#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2011 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας οδηγούν στην χρεοκοπία από ανικανότητα ή από πρόθεση;Όταν πριν από λίγες ημέρες, το νεοσύστατο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, τάραξε τα νερά της κυβερνητικής μακαριότητας,  προειδοποιώντας ότι οδεύουμε προς ναυάγιο, ο Αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος εξανέστη!

Καταλόγισε στα μέλη του…έλλειψη απειρίας και τεχνογνωσίας, αυτός ο …έμπειρος, ειδήμων περί τα οικονομικά, και με συνοπτικές διαδικασίες τους απέπεμψε.

Εκτελούμε τον αγγελιοφόρο των ειδήσεων, επειδή οι ειδήσεις είναι δυσάρεστες και δεν  εξυπηρετούν την προπαγάνδα μας.

Χθές, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε τρείς αράδες, κατεδάφισε την κυβερνητική προπαγάνδα, ότι τάχα είμαστε στο σωστό δρόμο.

Αντιγράφουμε από την έκθεση Προβόπουλου:

«Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης ανήλθε σε 18,6 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 15,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. 

Κατά την περίοδο αυτή τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 31,09 δισ. ευρώ, από 32,8 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυξήθηκαν σε 47,8 δισ. ευρώ, έναντι 43,5 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010».

(Δυστυχώς για τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να απολύσει και τον κ. Προβόπουλο)

Να δεχθώ, για την οικονομία της συζητήσεως, ακέραια την επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου για το 2009, αν και το τελευταίο τρίμηνο που ξέφυγαν τα πάντα αυτός ήταν στην εξουσία,  όμως για το 2010 και το 2011, η ευθύνη είναι αποκλειστικώς δική του και της κυβέρνησής του.

Αυτοί χαράζουν την πολιτική. Αυτοί παίρνουν  τις αποφάσεις. Αυτοί έχουν και την ευθύνη. Και ουδείς τους εμπόδισε στο έργο τους.

Λοιπόν, όταν έχουν ταράξει την κοινωνία στους φόρους.

Όταν  έχουν ξεθεμελιώσει κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών.

Όταν,  έχουν προβεί σε βίαιες περικοπές

Όταν έχουν κάνει όλα αυτά, ακόμα περισσότερο και παρά ταύτα:

Οι  δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού αυξάνονται!

Τα έσοδα μειώνονται!

Το ταμειακό έλλειμμα διευρύνεται!.

Πως εξηγούνται  όλα αυτά;

Πρώτον, η συνταγή που ακολουθείται είναι λάθος. Σκοτώνει τον ασθενή, αντί να τον θεραπεύει. Άρα η επιμονή στην πολιτική αυτή είναι έγκλημα κατά της χώρας.

Το πράσινο κράτος είναι ακόμα εδώ!

Δεύτερον, η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, συντηρεί το «πασοκικό κράτος».  Ακόμα και  το  ΒΗΜΑ κάνει σήμερα λόγο για 24 χιλιάδες προσλήψεις, χωρίς τους μετακλητούς που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ, άρα ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος!! Για αυτό και το κονδύλι μισθοδοσίας περιορίστηκε μόνο κατά 3.8% , αν και οι  αποδοχές των ΔΥ μειώθηκαν κατά 8%, ενώ εντός του  2010 αποχώρησαν και 34.000 υπάλληλοι!

Τρίτον, η κυβέρνηση Παπανδρέου  είναι ανίκανη και αυτοσχεδιάζει επικίνδυνα. Ακόμα και το μέτρο των αποδείξεων, το οποίο υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να είχε φέρει αποτελέσματα, η ανεπάρκεια Παπακωνσταντίνου το μετέτρεψε σε μπούμεραγκ! Αποτέλεσμα: Αντί για όφελος, είχαν ζημιές!

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δέσμια της ανικανότητάς της και όμηρος του κομματικού της στρατού, απέτυχε να περιορίσει τη μηχανή που παράγει ελλείμματα, δηλαδή το κράτος.

Και όσο παράγουμε ελλείμματα, όσα μέτρα και να παίρνει, σε όσες θυσίες και να υποβάλλει τον  ελληνικό λαό, όσους  φόροι και να επιβάλλει, η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Ο  θίασος που μας κυβερνά, οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία. Και το ερώτημα είναι το κάνουν από ανικανότητα ή από πρόθεση;

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 13/09/2011 13:27:40

  Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι to grand plan του ΠΑΣΟΚ είναι να αφήσουν πακέτο την χρεωκοπία στον επόμενο, δηλαδή στη ΝΔ, με όσο το δυνατόν μικρότερη αυτοδυναμία είναι δυνατόν.

  Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι το πράσινο κράτος είναι ακόμα ανέπαφο και κραταιό και ότι δεν είναι τυχαίο αυτό.

  Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο επόμενος που θα κυβερνήσει θα πολεμηθεί λυσσαλέα από όλες τις πράσινες και μαύρες δυνάμεις του ελληνικού σύμπαντος.

  Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει μόνον 100 μέρες όχι να εφαρμόσει απλώς την πολιτική του αλλά να σπάσει πολλά πράσινα και μαύρα κόκκαλα με αυτήν.

  Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι αν δεν σπάσει κόκκαλα τις πρωτες 100 μέρες στο τέλος θα σπάσουν τα δικά του και μάλιστα πολύ γρήγορα...

 2. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 13/09/2011 13:28:15

  Προθεσμιακή ανικανότητα...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Μικρός Οδυσσέας 13/09/2011 13:50:31

   Τι τόκο δίνει?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 13:53:10

    To δεκαετές;

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 13/09/2011 13:57:11

     Το διετές, το διετές. Πριν δυο χρόνια δεν έλεγαν λεφτά υπάρχουν?

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 13:58:44

      Αστο αυτό!
      Εχει τέτοια απόδοση που ο Μ.Ο. θα τρελλαθεί!
      Και τον θέλουμε με "σώας τας φρένας"!

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 13/09/2011 13:31:37

  Κώστα, πλήρης ανικανότητα, σκέψου μόνο ότι οι άθρωποι αυτοί δεν εχουν διοικήσει τίποτα και δεν ε΄χουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους, όπως συμβαίνει με τους ομοίους τους σε σοβαρές χώρες (ΗΠΑ, κ.α). Αν δε προσθέσεις στο μίγμα αυτό αλλαζονία, ελαφρότητα και το αίσθημα της θεσμικής κληρονομικής οικογενειοκρατίας με το οποίο έχουν εμποτιστεί στα 35 και χρόνια που αποζυμούν το αίμα του κράτους, αντιλαμβάνεσαι με τι ανθρωπίδια έχουμε να κάνουμε. Ακόμα και στην "αναχρονιστική" Τουρκία υπάρχει ανανέωση, εδώ ΤΙΠΟΤΑ. 4-5 ονόματα, κληρονομικώ δικαίω, και τα συμπαρομαρτούντα τους, δλδ κουμπάροι, νονοί, φίλοι, γνωστοί από τα γυμναστήρια και τα Χάρβαρντ, αλληλοανεβοκατεβάζονται στους θώκους του κρατικού μηχανισμού. Πρόκειται, ίσως, για το πιο θαντηφόρο συνδιασμό, με εξαίρεση ίσως τα ανοιχτά οικογενειοκρατικά Αραβικά καθεστώτα που τελευταία εκπνέουν και αυτά. Το "δικό μας" αντέχει γιατί παίρνει ακόμα τις δόσεις τους που είναι η πρακτική εφαρμογή του δόγματός τους "άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να μας φυλάν τα -όποια έμειναν- σύνορα". Το αληταριό πρέπει να φύγει, έστω και κλωτσηδόν.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Νίκος Αργεάδης 13/09/2011 13:40:28

   Ποια ανικανότητα μωρέ.

   Αυτοί βάλανε κατά την προσφιλή τους συνήθεια "στοίχημα" και είπαν θα αφήσουμε το κομματικό μας παρακράτος ανέπαφο και θα λειανίσουμε τους υπόλοιπους.

   Εαν οι αγορές διεθνώς πάνε καλά θα ξαναρχίσει να ρέει το παραδάκι από το εξωτερικό και όλα μέλι γάλα.

   Εαν πάνε οι αγορές διεθνώς κατά διαόλου θα χρεωκοπήσουμε και θα πασάρουμε την χρεωκοπία στον επόμενο.

   Σε ενα-δυο χρόνια θα έχουν μακελέψει τον επόμενο τα συνδικάτα και το παρακράτος μας και τσουπ μετά πάλι θα πηγαίνουμε στα υπουργεία με τις κουρσάρες μας...

   Ρε μιλάμε για βάθος σαπίλας... πουρί, πράσινη και μαύρη μούχλα μαζί.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Αργεάδης 13/09/2011 13:45:35

   Aγαπητέ Νίκο,
   η ανικανότητα είναι προφανής.
   Ομως, όταν εδώ και καιρό, όλοι φωνάζουν οτι ο Τιτανικός πορεύεται στα βράχια, και αυτοί κάνουν διακοπές, τότε υπάρχει και πρόθεση.
   Εστω εσκεμμένη αμέλεια!

   • Απορία avatar
    Απορία @ Κώστας Ροδινός 13/09/2011 13:49:49

    ...σας βλέπω στο υπουργείο εξωτερικών!

 4. tsiftsidis elefterios avatar
  tsiftsidis elefterios 13/09/2011 13:32:45

  ΣαΜΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
  οσο για το ερωτημα αν γινεται επιτηδες ή απο ανικανοτητα εγω θαλεγα και απτα δυο.ναστε σιγουροι για αυτο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ tsiftsidis elefterios 13/09/2011 22:45:58

   Τα πράσινα συνδικάτα είναι τα σοβιέτ του σοβιετικού πολιτεύματος που εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα από το 1981 μέχρι και σήμερα. Για να διαλυθούν τα σοβιέτ πρέπει να αλλάξει το πολίτευμα. Πράγμα που σημαίνει εκτός άλλων:

   1) Συνταγματική αναθεώρηση για την άμεση άρση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων και κατάργηση του δεσμευτικού ρόλου των υπηρεσιακών συμβουλίων. Κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος πλέον, όπως ακριβώς είναι στον ιδιωτικό τομέα. Για να μην έχουμε φαινόμενα απόλυσης υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια (αυτή είναι η βασική δικαιολογία της μονιμότητας) αναβάθμιση του ΑΣΕΠ σε όργανο ελέγχου όχι μόνο των προσλήψεων αλλά και των απολύσεων. Η διοίκηση του ΑΣΕΠ να εγκρίνεται από τα 3/5 των βουλευτών δηλαδή από 180 βουλευτές σε σύνολο 300, με θητεία 6ετή ώστε να μην συμπίπτει με την θητεία της εκάστοτε κυβέρνησης.

   2) Διάλυση των συνδικάτων δια νόμου (όχι με π.δ. για να μην μπορεί να προσβληθεί στο απαράδεκτο ή μάλλον άτολμο όπως αποδείχθηκε τελευταία ΣτΕ) και επανασύστασή τους με νέο νόμο που θα θέτει σαφείς διακρίσεις μεταξύ υπαλλήλου, διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας. Ειδικά στις ΔΕΚΟ είναι αδιανόητο οι συνδικαλιστές να έχουν θέση ή λόγο στις αποφάσεις των Δ.Σ. Θέσπιση αυστηρών κυρώσεων με ποινές απόλυσης στους μη συμμορφώμενους συνδικαλιστές.

   3) Πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης. Κατάργηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αντικατάστασή του με Υπουργείο Θεσμικής Εγγύησης της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η ηγεσία της δικαιοσύνης ΔΕΝ θα εκλέγεται όπως τώρα από την κυβέρνηση αλλά από τα 3/5 των βουλευτών, δηλαδή από 180 τουλάχιστον βουλευτές σε σύνολο 300.

   4) Κατάργηση οποιασδήποτε ποινικής ασυλίας βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών. Δημιουργία σώματος δικηγόρων υπερασπιστών για να ασχολούνται με την σωρεία υποθέσεων που μάλλον θα προκύψει αλλά σε καμία περίπτωση απαλλαγή των πολιτικών από τις ποινικές τους ευθύνες. Ειδικά για τους πολιτικούς η παραγραφή θα πρέπει να είναι όχι απλώς όπως για όλους τους πολίτες αλλά προσαυξημένη κατά 50% για παραδειγματισμό.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/09/2011 22:53:01

    Μάλιστα. Και αντί για διατάξεις σοβιέτ, να φέρουμε διατάξεις "εθνοσωτηρίου", ε;

 5. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 13/09/2011 13:45:34

  ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ.........
  ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ.........
  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ......
  ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΙΛΗΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ....
  ΕΩΣ ΠΟΤΕ;;;;;;
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ;;;
  ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ;;;;

  ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ....
  ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ!!!!
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ

  • Melathros avatar
   Melathros @ Ρήγας Φερραιος 13/09/2011 18:24:19

   File riga nomizo oti irthe i ora!!!

 6. λαλακης avatar
  λαλακης 13/09/2011 13:48:05

  Πασοκαρα ομαδαρα

  Η πλακα ειναι οτι η επομενη κυβερνηση κινδυνευει να φαει ολη την οργη
  απο την εξαθλιωση που θα πεσει.

  Και θα πουν στο Πασοκ:
  Φταιει η κακια μαυρη δεξια για τα χαλια σας

  Και θα βγαζει το Πασοκ στο δρομο τους ΔΥ να τα σπανε και θα κυνηγανε
  το Σαμαρα -αν γινει πρωθυπουργος

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ λαλακης 13/09/2011 22:49:22

   Δεν θα γίνει αυτό γιατί τη χρεοκοπία θα την χρεωθεί ο Παπανδρέου αναγκαστικά. Γι' αυτό έβαλε το Βενιζέλο στο παιχνίδι μπας και πάρει και αυτός λίγη από την ευθύνη του ξεπουλήματος και της πτώχευσης

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 13:48:56

  Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο τρόπος που σκέφτονταν τόσα χρόνια δεν είχε καμία σχέση με τη διαχείριση κρίσεων και την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, αλλά με τη διαχείριση της πλαστής ευμάρειας και την με κάθε τρόπο παραμονή στην εξουσία. Η χώρα έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών. Δεν εκδίδονται εντάλματα πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους για κανένα λόγο. De facto έχουμε χρεοκοπήσει. Απλά, περιμένουμε να βγει ο γιατρός και να ανακοινώσει το μοιραίο στους αγωνιούντες συγγενείς...
  ΥΓ. Χρειάζονται γερά νεύρα για όσους έχουν κωδικούς στο taxisnet.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 13:56:04

   Γιάννη,
   σκέψου μόνο τι οφείλει το κράτος (πρέπει να είναι άνω των 6 δις) και δεν έχει καταβάλλει ακόμα!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 13/09/2011 14:05:23

    Ξέρω από πρόσφατη προσωπική εμπειρία ότι σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Αθηνών δεν έχουν καινούργια σεντόνια, δίνουν γάζες με το σταγονόμετρο ενώ μια κλινική ολόκληρη εξυπηρετείται από δύο νοσηλευτές στη βάρδια. (Και δεν υπερβάλλω!). Ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές είναι απλήρωτοι. Χάος.
    Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα στην πληρωμή των συντάξεων το επόμενο διάστημα και να διαψευστούν αυτές οι φήμες.
    Με τι θα κινηθεί η αγορά. Με ψέμματα?

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 14:15:58

     Nαι αλλά ο κ. Λοβέρδος επιτυγχάνει τους στόχους του Μνημονίου!!!
     Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας!!!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 14:20:23

     Γιάννη, αν φτάσαμε στο σημείο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές να μένουν απλήρωτοι, πιστεύεις ότι ενδιαφέρει πια κανέναν σοβαρά το αν τον επόμενο μήνα οι συντάξεις θα καταβληθούν εξ ολοκλήρου ή μόνο εν μέρει;

     Φαντάζεσαι, μόνο, να εξακολουθήσει η στάση πληρωμών των γιατρών και οι τελευταίοι να κηρύξουν επίσχεση εργασίας στα νοσοκομεία;

     Αλλά, είπαμε: τάξη στα νοσοκομεία θα βάλουν οι... απόστρατοι που διορίζει ο Λοβέρδος ως διοικητές! Μάλλον γι' αυτό διορίζει αποστράτους: για να κάνει τα νοσοκομεία, στρατόπεδα πειθαρχίας. (Και... συγκέντρωσης ίσως, αλλά αυτό είναι ένας άλλος, ανομολόγητος στόχος.)

    • λαλακης avatar
     λαλακης @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 14:25:46

     Αγαπητε Γιαννη

     Η κατασταση που περγραφεις ειναι απαραδεκτη
     ομως επι πολλα χρονια τα νοσοκομεια ηταν μπιζνα
     διορισμων ,αποσπασεων κλπ

     Η χωρα εφτασε σ αυτα τα χαλια απο την κακοδιαχειριση και διογκωση του δημοσιου
     για ψηφοθηρικους λογους .
     Τα θελαμε και τα παθαμε ,τα λεφτα καποτε
     τελειωνουν και οι Ευρωπαιοι δεν ειναι βλακες
     να ταιζουν τους ΔΥ της Ελλαδας ειτε ειναι γιατροι και νοσοκομοι ειτε ξυστρες των ΔΟΥ
     Δες τι επαθε η Αν Ευρωπη .
     Ολοι ΔΥ , ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ -το τονιζω αυτο
     γιατροι ,νοσοκομοι,μηχανικοι κλπ και κατεληξαν
     εξευτελισμενοι δουλοι και πορνες στη Δυση.
     Γιατι απλα η Δυση παραγει πλουτο και εχει βαση
     οχι το δημοσιο αλλα των ιδ τομεα δηλ την πραγματικη οικονομια
     Ακομα και η ιεροδουλος παραγει πλουτο
     Ο ΔΥ δεν παραγει πλουτο αλλα δημιουργει χρεη

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ λαλακης 13/09/2011 15:31:54

      Την επόμενη φορά, όταν χρειαστείς τις υπηρεσίες κάποιου ΔΥ, πήγαινε στην ιερόδουλο: αν αρρωστήσεις, πήγαινε στην ιερόδουλο να σε κάνει καλά. Το δε παιδί σου, για να μορφωθεί, στείλ' το στην ιερόδουλο. Α, και πού 'σαι! Όταν οι λάθρο μπουκάρουν στο σπίτι σου για να σε ληστέψουν, τηλεφώνησε στην ιερόδουλο για να επέμβει.

     • λαλακης avatar
      λαλακης @ Αυριανιστής 13/09/2011 16:16:24

      Αυριανιστη

      Παρεξηγησες τα λογια μου.
      Ηθελα απλα -ισως με λαθος παραδειγμα να δειξω οτι η ανεξελεγκτη μεγενθυση των κρατικων δομων οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην οικονομικη καταστροφη.
      Μετατρεπεται σε καρκινο
      που καταστρεφει την παραγωγη πλουτου.
      Και αγαπητε Αυριανιστη συνεχως
      κατηγορεις χωρις να προτεινεις
      λυσεις πχ που θα βρεθουν σε ΕΥΡΩ -το τονιζω τα χρηματα
      να χρηματοδοτηθουν οι τεραστιες
      κρατικες δομες και οι πανακριβοι
      ΔΥ.
      Εκτος αν πιστευεις οτι ο Σαμαρας εχει το μαγικο ραβδι να βρει
      λεφτα χωρις περικοπες στο δημοσιο...

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 14:38:36

     Να μη σας πω το τι άκουσα για το Λοβέρδο! Οι άνθρωποι έχουν να πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες πολλούς μήνες. Και εγώ δεν είδα να μη δουλεύουν. Το αντίθετο.
     Το πιο εξωφρενικό απ' όλα, και δείχνει το μέγεθος της σπατάλης, αφορούσε ένα νάρθηκα της πλάκας με κόστος όχι πάνω από 15-20 ευρώ και ο οποίος γράφτηκε στο βιβλιάριο ασθενείας με τιμή 210 ευρόπουλα! Μάλιστα! Είπατε τίποτα? Να που πετιούνται οι φόροι, οι έκτακτες εισφορές και τα επιδόματα αλληλεγγύης!

     • juliet avatar
      juliet @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 15:13:15

      Φίλη γιατρός ,όταν την ρώτησα τι γίνεται στο νοσοκομείο που είναι επιμελήτρια μου είπε ν΄αλλάξω κουβέντα,μου κάνει κακό να πάω στη δουλειά μου, μου είπε.
      Και διοικητικός ,σ΄άλλο νοσοκομείο, μου έλεγε την τρομοκρατία που έχουνε σπείρει για απολύσεις και μάλιστα ότι αυτοί που είναι αορίστου χρόνου θα είναι οι πρώτοι που θ΄απολυθούν.
      Δουλεύουν και ακούνε ότι μπορείς να φανταστείς γιατί έχουνε ελλείψεις ,γιατί δεν πληρώνουν τους προμηθευτές και τηλεφωνούν βρίζουν για τα λεφτά τους .
      Σ Ο Σ Ι Α Λ Ι Σ Μ Ο Σ λέγεται αυτό το σύστημα παροχής υπηρεσίας .

 8. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 13/09/2011 13:50:57

  Από ανικανότητα, είναι φανερό πια.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anagnostopoulos panagiotis 13/09/2011 13:54:48

   Παναγιώτη,
   μέχρι πριν λίγους μήνες αυτό πίστευα και εγώ, όμως ο,τι έγινε το τελευταίο διάστημα δεν είναι μόνο ανικανότητα!

 9. ORIMA avatar
  ORIMA 13/09/2011 13:53:08

  Bella ciao....

 10. Asterios avatar
  Asterios 13/09/2011 14:09:28

  Όποιος χαρακτηρίζει την τωρινή μας κυβέρνηση "ανίκανη" είναι το λιγότερο τυφλός. ΙΚΑΝΌΤΑΤΗ είναι. Μόνο που δεν είναι 'δική' μας κυβέρνηση. Εκλεγμένη από ξένους για την καταστροφή μας. Και μας οδηγεί στην καταστροφή μας αυτή με πολύ μεγάλη άνεση και ικανότητα! Ένα βήμα θα φτάσει από το να μας διαλύσει... Αλλά κάποιος μας αγαπάει εκεί πάνω...

 11. ataktos avatar
  ataktos 13/09/2011 14:16:19

  αγαπητέ Κώστα έβγαλες σωστό συμπέρασμα .....Μας οδηγούν στην χρεοκοπία ...ποιος είναι ο λόγος να αναρωτιέσαι ακόμα ....από ανικανότητα ή από πρόθεση; Απλά βρόμισαν!!!!! ...το λέει και η Μερκελ (....που έφτασα να την επικαλούμαι)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ataktos 13/09/2011 14:19:53

   atakte,
   δεν περίμενα από εσένα τέτοια ερώτηση!
   Λές να αναρωτιέμαι τυχαία;

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Κώστας Ροδινός 13/09/2011 14:39:38

    Αγαπητέ Κώστα, σίγουρα όχι.
    Όμως και ανικανότητα να είναι, όταν παίρνει στο λαιμό της 10 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν έχει ελαφρυντικά. Έχει; Για τι μιλάμε, για κλήση της τροχαίας; Εδώ μια χώρα χρεωκοπεί.

    Δεν είμαι νομικός, αλλά κάπως δεν λέγεται αυτό; Απιστία δεν είναι;

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ victoria (true) 13/09/2011 14:43:33

     η ανικανότητα μπορεί και να τους βολεύει....
     Η δική μου πλέον εκτίμηση είναι οτι όλα είναι δρομολογημένα.
     Απο καιρό μάλιστα!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 13/09/2011 14:46:32

      Αλήθεια, εκείνη η Lazard με τι ασχολείται άραγε?

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 14:53:16

      παραδίδει μαθήματα, αλλά Τρύφωνα!
      Οχι του ...γνωστού πυγμάχου!

     • Orestios avatar
      Orestios @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 14:53:46

      Να ρωτήσουμε τον Πετσάλνικο, που δεν ξέρει, όπως το GAP δεν ξέρει τα CDS

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 14:56:38

      Ορέστιε,
      έχουμε σήμερα ...πρόβλεψη για τα spreads;

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 15:06:57

      Μη μου πείτε spreads 3000 μονάδες, κάποιος να το σφυρίξει δεν αντέχω άλλο!

      Γιάννη τη Lazard την πληρώνουμε ακόμα;

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 15:31:09

      Victoria
      Μάλλον δεν απελύθη η Lazard

      Η κοινή δήλωση Μέρκελ Σαρκοζύ ανεβλήθη!

      Τα ελληνικά CDS είναι γύρω στο 4700!

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 15:36:45

      Γιάννη,
      εχουμε όμως συνάντηση Παπανδρέου με Παπαδήμο και Τραπεζίτες!
      Ελπίζω να είναι μεταξύ τους και κάποιοι ...φρονιμίτες!

 12. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/09/2011 14:31:52

  Σε έναν θίασο, βλέπεις και ζογκλέρ και ζώα...μα στον δικό μας να' χει μόνο ζώα!!!

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/09/2011 14:33:48

  Πολύ ενδιαφέροντα, που συνηγορούν και στα γραφόμενα του ΚΡ...

 14. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 13/09/2011 14:52:16

  Εντός της ημέρας αναμένεται κοινή δήλωση Μέρκελ- Σαρκοζί για την Ελλάδα, λέει το reuters

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 13/09/2011 15:32:32

   τελικά το γραφείο του Σαρκοζί διαψεύδει τα περί κοινής δήλωσης με τη Μέρκελ

 15. Orestios avatar
  Orestios 13/09/2011 14:55:18

  Νομίζω ΚΡ ότι είναι συνδυασμός των δύο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 13/09/2011 14:55:55

   Θανατηφόρο μίγμα

 16. Joao avatar
  Joao 13/09/2011 14:57:02

  Από ΠΡΟΘΕΣΗ την ανικανότητα δεν την δέχομαι. Αυτός μίλαγε με το δντ και παράλληλα έλεγε ότι σε 100 μέρες(δεν θυμάμαι και καλά μας έχουν φλομώσει στο ψέμα) η χώρα θα πετάει..

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/09/2011 15:03:55

  Αν δει κάποιος ΑΦΕΝΟΣ,από το 1981 και μετά,ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΘΗΚΕ η πατρίδα από τα δάνεια,τις μίζες και τις προμήθειες του πασοκικού καθεστώτος ΑΦΕΤΕΡΟΥ τι συνέβη τα δυο τελευταία χρόνια,τότε η απάντηση βγάζει ΜΑΤΙΑ....Όλα έγιναν και γίνονται από ΠΡΟΘΕΣΗ!!!Τα πάντα είναι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ!!!Κανένο ελαφρυντικό και καμία δικαιολογία,στο ελάχιστο,ΔΕΝ υπάρχουν.Και τώρα,αφού οδήγησαν την όλη κατάσταση εκεί που βλέπουμε όλοι,δίνουν τη τελειωτική βολή...Τσακίζουν τη κοινωνία,πυρπολούν τη κοινωνική συνοχή,ξεφτιλίζουν,κατ'εξακολούθηση,τη χώρα,ισοπεδώνουν εισοδήματα,υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών,φορολογούν χυδαιότατα,χαρατσώνουν νταηλίδικα και προκλητικά οτιδήποτε κινείται και πόσα άλλα....ΠΩΣ να μην χρεωκοπήσει η χώρα;;;Είναι ΟΛΕΤΗΡΕΣ!!!

 18. φωνη avatar
  φωνη 13/09/2011 15:04:04

  Εξ αρχής είχαν σχέδιο αυτό φαίνεται αν το πιάσουμε από την αρχή απο όλα τους τα βήματα. Πριν φύγει η κυβέρνηση Καραμανλή είχαν ξεκινήσει αυτόν τον δρόμο. Τι να πρωτοπιάσουμε που όταν τον ρώτησε ο Καραμανλής στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν πιστεύει στην ευρωπαίκή πορεία της χώρας, δεν απαντούσε και εκβίαζε με εκλογές; Που δεν άφησε τον Καραμανλή να πάρει μέτρα για την οικονομία; Που εκλεχτηκέ και αμέσως άλλαξε το Τ+3-->Τ+10; Που φούσκωσε το έλλειμα και περιφερόταν ένα 6μηνο στην Ευρώπη και τους έλεγε έχω έλλειμα, έχω έλλειμα και του έλεγαν πάρε μέτρα και δεν έκανε τίποτα; Που συζητούσε υπογείως με το ΔΝΤ μήνες πριν;

  Τι νομίζουμε ότι μας έβαλε στην κρίση για να μας βγάλει μετά; Αφού τη δημιούργησε την κρίση, την προκάλεσε, τη σχεδίασε, την επιδίωκε με τους φίλους του από την Wall street, γιατί να περιμένουμε να μας βγάλει; Ηλίθιοι είμαστε; Απλά, το παρουσιάζουν ως αποτυχία της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους και φυσικά όχι ως πρόθεση, για να παρατείνουν την ανοχή των Ευρωπαίων, να αρμέγουν την Ευρώπη και να συνεχίζεται η αστάθεια στα χρηματιστήρια από την οποία κερδίζει η παρέα του.

  Αυτός ο άνθρωπος ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ευρώπης συνειδητά. Το μεγαλύτερο ψέμα που λέγεται ακόμα στα κανάλια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Από την πρώτη στιγμή υπονομεύουν τη θέση μας στην Ευρώπη και την ίδια την Ευρώπη. Και φυσικά όταν υπονομεύεις την Ευρώπη, αποκτάς και πολλούς εχθρούς εκεί μέσα.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ φωνη 13/09/2011 15:08:42

   Φωνή, αυτό 'όταν τον ρώτησε ο Καραμανλής στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν πιστεύει στην ευρωπαίκή πορεία της χώρας, δεν απαντούσε και εκβίαζε με εκλογές' πού μπορώ να το βρω;
   Έχεις κανένα λινκ για άρθρο της εποχής, ή κάτι τέτοιο;

   • φωνη avatar
    φωνη @ victoria (true) 13/09/2011 16:34:29

    Το ΠΑΡΟΝ το είχε αναφέρει. Όταν ο Καραμανλής 2,3 μήνες πριν τις εκλογές έκανε συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων είχε θέσει αυτό το θέμα αν πιστεύουμε στη συνοχή της Ευρωπαϊκης Ενωσης. Δε θυμάμαι αν η εφημερίδα το είχε γράψει πριν χάσει ο Καραμανλής τις εκλογές ή μετά, νομίζω μάλλον μετά.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ φωνη 13/09/2011 17:52:41

     Ευχαριστώ

 19. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 13/09/2011 15:06:00

  καλα δε το εχετε καταλαβει ακομη? για πια ανικανοτητα μιλατε? απο προθεση τα κανουν ολα. θελουν να διαλυσουν την ελλαδα. οι ανθρωποι ειναι ανθελληνες.
  ολοι οι υπουργοι του πασοκ ειναι μελη της λεσχης μπιλντεμπεργκ. καλα για τον παπανδρεου δεν το συζηταμε. αυτος ειναι σε αλλο επιπεδο . επικοινωνει με το υπερπεραν. παρτε ενα παραδειγμα. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. εκλεισε τα σχολεια,εκανε συγχωνευση.ξερετε τι λεει ο λαος μας?οταν κλεινει ενα σχολειο ανοιγει μια φυλακη. επομενη κινηση. κλεινουν τις εκκλησιες.οι παπαδες που βγαινουν στη συνταξη δεν ανικαθιστανται. ο περισσοτεροι των υπουργων ειναι αθεοι,πρωην κομουνιστες.π.χ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ. διελυσε τα νοσοκομεια. οποιος θελει να πεθανει ας παει μια βολτα απο το νοσοκομειο. αντε γεια. ουτε γαζες δεν υπαρχουν πλεον. να μην μιλησω για εξωτερικη πολιτικη . που ειναι η ΑΟΖ?
  και τελος οταν εχεις για αντιπροεδρο τον ΠΑΓΚΑΛΟ τον προδοτη του οτσαλαν και των ΙΜΙΩΝ τι περιμενετε?ν και μου λετε εμενα οτι ειναι ανικανοι?
  για να μην παω στο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αυτον τον μαθαμε δε χρειαζετε πλεον να πουμε τιποτα μετα απο αυτα που ειπε το φιλαρακι του ο στρος καν.
  ενΑς νεος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ χρειαζεται πλεον και ενα νεο ΓΟΥΔΗ.

 20. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 13/09/2011 15:08:06

  Ακριβώς αυτό κάνουν που λέει το άρθρο στο τέλος. Συνταξιοδοτούνται 100 δημόσιοι υπάλληλοι και προσλαμβάνουν 97 συμβασιούχους. Κουτοπονηριά Άνω Ραχούλας. Τέτοιοι ήταν πάντα. Κουτοπόνηροι και βλάχοι.

 21. Lampros avatar
  Lampros 13/09/2011 15:16:27

  Η ανικανότητα ειναι απούτως σεβαστή, και ζητώ συγνώμη απο τους περισσότερους απο τους σχολιαστές. Ειαι ανθρώπινο να κάνεις 1-2 έστω και 100 λάθη. Όμως εδώ δεν μιλάμε για τετοια. Κάνουν όλες τις ΣΩΣΤΕΣ επιλογές για να χρεοκοπήσουν μια χώρα που πράγμαται ειχε δομικά προβλήματα αλλά ΟΧΙ θανάσιμα.
  Μιλάμε για ξεκάθαρη πρόθεση ή για να το πουμε πιο σωστά ΔΟΛΟ. Δεν ειναι τυχαια και η διαφοροποίηση στα νομικά.
  Έχουν εκτελέσει ένα εξαιρετικά λεπτομερές σχέδιο, και μαλιστα με πολύ ευλαβικό τρόπο. Το απο ποτε έχει σχεδιαστεί, ο καθένας μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις του

 22. ρεπορτερ avatar
  ρεπορτερ 13/09/2011 15:34:08

  Ασχετο με το αρθρο αλλα υπεροχο. Εκραξαν το Φωτη Κουβελη την ωρα που ετρωγε σε εστιατοριο της Θεσσαλονικης με συνεργατες του, φωναζοντας το συνθημα "Εξω απ' τη Θεσσαλονικη του Πασοκ το δεκανικι" και τελικα τον υποχρεωσαν να φυγει κακην κακως. Χτες εκραξαν στην Θεσσαλονικη και την Πεμυ Ζουνη που νομιζε πως το βουλευτιλικι ειναι ενας ακομα θεατρικος ρολος χωρις συνεπειες. Συγνωμη για την παρεμβολη αλλα νομιζω πως θα ενδιαφερει αρκετους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ρεπορτερ 13/09/2011 16:10:05

   Και οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί βγήκαν ήδη και σκούζουν για... "πράξεις αντικοινοβουλευτισμού", μιμούμενοι προφανώς τις σκουξιές του τεθνεότος ιστορικού ηγέτης τους. Λες και νοιάζεται ο λαός για τον κΥνοβουλευτισμό, τη στιγμή που με την ανοχή των σαλονάτων του περνάει τη θηλιά στο λαιμό ο ΓΑΠ...

 23. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 13/09/2011 15:43:02

  Το θέμα είναι ότι έπεισαν και τους πιο δύσπιστους Ευρωπαίους για την ανικανότητά τους και τον ανούσιο ερασιτεχνισμό τους. Όσο για τα υπόλοιπα, ήταν νομίζω πολιτική απόφασή τους να συνεχίσουν την στήριξη των προνομιούχων που δημιούργησαν από το '81 και μετά, παρά την κρίση. Αυτό δήλωνε εξ αρχής το οριζόντιο κόψιμο μισθών, η ουσιαστική ασυλία των ρετιρέ και των συνήθων υπόπτων της φοροδιαφυγής και της προκλητικής χλιδής, αυτό σημαίνει η ιλαροτραγωδία με τα άμετρα μέτρα και τις εισπράξεις μέσω λογαριασμών.

  Προσπάθησαν με μπλόφες και σκηνοθεσίες δεκαετίας '80 να κοροϊδέψουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Απέτυχαν.

  Το σημαντικό ερώτημα είναι τι σκοπεύουν να κάνουν οι "Ευρωπαίοι" , δηλ. οι Γερμανοί, με το ελληνικό ζήτημα. Το Bloomberg σήμερα καλεί τον Τρισέ να αναλάβει τα ηνία της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

 24. avanti avatar
  avanti 13/09/2011 15:43:21

  Και επειδή η Μέρκελ τους πήρε χαμπάρι τι καλόπαιδα είναι και έχει χάσει την υπομονή της, φαίνεται ότι τώρα έχει αρχίσει και βιάζεται έτσι ώστε να δρομολογήσει μία συντεταγμένη χρεοκοπία μας και να τελειώνουν μαζί μας. Κουτόφραγκοι είναι όχι ηλίθιοι να μην έχουν καταλάβει το διπλό παιγνίδι τους.

 25. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/09/2011 15:45:59

  Όπως φαίνεται, μάλλον... ώρες απομένουν μέχρι να ξεβρακωθούν πλέον εντελώς και να αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.

  Όπως γράφει το "Πρώτο Θέμα", αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη ΓΑΠ - Βενιζέλου - Παπαδήμου - Ζανιά σχετικά με τη... στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει (!) ο Βενιζέλος στο τηλεφώνημα με τον Σόιμπλε, ενώ αναβλήθηκε η κοινή συνέντευξη Μέρκελ-Σαρκοζί για τη στήριξη του ευρώ (και της Ελλάδας).

  Άντε, κι ο τελευταίος, αφού αποσυνδέσει τα σωληνάκια, ας κλείσει και την πόρτα...

 26. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/09/2011 15:54:20

  Μας οδηγούν στην χρεοκοπία από ανικανότητα ή από πρόθεση;

  Από πρόθεση τού στενού πυρήνα τού Παπανδρέου καί από ανικανότητα τών υπόλοιπων.
  Κανένας υπουργός καί μεγαλοστέλεχος τού ΠΑΣΟΚ δέν έχει σαφή εικόνα τί πραγματικά συμβαίνει. Αλλά ακόμα καί άν κάποιοι τό ψυλλιάζονται, δέν έχουν κανένα εφόδιο, αλλά ούτε καί πρόθεση νά κάνουν κάτι. Η αρπαχτή καί η διαιώνιση τής παρουσίας τους στό πολιτικό σύστημα ήταν οι στρατηγικοί τους στόχοι καί η μοναδική στρατηγική πού είχαν γιά τήν χώρα.
  Αυτό συνεχίζουν νά κάνουν καί τώρα. Η μοναδική διαφοροποίηση τής σκέψης τους, έγκειται στό γεγονός τής σωστής τους επιλογής καί τοποθέτησης μέ εκείνα τά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, πού θά συνεχίζουν νά έχουν πολιτικό καί οικονομικό λόγο καί μετά τήν χρεοκοπία τής χώρας.

 27. ganasta avatar
  ganasta 13/09/2011 16:16:35

  Μεστός και ουσιαστικός λόγος.
  Όπως πάντα!
  Μπράβο Κώστα.
  Έτσι , γιατί είχαμε καιρό να τα πούμε.
  Καλό Φθινόπωρο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ganasta 13/09/2011 16:17:56

   Εχεις πάρεις πολλές απουσίες και κινδυνεύεις να .....κοπείς!

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 13/09/2011 16:40:04

    Θα επανορθώσω!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ganasta 13/09/2011 16:41:39

     αντε να δούμε!!!

 28. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 13/09/2011 16:19:31

  letta μαζι σου . σε οσα λες. ο λαος ομως μπορει να ριξει αυτη την ανικανη κυβερνηση. μην ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΙΠΟΤΑ.τσαμπα λεφτα θα δωσετε. ετσι και αλλιως αυτα τα χρηματα δε πηγαινουν για την ελλαδα,πηγαινουν στους νταβατζηδες .

 29. juliet avatar
  juliet 13/09/2011 16:20:44

  1981 άνοδος του Πασόκ ,μετά απο μια χούντα ,απο μια κυβέρνηση μεταπολίτευσης δεξιά όμως .
  Τα φυντάνια έτοιμα για τα νέα πιστεύω ,για τον στραγγαλισμό της επάρατης δεξιάς.Οι ρίζες σιγά-σιγά απλώνονται ,τα εργοστάσια αρχίζουν τα κλείνουν οι παραγωγικές τάξεις γίνονται τάσεις επιδοτήσεων ,τάξεις τεμπέληδων και μιζαδόρων.
  Με το που πλησιάζουν εκλογές ρίχνουμε και ένα πυροτέχνημα ''Τσοβόλα δώστα όλα '' και τα ποντίκια τρέχουνε πάλι στα κελάρια για το νέο τυρί.
  1990 αλλαγή σκυτάλης Μητσοτάκης ,νέοι φόροι ,νέες συμφωνίες εθνικές αυτή την φορά και όταν υπάρχει διαφωνία ρίχνουμε την κυβέρνηση για να ταυτίσουμε την πτώση με τον Σαμαρά ,για να μην σηκώσει κεφάλι απέναντι στα σχέδια των δυνάμεων που εξυπηρετούσαν αυτοί οι δύο ,Αμερική -Αμερική και ίσως και Γερμανία.Μετά απο την ανάπαυλα γιατί δεν είχανε αλλάξει τίποτε απλά η κυβέρνηση επρόσθεσε το δικό της λιθαράκι,ανάπτυξη μηδέν..οι επενδύσεις δεν ήλθαν ποτέ ,οι φορομπηχτές ναι.
  1993,ξανα Πασοκ ,και πάλι θριαμβευτικά τα παιδιά ποιο ώριμα ,ποιό ενημερωμένα είχανε πάει και στας Βρυξέλλες τώρα και είχανε ευρωπαΐκή φινέτσα.
  Τελευταία τετραετία του Σημίτη ο κύκλος άρχισε ν΄ανοίγει ,οι νέοι μαθητές ήτανε οι αυριανοί σωτήρες .
  2004 νέα πρόσωπα μεγάλες οι ελπίδες του λαού για κάθαρση που δεν ήλθε ποτέ,τυχαίο; δεν ξέρω ,το αίμα και ο ιδρώτας των αθώων θα φέρει την τιμωρία.
  Το κράτος είχε συνέχεια και πάλι η κόρη του Μητσοτάκη ακονίζει τα νύχια της.
  2009 ο άβουλος ,ευκολόπιστος ΚΑΚ φεύγει ,το πανηγύρι στήνεται γύρω απο το νέο Βυζάντιο ,οι κάτοικοι έχουνε μάθει στην κρεπάλη, της καλοπέραση ,στο εύκολο κέρδος ο νέος Αρχηγός τους λέει ''λεφτά υπάρχουν '' και τρέχουνε οι κακομαθημένοι .
  Απο την άλλη όχθη νέο πρόσωπο ,γνώριμο και με ιστορία στις μηχανοραφίες γυναίκα αυτή τη φορά.
  Βέβαια ,πιστεύω να έμαθε τι εστί Πελοποννήσιος βλέπε Αβραμόπουλος ,και το πυροτέχνημά του για απόφαση απο τον λαό ήτανε πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.Ο Σαμαράς νέος αρχηγός ,αυτός που ο Καραμανλής Α απαξίωσε ,αυτός που ο Μητσοτάκης έριξε ολόκληρη κυβέρνηση για να του αποδώσει προδοσία ,αυτός που δε θα επιτρέψει το ξεπούλημα της Πατρίδας μας.
  Ο ΓΑΠ πρωθυπουργός ο πωλητής για την σωτηρία μας ,ο άνθρωπος που με το χαμόγελο και την πέτρινη καρδιά ,αυτός που γαλουχήθηκε να μισεί τους Ελληνες γιατί πρέπει να φέρει εις πέρας την αποστολή χωρίς ενδοιασμούς.
  Αν στη αλλη όχθη ήτανε η Ντόρα τώρα η Ελλάδα θα ήτανε παραδομένη στους βαρβάρους .
  Το σχέδιο ήτανε μακροπρόθεσμο για να γίνει αναίμακτα και μάλιστα να το δούμε σαν σωτηρία .
  Το μόνο μας λάθος είναι ότι είμαστε ευκολόπιστοι στα ωραία και τα εύκολα.
  Το εμπόδιο ήτανε ένα και λέγεται ΣΑΜΑΡΑΣ.
  Δεν είναι ηλίθιοι ,είναι μεθοδικοί και σατανικοί ,ο ένας συνεχιστής του άλλου.

 30. AUD avatar
  AUD 13/09/2011 16:31:04

  κάτι μου λέει ότι μόλις τελειώσει η άλωση της δημόσιας περιουσίας, όλα θα είναι μέλι γάλα....

 31. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 16:45:54

  Μήπως τελικά μας οδηγήσουν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία για να ηρεμήσουν οι αγορές με το σκεπτικό ότι καθαρίσαμε το απόστημα και ας δούμε τώρα τι θα κάνουμε?

  "The event most likely to turn around the mood and sentiment would be pulling the rotten tooth. If Greece was to default today, much of the market would probably rally on the ‘thank goodness, it’s finally happened’ surge that would follow. It would solve so many perplexities, like making it Greece’s problem rather than Germany’s"

  h--p://www.ft.com/intl/cms/s/0/08519638-dd59-11e0-9dac-00144feabdc0.html#axzz1Xq8GbOTg

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2011 18:18:39

   Γιάννη,
   εικάζω οτι επιδιώκουν ένα πιστωτικό γεγονός βραχύβιας διάρκειας, αλλά είναι πολλοί δύσκολοι οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογίσουν.
   Εξ ού και οι καθυστερήσεις.
   Γιατί μπορεί να προκληθεί ανεξέλεγκτο ντόμινο.

 32. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 16:50:36

  Το ερώτημα είναι καθαρά ρητορικό. Η Αμερική, μόνο ένα τρόπο είχε να διαλύσει την Ευρώπη και να ανεβεί το δολάριο πάνω απ το ευρώ ώστε να ξαναπουλάνε σε δολάριο τα πετρέλαια οι Άραβες μεγιστάνες: Να βάλει ένα δικό της άνθρωπο να χρεοκοπήσει μια χώρα της Ευρώπης ώστε το ντόμινο να παρασύρει τα πάντα.
  Βρήκανε το Γιωργάκη, τον έχουν προπονήσει από χρόνια γι αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Μιλάει έστω και στοιχειωδώς "ελληνικά", είναι γιος του Αντρέα και εγγονός του Γεωργίου Παπανδρέου, το κόμμα του κληροδοτήθηκε, όλα ήταν έτοιμα.
  Μαζί με το φυλετικό μίσος του Γιωργάκη για το "Ελλάντα", όλα (γι αυτούς) πήγανε ρολόι. Και δισεκατομμύρια βγάλανε και τη χώρα διαλύουν κανονικά σε όλα τα επίπεδα,όπως το ζήτησε ο Κίσινγκερ. Εθνοπολιτικά, εδαφικά,ιστορικογλωσσικά,κοινωνικά,οικονομικά.

  Απομένει σ εμάς να κάνουμε ΚΑΤΙ.
  Και κάτι ακόμη: Μην πιστεύετε πως οι εκλογές στην Ελλάδα υπήρξαν ποτέ αδιάβλητες. (Έχω προσωπική εμπειρία και απολύτως αποδεδειγμένη!). Θυμηθείτε το 2000 που βγήκε ο Καραμανλής και του αρπάξανε σε δυό ώρες την εξουσία.
  Εξ άλλου τα ίδια κάνανε και με τον Αλ Γκορ και τον Μπους.
  Δε μασάνε από τίποτε. Δεν μας θεωρούν ανθρώπους ή πολίτες, αλλά μονάχα αριθμούς.
  Η μαλακία η μεγάλη είναι των Ευρωπαίων ηγετών που όχι μόνο δεν πήρανε χαμπάρι το παιχνίδι αλλά τα βάζουν με το λαό μας αντί να ξηλώσουν το πολιτικό σκηνικό που είναι όλο αντιευρωπαϊκό και φιλοαμερικάνικο, υπηρετώντας σε δεύτερο υπαλληλικό επίπεδο το έργο του Γιωργάκη.
  Δυστυχώς, πουλήθηκαν όλοι τους. Τομάρια.

  Ένα μένει λοιπόν και το λέω με το όνομά μου όπως βλέπετε και παίρνω επάνω μου και το κόστος,αλλά δεν πάει άλλο πια:

  Καλή αντάμωση στα γουναράδικα...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 17:17:42

   Ποιητή μου, ας κοπιάσουν να μας γδάρουν. Δε θαναι η πρωτη φορά.

   «Εκεί οπούφκιαχνα τις θέσες εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς να με ιδή. Μου λέγει. 'Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες. Τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραϊμη αυτού;' - Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι' εμείς, όμως είναι δυνατός ο θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ' αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ' ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν»

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 17:19:20

   Κύριε Ιατρόπουλε ο Αλ Γκορ δεν ανήκει στους αδικημένους.Ολόκληρη η κομπίνα της κλιματικής αλλαγής, της πράσινης ανάπτυξης και της φορολόγησης της ανάσας των βρεφών, δικιά του κομπίνα είναι.
   Η WWF είναι εταιρία, όπου προεδρεύει ο ίδιος, με έσοδα τριαάνταέξι τρις, το χρόνο.Τα περισσότερα προέρχονται από πράσινους φόρους.
   Το σύνθημα είναι αλάξτε όλες τις συσκευές, τα αυτοκίνητα και τα ακίνητα, με άλλα οικολογικά, που παράγουν οι εταιρίες του.

  • nestor avatar
   nestor @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 17:19:37

   "«Καλή αντάμωση στα γουναράδικα!», συνήθιζε να σαρκάζει ο Άρης Βελουχιώτης. Και εννοούσε καλή αντάμωση εκεί που θα μας γδάρουν το τομάρι."

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 18:16:24

   Aγαπητέ Δημήτρη,
   Ο λόγος που τέθηκε το ερώτημα είναι μέσω της κατάφασης να αναδειχθή το μέγεθος της ευθύνης τους.
   Για να μην επικαλεσθούν το ...ελαφρυντικό της ανικανότητας.

 33. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 13/09/2011 17:04:21

  ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ. Μόνο έτσι θα είμαστε φθηνοί για τους αγοραστές-συμμάχους μας.
  Αποστολή εξετελέσθη.

 34. gloup avatar
  gloup 13/09/2011 17:08:01

  έχουν και άλλη κοινή μέριμνα: την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

 35. letta avatar
  letta 13/09/2011 17:15:35

  mhtso, ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΓΑΜΕ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ Γ...........ΚΑ. ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ. ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!!!!!!!!

 36. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 13/09/2011 17:47:50

  Πρόθεση και μόνον πρόθεση!
  Καμιά ανικανότητα δεν τους χρεώνω, αντίθετα θα τολμούσα να πω πως είναι ικανότατοι στο να σου κάνουν τη νύχτα-μέρα. Πήραν τις εκλογές με αποδεδειγμένο ψέμα και τέσσερεις ολάκαιρους μήνες ο ΓΑΠ μας έσωνε κατηγορώντας μας ως διεφθαρμένους, ταξιδεύοντας παντού ως τουρίστας διαρκείας. Ικανότατοι λοιπόν στο δωσιλογισμό!

 37. JOHN avatar
  JOHN 13/09/2011 18:21:35

  Για το μακαβριο εργο που ανελαβαν να υλοποιησουν δεν φαινονται και τοσο ανικανοι.Κτυπουν κι εξαθλιωνουν τη κοινωνια με σχεδιο και στρατηγηκη.Δεν ειναι τυχαιοι οι¨ανθρωποι¨Εχουν επιλεγει με αυστηρα κριτηρια για να φαιρουν σε περας μ επιτυχια τη διαλυση μας,αυτος ειναι ο στοχος τους!

 38. SOTPAP avatar
  SOTPAP 13/09/2011 18:41:01

  Oi τύποι είναι εγκληματίες. Θυσίασαν πάνω από 600.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που έχασαν τη δουλειά τους, για να διατηρήσουν τα πράσινα κομματόσκυλα που έχουν γεμίσει ΔΕΚΟ και Δημόσιο.
  Αλλά αποδεικνύονται και ανίκανοι, αφού κατάφεραν με τις κάθετες μειώσεις στους μισθούς όλων των Δ.Υ., να τους βρίζει και η κομματική τους πελατεία.

 39. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/09/2011 18:50:23

  Δεν είναι ούτε ανίκανοι, ούτε άσχετοι. Εκτελούν οδηγίες. Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε όλοι εμείς οι άσχετοι τι γίνεται από τουλάχιστον τον Νοέμβριο του 2009 (άσε τον Απρίλιο του 2010) και αυτοί να σφυρίζουν κλέφτικα.

  Τίνος οδηγίες; 20% το "Ελληνικό" κεφάλαιο (διαλέξτε) και 80% το "Ευρωπαϊκό". Αν δούμε τι γίνεται από το 89-90 και μετά, μιλάμε για συστηματικό ξεπούλημα στουςε "Ευρωπαίους". Από την ΑΓΕΤ Ηρακλής στις αγροτικές επιδοτήσεις.

 40. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/09/2011 19:53:41

  Τα ξένα προσωρινά αφεντικά της χώρας μας, εμφανίζονται "παντοδύναμα", και έχουν δώσει αυστηρές "συμβουλές" (στην πραγματικότητα, άκαμπτες εντολές), για την πορεία των πραγμάτων στην Ελλάδα.
  Για όσους Έλληνες ηγέτες πιθανώς δεν θα πειθαρχήσουν στις "συμβουλές" τους, τα ξένα αφεντικά έχουν προειδοποιήσει εκ των προτέρων και τις κατάλληλες φοβερές απειλές.
  Η φαινομενική "παντοδυναμία" των ξένων αφεντικών, και ο φόβος πολλών Ελλήνων ηγετών (όχι όλων των Ελλήνων ηγετών), δρομολογούν όλα τα υπόλοιπα μέσα στην Ελλάδα.

  Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε ζωντανά, μέσα στη θεατρική σκηνή της παγκόσμιας ιστορίας.

 41. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 13/09/2011 20:58:48

  Εχει κολλησει η βελονα του ΓΑΠ και της κτβερνησης με την ΄΄αυξηση΄΄ των εξαγωγων που ειναι στο 10% του ΑΕΠ....Τι υποκρισια θεε μου....Ας μας απαντηση ποσο ειναι η μειωση της βιομηχανικης βιοτεχνικης και αγροτικης παραγωγης τη τελευταια διετια και ποση ειναι η πτωση του ΑΕΠ.! Η αυξηση των εξαγωγων ειναι αποτελεσμα της δραματικης μειωσης της αγοραστικης δυναμης των ελληνων αναγκαστικα λοιπον στρεφοντια οι ελληνικες επιχειρησεις στις αγορες του εξωτερικου.ταυτοχρονα ομως η παραγωγη πεφτει και η ανεργεια αυξανεται........Μας δουλευουν κανονικα και επιχαιρουν για αυτο!

 42. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 21:18:56

  Χτυπήσαν πριν απ όλα τον Πολιτισμό μας. Τη γλώσσα μας. Από το μονοτονικό άρχισε η καταστροφή της νεότερης Ελλάδας.
  Και συνέχισαν..
  Και φτάσανε ως εδώ.
  Μετά τι έχει;
  Έχει "μετά";
  Αυτό είναι το κεντρικό μας πρόβλημα,τούτη τη στιγμή..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 21:26:56

   Ιδού το μετά:
   h__p://www.antinews.gr/2011/04/22/97804/

 43. firiki2010 avatar
  firiki2010 13/09/2011 22:11:06

  Πριν από την ανικανότητα (δεδομένη και πασιφανής) υπάρχει η πρόθεση όχι να μας χρεωκοπήσουν αλλά να είναι... σοσιαλιστές. "Κοινωνικά δίκαιοι", "κοινωνικά ευαίσθητοι","περιβαλλοντικά ευαίσθητοι" , "υπερασπιστές των αδυνάτων" κλπ Δεν καταλαβαίνουν (και εδώ επανερχόμαστε στην ανικανότητα) ότι η πραγματικότητα είναι παγερά αδιάφορη για την δικιά τους άποψη περί δικαιοσύνης, ισότητας και άλλων κατά βάση μεταφυσικών εννοιών και απαιτεί αποτελεσματικότητα. Με τα μυαλά που κουβαλάνε δεν μπορούνε. Δεν γίνεται. Εχουν ειδικευθεί στην "αναδιανομή" ανύπαρκτου ή δανεικού πλούτου. Η δημιουργία του ποτέ δεν ήταν το forte τους.
  Να εκτελούν εντολές ; Δεν νομίζω! Ούτε έχω και διάθεση να αθωώσω την ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ εγκληματική νοοτροπία .

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ firiki2010 14/09/2011 08:39:27

   Και ως ..."σοσιαλιστές" πολεμούν τη ...βαρβαρότητα!

 44. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 13/09/2011 23:24:07

  Πάντως κύριε Ροδινέ, ο μέγας Καβάφης ‘προέβλεψε’ και για τα σημερινά. Δεν νομίζετε;

  Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

  Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
  δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
  και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
  ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
  να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

  Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
  Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη•
  η κατοχή σας είν' επισφαλής:
  η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
  Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
  κι από την άλληνα την συναφή,
  κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική•
  είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
  σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ StarPowerNone 14/09/2011 08:38:03

   Καλημέρα φίλε,
   Το έχω γράψει και άλλες φορές, πως στην Ελλάδα τις απαντήσεις, εδώ και αιώνες, τις δίνουν οι ποιητές μας.
   Και ο Αλεξανδρινός, πέραν των άλλων όντας δεινός γνώστης του ελληνισμού, με τη διεισδυτική ματιά του, είχε τη δυνατότητα να προλέγει!

 45. Aris. A avatar
  Aris. A 13/09/2011 23:34:12

  Κώστα η ιστορία είναι μεγάλη παλιόγρια αγάμητη σκληρή αδυσώπητη χρεώνει ξεχρεώνει διαβαίνει ανα δεκαετίες ψάχνει αποκαλύπτει ξεσκεπάζει νουθετεί μορφώνει συμορφώνει καταδικάζει και αναδεικνύει.

  Για κάθε δημόσιο πρόσωπο που θεωρητικά έχει ξεπεράσει τα εγκόσμια τι θα φάμε τι θα πιούμε πως θα την καβατζάρουμε πρέπει να αποτελεί και το μοναδικό σημείο αναφοράς την μοναδική ζυγαριά για πράξεις και ενέργειες που κάνει.

  Πραγματικά θέλω να δω τι θα χρεώσει η ιστορία σε αυτούς και στους απογόνους τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.