#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2010 16:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μαύρο σε όσους ψηφίσουν το Ασφαλιστικό»Αύριο  το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πάει στη Βουλή για να ψηφιστεί. Παράλληλα και αφού η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να το περάσει ως Προεδρικό Διάταγμα  (πράγμα που αποτελεί ασφαλώς μια πρώτη νίκη του αγανακτισμένου λαού) τίθεται για διαβούλευση (με μια πρωτοφανή  κυβερνητική εκστρατεία πειθούς) το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά.

Το μπαλάκι πάει πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στους εκλεγμένους βουλευτές, στους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού και το τονίζουμε αυτό.

Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα νομοθετήματα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου και έχει ήδη καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Η εφαρμογή του όμως, είτε η απόρριψή το,  εξαρτάται από την ψήφο 151 βουλευτών. Φυσικά αν ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης δεν τίθεται θέμα, τα ντροπιαστικά μέτρα θα περάσουν και γενιές ολόκληρες θα κλαίνε.

Δεν υπάρχει λοιπόν παρά μόνο μια λύση για να μην περάσουν τα σχέδια των τοποτηρητών της Τρόικας:

«Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους του Ασφαλιστικού».

«Μαυρίστε τους «Μαυρογιαλούρους» της πολιτικής που έταζαν μια καλύτερη ζωή και μας οδηγούν όλους στην καταστροφή»

Όποιος βουλευτής βάλει τη σφραγίδα του σ' αυτό το νομοθέτημα να γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα των πολιτών. Όποιος εκπρόσωπος του λαού πάει κόντρα στη βούλησή του να μην μπορεί να κατέβει στην εκλογική του περιφέρεια το καλοκαίρι διότι θα τρώει τέτοιο κράξιμο που δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.

«Μαύρο σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το Ασφαλιστικό»

Και αν χάσουμε τώρα, θα υπάρξει και συνέχεια. Θα βγάλουμε στο Διαδίκτυο τα ονόματα όλων των βουλευτών που το ψήφισαν και θα γράψουμε:

«Θυμηθείτε: Αυτοί ψήφισαν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 28/06/2010 16:40:22

  Είκοσι χρόνια ψέματα...
  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_8971.html

 2. antonis avatar
  antonis 28/06/2010 16:45:20

  Θα βγάλουμε στο Διαδίκτυο τα ονόματα όλων των βουλευτών που το ψήφισαν και θα γράψουμε:

  «Θυμηθείτε: Αυτοί ψήφισαν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις»


  ΣΩΣΤΟ!!!

  • aengus avatar
   aengus @ antonis 28/06/2010 18:22:16

   Αυτοί ρήμαξαν τις ζωές μας.

   Αυτοί απαγόρευσαν στους νέους μας να ονειρεύονται.

   Αυτοί λεηλάτησαν το μόχθο μας.

   Αυτοί εξαργύρωσαν τις ζωές των αγέννητων.

   Αυτοί αφόδευσαν στα πρόσωπά μας.


   Οι Εφιάλτες.


   Ας βρουν την τιμωρία που τους πρέπει.

 3. lpap avatar
  lpap 28/06/2010 16:45:33

  Πιστεύω πως και μέσα στο ΠΑΣΟΚ είτε επειδή έχουν γνώση κινδύνου είτε γιατί δεν θέλουν να ενταφιαστούν πολιτικά θα βρεθούν άνθρωποι να καταψηφίσουν αυτό το αίσχος. Μακάρι να μην περάσει. Οψόμεθα. Αύριο πάντως οι άνθρωποι θα αντιδράσουν δυναμικά και θα φανερώσουν, ΓΙΑ ΑΡΧΗ, τι σημαίνει ο λαός αντιδρά.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/06/2010 16:56:22

  Μερικές θέσεις επιγραμματικά:

  - Με αφορμή ορισμένες περιπτώσεις υψηλότατων επικουρικών συντάξεων, αυτοί εδώ κόβουν ΟΛΕΣ τις επικουρικές συντάξεις, καθιστώντας έτσι τη συνολική σύνταξη, σύνταξη πείνας.

  - Δημιουργούν συνθήκες "δεν θα πάρεις σύνταξη ποτέ" και "αν πάρεις, θα είναι ελάχιστη", ώστε να κατορθώσουν τον αιώνιο στόχο των διεθνών τραπεζών: να περάσει ο έλεγχος της ελληνικής αποταμίευσης στα χέρια τους, μέσω της μαζικής σύναψης συμβολαίων ιδιωτικής ασφάλισης από τους φοβισμένους για το αύριο Έλληνες.

  - Αποκρύπτουν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ σήμερα για το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που είναι η άμεση αύξηση όλων των ορίων ηλικίας (θα έλεγα μάλιστα, αναδρομικά από 1-1-2010, ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους, όσοι και κυρίως όσες παραιτήθηκαν), ώστε να μην φορτωθεί το σύστημα κάποιες ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις σε ύψος και για χρόνια που ΔΕΝ αντέχει.

  - Το κλειδί της σωστής επίλυσης του ασφαλιστικού είναι να βρεθεί σύνταξη σε ύψος που να μπορεί να στηριχθεί από τα χρόνια ασφάλισης (τα χρόνα εργασίας δηλαδή) για τα χρόνια συνταξιοδότησης. Να το πούμε απλά: δεν γίνεται να δουλεύεις 30 χρόνια και 30 να μη δουλεύεις και να τα περάσεις αυτά ζωή χαρισάμενη με συνταξάρα. Για να έχει συνταξάρα, πρέπει να δουλεύεις 40 χρόνια και να μη δουλεύεις 20. Έτσι, βγαίνει. Τώρα, επειδή εδώ κάποιοι δούλεψαν 20 χρόνια (ή λιγότερα) και κάθονται για 40 (ή περισσότερα) με συνταξάρα, το σύστημα καταρρέει και θέλουν και να δουλεύουμε 40 χρόνια για 20 σύνταξης, και να μην παίρνουμε συνταξάρα. Αν όμως δουλεύεις για 40 χρόνια και κάθεσαι για 20, τότε μια χαρά μπορείς να χρηματοδοτήσεις τη συνταξάρα.

  - Όλο το κλειδί δηλαδή για να μην πεινάσουμε όταν γεράσουμε είναι όχι τα όρια ηλικίας (που αυτά σωστά πρέπει να ανεβούν, αλλά πρέπει να ανεβούν ΑΜΕΣΑ και όχι το 2015), αλλά το ύψος των συντάξεων. Ειδικά των επικουρικών. Αυτό είναι που πρέπει κυρίως να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων, γιατί εκεί είναι ακριβώς που γίνεται η μεγάλη, η κεντρική αδικία.

  Γιατί το να πρέπει να δουλέψω δύο ή πέντε χρόνια παραπάνω, το να πρέπει να δουλεύω όταν είμαι 64 χρονών, ή έστω και 66 χρονών, είναι κάτι που αντέχεται. Το να είμαι 75 χρονών και να μην έχω πια καμία ελπίδα για συμπληρωματικό εισόδημα, και τότε να έχω σύνταξη πείνας, είναι κάτι που δεν αντέχεται. Η κυβέρνηση μας πάει στο δεύτερο και αυτό είναι το μεγάλο της έγκλημα.

 5. Ιθαγεννής avatar
  Ιθαγεννής 28/06/2010 17:07:49

  Γιά ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο θά έπρεπε να απαιτούνται τουλάχιστον 180 βουλευτές και όχι 151, εφ'όσον αφορά ζωτικά συμφέροντα του 100% των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο του 50% ; Κανονικά θάπρεπε να γίνει δημοψήφισμα αφού τέτοιες πολιτικές είναι αντίθετες με το κοινό αίσθημα και καταστροφικές γιά την Ελληνική Κοινωνία.-

  • antonis avatar
   antonis @ Ιθαγεννής 28/06/2010 18:36:15

   Δημοψηφισμα στην Ελλαδα;
   Αυτα γινονται σε δημοκρατικες χωρες, οχι στις κληρονομικες ολιγαρχιες...

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ antonis 28/06/2010 19:21:01

    Αυτό που λέει ο Αντώνης.

 6. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 28/06/2010 17:29:59

  Αυτές οι λεπρές πολιτικές εταίρες, που κρύβονταν πίσω από τον Παπούλια μη τολμώντας να ασκήσουν τα καθήκοντα γιά τα οποία ψηφίστηκαν, αυτά τα πολιτικώς βλογιοκομμένα καθίκια, θα πρέπει τώρα να πάρουν θέση.
  Αυτά τα αναίσχυντα κοπρόσκυλα, που προσπάθησαν να αποποιηθούν το πολιτικό τους καθήκον, θα βρεθούν αύριο μπροστά σε αυτό που απεύχονταν. Μονάχοι, με τον εαυτό τους στον καθρέφτη.
  Θα αναγνωρίσετε στο είδωλο τον εαυτό σας θλιβερές κατίνες, θρασύδειλα ανθρωπάρια, πολιτικοί απατεώνες;

  • γκαβουλιακας avatar
   γκαβουλιακας @ Άπιστος Θωμάς 28/06/2010 17:37:48

   Και θα υπογραψουν τρεχοντας,Απιστε Θωμα.Χωρις να ντραπουν ουτε στιγμη!

 7. st.takis avatar
  st.takis 28/06/2010 17:30:07

  ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙς ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ .
  ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

 8. Ιθαγεννής avatar
  Ιθαγεννής 28/06/2010 17:37:48

  Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010
  Στο ΣτΕ δικηγόρoι, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι κατά του Μνημονίου

  ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΔΣΑ, μεταξύ του προέδρου αυτού και των εκπροσώπων της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), με σκοπό...
  ...την οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών, στις οποίες θα προβούν ο ΔΣΑ και οι οργανώσεις, κατά του Μνημονίου.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 21.6.2010 και της διεξοδικής μελέτης του θέματος, αποφασίστηκε η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών του Μνημονίου διατάξεων καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν προς εφαρμογή του".

  Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.

  ΠΗΓΗ: troktiko

 9. τασούλης avatar
  τασούλης 28/06/2010 18:04:57

  γκουγκλάροντας ασύστολα και αναζητώντας κάθε πιθανή ενημέρωση γύρω από την πενταγράμματη λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα ξανά, έπεσα σε αυτόν τον τύπο:
  http://www.papandreou-pasok.info/papandreou-secret.htm
  στη σελίδα του εν μέσω πολλών κουλών έχει και μια υπογραμμένη ομολογία ότι ο ανδρέας έβαλε άνθρωπο να τον καθαρίσει. είναι πραγματικό πρόσωπο ή τρολάρει; γνωρίζετε τίποτα; (για να μην τα ρίχνουμε όλα στους αμερικάνους, όχι τίποτε άλλο.)

 10. aengus avatar
  aengus 28/06/2010 18:38:47

  Και τα κάνουν αυτά στην Ελλάδα, όπου οι εφοπλιστές συναγωνίζονται ποιος θα αποκτήσει το μεγαλύτερο γιότ, που οι παραγγελίες τους για τις νέες θαλαμηγούς και τα καινούργια ιστιοφόρα τους έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε τα εξειδικευμένα στην κατασκευή γιότ ναυπηγεία της Ιταλίας και της Ολλανδίας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να δεχτούν άλλες παραγγελίες μέχρι το 2011 διότι μέχρι τότε είναι κλεισμένα από τις παραγγελίες για τα νέα γιότ των Ελλήνων εφοπλιστών, που τα μήκη τους κυμαίνονται μεταξύ 70 και 100 μέτρων και που η κατασκευή τους κοστίζει περί το 1 εκατομμύριο ευρώ το μέτρο!
  Στην Ελλάδα, όπου οι γέροντες οδηγούνται στον Καιάδα, οι νέοι στην ανεργία και οι εργαζόμενοι στην πείνα.

  • TASOS avatar
   TASOS @ aengus 28/06/2010 18:50:16

   Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ !
   ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΙΥΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
   ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ!!!!!!!
   ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ?
   Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΡΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ?

   ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ

   ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ .......

   ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ Η ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ..... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΤΑΙ ......

   ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ !

   ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

   • aengus avatar
    aengus @ TASOS 28/06/2010 20:20:01

    Δεν είναι «Μαυρογιαλούροι» –είναι Επίορκοι Εφιάλτες.

 11. Misha avatar
  Misha 28/06/2010 18:47:14

  Aφού έπαιξαν τα λεφτά των ταμείων στα καζίνο των χρηματιστηριακών αγορών, μετά βγαίνουν και λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις.

  Τους αξίζει το γιγαντοαιώρημα του Μπενίτο.

  • aengus avatar
   aengus @ Misha 28/06/2010 20:26:22

   Χειρίζεσαι εκπληκτικά την Ελληνική γλώσσα –μπήκα και στο ιστολόγιό σου και ενθουσιάστηκα. Δεν περίμενα να είναι αυτό ακριβώς (!) αλλά η έκπληξη ήταν ευχάριστη…. Φαντάζομαι θα είσαι εξοικειωμένος και με το έργο τού Κωστή Μοσκώφ.

   • Misha avatar
    Misha @ aengus 28/06/2010 20:35:45

    Nα σαι καλά φίλε.Δεν έχω συνηθίσει τα καλά λόγια. οπότε κάθε 5 τερμινα που ακούω καλή κουβέντα την καρφιτσώνω και την κοιτάζω για να παρηγοριέμαι ...χεχεχε

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ aengus 28/06/2010 20:35:52

    Ναι... μάλιστα αναλύει Σέξπιρ και διαβάζει και Θερβάντες απ το πρωτότυπο.

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 28/06/2010 22:10:19

    @Strange Attractor

    Καθόλου δεν το αποκλείω!

 12. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 28/06/2010 18:47:48

  Aντι αλλου σχολιου βαζω την Ευαγγελικη περικοπη. Διαβαστε και θα επισημανετε τα εργα και τις ημερες των συχρονων υποκριτων

  Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν 14 Οὐαὶ δέ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν, καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα

  15 Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον καὶ ὅταν γένηται ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν

  16 Οὐαὶ ὑμῖν ὁδηγοὶ τυφλοὶ οἱ λέγοντες Ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ ναῷ οὐδέν ἐστιν· ὃς δ' ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ χρυσῷ τοῦ ναοῦ ὀφείλει 17 μωροὶ καὶ τυφλοί, τίς γὰρ μείζων ἐστίν, ὁ χρυσὸς ἢ ὁ ναὸς ὁ ἁγιάζων τὸν χρυσόν; 18 καί, Ὃς ἐὰν ὀμόσῃ ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ οὐδέν ἐστιν· ὃς δ' ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ δώρῳ τῷ ἐπάνω αὐτοῦ ὀφείλει 19 μωροὶ καὶ τυφλοί, τί γὰρ μεῖζον τὸ δῶρον ἢ τὸ θυσιαστήριον τὸ ἁγιάζον τὸ δῶρον; 20 ὁ οὖν ὀμόσας ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν πάσιν τοῖς ἐπάνω αὐτοῦ· 21 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ ναῷ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν τῷ κατοικοῦντι αὐτόν 22 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ οὐρανῷ ὀμνύει ἐν τῷ θρόνῳ τοῦ θεοῦ καὶ ἐν τῷ καθημένῳ ἐπάνω αὐτοῦ

  23 Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι 24 ὁδηγοὶ τυφλοί οἱ διϋλίζοντες τὸν κώνωπα τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες

  25 Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀκρασίας 26 Φαρισαῖε τυφλέ καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν

  27 Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας 28 οὕτως καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι ἔσωθεν δέ μεστοὶ ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας

  29 Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων 30 καὶ λέγετε Εἰ ἤμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν οὐκ ἂν ἤμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν 31 ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας 32 καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν 33 ὄφεις γεννήματα ἐχιδνῶν πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης

  34 διὰ τοῦτο ἰδού, ἐγὼ ἀποστέλλω πρὸς ὑμᾶς προφήτας καὶ σοφοὺς καὶ γραμματεῖς· καὶ ἐξ αὐτῶν ἀποκτενεῖτε καὶ σταυρώσετε καὶ ἐξ αὐτῶν μαστιγώσετε ἐν ταῖς συναγωγαῖς ὑμῶν καὶ διώξετε ἀπὸ πόλεως εἰς πόλιν· 35 ὅπως ἔλθῃ ἐφ' ὑμᾶς πᾶν αἷμα δίκαιον ἐκχυνόμενον ἐπὶ τῆς γῆς ἀπὸ τοῦ αἵματος Ἅβελ τοῦ δικαίου ἕως τοῦ αἵματος Ζαχαρίου υἱοῦ Βαραχίου ὃν ἐφονεύσατε μεταξὺ τοῦ ναοῦ καὶ τοῦ θυσιαστηρίου 36 ἀμὴν λέγω ὑμῖν ἥξει ταῦτα πάντα ἐπὶ τὴν γενεὰν ταύτην

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 28/06/2010 18:52:12

   ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ

   ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!! ΨΕΥΤΕΣ!! ΑΡΠΑΓΕΣ!!
   ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΠΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!! ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΥΒΡΙΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΝΕΜΕΣΗ!!!

   • aengus avatar
    aengus @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 28/06/2010 20:29:09

    Με την Νέμεσι θα εξοικειωθούν οσονούπω.

 13. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 28/06/2010 18:55:48

  Προς κ.κ.βουλευτές ΠΑΣΟΚ.
  Επειδή δεν έχετε το θάρρος και το ήθος μιας Σακοράφα,ενός Δαμαρά,ενός Οικονόμου (το αποδείξατε με την ψήφηση του μνημονίου) σας προκαλώ να σκεφτείτε που θα κρυφτείτε όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα σας πάρουν με τις πέτρες γιατί δεν θα'χουν χρήματα ν'αγοράσουν ντομάτες ή αυγά.
  Ο πρωθυπουργός θα πάει στην πατρίδα του (USA). Εσείς;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιώργος Γκ. 28/06/2010 18:58:05

   ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΥΠΑ ΜΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ

   • ataktos avatar
    ataktos @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 28/06/2010 19:06:32

    ΡΗΓΑ-Η τρύπα του Νεωρίου ..πάντως είναι ανοιχτή ..για τον Παχτα και Σημίτη ..κατά αρχήν. ..οι άλλοι καλοδεχούμενοι θα είναι ..να θα ...τους έχουν παρέα ..και δεν είναι λίγοι

 14. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 28/06/2010 18:57:59

  Διόρθωση ως προς το όνομα Δημαράς και όχι Δαμαράς..

 15. salmonellas avatar
  salmonellas 28/06/2010 19:12:06

  Παρακαλω ονομαστικη ψηφοφορια.

 16. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 28/06/2010 19:20:13

  Όχι μαύρο!
  όχι μαύρο!
  Δουλειά.Δουλειά με αυτούς τους όρους μόνο για εκείνους!
  Εργασία με όρους ΔΝΤ!
  Να σου πω πόσα απίδια βάνει ο σάκκος...
  Καταναγκαστική εργασία.Για κοπιάστε.

 17. Μάχος avatar
  Μάχος 28/06/2010 19:27:02

  Πολύ σωστό το σύνθημα: ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ!!! Να κατονομάσουμε τους ψεύτες. ΠΟΥΘΕΝΑ να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν.

 18. ΔΙΚΑΙΟΣ13 avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ13 28/06/2010 19:36:33

  ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΎΡΟΙ όπου σας πετυχαίνουμε θα σας κράζουμε ..

  Υπάλληλοι των τραπεζιτών"δανειστών" ετοιμαστείτε γιά θερμό καλοκαίρι,
  παπαγαλάκια του Χάγιεκ και της Θάτσερ τα ονοματά σας θα γραφτούν στην Ιστορία με μαύρα γράμματα...

 19. ... avatar
  ... 28/06/2010 19:38:46

  Ρε γαλαζόπαιδα, ο Καραμανλής δεν έλεγε για σκληρά μέτρα για να σωθεί η χώρα; Τώρα τι φωνάζετε; ε ρε που έχουμε μπλέξει

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ... 28/06/2010 19:40:04

   Και να σας πληροφορήσω ότι δεν θα ξεμπλέξετε ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολα...
   Ραγιάδες...

  • Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
   Σκεπτόμενος Πατριώτης @ ... 28/06/2010 20:21:15

   Ο Καραμανλής έλεγε για σκληρά μέτρα. Ναι είναι αλήθεια. Άλλο όμως σκληρά μέτρα και άλλο υποδούλωση της χώρας και απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας. Δεν ρωτάς όμως αυτούς που ψήφισαν τον ΓΑΠ, αποδοκιμάζοντας την πρόθεση Καραμανλή για σκληρά μέτρα και πιστεύοντας το ιστορικό "λεφτά υπάρχουν", πως νοιώθουν ;

  • aengus avatar
   aengus @ ... 28/06/2010 20:22:06

   Είστε Εφιάλτες

  • τασούλης avatar
   τασούλης @ ... 28/06/2010 20:33:23

   στρος καν και δε θα τρως καν.

   "ο πρόεδρος του πασόκ τάζει λαγούς με πετραχήλια κι έχει ο Θεός." Κ.Κ. 21.9.10 ντιμπέιτ

   για τον Καραμανλή λίγα λόγια, γκάνγκστερ.

 20. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 28/06/2010 19:44:42

  Η κρίση που βιώνει η χώρα, η οποία όπως όλα δείχνουν στο μέλλον θα οξυνθεί αντί να εκτονωθεί, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, οδηγεί την κοινωνία στο περιθώριο και άμεσα ή έμμεσα καθώς έχει δείξει η ροή των γεγονότων εμπλέκει και αποσταθεροποιεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος.
  Τα βασικότερα για την ώρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι, η ισοπέδωση ασφαλιστικών κεκτημένων και κοινωνικών δικαιωμάτων, η αύξηση της φτώχιας, το τέλος του μικρομεσαίου μετά και την εντυπωσιακή πτώση της αγοραστικής δύναμης του πληθυσμού, κ.α .
  Σε αυτή την κατεύθυνση τα «ισχυρά κέντρα εξουσίας» που παγίως επιδιώκουν παρέμβαση σε οικονομικά και άλλα ζητήματα προσπαθούν να ποδηγετήσουν και να αποδυναμώσουν τα κόμματα, αλλά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ουσία των πραγμάτων χωρίς καμιά ευαισθησία για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της χώρας.
  Τρανταχτή απόδειξη του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας αποτελεί το γεγονός ότι σχεδόν κόντεψαν να αναγορεύσουν το μνημόνιο σε
  «εθνική πολιτική» και την παράκαμψη της βουλής για την ψήφιση του ασφαλιστικού εθνική ανάγκη!
  Σε αυτό το θολό πολιτικό τοπίο η κυβέρνηση μη μπορώντας εκ των πραγμάτων να κάνει κάτι άλλο επενδύει όπως όλα δείχνουν στο αδιέξοδο του «εποικοδομητικού χάους».
  Σε καμιά όμως περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία η οποία έχει αρχίσει να παρατάσσεται πολεμικά απέναντι της. Αν τώρα συνεχίσουν έτσι για πολύ η κοινωνική αναταραχή θα εξαπλωθεί και η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει ούτε με… βουλβουζέλες

 21. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/06/2010 20:52:58

  Να διαβάσουν την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του. Μετά, καθένας να ψηφίσει με το ονοματάκι του και θα αναλάβει την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει.

  http://www.pasok.gr/portal/resource/section/idrutikiMenu

  http://www.pasok.gr/portal/resource/section/statuteMenu

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιάννης Σ. 28/06/2010 21:00:53

   Την εχουν ξεχασει προ πολλου.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 28/06/2010 22:56:50

    Να τους αναγκάσουμε να τη θυμηθούν. Αλλιώς, να βγουν να πουν καθαρά πως έχουν μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο. Όσο για εκβιασμούς που λέει ο φίλος παρακάτω, μπορώ να μετρήσω άνετα 10 που είναι σίγουρα καθαροί και που δεν συμφωνούν με το ασφαλιστικό. Στο χέρι τους είναι.

 22. δημητρης avatar
  δημητρης 28/06/2010 20:58:07

  ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
  ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟ-ΠΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ Η ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ... ΑΛΛΟΝ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  Ε; Κε ΕΒΕΡΤ;

  ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ(ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΟΓΟΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ.

  ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΩΜΕΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

 23. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 28/06/2010 20:59:49

  h**p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=32614&catid=9

  Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την οικονομική κρίση κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας τη κυβέρνηση για ανεπάρκεια, ατολμία και πρωτοφανή ολιγωρία στην άμεση λήψη μέτρων που θα τονώσουν, όπως υποστηρίζει την αγορά.

  «Η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει παλινωδίες, και ερασιτεχνισμούς, απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα και άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης», αναφέρει η κ Μπακογιάννη.

  Ταυτόχρονα επικρίνει την κυβέρνηση ότι είναι δέσμια των εσωτερικών της αντιφάσεων με ανοικτές αντιπαραθέσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου της, της καταλογίζει αδυναμία αξιοποίησης εξασφαλισμένων κοινοτικών πόρων ενώ κάνει λόγο για αδικαιολόγητη παρακράτηση του ΦΠΑ που παγώνει την αγορά και το εμπόριο.

  Αγαπητη κ. Μπακογιαννη..οταν παρεις τον δρομο για τον Αχεροντα δεν υπαρχει επιστροφη. Κανενας Ευαγγελατος και καμμια Τατιανα δεν θα σας γλυτωσει!!!

  Αποσυρθειτε καλυτερα και μην χρησιμοποιειτε το ονομα του αδικοχαμενου Παυλου Μπακογιάννη. Ετσι θα τιμησετε καλυτερα την μνημη του

 24. evangelos avatar
  evangelos 28/06/2010 21:05:38

  ΘΑ ΤΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ?..ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ?...ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ?..ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ?ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ?...

  • τασούλης avatar
   τασούλης @ evangelos 28/06/2010 21:19:31

   θα υπάρξει ευάγγελε, και θα τους χαιρετήσει με το μεσαίο δάχτυλο, και θα τον ξαναψηφίσουνε κιόλας ευάγγελε.

   • evangelos avatar
    evangelos @ τασούλης 28/06/2010 21:26:36

    ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΩ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ...Ο ΠΡΩΤΟΣ

 25. aris53m avatar
  aris53m 28/06/2010 22:25:11

  Μαύρο σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το Ασφαλιστικό

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ

  • Misha avatar
   Misha @ aris53m 28/06/2010 22:32:17

   Eχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση για ανάρτηση μαύρων σημαιών στα μπαλκόνια και στα οχήματα τη μέρα επετείου για την αποκατάσταση της Δειμοκρατίας τους (πλέον).

 26. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/06/2010 23:57:32

  Μαύρο σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το Ασφαλιστικό!

  Δεν υπάρχει ουσιαστικότερη απαίτηση από αυτή, του δικαιώματός μας να αποφασίζουμε εμείς ως λαός, μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, για τη μοίρα τής χώρας. Φτάνει πια, οι βουλευτές που συμπεριφέρονται σαν μετοχές τής οποίας την ιδιοκτησία έχει ο αρχηγός τού κάθε κόμματος.

 27. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 29/06/2010 00:48:54

  «Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους του Ασφαλιστικού»

  Ορθή επανάληψη: «Μαύρο στους Πρασινογιαλούρους του Ασφαλιστικού»

 28. πατριωτης avatar
  πατριωτης 29/06/2010 02:41:20

  καλλιτερα να σας διαγραψη ο παπανδρεου παρα ο λαος.........

 29. πατριωτης avatar
  πατριωτης 29/06/2010 02:41:58

  αλλα δυστυχως θα προτιμησουν τον παπανδρεου

 30. aengus avatar
  aengus 29/06/2010 02:42:28

  «Προς την Γ' Εθνικήν Συνέλευσιν των Ελλήνων

  Κύριοι,

  Και ως απλούς πολίτης και ως πρωταίτιος του σημερινού αγώνος, χρεωστώ εις το Έθνος μου, εις την οικογένειάν μου και εις εμέ τον ίδιον να εκφράσω παρρησία τα φρονήματά μου εις μίαν κρίσιμον περίστασιν, εκ της οποίας κρέμαται η μέλλουσα τύχη της Ελλάδος.

  Η Εθνική Συνέλευσις, αποφασίζουσα να ζητήση την μοναδικήν μεσιτείαν του εν Κωσταντινουπόλει πρέσβεως της Αγγλίας, διά να συμβιβάση την Ελλάδα με τους τυράννους της, παρεκτρέπεται από τα ιερά χρέη της και από τον προς ον όρον της συγκροτήσεώς της.

  Ο λαός, κύριοι, του οποίου παρρησιάζετε το πρόσωπον, δεν σας έδωσεν πληρεξουσιότητα να καταργήσετε την εθνικήν και πολιτικήν ανεξαρτησίαν του, αλλά να την στερεώσητε, να την διαιωνίσητε. Η Ιστορία θέλει μίαν ημέραν κρίνει αδεκάστως τας πράξεις σας.

  (…)Και πώς γίνεται, οι πληρεξούσιοι του ιδίου αυτού έθνους, διά μίας πράξεως ανηκούστου εις τα χρονικά των λαών , ν' αποδεικνύωσιν εις τον κόσμον ότι μόνον αυτοί δεν γνωρίζουσιν αυτήν την αλήθειαν!


  (…)Δούλος είναι εύκολον να γένη τις, όταν θέλη. Αυθέντης, είναι δύσκολον. Επιθυμούμεν ειρήνην, ας τρέξωμεν εις τα όπλα.

  Αν, εξ εναντίας, διά λόγους αποκρύφους εις εμέ, η Εθνική Συνέλευσις επιμένη εις την προλαβούσαν απόφασίν της, κρίνω χρέος μου ιερόν και απαραίτητον να διαμαρτυρηθώ, ως και ήδη διαμαρτύρομαι επισήμως κατ' αυτής, ενώπιον του ελληνικού λαού και όλων των λοιπών της χριστιανικής Ευρώπης, ως κατά μίας πράξεως παρανόμου, αντιελληνικής και διόλου ανταξίας ενός έθνους, το οποίον υπεδουλώθη μεν πολλάκις, πλην δεν εσυμβιβάσθη με τους τυράννους του.

  Έλλην, όμως, και φίλος άδολος της ελευθερίας του έθνους μου, δεν θέλω να συναγωνισθώ μετά των λοιπών συναδέλφων μου και να χύσω και την τελευταίαν ρανίδα του αίματός μου, εν όσω διαρκεί ο υπέρ ανεξαρτησίας πόλεμος.

  Παρακαλώ δε να μοι δοθή επίσημον αντίγραφον της παρούσης μου διαμαρτυρήσεως.

  Μένω με το ανήκον σέβας.

  Εις Πιάδα τη 12 Απριλίου 1826

  Ο πατριώτης

  Δημήτριος Υψηλάντης».

 31. arsen avatar
  arsen 29/06/2010 07:21:09

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΝΟΜΙΖΩ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ

 32. aengus avatar
  aengus 29/06/2010 07:59:13

  Ο,τι κι αν τρώγουν οι πτωχοί το έθνος ας τα τρώγει
  ό,τι κι αν πίνουν οι πτωχοί το έθνος ας τα πίνει
  χορταίνετε σαν Λούκουλοι μ' εμάς το σκυλολόγι
  κι εμείς θα σας γνωρίζουμε γι' αυτό ευγνωμοσύνη.
  Τέτοιοι χωριάτες που 'μαστε αντέχουμε εις όλα
  και ούτε τόσον εύκολα τινάζουμε τα κώλα.

  Πρέπει να είναι οι πολλοί πτωχοί και πεινασμένοι
  και οι ολίγοι πάντοτε να βρίσκονται χορτάτοι
  Πρέπει να στέκουν οι πολλοί στα σπίτια των κλεισμένοι
  και οι ολίγοι να πηδούν επάνω στο παλάτι
  Πρέπει ο κόσμος ο πολύς να δέχεται τα βάρη
  κι ο λιγοστός επάνω του κανένα να μην πάρει.

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ, 1883

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.