#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2011 12:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας φλόμωσαν στο παραμύθι για τον ΟΟΣΑΕπειδή μπουχτίσαμε με τα «σάλια» των προσκολλημένων στην κυβέρνηση σχετικά με τα εύσημα του ΟΟΣΑ, θα πρέπει να δούμε και τα… αγγούρια του… Γκουρία του επικεφαλής του Οργανισμού. Γιατί καλά τα ευχολόγια αλλά υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της έκθεσης για την ελληνική οικονομία.

Να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στην έκθεση προβλέπεται ότι το χρέος θα καταστεί βιώσιμο σε 25 χρόνια από τώρα. Δηλαδή μια ολόκληρη γενιά θα ζει υπό καθεστώς χρεοκοπίας, με δανεισμούς, Μνημόνια και τρόικες.

Ο ΟΟΣΑ λέει επίσης ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις. Κι όταν εννοεί μεταρρυθμίσεις εννοεί νέες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις. Λέει αλλαγές στο εργασιακό που θα οδηγήσει σε εργασιακούς μεσαίωνες με πολύ δουλειά και μικρή αμοιβή.

Δεν αποκλείει έκτακτα μέτρα καθώς δεν μπορεί κανείς να προβλέψει και τις έκτακτες καταστάσεις αλλά και την… ανικανότητα της κυβέρνησης να εκτελέσει τον προϋπολογισμό.

Ο ΟΟΑΣΑ ζητά κατάργηση χαμηλών και διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για βασικά είδη ή σε ακριτικές περιοχές και νησιά της χώρας μας. Με λίγα λόγια κάποια τρόφιμα, τα φάρμακα ή υπηρεσίες σε ακριτικές περιοχές θα αυξηθούν ραγδαία, χωρίς να υπολογίζονται οι κοινωνικές συνέπειες από μια τέτοια αλλαγή. Όλα για την είσπραξη εσόδων.

Συστήνει κατάργηση φοροαπαλλαγών και υποκατάστασή τους με απευθείας ενισχύσεις στους οικονομικά  ασθενέστερους. Ποιος όμως ορίζει τους ασθενέστερους; Διότι απ’ ότι είδαμε από το Μεσοπρόθεσμο ασθενέστεροι είναι και όσοι παίρνουν 600 ευρώ μισθό, όσοι έχουν μπλοκάκια, όσοι τόλμησαν να αγοράσουν ένα σπίτι και πίστεψαν ότι θα έχουν φοροαπαλλαγές για τους τόκους.

Ο ΟΟΣΑ ζητά μείωση ακόμη και κάτω και από τα 8.000 ευρώ ή και πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου. Όλοι δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι, χωρίς καμιά κοινωνική ευαισθησία.

Ζητά άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και συμβάσεις αορίστου χρόνου, λουκέτο σε ΔΕΚΟ που είναι προβληματικές, επομένως νέες απολύσεις, αύξηση κατά 2 χρόνια της συνταξιοδότησης, κατάργηση απαλλαγών στα καύσιμα για γεωργική χρήση.

Επίσης λέει ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να μην υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας να εκτιναχθεί, να υπάρξει σκληρή λιτότητα για χρόνια.

Προτείνει νέο γύρο μειώσεων στις αποζημιώσεις για απολύσεις και άρση των διαφορών μεταξύ εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων, καθώς και αναθεώρηση του συστήματος αποζημιώσεων με βάση το αυστριακό μοντέλο. Σε αυτό οι εργοδότες τοποθετούν κάθε μήνα το 1,5% του μισθού του κάθε εργαζόμενου σε έναν προσωπικό λογαριασμό, από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της απασχόλησης. Όταν απολυθεί ο εργαζόμενος, και εφόσον δεν απασχολείται στην επιχείρηση λιγότερο από τρία χρόνια, μπορεί είτε να λάβει αποζημίωση από το λογαριασμό αυτό είτε να διατηρήσει τις πληρωμές για μια μελλοντική σύνταξη.

Όσο για την εκπαίδευση, ο ΟΟΣΑ προτείνει αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, παραβλέποντας προφανώς ότι εδώ δεν υπάρχουν σχολεία, ότι κάνουν μάθημα σε αίθουσες με 30 και πλέον μαθητές, ότι δεν υπάρχουν βιβλία, ότι η παραπαιδεία οργιάζει.

Αυτά τα αγγούρια, μπορεί να περνούν στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων, είναι η πραγματικότητα όμως πίσω από τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τα εύσημα Γκουρία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alakran avatar
  alakran 03/08/2011 12:38:16

  Όταν θα εφαρμόσουν τέτοια μέτρα όλα τα άλλα κρατη-μέλη του ΟΟΣΑ, τότε να το κάνουμε και εμείς.

 2. Απορία avatar
  Απορία 03/08/2011 12:48:50

  "ο ΟΟΣΑ προτείνει αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών"

  υπονοώντας ότι έτσι θα μπορεί να μειωθεί ο αριθμός τους.

  Δηλαδή απολύσεις και εδώ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.