#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2008 13:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαύρο χρήμα και το 2004;

Μαύρο χρήμα (και) στις εκλογές του 2004 αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ επισημαίνοντας μια «κατάθεση-βόμβα του Κουτσενρόιτερ, που δεν έτυχε προσοχής από τις ελληνικές αρχές» - και την κάλυψαν φυσικά οι άλλες εφημερίδες, αν είναι έτσι που τα γράφει.Τα στοιχεία αυτά έρχονται να ρίξουν βαριά σκιά στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές του 2004 και να ενισχύσουν την εικόνα ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρίας στη χώρα μας, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, είχε αποκτήσει υψηλότατες διασυνδέσεις και στα δύο μεγάλα κόμματα, τα μαύρα ταμεία των οποίων χρηματοδοτούσε με σκοπό την εξυπηρέτηση των σχεδίων της εταιρίας του (συμβάσεις έργων και προμηθειών). Το μεγαλοστέλεχος της Siemens -και στενός συνεργάτης του διαβόητου Σίκατσεκ - Μίκαελ Κουτσενρόιτερ έχει καταθέσει από τις 7.12.2006 ότι ο κ. Χριστοφοράκος ζητούσε μετ’ επιτάσεως χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens για «πληρωμές πολιτικών κομμάτων» εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης το Μάρτιο του 2004.

Και φυσικά όλοι εδώ αντιλαμβάνονται γιατί η εφημερίδα κάνει την αποκάλυψη. Κάποιες πολιτικές φιλοδοξίες δεν κρύβονται πλέον. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα τώρα. Αν η ΝΔ τα πήρε από την Ζήμενς προεκλογικά, τη στιγμή που είχε κάνει προεκλογική σημαία της την δίωξη Ζορμπά – Παπαγγελόπουλου εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη και της Ιντρακόμ για τον ΟΤΕ και άλλα, τίθεται ένα πολύ μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Που μπροστά του ωχριούν και τα ταξίδια και τα τιμολόγια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ρεθυμνιωτης avatar
  ρεθυμνιωτης 03/07/2008 13:56:28

  ειναι δύσκολο να ελεγχθει ενα μεγάλο ποσό
  απο τα μαύρα προεκλογικά χρήματα ?

  Αρκεί να βρει τις ανακοινωσεις της ΕΔΕ (?)
  Ενωση Διαφημιστων Ελλαδος ( ή καπως ετσι ).

  Οπου καθε χρονο ανακοινωνουν τα ποσά που
  ξόδεψε ποιος και που ( Tv-εφημεριδες-ραδιο κλπ)

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 03/07/2008 14:08:18

  Τα ΜΜΕ είναι ο κατεξοχήν χώρος διακίνησης μαύρου χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν βρεις τα δελτία και ανακοινώσεις που λες δε θα πάρεις τις πληροφορίες που θέλεις. Επίσης χωρίς λογιστικά βιβλία ορκωτούς λογιστές και πλήρη έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων δεν πρόκειται να διορθωθεί η κατάσταση.

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 03/07/2008 14:09:08

  ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ¨ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ¨...
  ===============================================
  ΑΠΟ :http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9464&pubid=2465111#
  Ερωτήματα για την πληρότητα των ερευνών για τη Siemens

  3/7/2008
  Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη

  Μεγάλα ερωτήματα γύρω από την πληρότητα των μέχρι στιγμής ερευνών και την εξέλιξη της υπόθεσης Siemens, προκαλούν χθεσινές κυβερνητικές πληροφορίες ότι από τα 90 ογκώδη ντοσιέ που έχουν δοθεί από τη Γερμανία έχουν μεταφραστεί τα 30.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και στην προσπάθεια να καταδειχθεί ο φόρτος εργασίας που είχε να αντιμετωπίσει η εισαγγελική έρευνα «έχουν παραδοθεί στην ανάκριση 30 δέματα από τρία ογκώδη ντοσιέ το καθένα με χιλιάδες εγγράφων (δηλαδή 90 ογκώδη ντοσιέ) από τα οποία τα 30 έχουν ήδη μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα από τις αρμόδιες αρχές».

  Εισαγγελικοί κύκλοι διέρρεαν, όμως, την πληροφορία ότι είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός των ντοσιέ που χρειάζονται μετάφραση και ξαφνικά προκλήθηκε σύγχυση αφού είναι προφανές ότι η υπουργική διαβεβαίωση έφερε στο φως άλλο ένα από τα κενά και τις δυσλειτουργίες που αφορούν την υπόθεση.

  Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί, προς το παρόν, να διαβεβαιώσει ποια είναι η σημασία και η βαρύτητα των αμετάφραστων αυτών στοιχείων (60 ντοσιέ κατά τον υπουργό, 4-5 κατά εισαγγελικές πηγές), αλλά και δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάφραση σε μία προκαταρκτική εξέταση που έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2006, ύστερα από τις αποκαλύψεις της γερμανικής δικαιοσύνης και του γερμανικού Τύπου.

  Τους καλύπτει...

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, καλύπτει πλήρως όλες τις δικαστικές ενέργειες που έγιναν, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε βιαστικό κλείσιμο της υπόθεσης ούτε υπάρχει ουδεμία διάθεση συγκάλυψης ευθυνών και στοιχείων.

  Ο υπουργός υποστήριξε ότι η ανάκριση δεν θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο, αλλά ότι θα συνεχιστεί σε όλο το καλοκαίρι, χωρίς να γνωστοποιεί την πηγή των πληροφοριών του, αφού οι δικαστικές πηγές επιμένουν ότι ο ορισμός χθες ειδικού ανακριτή από το Πρωτοδικείο είναι προσωρινή λύση, γιατί τον Σεπτέμβριο θα συνέλθει η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να ορίσει εφέτη - ανακριτή στην υπόθεση.

  Ο υπουργός υποστήριξε επίσης ότι η ανάκριση θα ακολουθήσει τους ταχείς ρυθμούς της προκαταρκτικής εξέτασης, λησμονώντας ότι η εξέταση αυτή εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο του 2006, καθώς και ότι όλες οι υπόλοιπες κατεπείγουσες έρευνες σε αντίστοιχες υποθέσεις από εφέτη - ανακριτή (ομόλογα, υποκλοπές κ.λπ.) χρειάστηκαν πάνω από ένα έτος στην ανάκριση.

  Αυτό όμως παράλληλα σημαίνει ότι και η Εξεταστική Επιτροπή που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα και πάντως πιθανότατα μετά τον Ιούνιο του 2009, οπότε ολοκληρώνεται το διάστημα της παραγραφής για τυχόν ευθύνες μελών της κυβέρνησης.

  «Μαίανδρος»

  Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι η Δικαιοσύνη έπρεπε να κινηθεί σε έναν Μαίανδρο επαφών και διαδρομών, λογαριασμών και τραπεζών, υπεράκτιων εταιρειών και μεσαζόντων, ενώ αφήνονται αιχμές εναντίον όσων «απαξιώνουν τη Δικαιοσύνη και την αδικούν βάναυσα, δημαγωγούν και συμβάλλουν στην απαξίωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου, με την καλλιέργεια μιας μισαλλόδοξης και μεσαιωνικής νοοτροπίας, που υπηρετεί την ανεύθυνη σκανδαλολογία και συκοφαντική ονοματολογία».

  Τέλος, ο υπουργός υποστηρίζει ότι υπήρξε ανεπιφύλακτη και αποφασιστική η διάθεση της κυβέρνησης να διερευνηθεί η υπόθεση της Siemens και μάλιστα κατ απόλυτη προτεραιότητα.
  Ανέθεσαν την υπόθεση σε ανακριτή που... παίρνει άδεια!

  Το «κλειδί» της δικαστικής επίλυσης του δαιδαλώδους σκανδάλου της Siemens κρατούν οι ίδιοι οι δικαστές οι οποίοι, ύστερα από το κλείσιμο της δικογραφίας, καλούνται να βρουν την άκρη του νήματος.

  Χθες, η δικογραφία για τα «μαύρα ταμεία» διαβιβάστηκε στον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ζαγοριανό, ο οποίος θα πρέπει να προχωρήσει τη διαδικασία και να απαγγείλει κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων.

  Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αν ο ανακριτής θελήσει να κερδίσει χρόνο θα μπορούσε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, άμεσα να προσωποποιήσει τα αδικήματα για ορισμένους εκ των εμπλεκομένων, να συντάξει κατηγορητήρια εναντίον τους και να τους καλέσει σε απολογία.

  Μάλιστα, η άσκηση ποινικής δίωξης ενδεχομένως θα μπορούσε να επισπεύσει τη διαδικασία δικαστικής συνδρομής και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων, που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας, Π. Αθανασίου, καθώς είναι πρακτική κυρίως των ελβετικών τραπεζών -που υπόκεινται σε διαφορετικό νομικό καθεστώς από το ελληνικό- να απαντούν στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, μόνον εάν περιέχονται συγκεκριμένες κατηγορίες και ενδείξεις διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων.

  Φθινόπωρο;

  Ωστόσο, η ταχύτητα της έρευνας είναι στον αέρα, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο αν ο κ. Ζαγοριανός θα μπορέσει ο ίδιος να ολοκληρώσει την έρευνα ή εάν θα την κρατήσει μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

  Η δεύτερη εκδοχή -κατά πληροφορίες- θεωρείται πιθανότερη, με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Ζαγοριανός υπηρετεί μέχρι τις 15 Ιουλίου και στη συνέχεια φεύγει διακοπές. Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο κ. Ζαγοριανός να παραμείνει στο γραφείο του, για να μελετήσει τη δικογραφία, που ανέρχεται σε χιλιάδες σελίδες, και να ξεκινήσει ανακριτικές πράξεις μέσα στο καλοκαίρι.

  Επίσης θα εξετάσει από μηδενική βάση όλους τους μάρτυρες, που είχαν καταθέσει στο στάδιο της προκαταρκτικής, ενώ εάν προκύψει, θα εξετάσει και νέους.

  Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο ανακριτής θα πρέπει να περιμένει τις απαντήσεις από τις ξένες τράπεζες, για το άνοιγμα «ύποπτων» τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις κωδικές ονομασίες, ενώ δεν αποκλείεται να υποβάλει νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για λογαριασμούς εμπλεκομένων προσώπων.

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9464&pubid=2465111#

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 03/07/2008 14:18:55

  02-07-08 ΑΥΡΙΑΝΗ,

  "Η U.S. Securities and Exchange Commission γνωστοποίησε στον ΟΤΕ ότι είναι “under investigation”, ‘υπό έρευνα’, και ζήτησε να της καταθέσει ο ΟΤΕ τους φακέλους όλων των Συμβάσεων που συνήψε ο ΟΤΕ από γεννέσεως χρόνου.

  Ο ΟΤΕ ως γνωστόν είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και υπόκειται στην Αμερικανική νομοθεσία περί ελέγχου εταιρειών.

  Δεν μου είναι γνωστό αν και ο ΟΤΕ θα υποβληθεί στο ίδιο καψόνι όπως η Siemens, που υποχρεούται να εγκαταστήσει μονίμως στα κεντρικά γραφεία της ομάδα ελεγκτών για συνεχή παρακολούθηση των συμβάσεων της, και αναφορά στις Αμερικανικές αρχές…

  Εν πάση περιπτώση, όσο κι άν ‘κάποιοι σπρώχνουν’ τίποτα δεν θα καταλείξει στην αγκαλιά της θεάς Λήθης. θα γίνουν όλα φύλλο και φτερό, και δεν θάθελα να είμαι ούτε ψύλος στον κόρφο οσωνών είναι ανακατεμένοι σε πιτσικουλιές.
  Τα πρόστιμα που θα αρπάξει ο ΟΤΕ, και τώρα βεβαίως η Deutsche Telecom, θα κάνουν να κλάψει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, (σχόλιο του φίλου "jk", στο “Οι σατανικές συμπτώσεις συνεχίζονται”).

 5. Le canard avatar
  Le canard 03/07/2008 14:19:40

  Αφού τα πήρε και η ΝΔ (μαζί με το ΠΑΣΟΚ και άλλους ενδεχομένως) η πολυθρύλητη μάχη κατά των νταβατζήδων στο μέτωπο του Μπαϊρακτάρη, κατέληξε σε περηφανή ήττα του Κωστάκη.

 6. Στάθης avatar
  Στάθης 03/07/2008 14:25:49

  Ολες οι μαρτυρίες από Γερμανία αναφέρουν μίζες τουλάχιστον 100 εκκατομυρίων, συνεχή και ταυτόγχρονη χρηματοδότηση των δύο κομμάτων εξουσίας κ.ο.κ. Ο ορισμός της διαφθοράς δηλαδή. Χρειαζότανε το δημοσίευμα του Ε.Τ για να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι "...μπροστά του ωχριούν και τα ταξίδια και τα τιμολόγια"? Και πόσο κοντόθωροι είμαστε αν δεν καταλαβαίνουμε ότι εστιάζοντας στα pcιά του φέρελπι, στις οικοσκευές του Ακη και της Ντόρας και στα "studio με θέα στο βουνό" του ξάδελφου χάνουμε το δάσος, αναπαράγοντας την λογική κλειδαρότρυπας που αποτελεί, ώς φαίνεται, εθνικό μας σπόρ. Πρός μεγάλη ικανοποίηση του ελληνικού "βαθέως (τρομάρα τους...) κράτους"

 7. Lara avatar
  Lara 03/07/2008 14:25:50

  Χτες διαβαζα εδω οτι η αμαρτωλη Σημενς για ενα ψυλουπηδημα εφαγε στη Σουηδια προστιμο 250 000ε.
  λαρα

 8. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 03/07/2008 14:53:29

  factor, και λιγα λες, αλλα οπως πολυ καλα γνωριζεις το 80% των Βουλευτων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εχουν παρει ενισχυση απο επιχειρηματιες για τον προεκλογικο αγωνα - βαλιτσατη.
  Οι οδηγοι, οι σεκιουρικαδες και οι παιδικοι φιλοι εχουν κανει παραδωσεις.

  Το μπουρ...ο δεν αλλαζει. Μονο ι τσατσα. Τι να κανει ο Κωστακης κι ο Γιωργακης? με 0 ενσημα μποθ. ξερουν?? οτι τους πουν κι οτι σκεφτουν στα διαλειματα μονοι τους μετα τον πασατεμπο.

  ΞΕΡΟΥΝ και οι επικοινωνιολογοι και τα παπαγαλακια για να μην χασουν το ρολο τους- τους εχουν φτιαξει το κουστουμι το εντιμο - ντεμεκ. Που ν αρχισουμε τωρα απο την αρχη το γλυψιμο και τα κονε και τους γνωστους γνωστων να χωθουμε σε νεο σχημα?? και οι φιλοι του νεου σχηματος τι ειναι?? αρνια του Πασχα? κλεφτες τηα γινουν??

  σο, ο Γκρούεζας ζει κι αυτος μας οδηγει ! Ο Μαυρογιαλουρος επισης ! το αντινεα να γινει σπονσορας της ταινιας !

  καλο μεσημερι

  ππ

 9. TEO avatar
  TEO 03/07/2008 14:58:28

  Ο γιωργάκης και ο κωστάκης έντιμοι καλά ή απατεώνες ή ηλίθιοι και ανίκανοι είναι που τάχα δεν γνώριζαν τίποτα. Οι υποστηρικτές τους με τόσο θέρμη και σε αυτό και σε άλλα blog ας διαλέξουν και ας μας απαντήσουν για να ξεμπερδεύουμε

 10. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 03/07/2008 15:04:16

  Σε λιγο θα μας πουν οτι η Κυρια με τα μαργαριταρια ειναι ανγη και ασπιλη σαν το απατητο το χιονι. Αυτη και ο κρινος αγαζε. Δηλαδη το 2004 εγινε ισοσκελισμενο ως προυπολογισμος - που τον γυροφερνε 1 χρονο να τον κλεισει. Δεν ειδε δεν ακουσε τιποτε για το εγκλημα ! Ουτε το μεγαρο εδωσε δωρα και σποσνοριλικια !!! και ολοι οι διαγωνισμοι ηταν αμεμπτοι και ξεκαθαροι ως διαδικασιες. Δεν καναμε και κανεναν μαγκα με το 2-4. ΟΧΙ καημενε. Εκει να δεις δουλεια που θα εχει ο factoras !!! Αυπνιες και Μαμα Μια πακετο !

  τελικα μια Εκκλησια του Δημου ειναι η λυση. Αρχαια Αθηναικη + Σπαρτιατικη Δημοκρατια. Τα καλα μονο ! Πολιτικος θελεις να γινεις?? Δημευεται ι περιουσια σου ολοκληρη και εαν εκλεγεις προχωρας ! για λιγο μετα σπιτι σου κι αν εχεις κανει τριπλες εχει κι εξορια στην καλυτερη ( εχει και ταξιδι στα μαυρα νερα..)
  απλα εινα τα πραγματα. νο?

  SIMPLIFY

  ππ

 11. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 03/07/2008 15:08:48

  -Είμεθα σεμνοί και ταπεινοί του στιλ: «Ε, είχα κι εγώ στη ζωή μου μερικές εμπειρίες».
  -Είμεθα υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να ακολουθήσουμε τους τροτσκιστάς, προτείνουμε να επανεκδοθεί η «Διαρκής Επανάσταση» σε «Μπελς», για να μπορεί η κάθε νοικοκυρά να το αγοράσει απ' το σούπερ μάρκετ και να γίνει τροτσκίστρια.
  -Είμεθα φίλα προσκείμενοι (ιδεολογικοπολιτικώς εννοείται) προς τη «Λατινοαμερικάνικη φράξια». ( Χουάνα η παρθένα , Εσμεράλντα , κλπ)
  -Είμεθα καπνιστές, και στο τέλος θα σας θάψουμε όλους οι κορακοζώητοι.
  -Είμεθα φιλοευρωπαϊσταί και ευρωσκεπτικισταί αντιμετωπίζοντας τα θέμα με ψυχραιμία και χανουμίστικη οπτική.
  -Είμεθα συνωμοσιολάγνοι, πώς να το κάνουμε!
  -Είμεθα δύσπιστοι και καχύποπτοι!
  -Είμεθα ευαίσθητοι, και όχι σαν τα μούτρα σας!
  -Είμεθα σχισματικοί (ημείς) . Πάντα κάναμε ό,τι περνούσε απ' το χέρι μας για να αποφευχθούν τα σχίσματα!
  -Είμεθα πλεονέκται, ημείς θα τα φάμε όλα!
  -Είμεθα αλλού!
  -Είμεθα καρα-στρέιτ (μιλάμε!)
  -Είμεθα (κατά βάθος) κεντρώοι!
  -Είμεθα και αναρχικοί βεβαίως-βεβαίως!
  -Είμεθα ρηξικέλευθοι, ριζοσπαστικοί!
  -Είμεθα κοσμικοί , απόκοσμοι και κοσμοπολίτες!
  -Είμεθα αντιφατικοί!
  -Είμεθα ευέλικτοι.
  -Είμεθα απαισιόδοξοι, πεσιμιστές!
  -Είμεθα μεγάλα μούτρα, εντελώς αθώοι και αφελείς !
  -Είμεθα ελεήμονες.
  -Είμεθα αυτοκαταστροφικοί και σαδισταί!
  -Είμεθα οι πιο σοβαροί, οι πιο μετρημένοι, οι πιο συγκαταβατικοί!
  -Είμεθα το (κοσμικό) κέντρο («τ' Αραπάκια»)
  -Είμεθα κυρίαρχοι και ισχυροί!
  -Είμεθα προκομμένοι !
  -Είμεθα παραδοσιακοί, πώς να το κάνουμε!
  -Είμεθα σε ηλικία εμφράγματος !
  -Είμεθα αμείλικτοι !
  -Είμεθα υπεράνω εμείς
  -Είμεθα κουλ !
  -Είμεθα περισσότεροι απ' ό,τι φαντάζεστε.
  -Είμεθα μια βόμβα περιφερόμενη, έτοιμη να εκραγεί.

  ππ

 12. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 03/07/2008 15:15:16

  Ο Μαυρογιαλούρος


  - Μαυρογιαλούρος: Ε, τι να κάνουμε Κωστάκη, περιφέρειά μου είναι. Οι γυναίκες και οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν πολύ τις περιφέρειές τους.


  Ο Γκρούεζας (Δ. Παπαγιανόπουλος) με τον Ιδιαίτερο του υπουργού (Α. Ντούζος) ετοιμάζουν την υποδοχή στα εγκαίνια του μαιευτηρίου της Πλατανιάς.

  - Ιδιαίτερος: Πώς πάνε οι ετοιμασίες για την υποδοχή;

  - Γκρούεζας: Τα έχω κανονίσει όλα.

  - Ιδιαίτερος: Α! Μπράβο!!! Γιατί πρέπει να υπάρχει παλμός... αυθορμητισμός.

  - Γκρούεζας: Και τον αυθορμητισμό τον έχω κανονίσει!


  Ο Μαυρογιαλούρος προβάρει τον λόγο του:

  «Αγαπητοί μου συμπολίτες, είμαι ευτυχής που αναπνέω τον ζωοκτόνο... (διορθώνει) τον ζωογόνο αέρα της Πλατανιάς. Δεν είμεθα άνθρωποι των λόγων, είμεθα άνθρωποι των έργων... Θα σας εξαφανίσουμε (διορθώνει) θα σας εξασφαλίσουμε... θα...θα ...θα... σύνθημά μας είναι ένα...» (ακούγεται ένα δυνατό γκάρισμα).


  Ο Μαυρογιαλούρος μαθαίνει για τα κατορθώματα των ανθρώπων του από χωρικό:

  «Κύριε τσιμεντά. Σαράντα θα πάρεις, ογδόντα θα πεις πως πήρες. Κύριε σιδερά. Τόσα θα πάρεις, αλλά για τόσα θα υπογράψεις. Φάγανε από παντού. Φάγανε από τους σωλήνες, φάγανε από τα πατώματα, φάγανε από τα τσιμέντα, φάγανε από τα κουφώματα, φάγανε , φάγανε, φάγανε...».


  Ο Μαυρογιαλούρος μαθαίνει τι γίνεται, επιστρέφει στην Αθήνα και υποβάλει την παραίτησή του. Ο κομματάρχης Γκρούεζας προσπαθεί να τον «καλμάρει», αλλά εισπράττει την δυσφορία του υπουργού:

  - Μαυρογιαλούρος: Δεν μου λες ρε Γκρούεζα, για να έχουμε καλό ρώτημα, εσύ τι δουλειά κάνεις; Με τι ασχολείσαι;

  - Γκρούεζας: Ε, μα δεν σας είπα κύριε υπουργέ; Είμαι του κόμματος. Από τόσο δα μικράκι στο κόμμα. Αγωνίζομαι για το κόμμα. Ιδρώνω για το κόμμα. ""

  ππ

 13. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 03/07/2008 15:17:23

  "Επιτέλους! Πρόστιμο 250.000 € στην Siemens από την ΥΠΕΕ… της Νορβηγίας, ονόματι Økokrim…"

  (Από Stazybο Hοrn): Δύο χρόνια μετά τη συμφωνία της Siemens με τις αμυντικές αρχές της Νορβηγίας για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ από την πρώτη ποσού 75,6 εκατ. Νορβηγικών Κορωνών (NOK), ή 9,4 εκατ. €, λόγω υπερτιμολογήσεων σε αμυντικές συμβάσεις,

  και 8 μήνες μετά το ΠΡΟΣΘΕΤΟ βαρύ πρόστιμο των 9 εκατ. NOK (ή 1,12 εκατ. €),

  η Siemens Business Services Νορβηγίας καλείται σήμερα να πληρώσει ΝΕΟ πρόστιμο 2 εκατ. ΝΟΚ (ή 250.000 €),

  καθώς η κάλυψη των εξόδων ενός ταξιδιού σε ένα τουρνουά (: ποδοσφαίρου; όχι,) γκόλφ στην Ισπανία για τρία στελέχη του Υπουργείου Άμυνας κρίθηκε από τις Νορβηγικές Δικαστικές Αρχές ως δωροδοκία.

  Τα συνολικά έξοδα που κατέβαλε η Siemens για τη συμμετοχή των τριών στο σχετικό τουρνουά γκολφ ανήλθαν μόλις στις 19.191 NOK (ή 2.400 €).

  Μεταξύ των τριών ήταν και υποναύαρχος που είχε πρόσφατα απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών από κατηγορίες για απάτη . Η εταιρεία έχει εφεσιβάλει τη νέα απόφαση", (από το μπλογκ "malvumaldit").

  Καλά, είπαμε ότι είναι κουτόφραγκοι οι Ευρωπαίοι, αλλά όχι και τόσο, ρε, παιδί μου! Τσ, τσ, τσ...

 14. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 03/07/2008 15:25:48

  @ΠΠ: "έ γ ρ α ψ ε ς"!!!

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 03/07/2008 15:30:45

  Α! Ο Θέμας απέσυρε την αίτηση εξαίρεσης του Οικονόμου και ζήτησε να απολογηθεί ακόμα και σήμερα (!), αλλά κατέθεσε μήνυση εναντίον του για ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, (κακούργηματάρα!).


  ΥΓ. Ο Κατσαντώνης είναι πολύ καλός δικηγόρος. Ίσως και ο καλύτερος...

 16. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 03/07/2008 15:40:31

  Ton ειπα τον Κατσαντωνη για το δικο μας ζητημα !! δεν παλευεται εαν θελει...

  Οσον αφορα στους Νορβηγους, εμεις ειμαστε και καλοι στην αντιγραφη καθε καχεκτυπου. Ασ αντιγραψουμε μια φορα και ενα προτωτυπο !!!!!!!!!!!

  ππ

 17. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 03/07/2008 16:37:04

  @ΠΠ: τι σου είπε;

 18. FILODIMOS avatar
  FILODIMOS 03/07/2008 17:58:30

  H SIEMENS δραστηριοποιείται στην Ελλαδα από τις αρχές της 10 ετίας του 50. Ειναι ενας επιχειρηματικός κολοσσος που για να κάνει τη δουλειά του είναι φυσικό να ενισχύει τόσο τα κόμματα όσο και τους πολιτικούς. Δεν κάνει τιποτα περισσότερο ή λιγωτερο απ αυτούς τους επιχιρηματίες που διαδυλλάτουν τα συμφεροντά τους. Ειναι γελοίο για την ελληνική κοινωνία για τα κόμματα και για τους πολιτικούς να προσποιούνται οτι δεν ξέρουν και να εκπλήσονται με κάτι τέτοιες υποθέσεις. Ρε παλληκάρια τόσα χρηματα που ξοδευονται στον προεκλογικό αγώνα από που αντλούνται? απο τις τσεπες των οπαδών μόνο? Τοσα χρονια κανείς δεν σκεφτόταν που βρισκουν τα κόμματα και οι πολιτικοί τόσα λεφτα χωρίς να πτωχεύουν? Πρεπει να σας το πει η SIEMENS και ο καθε λογης επιχειρηματίας? Ο καπιταλισμός τρεφεται απο τετοιου είδους σκάναδαλα. Η SIEMENS και οχι μόνο λαδωνει από τη δεκεατία του 50 και εμεις κοιμόμαστε γιατι ολα τα κουκουλωναν. Τωρα προφανώς που γινεται γνωστό το σκάνδαλο δεν είναι κάτι το τυχαίο καποιοι σε καπου αποσκοπούν. Τα υπολοιπα είναι γαι τους αφελεις και τους φλυαρους

 19. Theodore avatar
  Theodore 03/07/2008 22:05:47

  Τωρα βγηκαν, γιατι το θελησαν οι Αμερικανοι, για δυο λογους.
  Πρωτον,γιατι δεν ηξεραν, που πανε αυτα τα λεφτα και επειδη τρομοκρατιες ονειρευονται, μετα τους πυργους, εψαξαν το ζητημα, και
  δευτερον, γιατι ηθελαν να χτηπησουν τη Ζημενς, γιατι τους επαιρνε τις δουλειες απο τις δικες τους εταιριες, με τις μιζες που εδινε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.