες στις τράπεζες, χωρίς να τις χρησιμοποιεί για να καλύπτει τρέχουσες υποχρεώσεις του, τις οποίες καλύπτει με βραχυπρόθεσμο δανεισμό υψηλού κόστους. Παρόλα αυτά, οι προμηθευτές και εργολάβοι που συναλλάσσονται με το Δημόσιο, όπως και πολλές επιχειρήσεις που περιμένουν επιστροφές ΦΠΑ, παραμένουν απλήρωτοι, με τεράστιες συσσωρευμένες οφειλές, τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών, βάσει διάταξης που περιλήφθηκε στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, θα εξοφλήσει με ειδικά ομόλογα και όχι μετρητοίς!

  Την ίδια ώρα που οι καθυστερούμενες οφειλές του Δημοσίου «χτυπούν κόκκινο», ενώ οι καταθέσεις του περιέργως λιμνάζουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές επισημαίνεται από την Κομισιόν στην τελευταία έκθεσή της για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ως ένα από τα σοβαρότερα «σκοτεινά» σημεία της δημοσιονομικής διαχείρισης, με σαφείς υπαινιγμούς για πραγματικά ελλείμματα πολύ υψηλότερα από τα επίσημα εμφανιζόμενα.

  Δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών ρισκάρει ακόμη και προστριβές με την τρόικα, στην προσπάθειά του να διατηρήσει υψηλά ποσά καταθέσεων, για να στηριχθεί «αφανώς» το τραπεζικό σύστημα, σε αυτή τη σοβαρή κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει -είναι ίσως και αυτό ένα στοιχείο αποκαλυπτικό της εξαιρετικά στενής σχέσης κυβέρνησης και τραπεζών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Β», το φαινόμενο της υπερβολικής… έφεσης του Δημοσίου στην αποταμίευση συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2011, καθώς οι πιέσεις στις τράπεζες από τη φυγή ιδιωτικών καταθέσεων συνεχίζονται με αρκετή ένταση –η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δημοσιοποιήσει ως τώρα τα σχετικά, απογοητευτικά στοιχεία του πρώτου διμήνου.

  Όπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος της υπόθεσης αφορά την κατανομή των καταθέσεων του Δημοσίου στις τράπεζες: οι καταθέσεις κινούνται με αξιοθαύμαστη… ακρίβεια πάντα προς τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν τις πιεστικότερες ανάγκες ρευστότητας και περιμένουν τα δις. του Δημοσίου σαν… μάννα εξ ουρανού.

  www . banksnews. gr

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:30:59

   ...έχει πολύ ψωμί το θέμα αυτό.
   Διαδικασίες, μηχανισμοί, συμφέροντα!

   Μία ερώτηση από τη ΝΔ?????????

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ pikras57 09/03/2011 22:16:20

    ...έχουν δάνεια τα παιδιά τι να πουν;

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 09/03/2011 19:16:09

  Άρχισε η πτώση του πασοκ

  • Στράτος avatar
   Στράτος @ o βουνίσιος 10/03/2011 02:50:58


   Άρχισαν τα όργανααα . .

 4. pikras57 avatar
  pikras57 09/03/2011 19:24:41

  ...με 6 μήνες καθυστέρηση ορίστηκε γραμματέας για τα έσοδα!
  ...για 6 μήνες το ΥΠΟΙΚ δεν είχε ανάγκη εσόδων!
  ..... τους επόμενους μήνες τον εξέθεταν στα ΜΜΕ μιλώντας για επιτυχίες και μεταρρυθμίσεις!
  ... τον καπέλωσαν οι συνδικαλιστές!
  .... τον διέσυραν με τις δήθεν αλλαγές στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό!
  Στο απυρόβλητο ο Παπακωνσταντίνου!
  ...και εκείνος ο πράσινος συμβουλάτορας, συντοπίτης του εφοριακός που μπήκε από το πουθενά στα μεγάλα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ!

  • prasina_poylakia avatar
   prasina_poylakia @ pikras57 09/03/2011 19:40:04

   Μαζί σου...

  • popolaros avatar
   popolaros @ pikras57 09/03/2011 19:51:27

   10 μήνες έκαναν να βάλουν διοικητή στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας. ΙΚΑ.
   Ο Σπυρόπουλος ορίστηκε Αύγουστο του '10.
   Το λαθρονομοσχέδιο το ξεπέταξαν μπαμ-μπαμ.
   Οι άνθρωποι ήρθαν με σχέδιο να γκρεμίσουν και μετά να πουλήσουν φθηνά τα γκρεμισμένα.

 5. ARISTOMENIS VIGILANT avatar
  ARISTOMENIS VIGILANT 09/03/2011 19:24:54

  Με τον αρχηγό των ασχέτων κο Κουσελά τι θα κάνουν??
  Μπας και τον θέλουν στην ΝΑΣΑ.

 6. kiki avatar
  kiki 09/03/2011 19:27:25

  Παει ο Γκαλμπρειθ, τι κριμα.

 7. ioannis avatar
  ioannis 09/03/2011 19:35:13

  ωραία ατμόσφαιρα δημιουργούν λιγο πριν την κατα δήλωσή τους κρίσιμη σύνοδο κορυφής και βέβαια απόλυτη δικαίωση των οίκων (ανοχής?),δυστυχώς.

 8. prasina_poylakia avatar
  prasina_poylakia 09/03/2011 19:39:00

  Οι σωστοί φεύγουν (τους φεύγουν ορθότερα), οι άλλοι, οι παραγωγικοί, ειλικρινείς και αποτελεσματικοί παραμένουν.Εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν.Ευελπιστώ να κάνει δηλώσεις ο πρώην Γενικός Γραμματέας για το τι συμβαίνει στις τάξεις του Υπουργείου Οικονομικών, του οποίου οι εργαζόμενοι έχουν γίνει στόχος από όλα τα κατοχικά ΜΜΕ με τα "παπαγαλάκια" να κοάζουν, τους παρατρεχάμενους άλλων Υπουργείων να ζητούν επί πίνακι τη μισθοδοσία τους, δίχως ποτέ να αναλογιστούν το είδος και τις ιδιαιτερότητες της εργασίας. Το πόσο πολλή, δύσκολη, υπεύθυνη και ενίοτε επικίνδυνη είναι η εργασία των υπαλλήλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με ελέγχους (ΔΟΥ, Κτηματικές, Σ.Δ.Ο.Ε.) το γνωρίζουν μόνο όσοι βιώνουν αυτή την καθημερινότητα.Οι απέξω απλά βλέπουν την επιφάνεια και ό,τι σερβίρουν τα καναλάκια.Η απαξίωση καλά κρατεί.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ prasina_poylakia 09/03/2011 19:53:51

   Δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις αλλά μην δουλευόμαστε κιόλας.
   Η ΕΛ ΣΤΑΤ με τα στοιχεία της;
   Οι ΔΟΥ;
   Οι 300 εφοριακοί που είχαν ...ξεχάσει να κάνουν δήλωση;
   ΣΔΟΕ;
   Που πουλιόταν η θέση 10.000.000 το 2000;
   Γιατί δεν βγαίνουμε μια βόλτα στην αγορά να ρωτήσουμε 10 τυχαίους που έχει μπει έλεγχος για το ...κόστος;

   Εχω να κάνω μια πρόταση απλή και δίκαιη για να μην μειωθούν τα επιδόματα των ... ιδιαιτεροτήτων: να καταργηθούν τα ΔΙΒΕΤ ΔΕΤΕ κλπ ...της αυτοτελούς φορολόγησης και να παίρνουν το 1% επί των εισπράξεων πχ.
   Μπορείς να μου πεις γιατί ο ΔΕ του ΥΠΟΙΟ πρέπει να παίρνει περισσότερα από τον πιλότο στο Αιγαίο ή τον χειρούργο;
   Στο κάτω κάτω της γραφής σε όποιον δεν του αρέσει μπορεί να ζητήσει μετάταξη....

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 20:03:51

    Για να μην μιλήσουμε για τις λοιπές ...επιτελικές υπηρεσίες:

    ΕΑΠ; ακόμα ψάχνεται
    ΓΛΚ; με τον μηχανισμό στήριξης να έχουν ...ξεχάσει ότι η μισθοδοσία έχει ...εργοδοτικές εισφορές!!!
    Μητώο Δεσμεύσεων; Που 29/12/2010 η εγκύκλιος με εφαρμογή 01/01/2011!!!
    ΠΔ 15/2011 για το διπλογραφικό 2/3/2011 με εφαρμογή 01/01/2011
    ή να μιλήσουμε για τις ΥΔΕ;

    Τα μισά προβλήματα της χώρας είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει είναι γιατί το ΥΠΟΙΟ δεν θέλει ή δεν κάνει τη δουλειά του. Αν είναι πολιτική βούληση ας το πουν οι σύλλογοι των ...ΔΙΒΕΤ

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 20:27:51

     ...και για να μαθαίνει ο κόσμος γιατί δεν μας λέτε με τις ... ιδιαιτερότητές σας πόσο καιρό έχει που έχει πέσει το σύστημα;

     Είπαμε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι για ..γέλια αλλά μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας.

  • xmmm avatar
   xmmm @ prasina_poylakia 09/03/2011 21:18:31

   3 ΓΓ φαγωμενοι απο τους υπουργους του μεχρι στιγμης σε ΚΡΙΣΙΜΕΣ περιοχες (Ερευνα, Ναυτιλια, Εσοδα) σεισμος θα ειχε γινει αν ηταν επι ΝΔ

 9. Φιλόσοφος avatar
  Φιλόσοφος 09/03/2011 19:41:52

  Ο Γεωργακόπουλος ειναι γνωστος στους Ηλείους. Αν πατε στην Βαρδα θα δειτε ενα απο τα σπίτια του σε στυλ Αμερικανων τσιφλικαδων, σε μια αχανη εκταση- ενω διπλα κατοικοι μενουν σε αθλιες συνθηκες.

  • kiki avatar
   kiki @ Φιλόσοφος 09/03/2011 21:31:15

   @ φιλοσοφε,
   ολη η Ελλαδα εχει υπ οψιν τον Γκαλμπραιθ, φαινομενο τιποτα, ασχετος με οτιδηποτε εκτος απο το προσωπικο του συμφερον.
   Δεν ειχε μπλεξει και σε καποια σκανδαλαρα, με τα λουτρα του Καιφα, θυμομαστε θυμομαστε, δεν εχουμε μνημη γοπας, ολοι.

 10. ΜΑΡΙΑ avatar
  ΜΑΡΙΑ 09/03/2011 19:46:02

  Ακόμη και τώρα που μιλάμε όποιος πάει σε Δ.Ο.Υ. να καταθέσει χρήματα για οποιονδήποτε λόγο, θα μπει στον πειρασμό για τουλάχιστον μισή με μία ώρα να την κοπανίσει με τα λεφτά στην τσέπη καθώς θα περιμένει την κυρία Πίτσα, Μίτσα, Κίτσα να βρει την κατάσταση ...να κόψει το διπλότυπο ....να ελέγξει τις δηλώσεις .... να βάλει σφραγίδες ....κ.ο.κ.
  Ακόμα λοιπόν κι αν υπάρχει κάποιος στο μαγαζί (διότι έφυγαν όλοι εγκαίρως φοβούμενοι μη χάσουν το εφ΄άπαξ) με τους φρενήρεις ρυθμούς που εργάζεται (επιπλέον σε κάποιες περιπτώσεις ο ένας κάνει τη δουλειά πέντε συνταξιοδοτηθέντων ατόμων) όχι έσοδα δεν θα δουν αλλά ούτε το 1/1000 των στόχων ...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΜΑΡΙΑ 09/03/2011 20:50:54

   Εδώ στη Θήβα δεν παίρνει η ΔΟΥ επιταγές παρά μόνο όποιας Τράπεζας έχει υποκατάστημα στη πόλη...

   Πας σε ΔΟΥ και πρέπει να πας στην υπάλληλο να σε γράψει (έσοδα), και μετά στο Ταμείο....αν δε πληρώσεις με επιταγή και στον υπεύθυνο να μονογράψει την επιταγή...

   Αλλά δεν ανησυχώ έχουν ΤAXIS 3 ή 4 όταν δεν χτυπά από το πέσιμο...

 11. popolaros avatar
  popolaros 09/03/2011 19:46:57

  Βρε Γεωργακόπουλε, πως την πάτησες έτσι από τους ολίγιστους.
  Τι ήθελες και έμπλεκες μαζί τους.

 12. Κρης avatar
  Κρης 09/03/2011 19:47:38

  Ο ΠΑΠ ταυτίζεται
  με το ανέκδοτο με τους τρεις φακέλλους

  1.Ριξτα σε άλλους
  2.Αναδιοργανωσε τα παντα
  3.Ετοιμαζε τρεις φακέλλους

 13. ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ avatar
  ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ 09/03/2011 19:49:40

  Και που ήταν στη θέση αυτή εξαργύρωνε παροχές του παρελθόντος στο κόμμα του. Στον τόπο του όχι μόνον δεν τον ψήφησαν αλλά δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν . Αυτό κάτι λέει .....

 14. anonymous avatar
  anonymous 09/03/2011 19:58:22

  Οπως γράφαμε και παλαιότερα, οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού δημιουργούνται από τη λάθος πολιτική και την ανικανότητα να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή,

  Στο πρώτο τα γράφατε καλά στο δεύτερο κάνετε λάθος. Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο εισπράττει από κάθε Έλληνα 1000 Ευρώ παραπάνω από αυτά που εισπράττει το Γερμ. δημόσιο από τον κάθε Γερμανό. Συνεπώς ακόμη κι αν κάποιοι κλέβουν στο φόρο εισοδήματος, που και αυτό συζητείται, διότι εμένα ο πατέρας μου αν φορολογούνταν με το γερμ. φορ. σύστημα θα έβγαινε αφορολόγητος, το ελλ. δημόσιο αναπληρώνει στο πολλαπλάσιο τις απώλειες των φορ. εσόδων του.

  Επί της ουσίας αφού έχουμε ύφεση και αφού τον κόσμο τον έχουν ρίξει σε ανασφάλεια και δεν ξοδεύει ούτε ΦΠΑ θα εισπράττουν ούτε φόρο εισοδήματος.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ anonymous 09/03/2011 20:29:57

   Ναι μόνο που εγώ σε κάθε συναλλαγή μου τον πληρώνω τον ΦΠΑ που τον τσεπώνει ο ... ιδιώτης.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 20:40:57

    Σορρυ που θα σου το πω τις απόψεις σου τις ξέρουμε αλλά με δημοσιουπαλληλία με αυτές τις απόψεις δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Εσείς είστε οι έντιμοι και οι άλλοι οι κλέφτες.
    Επί της ουσίας τώρα: Η αγορά έχει κάτσει 30%. 30% θα πέσει και η είσπραξη του ΦΠΑ. Είναι λογικό επακόλουθο.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ anonymous 09/03/2011 20:59:21

     Εγώ δεν είπα αυτό, απλά ρώτησα όταν η αγορά ήταν πάνω αποδίδουν ΦΠΑ ή δήλωναν τα έσοδα;
     Αν αμφιβάλλεις πάμε σε στοιχεία της ΤτΕ ή ΟΟΣΑ ή της Κομισιόν...

     Οσο για τις απόψεις μου: ο απατεώνας ιδιώτης θα πρέπει να μοιράζεται το ίδιο κελί με τον επίορκο Δ Υπάλληλο.
     Δεν υπάρχουν καλές ή κακές κοινωνικές ομάδες (αυτό είναι φασισμός) αλλά καλές ή κακές ατομικές συμπεριφορές και λειτουργίες.
     Βαρέθηκα την ομαδοποίηση σε καλούς και κακούς, αυτό είναι παιχνιδάκι των κυβερνήσεων.

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:01:04

      Οσο αφορά τώρα τη ... δημοσιουπαλληλία πρωτίστως ο κακός και λαδιάρης είτε ιδιώτης είτε Δ Υ απλά εκθέτει το σωστό και του κολλάει την ταμπέλα του κορόιδου είτε εγώ κάνω τη δουλειά μου είτε ο άλλος αποδίδει ΦΠΑ...

     • anonymous avatar
      anonymous @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 22:25:43

      Αν αμφιβάλλεις πάμε σε στοιχεία της ΤτΕ ή ΟΟΣΑ ή της Κομισιόν…

      Να πάμε αγαπητέ αν τα στοιχεία αυτά μπορούν να μας απαντήσουν και στο ερώτημα πως διάολο γίνεται το Ελλάντα να έχει 1000 Ευρω κατά κεφάλι έσοδα παραπάνω από τη Γερμανία.

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ anonymous 09/03/2011 23:21:23

      Αν διαχωρίσουμε την πηγή των φορολογικών εσόδων σε άμεσους και έμμεσους φόρους, τότε διαπιστώνουμε ότι στην έμμεση φορολογία η Ελλάδα υπερβαίνει το μέσο όρο της ΕΕ-27 κατά 4,1 μονάδες και κατέχει την 14η υψηλότερη θέση.
      Στην άμεση φορολογία, όμως, η Ελλάδα κατέχει την 22η χειρότερη θέση, στην ΕΕ-27, με διαφορά 9,8 μονάδων από τον μέσο όρο.
      Το 50% της άμεσης φορολογίας είναι από μισθωτούς .
      πχ Οι μειώσεις των ονομαστικών φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, που ξεκίνησε η Ν.Δ και συνεχίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ, είχε σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να επιτύχει, μέσα στην περίοδο 2000-2008, την τρίτη μεγαλύτερη μείωση των φόρων από επιχειρήσεις, της τάξεως των 1,6 μονάδων του ΑΕΠ (μόνο για το έτος 2008, δηλαδή απωλέσθηκαν 3,8 δις ευρώ, σε σχέση με αυτά που θα εισέπραττε η χώρα το 2000)
      Το 2009 - 2010 επιβαρύνθηκαν οι επιχειρήσεις με την έκτακτη εισφορά.

      Αν θέλεις να μιλάμε για ώρες, η οικονομία είναι απλή και όλα είναι θέμα σκοπιμοτήτων, το τι θες να επιτύχεις.

      ΥΓ

      θέλεις και ένα ..ανέκδοτο: η χώρα μας πχ έχει ένα ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, κατέχει το 16% του παγκόσμιου στόλου. Αυτό είναι και το μοναδικό οικονομικό μέγεθος στο οποίο η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από τους εταίρους της στην Ε.Ε. Η προστιθέμενη αξία που παράγει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, προσαυξάνει το ΑΕΠ της Ελλάδας. Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας ολόκληρη η δραστηριότητα της ναυτιλίας παράγει το 7% του ελληνικού ΑΕΠ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ΑΕΠ αφορά τη δραστηριότητα των ποντοπόρων πλοίων.
      ΚΑΙ;
      η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, τα φορολογικά έσοδα από τη ναυτιλία, κατά το έτος 2007, ήταν μικρότερα από τα έσοδα που είχε το κράτος μέσω των παραβόλων που πλήρωσαν οι μετανάστες για τη νομιμοποίηση τους.
      (Σύμφωνα, εξάλλου, με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2009 (τόμος Ε΄, φορολογικές δαπάνες) ισχύουν 58 φοροαπαλλαγές που αναφέρονται στους πλοιοκτήτες και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και εκτείνονται σε ολόκληρο το φάσμα της φορολογίας. )
      Λοιπόν;
      Το πρόβλημα δεν είναι αν ο πατέρας σου εδώ δίνει 1000 € παραπάνω, που ίσως δεν θα έπρεπε, αλλά εκατομμύρια κόσμος (ιδιώτες, ΔΥ με φακελάκια και γρηγορόσημα, επαγγελματίες κλπ) έχουν μαύρα και ζουν μια χαρά χάρη στα εκάστοτε κορόιδα.

 15. Rote Phane avatar
  Rote Phane 09/03/2011 20:17:56

  Ο κυριος αυτος εχει ολοκληρη πολυκατοικια 6 Οροφοι στην Μαρκου Μουσουρου και Αρχιμηδους στο Παγκρατι.

 16. Rote Phane avatar
  Rote Phane 09/03/2011 20:21:53

  Αφου κοψαν τους μισθους των εφοριακων ηταν επομενο να τους κοπουν τα εσοδα.
  ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Rote Phane 09/03/2011 20:31:51

   Ας τους μετατάξει ...κάθε Δ Υπάλληλος θα έκανε κωλοτούμπες για να παίρνει τα μισά από όσα παίρνουν

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/03/2011 20:37:14

  Ο Γεωργακόπουλος θεωρώ ότι ήταν από τους σοβαρούς ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών. Οι ευθύνες είναι στον κεντρικό σχεδιασμό και στην ίδια τη δομή του συστήματος ελέγχου, όχι εκεί όπου τις αναζητά ο Παπακωνσταντίνου. Δεν νομίζω πως ο Γεωργακόπουλος ήταν αρμόδιος να αναδιαρθρώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ή να ρυθμίσει τη φορολογική πολιτική.

 18. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 09/03/2011 20:40:21

  Τι να πούμε πια για την ανικανότητα που απολαμβάνουμε. Υπάρχει κάποιος σε αυτό το πολιτικό προσωπικό που θα είναι καλύτερος και δεν θα χαλάει τις εσωκοματικές ισορροπίες; Αυτό είναι το τραγικό ερώτημα, γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πάγκο με αρκετές πολύ καλύτερες επιλογές από την μετριότητα που βλέπουμε στην εξουσία. Αλλά ο ένας στα νιάτα του ήταν σύμβουλος του Σιμίτη, ο άλλος δεν είναι συμπαθής στον ΓΑΠ, τι μπορεί να πει κανείς... εδώ καιγόμαστε και ακόμη ξεψυρίζουμε την μαϊμού

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/03/2011 20:46:25

  Αντίδραση στην υποβάθμιση της Moody's ήταν, που τόνισε το θέμα της υστέρησης εσόδων, για να δείξουν ότι κινητοποιήθηκαν.

  Αλλά πως θα έχεις φορολογικά έσοδα ως κράτος όταν δεν έχεις κατανάλωση;
  Και πως θα έχεις κατανάλωση με απολαβές μειωμένες στο μισό;

 20. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/03/2011 20:50:42

  Και πως θα μαζέψεις έσοδα όταν επιβάλλεις φυλακίσεις;
  Δεν σκέφτηκες ότι θα αναγκαστείς να σιτίζεις δωρεάν όσους θα φυλακίσεις;

  Άντε ρε πηγαίντε από δω πέρα...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ αλλενάκι 09/03/2011 21:06:37

   Δεν μας νοιάζει η αγορά οι Τράπεζες και τα ΜΜΕ να είναι καλά...

   ΥΓ

   αν λέμε αν στα δις που βγήκαν έξω το 2009 και 2010 γινόταν ένα πόθεν ....ούτε μνημόνιο δεν θα χρειαζόμαστε...για να μην μιλήσουμε για καταθέσεις σε Ελβετία, σκάφη και ακίνητα σε υπεράκτιες κλπ κλπ κλπ
   Αλλά οι άνθρωποι εκτελούν σχέδιο εξόντωσης της κοινωνίας τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:14:24

    από σχόλιο ενός φίλου σχολιαστή:

    ... ποτέ πριν η ηγεσία της χώρας δεν ήταν τόσο προκλητικά αντίθετη με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού…..βέβαια δεν είναι σημερινό φαινόμενο…από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους-μορφώματος η ελίτ λειτουργούσε σαν αφαιμακτικός μηχανισμός στο “προτεκτοράτο ελλάς”…αλλά σήμερα με τις ιδιαίτερες προσπάθειες αφελληνοποίησης των Ελλήνων πρέπει να ανησυχήσουμε κι εμείς ιδιαίτερα…..

    Δεν είναι μια σούπα που προορίζεται όλος ο κόσμος να ριχτεί μέσα μόνο …ίσως όχι μόνο αυτό…..

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ αλλενάκι 09/03/2011 23:18:21

     Ποιος τα ακούει αυτά όμως...

 21. maraki avatar
  maraki 09/03/2011 20:59:21

  Με αυτόν τον ανεκδιήγητο και παντελώς αποτυχημένο Παπακωνσταντίνου τι θα γίνει;
  Τι πλάτες έχει τέλος πάντων και δεν τον διώχνουν με τις κλωτσιές;
  Πρέπει να γκρεμίσει την ΕΛλάδα και μετά να φύγει;
  Ασυλία από τα ΜΜΕ της διαπλοκής
  Μηχανισμό για εξόντωση όσων στελεχών νομίζει ότι αποτελούν γι αυτόν απειλή
  Αναποτελεσματικότητα
  Αλαζονεία
  Κυνισμός

 22. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:14:43

  Τα πράγματα είναι απλά:

  ο ΦΠΑ έφτασε 23%
  το εισόδημα των ΔΥ μειώθηκε κατά 20%
  το εισόδημα ορισμένων μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε στο ...0 (πάνω από 14% η εγγεγραμμένη ανεργία)
  μαγαζιά και επιχειρήσεις έκλεισαν

  Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και μείωσης της κατανάλωσης...

  + η μόνιμη πληγή της φοροδιαφυγής και της μη απόδοσης ΦΠΑ
  + η μη επανάληψη ...αλχημειών (πχ τέλη κυκλοφορίας που φούσκωσαν τα έσοδα του 2010 και αύξησαν το έλλειμμα του 2009...)

  ...μόνο ένας Παπακωνσαντίνου θα προϋπολόγιζε αύξηση εσόδων....

  Αποτέλεσμα; Μείωση δαπανών για να ισοφαρίσει: με νέες μειώσεις κοινωνικών παροχών, μισθοδοτικού κόστους και συντάξεων.

 23. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/03/2011 21:21:38

  Δε μας δινει ο Γεωργακόπουλος και τις επιστολες που εχει κανει στον ΠΑΠΑΚ και τις απερριψε ο υπαλληλος?? wikileaks δεν εχουμε??? ΤΩΡΑ !!!

  ΠΠ

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/03/2011 21:26:58

   xaxa δεν τις είχε αναρτήσει στη ....ΔΙΑΥΓΕΙΑ για αυτό

 24. energizer avatar
  energizer 09/03/2011 21:37:27

  Ρε παιδιά ο Σάντσο Πάντσα (Κουσελάς) τι ρόλο βαράει εκεί στην κυβέρνηση; Ειναι κι αυτός της μεγάλης σχολής των συνδικαλιστών της ΟΤΟΕ, πρώτος ήταν ο μακαρίτης Γιάννης Αλευράς, και μετά έρχεται απο μακριά ο Κουσελάς! τι think tank ειναι κι αυτό....ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

  • ARISTOMENIS VIGILANT avatar
   ARISTOMENIS VIGILANT @ energizer 09/03/2011 22:41:37

   Ο κυρ Γιάννης είχε και ήθος και ενα πτυχίο Νομικής , αυτός εδώ είναι ανεκδιήγητος, η μόνη του ικανότητα είναι να μετράει διπλά τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ. Εργατοπατέρας που τον βάλανε να μαζεύει φόρους για να σωθεί η χώρα... Τι να πεις οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

 25. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:47:04

  Οι δαπάνες του ΠΔΕ μείωση 14,7% τον Ιανουάριο
  Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 2,5% τον Ιανουάριο.
  Τα έσοδα 9% μείωση.
  Και δεν μιλάμε για τη Γενική Κυβέρνηση.

  Θα κλάψουν μανούλες...οπότε μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας ΠΔΕ θα ...εξαφανιστούν.

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:50:15

   κάθε υστέρηση στα έσοδα καλύπτεται από περικοπές σε μισθούς, σε συντάξεις και στο ΠΔΕ.....

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:53:00

   μόνο οι μισοί φορείς της γενικής δίνουν στοιχεία!
   αν μαζέψουν τα στοιχεία και από τους υπολοιπους ΟΤΑ θα τιναχθεί το σύστημα στον αέρα...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ pikras57 09/03/2011 21:58:02

    Ο κόσμος δεν το ξέρει και οι ...υπάλληλοι των ΔΙΒΕΤ οι υπόλοιποι γελάμε όποτε διαβάζουμε τις εγκυκλίους που βγάζουν και τις ...εκθέσεις προόδου...

    ΥΓ

    Υπάρχει όμως ένας τομέας όπου η κυβέρνηση ΓΑΠ τα πηγαίνει περίφημα ο ρυθμός αύξησης του ρευστού και των εγγυήσεων προς τις τράπεζες ήταν πολύ ικανοποιητικός μέσα στο 2010. Να σημειώσουμε πως από τη βοήθεια των 11δις (σε σύνολο 28δις) που είχε δώσει η αναποτελεσματική κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι τον Μάρτη του 2010, φτάσαμε στο 78δις στις 31/12/2010 .(αύξηση +700%) .
    Προκειμένου να καταφέρει να συντηρήσει αυτές τις καλές επιδόσεις, η κυβέρνηση ξεκίνησε από νωρίς την παραγωγή εγγυήσεων και το 2011. Έτσι το νέο πακέτο εγγυήσεων ύψους 30 δις αναμένεται να εγκριθεί μέσα στις επόμενες μέρες & η αύξηση των στοχευμένων καταθέσεων του Δημοσίου. Τα 108 δις ευρώ να υπενθυμίσουμε αποτελούν ήδη το 45% του ΑΕΠ....
    Όταν σκάσουν οι Τράπεζες μας από ποιον θα ζητήσουν τις .....εγγυήσεις η ΕΚΤ; ...Ιρλανδία........

    • pikras57 avatar
     pikras57 @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 22:05:47

     +1000
     Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι οι τράπεζες και οι εγγυήσεις/στήριξη του Δημοσίου!

     • xmmm avatar
      xmmm @ pikras57 09/03/2011 22:48:09

      συν τα περιφερομενα 11δισ για τονωση της ρευστοτητας (επιλεγμενων τραπεζων) συμφωνα με το www.banknews.gr

      θα μου πειτε μα δεν εχει λογικη; γιατι να τα εχει το κρατος και να μην τα πληρωσει, οι αλλοι και αυτο σε τραπεζες δεν θα τα βαλουν;;;

      ναι αλλα δεν θα τα βαλουν στις ΣΩΣΤΕΣ τραπεζες ωστε να γλιτωσουν οι μετοχοι τους την επανακεφαλαιοποιηση τους και να βαλουν το χερι στη τσεπη τους για τις αποτυχημενες τραπεζικες επιλογες τους

 26. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 09/03/2011 22:03:26

  Υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια στα δημόσια οικονομικά σκόπιμη.
  Υπάρχει μεγάλη αδυναμία του πολιτικού συστήματος να ζητήσει τις πληροφορίες που πρέπει να έχει για να εκτιμήσει τις καταστάσεις.
  Ο κ.Γεωργακόπουλος ήταν από τους καλύτερους σε προσόντα στο σύστημα.
  Ίσως αυτή να ήταν και η αιτία της αποπομπής.
  Τα περί κινητοποίησης ελεγκτικού μηχανισμού κλπ είναι αστειότητες.
  Εδώ δεν εισπράττουν τα βεβαιωμένα, το ΕΤΑΚ του 2009 το ΦΜΑΠ του 2010,
  το ΦΜΑΠ του 2011 και στέλνουν ελεγκτές που κοστίζουν 1000 ευρώ την ημέρα
  στον καφενέ της άγονης γραμμής να εισπράξουν πενταροδεκάρες και να κλείσουν φυλακή τον καφετζή για να μη μείνει κανείς και να πουλήσουν ελεύθερα.
  Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 09/03/2011 22:05:20

   Αδυναμία;
   ή σκοπιμότητα;

   • ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
    ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ @ Ο Ιθαγενής 09/03/2011 22:13:33

    Δυστυχώς αδυναμία και ισως απο ελάχιστους γνώστες σκοπιμότητα.
    Περιμένουμε τον Μεσσία.

 27. pikras57 avatar
  pikras57 09/03/2011 22:07:29

  ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!

 28. factorx avatar
  factorx 09/03/2011 22:29:18

  Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Μια μόλις μέρα πριν το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώσει επίσημα τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού για το μήνα Φεβρουάριο, η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.
  Παραίτηση, που συνδέεται άρρηκτα με τον πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων και αποτελεί ομολογία αποτυχίας της φορολογικής πολιτικής.
  Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη μέχρι σήμερα αδιέξοδη οικονομική της πολιτική, δεν βαρύνουν μονάχα τον Γενικό Γραμματέα.
  Επιμερίζονται σε ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση.
  Ανήκουν πρωτίστως στον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

 29. JOHN avatar
  JOHN 09/03/2011 23:53:17

  Ολοι αλληλοκατηγορουνται για τη τη μοιωση των φορολογικων εσοδων.Μηπως ειναι ωρα καποιος ν ασχοληθει και με φοροδοτικη ικανοτητα των φορολογουμενων?Οταν η αγορα εχει βαλτωσει γιατι δεν κινηται,οταν γινονται περικοπες παντου οταν ο πληθορισμος σαν σαρακι κατατρωει οτι εχει απομεινει στον οικογενειακο προυπολογισμο,οταν αυτοι που ακομα μπορουν να πληρωσουν φορους απαλασονται,οταν οταν.....Μονο καποιος φακυρης η καποια ληστοσυμορια μπορει να μαζεψει εσοδα για το δημοσιο.Ελλειψη χρηματων σταση εμπορειου που λεει και η σοφη παροιμια.

 30. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 10/03/2011 08:49:30

  υπερβολές

 31. καινός avatar
  καινός 10/03/2011 09:23:08

  Μιλάς για το λαθρονομοσχέδιο και λες ότι το ξεπέταξαν μπαμ-μπαμ;;;

  Τι να πούμε για τον Καλλικράτη που ήταν έτοιμος απο πριν και περίμενε στη γωνία για να βάλει την τελική σφραγίδα για να ξεπουληθεί η Θράκη;

 32. Αρουρης avatar
  Αρουρης 10/03/2011 10:52:28

  Οσο υπάρχει Κουσελάς και Παπακωνσταντίνου μην φοβάστε τιποτα.
  Προταση...
  Αφου ο Παπακ... εχει εμπειρια σε οργανωση μπιφτεκαδικων να βαλουν στις εφορίες νυχτερινή βαρδια για εκσυχρονιστουν οι ΔΟΥ στο βρωμικο ( φαγητο ενοειται- μην παει ο νους σας αλλου) μπας καλυψουν το ανοιγμα.
  Τωρα αν κοβουν και κανενα διπλοτυπο δεν θα μας χαλασει.

 33. giannis avatar
  giannis 10/03/2011 11:26:42

  Οι έξυπνοι... ποντικοί τη κοπανάνε πριν βουλιάξει το σκάφος....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.