#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαυραγορίτες της βίζας...Διπλωμάτης που έχει περάσει από πόστα στην πρώην ΕΣΣΔ, λέγεται ότι έχει Τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία και έχει αγοράσει πολυτελές ακίνητο. Άλλος, φερόμενος ως «επιχειρηματίας», σύζυγος διπλωμάτου, εκτός της υπερπολυτελούς Μερσεντές με την οποία κυκλοφορεί, αγόρασε, όχι απλά διαμέρισμα, αλλά ολόκληρη κατοικία, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Μόσχας. Στη Ρουμπλιόφκα, όπου το κόστος ενός σπιτιού ξεκινάει από ... τρία εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για άτομο, το οποίο είχε προσκολληθεί σε παράγοντα της κυβέρνησης της ΝΔ, παλαιότερα, και κατόπιν, ως ήταν αναμενόμενο, έγινε παρατρεχάμενος του συστήματος ΠΑΣΟΚ.

Γενικότερα, η εικόνα που δίδουν διπλωματικοί κύκλοι από τη Μόσχα, είναι ότι πολλά από τα πρόσωπα, τα οποία εμμέσως ή αμέσως εμπλέκονται στο χώρο των βιζών, κάνουν ζωή χαρισάμενη, αντίστοιχη με τον τρόπο διαβίωσης που έκαναν πριν από χρόνια μόνον εύποροι επιχειρηματίες. Αγοράζουν σπίτια, αυτοκίνητα, πανάκριβο ρουχισμό, κάνουν ταξίδια κάθε τρεις και λίγο, είναι συνεχώς σε ρεστοράν πολυτελείας, κ.ο.κ.

Εάν ισχύουν όλα αυτά, καιρός είναι να σημάνει συναγερμός στην Αθήνα. Εκτός κι’ αν οι εγκέφαλοι των κάθε λογής κυκλωμάτων δεν βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά στην ίδια την Αθήνα. Να σημειωθεί ότι σε διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας, τόσο στη ρωσική πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ, υπάρχει βεβαρυμμένο παρελθόν. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι στη δεκαετία του 1990, έγιναν μαζικά «ελληνοποιήσεις», για τις οποίες τα κυκλώματα –που ουδέποτε ωστόσο, αποκαλύφθηκαν, και πολύ περισσότερο, κάποιος τιμωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη- κέρδισαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Αφού πάντως αντιμετωπίστηκε τότε αυτή η πληγή, τώρα επανέρχεται εντονότατα η φημολογία για κυκλώματα εμπορίας βίζας. Εκτιμάται ότι το αλισβερίσι αφήνει στα κάθε λογής κυκλώματα «κέρδος» αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Να σημειωθεί ότι μόνο από τις νόμιμες συναλλαγές για βίζες στη ρωσική πρωτεύουσα, η Ελλάδα ως Δημόσιο εισπράττει γύρω στα 12-15 εκ.ευρώ. Εάν λοιπόν, σε αυτό το ποσόν, προστεθούν οι «μαυραγορίτικες» τιμές που λέγεται ότι «σπρώχνονται» βίζες, μπορεί κανείς να αντιληφθεί για τι ποσά πρόκειται. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, λέγεται ότι βίζα που νόμιμα πωλείται έναντι μερικών δεκάδων ευρώ, στη «μαύρη» κάνει τουλάχιστον 1000 ευρώ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι άτομο, πρώην Ομογενής, το οποίο φέρεται ως ο «πρώτος διδάξας» του εμπορίου παλαιότερα στη Μόσχα, τώρα λέγεται ότι έχει μεταφέρει την «τεχνογνωσία» και τα «μαγειρέματά» του και στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Ποιοι είναι αυτοί όμως, που βάζουν το δάκτυλο στο μέλι; Ώρα να τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 02/05/2013 10:00:22

  Τα ορφανά του Σημιτη

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Διηνεκης 02/05/2013 13:30:52

   Πατρεύονται με ταορφανά της ΝΔ.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/05/2013 13:07:14

  Δεν θυμάστε εκείνον τον Ρώσο εγκληματία και Έλληνα πολίτη που τον δολοφόνησαν στη βίλα του στην Αθήνα όταν είχε έρθει να ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές τότε επί Σημίτη; Πολύ γκαϊλέ είχε ο Ρώσος εγκληματίας να ψηφίσει για την αποκομιδή των απορριμάτων στη Βούλα, έτσι; Αλλά προφανώς ήταν μέσα στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που του έδωσε παράνομα υπηκοότητα.

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 02/05/2013 13:28:54

  Παλιά ιστορία, πολύ γνωστή και ποτέ δεν έγινε τίποτα.
  Στη Ρωσία υπήρχαν αγγελίες σε ΜΜΕ για πώληση ελληνικών διαβατηριών.
  Γνωστό, γνωστότατο.
  Κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε.

 4. Άσχετος avatar
  Άσχετος 02/05/2013 13:44:52

  Αυτό το φώναζαν από τις εκλογές του 2000. Τότε κάποιοι είχαν μιλήσει για 400.000 χιλιάδες ελληνοποιήσεις, οι οποιοι ήρθαν ως ψηφοφόροι. Είχαν συμβεί φαινόμενα τραγελαφικά όπως σε εκλογικό κέντρο της Δυτ. Αττικής, όπου εμφανίσθη Ρωσίδα με σπαστά ελληνικά που έψαχνε να βρει που ψηφίζουν το Πασόκ. Μπορεί βέβαια το νούμερο να είναι υπερβολικό αλλά σκεφτείτε ότι η διαφορά των 2 κομμάτων ήταν 70.000 ψήφοι.
  Αυτά που έχογμε ζήσει με το Πασόκ ξεπερνούν την φαντασία ακόμη και των αριστερών που μιλούσαν για εκλογές βίας και νοθείας του 61. Απλά, όταν έχεις μμε και όλο τον κρατικό μηχανισμό, η βία είναι περιττή.

  • MCA avatar
   MCA @ Άσχετος 03/05/2013 00:29:37

   Είναι γνωστό με ποιών ψήφους βγήκε κυβέρνηση σε εκείνες τις εκλογές, όπως γνωστό είναι ότι οι μισοί "ομογενείς " που ήρθαν από την πρώην ΕΣΣΔ δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τον Πόντο. Αυτοί που διαμαρτύρονται για το κόψιμο των συντάξεων των "Ποντίων", ας ζητήσουν πρώτα να γίνει μια έρευνα για το ποιοί είναι πραγματικοί ομογενείς Πόντιοι και τους άλλους να τους στείλουν από κει που ήρθαν.

 5. Geros avatar
  Geros 02/05/2013 15:18:06

  Έχω δουλέψει ως expat σε μερικές ανατολικές χώρες . Αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν , αν σας πω ιστορίες που ξέρω (όπου το οικονομικό όφελος συνδυάζεται με την σεξουαλική παρέκκλιση) θα επέμβει εισαγγελέας.
  Δυστυχώς αφού εγώ ήξερα ήξερε και το υπουργείο.
  Μην κοροϊδευόμαστε.

 6. Φρέσκα Κουλούρια avatar
  Φρέσκα Κουλούρια 02/05/2013 16:08:12

  Νάταν μόνον στην Ρωσία!

 7. Είδα πολλά avatar
  Είδα πολλά 03/05/2013 02:32:02

  Αυτό που θα αναφέρω ειναι περα για περα αληθινό. Έχω κανει θητεία στον Εβρο το 2001. Ηταν η χρονιά που οι ελληνοποιηθέντες παλιννοστούντες του 2000 έπρεπε να κανουν την θητεία τους. Καποια στιγμή βρέθηκα σε μια Καναδέζα (όσοι εχουν κανει στρατό ξέρουν για τι όχημα μεταφοράς προσωπικού μιλάμε) μόνος με άλλους 10 παλιννοστούντες. Εκει που μιλούσαμε ελεγαν ολοι φανερά πόσο ευκολο ηταν να πάρεις βίζα ελληνική για 300 δολάρια. Κυρίως στη Γεωργία. Σου άλλαζαν το όνομα ενος παππού και γινοσουν έλληνας. Ετσι απο περιέργεια ρώτησα τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. 9 στους 10 είπαν ΠΑΣΟΚ και ο δέκατος γέλασε.

  Επισης θελω να καταθέσω οτι περισσότεροι εξ αυτών δημιουργούσαν πολλα προβλήματα, ξενυχτουσαν μεθώντας, δεν πήγαιναν το πρωί στην αναφορά κλπ. Καλα ελληνικά δεν μιλούσαν (γι αυτό και το όνομα Ρούτσκι), ολη την ωρα μαζευόταν ολοι μαζί και τραγουδούσαν ρωσικά τραγούδια, ηταν εριστικοί με όλους, οπότε μην έχοντας αλλη λυση οι διοικητες τους ´εδιωχναν´ συνέχεια με ´τιμητικές´ άδειες. Το ελληνικό κράτος βλέποντας το προβλημα μείωσε τη ´θητεία ´ τους απο 6 μήνες σε 3 μήνες και έπαψε να τους στέλνει στην παραμεθοριο.

  Ασφαλώς υπήρχαν και υπάρχουν πάρα πολλοί πραγματικοί έλληνες από τον ιστορικό Πόντο και τη Μαύρη Θάλασσα οπως και υπάρχουν και μη έλληνες παλιννοστούντες που ειναι μια χαρά έντιμοι και δυστυχώς ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Καταθέτω όμως οτι ειδικά η φουρνιά του 2000 ηταν ιδιαίτερα αλλοιωμένη εθνοτικά. Αν τωρα αντιπαραβαλουμε αυτή την εικονα με το θεμα του μαζικού διορισμου των παλινοστουντων στο δημόσιο που ακολούθησε (με νόμο που αφορούσε προκηρύξεις αποκλειστικά για ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ενωσης) και των συντάξεων που σήμερα πληρώνουμε καταλαβαίνουμε ολοι τι εχει γινει σε αυτόν τον τόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.