#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2013 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας μέμφονται και οι Τούρκοι για τα ανθρώπινα δικαιώματαH υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι άκρως σοβαρή, διότι απειλείται το πολίτευμα και η ευνομία. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα και τις προκλήσεις που δέχεται από πολλούς, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Την αναταραχή στη χώρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι οι οποίοι για ακόμη μια αφορά αποδεικνύονται αφερέγγυοι στις υποσχέσεις τους για διάφορα ζητήματα. Όπως αυτό για το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης. «Ήμουνα νιος και γέρασα» με τις υποσχέσεις της Άγκυρας. Τώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν επαναφέρει το θέμα, αλλά ζητά ανταλλάγματα. Και τις ανταλλάγματα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκλογή μουφτήδων στη Δυτική Θράκη, κάνοντας παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε νομικό κώλυμα για την επαναλειτουργία της Σχολής, αλλά πρόσθεσε πως η Άγκυρα περιμένει μία κίνηση καλής θέλησης από την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή του μουφτή στη δυτική Θράκη από την «τουρκική» κοινότητα. Δηλαδή να αναγνωρίσει η Ελλάδα το δικαίωμα της μειονότητας να είναι… ανεξάρτητο κρατίδιο. Να αναγνωρίσει τους ψευτομουφτήδες που κάνουν τόσα χρόνια πολιτική στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο μουφτής της δυτικής Θράκης, που σήμερα διορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να εκλέγεται από τη μουσουλμανική-τουρκική κοινότητα, όπως προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λοζάνης.

«Εμείς δεν διορίζουμε τον Έλληνα Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική κοινότητα επιλέγει το θρησκευτικό της ηγέτη. Γιατί λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για το θρησκευτικό ηγέτη της τουρκικής κοινότητας στη δυτική Θράκη;» σχολίασε ο Ερντογάν.

Καταλάβατε; Μας δουλεύει και ο Ερντογάν. Ο Πατριάρχης είναι μια παράδοση αιώνων ενώ ο μουφτής τι έχει; Μήπως ξεχνά ο κ. Ερντογάν ότι ο Πατριάρχης υποχρεωτικά πρέπει να είναι Τούρκος υπήκοος;  Ή μήπως ξεχνά ότι είναι θρησκευτικός ηγέτης όλων των Χριστιανών του κόσμου κι όχι όσων άφησε να ζήσουν η τουρκική δολοφονική πολιτική στην Πόλη;

Μάλιστα, προκειμένου να προωθήσει τις απαιτήσεις της η Άγκυρα στέλνει το «γεράκι» της, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ζήτησε κι αυτός κίνηση καλής θέλησης από την Ελλάδα.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σχετικά με τη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού, που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στη δέσμη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα όπου ο ιερέας μια θρησκείας διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν, για να τους διευκολύνουμε» υπογράμμισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Μας μέμφονται και για τα ανθρώπινα δικαιώματα τώρα. Ποιος; Οι Τούρκοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 04/10/2013 22:45:34

  εύγε για το άρθρο!

 2. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 04/10/2013 22:55:59

  Φωνάζει ο κλέφτης και ο ψεύτης...

 3. Νίκη avatar
  Νίκη 05/10/2013 01:31:46

  Η Τουρκία είναι η τελευταία που δικαιούται να ομιλεί για ανθρώπινα δικαιώματα.Η Συνθήκη της Λωζάννης κάνει λόγο για Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και για Έλληνες Χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης,της Ίμβρου και της Τενέδου.Οι πρώτοι απολαμβάνουν κάθε δικαιώματος,οι δεύτεροι πού είναι;
  Η Χάλκη δεν περιλαμβάνεται στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας και συνεπως δεν δύναται να χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό στοιχείο.Ακόμη όμως και έτσι να μην ήταν..τι κάνει τους Τούρκους να πιστευουνε ότι θα πουλούσαμε τη Θράκη για τη Χάλκη;Πολλά ζητάνε για να επιτρέψουν στον Υπολοχαγό του Τουρκικού Στρατού στα Σεπτεμβριανά να ψάλλει...Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ελληνική χριστιανική μειονότητα στην Τουρκία οι απαιτήσεις της Τουρκίας δεν έχουν κανένα νόημα

 4. Στρυμών avatar
  Στρυμών 05/10/2013 19:34:55

  Δηλαδή οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας λένε πως η εφαρμογή από μέρους τους είναι θέμα δίκαιης ανταλλαγής...χα χα χα γελάσαμε...

 5. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 06/10/2013 00:49:48

  Δυστυχώς δεν είναι για γέλια. Μιλάμε για κατάντια! Όταν έχεις τα μόγγολα και σου κουνάνε το δάκτυλο μπροστά από τη μύτη σου τότε μιλάμε για κατάντια. Όσο για τα αιτήματά τους; Τι να σχολιάσω; Ποτέ της και σώσει να ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή αν είναι να βγάζουμε στο σφυρί υπερ-ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας όπως η Θράκη!

 6. Nik avatar
  Nik 07/10/2013 21:41:14

  Σε πρόσφατη ανάρτηση τόλμησε κάποιος να προτείνει μεταφορά της έδρας του Πατριαρχείου και κόντεψαν να τον λυντσάρουν ηλεκτρονικά. Εφόσον επιμένουμε να παίζουμε στο γήπεδο τους αυτά θα έχουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.