#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…»

 

του Κώστα Ροδινού

Όταν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να δανειστεί από τις αγορές και επί μακρόν στο στόχαστρο των κερδοσκόπων επειδή κατέχει ακόμα μεγάλη ακίνητη περιουσία, τότε πιέζεται πολλαπλώς και από πολλούς για να πωλήσει σε τιμές ευκαιρίας.

Κάπως έτσι «δόθηκε» η ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Κάπως έτσι μεθοδεύεται και η εκχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η πάλαι ποτέ πολύφερνη νύφη του τραπεζικού μας συστήματος, «εκτελέστηκε» με μια δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, η μετοχή της βρίσκεται εκτός Χρηματιστηρίου και ψάχνουμε κάποιον για να τη ..χαρίσουμε.

«Ορδές ειδικών και συμβούλων»

Πληροφορούμαι, επίσης,  ότι σε πολλές, υπό ιδιωτικοποίηση,  εταιρείες του Δημοσίου, έχουν ενσκήψει ορδές «ειδικών», «σύμβουλοι», «project managers» και μεγάλα δικηγορικά γραφεία για να ….επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Κίνητρό τους δεν είναι  η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά η προμήθεια, ή το λεγόμενο «success fee».

Θέλουν να τελειώνουν τις δουλειές «γρήγορα και απλά».

Σε μια μεγάλη ΔΕΚΟ, πρώην …manager του ιδιωτικού τομέα εμφανίστηκε συνοδεία του προσωπικού του δικηγόρου και με στόμφο δήλωσε προκλητικά ότι δεν καταλαβαίνει από κόμματα και κυβερνήσεις και παίρνει εντολές μόνο από το …ΤΑΙΠΕΔ!

Και εγώ που νόμιζα ότι τη χώρα την κυβερνάει ο Σαμαράς!

Μάλλον μας κυβερνάει ο… Αθανασόπουλος!

Όλοι αυτοί δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην περιουσία του ελληνικού λαού.

Λειτουργούν εκτός δημοκρατικού πλαισίου και ένας θεός ξέρει ποια συμφέροντα εκπροσωπούν.

Απαιτείται δημοκρατικός έλεγχος και πλήρης διαφάνεια για να μην εκποιηθεί περιουσία του δημοσίου έναντι πινακίου φακής.

Ας το έχουν υπόψιν τους στην Κυβέρνηση γιατί την τελική ευθύνη δεν θα την  φέρουν οι διορισμένοι  ..managers, (αν μάλιστα είναι και υπερήλικες) αλλά η κυβέρνηση και οι Υπουργοί της. Και τα κόμματα  που τη στηρίζουν, κατά συνέπεια.

Προκλητικοί μισθοί

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη μισθοδοσία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σε μια περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις, καταργούνται  κοινωνικά επιδόματα, ο  απλός πολίτης βρίσκεται σε απόγνωση από τα χαράτσια, αποτελεί όνειδος για το πολιτικό σύστημα της χώρας και πρόκληση για την κοινωνία ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να παίρνει 21 χιλιάδες ευρώ το μήνα και ο Αντιπρόεδρος 15 χιλιάδες!

Όταν ο Πρωθυπουργός περικόπτει το δικό του μισθό, είναι δυνατόν ο διορισμένος κ. Θωμόπουλος να καθαρίζει 21 χιλιάδες;

Από την άλλη, οι σύμβουλοι στο ΤΑΙΠΕΔ (χρηματοοικονομικοί, νομικοί και τεχνικοί σύμβουλοι) που προωθούν τις αποκρατικοποιήσεις πήραν για εννιά μόλις μήνες, την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 αμοιβές περίπου 7 εκατ. ευρώ. Αν πείτε ότι καλώς δόθηκαν αφού προωθούν το δύσκολο αυτό έργο θα σας λέγαμε ότι δεν έχει γίνει καμιά αποκρατικοποίηση, οπότε για ποιες συμβουλές πληρώθηκαν;

Την ίδια περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ απασχόλησε 20 άτομα που το σύνολο των αμοιβών τους ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες για τα ταξίδια στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 79.000 ευρώ. Φανταζόμαστε ότι στα 20 άτομα δεν περιλαμβάνονται οι πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, εντεταλμένοι και τα μέλη του ΔΣ ούτε οι διάφοροι ξένοι που όριζε η τρόικα. Διότι εκεί απ' ότι μαθαίνουμε τα λεφτά ήταν πάρα πολλά.

Και με μια άστοχη δήλωση, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό αίσθημα, βγήκε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Σταϊκούρας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη στα μάτια της κοινωνίας, αν δεν μειώσει αυτούς τους προκλητικούς μισθούς. Αύριο κιόλας!

Τα 550 των τραπεζών

Από την άλλη εντελώς τυχαία μάθαμε ότι οι τράπεζες, τις οποίες …σώζουμε από το 2008, οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο 550 εκατομμύρια ευρώ! Και αντί η κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση επιστροφή τους, πάλι ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε «ότι η επιστροφή των οφειλών θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και η κυβέρνηση εξετάζει και αναζητά βέλτιστη λύση, μεριμνώντας σε κάθε περίπτωση για την διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος».

Τι λέτε κύριε Σταϊκούρα;

Όλους αυτούς που τους στείλατε τα εκκαθαριστικά τους ρωτήσατε μήπως του δημιουργήσατε σοβαρά προβλήματα στο οικογενειακό τους  εισόδημα;

Αν ένα ιδιώτης χρωστάει σε μια τράπεζα, ξέρετε πόσα τηλεφωνήματα δέχεται καθημερινά;

Ξέρετε ότι, για ψύλλου πήδημα, τον …γράφουν στον Τειρεσία και δεν …ξεγράφετε ούτε τη …Δευτέρα Παρουσία;

Ξέρει πόσοι βρίσκονται στις φυλακές επειδή δεν έχουν να πληρώσουν μικροποσά, σε σχέση με τα 550 εκατομμύρια των τραπεζών.

Δικά σας είναι τα  550 εκατομμύρια για να είστε τόσο …γαλαντόμος;

Σκεφθήκατε τι μήνυμα στέλνετε στον Έλληνα φορολογούμενο;

Για να μην επεκταθούμε περισσότερο. Η κυβέρνηση πρέπει πρωτίστως να κερδίσει τη μάχη της αξιοπιστίας. Και για να το καταφέρει αυτό  απαιτείται απόλυτη διαφάνεια. Καμιά σκιά.

Παράλληλα, επειδή  ολόκληρη κοινωνία βρίσκεται στην μέγκενη, είναι πρόκληση να παρακολουθεί και το πάρτυ των επιτήδειων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/09/2012 15:03:10

  Ροδινέ, είσαι μεγάλος! Τέλος.

  • Ζωροάστρης avatar
   Ζωροάστρης @ Strange Attractor 07/09/2012 16:45:39

   ...μεγάλος επιμηθεύς...

 2. Ανιψιός avatar
  Ανιψιός 07/09/2012 15:20:37

  Όπως έγραψε τις προάλλες και ο κος Φαήλος, οι εκλογές τελείωσαν πριν από κανένα δίμηνο. Ότι ψηφίσαμε, βγήκε(;)
  υ.γ. Σταϊκούρας.., Σταϊκούρας..; Α ναι! Θυμήθηκα. Ο υπουργός του Σαμαρά.

 3. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/09/2012 15:26:49

  Αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ότι πάσχει από πρεβυωπία. Δε βλέπει καθόλου κοντά.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/09/2012 23:24:03

   Βλέπει τουλάχιστον μακριά ??? Γιατί καλά να μη μπορεί να διαβάσει χωρίς γυαλιά. Αυτό διορθώνεται. Αλλά αν δεν μπορεί να ονειρευτεί, τότε υπάρχει άλυτο πρόβλημα....

 4. ιωαννης γραψας avatar
  ιωαννης γραψας 07/09/2012 15:37:35

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ !!!!!!!΄όμως απορώ πως με όσα γράφετε,πως ελπίζετε ακόμη να πάνε τα πράγματα καλύτερα με αυτήν την κυβέρνηση !!! και μόνο απο την απάντηση του Σταικούρα, το νόημα βγήκε...νυν υπερ παντων οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...αυτό είναι το μέλημα τους και ουδέν άλλο....

 5. ΑΠΟ avatar
  ΑΠΟ 07/09/2012 15:41:04

  σκόρπια:
  - σωτηρία με δικαιοσύνη ...αμ πώς
  -ευτυχώς διαφωνεί ο Σαχινίδης με τις οριζόντιες περικοπές...σωθήκαμε...
  -με τέτοια στουρναριά που έφαγε το Τ.Τ έπεσε σε κόμα...
  - ρίξε στην απόγνωση και ολίγη οργή και άντε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/09/2012 16:10:57

  συνέχεια του άσματος ...

  ¨... άγρια κράζουν και αίμα ζητούν , την Δούρου στην κρεμάλα να δουν... ¨

  Πέρα από την πλάκα βρίσκω σωστή και ευαίσθητη την τοποθέτηση σας κ. Ροδινέ.

 7. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 07/09/2012 16:19:58

  Μπράβο σας κύριε Ροδινέ που λέτε τα πράγματα με το όνομά τους, που τα περιγράφετε ακριβώς όσο φρικτά και εξευτελιστικά είναι. Αλλά όταν βρίσκεσαι ακινητοποιημένος ήδη κάτω από τον βιαστή σου κι αυτός ετοιμάζεται να προχωρήσει στα περαιτέρω, ΑΝ, (λέμε αν) ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΙΛΕΤΟ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ, ΠΌΤΕ ΘΑΡΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ) ??????? Πρίν ή μετά το...μοιραίο, αγαπητέ κ. Αντώνη Σαμαρά ???? Πότε λέτε???

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ BLACKQUEEN 07/09/2012 21:55:01

   Γειά σου Blackqueen ! μάς έλειψες !

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Αθηνά-Μαρία 07/09/2012 22:38:34

    :-) Ευχαριστώ Αθηνά - Μαρία (κι εσείς μου λείψατε, αλλά πιεστικό το πρόγραμμα του μήνα!!!).

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/09/2012 16:49:11

  Ψάξτε καλύτερα (και ρωτήστε τον κ. Σταικούρα) τι σημαίνει παραχώρηση προς το Δημόσιο προνομιούχων μετοχών (και όχι κοινών), έναντι εγγυήσεων.
  Η ρύθμιση Αλογοσκούφη (τότε στα ..."αθώα" χρόνια του 2008) που επαναλήφθηκε επί Παπακωνσταντίνου και απειλεί να ξαναεπαναληφθεί τώρα - για τα 50 δις του EFSF.
  Φοβούνται και να προφέρουν ακόμη την φράση που καθόλου δεν φοβήθηκε η Ιρλανδία, η Βρετανία (RBS), οι ΗΠΑ (Fannie- Freddy), η Ισπανία (Bankia), Η Γερμανία (Hypo): Η φράση είναι "προσωρινή κρατικοποίηση των τραπεζών" που είναι προβληματικές, αφού έχασαν τα ιδιωτικά τους κεφάλαια ή υποθήκες.
  Την τρέμουν αυτήν την φράση. Κάποτε πρέπει να απεξαρτηθούν από την "άσπρη σκόνη" των τραπεζικών δανείων στα κόμματα.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Ο Θείος 08/09/2012 00:46:43

   Θείε,

   και όμως!!! Την ΦΡΑΣΗ “προσωρινή κ ρ α τ ι κ ο π ο ί η σ η των τραπεζών”, ο ΓΑΠ την είπε πρώτος (και γι' αυτό τον έριξαν, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, με προεξέχοντα τον Βενιζέλο, αγαπημένο πολιτικό των τραπεζιτο_εκδοτών):

   "Κόκκινη γραμμή από τον πρόεδρο για την κ ρ α τ ι κ ο π ο ί η σ η των τραπεζών", 02/02/2012 h**p://www.tovima.gr/politics/article/?aid=441441

   ".. ο κ. Γ. Παπανδρέου θα επιμείνει στην αρχική του θέση, περί κ ρ α τ ι κ ο π ο ί η σ η ς των τραπεζών (απόκτηση από το κράτος κ ο ι ν ώ ν μετοχών με δ ι κ α ί ω μ α ψήφου), την οποία ο ίδιος έχει επανειλημμένως περιγράψει ως κόκκινη γραμμή για τον ίδιο και το κόμμα του".

   The rest is History...

 9. rigakisalex avatar
  rigakisalex 07/09/2012 17:20:27

  Εξαιρετικό και ανεξάρτητο. Μπράβο.

 10. sitting duck avatar
  sitting duck 07/09/2012 17:27:25

  Ο κ. Θωμόπουλος είναι ταυτοχρόνως και μέλος του περιβόητου Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας. Εκεί που είχε διοριστεί ο πρώην υπουργός οικονομικών Ζανιάς με μισθό 10000 ευρώ το μήνα και τον αντικατέστησε ο πρώην ΓΓ του υπουργείου οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης(σ.σ. ο Ζανιάς βολεύτηκε στην προεδρία της Εθνικής Τράπεζας). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια κλειστή παρεούλα που λειτουργεί σε λογική : "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει". Διερωτώμαι όμως αγαπητέ μου κύριε Ροδινέ. Ο Θωμόπουλους παίρνει μισθό ΚΑΙ από το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής; Για βάλτε κάποιον από την συντακτική ομάδα του site να το ψάξει. Γιατί τότε οι μηνιαίες αποδοχές του θα γράφουν...3 μπροστά!

 11. theo1611 avatar
  theo1611 07/09/2012 18:10:27

  Γιατί ασχολούμαστε μόνο με τα έξοδα του ΤΑΙΠΕΔ και όχι και με την κα Μπουμπενίκοβα, μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι 9-8-2012 με ορισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (τρόϊκα)?

  Θεμελιώδης ανακρίβεια του άρθρου είναι τα περί "δημοκρατικής νομιμοποίησης". Η χώρα έχει σύνταγμα και νόμους και όσοι αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στο δημόσιο τομέα πληρούν κατά τεκμήριο τα κριτήρια και κατά "δημοκρατική νομιμοποίηση" αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Προφανώς οι αστοχίες, αν υπάρχουν, αφορούν τους εκλεγμένους (Βουλευτές), καθένα κατά τις ειδικές αρμοδιότητες που του προσδιορίζει το Σύνταγμα, ο Κανονισμός της Βουλής, οι νόμοι του Κράτους και οι σχετικές διαδικασίες με βάση τις οποίες ανατίθενται αυτές οι αρμοδιότητες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

 12. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 07/09/2012 19:12:51

  Συμφωνώ απόλυτα και μπράβο στον αρθρογράφο .Είπαμε να πουλήσουμε στους δανειστές και στους τοκογλύφους αφού εκεί μας σέρνουν καιρό τώρα αλλά ήμαρτον με τη βρώμα και τη δυσωδία από τις ''αδιαφανείς'' διαδικασίες και τα λαμόγια που έχουν αναλάβει τις εργολαβίες .

 13. Aris. A avatar
  Aris. A 07/09/2012 19:20:59

  Πολλοί ρομαντικοί έχουν μαζευτεί στο antinews.

  Δυστυχώς η εποχή μας είναι ανελέητη.

  Ομως η ζωή ανήκει πάντα σε αυτούς που την θέλουν διαφορετική και ηθική άσχετα αν πάντα κερδίζουν όσοι την κάνουν κόλαση.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Aris. A 07/09/2012 23:28:26

   ....Μέχρι σήμερα, μπορεί και να νομίζουν πως κέρδισαν. Αλλά αύριο ??? Το παράξενο ετούτο παιχνίδι, βρίσκεται αενάως εν εξελίξει.....

 14. franc avatar
  franc 07/09/2012 19:29:43

  Oταν εγώ σας λέω μόνο ο Τσίπρας μας απέμεινε με αποκαλείτε επαναστατημένο γέρο...Τουλάχιστον αυτός Θείο, τόλμησε και είπε την απαγορευμένη φράση “προσωρινή κρατικοποίηση των τραπεζών”και μάλιστα σε όλα τα κανάλια του κόσμου (πλην Μέγκα φυσικά).
  Ούτως ή άλλως αν μας απογοητεύσει και ο γιός μας , τότε ο καθείς και το οπλο του...

 15. όλα καλά avatar
  όλα καλά 07/09/2012 21:26:44

  "Όλοι αυτοί δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην περιουσία του ελληνικού λαού."

  Ναι, σύμφωνοι. Και η διορισμένη με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (και παράκαμψη της βουλής) διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις; Δεν νομίζω. Αν η επόμενη κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί μάλλον άνετα να καταργήσει όλες τις αποφάσεις πώλησης του ΤΑΙΠΕΔ (επίσης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, γιατί την ειρωνεία του πράγματος) ως νομικώς μη υφιστάμενες, αφού η θεωρούμενη ως δοτή διοίκηση δεν εξελέγη σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Και δεν θα χρειασθεί καν να τις επανακρατικοποιήσει (αφού οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι άκυρες) και οι αγοραστές θα στρέφονται κατά του κράτους στα δικαστήρια...

  Καλά τόσο ανόητοι είναι οι κυβερνώντες (και οι σύμβουλοί τους); Δεν φθάνουν τα μύρια προβλήματα (ιδιοκτησιακό και μετοχικό καθεστώς, περιβαλλοντικά και προστατευόμενες ζώνες, χρήσεις γης) που μπλοκάρουν τα προς πώληση αγαθά, και τα οποία απαιτούν συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων των αρμόδιων υπουργείων για να ξεπεραστούν, ήταν ανάγκη να θέσουν εν αμφιβόλω τη νομιμότητα τη διοίκηση (και τις αποφάσεις) του ΤΑΙΠΕΔ; Δεν καταλαβαίνουν ότι απαξιώνουν τα πωλούμενα, αν δεν είναι 101% καθαρά από άποψης τίτλων και αποφάσεων; Δεν αρχίσαμε καλά.

  "Απαιτείται δημοκρατικός έλεγχος και πλήρης διαφάνεια για να μην εκποιηθεί περιουσία του δημοσίου έναντι πινακίου φακής."

  Συμφωνώ απολύτως. Εύγε!

  Πάντως πλάκα πλάκα με κάτι τέτοια, όπως και με το φιάσκο της υπουργοποίησης Βερνίκου, οι κυβερνώντες στο μάθημα "Αγωγή του πολίτη" (ή "Στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος") μάλλον μετεξεταστέοι θα έμεναν. Το ευχάριστο είναι πως η αντιπολίτευση είναι εκεί, για να ασκεί τον ελεγκτικό της ρόλο.

 16. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 07/09/2012 22:07:36

  Επιτέλους ένα πολύ δυνατό κείμενο με μοναδικές αλήθειες και με κοινωνική ευαισθησία, σπάνια είδη για τους καιρούς μας. Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!
  Εύγε από καρδιάς αγαπητέ Κώστα Ροδινέ!
  Νοιώθω επίσης περήφανη που είμαι κολλημένη με το antinews, που καθημερινά μου επιβεβαιώνει πως δεν μασάει τα λόγια του! Αυτό αγαπητέ Φάκτορα για σένα!

 17. Δαναός avatar
  Δαναός 08/09/2012 00:04:01

  Σε ωφέλησαν τα μπάνια Κώστα! Μπράβο, τίποτε άλλο! Είπαμε: Αντίθεση, Αντίδραση,Αντίσταση, όταν πρέπει!

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Δαναός 08/09/2012 00:16:06

   Με καλέσατε;

 18. Χρήστος avatar
  Χρήστος 08/09/2012 02:02:50

  Συγχαρητήρια κύριε Ροδινέ.

 19. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 08/09/2012 13:45:09

  Ναί, σέ όλα!

 20. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 08/09/2012 20:48:42

  Εύγε κ. Ροδινέ!

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/09/2012 21:20:21

  Αμα λέμε μπράβο για τα αυτονόητα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.