#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαύρη ΚυριακήΔύο σοσιαληστές θα μιλήσουν για την τσέπη μας και το μέλλον μας

 Το πιο κρίσιμο πρωινό για την Ελλάδα θα είναι αυτό της Κυριακής όπου θα συναντηθούν ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τον Ντ. Στρος Καν, ή για να κάνουμε και κανένα αστείο, δύο σοσιαληστές θα μιλήσουν για την τσέπη μας και το μέλλον μας.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, χωρίς όμως πολλά περιθώρια για την Ελλάδα έτσι όπως είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, είναι οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρεί δεδομένα τρία πράγματα:

1. Άμεσες απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων οι οποίες σε διάστημα τριετίας θα φτάσουν τις 250.000. Επίσης, κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα μέσω των συγχωνεύσεων δεκάδων οργανισμών.

2. Περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Στόχος του Στρος Καν είναι είτε να κοπεί ο 14ος μισθός είτε να μειωθεί κατά 20% αρχικά το εργατικό κόστος, επομένως, ψαλίδι κατά μέσο όρο 20% στους μισθούς. Στο τραπέζι πέφτει η περικοπή άμεσα κατά 20%-30% του επιδόματος καλοκαιριού και το ίδιο στο δώρο Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση φαίνεται να ανθίσταται αλλά για τα… μάτια του κόσμου.

3. Το νέο ασφαλιστικό Λοβέρδου περιλαμβάνει αλλαγές οι οποίες θα είναι επώδυνες μετά το 2018. Το ΔΝΤ λέει αλλάξτε το νόμο, φέρτε αλλαγές που θα ισχύουν το πολύ από το 2012. Ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις, πάγωμα στα χαμηλά κλιμάκια, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, ακόμη κι αυτών που έχουν ήδη βγει στη σύνταξη με εθελούσιες εξόδους (κάτι μάλλον δύσκολο διότι τα δικαστήρια θα είναι αντίθετα). Επίσης, οι συντάξεις πλέον θα υπολογίζονται με βάση όχι την τελευταία 5ετία ή 10ετία αλλά με τον μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου.

Αυτά για αρχή, λένε στο ΔΝΤ και θα ζητήσουν από τον Παπακωνσταντίνου να πάρει πίσω το Τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και να φέρει πιο σκληρό και επώδυνο αλλά και Τετραετές.

Τώρα τι πρωινό θα είναι αυτό για την Ελλάδα, εμείς λέμε καλύτερα να μην ξημερώσει Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 25/04/2010 07:37:53

  Και πρωτο θεμα στο mega απο τους γίγνατες της δημοσιογραφίας
  ...οι ημιυπαιθριοι χωροι !!!!
  και δευτερο τα παρατημενα αυτοκινητα λογω κοστους.

  χα

  @@@

  • GreenHosrses avatar
   GreenHosrses @ Κρης 25/04/2010 10:59:18

   τι θα έλεγαν άραγε αν ήταν πάνω Καραμανλής ή Σαμαράς; Ανεπάρκεια ανικανότητα, εθνική προδοσία;

 2. πατριωτης avatar
  πατριωτης 25/04/2010 08:58:43

  και διαμερησαντο τα ιματια μας εαυτοις και επι των ιματιων μας εβαλον κληρον....

 3. anonymos avatar
  anonymos 25/04/2010 09:29:53

  μαυρη κυριακή ήταν και η 4η Οκτωβρίου

 4. Nikoς avatar
  Nikoς 25/04/2010 09:57:33

  Ξεπούλημα κανονικο! Ντροπή σε όσους τους υποστηρίζουν και σε όσους τους καλύπτουν η ιστόρια δεν ξεχνα

 5. adistaktos avatar
  adistaktos 25/04/2010 10:10:24

  250.000 ήταν όλοι όσοι ΕΠΡΕΠΕ να διορίσει ο Καραμανλής την πρώτη τετραετία!!!
  Επειδή διόρισε μόνο (!!!) 70.000 δέχθηκε σφοδρή κριτική και γελιοποίηση απ' όλους όσοι ΣΗΜΕΡΑ τον λοιδορούν γιατί ΔΕΝ πήρε μέτρα και γιατί διόρισε πολλούς στο Δημόσιο!!!
  Για φανταστείτε να ΜΗΝ είχε προσλάβει τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ συμβασιούχους...
  Θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα ο σύγχρονος εμφύλιος που ξεκίνησε με τις φωτιές του 2007... Έλληνες έκαψαν Ελληνική γη και ανθρώπους!!!
  Θεία Δίκη... Θα απολυθούν πολλοί ΠΑΣΟΚΟΙ με υπογραφή Γιώργη

 6. GreenHosrses avatar
  GreenHosrses 25/04/2010 10:47:14

  Η «Λαζάρντ» σε ρόλο συμβούλου κρίσης του Δημοσίου, έστω και καθυστερημένα

  Γιωργος Mαντελας

  Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό. Η ελληνική κυβέρνηση, με μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια, αποφάσισε να αναθέσει τη διαχείριση της κρίσης στους επαγγελματίες τους είδους. Και έπειτα από μια αναζήτηση που κράτησε πάνω από μήνα, επιλέγει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την εταιρεία δημοσίων σχέσεων η οποία θα έχει ως αποστολή την «καλλιέργεια» των σχέσεων με τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ. Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αναζήτηση έγινε εντός των ελληνικών ορίων. Ομως, για λόγους που έχουν να κάνουν με τις διεθνείς διασυνδέσεις που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση, και όχι μόνο, έγινε στροφή στο εξωτερικό, όπου και τελικά φαίνεται να βρέθηκε η εταιρεία που θα αναλάβει την αποστολή. Αυτό είναι το ένα βήμα που κάνει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της καλύτερης διαχείρισης της κρίσης, η οποία αποδεικνύεται πολύπτυχη.

  Το άλλο βήμα έχει να κάνει με τη διαχείριση των σχέσεων με τους μεγάλους ξένους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικό χρέος, δηλαδή ομόλογα και τίτλους του Δημοσίου. Εν προκειμένω, το βήμα που γίνεται έχει να κάνει με την επιλογή μιας ξένης, και πάλι, εταιρείας, η οποία θα αναλάβει τις σχέσεις μαζί τους, οι οποίες, ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει από «χίλια κύματα». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, λέγεται ότι το βήμα έχει ολοκληρωθεί, καθώς η επιλογή έγινε στο πρόσωπο της «Λαζάρντ». Η εν λόγω είναι γαλλική, με πολύ καλό όνομα διεθνώς, το οποίο φρόντισε να μην αναμείξει σε κανενός είδους παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ένα από τα βασικά κριτήρια που οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση στην πόρτα της είχε να κάνει με το γεγονός ότι αποδεδειγμένα δεν επενδύει σε ομόλογα, μετοχές ή άλλου είδους χρεόγραφα.

  Η πρόσφατη εμπειρία με την Goldman Sachs ήταν τόσο τραυματική, ώστε αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μέτρησε στην τελική επιλογή. Είναι άγνωστο τι θα μετρήσει στην πρώτη περίπτωση, αν και το γεγονός ότι για τη διαχείριση των σχέσεων με τα ξένα ΜΜΕ θα χρειαστεί ένα «σπίτι» που θα έχει αποδεδειγμένα καλές σχέσεις μαζί τους, θα είναι προφανώς το σημαντικότερο. Θεωρείται και είναι σίγουρο ότι αν η ελληνική κυβέρνηση είχε καλύτερη πρόσβαση στους FT ή στη WSJ, η ζημία που θα είχε υποστεί η εθνική οικονομία θα ήταν συγκριτικά μικρότερη. Εστω και αργά, στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται το κρίσιμο κενό και σπεύδουν τώρα να το καλύψουν, επιχειρώντας να σώσουν ό, τι είναι δυνατόν.

  Ηδη το έκαναν στην περίπτωση της «Λαζάρντ», άνθρωποι της οποίας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και έχουν ξεκινήσει τις ενημερωτικές επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ο σχετικός κύκλος προβλέπει συναντήσεις με υπηρσιακούς παράγοντες του οικονομικού επιτελείου και κατόπιν διεθνείς επαφές με διαχειριστές ευρωπαϊκών κυρίως, αλλά και αμερικανικών, χαρτοφυλακίων. Ο, τι δηλαδή έκανε όλο το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, ατύπως, η Goldman Sachs, με εξαιρετικά αμφισβητούμενα όμως αποτελέσματα, όπως προκύπτει τώρα εκ του αποτελέσματος...

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100059_25/04/2010_398827

  Λεω αν μετά την ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις για την Goldman Sachs μήπως πρέπει να αρχίσουν να τα μαζεύουν ορισμένοι που είχαν επαφές τραπεζώματα και πρώην εργαζόμενος της ανέλαβε την διαχείριση του δημόσιου χρέους;

  Εξεταστική επιτροπή άμεσα. Και στο γουδί αν βρεθούν ένοχοι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ GreenHosrses 25/04/2010 11:45:58

   Πάλι νομίζουν ότι επικοινωνιακό είναι το θέμα. Μόνον η επικοινωνία τους νοιάζει, τίποτε άλλο.

   Ο Γιωργάκης νομίζει ότι είναι Αμερικανός, αλλά, ο δύστυχος, είναι η χειρότερη πάστα Έλληνα, αυτός που τον νοιάζει μόνον το φαίνεσθαι. Μαγκιά κλανιά κι εξάτμιση, το λέγανε στις βιντεοταινίες του 1980.

 7. εμμανουηλ avatar
  εμμανουηλ 25/04/2010 10:47:24

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.ΜΑΛΟΝ ΓΙΑ ΡΟΥΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΟΟΥΣΕ.ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ 43%

  • GreenHosrses avatar
   GreenHosrses @ εμμανουηλ 25/04/2010 11:13:53

   Αντί για Δανία γίναμε Ουγγαρία του Νότου...

   Πατέρα τα έμαθες τα νέα;

   Πάει το λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία.

 8. λακ avatar
  λακ 25/04/2010 11:20:47

  Εγώ λέω οτι συμφωνώ με τον george οτι φταίει και η ΝΔ ,όχι μόνο η ΝΔ ,αλλά εμείς γιαυτό τον φέραμε με 11 μονάδες μπροστά να κυβερνήσει και να κάνει πράξη αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε και τα οποία δεν έχουν να κάνουν τίποτα με αυτά που γίνονται απο την ώρα που τον κάναμε κυβέρνηση.
  Αυτός ήλθε και άρχΙσε να αρμενίζει μέσα σε ένα αεροπλάνο , μας έλεγε πάμε καλά ,τα ΜΜΕ τον προβάλανε ως σωτήρα μας και ξαφνικά μετά από 6 μήνες αεροποτικών πτήσεων ,προσγΕιώθηκε και παρέδοσε την εξουσία στο ΔΝΤ λόγω αδυναμίας του ιδίου και των εκλεκτών του να κάνει κάτι προς την σωστή κατεύθυνση.
  Σε 7 μήνες τούμπαρε τα πάντα προς το χειρότερο ,άυξησε το κόστος δανεισμού,αρνήθηκε να πάρει τεράστια ποσά με λογικά επιτόκια 6% (φεβρουάριος 2010) μετά απο την άνοδο αυτών απο τα δικά του λάθη (χρεωκοπήσαμε –ελλάδα τιτανικός κλπ),ώστε να πάρει ανάσα να δεί πού πάει και στο τέλος έκανε αυτό που ο κάθε αποτυχημένος θα έκανε πήγε στον μπαμπά των αποτυχημένων ΔΝΤ.
  Ακόμη και το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε δήθεν για να ενισχύσει την ανάπτυξη και την φορολογική δικαιοσύνη είναι προς λάθος κατεύθυνση γιατί φρενάρει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη που άν ερχόντανε θα υπήρχε ελπίδα να ανακάμψει η χώρα.
  Αντί να πάει την εφορία στις επιχειρήσεις 10% ώστε να προσελύσει εταιρείες να έλθουν στην ελλάδα και να την αναδείξουν ως έδρα της μέσης ανατολής και της ανατολικής ευρώπης ,αύξησε αυτή με την διπλή φορολόγιση κερδών -μερισμάτων ,με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται πολλές εταιρείες να φύγουν για κύπρο ,βουλγαρία κλπ χώρες της ΕΕ που έχουν ευνοικότερο φορολογικό καθεστώς.
  Εχοντας δίπλα του ερασιτέχνες συμβούλους τύπου ραγκούση,γερουλάνου,νίκου κλπ ,παρέδοσε την χώρα και πλέον απελευθερωμένος έστησε ένα ΗΛΗΘΙΟ σώου στο ακριτικό Καστελόριζο ,με αυλοκόλακες και χειροκροτητές ,αντί να κάνει ένα διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό και να εξηγήσει τι σημαίνουν όλα αυτά που έχει συμφωνήσει και δεν τα ξέρουν ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ,οι οποίοι ι δεν ξέρουν τι να πούν στούς ψηφοφόρους τους.
  Ολα αυτά δείχνουν ότι τελικά ο george δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει ,ενεργεί σύμφωνα με τις συμβουλές κάποιων κρυφοσυμβούλων και όλα λειτουργούν αντιλαικά ,αντιδημοκρατικά ,καταστροφικά.
  Τους παραπάνω ισχυρισμούς επιβεβαιώνουν
  -οι δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ
  -οι συνεχείς διαφωνίες των υπουργών του
  -οι φήμες για αντικατάσταση Υπουργού με τον Σημίτη (ανάγκη επιστάτευσης εμπείρων ιστοτικών στελεχών)
  -η επιφύλαξη των Γερμανών σήμερα ότι δεν υπάρχει κυβερνητική σοβαρότητα
  -η σπέκουλα από τα ΜΜΕ
  -η αποφυγή ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων και του ελληνικού λαού για τα συμφωνηθέντα
  -η παραμονή στον κρατικό τομέα κοματικών εγκάθετων που πληρώνονται απο τον κράτος τους έχει τοποθετήσει η ΝΔ και μετά 7 μήνες παραμένουν στην θέση τους.Δηλαδή μιλάμε για κηφήνες δήθεν συμβούλους κλπ που πληρώνουμε εμείς που θα πληρώσουμε και τα σπασμένα.Δείγμα ότι δεν έχουν ασχοληθεί κάν μέχρι σήμερα με την δημόσια διοίκηση.
  -η αποφυγή να ζητήσει για λογαριασμό όλου του πολιτικού κόσμου ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ απο τον λαό για τις εγκληματικές αποφάσεις τους απο την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.Αυτοί δημιούργησαν τις στρατιές δημοσίων υπαλλήλων ,αυτοί κάλυψαν επιχειρηματίες/τρωκτικά με υπερτιμημένες αναθέσεις,αυτοί κάλυψαν φοροφυγάδες ,αυτοί χάρησαν δημόσια γή ,αυτοί .................................................
  Κύριε George η Ελλάδα που σου παραδόσαμε είναι μιά πλούσια δυτική χώρα και δεν έχει κανένας δικαίωμα να την κάνει φτωχή και τριτοκοσμική.Αντί οι υπουργοί σου να φέρνουν εσπευσμένα νομοσχέδιο γοα την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες μετανάστες με στόχο την αλλοίωση του ελληνικού εκολογικού σώματος ώστε να διασφαλίσουν μέσω αυτών την επαναεκλογή του ΠΑΣΟΚ ,ας ασχοληθούν να πράξουν έργο κυβερνητικό,παραγωγικό ώστε να βοηθήσουν την χώρα αυτή που την βουλιάξατε.
  ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΣΩΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ λακ 25/04/2010 12:25:19

   Δυστυχώς φίλε μου σε καταλαβαίνω. Γνωρίζω αρκετούς ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ που πραγματικά πιστεύουν στην ιδεολογία του κόμματος τους. Αλλά όσο εμείς είδαμε σοβαρή δεξιά κυβέρνηση με Καραμανλή, άλλο τόσο εσείς θα δείτε σοσιαλισμό...

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/04/2010 11:42:35

  Τι ψάχνουμε ρε παιδιά, είμαστε ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, εσωτερική με γκάουλαιτερ και εξωτερική υπό το ΔΝΤ.
  Το έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι δια στόματος του αρχηγού τους, ΟΧΙ ΜΙΑ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, το κοπανάνε συνέχεια για να το εμπεδώσουμε και να μας κοπεί το αίμα.

  Ε λοιπόν αφού είναι έτσι και είμαστε υπό κατοχή πρέπει να αρχίσουμε να ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ.

  Αν δε μας αρέσει η επίσκεψη της κουστωδίας της γείτονος σε δύο εβδομάδες πρέπει να το δηλώσουμε και να το εκφράσουμε.

  Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα τους υποδέχθηκε μια πόλη νεκρή σα φάντασμα, με κλειστά τα παράθυρα, και ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια.

  Ας κάνουμε το ίδιο και ας αναρτήσουμε την Ελληνική σημαία στα σπίτια και στα μπαλκόνια εκείνες τις δύο ημέρες.
  Ας κηρύξουμε μια άτυπη διακοπή κυκλοφορίας στις πόλεις εκείνες τις δύο ημέρες.
  Ας κυκλοφορήσουμε όσο το δυνατό λιγότερο.
  Όποιοι μπορούν ας μην πάνε στις δουλειές τους.
  Κλειστά σπίτια, έρημοι δρόμοι, μόνο Ελληνικές σημαίες.
  Άδεια σχολεία, άδειες οι δημόσιες υπηρεσίες, αποχή από την εργασία στις ιδιωτικές εταιρείες.

  Θα κυκλοφορούν μόνο οι μετανάστες "φίλοι" και μελλοντικοί ψηφοφόροι και όσοι υποστηρίζουν την υπαγωγή της Ελλάδας στην υψηλή πύλη, οι καιροσκόποι και οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 25/04/2010 11:54:44

   Κι ανενημέρωτοι. Δυστυχώς, ακόμη κι αν κινητοποιηθεί όλο το Ίντερνετ, δεν πιστεύω να ξεσηκώσουμε πάνω από 20-30% του λαού. Ακόμη οι πολλοί βλέπουν τηλεόραση. Ας μην μετρήσουμε και τους ρατσιστές-αντιεθνικιστές, που όσο και είναι λιγότεροι από εμάς, έχουν ακόμη κάποια επιρροή, δυστυχώς.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 25/04/2010 12:00:27

    Το 20 - 30% θα ήταν πολύ καλό, δεν είναι λίγο.
    Θα ήταν ευκταίο.

    Αρκεί να ενημερωθεί και να καταγραφεί δυναμικά ως παρουσία και ως διαμαρτυρία.
    Δεν πρέπει να φοβόμαστε.
    Αν δεν κινηθούμε τώρα σε δύο χρόνια ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ! η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα, τουτέστιν θα μιλάει τούρκικα!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 25/04/2010 12:39:27

    Ναι, ίσως πρέπει να κινηθούμε, ακόμη κι αν αποτύχουμε. Και στην περίπτωση ακόμη που αποτύχουμε τώρα, αύριο-μεθαύριο θα πετύχουμε. Πρέπει όμως να πέσει ο σπόρος της ανεξαρτησίας.

 10. danger avatar
  danger 25/04/2010 11:53:04

  Καλημερα φιλοι,

  Το Σεπτεμβριο του 2009 λιγες μερες πριν τις Εθνικες Εκλογες - αν θυμαμαι καλα 8 μερες πριν - ο ΓΑΠ πηγαινει στις Η.Π.Α για του λογου το αληθες
  http://www.clintonglobalinitiative.org/ourmeetings/2009/meeting_annual_featuredattendees.asp?Section=OurMeetings&PageTitle=Featured%20Attendees&Attendee=Government_Officials

  Τα ΜΜ"Ε¨ αποσιωπησαν το γεγονος. Εκει σιγουρα ο σοσιαληστης ΓΑΠ εκλεισε την δουλεια. Εκει παρθηκαν οι αποφασεις. Απο τοτε και μετα γραφοντουσαν διαφορα για τον 25 μεσημβρινο και αλλα. Εκει γραφτηκε ο επικηδειος ενος λαου. Ριξτε μια ματια αξιζει θα βρειτε πολλα και θα δειτε ομοιοτητες με τους στοχους και τα νεα μετρα του ΔΝΤ

 11. danger avatar
  danger 25/04/2010 12:05:11

  Διαβαστε και εδω και κοιταξτε τι προιοντα προσφερει και ποια σχεση εχει με στιγκλιτς και το προηγουμενο Link

  http://www.apcoworldwide.com/content/search/keywordsrh/keywordsearch.aspx?usterms=greece

 12. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 25/04/2010 12:15:06

  Σημερινή δημοσκόπηση λέει:
  «Το 84,8% πιστεύει ότι ο κ. Καραμανλής γνώριζε την αλήθεια για την οικονομία και επέλεξε τη φυγή. Το 65,2% θεωρεί και ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την αλήθεια για την οικονομία και παραπλάνησε το λαό".
  Αλλά έδωσαν στον Παπανδρέου 43.92 % και στον Καραμανλή 33.48 %. Έχουμε και λέμε, Παπανδρέου + Καραμανλής 77.40 %.
  Εγώ μετά από αυτό τι να σχολιάσω: Μας τα είπαν, τους τα είπαμε, μας τα ξαναλένε, θα τους τα ξαναπούμε.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Sic transit gloria mundi 25/04/2010 14:13:29

   Λοιπόν, επειδή αυτό με τη φυγή είναι ψευδέστατο, σκέψου ότι ο Καραμανλής δε βγήκε ένα πρωί και είπε "εγώ φεύγω". Ο ΓΑΠ του είπε ξεκάθαρα ότι θα τον ρίξει τον Μαρτιο και δεν του έδωσε περιθώριο. Αν περίμενε, θα ήταν μία κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης λίγων μηνών, που δε θα μπορούσε να επιβάλλει τίποτα και σε κανέναν. Μπορείτε να τον κατηγορήσετε για πολλά, αλλά όχι και ότι δραπέτευσε. Ο ΓΑΠ βίαζόταν να γίνει πρωθυπουργός και να εφαρμόσει τα σχέδια της νέας τάξης. Ο Καραμανλής αντίθετα μπορούσε να κάνει εκλογές πιο νωρίς μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως άλλωστε πιεζόταν, και να χάσει με ένα αξιοπρεπές 3%. Δεν το έκανε όμως τότε. Ο ΓΑΠ ανακοίνωσε την απόφασή του να τον ρίξει τον Μάρτιο, ακριβώς γιατί έτσι δεν του άφηνε περιθώριο να παραμείνει. Αυτό ήταν το σχέδιο. Αλλιώς δε θα έλεγε τίποτα και απλώς θα περίμενε το Μάρτιο για τον ρίξει. Αλλά η Αμερική και το ΔΝΤ βιαζόταν και ο ΚΚ τους ενοχλούσε.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 25/04/2010 14:31:24

   Ο όρος "φυγή" της δημοσκόπησης, όχι δικός μου.
   Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι ο μέν Παπανδρέου θα προτιμούσε να παραλάβει το Μάρτιο (μόλις τώρα), ο δε Καραμανλής στις Ευρωεκλογές δεν είχε ακόμη πλήρη στοιχεία για την πορεία των οικονομικών (και ο Μπαρόζο έπαψε να καλύπτει τις αλχημείες μετά τον Ιούλιο). Η προηγούμενη ευθύνη του Αλογοσκούφη είναι τεράστια, έφυγε και άφησε το καράβη χωρίς στίγμα. Ο Παπαθανασίου έπλεε στα τυφλά.
   Φιλοδυτικοί (και εν μέτρω φιλοαμερικανοί) είναι και οι 2 μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί - όπως όλοι οι Ευρωπαικοί φυσικά, χωρίς να εξαιρούνται οι (της μή Ελληνικής) αριστεράς. Και δεν βλέπω άλλο δυνατό προσανατολισμό. Η φιλολογία περί δήθεν "αντιαμερικανικής" ΝΔ (όπως παλιότερα περί δήθεν "αντιδυτικού" ή "αντιαμερικανικού" ΠΑΣΟΚ), είναι bon pour l' Orient αλλά προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου ανατολίτης ή αφελής.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Sic transit gloria mundi 25/04/2010 16:57:39

   Δηλ έπρεπε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ε;

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/04/2010 12:58:57

  Μα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε πια.
  Μόνο να κινηθούμε μας απομένει.

  Αυτό που ενοχλεί στην επίσκεψη είναι η σημειολογία της επιλογής της χρονικής στιγμής, όταν η χώρα είναι δεμένη χεροπόδαρα από το ΔΝΤ.
  Τι θα συζητήσουμε με τους γείτονες;
  Το πως θα μας σώσουν αυτοί;

  Έχω μάθει να μην υποτιμώ τη σημειολογία.

  Η σημειολογία στην επικοινωνία είναι με μια λέξη το ΕΝΣΤΙΚΤΟ.
  Η σημειολογία αυτή με προϊδεάζει για τα χειρότερα.

  Αν θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση η επίσκεψη θα εντασσόταν απλά στο πλαίσιο μιας εξωτερικής πολιτικής. ΟΚ.
  Αλλά αμφιβάλλω κιόλας ότι το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας Τουρκίας είναι θετικό υπέρ Ελλάδας.
  Εισάγουμε πάρα πολλά από αυτούς.

 14. λακ avatar
  λακ 25/04/2010 13:19:20

  EΛΕΓΑΝ
  ΑΡΘΡΟ
  ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  73Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ………………….
  Η ΝΔ απέτυχε παταγωδώς να διατηρήσει τα κεκτημένα. Το μέγεθος της αποτυχίας είναι πρωτοφανές. Η φορολογική καταιγίδα που πρόσφατα ανακοινώθηκε δεν επαρκεί να θεραπεύσει την αστοχία της στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Αναμένονται νέα μέτρα εντός των προσεχών μηνών. Σε άλλες χώρες σε ώρα κρίσης οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για να τονώσουν την οικονομία και να στηρίξουν το εισόδημα των πολιτών. Η δική μας κυβέρνηση κάνει το αντίθετο! Η φορολογική αφαίμαξη την ώρα της επιβράδυνσης της οικονομίας θα οξύνει τα προβλήματα των νοικοκυριών.
  ………………………….
  Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανάταξη της οικονομίας μας και μια νέα πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Θέλουμε ο Έλληνας πολίτης να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά για να μπορεί να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του. Για να γίνει αυτό πρέπει να του δίνονται ευκαιρίες και να έχει ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες – παιδείας, υγείας, πρόνοιας — όπως αυτές κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής χώρας.
  ………………………..

  EMEIS ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ λακ 25/04/2010 14:17:43

   Τι εννοείς; αφού μόλις ψηφίστηκε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με ενιαία κλίμακα φορολόγησης. Ό,τι είπε το εφάρμοσε.

 15. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 25/04/2010 14:31:40

  Απο τις αποψεις που διατυπωνουν αρκετοι σχολιαστες ανακυπτει ενα καιριο προβλημα, της πραγματικης και ουσιαστικης, δηλαδη, ενημερωσης του συνολου των πολιτων γι' αυτα που συμβαινουν σημερα, αυτη τη στιγμη, στη χωρα, οπως επισημαινονται ευστοχα και παραστατικα απο το Αntinews και ορισμενα αλλα blogs. Ειναι γεγονος οτι οι πολιτες που δεν εχουν προσβαση στο Internet δεχονται συνεχως και μαλιστα μεσα στο ιδιο το σπιτι τους την ανελεητη κυβερνητικη προπαγανδα, οπως αυτη εκφραζεται συνεχως και αδιαλειπτως απο το "γυαλι" των νταβατζηδων. Προσοχη, η διαπιστωση αυτη δεν σημαινει επ' ουδενι λογω οτι δεν ειναι καταλυτικη η επιρροη των blogs, αλλα απλα οτι αυτη η επιρροη πρεπει να φτανει ως το τελευταιο ελληνικο σπιτι, ακομα, δηλαδη, και ως τα πομακοχωρια. Αναζητειται συνεχως ο τροπος, η σκεψη δε καποιου σχολιαστη να αγορασθει ενας τηλεοπτικος σταθμος ειναι μεν καλη ιδεα αλλα απαιτει μεγαλο χρονικο διαστημα για να υλοποιηθει, ακομη κι' αν βρισκονταν αυτη τη στιγμη τα κεφαλαια που απαιτουνται. Κατα την ταπεινη μου αντιληψη ο μονος αμεσος τροπος για αμεση επικοινωνια με ολους τους πολιτες ειναι η προκηρυξη με περιεχομενο τα θεματα που προβαλλουν το Αntinews και ορισμενα αλλα blogs, η οποια θα διαβιβαζεται χερι με χερι και θα φτανει ως το εσχατο ελληνικο σπιτι.

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ xenitemenos21 25/04/2010 14:39:09

   ΣΩΣΤΟ!!!!

 16. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 25/04/2010 14:35:56

  Συγγνωμην, οχι αναζητειται συνεχως αλλα αναζητειται συνεπως

 17. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 25/04/2010 19:14:43

  Ξέρει κανείς νά μοῦ γράψη μέ τί ἀεροπλάνο πῆγε ὁ Παπακωνσταντίνου στίς ΗΠΑ; Μέ τῆς γραμμῆς ἤ μέ κρατικό;

 18. Κερκίδα avatar
  Κερκίδα 25/04/2010 19:45:28

  Να το πούμε πιο μελωδικά:

  Thievery Corporation: Vampires (Radio Retaliation 2008)

  They'll gain the world but lose their souls
  They'll gain the world but lose their souls

  Don't believe politicians and thieves
  They want our people on their bended knees
  Pirates and robbers, liars and thieves
  You come like the wolf but dressed like the sheep

  If you go to Lagos what you find, vampires
  If you go to Kinshasa what you find, vampires
  If you go to Darfur what you find, vampires
  If you go to Malabo what you find, vampires

  Lies and theft
  Guns and debt
  Life and death
  IMF

  When the bank man comes to your door
  Better know you'll always be poor
  Bank loans and policies
  They can't make our people free

  You live on the blood of my people
  Everyone knows you've come to steal
  You come like the thieves in the night
  The whole world is ready to fight

  If you go to Lagos what you find, vampires
  If you go to Kinshasa what you find, vampires
  If you go to Darfur what you find, vampires
  If you go to Malabo what you find, vampires

  Lies and theft
  Guns and debt
  Life and death
  IMF

  They'll gain the world but lose their souls
  They'll gain the world but lose their souls

  You live on the blood of my people
  Everyone knows you've come to steal
  You come like the thieves in the night
  The whole world is ready to fight

  If you go to Lagos what you find, vampires
  If you go to Kinshasa what you find, vampires
  If you go to Darfur what you find, vampires
  If you go to Malabo what you find, vampires

  Lies and theft
  Guns and debt
  Life and death
  IMF

 19. kyknos avatar
  kyknos 27/04/2010 06:34:43

  Alex Jones the investigative journalist who advised Greece two months ago not to accept the IMF under any circumstances is still fighting the banks in the U.S. I have heard Alex Jones speak many times. He is against the IMF and vehemently warned us of its dire consequences.

  When I read posts from Greeks that are completely fatalistic it breaks my heart. I hope that someone shoots that son of a bitch, Papandreou. Or, I hope that the Greek people hang him like the Italians hang Mousolini. This man has committed treason against the Greek people before he was even voted in as Prime Minister. This is no time to accept everything he dishes out to us. We should fight back in every way we know how. I would like to ask a final question. Papandreou sold out Greece even before he was elected which makes him a TRAITOR!! A TRAITOR! I hope that sinks in. Greece's Prime Minister is a TRAITOR. I hope I said it often enough for those who read this post to digest it.

  Has Greece lost its spirit to fight back? I don't see any reaction. All I see is speeches of acceptance. Even Americans that are brain washed from infancy would have reacted violently. The French would have been out in the streets disrupting communications and transportation. But the Greeks have become sheeple. I never thought I would live to see the day when I would call the Greeks sheeple. My God how times have changed. No wonder Mr. Papandreou is governing Greece without resistance. He is the King and Greece is his castle. He does with it as he wishes and his subjects bend their heads at his command. We have just found out that he made special deals with the Americans, even before he was elected Prime Minster, for concessions of the Aegean to the Turks. Do we have any concept what that means? My God, there should have been a revolution. The Greek people should have chased Papandreou out of the country in the dead of night. Instead, we still recognize him as the Prime Minister of Greece and wait to hear from his lips the next installment about Greece's fate. Well, I guess every country deserves its government! We certainly deserve ours . . . .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.